mia feta

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Λοιπά
ΔιεύθυνσηΠαύλου Μελά 14, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310221120
Διαδίκτυο
Ωράριο09:00-24:00. Κυριακή κλειστά.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Μια Φέτα, Φέτα Μπαρ, #παντοπωλείο
Άνοιξε25 Οκτωβρίου 2013
ΙδιοκτησίαΚουρελλάς Α.Ε.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αυτοχαρακτηρίζεται "feta bar".

(εταιρεία παραγωγής τυριών από Γρεβενά).

Στη θέση του υπήρχε ο Κωνσταντινίδης.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έκατσα Ιανουάριο & Ιούλιο 2014.
  • Ιδιαίτερο μαγαζί, με ωραία αισθητική. Πρόκειται για πρατήριο πώλησης των προϊόντων της εταιρείας Κουρελλάς και στη μέση ένα μεγάλο κοινό τραπέζι για να δοκιμάσεις τα περίπου 10-15 γκουρμέ πιάτα που προσφέρουν. Τα περισσότερα εμπεριέχουν κάποιο προϊόν του καταστήματος.
  • Σέρβις έτσι και έτσι.
  • Την 1η φορά, παρά τις ωραίες περιγραφές και την όμορφη παρουσίαση, στην πράξη τα περισσότερα πιάτα που δοκίμασα ήταν μέτρια. Μου άρεσαν μόνο τα αλλαντικά του (έχει ένα εξαιρετικό σαλάμι Ευρυτανίας). Την 2η φορά, το επίπεδο πολύ καλύτερο. Εστιατορικά πιάτα, τα μισά εξαιρετικά, τα άλλα μισά οκ.
  • Στα ευχάριστα οι πολύ καλές τιμές, πράγμα ασυνήθιστο για τέτοιου είδους μαγαζί.
Μετά από την ενδιαφέρουσα 2η επίσκεψη, θα ξαναπάω.

Εικόνες (102)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2019)
[εικόνα]
Κερασμένη κρέμα καραμελέ (πολύ καλή)
[εικόνα]
Κριθαρότο με βιολογικό μοσχαράκι (πολύ καλό!)
[εικόνα]
Πιάτο ημέρας: κολοκύθι γεμιστό με σάλτσα άνηθο (εξαιρετικό!)
[εικόνα]
Ντοματόσουπα γκασπάτσο
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2017)
[εικόνα]
Κρέμα βανίλια (οκ)
[εικόνα]
Κριθαρότο με μυρωδικά, χταπόδι και καπνιστό Tyrole
[εικόνα]
Amuse bouche πεπονόσουπα με αφρό ούζου και ακροκώλιο
[εικόνα]
Καλωσόρισμα
[εικόνα]
Συκώτι με κρούστα καπνιστής πάπρικας, αρωματικό πουρέ πατάτας και αφρό μαύρου βαλσάμικου (πιάτο εβδομάδας)
[εικόνα]
Ριζότο σπαραγγιών με φέτα
[εικόνα]
Ραβιόλι με αφρό από βασιλομανίταρα
[εικόνα]
Μπέργκερ με τόνο Αλοννήσου
[εικόνα]
Αγγουρόσουπα με χταπόδι
[εικόνα]
Φρέσκια pasta
[εικόνα]
Καπνιστό χέλι (πολύ καλό)
[εικόνα]
"Αποδομημένη" carbonara (concept πιάτο)
[εικόνα]
Χειροποίητα ravioli με μανούρι και σάλτσα ντομάτας, αφρό μοσχοκάρυδου
[εικόνα]
Ραβιόλι με μανιτάρια, φέτα και αφρό από βασιλομανίταρα
[εικόνα]
Ρόλο κοτόπουλο κτλ (υπερπαραγωγή)
[εικόνα]
Ρόλο κοτόπουλο κτλ (υπερπαραγωγή)
[εικόνα]
Pork belly (πολύ δυνατό)
[εικόνα]
Fondue τυριών
[εικόνα]
Fondue τυριών
[εικόνα]
"Cheese cake"
[εικόνα]
Ριζότο τσουκνίδας με μους φέτας
[εικόνα]
Burger ελληνικού καφέ σε βάση από πατάτα
[εικόνα]
Φάβα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Ταλιάτα (καλή)
[εικόνα]
Ντολμαδάκια με χούμους
[εικόνα]
Βελουτέ λαχανικών (δυνατή): part 1/3
[εικόνα]
Βελουτέ λαχανικών (δυνατή): part 2/3
[εικόνα]
Βελουτέ λαχανικών (δυνατή): part 3/3
[εικόνα]
Αυγόφετες (οκ)
[εικόνα]
Συκώτι ψητό μαριναρισμένο σε γάλα με πατάτες baby (πιάτο ημέρας-καλό)
[εικόνα]
Τάρτα τυριών (πολύ καλή)
[εικόνα]
Σαλάτα σπανάκι (καλή)
[εικόνα]
Κριθαρότο με μοσχάρι (καλό)
[εικόνα]
Βελουτέ λαχανικών (πολύ καλή)
[εικόνα]
Ντομάτα & μανούρι (καλό)
[εικόνα]
Beef burger (καλό)
[εικόνα]
Καστανόσουπα (καλή)
[εικόνα]
Πράσινη σαλάτα & μανιτάρι (πολύ καλή)
[εικόνα]
Μανιτάρια σωτέ (πολύ καλά)
[εικόνα]
Μανιτάρια άγρια
[εικόνα]
Μανιτάρια άγρια (καλά)
[εικόνα]
Κρέμες επιδόρπιο (καλό)
[εικόνα]
Κοτόπουλο (οκ)
[εικόνα]
Κιτρινόπτερος τόνος (πιάτο ημέρας, φοβερό)
[εικόνα]
Κιτρινόπτερος τόνος (πιάτο ημέρας, φοβερό)
[εικόνα]
Σαγανάκι (μέτριο)
[εικόνα]
Ριζότο με μανιτάρια (καλό)
[εικόνα]
Ραβιόλι με μανιτάρια και τρούφα (εξαιρετικά, λίγο η ζύμη στις άκρες ήταν άψητη)
[εικόνα]
Κόντρα φιλέτο (οκ)
[εικόνα]
Burger τόνου (ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά τίποτα τρομερό)
[εικόνα]
Μανιτάρια (super)
[εικόνα]
Ομελέτα με τρούφα (φοβερή)
[εικόνα]
Ομελέτα με τρούφα (φοβερή)
[εικόνα]
Πλέον έχουν και δικό τους πολύ καλό ψωμί που ζυμώνουν και ψήνουν στο εστιατόριο
[εικόνα]
Πλέον έχουν και δικό τους πολύ καλό ψωμί που ζυμώνουν και ψήνουν στο εστιατόριο
[εικόνα]
Seasonal extra μανιτάρια Γρεβενών (καταπληκτικά)
[εικόνα]
Seasonal extra μανιτάρια Γρεβενών (καταπληκτικά)
[εικόνα]
Πανακότα φέτας με πάστα ελιάς και μαρμελάδα ντομάτας

Κατάλογος (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2018
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου: εορταστικό μενού
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2014: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2014: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2014: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2014: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2013: εορταστικό μενού

Σxόλια (14)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
gkovedam
πηραμε μια πιατελα τυριων και ηταν αρκετα συμπαθητικες καποιες γευσεις ενω καποιες οχι στα δικα μου γουστα. λιγο τσιμπημενη η τιμη!
Γιαντράνκα
Η κουζίνα διατηρεί το υψηλό της επίπεδο. Το αναδομημένο γεμιστό κολοκύθι με σάλτσα άνηθου ήταν απλώς θεσπέσιο, αν το πετύχετε στα πιάτα ημέρας να μην το φοβηθείτε και να το προτιμήσετε. Πολύ καλό κριθαρότο με μοσχάρι και το η κερασμένη κρέμα καραμελέ. Γιούπι.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Μίμης
Πρόσφατη δοκιμή με θετικές εντυπώσεις. Σταθερά νόστιμες γεύσεις και με μερικά πρωτότυπα πιάτα. Ξεχώρισε μια σαλάτα με μπρόκολο, ντοματίνια, κρεμμυδάκι, ρόδι, καρύδι και φέτα! Ωραίο και το κερασμένο γλυκό, δική τους κρέμα βανίλια.
Οι τιμές μου φάνηκαν πάντως πιο τσιμπημένες σε σχέση με παλαιότερες επισκέψεις και κοιτώντας εδώ το αρχείο καταλόγου, υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 1 ευρώ σε αρκετά είδη του τρέχοντος καταλόγου. Αντίστοιχη παραγγελία με του niramis στις 17/10/2015 (με ορεκτικό αντί για δεύτερο κυρίως) κόστισε τώρα 42 ευρώ.
Συμπερασματικά, μάλλον είναι (ακόμη περισσότερο και απ' ο,τι ήταν) για δοκιμή-τσίμπημα συνοδεία κρασιού και όχι για γεύμα.
Γιαντράνκα
Φοβάμαι ότι πρέπει να έχει αλλάξει ο σεφ. Άλλως είναι δυσεξήγητη η μεγάλη διαφορά στην παρουσίαση και την εκτέλεση των πιάτων (επίσκεψη 26/9). Όχι ότι ήσαν κακά, αλλά οπωσδήποτε δύο κλικ παρακάτω, π.χ. τα πολυθρύλητα ραβιόλι είχαν "πνιγεί" σε μία λιπαρή σάλτσα. Ίδωμεν..
niramis
Πρώτη επίσκεψη χτες, στις 10 το βράδυ και το μαγαζί σχεδόν γεμάτο. Προσωπικά μου άρεσαν και τα ψυγεία με τα προϊόντα που μπορείς ν'αγοράσεις, και το μεγάλο τραπέζι στο κέντρο, αν και ο πολυλογάς της διπλανής παρέας ήταν υπερβολικά θορυβώδης, κάτι που μπορεί να συμβεί όταν 3-4 παρέες μοιράζονται το ίδιο τραπέζι.

Στα του φαγητού, πήραμε μια πιατέλα με ποικιλία ημίσκληρων τυριών ως ορεκτικό, που ήταν πολύ ενδιαφέρουσα (στα 7 ευρώ) και μας έφεραν συνοδευτικά κάτι που έμοιαζε με bake rolls, πολύ νόστιμα και ταιριαστά κι αυτά. Έξτρα χωριάτικο ψωμί στα 2 ευρώ νομίζω. Σαλάτα ρόκα, με τυρομπαλάκια με διάφορα βότανα και κράνμπερις, ήταν οκ, μου άρεσε λιγότερο απ'όσα δοκίμασα, γιατί το τυρί είχε πολύ έντονη γεύση και δεν μου ταίριαζε σαν σύνολο στο γούστο.

Όσον αφορά τα κυρίως, δοκίμασα το ριζότο με πικάντικο λουκάνικο, βασιλομανίταρα και αφρό κεφαλογραβιέρας που ήταν εκπληκτικό (και μύριζε απίστευτα, επίσης), αν και βρήκαμε μόνο 2-3 κομματάκια λουκάνικο. Κοτόπουλο παναρισμένο με φυστίκι Αιγίνης και φέτα, πεντανόστιμο, εξαιρετικά μαλακό και πρωτότυπο. Συν 2 ποτήρια κρασί = 38,80 για μερίδες μέτριες στο μέγεθος και γλυκό κερασμένο στο τέλος.

Το σέρβις υπερβολικά αργό σε όλα του, -φύγαμε 2 ώρες μετά!- (κάτι που αναφέρω γιατί εμείς υποτίθεται θέλαμε να πάμε σινεμά στις 11:30). Ναι μεν το μαγαζί ήταν γεμάτο, αλλά έβλεπα και τον τύπο στον πάγκο των τυριών πόσο άπειρα αργά τα έκοβε και η κοπέλα δεν έτρεχε πανικόβλητη μεταφέροντας παραγγελίες - κάτι που σημαίνει ότι ούτε η κουζίνα κινούταν γρήγορα.

Επιπλέον αποκόμισα την εντύπωση ότι εμάς δε μας πρόσεχαν ιδιαίτερα -άλλες παρέες που ήρθαν αργότερα απ'εμάς σερβιρίστηκαν κι έφυγαν πριν απ'εμάς-, ενώ επίσης κανείς δεν ήρθε να μας πει ποιο τυρί είναι ποιο στην πιατέλα ή να μας ρωτήσει αν μας άρεσαν τα πιάτα, κάτι που αναφέρω γιατί είδα να το κάνουν σ'όλους τους άλλους που κάθονταν στο τραπέζι.

Συμπερασματικά, θα ήθελα να ξαναπάω, γιατί μου άρεσε το consept, τα πιάτα ήταν γευστικά και πρωτότυπα, ό,τι πρέπει για κάτι διαφορετικό ή ένα τσιμπολόγημα.
δημητρης
ενδιαφερον μαγαζι.
αν και το πετυχαμε γεματο, το σερβις ηταν οκ.
δεν πας για φαι, αλλα για τσιμπολογημα, αλλιως το 30αρι το ατομο ξεπερνιεται ευκολα.
στα θετικα ο καταλογος που ανανεωνεται συνεχως.
στα αρνητικα οι τιμες που εχουν παρει την ανηφορα.
Γιαντράνκα
Θέλω να συμφωνήσω απόλυτα με τον AG. Το μαγαζί έχει βελτιωθεί απίστευτα πολύ, και στη δημιουργική κουζίνα τους βάζει κάτω και τους πατάει. Το burger (χοντροκομμένου κιμά-λες και έχει κοπεί με μαχαίρι) είναι πράγματι από τα καλύτερα στην πόλη. Αξίζει οπωσδήποτε.
AG
Νέα πιάτα στον κατάλογο:
*βελουτέ λαχανικών καταπληκτική, με κρεμώδη υφή και σε συνδυασμό με το τραγανό prociutto&το τυρί απογειώνει το αποτέλεσμα 3/3
*καστανόσουπα-απλά όνειρο, με άρωμα τρούφας και αμύγδαλα 3/3
*ζεστή τάρτα τυριών πολύ καλή, σερβίρεται με ντοματίνια ψητά και 2-3 πινελιές pesto βασιλικού να σπάει την τυρίλα 3/3
*σαλάτα σπανάκι, με ξυνόμηλο, κατσικίσιο τυρί, καρύδια και cranberries πολύ αρμονικά δεμένη 3/3
*κριθαρώτο με μοσχάρι, καπνιστό τυρί και τραγανό prociutto 2/3
*burger από δικά τους ζώα με αφρό εληνικού καφέ και βάση πατάτας. Πολύ καλοζυμωμένο το burger, με ισσοροπημένα μπαχάρια και σε συνδυασμό με το αβγό&καραμελωμένα κρεμμύδια είναι από τις καλύτερες προτάσεις burger πιστεύω της πόλη σήμερα 3/3.

Επιπλέον, συνεχίζω να πιστέυω πώς το μαγαζί ώς πρός το value for money του δεν έχει ανταγωνισμό.

Αυτά..
Veyron
Πολύ νόστιμο το κοτόπουλο παναρισμένο με φυστικι αιγινης. Επισης τα ραβιολια με μανιταρια. Γενικά μικρες μερίδες, οπότε και ο λογαριασμός μπορει ευκολα να ανέβει.

Εχει σε ποτηρι το vinsanto του Σιγάλα 2004, για οποιον ενδιαφέρεται για δοκιμη, εχει παρει 95 στα 100 απο τον Parker.
AG
extras: χθές δοκίμασα σούπα με πεπόνι που με ενθουσίασε, όπως και η σαλάτα και το χταπόδι με το μανούρι.
Ο chef τους έχει πολύ πετυχημένη δημιουργικότητα!!
AG
έχει εμπλουτήσει/ανανεώσει το μενού του με πολύ ενδιαφέροντα πιάτα. Δοκίμασα πολύ καλό burger από τόνο, και κορυφαίο ριζότο μανιταριών (με original βασιλομανίταρα).
Είπε ότι από αυτήν την εβδομάδα θα φέρνει και σπάλα από τα ζώα της φάρμας τους-θέλω να το τσεκάρω.

Γενικά παρατήρησα ότι το μαγαζί είναι πολύ καλό για το value for money του (δεν υπάρχει πιάτο στον κατάλογο πάνω από 9 ευρώ!!. Επίσης το service του βελτιώθηκε. Μακάρι να το συνεχίσει έτσι...
Γιαντράνκα
Ωραίο μαγαζάκι, και το κόνσεπτ των μεζέδων με ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα παραγωγής μας είναι παράδειγμα καθετοποίησης προς μίμηση - μία απάντηση της πληττόμενης ελληνικής επιχείρησης κλάδου τροφίμων. Συμφωνώ με AG ότι δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην πόλη. Ως ιδέα είναι έξυπνη και εξαγώγιμη.
Στο διά ταύτα, ό,τι δοκιμάσαμε πολύ καλό (μανούρι με ντομάτα, μελιτζάνα με σφαίρες φέτες, ρεβυθοκεφτέδες, νιόκι φέτας). Ένα ελαφρύ γεύμα δύο ατόμων (χωρίς ποτό) βγήκε γύρω στα 7,5 ευρώ/άτομο. Σημειώνεται ότι πέρα από το τμήμα delicatessen προσφέρει και σαντουιτσάκια to go. Προσωπικώς ευχαριστήθηκα την πρώτη επίσκεψη, έμεινα πολύ ικανοποιημένη, και είναι ευχάριστο ότι συχνά-πυκνά το (μικρό) μαγαζί είναι φουλ.
AG
2η επίσκεψη μας άφησε το ίδιο καλές εντυπώσεις, οπωσδήποτε δοκιμάστε τα καπνιστα πρόβεια και κατσικίσια τυριά ωρίμανσης!
Το service δεν την πολυπάλευε αφού μια κοπέλα μόνη της έπρεπε να εξυπηρετήσει όλο τον πάγκο, αλλά ελπίζω να το ξεπεράσουν αυτό στο μέλλον..

Θα ξανα πάμε!
AG
Εντελώς random βρεθήκαμε στο μαγαζί που το βλέπαμε από έξω περνωντας τον τελευταίο καιρό-αλλά δεν είχαμε καταλάβει "τι παίζει" μιάς και μας μπέρδευε από την μία τα άτομα που έτρωγαν στο κεντρικό τραπέζι και από την άλλη τα ψυγεία με τα γαλακτοκομικά προιόντα.

Για να μην το κουράζω, η όλη φάση είναι: εστιατόριο με συνταγές όπου το τυρί έχει την τιμιτική του, πολύ καλή επιλογή κρασιών τύπου (Σιγάλας, Κτήμα Κατσαρού κτλ) σε normal τιμές, καλό service, όμορφος χώρος, καλές γεύσεις, ευπαρουσίαστα πιάτα, μικρές μερίδες. Εκτός από τα προηγούμενα, μπορείς να πάς και απλά να ψωνίσεις γαλακτοκομικά προιόντα από τα ψυγεία- όπως θα έκανες σε κάποιο delicatessen/super market.

Ό,τι δοκιμάσαμε δεν απογοήτευσε, και ξεχωρίσαμε τον τραχανά και την μανιταρόσουπα (βλ.φωτο).

Κάπνισμα εντός-απαγορεύεται, και 2 άτομα με ποτήρι κρασί και Normal φαγητό δώσαμε κάτι λιγότερο από 50 ευρώ.

Σίγουρα αξίζει δοκιμής, οι άνθρωποι φαίνεται ότι έκαναν καλή προσπάθεια και ήταν κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα στην πόλη μας.