Εικόνες (64)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Σοκολάτα σε διάφορες μορφές (κερασμένο, εξαιρετικό γλυκό)
Αρνί με πουρέ από σέσκουλο και μία ρίζα ψητή (υπέροχο πιάτο)
Ταραμάς (με μαγιονέζα, δεν άρεσε)
Γεμιστό καρότο με τραχανά - κιμά (έξυπνο πιάτο, μέτρια εκτέλεση)
Τόνος με γλυκόξινη σάλτσα και πουρέ μήλου (πολύ καλός, overpowering η ποσότητα σουσαμιού, dine-in, Ιούνιος 2021)
Μους μοσχολέμονου δεύτερο "καθαριστικό παλέτας" (εξαιρετικό, dine-in, Ιούνιος 2021)
Τζελ περγαμόντο ή μανταρίνι, πρώτο "καθαριστικό παλέτας" (dine-in, Ιούνιος 2021)
Κόντρα μόσχου (πολύ καλή, dine-in, Ιούνιος 2021)
Μοσχαρίσιο καπάκι/picanha (δεν ήταν πετυχημένο το ψήσιμο και βγήκε πολύ λαστιχωτή, dine-in, Ιούνιος 2021)
Μοσχαρίσιο διάφραγμα - skirt (εξαιρετικό, dine-in, Ιούνιος 2021)
Χόρτα (πολύ καλά, dine-in, Ιούνιος 2021)
Ντοματίνια half-half με κρίταμα και έτερο χορταρικό, και φέτα (καλά, dine-in, Ιούνιος 2021)
Τζατζίκι (καλό, dine-in, Ιούνιος 2021)
Ρυζοκροκέτες με φρέσκα κι αποξηραμένα μανιτάρια (ενδιαφέρον, dine-in, Ιούνιος 2021)
Ψωμί - κουβέρ με βούτυρο αρωματικό (ΟΚ, dine-in, Ιούνιος 2021)
Χοιρινή πανσέτα μαύρου χοίρου μαγειρεμένη σε κενό αέρος με πατάτες baby (λουκούμι)
Ραβιόλι με ραγού μαύρου χοίρου και μανιτάρια σιτάκε (εξαιρετικό)
Μαυρομάτικα με σκουμπρί (μέτριο)
Σαλάτα τήνου (έτοιμο σακουλάκι μεσκλάν)
Πλιγούρι με χέλι και πουρέ μήλου (πολύ καλό)
Μοσχάρι (καπάκι από κιλότο) πάνω σε μαντέμι (καλό)
Ντοματίνια με κατσικίσιο τυρί μυρώνια και καυκαλήθρες
Καρότο γεμιστό με κιμά και τραχανά
Αγουρέλαιο, ρίγανη και ανθός αλατιού
Εξωτερικά (Αύγουστος 2018)
Βουβάλι με πουρέ και σως παντζαριού (οκ)
Σαλάτα ρόκα-μαρούλι-χαλούμι (αδιάφορη)
Ψωμί με αλοιφές για καλωσόρισμα (καλό)
Ψαρονέφρι με κράνα (καλό)
Πατάτες (οκ, αλλά όχι εξαιρετικές)
Παϊδάκια ζυγουριού (πολύ καλά)
Γλυκά: κορμός-brownie-cheesecake-κρέμα φουντουκιού (πολύ καλά όλα, ειδικά αυτό στα δεξιά με το φουντούκι)
Εξωτερικά (Οκτώβριος 2013)
Εσωτερικά (Οκτώβριος 2013)
Χοιρινή τηγανιά με δαμάσκηνα (καλή)
Χοιρινή μπριζόλα με καραμελωμένα κρεμμύδια (καλό)
Πατάτα τηγάνι (πολύ καλή)
Κοτόπουλο με σάλτσα ινδοκάρυδου και σχοινόπρασσου (καλό)
Γεμιστό καρότο με τραχανά και κιμά (πολύ καλό)
Γεμιστό καρότο με τραχανά και κιμά (πολύ καλό)
Cheese cake με κατίκι και μαρμελάδα περγαμόντο (καλό)
δοκιμάσθηκαν πολλά και διάφορα
1 καρότο γεμιστό με τραχανά και κιμά, έξυπνη και δύσκολη ιδέα, μέτρια εκτελεσμένη
1 καυτερή πιπεριά, Light
1 ταραμάς, ήταν με μαγιονέζα σε ρηχά νερά
1 μαυρομάτικά φασόλια με σκουμπρί, σε πολύ ρηχά νερά
1 Σαλάτα Τήνου, μεσκλάν και τηνιακό τυρί, εντάξει
1 γαρίδες σοτέ (8 ντόπιες μετρίου μεγέθους ολόφρεσκες) με ginger & τσίπουρο, καλή πρώτη ύλη, καλή η εκτέλεση πολύ κακός ο συνδυασμός ginger και τσίπουρου στο ίδιο πιάτο.
1 μπιφτεκάκια ζυγούρι, πάρα πολύ νόστιμα
1 αρνί με πουρέ σέσκουλα και μία ρίζα ψητή, εξαιρετικό πιάτο άριστα εκτελεσμένο.
1 συκωταριά αρνίσια με λίγα γλυκάδια στο τηγάνι με ρίγανη και λεμόνι, εξαιρετικό πιάτο, αλλά υπάρχει τρόπος να μην είναι νόστιμο αυτό το πιάτο?
1 πατάτες τηγανιτές, πάρα πολύ καλές
1 κατσικίσιο τυρί φέτα, εξαιρετικό
2 εξαιρετικά ξινόμαυρα Καρυδάς, κατ' εμέ, ίσως το καλύτερο ελληνικό ξινόμαυρο.
νερά κουβέρ κλπ στα 140€, εξαιρετικό VFM.
Υπέροχα κερασμένα γλυκά μια σειρά από γλυκά του κουταλιού πεντανόστιμα και κάποιες εκτελέσεις σοκολάτας που ήταν εξαιρετικές.
Ο χώρος είναι μικρός, ο Σοφοκλής πάρα πολύ γραφικός, αν αυτά τα δύο δεν σε επηρεάσουν, συνολικά η επίσκεψη αξίζει, σημειώνω ότι όλα τα κυρίως ήταν αρκετά έως πολύ πάνω από το μέσο όρο, ενώ όλα τα πρώτα ήταν στο μέσο όρο με κάποιες αστοχίες, το service Σοφοκλής...
Προτείνεται.
Είναι εμφανές ότι δουλεύει ποιοτικά υλικά και τα μαγειρεύουν σωστά. Γενικά βγάζουν προσεγμένα πιάτα.
Πεντανόστιμο το οσομπούκο με πουρέ (στα 17€).
Από εκεί και πέρα, μας στεναχώρησε το μοσχαρίσιο φιλέτο των 20€, το οποίο δεν σερβιρίστηκε καυτό και οι κρύες τηγανιτές πατάτες του.
Όπως έχουν πει και οι προηγούμενοι, ο κύριος Σοφοκλής ιδιαίτερος τύπος ... θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ζεστός και φιλόξενος.
Θα ξαναπάμε να δοκιμάσουμε κι άλλα νόστιμα πιάτα τους, αλλά όχι τρέχοντας.
Εμεις, οι παλαιουρες, οι γνώστες, ειμασταν προετοιμασμενοι. Αλλα για την υπολοιπη αμαθη και απειρη παρεα, ηταν κατι το πρωτογνωρο!
Εμβληματικη μορφη ο Σοφοκλης, οπως τον θυμομασταν και απο πιο παλια. Δινει αυτο το δικο του ξεχωριστο touch στην ολη εμπειρια, με σουρεαλ γραφικοτητα, που αγγιζει επιπεδα καλτιλας!
Τα παντα απιστευτα προσεγμενα, στην τελευταια λεπτομερεια. Καθαριοτητα και περιποιηση.
Θελαμε να καθισουμε μεσα, γιατι εξω δεν παλεβοταν απ την ζεστη.
Αφου σκαναρε τα πιστοποιητικα εμβολιασμου που ειχαμε, με ενα application, μας επετρεψε να καθισουμε εντος μαγαζιου. Απολυτα τυπικος και προσεκτικος. Πολυ θετικη εντυπωση.
Καταλογος πλουσιος με ιδιαιετερες γευσεις και πιατα. Τοσο θαλασσινα, οσο και κρεατικα, με αρκετες ιδιαιτερες κοπες.
Το αστειο ηταν οτι πολλα απ τα πιατα του καταλογου δεν ισχυουν, και κουβαλουσε καμια 10ρια χειρογραφες καρτελες με τα πιατα ημερας (ορεκτικα,
Οποτε στο τραπεζι επικρατησε μια χαοτικη κατασταση με καρτελες και χαρτουρες ανακατωμενες, σαν να παιζαμε μπιριμπα!
Εν τελει βγαλαμε καποια ακρη και συνεχισαμε την παραγγελια.
Μας δοθηκε η δυνατοτητα να παρουμε οποιο πιατο θελαμε, "
Η ποσοτητα, ακομα και στα "
-Κολοκυθοανθοι. Αρκετα νοστιμοι. Λιγ υπερβολικο το κουρκουτι, και οχι οσο αναλαφροι θα τους ηθελα.
-Μιση μεριδα σαλιγκαρια στιφαδο. Πολυ νοστιμα! Αν και η σαλτσα με τα κρεμμυδακια δεν ειχαν ιδιαιτερη συνοχη και εξαρσεις.
-Μπρισκετ με πουρε σελινοριζας. Αν και οταν τα ειδαμε φανηκαν αρκετα ξερα, εν τελει πεσαμε τελειως εξω, διοτι ηταν σουπερ μαλακα με ικανοποιητικη υγρασια. Εκρηξη γευσεων! απολυτα ταιριαστος ο συνδυασμος με τον γηινο πουρε.
-Μιση μεριδα μαγουλο μοσχου με πουρε καπνιστης μελιτζανας. ΛΟΥΚΟΥΜΙ. Δεν βρισκω αλλα λογια. Ηταν ενα πιατο απιστευτα απολαυστικο.
-Φαβα, πολυ καλη
-ΠΑτατες τηγανητες, πολυ καλες
-Μια πολυ ιδιαιτερη σαλατα με κριταμο, μεσκλαν, καπνιστο σκουμπρι και γαλοτυρι! Τρελος συνδυασμος, αλλα απιστευτα ταιριαστος και απολαυστικος (ειχε πολλα πραγματα ακομη μεσα, αλλα δεν τα θυμαμαι).
-Κρεμμυδι γεμιστο με κιμα+τραχανα. Αρκετα καλο. Αν και αρχικα ειχαμε επιλεξει τα γεμιστα καροτα, τα οποια δεν υπηρχαν διαθεσιμα.
Πολυ καλη μπυρα βαρελισια και απολαυστικη ρακη.
Στο τελος κερασμα με μπουκιτσες απο πολυ εκλεκτα γλυκακια (τσιζκεηκ, σοκολατοπιτακια κλπ).
Παντα με αποδειξη και ολη την απαραιτητη (και μή) τυπικοτητα.
Για ολα αυτα τα υπεροχα πιατα, κοντα στα 60€.
Αξιζει να την ζησετε την ολη εμπειρια, γιατι για εμπειρια προκειται..
Δοκιμάστηκαν:
- ρυζοκροκέτες με φρέσκα και ξερά μανιτάρια (πιο πολύ σε κεφτέδες έφερναν, παρά σε κροκέτες), νόστιμο, ενδιαφέρον πιάτο, αλλά δεν θα το επέλεγα γιατί δεν μου άρεσε η σύστασή και η μαλακή υφή του (γενικά, δεν μου αρέσουν και τα aranchini οπότε count that in όταν διαβάσετε το σχόλιο)
- σαλάτα με ντοματίνια, φέτα, με μισό πιάτο κρίταμα και μισό εστραγκόν (δεν υπάρχει σαν πιάτο ως τέτοιο, το έφτιαξε κατά παραγγελία), πολύ καλό
- τζατζίκι, πολύ καλό
- χόρτα, πεντανόστιμα
- φιλέτο τόνου με πουρέ μήλο και γλυκόξινη σάλτα, πολύ καλό πιάτο. Ο τόνος ήθελε ελάχιστα λιγότερο ψήσιμο, ήταν ωστόσο τρυφερός και πεντανόστιμος. Αυτό που αν μπορούσα θ'
- skirt (μοσχαρίσιο διάφραγμα)
- picanha- δεν πέτυχε το ψήσιμο κι ήρθε λαστιχωτή, ήταν η λιγότερο καλή από τις κοπές
- κόντρα- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ
Μετά το πέρας του φαγητού ήρθαν δυο "
Ήταν μια απροσδόκητα (για εμένα που πήγαινα πρώτη φορά) γευστική εμπειρία, την οποία θα αναζητούσα ξανά με την πρώτη ευκαιρία. Το μαγαζί αν και παραπέμπει σε συνοικιακή ταβέρνα-εστιατόριο, προσφέρεται για γευστικά ταξίδια σε λογικές τιμές, και χωρίς την επιτήδευση που συχνά "
Στα του COVID19, το προσωπικό φορούσε μάσκες, υπήρχε αντισηπτικό στο τραπέζι, υπήρχαν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, έγινε πληρωμή με POS, τα μαχαιροπίρουνα δεν θυμάμαι πως ήρθαν.
Το σέρβις ευγενικό και ενημερωμένο, ο ιδιοκτήτης ευγενικός και πρόθυμος να εξηγήσει και να εξυπηρετήσει. Αν επιλέξετε να το επισκεφθείτε καλοκαίρι και ειδικά ΠΣΚ, επιβάλλεται κράτηση.
Δοκιμάσαμε διάφορα, όλα ενδιαφέροντα, αλλά wow ήταν για μένα το Αγριογούρουνο μαγειρεμένο με Δαμάσκηνα. Ήταν αφρός! Στο τέλος Διάφραγμα Μόσχου πολύ καλό, και Rump Steak (Sirloin δλδ. που λέγαμε στο χωριό) που το σέρβιρε με τελετουργικό.
Από κρασιά, μετά από μακριά και πάλι εντυπωσιακή διαδικασία, πήραμε έναν Άγιο Χρόνο (κτήμα Αβαντίς, syrah-viognier) μου άρεσε, και μετά ένα Βραδιανό (κτήμα Βρυνιώτη) που μας ήρθε κάπως ρηχό. Τιμές ανάλογες..
Γενικά εμπειρία, άξιζε τα 22-23 που δώσαμε το άτομο, θα ξαναπήγαινα σχεδόν οποτεδήποτε! Πάμε, παάμε, ΠΑΑΑΜΜΕΕΕ!..
Απλά ok η τηγανιά ψαρονέφρι (δε θα ξανάπαιρνα). Μεσκλάν με ρόκα και χαρουπόμελο αρκετά καλή. Πεκορίνο σαγανάκι με μαρμελάδα ήταν καλούτσικο.
Ο Σοφοκλής ήταν και πάλι ιδιαίτερος και έβαλε, όπως πάντα, την πινελιά του στην εμπειρία του δείπνου!
Αυτη την φορα μας εξεπληξε θετικοτατα ο οικοδεσποτης, καθοτι, οτι δοκιμασαμε ηταν υψηλου γευστικου επιπεδου!
Συγκεκριμενα πηραμε τα εξης:
-Κριταμα σωτε, με κρασι κ σκορδο. Πολυ καλα
-Πατατες τηγανητες. Πολυ καλες, στο χερι.
-Αλοιφη καβουρι/αβοκαντο. Παρα πολυ καλη.
-Αλοιφη ρεβυθια/μπακαλιαρος. Παρα πολυ καλο.
-Καπακι μοσχου φιλετο. Εξαιρετικο
-Μπακαλιαρος τηγανητος, πολυ καλος.
-Χοιρινη τηγανια με πρασο και λεμονι. Σουπερ. Φοβερο ζουμακι για παπαριτσες.
Πολυ καλο χυμα κρασι.
Πολυ καλο το τσιπουρο (ανεφ).
Επισης, μια μπυρα χιου βαρελι, μας αρεσε πολυ.
Πολυ καλο και το ψωμακι. Με εξαιρετικο αλατι/πιπερι αλλα και υψηλης ποιοτητας σερβιριστο ελαιολαδο.
Στο τελος εκλεισε το γευμα με πολυ προσεγμενη ποικιλια νοστιμων, αλλα λιγων (σε ποσοτητα) γλυκακιων.
Το προτεινω !
Τα βασικα παραμενουν ιδια κι απαραλλαχτα. Απλη η διακοσμηση. ΠΑραπεμπει σε λαϊκο ταβερνειο.
Ο ιδιοκτητες εχει καταντησει κουραστικος, παπαγαλιζοντας ολο τον καταλογο, σχεδον ψυθιριστα, κανοντας δυσκολο εως ακατορθωτο να τον παρακολουθησεις.
Παρολα αυτα, πειθει πως δεν υποκρινεται, και πως αυτο ειναι απλα το χουι του/ η παραξενια του..
Δεν θα λεγα πως τρελλαθηκα με τα εδεσματα αυτην την φορα, και οι εντυπωσεις ηταν αρκετα λιγοτερο ενθουσιωδεις. Πηραμε τα εξης:
-Μιξη απο κεφτεδακια (απο ρεβυθι και κολοκυθι). Τιποτε το ιδιαιτερο. Αρκετα μετρια, εως μετριοτατα..
-Πατατες τηγανητες, οκ.
-Φετα με παπαρουνοσπορο και μελι, καλη.
-Γιαπρακια γεμιστα με μπακαλιαρο, αρκετα ιδιαιτερα σαν κονσεπτ και γευση. Αλλα εν τελει οχι κατι που θα θελα να ξαναπαραγγειλω.
-Μιξη απο βραστα λαχανικα (κριταμα/βλητα/πατζαρια). Αρκετα καλα
-Συκωτι. ΠΟΛΥ μετριο. Εκει που περιμενες πως θα το απογειωσει, το προσγειωσε αποτομα. Χωρις τπτ απο γαρνιτουρα, μικρη ποσοτητα και απολυτως τιποτε απο σως/μπαχαρια κλπ κλπ. Ισως το χειροτερο που χω φαει σε μαγαζι. Μεγαλη απογοητευση.
-Κοντρα μοσχου με τρουφα. Αρκετα νοστιμο πιατο. Παλι ξεραϊλα, χωρις ουτε ενα μαρουλι για γαρνιτουρα.
Τελος, κερασμενο ιδιαιτερο γλυκακι, σε μινιμαλ ποσοτητες.
Μαζι με μια ρετσινα κεχριμπαρι, 1 τσιπουρο κ μια κοκα, μας βγηκε περιπου 55€.
Θα το ξανασκεφτομουν αν θα ξαναπηγαινα πλεον.
Μόνη ένσταση ότι έχει χαθεί πλέον η μοναδικότητα που προσέδιδε ο- '
Ο κος Σοφοκλης ειναι οντως μορφη. Μας ελεγε ολον τον καταλογο απ εξω χωρις να παρει ανασα. Με δυσκολια τον ακολουθουσαμε, και στο τελος δεν θυμομασταν τπτ. Εννοειται πως ζητησαμε και καταλογο για να χουμε εναν μπουσουλα..
Παρολα αυτα, πολυ εξυπηρετικος, και διατεθειμενος να μας κανει οποιοδηποτε χατηρι.
Οτι πηραμε ηταν σε πολυ υψηλα γευστικα επιπεδα και πολυ προσεγμενα.
-Ωραιος γκιουζλεμες (φυλο με κολοκυθι).
-Πατατες στο χερι πολυ καλες.
-Φετα φακελωμενη (σε φυλο κρουστας) με γλυκοξινη σως, πολυ καλη.
-Μελιτζανα ολοκληρη, καπνιστη, φοβερη!! Εξαφανιστηκε κατευθειαν.
-Φαλαφελ πεντανοστιμα.
-Παϊδακια λουκουμι. Μικρη μεριδα ωστοσο.
-Μπριζολακια με καραμελωμενα κρεμμυδια και σως μπαλσαμικου, πολυ νοστιμα και τρυφερα.
Κρασακι δικο του λευκο, καλο.
Δωσαμε κοντα στο 50ρικο, κανονικα με αποδειξη.
Ηταν μια πολυ ομορφη κατασταση και θα ξαναπαω αν με φερει προς τα εκει ο δρομος!!
Αν και δεν μας πέτυχε το ψήσιμο τόσο πολύ, ωστόσο το κρέας είχε τόσο ωραία γεύση που άνετα θα ξανα πήγαινα επί τούτου γι τις μπριζόλες του:)
για να φας και να πιεις καλα δινεις ενα 20αρι το ατομο σιγουρα.
το μενου αλλαζει αναλογως για παραδειγμα τι υπαρχει σε θαλασσινο εκεινη την ημερα.
θα ξανατιμηθει
Χώρος: είναι ζεστός και σχετικά μικρός, έχει και μια κουζίνα μπροστά ανοικτή, αλλά και πίσω (γενικά ευχάριστη αίσθηση).
Service: το σχόλιο του mike είναι πολύ true με το "
Φαγητό: έχει πιάτα πολύ ψαγμένα, που σε καμία περίπτωση δεν θα περίμενε να βρει κανείς στον Πολύγυρο. Μας ενημέρωσε ότι είχε και 4 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες των 500gr που μ'
Δοκιμάσαμε
-καρότο γεμιστό με τραχανά και κιμά (πολύ καλό)
-ορτύκια (καλά)
-χοιρινή μπριζόλα με καραμελωμένα κρεμμύδια (πολύ καλό)
-χοιρινή τηγανιά με δαμάσκηνα (καλό)
-κοτοκεφτέδες (οκ-ήθελαν λίγη δουλειά ακόμη)
-κοτόπουλο με ινδοκάρυδο και σχοινόπρασο (καλό)
-cheesecake με κατίκι (μου άρεσε πολύ)
Κρασί έχει χύμα, εμείς δοκιμάσαμε εμφιαλωμένο που btw είχε σε πού καλή τιμή (Καπνίας του Χατζιμηχάλη στα 34 ευρώ-όταν εδώ Θεσσαλονίκη το συγκεκριμένο δεν το βρίσκεις πλέον κάτω από 50euros).
Από τιμές, αν και δεν πλήρωσα εγώ, από τον κατάλογο μου φάνηκαν πολύ normal.
Θα ξαναπάμε...
Είναι μακράν ότι καλύτερο σε ακτίνα 40 χλμ. οπότε αν είσαι τριγύρω και θέλεις να φας μην το σκεφτείς καθόλου .
Προτιμήστε τις μισές μερίδες που έχει σε πολλά πιάτα , ωστε να δοκιμάσετε όσο περισσότερα μπορείτε . Με καλό φαϊ και αλκοόλ είσαι στα 20-25 ευρω το κεφάλι . Στα μείον ότι δεν έχει κατάλογο , στα λέει προφορικά η μορφή ο Σοφοκλής οπότε δεν ξέρεις τιμές , και επίσης ότι αρκετά απο τα πιάτα του -μεγάλου ομολογουμένως- καταλόγου βγαίνουν απο τα μικροκύματα όπως τα εξαιρετικά πιτάκια με παστουρμά κτλ. και τα ραβιόλι...
Έχει πάντως και πιάτα μέτρια , λίγα αλλά υπάρχουν...
Τις τιμές δεν τις βρήκα καθόλου τσιμπημένες όπως ειπώθηκε από προηγούμενους σχολιαστές. Φάγαμε μια χαρά (χωρίς να σκάσουμε) με μια μπυρα ο καθένας με 12 ευρώ.
Ωστόσο ο Σοφοκλής που παίρνει την παραγγελία και σερβίρει έχει έναν τρόπο που σε αγχωνει και σε κουράζει με αυτά τα '
Υ.
ΥΓ: Επισκεφτείτε το με μεγάλη παρέα για να προλάβετε να δοκιμάσετε αρκετά πιάτα.
μπραβο σας παιδια ,