IΩDIO

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΛουκιανού 36, Κολωνάκι, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2130263656
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξεπερίπου Νοέμβριο 2024
Πρόσθετες πληροφορίες:
Συμμετέχει η chef Γεωργιάννα Χειλιαδάκη (γνωστή από το Funky Gourmet).
Προστέθηκε από: AG

Εικόνες (38)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
"Μανιάτικη μακαρονάδα calamarata με αυγοτάραχο Μεσολογγίου" (28€, τοπ)
[εικόνα]
"Σουπιές με σπανάκι" (17€, λουκούμι)
[εικόνα]
"Γιουβαρλάκια σφυρίδα tartare" (18€, πολύ ωραία!)
[εικόνα]
Στρείδια με σάλτσα πράσινης πιπεριάς (5€/τμχ)
[εικόνα]
"Αυγοτάραχο μελίχλωρο με λευκή σοκολάτα" (21€, ενδιαφέρον αν και θα προτιμούσα τη σοκολάτα σε ρευστή μορφή)
[εικόνα]
"Γιουβαρλάκια" σφυρίδας (εξαιρετικό, πολύ καλή υφή και γεύση που θύμιζε όντως γιουβαρλάκια)
[εικόνα]
Ουσύρα, Σύρος (απογοητευτικό, ίσως κάποιο στοιχείο καπνιστού στο βάθος, γεύση φλατ και άνευρη, η οποία δεν καλυτέρευσε με το πέρας της ώρας)
[εικόνα]
Rawditis, Δράμας (συμπαθητικό αφιλτράριστο λευκό κρασί, πολύ ωραίο χρώμα, χωρίς συγκινήσεις όμως)
[εικόνα]
Η "θάλασσα" του Ιωδίου: χειροποίητη γκρανόλα, αφρός τζίντζερ, παγωτό fior di latte και μπισκότο Μαντλέν με σιρόπι καραμέλα (ενδιαφέρον και άγλυκο, μεμονωμένα άξιζε ο αφρός και το παγωτό από κάτω, στην γκρανόλα υπερίσχυε η σταφίδα)
[εικόνα]
Καραβίδες στα κάρβουνα (νόστιμες, πάλι δεν κατάλαβα ψήσιμο στα κάρβουνα)
[εικόνα]
Μανιάτικη μακαρονάδα calamarata με αυγοτάραχο Μεσολογγίου (πολύ καλή, προσωπικά βρήκα τα ζυμαρικά περισσότερο al dente απ' ότι θα ήθελα)
[εικόνα]
Χταπόδι στα κάρβουνα με chimichurri σταμναγκάθι (η μοναδική παραφωνία από τα πιάτα που δοκιμάσαμε, έλειπαν εντάσεις, προσωπικά δεν κατάλαβα ψήσιμο στα κάρβουνα, στα θετικά η ποιότητα του ελαιολάδου)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος σεφταλιά (καταπληκτικό, η λαδόκολλα ευχάριστη πινελιά)
[εικόνα]
Σουπιές με σπανάκι (πολύ καλές, η σάλτσα είχε στοιχεία τομάτας, η παρουσίαση χωράει βελτίωση)
[εικόνα]
Γαύρος nigiri (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Ταραμάς και λαγάνα με ξύσμα παλαμίδας (ο ταραμάς πολύ καλός με εξαιρετική υφή, η λαγάνα αδιάφορη)
[εικόνα]
Σερβίτσιο
[εικόνα]
Ντεκόρ στο τραπέζι
[εικόνα]
Γλυκά
[εικόνα]
[εικόνα]
Παγωτό φυστίκι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Γλυκά
[εικόνα]
Φέτα σφυρίδα (καλή)
[εικόνα]
Αχινός με ζυμαρικά orecchiette (καλό)
[εικόνα]
Calamarata (πολύ καλό)
[εικόνα]
Σουπιές με σπανάκι (πολύ δυνατό)
[εικόνα]
Σεφταλιά ψάρι (αδιανόητα καλό)
[εικόνα]
Χταπόδι σταμναγκάθι (οκ)
[εικόνα]
Ταραμάς (πολύ καλός)
[εικόνα]
Ταραμάς & λαγάνα
[εικόνα]
Γιουβαρλάκια ψάρι (καταπληκτικά)
[εικόνα]
Σφυρίδα ωμή (καλό)
[εικόνα]
Ψαρόσουπα stage 2
[εικόνα]
[εικόνα]
Ψαρόσουπα stage 1
[εικόνα]
Ψωμί, βούτυρο, bottarga, άσπρη σοκολάτα
[εικόνα]
Εσωτερικά Φεβρουάριος 2025
[εικόνα]
Εξωτερικά Φλεβάρης 2025

Κατάλογος (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2025: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2025: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2025: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2025: σελίδα 1/4
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2025: cocktails
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2025: φαγητά

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Γιαντράνκα
Πολύ ωραίο φαγητό στο Ιώδιο, όλα τα πιάτα σε εξαιρετικό επίπεδο, μόνο λίγο κατώτερο βρήκα το αυγοτάραχο με τη λευκή σοκολάτα. Το σχόλιο του vasmous με κάλυψε πολύ και ειδικά σε ό,τι αφορά: α) τη μουσική του μαγαζιού (στη δική μας περίπτωση ωστόσο ακόμη χειρότερα έπαιζε Ρέμο και παρεμφερή) που σίγουρα έκανε απόλυτο "dress down" της εμπειρίας, β) το σέρβις που φαινόταν ότι δεν ρόλαρε καλά πάντα και γ) την ατημέλετη-μη στιλιζαρισμένη παρουσίαση της σουπιάς. Θα ξαναπήγαινα με χαρά.
vasmous
Επίσκεψη Κυριακή βράδυ τον Ιούνιο του 2025, παρέα τεσσάρων ατόμων. Κάναμε αυθημερόν τηλεφωνική κράτηση (ενδεχομένως και να μην χρειαζόταν) και μας έβαλαν στον εσωτερικό χώρο. Το μαγαζί έχει και εξωτερικό χώρο όμορφα διαμορφωμένο με θάμνους να το διαχωρίζουν από τον δρόμο, όπου από μέσα έδινε την αίσθηση κήπου. Προσεγμένο, εστιατορικό ντεκόρ στο εσωτερικό, αλλά με μοντέρνες πινελιές, όπως ένα (λιτό) mural στον ένα τοίχο, ενώ στον απέναντι τοίχο έχουν τοποθετήσει έναν μεγάλο ενιαίο καθρέφτη. Έξυπνη προσθήκη καθώς δίνει την αίσθηση πολύ μεγαλύτερου χώρου απότι πραγματικά είναι. Ένα αρνητικό θα έλεγα ότι ήταν η επιλογή μουσικής. Καθόλη τη διάρκεια έπαιζε έντεχνα ελληνικά τραγούδια που παρέπεμπαν σε επαρχιακό καφέ-μπαρ. Εντελώς άσχετο με το ύφος του μαγαζιού.

Στα του φαγητού, ήταν όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο, αντάξιο όσων είχα ακούσει πριν πάω. Συμφωνώ με τον AG ότι η σεφταλιά μπακαλιάρου ήταν ίσως το καλύτερο που δοκιμάσαμε, και προσθέτω τα γιουβαρλάκια σφυρίδας και τον γαύρο νιγκίρι, κάτι που θα ήθελα να βλέπω περισσότερο σε ψαρο-εστιατόρια, δηλαδή να πειραματίζονται με φρέσκα ελληνικά ψάρια σε σούσι παρασκευές (νιγκίρι, σασίμι κτλ). Επίσης, οι τιμές ήταν καλές δεδομένου του ύφους, της ποιότητας και της τοποθεσίας του μαγαζιού.

Το προσωπικό, ενώ ήταν ευγενικό και εξυπηρετικό, ήταν κάπως αργό και νευρικό. Επίσης, θα περίμενα μεγαλύτερη εξυπηρετικότητα στην επιλογή κρασιού. Για παράδειγμα, όταν ρωτήσαμε τι εννοούν με το "Βαρελάτα, Κρεμώδη, Ελαφρώς Καπνιστά" (στην κατηγορία λευκών κρασιών), λάβαμε μια απάντηση του στυλ "Παίρνουν την καπνάδα από το βαρέλι, ε μη φανταστείς, ίσα που θα το καταλάβεις και έχει νότες βανίλιας". Η συγκεκριμένη λίστα είχε 7 ετικέτες, θα περίμενα πιο συγκεκριμένα σχόλια. Ίσως είμαι και λίγο αυστηρός λόγω του ύφους του μαγαζιού.

Εν κατακλείδι, πολύ καλή εμπειρία ψαροφαγίας προς το fine dining, σε όμορφη περιοχή, εύκολα προσβάσιμη με το μετρό. Θα επιδιώξω να ξαναπάω στο μέλλον και το συνιστώ.
AG
Σχετικά νέο εστιατόριο, που το μενου επιμελείται η Χιλιαδάκη (1/2 Funky Gourmet) και εστιάζει στην ψαροφαγία.

Το φαγητό σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλο με κορυφαία την σεφταλιά ψαριού που ήταν καταπληκτική! Σερβις καλό, και ευγενικό. Λίγο κυριλέ παραπάνω σε σχέση με αντίστοιχα του είδους του (Μαύρη θάλασσα, τραβόλτα κτλ).

Βγήκε ενα 80ρι το άτομο χωρίς αλκοολ, επομένως υπολογίστε 100ρι με ποτό.