Local

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαBar-Restaurant, Λοιπά
ΔιεύθυνσηΠαλαιών Πατρών Γερμανού 17, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310223307
Διαδίκτυο
Ωράριο08:00-02:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΙούνιο 2013
Πρόσθετες πληροφορίες:
Cafe-bar που τον Ιούνιο 2013 έκανε επέκταση σε διπλανό χώρο και ξεκίνησε να σερβίρει και φαγητό σε λίγα εσωτερικά τραπέζια.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έκατσα Ιανουάριο 2016. Ο σχολιασμός αφορά το εστιατόριο και όχι το cafe-bar του Local.
  • Το εστιατόριο βρίσκεται σε έναν μικρό ημιώροφο. Συμπαθητικός αλλά στενός χώρος.
  • Δύο κοπέλες στο σέρβις ευγενέστατες και ευδιάθετες.
  • Ο κατάλογος είναι σχετικά μικρός, έχει κυρίως κρεατικά. Υπάρχουν και κάποια πιάτα ημέρας. Τα λίγα φαγητά που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής ήταν όλα αξιοπρεπή.
  • Τιμές φυσιολογικές, βγαίνει περίπου στα 15-20€/άτομο χωρίς το αλκοόλ.
Ενδιαφέρουσα επιλογή, θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως.

Εικόνες (59)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Φοκάτσια - close up
[εικόνα]
Φοκάτσια και bagel (εξαιρετικά)
[εικόνα]
Egg avocado (αδιάφορο, άνοστο)
[εικόνα]
Αβγά benedict (πολύ μέτρια)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Tomahawk (πολύ καλή)
[εικόνα]
Πιάτο ημέρας: πέστροφα (καλή η πέστροφα και το πανάρισμα, τα σπαράγγια μέτρια)
[εικόνα]
Πατατοσαλάτα με χταπόδι (πολύ καλή)
[εικόνα]
Λευκό κρασί Κατσανό Γαβαλά (καλό)
[εικόνα]
Καλαθάκι Λήμνου (καλό)
[εικόνα]
Ριζότο σπαραγγιών
[εικόνα]
Ραβιόλι με γέμιση μανιτάρια πορτσίνι (πιάτο ημέρας)
[εικόνα]
Gateau σοκολάτας
[εικόνα]
Μοσχαρίσιο μπιφτέκι με αυγό
[εικόνα]
Ριζότο σπαραγγιών
[εικόνα]
New York style cheesecake
[εικόνα]
Μοσχαρίσια μάγουλα με ρόστι
[εικόνα]
Νιόκι με ψητά λαχανικά (πιάτο ημέρας)
[εικόνα]
Ποικιλία αλλαντικών & τυριών
[εικόνα]
Σολομός teriyaki (πολύ καλός)
[εικόνα]
Καλαμάρι με σπανάκι (καλό)
[εικόνα]
Θράψαλο γεμιστό με ανθότυρο (καλό)
[εικόνα]
Τόνος & νιόκι (ενδιαφέρον)
[εικόνα]
Σολομός (καλός)
[εικόνα]
Σαλάτα (καλή)
[εικόνα]
Καρέ χοιρινό (αξιοπρεπές)
[εικόνα]
Napoleon (ok)
[εικόνα]
Carpaccio σολομού (οκ)
[εικόνα]
Σπαλομπριζόλα κιλού (οκ)
[εικόνα]
Πατατοσαλάτα με χταπόδι (οκ)
[εικόνα]
Καπνιστά μύδια (κονσέρβας)
[εικόνα]
Καλαμάρι με σπανάκι (καλό)
[εικόνα]
Τόνος με νιόκι (καλό)
[εικόνα]
Σασίμι τόνου (μέτριο)
[εικόνα]
Μοσχαρίσια μάγουλα (οκ)
[εικόνα]
Σαλάτα ημέρας
[εικόνα]
Ριζότο
[εικόνα]
Πράσινη σαλάτα
[εικόνα]
Πατάτες ψητές
[εικόνα]
Παγωτό βανίλια με καφέ εσπρέσο
[εικόνα]
Rib eye
[εικόνα]
Crème brûlée
[εικόνα]
Cheesecake σοκολάτας
[εικόνα]
Cheesecake σοκολάτας
[εικόνα]
Apple juice
[εικόνα]
Ομελέτα
[εικόνα]
Ομελέτα
[εικόνα]
Ταλιάτα μόσχου (οκ)
[εικόνα]
Ομελέτα (normal)
[εικόνα]
Linguini (μέτριο)
[εικόνα]
Ψητό καλαμάρι με φρέσκο σπανάκι (καλό)
[εικόνα]
Τηγανητές γαρίδες με λευκά φασόλια (μέτριο)
[εικόνα]
Σασίμι φιλέτο τόνου (πολύ καλό)
[εικόνα]
Πατατοσαλάτα με χταπόδι (καλό)
[εικόνα]
Γεροβασιλείου

Κατάλογος (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος πρωινού Οκτώβριος 2020: σελίδα 3/3
[εικόνα]
Κατάλογος πρωινού Οκτώβριος 2020: σελίδα 2/3
[εικόνα]
Κατάλογος πρωινού Οκτώβριος 2020: σελίδα 1/3

Σxόλια (12)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κοιλιόδουλος1
Το πρωί τα ψωμιά τους και τα σαντουιτσάκια τους τα επιμελείται άρτιζαν-μύστης.
Πρόκειται για αποκάλυψη , που συμβαδίζει με τα τρέντς της περιόδου αυτής στη Σαλονίκης.

Δοκιμή έπειτα από προτροπή του Pizza Plain, και ομολογώ πως με ενθουσίασε πολύ.

Εξαιρετική και η φοκάτσια του , και το bagel του.

Σίγουρα αξίζει δοκιμή.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
JohnJohn
2 άτομα πήγαμε στο μαγαζί και καθίσαμε στον ημιόροφο δίπλα στην καφετέρια, που είναι ειδικά διαμορφωμένος χώρος για εστιατόριο με λίγα τραπέζια. Ωραίος διάκοσμος, ενδιαφέρον το μενού, αδιάφορο και ελαφρώς μπλαζέ το προσωπικό. Παραγγείλαμε μαροκινό κοτόπουλο με κους κους, μπιφτέκι μοσχαρίσιο με αβγό και πουρέ και νιόκι με μυζήθρα και καβουρμά. Μικρές μερίδες, χορτάσαμε αλλά δε σκάσαμε και μαζί με 2 ποτήρια κρασί βγήκε περίπου 19€ το άτομο. Καλούτσικες εντυπώσεις γενικότερα.
frantic
Δοκιμή σε επαγγελματικό δείπνο χτες το βράδυ.

Tarte - Αλμυρή τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γαλλικό chèvre, αρωματισμένη με σταφύλια και δεντρολίβανο: καλή στο σύνολό της, ιδιαίτερο χαϊλάιτ το τυρί συγκεκριμένα και η λεπτή,τραγανή και ιδανικά ψημένη ζύμη.

Σολομός teriyaki με σαλάτα wakame και nigiri με γαρίδα: στριμμένο πιάτο δεν το δοκίμασα, αλλά η κυρία που το επέλεξε μας είπε ότι ήταν ικανοποιημένοι τόσο από το ψήσιμο, όσο και από το seasoning και το στήσιμο του πιάτου.

Rib Eye steak - Σερβίρεται με χειροποίητες ταλιατέλες βουτύρου: πολύ καλή εκτέλεση στο σύνολό της. Άψογο ψήσιμο, καλό κομμάτι κρέατος που μάλλον είχε σιτευτεί και σωστά καθώς ήταν πολύ τρυφερό. το ζυμαρικό ήταν πράγματι φρέσκο ημέρας καθώς το καταλάβαινες και στο bite, αρωματισμένο τόσο ωραία με καλής ποιότητας βούτυρο. Για κάποιο λόγο, ήταν αρκετά αλμυρές όμως. Πήραμε και δεύτερο!

Μαροκινό κοτόπουλο με σάλτσα harissa και couscous: καλό, τρυφερό χωρίς να έχει χάσει την υγρασία του, η σάλτσα με παρουσία, νόστιμη αλλά πολύ εξευγενισμένο και χλιαρό στην ένταση των αρωματικών και του καυτερού για να το λες "μαροκινό".


Μοσχαρίσια μάγουλα με φρεσκοβρασμένο κριθαράκι και πούδρα παρμεζάνας : για μένα το καλύτερο πιάτο της βραδιάς. Φυσικά, πήραμε και δεύτερο πιάτο που εξαφανίστηκε το ίδιο γρήγορα με το πρώτο. Καλοβρασμένο κριθαράκι, και τα μάγουλα πεντανόστιμα και τόσο τρυφερά δε χρειαζόταν ούτε να το μασήσεις. Απλά το συνέθλιβες τη γλώσσα σου στον ουρανίσκο. Αν αυτό δεν προετοιμάστηκε σε χύτρα, τότε θέλει ιδιαίτερη προσοχή για πολλές ώρες και skills για κατσαρόλα. Κολλούσαν τα χείλη από το κολλαγόνο. Άξιζε!

Τιμές οκ μάλλον προς το pricey, αλλά δεν έχω λεπτομέρειες για το σύνολο, αφού δεν πλήρωσα εγώ.

Θα ξαναπήγαινα.
taverniaris!
Έχω πάει πολλές φορές συνήθως κυρίως για καλά κοψίματα κρεάτων! Και η μπριζόλα η τομαχοκ και η Τ-bone ήταν πολύ νόστιμες και σωστά ψημένες ενω η τιμή τους ήταν φυσιολογική (περίπου 55 ευρώ/κιλό η τόμαχοκ και περίπου 60ευρώ/κιλό η T-bone). Επίσης πολύ καλό ήταν το μπέργκερ ωστόσο τις πατάτες τις έχει για διακόσμηση στο πιάτο. Το ριζότο μανιταριών είναι επίσης πολύ καλό και χορταστικό!
Jørgen
Ωραίο industrial αλλά ζεστό περιβάλλον, με εξυπηρετικό προσωπικό. Οσον αφορά το φαγητό, σαλάτα με φρούτα εποχής και ρόκα συμπαθητική, χοιρινά μάγουλα με κριθαράκι, τα μάγουλα όχι άσχημα, το κριθαράκι εντελώς αδιάφορο, rib-eye με ταλιατέλες, το rib-eye κάπως απογοητευτικό ως ποιότητα (αρκετό λίπος) και μέγεθος, οι ταλιατέλες όμως πολύ καλές.
Μερίδες οκ, τιμές αρκετά υψηλές (23 ευρώ το άτομο χωρίς αλκοόλ). Θα ξαναέδινα μία ευκαιρία, αλλά με επιφύλαξη.
Panucci
Πηραμε:

Tαλιάτα μοσχαράκι
Ταλιατα κοτόπουλο
Χοιρινή μπριζόλα γαλλικής κοπής
Ριζότο τρούφα
Σαλάτα ρόκα-σύκο-προσουτο

Ήταν όλα ΟΚ προς καλά.

Μοναδικό μειονέκτημα ήταν ότι όλα τα πιάτα τσιμπούσαν λίγο στο αλάτι.

Aν τύχει Θα ξαναπάω να δοκιμάσω κανένα Τ-bone steak ή κανένα Rib-eye που τσέκαρα στο menu.
λιγουρίτσα
Φανταστικό φαγητό...υπέροχο ρυζότο, πολύ ωραία νούντλ με ψαρικά, σολωμός, καλαμάρι τέλεια...φιλετάκια φανταστικά, υπέροχες σαλάτες! τέλειο μέρος και τέλεια εξυπηρέτηση! Ότι και αν φάτε είναι φανταστικό!
AG
Αυτή τη φορά θα σχολιασω για τον καφέ του: μέχρι πρίν 2 εβομάδες ήταν οκ καφές για τα δεδομένα της πόλης και πινόταν μια χαρά. Εδώ και 15 μέρες όμως, άλλαξε μηχανές και το γύρισε μόνο σε κάψουλα με αποτέλεσμα να φτιάχνει πλέον καφέ τύπου κυλικείο σε σταθμό. Ο cappuccino ερχεται νερωμένος και με fake αφρόγαλο.

Χ, μαύρισμα, και πολύ κρίμα!!!
Γιαντράνκα
Η πικάνια του μισού κιλού των 18 ευρώ πολύ νόστιμη, με ωραιότατο ψήσιμο, κριθαρότο γαρίδας εξαιρετικά χυλωμένο (θα ήθελα όμως τις γαρίδες λίγο πιο τρυφερές), σαλάτα με κοτόπουλο καλή, ένα τυράκι με μαρμελάδα (δεν θυμάμαι τι) οκ, και το τζήσκεηκ στο τέλος από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει. Θα συμφωνήσω για το λογικόν των τιμών.
AG
Κάθομαι τελευταία για φαγητό συχνά-πυκνά και όλοένα ανεβαίνει στα μάτια μου για το φαγητό του.
Τελικά είναι αξιοπρεπής λύση για φαγητό στο κέντρο με λογικά λεφτά.
AG
Εντελώς random καθίσαμε και όταν είδαμε τον κατάλογο και την βιτρίνα της κουζίνας στον ημιόροφο, είπαμε να δοκιμάσουμε 2-3 πιάτα.
Από το menu του πρωινού δοκιμάσαμε την αφράτη ομελέτα που ήταν αρκετά αξιοπρεπής με normal ποσότητα.
Απο τα menu του φαγητού, δοκιμάσαμε το linguini με πιπεριές και λαχανικά που ήταν μέτριο, και την ταλιάτα μόσχου με ψητή πατάτα που ήταν normal.

Οι μερίδες πολύ μικρές, πολύ δύσκολα να χορτάσει κανείς με ένα κυρίως, οι τιμές καλές (9 ευρώ είχε ο πιό ακριβός "μεζές" τους που ήταν η ταλιάτα).

Καλό το εγχείρημα, ωστόσο δύσκολα εμπνέεται κάποιος να παραγγείλει φαγητό λόγω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θαμώνων πάνε πιο πολύ για καφέ, ποτό και poserιά- με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι λίγο παράξενα που είσαι ο μόνος που έχεις μπροστά σου πιάτα με φαγητό και όχι έναν freddo espresso να παίζεις με το καλαμάκι ένα 3ώρο:)
dimitris©
Ωραίο concept με στυλ tapas (μεγαλύτερες μερίδες από tapas όμως) Καλή ποιότητα, καλές συνταγές και καλά εκτελεσμένες, καλούτσικη ατμόσφαιρα. Θα το ξανατιμήσω.