Nargis

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα Nargis. Υπάρχει 1 κατάστημα.
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Ξένο
ΔιεύθυνσηΚαπετάν Πατρίκη 18, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310228502,6955524442
Διαδίκτυο
Ωράριο13:00-23:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε1 Μαρτίου 2004
ΙδιοκτησίαΧαν Μοσαράφ-Χοσαΐν & Σία Ε.Ε.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Βρίσκεται μέσα σε ένα αδιέξοδο στενάκι.

Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά το Στενάκι και ο Ανάπηρος.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Είχα πάει το 2006 περίπου και δεν μου είχε αρέσει καθόλου.

Πήγα ξανά Ιανουάριο 2011. Δυστυχώς η γνώμη μου παραμένει ίδια. Πιο συγκεκριμένα, η τοποθεσία του μαγαζιού είναι ιδανική, η αισθητική εσωτερικά θυμίζει περισσότερο ινδικό "κουτούκι". Τα φαγητά που δοκίμασα όλα μέτρια (έχω και γω ένα μέτρο σύγκρισης από ινδικά στην Αγγλία) και φανερά από μέτριες πρώτες ύλες (κρέατα κατεψυγμένα κτλ). Τιμές ακριβές για την ποιότητά του (μας βγήκε 20€/άτομο χωρίς λόγο). Είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή ινδικό στην πόλη, οπότε αξίζει μια δοκιμή, αλλά προσωπικά δε θα ξαναπάω.

Εικόνες (25)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Ναάν με σκόρδο (απλώς οκ, άργησε κιόλας πολύ)
[εικόνα]
Baingan Bharta, μελιτζάνα (καλή)
[εικόνα]
Από αριστερά Tandoori chicken, Badami chicken, Masoor Daal και Biriyani με λαχανικά
[εικόνα]
Daal Maash (ανάλατο και νερόβραστο)
[εικόνα]
Vegetable biryani rice (ο μόνος τρόπος για να χορτάσεις)
[εικόνα]
Chicken tandoor
[εικόνα]
Samosa 2 τεμάχια πακέτο
[εικόνα]
Ρύζι με λαχανικά
[εικόνα]
Ρύζι λεμονιού
[εικόνα]
Φακές (μέτριες), κοτόπουλο κόρμα, tikka massala
[εικόνα]
Naan με βούτυρο (το βούτυρο κακή φάση)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Κοτόπουλο korma με ρύζι (μέτριο)
[εικόνα]
Τραπέζι
[εικόνα]
Μελιτζάνα και ρύζι με κοτόπουλο
[εικόνα]
Νάαν με σταφίδες και κοτόπουλο κόρμα
[εικόνα]
Μαριναρισμένο κοτόπουλο φούρνου
[εικόνα]
Πατάτες με σπόρους μουστάρδας
[εικόνα]
Ρύζι λεμονιού
[εικόνα]
Naan βουτύρου
[εικόνα]
Daal maash
[εικόνα]
Chicken massala (9,6€ τιμή Ιανουαρίου 2011)
[εικόνα]
Sheekh kebab (13,7€ τιμή Ιανουαρίου 2011)

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2017: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2017: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2017: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2017: σελίδα 1/4

Σxόλια (52)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
dokimastis
Ήρθα τελικά μετά από καιρό, για την dine-in ατμόσφαιρα που λέω παρακάτω.

Σέρβις οκ, φιλικό και επαγγελματικό. Τα πιάτα ήταν οκ. Το κοτόπουλο Tandoori πάλι το καλύτερο πιάτο, καλή ποσότητα κιόλας. Badami chicken κάπως νερουλό, άδετο. Γενικά πάντως οκ εμπειρία. 2 άτομα ~50ε.
dokimastis
Παραγγελία ντελίβερι με παρέα, γιατί θέλαμε ινδικό. Εγώ βέβαια ήμουν από την αρχή απρόθυμος, με όλη την τριβή που έχω με τα μαγαζιά της Μοναστηρίου. Δυστυχώς σαν Κασσάνδρα επιβεβαιώθηκα, γιατί οι ποσότητες ήταν πολύ μικρές στις μερίδες. Οι γεύσεις σχετικά οκ, μόνο το daal ήταν άγευστο/ ανάλατο και ήθελε ξίδι-λάδι για μένα. Επίσης Πίτες Νάαν περίπου 3.50-4ε η μία, απαράδεκτο!

Τουλάχιστον στο dine-in έχεις την ατμόσφαιρα του μαγαζιού..
tipotapioeklekto
Κάτσαμε 4άδα στα τραπεζάκια έξω. Χαλαρό μαγαζάκι, δεν το λες εστιατόριο. Μέσα κάνει μπαμ για Ινδικό με τοίχους με έντονα χρώματα και ινδική μουσική. Δοκιμάστηκαν κοτόπουλο μασσάλα, κοτόπουλο tandoori και κόρμα λαχανικών όλα πολύ ωραία και καυτερά σε βαθμό που εγώ ισα ισα τα άντεχα. Το κορυφαίο πιάτο ήταν Αρνι Καράι που ειχε τέλεια σάλτσα. Νάαν με βούτυρο πολύ δυνατό. Έχοντας επισκεφθεί και άλλα ινδικά μαγαζιά μπορώ να πω οτι μου έκανε την καλύτερη εντυπωση στην Θεσσαλονίκη. Σίγουρα θα το ξαναεπισκεφθώ.

Δώσαμε 35€ ανά ζευγάρι με μπύρα ο καθένας.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Γιαντράνκα
Το κοτόπουλο κόρμα εδώ ήταν απλώς φλατ, με περισσότερη ένταση του καυτερού που κάλυπτε άλλες γεύσεις, τα κομμάτια κοτόπουλο στη σάλτσα μεγάλα αλλά στεγνά, στα 11,6€ με απλό ρύζι. Δεν εντυπωσιάστηκα, θα ξαναδοκιμάσω ίσως.
Mikey
Ήθελα να πάω καιρό και τελικά τα κατάφερα χθες. Τα ορεκτικά (πακόρες με λαχανικά) και η σαλάτα (μιξτ ατζαρ) ωραία αλλά τίποτα το ξεχωριστό. Πήραμε κοτόπουλο Μασαλα και Νιχάρι και ήταν γευστικά πολύ αλλά στο Νιχάρι είχε 4 μπουκιές κοτόπουλο χωρίς υπερβολή. 2 άτομα 34€. Γλυκό όχι, απόδειξη κατόπιν υποδείξεως. Δεν τρώει άκυρο αλλά δε τρελάθηκα κιόλας.
Jørgen
Διαβάζοντας όλα τα σχόλια απο ταβερνοχώρο, ειλικρινά αποθαρρύνθηκα. Αλλά τελικά το μαγαζί αξίζει και με το παραπάνω. Ένας αρκετά ζεστός και μικρός χώρο, που δεν θεωρώ κίτς, με 10 τραπέζια και ινδική μουσική που έχει την πλάκα της. Γενικά δεν είμαι πολύ έμπειρος με το ινδικό, οπότε μπορεί να μην ήταν αυθεντικό ή το καλύτερο που υπάρχει, αλλά μας άφησε πολύ ικανοποιημένους. Στο σέρβις ήταν μία πολύ ευγενική κοπέλα, η οποία μόλις άκουσε οτι πρόκειται για την πρώτη μας επίσκεψη, μας ''πήρε απ' το χέρι'' και μας κατεύθυνε, όσον αφορά το μενού. Πήραμε λοιπόν ένα νάαν απλό (μια χαρά), σαμόζα με κοτόπουλο, μαζί με σως γιαουρτιού, τσίλι και τουρσιού (πολύ καλό, αν και κάπως μικρό), κοτόπουλο μασάλα (αρκετά καυτερό, και το κοτόπουλο με λίγους χόνδρους, αλλά και πάλι καλό), και μπιριγιάνι λεμονιού (μεγάλη ποσότητα, αρωματικό και βοηθούσε πολύ στο κάψιμο). Μας ρώτησε για νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης, και γενικά μείναμε πολύ ικανοποιημένοι και πολύ χορτασμένοι.Ισορροπημένες, απλές και πολύ αρωματικές γεύσεις, και χωρίς δήθεν εστιατορικό χαρακτήρα. Όλα αυτά στα 22 ευρώ. Πιστεύω πως θα το ξαναεπισκεφτώ σίγουρα.
le koutse
Επισκευτηκαμε παρεα 5 ατομων το μαγαζι στις 4/4/2017

ΦΑΓΗΤΟ: ΚΑΛΟ
πολυ καλα: μασουρ ντααλ(κοκκινη φακη), κοτοπουλο κορμα(κομματακια κοτοπουλο με κασιους-αμυγδαλα-σταφιδες-γαλα), σαχι τσαναϊ(κομματακια κοτοπουλο με ρεβυδια & σαλτσα μαυρου πιπεριου),
καλα: πακορες με κοτοπουλο(κομματακια κοτοπουλου σε κουρκουρι απο ρεβυθαλευρο), κιτσρι(ρυζι μπασματι με οσπρια & λαχανικα), νααν βουτηροσκορδου, φτερουγες κοτας(ψητες μαριναρισμενες φτερουγες)
μετρια: αρνι ταντουρ(κομματακια αρνιου μαριναρισμενα σε μπαχαρικα), νταλσινι μπιριγιανι(ρυζι μπασματι με κρεμμυδι & κανελα), απλο νααν(ινδικη πιτα φουρνου)

ΧΩΡΟΣ: ΚΑΛΟΣ, μπολιγουντ κατασταση με πολυχρωμους τοιχους, αγαλματακια του βουδα και διαφορα ινδικης προελευσης διακοσμητικα
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΙΝΔΙΚΗ, για το μαγαζι που επιλεξαμε απολυτως φυσιολογικο
ΤΙΜΕΣ: τα παραπανω πιατα (οι φτερουγες κοτας ηταν κερασμενες) + 4 μπυρες 62ε, 12,5ε/ατομο
ΣΕΡΒΙΣ: ΚΑΛΟ, η κοπελα που δουλευε ειχε ορεξη και διαθεση να μας εξηγήσει τα πιατα και να μας βοηθησει να επιλεξουμε
ΓΛΥΚΟ: ΝΑΙ
ΑΠΟΔΕΙΞΗ: ΝΑΙ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΑΠΟΨΗ: ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ, για οποιον θελει να δοκιμασει διαφορετικες (και αρκετα πικαντικες) γευσεις και ενα διαφορετικης κουλτουρας απ τα συνηθισμενα εστιατοριο, θεωρω πως ειναι καλη επιλογη..
Rosstrobon
Τίποτα το ιδιαίτερο και ακριβό για αυτά που προσφέρει δυστυχώς.
δημητρης
χωρος ζεστος, σερβις ελαφρως παγερο αλλα γρηγορο, φαγητο ενδιαφερον αλλα οι τιμες ειναι απαραδεκτες για την ποσοτητα που προσφερει.
τα υλικα που χρησιμοποιουν ειναι φθηνα. ουτε εξωτικα ειναι, ουτε δυσευρετα. για ποιο λογο μια μεριδουλα κοτοπουλο και λιγο ρυζι να κοστιζουν τοσο πολυ; μηπως ειμαστε ακομα στο 17ο αιωνα οπου με μια χουφτα μπαχαρικα αγοραζες ρετιρε στο λονδινο;
με αυτες τις ποσοτητες ενα νορμαλ ατομο δε χορταινει με τιποτα με κατω απο 20 ευρω. εκτος κι αν εχει χτυπησει ενα πιτογυρο πιο πριν...
Seventh
Μετά από χρόνια που το είχα στη λίστα πήγαμε μεγάλη παρέα. Έτσι δοκίμασα πολλά πιάτα και μας βγήκε νορμάλ (13€).
Από ινδική κουζίνα δεν ξέρω, απλά περίμενα να το χει το καυτερό της. Ήταν σε ανεκτό βαθμό. Γενικά η αίσθηση ήταν ότι τα κοτόπουλα ήταν καλά αλλά όχι ξεχωριστά. Για τα υπόλοιπα μια χαρά. Και το χώρο γλυκό τον βρήκαμε. Λέει για κάτι διαφορετικό.
guru
Προχθεσινή , πρώτη επίσκεψη στο nargis. Με τίποτα δεν το βρίσκεις αν δεν ξέρεις που πας :) . Επειδή ο φίλος δεν προτιμα αρνί ή ψάρι, επιλέξαμε πιάτα κοτόπουλου. Επιλέξαμε τα δύο πολύ καυτερά πιάτα κοτόπουλου καθώς και το κοτόπουλο massala. Το περιβαλλον είναι καλτ. Επιπλέον πήραμε ενα λίτρο λευκό κρασί χύμα (12ευρώ, θεωρώ αρκετά ακριβό και για χύμα κρασί και για την εποχή), 3 νααν (1βουτυρο σκορδο, 1 σκορδο, 1 σταφιδα), 1 απλο μπασματι. Όλα τα φαγητά ήταν αξιοπρεπή, αν και βρήκα τις μερίδες των "καυτερών" αρκετά μικρές. Η μερίδα κοτόπουλο μασάλα ήταν αξιοπρεπής σε μέγεθος, αλλά και η πιο ακριβή απο τις 3 (πάνω απο 9ευρω). Σε γενικες γραμμές , το φαγητό ήταν νόστιμο (δεν περίμενα ινδικό Λονδίνου). Αξίζει να πας με τη γυναίκα σου ή με λιτοδίαιτους φίλους. Αν πας για να φας πολύ, θα σου βγει ακριβά. Θεωρώ ότι μπορούν να ρίξουν τις τιμές στο κρασί, αλλά και στις μερίδες (ή να αυξήσουν το μέγεθος στη μερίδα). Θα ξαναπάω!
1 μπασματι
1 λιτρο κρασι
1 νααν σταφιδα
1 νααν σκορδο
1 νααν βουτυρο σκόρδο
1 κοτόπουλο με πικάντικη σαλτσα (εικονιτσα 4 τσιλι)
1 αλλο κοτόπουλο με πικάντικη σαλτσα (εικονιτσα 4τσιλι)
1 κοτόπουλο μασαλα
48 ευρώ με αποδειξη κανονικα
Panos
Αν καταφερετε να βρειτε το εστιατοριο, θα ανταμειφθητε! Πολυ γραφικο κουτουκι, καταχωνιασμενο σε μια τρυπα, αναμεσα στα τσιμεντα και τις πολυκατοικιες της πολης.. Θα χαρειτε για την ανακαλυψη σας!
Προσωπικα με προδιεθεσε αρκετα θετικα το ολο setup. Ακροβατει στα ορια του κιτς και του κουλτουριαρικου.
Αρκετες καλες γευσεις και καποια πιατα ηταν αρκετα νοστιμα, χωρις ομως ιδιαιτερες συγκινησεις.
Δεσποζει το καυτερο και το πικαντικο.
Το βλεπω σαν κατι διαφορετικο και ισως μοναδικο στην πολη, οποτε μονο και μονο για αυτο το συνιστω, ακομη και σε οσους το εχουν ηδη επισκεφθει.
Μου αρεσαν πολυ οι πιτες του (νααν), ειδικα αυτα με το σκορδο!
Τα πιλαφια που δοκιμασα δεν με ξετρελλαναν. Τρογωντουσαν ευχαριστα, και εσπαγαν αρκετα την καψα απ τις υπολοιπες κρεατο-σαλτσες. Θα δοκιμαστουν συντομα και τα υπολοιπα.
Απ τα κρεατα, μαρεσε πολυ το αρνι, αλλα και το κοτοπουλο (σε διαφορες παρασκευες).
Μπορειτε να διαλεγετε ποσο καυτερα θελετε να ειναι τα φαγητα. Η καψα μετριεται σε πιπεριες στο μενου! Οσο πιο πολλες, τοσο πιο κολασμενο..
Μεχρι 2 πιπεριες νομιζω ειναι μια χαρα. Αν εχετε συναχι ή ειστε κρυωμενοι, σιγουρα θα γιατρευτειτε!!
Δεν εχω ξαναφαει ινδικο, ουτε εντος ουτε εκτος Ελλαδας. Δεν μπορω να συγκρινω. Σιγουρα οι γευσεις φανταζομαι πως θα ναι αρκετα εξευγενισμενες και εξευρωπαϊσμενες, ή εξελληνισμενες! Παρολα αυτα ηταν απολαυστικη εμπειρια και σιγουρα θα ξαναπαω.
Με πολυ φαι και λιγες μπυρες, κοντα στα 15€/ατομο. Αρκετα καλα μου φανηκε.
Γνωμη μου πως πρεπει να στηριζουμε τετοια μαγαζακια, απο αποψη διαφορετικοτητας και μονο!
peinasmenos
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω οτι ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα ινδική κουζίνα.
Πιτάκια με λαχανικά βαριά με πολύ λάδι.
κοτόπουλο πικάντικο τίποτα ιδιαίτερο.
Το κοτόπουλο με λαχανικά μια απο τα ίδια με το πικάντικο απλά με λαχανικά !
Η ινδική σαλάτα με απίστευτα πολύ λάδι σε σημείο να μην καταλαβαίνεις την γεύση των λαχανικών.

Για όλα αυτα 25 ευρω χωρίς να μας φέρουν απόδειξη.
Δεν θα ξαναπάω.
dimitris©
Τσεκάρισμα και πάλι στο Nargis. Όλα super για τα γούστα μου. 15 € το άτομο και σκάσαμε. Δυο τραπέζια μόνο γεμάτα και ατμόσφαιρα καλτ με τον ινδό μάγειρα όταν δεν μαγείρευε να παρακολουθεί ινδικά σήριαλ στη δορυφορική!
zaknafein
Επίσκεψη χθές το βράδυ στο nargis.Αρκετός κόσμος, κιτσοειδής διακόσμηση ινδική διακόσμηση που ταιριάζει πάντως στο είδος του μαγαζιού.

Δοκίμασα σαμόζες λαχανικών (μέτριες), κοτόπουλο μασσάλα (καλούτσικο), κοτόπουλο ταντούρι (πολύ καλό), σαλάτα με ρεθύθια (καλή), νααν με σκόρδο/βούτυρο (πολύ καλό), ρύζι λεμονιού(κακό θα έλεγα με παραβρασμένο το μπασμάτι για τα γούστα μου) κι ένα κιρ για το τέλος (καλό, σαν ινδικό ριζόγαλο).

Γενικά, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι παρόλο που τα 2 φαγήτα ήταν καταχωρημένα στο κατάλογο ως καυτερά (1 πιπερίτσα), τα φαγητά ήταν στην πραγματικότητα ελάχιστα καυτερά.Σουτζουκάκια δηλαδή αν φάς και βάλεις λίγο μπούκοβο, περισσότερο καυτερά είναι.Για να μη μιλήσω για καυτερή πιπεριά.Προφανώς προσαρμόστηκαν στο τι θέλει ο μέσος Έλληνας.Θα προτιμούσα να είναι πολύ πιο καυτερά κι αν ξαναπάω θα τους το ζητήσω.Γενικά πάντως ήταν καλές γεύσεις και είναι καλή λύση για κάτι διαφορετικό.
Kokalas
Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχω πάει στο Nargis 3-4 φορές με τελευταία την προηγούμενη Πέμπτη. Αν και δεν είχα εμπειρία στην Ινδική κουζίνα και ταυτόχρονα δεν μπορώ τα καυτερά, τα μη καυτερά πιάτα που δοκίμασα ήταν πάντα πολύ καλά. Την τελευταία φορά έφαγα και από καυτερό πιάτο (1 πιπερίτσα) και το άντεξα, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως έχουν μετριάσει λίγο το πικάντικο. Κάθε φορά και οι υπόλοιποι στην παρέα έμειναν ευχαριστημένοι, σχεδόν ό,τι και να πήραν, οπότε σίγουρα θα το συνιστούσα σαν μαγαζί για κάτι διαφορετικό.
Myrtw
Επισκευτηκα το συγκεκριμενο μαγαζι προχθες για φαγητο. Ειναι η δευτερη φορα που τρωω Ινδικη κουζινα. Την πρωτη φορα ειχα φαει σε ενα μαγαζι στο μεταξουργειο στο οποιο πραγματικα τρελαθηκα .Μ'αρεσε υπερβολικα παρα πολυ.Σε αυτο εδω δεν ξετρελλαθηκα.Πηραμε ταντουρι κοτοπουλο και τοτοπουλο μασαλα. Τα φαγητα δεν ηταν καυτερα για τα δικα μου γουστα.. ουτε καν η σαλτσα chilli.(Πηραμε με 1 πιπεριτσα). Στο αλλο στην Αθηνα σχεδον δεν τρωγονταν απο το καψιμο αλλα ωραιοοοο. Τωρα το περιβαλλον ειναι ετσι και ετσι , η σερβιτορα ευγενικη οκ. Οι τιμες ειναι αυτες που θα περιμενα σε ενα εστιατοριο ξενης κουζινας.Παντως πιστευω οτι μιας και ειναι το μοναδικο που υπαρχει στην πολη μας, αν καποιος εχει περιεργια να δει πως ειναι η Ινδικη κουζινα, ας παει, θα παρει μια γευση.
Αποστόλης
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτό το μαγαζί σχολιάζεται ως ακριβό όταν στην τελευταία μετριότατη ταβέρνα θα δώσεις 15ε χωρίς λόγο. Πράγματι, τα πιάτα ταντούρι κοστίζουν πάνω από 10ε, αλλά η ποιότητα του κρεάτος είναι εξαιρετική και η ποσότητα μεγάλη. Είμαι οπαδός του ανατολίτικου και του καυτερού και ευτυχώς στη Θεσσαλονίκη έχουμε ένα μαγαζί όπως αυτό. Πολλά ινδικά εστιατόρια στην Αθήνα είναι σαφώς κατώτερα.
Maria
Γεια σας κ από εμένα!

Επειδή θεωρώ πως η εμπειρία του καθενός είναι μοναδική, και μάλιστα όπως λέει κ ο Λευτέρης, κάποιες εμπειρίες ενδεχομένως να διαφέρουν κ για το ίδιο πρόσωπο, θα σας παραθέσω τη δική μου συνολική εμπειρία.


Η προσωπική μου εμπειρία ξεκινά με το που πρωτοάνοιξε το μαγαζί. Στο Nargis πήγα στα εγκαίνια του μαγαζιού, καθώς είχα την τύχη να γνωρίζω τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι είναι Έλληνες και έχουν ζήσει για κάποια χρόνια στην Ινδία. Καθώς δεν ήμουν καθόλου συνηθισμένη στο καυτερό, θυμάμαι μου είχε πάρει λίγη ώρα για να συνηθίσω την γεύση - είχα μάθει στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και μάλιστα στα μη καυτερά...Από την πρώτη όμως μπουκιά, που ήταν καυτερή και ταυτόχρονα πεντανόστιμη, είχα βρει το "κόλπο" να σβήνω την κάψα της με την μπύρα και έτσι να απολάμβανω τα εδέσματα με έναν προσωπικό και πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Έκτοτε μου αρέσει το μέτριο καυτερό (1-2 πιπεριές που υπάρχουν σαν ένδειξη δίπλα στο κάθε φαγητό) και όποτε μπορώ τιμώ το ινδικό μαζί με διάφορους φίλους. Έχω παρατηρήσει με την πάροδο του χρόνου, και με την επίσκεψή μου στο μαγαζί με άτομα διαφορετικού στυλ και γούστου, πως σε άλλους αρέσει και σε άλλους δεν αρέσει. Ή καλύτερα ότι το Nargis είτε έχει αποκτήσει ένθερμους υποστηρικτές είτε επικριτές. Αυτό δεν είναι και το ωραίο στη ζωή γενικότερα; Το να έχουμε την επιλογή του να μας αρέσει κάτι και να το προτιμούμε κι αν όχι να πηγαίνουμε κάπου αλλού;

Νομίζω πως αντικειμενικά οι τιμές είναι πολύ προσιτές, το μαγαζί λιτό, και το service φιλικό και εξυπηρετικό. (Για την εμπειρία του Λευτέρη, προφανώς ήταν ατυχής η ώρα και η μέρα; Γιατί όσες φορές έχουμε πάει - και είναι πολλές- δεν είχαμε πρόβλημα εξυπηρέτησης)

Ο χώρος προσωπικά με εμπνέει πολύ καθώς είναι ιδιαίτερος και φέρει το άρωμα Ινδίας, το φαγητό μου αρέσει πολύ και το απολαμβάνω στο έπακρον.

Καθώς όμως το γούστο και η γεύση του καθενός είναι απόλυτα υποκειμενικά, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάτε να το δοκιμάσετε και να κρίνετε από μόνοι σας!

Προσωπικά δυσκολεύομαι να βρω καλό φαγητό στη Θεσσαλονίκη, παρόλο που έχουμε τη φήμη των καλοφαγάδων και του νόστιμου φαγητού... νόμίζω ότι υπάρχουν απίστευτα ακριβά μαγαζιά τα οποία δεν προσφέρουν ούτε την ποιότητα αλλά ούτε και την γευστική ευδαιμονία που θα έπρεπε ή που θα ήθελε το στομαχάκι μας!

Και έτσι επειδή νομίζω πως το γούστο και οι γεύσεις του καθενός είναι πολύ υποκειμενικές, αξίζει να δοκιμάσετε από μόνοι σας το ινδικό της πόλης μας, γιατί αν υπάρχει μία στις 1000 να σας αρέσει, τότε αξίζει να το δοκιμάσετε γιατί απλά δεν θα χάσετε...!

Παρεπιμπτόντως, πρόσφατα βρέθηκα σε ένα ινδικό στο Dusseldorf, στο καλύτερο της πόλης όπως μου είπανε οι φίλοι που με πήγανε. Το αποτέλεσμα; Ήταν λίγο διαφορετικό σε γεύση, δεν με χάλασε αλλά δεν με έφτιαξε κιόλας. Θα προτιμούσα το καλό παραδοσιακό -για μένα- Nargis της Θεσσαλονίκης...

Γιατί...γούστα είναι αυτά...:)

Φιλικά,

Μαρία
Λευτερης
Δεν θα ξαναγραφα για το συγκεκριμενο μαγαζι αλλα τριτη επισκεψη και ολες οι καλες εντυπωσεις πηγαν στραφι.
Παρασκευη βραδυ, πρωτη φορα πετυχαινω το μαγαζι γεματο κοσμο και το προσωπικο σε κατασταση πανικου. Φτασαμε οταν το μαγαζι ηταν μισογεματο, μετα απο μιση ωρα ειχε γεμισει, μετα απο μια ωρα σχεδον ολα τα τραπεζια ειχαν σερβιριστει και φαει και στο δικο μας δεν ειχε ερθει ουτε νερο. Δεν υπερβαλλω καθολου, οσες φορες φωναξαμε τη σερβιτορα (μια 55ρα θειτσα) μας αγριοκοιταξε και μουγκρισε, ημασταν ετοιμοι να φυγουμε γιατι νομιζαμε οτι κατι καναμε λαθος. Οταν μας εκαναν τη χαρη να μας σερβιρουν (και ενω φυσικα μας ειχε κοπει ολη η ορεξη) το φαγητο ηταν σε καλο επιπεδο, λιγο χειροτερο απο τις υπολοιπες φορες, Παρασκευη και Σαββατο παντως δεν ξαναπαταω ουτε με σφαιρες, ηταν το χειροτερο service που εχω αντιμετωπισει στη ζωη μου.
Λευτερης
Δευτερη επισκεψη, μ'αρεσε ακομα περισσοτερο απο την πρωτη φορα, αρνακι στο φουρνο κολαση αλλα απιστευτα καυτερο (προσωπικα μ'αρεσει ακομα περισσοτερο ετσι), κοτοπουλο στο φουρνο πολυ καλο, κοτοπουλο κεμπαπ μετριο προς κακο, 6 κεφτεδες σε ενα πιατακι χωρις τιποτα αλλο (γενικα εχει καποια κυριως πιατα που παραειναι λιτα, σαν ορεκτικα μοιαζουν), κοτοπουλο μασαλλα πολυ καλο. Το μονο που με ξενερωσε λιγο ειναι οτι τα ορεκτικα ζεσταινονται στο φουρνο μικροκυματων (και τις δυο φορες που πηγα ακουστηκε καθαρα), 5 ατομα με κυριως πιατα, ψωμια, 2-3 ορεκτικα, αναψυκτικα και στο τελος τσαϊ δωσαμε απο 20 ευρω, θα ξαναπαω.
dimitris©
Αν και το έχω επισκεφτεί δυο τρείς φορές το Nargis δεν έχω αναφερθεί μέχρι τώρα με σχόλιό μου. Από Ινδικό είμαι εντελώς άσχετος, δεν έχω φάει πουθενά παρά μόνο στο Nargis. Γενικώς είμαι φαν των ανατολίτικων γεύσεων, κινέζικο, γιαπωνέζικο, ταιλανδέζικο κλπ. Ομολογώ ότι γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από κάθε μου επίσκεψη στο μαγαζί αυτό. Η τεράστια πίτα με βούτυρο πολύ δυνατή, ταντούρι πολύ καλό, γενικά όλα τα πιάτα σου δίνουν την αίσθηση ότι τρως μια άλλη κουζίνα και ήταν και πολύ γευστικά για μένα. Τώρα όσοι έχουν φάει ινδικά στην Ινδία ή στην Αγγλία ή όπου αλλού και δεν τους αρέσει, κάτι παραπάνω θα ξέρουν, προσωπικά μου άρεσε και θα το ξανατιμήσω.
Λευτερης
Μετα τα σχολια που διαβασα εδω πηγα εξαιρετικα επιφυλακτικος, και μονο επειδη επεμενε η κοπελα μου, και εξεπλαγην ευχαριστα. Οι τιμες σιγουρα δεν ηταν τοσο ψηλες οσο λενε πολλοι, μπορει να τις αλλαξαν, παντως εμεις για ενα κοτοπουλο (εκεινο με τις σταφιδες και τα αμυγδαλα), λαχανικα καρυ, 2 ρυζια με λαχανικα, δυο διαφορετικα ψωμια, ενα αναψυκτικο και μια στιμμενη λεμοναδα δωσαμε 30 ευρω, πολυ καλυτερα απο την πλειοψηφια των μαγαζιων στην Θεσσαλονικη. Το περιβαλλον ηταν ευχαριστο, η κοπελα στο service αψογη και η μουσικη ταιριαζε με το μαγαζι. Το φαγητο μπορει να μην ηταν τελειο αλλα εγω το ευχαριστηθηκα πολυ περισσοτερο απο οσο περιμενα, το κοτοπουλο ηταν παρα πολυ καλο, τα ρυζια και τα λαχανικα τιποτα εξαιρετικο αλλα επαρκη και το νααν (νομιζω ετσι λεγοταν) μ'αρεσε παρα πολυ. Τωρα καταλαβαινω πως γινεται να μην αρεσει σε πολλους, η ινδικη κουζινα ειναι περιεργη και σιγουρα οχι για ολα τα στομαχια (την πρωτη φορα που δοκιμασα παραλιγο να με παρουν σηκωτο), συν οτι ο μαγειρας στο συγκεκριμενο μαγαζι επιμενει να τα κανει ολα πολυ καυτερα (εμενα δε με χαλασε αυτο), παντως βρισκω τη γενικη διαθεση απεναντι στο μαγαζι υπερβολικη.
Επισης να προσθεσω (χωρις να αναφερομαι σε καποιον συγκεκριμενα) οτι ολο το υφακι του στυλ "εχω παει στην Ινδια/Κινα/Ταϋλανδη/Αγγλια/Αμερικη/Ιαπωνια και το φαϊ δεν ηταν ετσι" ειναι τουλαχιστον αστειο. Εννοειται οτι ηταν διαφορετικο, στην Ελλαδα εισαι, οταν πηγαινεις σε τετοια μαγαζια ξερεις τι να περιμενεις εκτος και αν διατιθεσαι να πληρωσεις πολυ περισσοτερα απο 15 ευρω το ατομο. Το ινδικο στην Θεσσαλονικη δεν θα σου θυμισει Νεο Δελχι αλλα μπορεις να το ευχαριστηθεις αν το δεις για οτι ειναι. Τωρα οποιος θελει σωνει και καλα να επιδειξει τις σφραγιδες του διαβατηριου του μπορει να απεχει απο το μαγαζι η να μετακομισει στην Ινδια να ησυχασουμε ολοι.

Αν η τσατιλα μου κανει καποιον να νομιζει οτι ειμαι κι εγω αφεντικο στο μαγαζι να αναφερω οτι το μονο που με πειραξε ηταν οτι παραλιγο να μην παω σε ενα μαγαζι που εκτιμησα πολυ λογω υπερβολων χρηστων (για το φαι να δεχτω οτι υπαρχουν πολλες αποψεις αλλα για τις τιμες πολλα σχολια ηταν απλα λαθος).
stephan
Το νόημα αυτού του blog είναι να δίνει πληροφορίες σε αυτούς που το διαβάζουν, σχετικά με το φαγητό που υπάρχει σε κάθε χώρο εστίασης.Για αυτό το λόγο σχόλια αβανταδόρων ή ανταγωνιστών δεν έχουν θέση εδώ.Προσωπικά, όταν τα σχόλια δεν μοιάζουν αυθεντικά δεν πηγαίνω σε αυτό το μαγαζί.
ιασων
Και μόνο το γεγονός οτι 2-3 άτομα του καταστήματος κράζουν, βγάζουν ψεύτες κτλ τους πελάτες με κάνει να μην θέλω να περάσω ούτε από έξω. Παλικάρια, τα σχόλια είναι για να χτυπήσουν το καμπανάκι και να σας βοηθήσουν, όχι για να την "πείτε" στον κόσμο. Μείνετε όπως τώρα αν είστε ευχαριστημένοι από τον αριθμό των πελατών. Αν δεν είστε διαβάστε τα σχόλια και κόψτε την υψηλή κριτική και τον ξερολισμό. Αυτά.
yiannis
Αγαπητη Χραβα απλα να σε ενημερωσω λεγοντας πως στο Nargis δεν υπηρξε ποτε στο μενου tikka masala.Μαλλον μπερδευτηκες γιατι αυτο που παρηγγειλες ηταν κοτοπουλο masala.To tikka masala ειναι τελειως διαφορετικο πιατο.
Χράβα
Πήγα πριν από 1,5 χρόνο περίπου. Η γνώμη μου ήταν η χείριστη, και φυσικά γνωρίζω από ινδική κουζίνα. Πήρα chicken tikka masala που ειναι το αγαπημένο μου και το μαγειρεύω και εγώ η ίδια. Όταν ζήτησα το φαγητό μου να μην έχει καθόλου καφτερό μου απάντησαν πως δεν γίνεται, πράγμα που δεν καταλαβαίνω το γιατί. Τελικά πήρα το λιγότερο καυτερό που γινόταν, το οποίο ήταν αρκετά καυτερό. Ο φίλος μου πήρε μέτρια καυτερό και απλά δεν τρωγόταν (δακρύζαμε). Γενικά η ινδική κουζίνα περιέχει το στοιχείο του καυτερού, το γνωρίζω καλά, ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση το ταράζανε στο τσίλι για να καλύψουν το γεγονός ότι τα κρέατα ήταν φανερώς μπαγιάτικα.
Όσο για το σέρβις, τραγικό. Οι σερβιτόρες μαλώνανε με το μάγειρα στην κουζίνα και εμείς τα ακούγαμε πεντακάθαρα. Οι τιμές πολύ υψηλές. Το μόνο καλό ήταν το νααμ του (ψωμάκι), που οκ, δεν θέλει και πολλή τέχνη.
Veroniki
ουφ... πολύ συζήτηση και ανάλυση έχει πέσει... και πολύ κακό για το τίποτα, αν με ρωτάτε. Αρχικά, νομίζω ότι αν κάποιος δεν έχει σχέση με την ιδιοκτησία, δεν σημαίνει ότι έχει και αντικειμενική άποψη. Στο φαγητό (και σε πολλά άλλα), δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλήσουμε για αντικειμενικότητα. Μπορούμε, βέβαια, να μιλήσουμε για εμπεριστατωμένες απόψεις. Αλλιώς θα εκτιμήσω την άποψη κάποιου που έχει φάει μόνο σε 2 εστιατόρια στη ζωή του, αλλιώς την άποψη ενός σεφ, αλλιώς την άποψη κάποιου που έχει δοκιμάσει όλα τα ινδικά του πλανήτη και πάει λέγοντας.
Για να μην το κουράζω, η δική μου άποψη είναι ότι το Nargis είναι ένα πολύ συμπαθητικό, ζεστό εστιατόριο/ κουτούκι, αλλά το φαγητό του είναι πολύ μέτριο. Το ινδικό φαγητό μου αρέσει πολύ και έχοντας κάνει Αγγλία και Γαλλία κάποιο καιρό, έχω γυρίσει αρκετά ινδικά εκεί, οπότε αυτό είναι το μέτρο σύγκρισής μου και δυστυχώς το Nargis απέχει πολύ από εκεί. Το biryani, ας πούμε, για μένα είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα... στο Nargis το biryani είναι ένα απλό ρύζι, με ελάχιστα λαχανικά και ελάχιστα μπαχαρικά... είναι πραγματικά σαν να παραγγέλνεις ένα απλό ρύζι με άντε λίγο κάτι παραπάνω. Και γενικά, ότι ινδικό έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, με μια μπουκιά γέμιζε το στόμα σου γεύση... στο Nargis είναι λίγο light (δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω)... Δεν είναι ακριβώς κακό φαγητό, απλά για μένα δεν είναι ινδικό...
Αν όμως παραβλέψεις ότι πας για ινδικό και ξεχάσεις ό,τι εμπειρία είχες ως τώρα από ινδική κουζίνα, είναι μια ευχάριστη διαφορετική επιλογή σε έναν πολύ ωραίο χώρο... Οπότε μόνο και μόνο γι αυτό πιθανόν να ξαναπάω.
Εκάτη
Γεια σας, στο μαγαζί αυτό πηγαίνω από το 2007 εξαιρετικά συχνά, μπορεί και κάθε εβδομάδα. Γι αυτό, καθώς και επειδή δεν έχω κάποια σχέση με ιδιοκτήτη/ μάγειρες κλπ., νομίζω μπορώ να κάνω μία αντικειμενική και λεπτομερή περιγραφή.
Το εστιατόριο αυτό είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια ξένης κουζίνας στην πόλη μας. Απλά και όμορφα. Απαντώντας στον φίλο Vag, η αγγελία στην είσοδο είναι για σερβιτόρους. Οι μάγειρες δεν είναι έλληνες και δεν ψάχνουν μάγειρες ούτως ή αλλως! Ο χώρος είναι διακοσμημένος με διάφορα στοιχεία ινδικής κουλτούρας. Σε κάποιους μπορεί αυτό να φαίνεται κιτς, εμένα μου φαίνεται ιδιαίτερα φυσικό και σχετικό με το φαγητό. Επίσης, πάντα απολαμβάνω ό,τι προβάλλει η τηλεόραση που είναι συντονισμένη σε ινδικά κανάλια.

Σχετικά με το φαγητό, δεν είναι και τόσο καυτερό όσο προβλήθηκε στα σχόλια που έχω διαβάσει εδώ και ναι, υπάρχουν και πιάτα που δεν είναι καθόλου καυτερά. Στον κατάλογο υπάρχουν "πιπερίτσες" δίπλα από τα καυτερά πιάτα κι ο αριθμός τους υποδηλώνει το πόσο καυτερά είναι. Επίσης, μπορείτε απλά να κάνετε μία ερώτηση και είναι πρόθυμοι να σας περιγράψουν το φαγητό...Εγώ, παραδείγματος χάρη, την πρώτη φορά που είχα πάει είχα ζητήσει ό,τι πιο καυτερό! Η αδερφή μου από την άλλη δεν ήθελε τίποτα καυτερό και πήρε μόνο γλυκιά πιάτα.

Στα φαγητά που προτείνω, είναι:
-από τα ορεκτικά, σαμόζες με κοτόπουλο και λαχανικά (εξαιρετικά νόστιμα πιτάκια με κοτόπουλο και λαχανικά μέσα)
- παπαντάμ, πατατάκια από ρεβυθάλευρο, πεντανόστιμα.
Φέρνουν μαζί και μία καυτερή κόκκινη σάλτσα & μία λευκή γιαουρτιού με δυόσμο πάρα πολύ δροσιστική.
-οι σαλάτες είναι όλες πολύ εύγεστες, ειδικά οι σαλάτες με ρεβύθια
- ευχάριστη έκπληξη οι φακές (γενικά δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα, αλλά αυτές ήταν πολύ νόστιμες)
- τα φαγητά τώρα που λέει ο φίλος Vag ότι είναι μέσα σε καραβάνες στρατού (!) είναι κοτόπουλο με λαχανικά, πατάτες κλπ. καυτερά ή μη. Ο πολτός σκούρου χρώματος (σάλτσα εννοεί μάλλον) προφανώς και ποικίλει ανάλογα με τα συστατικά! :P
Για όσους θέλουν το κρέας τους πιό "ξερό" υπάρχουν πιάτα χωρίς τον "πολτό". Προσωπικά, μου αρέσουν οι τηγανητές φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου με λεμονάκι.
- Τα αγαπημένα μου πιάτα είναι τα ρύζια, τα οποία και συνδυάζω με κάποιο πιάτο με κρέας. Επίσης, το ρύζι δεν είναι καυτερό, οπότε γίνεται εξαιρετικός συνδυασμός. Προτείνω το ρύζι με λαχανικά και κοτόπουλο, το οποίο συνδυάζω με κάτι πιο καυτερό και περιχύνω από πάνω με την καυτερή ή την δροσιστική σος.
- Τέλος, υπάρχει ποικιλία πιττών αντί για ψωμί, θεωρώ MUST την πίτα με βούτυρο και σταφίδες, η οποία είναι μεγάλη, πεντανόστιμη και στην φέρνει αχνιστή με το λιωμένο βουτυράκι από επάνω.
-Υπάρχουν και ψαράκια μαγειρεμένα α λα ινδικά.
- Τα καλύτερα ροφήματα για το κάψιμο (αν και ξανατονίζω είναι ελάχιστο) είναι τα λάσσι που έχουν, το φρεσκοστυμμένο λεμόνι και τα τσάγια με πολύ ωραίες γεύσεις. Έχουν και την ινδική μπύρα cobra (αν και δεν με ενθουσιάζει, too light for my tastes).
- Για γλυκό, κλασικό του μαγαζιού είναι το ρυζόγαλο- κρέμα με κανέλλα.

Σχετικά με τις τιμές τώρα, είναι πάρα πολύ προσιτές, και ειδικά αν πρόκειται για λίγο μεγαλύτερη παρέα.
Η εξυπηρέτηση είναι άμεση, και το φαγητό δεν αργεί καθόλου. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το καλοκαίρι έχει αρκετή ζέστη στο μέρος που είναι το μαγαζί και ειδικά έξω.

Συνοψίζοντας, το nargis αποτελει πολύ καλή επιλογή για φαγητό εύγεστο, διαφορετικό από τα συνηθισμένα και προσιτό σε τιμή. Βρίσκεται σε ήσυχο μέρος και έχει πολύ όμορφη και λίγο cult ατμόσφαιρα. Το έχω προτείνει σε πάρα πολλούς φίλους και δεν έλαβα ποτέ αρνητικό σχόλιο. Τελευταία φορά το πρότεινα σε γνωστό που ήρθε από την Αθήνα και του άρεσε τόσο που όταν ξανάρθε πήγε με την κοπέλα του και με πήρανε τηλέφωνο να μου το ανακοινώσουν! :P
yiannis
Ο κολιανδρος μπαινει σε ορισμενα πιατα απο πανω σαν τελευταια πινελια,οπως θα εριχνες πανω απο σουπιες κρασατες μαιντανο,αρα μπορεις να ζητησεις να μην εχει.Το καυτερο του πιατου δεν μπορεις να το αλλαξεις πλην ελαχιστων εξαιρεσεων γιατι γινεται κατα την διαρκεια του μαγειρεματος.Οσο για την απορια σου αν ειμαι πελατης θα σου απαντησω.Ημουν πελατης αρκετο καιρο,οταν πριν 4 χρονια ειδα την ιδια αγγελια με εσενα.Ρωτησα,εμαθα και επιασα δουλεια.Ειμαι λατρης της ινδικης κουζινας και γενικα της ethnic.Η απαντηση μου για το service και την εξυπηρετηση ειναι τα posts ολων των προηγουμενων σχολιαστων.Εισαι περισσοτερο απο καλοδεχουμενος να ερθεις,να ρωτησεις,να μαθεις,να γευτεις και να αποκτησεις μια ολοκληρομενη γνωμη.Εις το επανιδειν φιλε Vag
yiannis
Η αγγελια ελεγε πως ζητειται ατομο με αγαπη για το ινδικο φαγητο και γνωση αγγλικων.Εννοειται πως ηταν για service.Οσο για τον πολτο που ανεφερες,οι ινδοι το ονομαζουν καρυ φιλε vag.Επισης πολλα πιατα ειναι μαγειρεμενα και γι'αυτον τον λογο δεν μπορουν να γινουν λιγοτερο πικαντικα.Φουρνος μικροκυματων υπαρχει ενας και μοναδικος και δεν χρησιμοποιειται για κανενα απο τα πιατα.Την επομενη φορα,αν υπαρξει,εισαι καλοδεχουμενος στο εσωτερικο της κουζινας να δεις απο κοντα το πως και να μην πλανασαι εικαζοντας για πραγματα που δικαιολογημενα δεν γνωριζεις.Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας.Φιλικα παντα
Evris
Μπα, Vag, θα'θελα να'ναι δικό μου το μαγαζί, αλλά μόνο στα όνειρά μου! Απλά, το λατρεύω και πάω από την ώρα που άνοιξε. Επειδή, κατά τα άλλα, μπορεί να τραβήξει για πάντα η κουβέντα μεταξύ διαφωνούντων κι επειδή 'de gustibus et de coloribus non disbutandum est', αλλά κι επειδή, νομίζω, δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλο επισκέπτη, αποσύρομαι. Παρεπιπτόντως, το ύφος του τελευταίου σχόλιού σου ήταν ηπιότερο και μάλλον εποικοδομητικότερο του αρχικού. Χαιρετώ και εύχομαι πάντα να απολαμβάνεις το φαγητό και την παρέα σου
Vag
Evris, θα σου απαντήσω έχοντας συμπεράνει ότι έχεις κάποια σχέση με την ιδιοκτησία του καταστήματος και με όλη την καλή διάθεση από μέρους μου.

Αρχικά, να σου πω ότι βρέθηκα με την ίδια παρέα που περιγράφω στο προηγούμενό μου post και τους ρώτησα σχετικά με την αγγελία. Η αλήθεια είναι ότι επειδή έχει περάσει αρκετός καιρός δεν θυμόντουσαν ακριβώς, αλλά οι 2 από εμάς είχαν καταλάβει ότι ζητούσατε μαθητευόμενο μάγειρα και οι άλλοι 2 σερβιτόρους. Ακόμα και σερβιτόρους να ζητούσατε, θεωρώ ότι είναι λάθος να επιλέγετε εποχικούς και έκτακτους. Δεν είστε καφετέρια που σερβίρετε καφέδες, χυμούς και μπίρες. Ο χαρακτήρας του μαγαζιού σας και η ιδιαιτερότητα των γεύσεων που προσφέρετε απαιτούν ο άνθρωπος που σερβίρει να ξέρει τις γεύσεις και να μπορεί να περιγράψει/εξηγήσει τα πιάτα στην εντέλεια. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί αν αλλάζουν, λόγω εποχικότητας, οι σερβιτόροι για προφανείς λόγους.

Συνεχίζω για τα μαγειρευτά που αναφέρεις. Επειδή δεν έχω γνώση της Ινδικής κουζίνας, δεν μπορώ να ξέρω ποια από τα πιάτα σας αφορούν μαγειρευτά φαγητά και ποια της ώρας. Από ό,τι θυμάμαι, στον κατάλογό σας δεν υπήρχε τέτοια διευκρίνηση και τα κυρίως πιάτα παραθετόντουσαν ανά κατηγορία κρέατος. Στην Ελληνική κουζίνα, βεβαίως και ξέρω ποια είναι μαγειρευτά και ποια της ώρας. Άλλωστε, διαχωρίζονται και στον κατάλογο. Ασφαλώς και δεν έχω την απαίτηση να μου γεμίσουν και να μου ψήσουν εκείνη τη στιγμή τα γεμιστά και τα παπουτσάκια. Θεώρησα (εσφαλμένα όπως φαίνεται) ότι λόγω της φύσης της κουζίνας, όλα τα πιάτα θα παρασκευαζόντουσαν εκείνη τη στιγμή, ή ότι, έστω, θα ήταν προετοιμασμένα και θα έμπαιναν οι τελευταίες πινελιές (μπαχαρικά, σάλτσες) πριν σερβιριστούν στον πελάτη. Έτσι, θα μπορούσαν να προσαρμοστούν σε αυτόν.

Εδώ είναι που μπερδεύομαι, καθώς ο (πελάτης;) yiannis στις 29/1/2011 γράφει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι είναι τόσο κακό, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να προσαρμοστεί το πιάτο στα γούστα του πελάτη. Δεν αναφέρομαι στο "νηστίσιμο" που λες, διότι είναι, ασφαλώς, εξωφρενικό. Ο ουρανίσκος του Έλληνα δεν είναι συνηθισμένος σε τόσο βαριές και καφτερές γεύσεις. Σκέψου ότι αν το φαγητό μπορούσε να γίνει λιγότερο καφτερό, κάποιος θα μπορούσε να το φάει πιο άνετα, να γνωρίσει την Ινδική κουζίνα, να εξοικειωθεί με αυτήν, και -γιατί όχι μελλοντικά- να την αγαπήσει και να σου το ζητήσει όσο καφτερό το επιβάλλει η συνταγή. Πληροφοριακά, αυτό ακριβώς κάνουν τα παιδιά που έχουν το Matahari και έχω γίνει λάτρης του φαγητού τους. Αν, όμως, θεωρείς ότι η Ινδική κουζίνα δεν είναι για όλους ή ότι εκφυλίζεται αν ζητήσεις ένα πιάτο λιγότερο καφτερό, τότε πάω πάσο.

Αν και πήρα τις απαντήσεις που ήθελα ("αυτό προσφέρει το κατάστημα - δεν μπορεί να το προσαρμόζει στα γούστα του κάθε πελάτη") είπα να παραθέσω τις απόψεις μου. Πολύ φιλικά θα σου πω ότι μέσω αυτής της ιστοσελίδας έχεις τη σπάνια ευκαιρία σαν ιδιοκτήτης να διορθώνεις τα κακώς κείμενα διαβάζοντας τις απόψεις του κοινού. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα έκανε προμελετημένα κακόβουλη κριτική, καθώς δεν έχετε ανταγωνισμό στο είδος της κουζίνας ώστε κάποιος να σας δυσφημίσει. Άλλωστε, ο κόσμος συμπαθεί την εξωτική κουζίνα και την μοναδικότητα.

Καλύτερα διάβασε τις κριτικές, προσαρμόσου σε αυτές και μην απαντάς με ειρωνίες τύπου "τράβα ζήτα medium rare μπιφτέκι στα Goody's". Ακόμα και πρόβατο να με θεωρείς, καλό είναι να μην το δείχνεις αλλά να προσπαθείς να με κερδίσεις σαν πελάτη. Όχι επειδή "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο", αλλά επειδή για κάθε δυσαρεστημένος πελάτης όταν εκφράζει τη δυσαρέσκειά του επηρεάζει τουλάχιστον 6 ακόμα άτομα. Και αυτό πριν την εποχή του internet...
Evris
Ρε παιδιά, έλεος! Ουδέποτε το Nargis ζητούσε μάγειρα με αγγελία στην είσοδο...Από την αρχή που άνοιξε έχει τον ίδιο μάγειρα, τον κ. Khan, που δούλευε σε resort στις Μαλδίβες για πολλά χρόνια, το γιο και τον αδερφό του. Η αγγελία αφορούσε σερβιτόρους. Κι αυτό γιατί συνήθως πηγαίνουν φοιτητές που έχουν εξεταστικές και κάθε τρεις και λίγο φεύγουν. Τι να πω...απ' ό,τι διαβάζω ο καθένας γράφει ό,τι του καπνίσει! Πριν επικρίνετε, σκεφτείτε κι αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για κάτι, μην παραπληροφορείτε. Κατά δεύτερον, είναι φυσικό τα μαγειρευτά να ζεσταίνονται κατά την παραγγελία. Δηλαδή, ρε Vag, έχεις την εντύπωση ότι αν πας σε ελληνικό εστιατόριο και πάρεις λαχανοντολμάδες, θα στους τυλίξουν εκείνη τη στιγμή;;; Εξ ού και η διαφοροποίηση: μαγειρευτά και της ώρας. Και στο ινδικό αν παραγγείλεις κοτόπουλο φούρνου tandoor, εκείνη τη στιγμή θα στο ψήσουν και το κοτόπουλο κάθε άλλο παρά κατεψυγμένο είναι. Εδώ ψωμί ψήνουν οι άνθρωποι με κάθε παραγγελία..! Όσο για τα "λίγο λιγότερο καυτερό", "αν γίνεται χωρίς κανέλλα", "μπορούμε να παραλείψουμε το γιαούρτι στη συνταγή" και "γίνεται να το κάνουμε Νηστίσιμο" (ναι, υπάρχουν κι αυτοί οι πελάτες...), ε, ναι! ΔΕΝ γίνεται κυρίες και κύριοι! Δε μαγειρεύει η κυρά-Ελένη της γειτονιάς σας! Αυτό προσφέρει το κατάστημα! Δεν μπορεί να το προσαρμόζει στα γούστα του κάθε πελάτη. Αν και, ήδη οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν. Άντε, πήγαινε Vag στα Goody's και πες τους ότι θες το μπιφτέκι σου medium rare...Φιλιά
Vag
Είχα πάει την άνοιξη του 2009. Δεν μου άρεσε και ούτε θα ξαναπάω.

Αναλυτικότερα: φτάνοντας στο μαγαζί, στην είσοδο υπήρχε αναρτημένη πινακίδα "ζητούνται άτομα-μάγειρες με αγάπη για το ινδικό φαγητό". Άρα αυτό που επρόκειτο να φάμε θα ήταν φτιαγμένο από κάποιον που ήταν στα πρόθυρα της αποχώρησης (άρα με τι όρεξη να μαγειρέψει) ή από κάποιον μή απόλυτα κατάλληλο.

Το εσωτερικό: ό,τι και να λέει ο Evris ήταν -το λιγότερο- κιτς. Υπερβολικά χαμηλός φωτισμός για εστιατόριο. Για ρομαντικό μπαράκι καλά θα ήταν, αλλά στο εστιατόριο πρέπει να αναδεικνύεις και την όψη του φαγητού. Ντεκόρ τουρλουμπούκι με ο,τιδήποτε τυχαίο θύμιζε Ινδία και οθόνες να δείχνουν ταινίες bollywood. Τώρα αν είναι έτσι τα εστιατόρια στην Ινδία, πάω πάσο.

Φαγητό: έχοντας όλη την καλή διάθεση να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό με την παρέα μου, διαλέξαμε πιάτα με αρνί και κοτόπουλο. Δεν θυμάμαι να είχε άλλα κρέατα και φυσικά γνωρίζω ότι η αγελάδα είναι ιερό ζώο στην Ινδία. Όταν ζητήσαμε από τον σερβιτόρο τα πιάτα να είναι μια βαθμίδα πιο κάτω ως προς το καφτερό, αρνήθηκε σχεδόν προσβεβλημένος διότι "έτσι είναι η συνταγή και δεν αλλάζει" και ότι "ήδη οι μάγειρες κάνουν λιγότερο καφτερά τα φαγητά επειδή μένουν καιρό στην Ελλάδα". Μήπως η πραγματικότητα είναι ότι το φαγητό θα ζεσταθεί στα μικροκύματα και δεν γίνεται λιγότερο καφτερό; Μας ειρωνεύτηκε όταν παραγγείλαμε το γιαουρτοάνηθο μήπως και ανακουφίσουμε το επερχόμενο κάψιμο, αφού "έτσι κι αλλιώς το φέρνουμε". Μάλιστα. Πριν από εμάς για εμάς. Παρεμπιπτόντως, ήταν τόσο λίγο και τόσο καφτερα τα φαγητά που ζητήσαμε και δεύτερο.
Το αποκορύφωμα: κάποια στιγμή ήρθαν τα κυρίως πιάτα μέσα σε μεταλλικά μπολάκια (κάποιο φαίνεται και στις εικόνες) που μου θύμησαν τις καραβάνες του στρατού. Το περιεχόμενό τους ήταν κομμάτια κρέατος καλυμμένα με έναν πολτό σκούρου χρώματος. Επειδή δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ποιο είναι τι, ζητήσαμε από τον σερβιτόρο να μας τα επισημάνει για να φάει ο καθένας αυτό που διάλεξε. Πώς το έκανε; Σήκωνε τα μπολάκια, τα έφερνε στη μύτη του και έλεγε ποιο περιέχει τι.

Τιμές: αναμενόμενα υψηλές αλλά όχι απαγορευτικές για εξωτικό φαγητό, το οποίο, όμως, σε καμία περίπτωση δεν ευχαριστηθήκαμε.

Αν οι ιδιοκτήτες θέλουν απλά να κάνουν το κέφι τους για αυτούς και την παρέα τους, έχει καλώς. Αν, όμως, θέλουν να βγάλουν κέρδος από την επιχείρησή τους αφήνοντας ικανοποιημένους πελάτες, τότε θα πρέπει να αλλάξουν πολλά...
Evris
Αγαπητοί μου φίλοι, θα ήθελα -γνωρίζοντας λίγα περισσότερα- να επισημάνω οτι το Ινδικό φαγητό δεν είναι για όλους. 'Οπως και η Ινδία. Έτσι λοιπόν, σε πολλούς φαίνονται παράξενα, τα δεδομένα της Ινδικής κουζίνας. Θέλετε ο κόλλιανδρος, θέλετε τα μπαχαρικά και το 'ατημέλητο - κιτς΄του χώρου. Ε,ναι λοιπόν...όλα αυτα είναι λίγα μόνο απο τα στοιχεία που συνθέτουν την Ινδική κουλτούρα. Οταν το κατάστημα σερβίρει πατάτες τηγανητές...καλή όρεξη στους λιγότερο εμπνευσμένους ΄καλοφαγάδες΄ που αρκούνται στο να τρώνε ο,τι προστάζει το χαϊλίκι τους και η νεο-έθνικ αφεντιά τους. Και κάτι τελευταίο..αν δε μας ΑΡΕΣΕΙ κάτι, καλό είναι να παραθέτουμε τη γνώμη ξεκάθαρα ως θέμα γούστου κι ας μη γινόμαστε επικριτικοί. Αυτό που φαντάζει κιτς στα μάτια του Έλληνα, για τον Ινδό είναι η επιτομή του ωραίου! Τι θα ήταν προτιμότερο δηλαδή, ένα Ινδικό στην Αριστοτέλους με μίνιμαλ διακόσμηση και Έλληνες σερβιτόρους με ινδικόμορφη στολή; Για μένα αυτό θα ήταν το κιτς. Το μαγαζί αυτή τη στιγμή είναι στο πιο 'Ινδικό' σημείο της πόλης, κι όσοι έχουν τριγυρίσει στην Ινδία, μάλλον θα καταλάβουν το χαρακτηρισμό. Επίσης, τα καλοκαίρια, ακόμα και χωρίς το κλιματιστικό, τα ψυκτικά και τους θεόρατους ανεμιστήρες των μαγαζιών της παραλιακής έξω, προσφέρει κυριολεκτικά μια όαση στους πεινασμένους και διψασμένους της πόλης. Τα καυτερά, ως γνωστόν κι εφόσον τα αντέχει το στομάχι μας, λειτουργούν ως εφιδρωτικά κι αυτό είναι ο φυσικός τρόπος δροσισμού του ανθρώπινου οργανισμού. Πόσο μάλλον αν τα συνοδέψεις με ένα παγωμένο λάσι δυόσμου ή μάνγκο! Ή με μια σαλάτα με φρέσκα λαχανικά! Το παν είναι να αντιληφθούμε την κλίμακα του μαγαζιού (μικρή και ζεστή), όπως και το μήνυμα που περνάει...Το ινδικό φαγητό στο Nargis είναι μια πρόσκληση ταξιδιού μακριά από τη Θεσσαλονίκη και τα γνώριμα στέκια και συνήθειες της. Από την αρχή ήρθε να...ξεβολέψει!..να αμφισβητήσει την εικόνα που έχουμε για το 'ευρωπαϊκό' ινδικό, την τοποθεσία που πρέπει να βρίσκεται ένα φαγάδικο, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο, να διευρύνει τη στενή γευστική μας γκάμα (πιτόγυρο-πίτσα-Goody's-φασολάδα-γεμιστά), να ξυπνήσει μνήμες συμποσίων σε όμορφες, σχεδόν πνευματικές, ατμόσφαιρες και άλλα πολλά, σίγουρα άξια να τα ζήσει κανείς. Το Ινδικό απαιτεί να πας με ανοιχτό μυαλό, να επιδέχεσαι προτάσεις, να μην πας απλά και μόνο για να επιβεβαιώσεις στιγματισμένες αντιλήψεις και βεβιασμένα συμπεράσματα του τύπου 'Ινδία=χώρα φτωχή=πείνα=αρρώστιες, άρα και ινδικό=βρωμιά=μπόχα=ά-πα-πα'. Όχι. Ινδία=Μαγεία!=βλέπω πέρα από το προφανές=αφήνω χώρο για το διαφορετικό από μένα. Κάντε το ταξίδι! Α! και παρεπιπτόντως..Έλληνες είναι οι ιδιοκτήτες και οι μάγειρες....Ινδοί:-) Namaste!
yiannis
Αυτο που σου μοιαζει για σαπουνι ονομαζεται κολιανδρος και μπορεις τωρα που εμαθες,να ζητας να μην το βαζουν(αν ξαναπας)...οσο για την κυρια meli(?) τα κεφτεδακια ειναι 6,τοσα χρονια πελατης παντα 6 ειχε η μεριδα,και η ραιτα(γιαουρτι με δυοσμο) εχει 1,20 και οχι 2,50.Μην γραφετε οτι σας κατεβει,υπαρχει κοσμος που θελει να ενημερωνετε σωστα απο το συγκεκριμενο site.Φιλικα
ΜΙΤΣΑΡΑΣ
πολυ καλό φαγητό, δεν ξέρω όμως αν ειναι εξευρωπαϊσμένο, μιας και δεν εχω ξαναφάει ινδικό.
ο χώρος ειναι λιγο απεριποιητος (εδω και χρόνια παραμενει χωρίς ανακαινιση,εστω ενα βαψιμο). Ο χωρος τις κουζίνας ... σε βάζει σε σκεψεις... το κλίμα όμως θα σε ταξιδεψει μακρια απο τις κακεσ σκεψεις και ισως καταφερεισ να απολαυσεισ το φαγητο σου.
καλό φαγητό , λιγο ακριβο παραπανω αν κρίνεις απο το χώρο που αν και ατμοσφαιρικός παραμενει απεριποιητος!
Άλκης
Πρώτη φορά το δοκίμασα σήμερα.
Στα θετικά
1)Πολύ ευγενικό προσωπικό
2)Καλές τιμές 2 άτομα φάγαμε του σκασμού ++ COBRAsss 35€
3)Γεύσεις για Ινδικό στην Θεσσαλονίκη καλές.

Το μόνο αρνητικό παιδιά που βέβαια δεν οφείλεται το μαγαζί για αυτό... οι ναρκωμανείς που έπαιρναν τη δόση τους λίγα μόλις μέτρα απο το μαγαζί.Κρίμα.
I.L.F
Το φαγητό του είναι πολύ καλό και μπορώ να πω ότι πλησιαζει αρκετα στη γευση με αυτό που ετρωγα στο Λονδινο από φιλο που το μαγειρευε ο ίδιος!Και το σημαντικοτερο δεν ειναι δηθεν
E2tava
Είναι ένα από τα λίγα μαγαζιά που επισκέπτομαι συχνά για 3 λόγους.
1. Πολύ καλό (σε σύγκριση με την τιμή του) φαγητό
2. Η τοποθεσία είναι κατά την γνώμη μου πολύ πρωτοποριακή, όπως και η όλη ατμόσφαιρα.
3. Είμαι fan της ινδικής κουζίνας και δεν έχω βρει καλύτερο ινδικό στην πόλη.
rinoulit
τελίκα το εφάγα όλο μου το φαί αλλά από την αρχή ως το τέλος είχα την αίσθηση οτί τρώω σαπούνι. σίγουρα δεν είμαι συνηθισμένη σαυτές τις γεύσεις και δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω. μέτριο ή κακό? πάντως ευγενέστατο προσωπικό αααααα
μέλι
Μεγάλη απογοήτευση που δεν περιγράφεται.Εγινα και ρεζίλι στους φίλους μου που ήθελα να τους κάνω το τραπέζι για τη γιορτή του γιου μου.Ελλιποβαρείς μερίδες, χάλια γεύσεις και πανάκριβες σε σχέση με την ποιότητα. Μια μερίδα κεφτεδάκια από δήθεν πρόβειο 4 συγκεκριμένα, κρύα σερβιρισμένα 12 ευρώ!Ενα μπολάκι με γιαούρτι και άνιθο 2,50 ευρώ!Απίστευτα καφτερά όλα σε ένα περιβάλλον με 50 βαθμούς Κελσίου υποτίθεται στην αυλή που θαπρεπε ναχει δροσιά καήκαμε. Είχαν τους ανεμιστήρες μέσα τη στιγμή που θαπρεπε να τους έχουν έξω αφού οι δυο μοναδικές παρέες καθόμασταν έξω.Ενα σας λέω μείναμε νηστικοί απογοητευμένοι και ιδρωμένοι και φεσωμένη εγώ με έναν λογαριασμό υπερβολικό αναγκάστηκα να πάω την παρέα για παγωτό μπας και ξεχάσουμε όλοι μαζί τη φόλα!
Κικη
Εχω παει αρκετες φορες τα τελευταια 3 χρονια, μου αρεσει το περιβαλλον ειδικα το καλοκαιρι οπου καθομαστε στην αυλη. Το φαγητο ειναι μετριο, και οι τιμες καλες
vako
Τίποτα το ιδιαίτερο πολύ αρνί και κοτόπουλο. Σίγουρα το περίμενα πιο καυτερό. Άριστη εξυπηρέτηση και προσωπικό
sb
Το εστιατόριο της Θάλητος έκλεισε - στα σίγουρα. Στην θέση του είναι τώρα ένα ουζάδικο. Όταν πάω θα γράψω. Από τότε που έκλεισε ήρθα μερικές φορές σ' αυτό, απέναντι στον Έσπερο, και έμεινα το ίδιο ευχαριστημένος όπως στο άλλο. Το άλλο είχε καλύτερο περιβάλλον αλλά το φαί τελικά είναι το ίδιο και το ταντούρι του πάντα θεσπέσιο.
Νικος
ομορφος κ ευχαριστος χωρος,το προσωπικο ευγενικο με το χαμογελο παντα.το φαγητο οπως το περιμενα,βαρια ασιατικη κουζινα.τιμες κανονικες.καλη προταση,σιγουρα θα ξαναπαω.
The Dude
Το Maharani (αν ειναι αυτο στη Μαρτιου) σαν περιβαλλον ηταν 10 φορες καλυτερο. Το φαγητο ηταν ιδιο οπως και οι ιδιοκτητες. Εμενα μου αρεσε οτι ειχε να κανει με κοτοπουλο και οι σαλατεςν (μια με ρεβυθια και λεμονι...)
Ειναι πολυ κριμα που εκλεισε....αυτο στο κεντρο δεν ΜΕ αρεσε και τοσο απο αποψη περιβαλλοντος....
Δημήτρης Σ
Βαριά κουζίνα, για όσους τους αρέσουν τα πολλά μπαχαρικά και αρωματικά. Ιδιαίτερο, εναλλακτικό περιβάλλον (αν και λίγο φτηνιάρικο). Καλό σέρβις.

Αξίζει ως εμπειρία μια στο τόσο, αλλά φαγητό δύσκολα θα ευχαριστηθείτε (εκτός αν είστε λάτρης της συγκεκριμένης κουζίνας, ίσως).
gyroman
Ωραίος χώρος, πολύ καλό service αλλά πέρα από κάτι πίτες και τα γλυκά του, το φαγητό αηδία...τίγκα στα μπαχαρικά...(με το κιλό τα βάζουν, και κατά τα άλλα μου αρέσουν τα βαριά φαγητά). Αξίζει πάντως η εμπειρία
Maria
Πάρα πολύ ωραίος χώρος. Νομίζεις ότι βγήκες απ' την πόλη:) παραδοσιακές ινδικές γεύσεις. Must: lassy με mango ή ο,τι άλλη γεύση θέλετε :)
MDJ.gr
Το μαγζαί το έχουν Ινδονησιοι!
Απλά ονομάστηκε Ινδικό που κάθεται καλύτερα στα ελληνικά αυτιά...και στόματα.
Τα φαγητά του είναι αρκετά καλό και αρκετά πικάντικο!
Να δοκιμάσετε επίσης την Ινδική μπύρα... Cobra! Αρκετά καλή...