| Κατηγορία | Ψητοπωλείο, Ταβέρνα, Εστιατόριο |
| Διεύθυνση | 6ο χλμ Χαριλάου - Θέρμης, Θέρμη |
| Νομός | Θεσσαλονίκης |
| Χάρτης | |
| Τηλ. επικοινωνίας | 2310365002 |
| Διαδίκτυο | |
| Ωράριο | |
| Χαρακτηριστικά | |
| Λέξεις κλειδιά | Λύκος, #σπεσιαλιτέ bistecca fiorentina, #σούβλες, #κοκορέτσι, #κοπές, #παϊδάκια, #μπιφτέκι, #κόκκορας, #πάπρικα, #σουτζουκάκια, #ψαρονέφρι, #κεφτεδάκια, #λουκάνικο, #γλώσσα μοσχαρίσια, #κοτόπουλο, #κοντοσούβλι, #bistecca fiorentina, #μανιτάρια, #ντολμαδάκια, #πιπεριές, #μανούρα, #βολάκι, #μαστέλο, #μαστιχοτύρι |
| Άνοιξε | 2 Ιουνίου 2025 |
Απο κρεατικα δοκιμασα τα σουτζουκακια που δεν ηταν καλα, το μπιφτεκι που ηταν καλο και το προβειο κεμπσπ που ηταν μετριο. Εντυπωση μου εκανε το ποσο λιπαρα ητσν ολα. Αλλα και τα υπολοιπα κρεατικα που δοκιμασαν οι υπολοιποι της παρεας δεν ενθουσιασαν.
Πληρωσαμε απο 30 ευρω το ατομο, ποσο υπερβολικο για την ποιοτητα οσων φαγαμε..
Φαγητό από τυπικό εώς καλό. Πήραμε:
- Σαλάτα με βαλεριάνα, δαμάσκηνα, βουβαλίσια μοτσαρέλα... Τα κλασικά εικονογραφημένα εστιατοριακά. Οκ, τίποτα παραπάνω.
- Καπνιστή μελιτζάνα με φέτα. Εντελώς άνοστη.
- Λουκουμάδες με γραβιέρα Κρήτης. Ουσιαστικά μία μερίδα με καλές κασεροκροκέτες.
- Πρόβειο κεμπάπ. Πολύ καλό. Ζουμερό και από μπαχαρικά στο στυλ που μου αρέσει.
- 700γρ. Πρόβεια παϊδάκια. Στα θετικά, όντως η ποσότητα που ζητήθηκε. Όντως όλα παϊδάκια. Πολύ έντονο μαρινάρισμα, προφανώς για να μαλακώσουν. Ήταν μαλακά και ζουμερά, medium rare ψημένα, αλλά δεν είχαν το searing που απαιτείται. Σαν γεύση μάλλον μέτρια. Όχι κακά (ενδεχομένως η κακη υπόγευση να είχε φύγει από το πολύ μαρινάρισμα), αλλά άνευρα, χωρίς την spicy γεύση του πολύ καλού προβάτου (ειδικά στο λίπος).
Τιμές λογικές για την περιοχή, αλλά σίγουρα τσιμπημένες για αυτό που τρω. Συνολικά δεν ενθουσιάστηκα αλλά έμεινα ευχαριστημένος. Πολύ πιθανόν να ξαναπάω.
Παρέα 3 ατόμων.
Χώρος μεγάλος μέσα έξω, σύγχρονος, άνετος, νεογιάπικος θα έλεγα, αν και μαζεύει διάφορες ηλικίες. Εξυπηρέτηση ευγενικότατη από νέα παλικάρια που σου γεμίζουν το ποτήρι.
Ψωμί και καλωσόρισμα σάλτσα από πιπεριές φλωρίνης (πολύ καλή) και γιαουρτοσάλτσα με κάτι (μέτριο).
Παραγγείλαμε:
Πατάτες τηγανητές. Χεράτες και πολύ καλές.
Τζατζίκι. Ωραίο και απλόχερη μερίδα.
Χωριάτικη. Καλή και μεγαλούτσικη. Είχε και αυγό μέσα, ντάκο και πιπεριές.
Μπιφτέκι μοσχαρίσιο. Πολύ νόστιμο και πολύ καλή η συνοδευτική σάλτσα που είχε μέσα σιναπόσπορο.
Και η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού απ' ότι καταλάβαμε, Bistecca Fiorentina.
Οι φίλοι γουστάρουν medium φάση (αυτό παραγγείλαμε), εγώ είμαι πιο πατροπαράδoτος Ελληνάρας και μου αρέσει well done.
60 ευρώ το κιλό και στην ερώτηση πόσο βάρος βγαίνει περίπου η μπριζόλα, μας απάντησαν γύρω στα 1,
Η μπριζόλα δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν κακή, απλά ήταν ανομοιόμορφα ψημένη.
Σε κάποια σημεία ήταν medium, σε κάποια rare και σε κάποια well done. Όσο πιο άψητο ήταν το κομμάτι, τόσο πιο σκληρό ήταν και σε ταλαιπωρούσε, στα πιο ψημένα ήταν μια χαρά.
Καταλήξαμε ότι σε μια ενδεχόμενη επόμενη φορά, να την ζητήσουμε well done.
Σαν γεύση ήταν καλή, απλά περίμενες το κάτι παραπάνω.
Σε ερώτηση του σερβιτόρου πως μας φάνηκε η μπριζόλα, του ανέφερα την ανομοιομορφία στο ψήσιμο. Και μου απάντησε ότι είναι χοντρό κομμάτι κρέατος με τις δυσκολίες του, αλλά και ότι θα πρέπει να πειραματιστούν με τις θερμοκρασίες παραπάνω. Τίμια απάντηση.
Μαζί με 3 νερά και 4 μισόλιτρα κρασιά Τζούλια Γεωργιάδη, μας βγήκε 154 ευρώ, για 3 άτομα.
Συμπέρασμα. Κάτι ανάμεσα σε "
Ωραίες γεύσεις ψησταριάς στο κάρβουνο και κοντοσούβλια χωρίς τους περιττούς νεωτερισμούς και φανφάρες
Σουτζουκάκια,
Το σέρβις αν και πιεσμένο δεν είχε κανένα θέμα
Πολύ καλές οι τιμές και στα φαγητά και στο αλκοόλ πχ APLA Μαλαγουζιά στα 20 ευρώ
Περίπου 35/ατομο για αρκετό φαγητό και ποτό μου φάνηκε μια χαρά
Θα είναι μια καλή επιλογή για την περιοχή