Ψι by Mezen

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα Μεζέν. Υπάρχουν 3 καταστήματα.
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Μεζεδοπωλείο, Λοιπά
ΔιεύθυνσηΣκρα 8, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310268763
Διαδίκτυο
Ωράριο10:00-18:00 η λιανική, 12:00-17:30 το εστιατόριο, Κυριακή κλειστά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε18 Νοεμβρίου 2024
Πρόσθετες πληροφορίες:
Executive chef ο Νίκος Αγγελής. R&D chef ο Γρηγόρης Χέλμης.

Με υπότιτλο "Ψαροχασάπικο - Εκλεκτοπωλείο".

Στη θέση του υπήρχε το Surfer Maya.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα αρκετές φορές Νοέμβριο 2024-Μάρτιο 2025.

Το κόνσεπτ είναι:
  • Λιανική: μπορείς να αγοράσεις νωπές παρασκευές ψαριών για το σπίτι. Δεν έχει ολόκληρα φρέσκα ψάρια σαν κλασικό ιχθυοπωλείο.
  • Εστιατόριο: ότι βλέπεις στην βιτρίνα μπορείς να το φας και επιτόπου. Σε σύγκριση με Μεζέν, το Ψι έχει μικρό κατάλογο, δεν βγάζει ράντομ μεζέδες τύπου βολιώτικο, δέχεται κρατήσεις (για τα τραπέζια, όχι το μπαρ), και κλείνει το απόγευμα.

Η αίσθηση που μου άφησε:
  • Λιανική:
    • Ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα. Στο κρέας υπάρχουν πολλά κρεοπωλεία που το έχουν εξελίξει το θέμα (βλέπε Διδασκάλου στην Παπανδρέου), όμως κάτι αντίστοιχο για ψαρικά λείπει από την πόλη. Η επιτυχία νομίζω θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις τιμές, την ποικιλία και την τοποθεσία. Τις γεύσεις & ποιότητα δεν τις αναφέρω, γιατί έχουν ήδη αποδείξει ότι τις έχουν. Η ποικιλία στα ψαρικά & προϊόντα ραφιού μου φάνηκε περιορισμένη.
    • Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέους γονείς. Π.χ. τα σνίτσελ μαγιάτικου, μπιφτέκι τόνου, σουβλάκι ξιφία, χταποδοκεφτέδες, είναι εξαιρετικές επιλογές για μικρά παιδιά που δυσκολεύονται με ψαροφαγία.
  • Εστιατόριο:
    • Ωραίος χώρος, μωσαϊκό στο πάτωμα, οπτική στο παρασκευαστήριο.
    • Άνετο μπαρ, περίπου 7-8 ατόμων. Εσωτερικά έχει 3 μεγάλα τραπέζια: 6, 8 και 10 ατόμων. Προσοχή, όλα τα τραπέζια τα μοιράζεσαι με άλλες παρέες, μπορεί να τύχει να μην έχεις ιδιωτικότητα.
    • Το φαγητό είναι προφανώς πολύ καλό, αφού η ομάδα είναι ίδια με το Μεζέν, μάλιστα προσωπικά βρίσκω το Ψι ακόμη καλύτερο. Μαγειρεύουν ο Νίκος Αγγελής και ο Αντώνης Πασσάς, εξαιρετικοί και οι δύο.
    • Τιμές μάλλον θα έλεγα νορμάλ για την ποιότητα που προσφέρει και τις εποχές ακρίβειας που διανύουμε. Υπολογίστε περίπου 30€/άτομο χωρίς αλκοόλ, ±10€.
Top επιλογή για ψαροφαγία. Αξίζει και το προτείνω.

Εικόνες (127)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Χωριάτικο λουκάνικο μερίδα (πολύ πετυχημένο, σα κρεατικό λουκάνικο)
[εικόνα]
Πεσκανδρίτσα πάνω σε αλιάδα παντζάρι (καλό)
[εικόνα]
Παντσέτα μαγιάτικου (πολύ καλά. Έμοιαζαν όντως με χοιρινή παντσέτα)
[εικόνα]
Οσομπούκο πεσκανδρίτσα
[εικόνα]
Σουπιά στο φλόγιστρο
[εικόνα]
Πανσετάκια μαγιάτικο
[εικόνα]
Λούζα μυλοκόπι
[εικόνα]
"Μπριζολάκι ροφού dry aged με πρασοσέλινο" (πολύ καλό, τα 24€ μου φάνηκαν πολλά)
[εικόνα]
Χωριάτικα λουκάνικα τόνου (πολύ καλά)
[εικόνα]
"Οσομπούκο πεσκανδρίτσας με πατάτες γιαχνί" (οκ)
[εικόνα]
Κολοκύθα με chili con carne τόνου (ενδιαφέρον, καλό)
[εικόνα]
Απάκι τόνου (πολύ καλό) & Λούζα μυλοκόπι (δε μου άρεσε) & Παστουρμάς ξιφία (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Ταρτάρ φαγκρί με δροσουλίτες (πολύ καλό, 14€)
[εικόνα]
Σαρμαδάκια με γάμπαρη (έτσι και έτσι)
[εικόνα]
Σαλάτα (πολύ καλή)
[εικόνα]
"Σουπιά στο φλόγιστρο με άγρια σπαράγγια και γίγαντες" (οκ)
[εικόνα]
Ασύρτικο 2022 - Xydakis - Μύκονος (πολύ καλό)
[εικόνα]
Βιτρίνα λιανικής
[εικόνα]
Σαραγλί (δικά τους)
[εικόνα]
Παστράμι τόνου (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Fishsticks μπακαλιάρου (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Πικάντικο σουβλάκι τόνου (πολύ καλό) & Πανσετάκια τόνου dry aged (δεν πέτυχε)
[εικόνα]
Χταποδοκεφτέδες (πολύ καλοί)
[εικόνα]
Φιλέτο μαγιάτικο (είχε στεγνώσει το μαγιάτικο στην ωρίμανση)
[εικόνα]
Fritto Misto (δεν άρεσε, μας έκατσε βαρύ)
[εικόνα]
Σπαστές τηγανητές πατάτες
[εικόνα]
Χούμους με ψητά πράσα, πλιγούρι με σταφίδα και πορτοκάλι (καλό)
[εικόνα]
Χειμωνιάτικα λαχανικά ψητά με γιαούρτι πρόβειο και κάρυ (μια χαρά)
[εικόνα]
Μαρούλι με χυλό από σελινόριζα (πολύ καλό)
[εικόνα]
[εικόνα]
[url=https://garaliswinery.gr/retsina-rose/]Ρετσίνα ροζέ[/url] - Γκαράλης - Λήμνος (δε μου άρεσε) & Ρετσίνα - Γκαράλης - Λήμνος (έντονη, καλή)
[εικόνα]
Popolka (μια χαρά, πάντως πιο νερουλή από piθari Afianes)
[εικόνα]
Βιτρίνα λιανικής
[εικόνα]
Χταποδοκεφτέδες (μια χαρά)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος (σούπερ)
[εικόνα]
Παστράμι τόνου και καπνιστή παλαμίδα (μια χαρά)
[εικόνα]
Πατάτες και ταραμάς (σούπερ)
[εικόνα]
[εικόνα]
Κερασμένο σαραγλάκι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Σαρδέλα φούρνου (μέτρια, κάτι δεν πήγε καλά στο ψήσιμο)
[εικόνα]
Γαλέος σαγανάκι (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Πικάντικα σουβλάκια τόνου (εξαιρετικά)
[εικόνα]
Μπριζολάκι ξιφία (εξαιρετικό ψήσιμο)
[εικόνα]
Λουκάνικο μαγιάτικου με μουστάρδα (ενδιαφέρον αλλά στεγνό, η συνοδευτική σως είναι απαραίτητη)
[εικόνα]
piθari - [url=https://afianeswines.gr/]Afianes[/url] - Ικαρία (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ταραμάς πικάντικος (οκ)
[εικόνα]
Ταρτάρ ταραμά (καλό)
[εικόνα]
Μελιτζανάκια τουρσί (καλά)
[εικόνα]
Ταρτάρ τόνου (καλό)
[εικόνα]
Παστράμι τόνου (εκπληκτικό) & Προσούτο ξιφία (όχι του γούστου μου)
[εικόνα]
Βιτρίνα λιανικής
[εικόνα]
Ωμή καραβίδα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Σούπα κακαβιάς βελουτέ (καλή, ελαφριά)
[εικόνα]
Lost Lake Hefebrand (απόσταγμα οινολασπών, για μένα άνοστο χωρίς νόημα ύπαρξης, ίσως σαν βάση για κοκτέιλ)
[εικόνα]
Μορταδέλα γαλέου (ενδιαφέρον) & Τσορίθο/σουτζούκι τόνου (δε μου άρεσε)
[εικόνα]
Φιλέτο τόνου dry aged & Σουβλάκια ξιφία (εξαιρετικά ψησίματα!)
[εικόνα]
Χταποδοκεφτές τομή
[εικόνα]
Χταποδοκεφτέδες (καλοί)
[εικόνα]
Fishsticks μπακαλιάρου (τοπ! εξαιρετική επιλογή για παιδιά)
[εικόνα]
Γιουβαρλάκια μπακαλιάρου (έλειπε γεύση)
[εικόνα]
Γίγαντες με χταποδολουκάνικο ξυδάτο (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Λουκάνικο ξυδάτο χταποδιού (εξαιρετικό!!)
[εικόνα]
Παστράμι τόνου (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Lost Lake Μαλαγουζιά (καλό, αλλά στα 16€ ακριβό)

Κατάλογος (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2025
[εικόνα]
Κατάλογος 18ης Μαρτίου 2025
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2024
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2024: ποτά 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2024: ποτά 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2024: πιάτα ημέρας
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2024: πιάτα ημέρας

Σxόλια (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
fisher
Μετά από αρκετές επισκέψεις θεωρώ το τοπ μαγαζί για μεσημεριανό τσίπουρο αυτή τη στιγμή.
Εχω κάτσει μόνο στο μπαρ γιατι δεν συμπαθώ το να κάθεσαι με άλλους στο ίδιο τραπέζι.
Δε θα περιγράψω πιάτα γιατί αλλάζουν αλλά ότι και να έχω δοκιμάσει ήταν από πολύ καλό εώς εξαιρετικό.
Mikey
Προχθεσινή επίσκεψη, μετά από πολύ καιρό που το προσπαθούσα. Με τον (άκυρο τελικά) φόβο μήπως δεν κάνουν κρατήσεις, σκάσαμε μύτη 3 άτομα στις 12:30. Άσε τους άλλους να πάνε για brunch...Τελικά υπήρχαν κρατήσεις για τις 15:00 αλλά με 2,5 ώρες μπροστά μας ήμασταν άνετοι να το απολαύσουμε.
Μου έκανε εξαιρετικά θετική εντύπωση πως διακόσμημένος και πόσο ευρύχωρος είναι ο χώρος και πολύ σημαντικό πως τα τραπέζια είναι σε καλή απόσταση το ένα από το άλλο. Μουσική με μια κάποια ένταση, κυρίως έντεχνο αλλά δεν ενόχλησε. Εξυπηρέτηση ευγενική και άμεση.
Στα του φαγητού, δοκιμάστηκαν πατάτες, τσίρος, ταραμας, καυτερή πιπεριά, τουρσί, χταποδοκεφτέδες (καλοί), φιλεταρισμένος τόνος με άγρια σπαράγγια (εξαιρετικός), dry aged πανσετάκια τόνου (πολύ καλά) και σουβλάκια ξυφία με περγαμόντο (ιδιαίτερα αλλά με την θετική εννοια). Γενικά οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν. Με 2 εμφιαλωμένα τσίπουρα μας βγήκε 35€ το άτομο (με το tip) που το θεωρώ πολύ τίμιο για την ποιότητα.
Πάρα πολύ θετική εμπειρία. Σίγουρα γίνεται άνετα στέκι (Σάββατο μόνο για εμάς δυστυχώς λόγω ωραρίου) και πάντα με κράτηση εκτός αν πάει κάποιος νωρίς.
varethika ton prologo
Εξαιρετική προσθήκη από την ομάδα του μεζεν
Επιτέλους κάτι πρωτότυπο στην πόλη
Δοκιμάστηκαν σχεδόν όλα ,εξαιρετικό φαγητό (δεν μου άρεσε μόνο η σαλάτα με το τσίκορι κ το σταμναγκάθι ήταν πνιγμένη στην σάλτσα ήθελα ίσως κάτι λιγότερο πολύπλοκο )
άνετο σέρβις ωραίος χώρος και μια χαρά τιμές
Μουσικές επιλογές λίγα άκυρες (μας έτυχε μια λίστα με underworld και λοιπά χορευτικά που δεν μου ταιριάζουν για το κρασί και το τσίπουρο )
Θα ξαναπάμε φυσικά και άνετα γίνεται στέκι
guru
Πρώτη αναγνωριστικη επίσκεψη για χαλαρό τσιπουρακι. Ενδιαφέρουσα πρόταση για ιδιαίτερες ψαρογευσεις που εύχομαι να πιάσει. Ευγενικό προσωπικό με διάθεση να μας εξηγήσει και να μας ξεναγήσει. Κυρίως θέλουν να δουλέψουν το κομμάτι της λιανικής από ό,τι μας είπαν, αλλά λειτουργεί και ως εστιατόριο για κάποιες early afternoon ώρες την ημέρα. Δοκιμάσαμε τάρταρ παλαιωμένο φαγκρί σε σάλτσα σελινοριζας και αχλαδιου που ήταν ενδιαφέρον, γίγαντες τουρσί νοστιμοι, παστραμι ψαριού πολύ καλό γιουβαρλακια μπακαλιάρου πολύ νόστιμα (συνοδεύονται και με ένα μπολάκι με καρότο και μαϊντανό που θεωρητικά ρίχνεις στο κυρίως μπολ - προσωπικά μου άρεσε περισσότερο χωρίς την έξτρα προσθήκη). Επειδή υπάρχει η φιλοσοφία του table sharing είναι ιδανικό για κοινωνικοποιηση με άγνωστους. Αν είστε μουντρουχοι ή προτιμάτε την ηρεμία σας καθίστε στον πάγκο μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα. Θα ξαναπάω