Varoulko

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Ψαροταβέρνα
ΔιεύθυνσηΑκτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, Πειραιάς
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2105228400
Διαδίκτυο
Ωράριο13:00-00:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Βαρούλκο, #michelin 1 star, #business
ΆνοιξεΙούνιο 2014
ΙδιοκτησίαArt Μενού Ι.Κ.Ε.
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Κεντρικό πρόσωπο και συνέταιρος ο chef Λευτέρης Λαζάρου.

Head chef ο Γιάννης Παρίκος και Pastry chef ο Θοδωρής Μωυσίδης (2018).

Με υπότιτλο "sea side".

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Γενάρη 2019. Ίσως το πιο γνωστό εστιατόριο πανελλαδικώς, με ιδιοκτήτη έναν από τους πιο προβεβλημένους chef.
  • Ευχάριστος χώρος, καταλληλότερος για επαγγελματικό απ' ότι για ρομαντικό ραντεβού. Χαμηλός φωτισμός, χαμηλή μουσική. Λόγω πολλών χρόνων παρουσίας έχει περάσει στη σφαίρα του κλασικού, έχει φύγει από την προτίμηση αυτών που μόνιμα κυνηγούν τα καινούρια μαγαζιά.
  • Πολυπληθές επαγγελματικό σέρβις.
  • Μεγαλούτσικη κάρτα, μόνο ψαρικά. Έχει ένα 4-courses degustation menu το οποίο αποφασίζεται εκείνη τη στιγμή από τον σεφ. Αυτό επέλεξα. Όλα νόστιμα, το ευχαριστήθηκα. Η κουζίνα είναι τόσο-όσο δημιουργική, ώστε να μην είναι avant-garde, αλλά ούτε βαρετή με αναμενόμενα πιάτα. Το αντίστοιχο wine pairing ήταν πετυχημένο (ευχάριστη φυσιογνωμία ο Master of Wine).
  • Τιμή βγήκε 60€/άτομο το φαγητό και 30€/άτομο το κρασί, πολύ λογικά για την ποιότητά του.
Η υπερβολική προβολή συχνά δημιουργεί υπερβολικές προσδοκίες. Παρόλα αυτά το βρήκα ένα ισορροπημένο αξιοπρεπέστατο εστιατόριο, θα ξαναπήγαινα με χαρά.

Εικόνες (24)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εσωτερικά (Ιανουάριος 2019)
[εικόνα]
Φιλεταρισμένο χριστόψαρο με αγκινάρα Ιερουσαλήμ
[εικόνα]
Κριθαράκι με γαρίδες
[εικόνα]
[εικόνα]
"Καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας με κρέμα ταραμά, ψητό μαρούλι και ζελέ ούζου"
[εικόνα]
[εικόνα]
Φιλέτο λαβράκι
[εικόνα]
[εικόνα]
Καβούρι Κατερίνης
[εικόνα]
Λευκό Gustave Lorentz Αλσατίας
[εικόνα]
Καλωσόρισμα
[εικόνα]
Γλυκό ροδάκινο με μους λευκής σοκολάτας
[εικόνα]
Brownie σοκολάτας
[εικόνα]
Φέτα σφυρίδα με τσορίθο και ελαιόλαδο αρωματισμένο με σοκολάτα
[εικόνα]
Κριθαράκι με γαρίδα με Λημνιό κρασί, μπούκοβο και παρμεζάνα
[εικόνα]
Καλαμάρι με pesto βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας
[εικόνα]
Σαλάτα κινόα με ψητή γαρίδα, μαντζουράνα, ξύσμα lime, κρεμμυδάκι φρέσκο, καρέ τομάτα και μύδια
[εικόνα]
Ψαρόσουπα με φρέσκια ντομάτα, ζωμό από πετρόψαρα και μικρά κομμάτια ψαριού
[εικόνα]
Μπακλαβάς & ριζόγαλο
[εικόνα]
Σφυρίδα με μπριάμ
[εικόνα]
Κριθαρώτο με γαρίδες
[εικόνα]
Ροφομακαρονάδα
[εικόνα]
Τσιπούρα με 5 σάλτσες
[εικόνα]
Σουπιά με φάβα

Κατάλογος (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2019: σελίδα 7/7
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2019: σελίδα 6/7
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2019: σελίδα 5/7
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2019: σελίδα 4/7
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2019: σελίδα 3/7
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2019: σελίδα 2/7
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2019: σελίδα 1/7

Σxόλια (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Tassos
Καλά κάνει και μας το λέει να μην πατήσουμε.
Σταύρος
Σε κάποια μελλοντική κάθοδο μου στην περιφέρεια πρωτευουσης θα φροντίσω να τιμήσω την υψηλή γαστρονομία του Λάζαρου και ως επιβράβευση για την ξεκάθαρη στάση του: https://www.newsbeast.gr/health/coronavirus/arthro/7497460/lazarou-den-tha-astynomefso-ton-emvoliasmo-oute-pelati-tha-dioxo-oute-tha-apolyso-ergazomeno
Thanaras
Μεσημεριανή επίσκεψη πριν λίγες ημέρες στο Βαρούλκο. Το τραπέζι μας βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Σέρβις ευγενέστατο και εξυπηρετικό.

Καλωσόρισμα με ψωμάκι και εξαιρετικό ελαιόλαδο.
Σαλάτα Κινόα με ψητές γαρίδες, πολύ δροσερή όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο.

Πηραμε δύο πρώτα πιάτα
Καλαμάρι με pesto βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας και κονφί τομάτας, αρκετά καλό.
Φιλέτα ψαριού (τσιπούρα σε εμάς) σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, με μους καπνιστής μελιτζάνας και κρέμες ντομάτα – καρότο. Μας είπαν ότι είναι ένα από τα πιο φημισμένα πιάτα τους και καταλάβαμε αμέσως το λόγο. Φανταστική γεύση, υπέροχα μαγειρεμένο ψάρι, απίστευτες οι κρέμες και η μους (ανακατεμένες ύστερα από προτροπή του σεφ)

Και τα δύο κυρίως πιάτα
Κριθαράκι με γαρίδες, κρασί Λήμνου, μπούκοβο και παρμεζάνα. Το δεύτερο καλύτερο πιάτο που φάγαμε μετά το Φιλέτο τσιπούρας αλλά αρκετά κοντά. Εξαιρετικό το δέσιμο του κρασιού με το κριθαράκι.
Φιλετο χριστόψαρο με ριζότο, μανιτάρια shiitake και σάλτσα φινόκιο, πολύ καλό και φρεσκότατο το ψάρι.

Μαζί με δύο ποτήρια λευκό κρασί και δύο επιδόρπια (εξαιρετικά και τα δύο) η τιμή έφθασε συνολικά τα 140 ευρώ για δύο άτομα. Άξιζε η εμπειρία και το φαγητό σίγουρα.
Jørgen
Γιορτινή επίσκεψη στο Βαρούλκο, με εξαιρετικές εντυπώσεις. Όμορφος και ζεστός χώρος, με καλή θέα. Σέρβις ευγενικό και πάντα διαθέσιμο.
Στα του φαγητού:
Καλωσόρισμα ελαιόλαδο και ελιές, υψηλής ποιότητας.
Σαλάτα κινόα νορμάλ ποσότητα και οκ γευστικά, για μένα δεν έδεναν και τόσο τα συστατικά.
Ταρτάρ καραβίδας καλό, αν και νομίζω πως το yuzu κάλυπτε κάπως τις άλλες γεύσεις.
Καβούρι σε μπριός πολύ καλό.
Κριθαράκι με γαρίδες επίσης καλό, αλλά τους ξέφυγε το βούτυρο λίγο. Η προσθήκη μπούκοβου εξαιρετική ιδέα.
Φιλεταρισμένη δράκαινα εξαιρετική, αν και λίγο βαριά ήταν πιάτο-απόλαυση.
Σφυρίδα με ριζότο, λίγο πιο ''συντηρητικό'' πιάτο, αλλά επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Και στα γλυκά έχει γίνει μια αξιοπρεπής προσπάθεια.
Lemon pie καλή, θα ήθελα λίγο πιο ήπια την γεύση του λεμονιού.
Γλαστράκι πολύ ελαφρύ.
Καλές επιλογές και στο κρασί.
Ο ιδιοκτήτης εξαιρετικά φιλικός, το προσωπικό πολύ ευέλικτο. Θα μπορούσε βέβαια να λείπει η εξόφθαλμα ευνοϊκή μεταχείρηση σε γνωστό πολιτικό πρόσωπο, που τράβηξε την προσοχή όλου το προσωπικού, αλλά υποθέτω πως αυτό είναι κάτι το αναπόφευκτο για την Ελλάδα.
Μερίδες μια χαρά, περισσότερο στα κυρίως, για το είδος του εστιατορίου. Μια πολύ καλή συνολική εμπειρία, το προτείνω σίγουρα, ειδικά για τα κυρίως.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
timos zisis
επισκεψη πριν απο λιγο καιρο. ομορφος χωρος μπροστα στη θαλασσα, τυπικο και επαγγελματικο σερβις. γενικα σχετικα ευχαριστη ατμοσφαιρα.
στα του φαγητου: λαυρακι καρπατσιο καλο, τσιπουρα με φρυγανισμενο ψωμι και 4 σαλτσες καλο, κριθαροτο γαριδας τελειο, και σφυριδα με τσοριθο και λαδι αρωματισμενο με σοκολατα γευστικη εμπειρια. αυτα συν 1 μπουκαλι κρασι γυρω στο 100αρι.
τα αξιζε με τα χιλια, και σιγουρα οταν μπορεσω θα ξαναπαω.
Γιαντράνκα
Καλοκαιρινή επίσκεψη στον εξωτερικό χώρο του Βαρούλκου, ακριβώς μπροστά στην προκυμαία. Ωραίος και απλός χώρος χωρίς υπερβολές. Αποτελεσματικό σέρβις.

Υποδοχή με ελαιόλαδο και ελιές.
Ψαρόσουπα με ζωμό από πετρόψαρα (10€) πολύ καλή.
Σαλάτα κινόα με ψητή γαρίδα (15€) ομοίως, αν και μικρή ποσότητα.
Το γνωστό καλαμάρι με πέστο (15€) ήταν μεν καλό αλλά δεν μας εντυπωσίασε.
Το κριθαρώτο γαρίδας (17€) όντως εξαιρετικό.
Φέτα σφυρίδα με τσορίθο (30€) πάρα πολύ καλή αν και τσιμπημένο πιάτο για την ποσοτήτά του.
Επίσης αμφότερα τα επιδόρπια που δοκιμάστηκαν ήταν σούπερ, το ροδάκινο με τη μους σοκολάτας (10€) και το brownie σοκολάτας.

Για τα παραπάνω, δηλαδή κανονικό-χορταστικό φαγητό με ένα ποτήρι κρασί βγήκε 60€/άτομο. Ωραία εμπειρία, θα ξαναπήγαινα.
Veyron
Μετα απο τοσο καιρο εφτασε κ η ωρα για το Βαρουλκο.

Στην νεα τοποθεσια πλεον στο Μικρολιμανο, μοιαζει περισσοτερο με μια πιο προσεγμενη ψαροταβερνα παρα για αστερατο εστιατοριο. Τουλαχιστον για τον εξωτερικο χώρο γτ μεσα ειναι οντως κατι αντιστοιχο με αυτο που περιμενεις.

A la carte μενου διαφορετικο μεσημερι κ βραδυ με αρκετα κοινα πιατα. To βραδυ είχε κ ενα μενου προταση του σεφ που δε μας αρεσε οποτε ειπαμε να παρουμε να δοκιμασουμε διαφορα στη μεση.

H ψητη σουπια με φαβα κ κυμινο ήταν καλή, λιγο τραγανη, λιγοτερο ψημενη.
Τα φιλετακια τσιπουρας (ιχθυοτροφιου) με σαλτσες απο καπνιστη μελιντζανα, αρακα, καροτο, κετσαπ κ τυρια ήταν πολύ νοστιμα.

Το κριθαρωτο με γαριδες σταθερη αξια, ομολογουμενως το καλυτερο του πιατο, al dente κ λιγο καυτερο απο το μπουκοβο.

Η ροφομακαροναδα επισης απαιχτη, με σωστα βρασμενο μακαρονι, δεμενη ασπρη σαλτσα κ κομματια ροφου. Μονο μην κανετε το λαθος κ την δοκιμασετε μετα απο το κριθαρωτο οπως καναμε εμεις, χανει την μιση της γευση.

Απο τα κυριως η σφυριδα με μπριαμ, ήταν καλή, αλλα αστεια ποσοτητα.

Τα γλυκα απλα οκ, με το ρυζογαλο σε ιδιαιτερη παραουσιαση να ναι αρκετα καλο, κ λιγοτερο τον μπακλαβα που απο γευση ήταν απλα οκ.

Τα κρασια σε λογικες τιμες, το σερβις καλό. Απλα για δευτερη φορα μαλλον θα πηγαινα στην Σπονδη που στα ιδια λεφτα εχει set menu κ γευστικα ειναι ανωτερη. Για ξενους ομως νομιζω ειναι σιγουρη λυση για να φανε φρεσκο κ καλομαγειρεμενο ψαρι.