Η Μαριγούλα

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Ταβέρνα
ΔιεύθυνσηΚωνσταντινουπόλεως 7, Πολύγυρος
ΝομόςΧαλκιδικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2371023171
Διαδίκτυο
Ωράριο12:00-02:00. Κυριακές ενίοτε κλειστό.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε1971
ΙδιοκτησίαΣοφοκλής Γιαγτζόγλου
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αυτοχαρακτηρίζεται "οινομαγειρείο".

Chef ο Μόσχος Καρπέτης (2018).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έκατσα Οκτώβριο 2013.
  • Όπως ειπώθηκε ήδη απ' όλους, ο ιδιοκτήτης (Σοφοκλής) δεν περνάει απαρατήρητος, είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Έχει ένταση, πετάει ατάκες, απαγγέλνει φωναχτά και με μια θεατρικότητα τον κατάλογο που αρχικά σκεφτόμουν ότι το κάνει μαρκετινίστικα για να πουλάει τρέλα στους πελάτες, αλλά τελικά μάλλον είναι ο αληθινός του εαυτός.
  • Ιδιαίτερο μενού, εστιατορικό, που δεν περιμένεις να βρεις εκτός πόλης. Έχει αρκετά μεγάλο κατάλογο με κρεατικά και θαλασσινά, αλλάζει συχνά απ' ότι κατάλαβα. Από τα πιάτα που δοκίμασα θα έλεγα χοντρικά ότι το 30% ήταν καλό, το 70% απλώς οκ και 0% κακό. Καλύτερες αναμνήσεις μου άφησαν τα παϊδάκια από ζυγούρι, το δικό τους ζυμωτό ψωμί και τα γλυκά του. Γενικά καλό το φαγητό, αλλά δεν ξετρελάθηκα με κάτι. Επόμενη φορά θα δοκιμάσω όπως ο AG κάτι γιγάντιες μπριζόλες που είδα σε διπλανά τραπέζια!
  • Τιμές φυσιολογικές γι' αυτό που προσφέρει.
Αξίζει μια δοκιμή και θέλω να ξαναπάω.

Εικόνες (64)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Σοκολάτα σε διάφορες μορφές (κερασμένο, εξαιρετικό γλυκό)
[εικόνα]
Αρνί με πουρέ από σέσκουλο και μία ρίζα ψητή (υπέροχο πιάτο)
[εικόνα]
Ταραμάς (με μαγιονέζα, δεν άρεσε)
[εικόνα]
Γεμιστό καρότο με τραχανά - κιμά (έξυπνο πιάτο, μέτρια εκτέλεση)
[εικόνα]
Τόνος με γλυκόξινη σάλτσα και πουρέ μήλου (πολύ καλός, overpowering η ποσότητα σουσαμιού, dine-in, Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Μους μοσχολέμονου δεύτερο "καθαριστικό παλέτας" (εξαιρετικό, dine-in, Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Τζελ περγαμόντο ή μανταρίνι, πρώτο "καθαριστικό παλέτας" (dine-in, Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Κόντρα μόσχου (πολύ καλή, dine-in, Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Μοσχαρίσιο καπάκι/picanha (δεν ήταν πετυχημένο το ψήσιμο και βγήκε πολύ λαστιχωτή, dine-in, Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Μοσχαρίσιο διάφραγμα - skirt (εξαιρετικό, dine-in, Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Χόρτα (πολύ καλά, dine-in, Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Ντοματίνια half-half με κρίταμα και έτερο χορταρικό, και φέτα (καλά, dine-in, Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Τζατζίκι (καλό, dine-in, Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Ρυζοκροκέτες με φρέσκα κι αποξηραμένα μανιτάρια (ενδιαφέρον, dine-in, Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Ψωμί - κουβέρ με βούτυρο αρωματικό (ΟΚ, dine-in, Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Χοιρινή πανσέτα μαύρου χοίρου μαγειρεμένη σε κενό αέρος με πατάτες baby (λουκούμι)
[εικόνα]
Ραβιόλι με ραγού μαύρου χοίρου και μανιτάρια σιτάκε (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Γλυκό (πολύ καλό)
[εικόνα]
Χταπόδι ψητό (καλό)
[εικόνα]
Μαυρομάτικα με σκουμπρί (μέτριο)
[εικόνα]
Σαλάτα τήνου (έτοιμο σακουλάκι μεσκλάν)
[εικόνα]
Πλιγούρι με χέλι και πουρέ μήλου (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μοσχάρι (καπάκι από κιλότο) πάνω σε μαντέμι (καλό)
[εικόνα]
Ντοματίνια με κατσικίσιο τυρί μυρώνια και καυκαλήθρες
[εικόνα]
Ταλαγάνι
[εικόνα]
Καρότο γεμιστό με κιμά και τραχανά
[εικόνα]
Αγουρέλαιο, ρίγανη και ανθός αλατιού
[εικόνα]
Εξωτερικά (Αύγουστος 2018)
[εικόνα]
Κόκκορας
[εικόνα]
Μοσχαρίσια μπριζόλα
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Βουβάλι με πουρέ και σως παντζαριού (οκ)
[εικόνα]
Σαλάτα ρόκα-μαρούλι-χαλούμι (αδιάφορη)
[εικόνα]
Ψωμί με αλοιφές για καλωσόρισμα (καλό)
[εικόνα]
Ψαρονέφρι με κράνα (καλό)
[εικόνα]
Πατάτες (οκ, αλλά όχι εξαιρετικές)
[εικόνα]
Παϊδάκια ζυγουριού (πολύ καλά)
[εικόνα]
Γλυκό του κουταλιού
[εικόνα]
Γλυκά: κορμός-brownie-cheesecake-κρέμα φουντουκιού (πολύ καλά όλα, ειδικά αυτό στα δεξιά με το φουντούκι)
[εικόνα]
Γκιουζλεμές (οκ)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Οκτώβριος 2013)
[εικόνα]
Αλάτι Χαβάης
[εικόνα]
Εσωτερικά (Οκτώβριος 2013)
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Χοιρινή τηγανιά με δαμάσκηνα (καλή)
[εικόνα]
Χοιρινή μπριζόλα με καραμελωμένα κρεμμύδια (καλό)
[εικόνα]
Ταλαγάνι (οκ)
[εικόνα]
Σαλάτα (οκ)
[εικόνα]
Πατάτα τηγάνι (πολύ καλή)
[εικόνα]
Παϊδάκια (καλά)
[εικόνα]
Ορτύκια (καλά)
[εικόνα]
Μανιτάρια (οκ)
[εικόνα]
Κοτόπουλο με σάλτσα ινδοκάρυδου και σχοινόπρασσου (καλό)
[εικόνα]
Κοτομπιφτέκια (οκ)
[εικόνα]
Γεμιστό καρότο με τραχανά και κιμά (πολύ καλό)
[εικόνα]
Γεμιστό καρότο με τραχανά και κιμά (πολύ καλό)
[εικόνα]
Cheese cake με κατίκι και μαρμελάδα περγαμόντο (καλό)
[εικόνα]
Κάρτα Μαΐου 2013: μπρος
[εικόνα]
Κάρτα Μαΐου 2013: πίσω

Κατάλογος (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2013: σελίδα 5/5
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2013: σελίδα 4/5
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2013: σελίδα 3/5
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2013: σελίδα 2/5
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2013: σελίδα 1/5

Σxόλια (32)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
toy
επίσκεψη 1/2022 άτομα 4

δοκιμάσθηκαν πολλά και διάφορα

1 καρότο γεμιστό με τραχανά και κιμά, έξυπνη και δύσκολη ιδέα, μέτρια εκτελεσμένη
1 καυτερή πιπεριά, Light
1 ταραμάς, ήταν με μαγιονέζα σε ρηχά νερά
1 μαυρομάτικά φασόλια με σκουμπρί, σε πολύ ρηχά νερά
1 Σαλάτα Τήνου, μεσκλάν και τηνιακό τυρί, εντάξει
1 γαρίδες σοτέ (8 ντόπιες μετρίου μεγέθους ολόφρεσκες) με ginger & τσίπουρο, καλή πρώτη ύλη, καλή η εκτέλεση πολύ κακός ο συνδυασμός ginger και τσίπουρου στο ίδιο πιάτο.
1 μπιφτεκάκια ζυγούρι, πάρα πολύ νόστιμα
1 αρνί με πουρέ σέσκουλα και μία ρίζα ψητή, εξαιρετικό πιάτο άριστα εκτελεσμένο.
1 συκωταριά αρνίσια με λίγα γλυκάδια στο τηγάνι με ρίγανη και λεμόνι, εξαιρετικό πιάτο, αλλά υπάρχει τρόπος να μην είναι νόστιμο αυτό το πιάτο?
1 πατάτες τηγανιτές, πάρα πολύ καλές
1 κατσικίσιο τυρί φέτα, εξαιρετικό
2 εξαιρετικά ξινόμαυρα Καρυδάς, κατ' εμέ, ίσως το καλύτερο ελληνικό ξινόμαυρο.
νερά κουβέρ κλπ στα 140€, εξαιρετικό VFM.
Υπέροχα κερασμένα γλυκά μια σειρά από γλυκά του κουταλιού πεντανόστιμα και κάποιες εκτελέσεις σοκολάτας που ήταν εξαιρετικές.

Ο χώρος είναι μικρός, ο Σοφοκλής πάρα πολύ γραφικός, αν αυτά τα δύο δεν σε επηρεάσουν, συνολικά η επίσκεψη αξίζει, σημειώνω ότι όλα τα κυρίως ήταν αρκετά έως πολύ πάνω από το μέσο όρο, ενώ όλα τα πρώτα ήταν στο μέσο όρο με κάποιες αστοχίες, το service Σοφοκλής...
Προτείνεται.
Alexandros
Επίσκεψη στη Μαριγούλα για γεύμα Κυριακής.
Είναι εμφανές ότι δουλεύει ποιοτικά υλικά και τα μαγειρεύουν σωστά. Γενικά βγάζουν προσεγμένα πιάτα.
Πεντανόστιμο το οσομπούκο με πουρέ (στα 17€).

Από εκεί και πέρα, μας στεναχώρησε το μοσχαρίσιο φιλέτο των 20€, το οποίο δεν σερβιρίστηκε καυτό και οι κρύες τηγανιτές πατάτες του.

Όπως έχουν πει και οι προηγούμενοι, ο κύριος Σοφοκλής ιδιαίτερος τύπος ... θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ζεστός και φιλόξενος.

Θα ξαναπάμε να δοκιμάσουμε κι άλλα νόστιμα πιάτα τους, αλλά όχι τρέχοντας.
Panos
Κι εκει που περιμενεις να μπεις σε ενα καφε-μεζεδο-χασαποταβερνειο της σειρας, τελικα σου προκυπτει ενα γκουρμε ρεστωραν, με γευσεις, εδεσματα και περιποιηση που αρμοζουν σε μαγαζι υψηλης κλασης!
Εμεις, οι παλαιουρες, οι γνώστες, ειμασταν προετοιμασμενοι. Αλλα για την υπολοιπη αμαθη και απειρη παρεα, ηταν κατι το πρωτογνωρο!

Εμβληματικη μορφη ο Σοφοκλης, οπως τον θυμομασταν και απο πιο παλια. Δινει αυτο το δικο του ξεχωριστο touch στην ολη εμπειρια, με σουρεαλ γραφικοτητα, που αγγιζει επιπεδα καλτιλας!

Τα παντα απιστευτα προσεγμενα, στην τελευταια λεπτομερεια. Καθαριοτητα και περιποιηση.

Θελαμε να καθισουμε μεσα, γιατι εξω δεν παλεβοταν απ την ζεστη.
Αφου σκαναρε τα πιστοποιητικα εμβολιασμου που ειχαμε, με ενα application, μας επετρεψε να καθισουμε εντος μαγαζιου. Απολυτα τυπικος και προσεκτικος. Πολυ θετικη εντυπωση.

Καταλογος πλουσιος με ιδιαιετερες γευσεις και πιατα. Τοσο θαλασσινα, οσο και κρεατικα, με αρκετες ιδιαιτερες κοπες.
Το αστειο ηταν οτι πολλα απ τα πιατα του καταλογου δεν ισχυουν, και κουβαλουσε καμια 10ρια χειρογραφες καρτελες με τα πιατα ημερας (ορεκτικα,κυριως,σαλατες,ποτα κλπ.).
Οποτε στο τραπεζι επικρατησε μια χαοτικη κατασταση με καρτελες και χαρτουρες ανακατωμενες, σαν να παιζαμε μπιριμπα!
Εν τελει βγαλαμε καποια ακρη και συνεχισαμε την παραγγελια.

Μας δοθηκε η δυνατοτητα να παρουμε οποιο πιατο θελαμε, "μισο". Στην μιση τιμη και μιση (θεωρητικα) ποσοτητα.
Η ποσοτητα, ακομα και στα "μισα" πιατα, ηταν ικανοποιητικοτατη!

-Κολοκυθοανθοι. Αρκετα νοστιμοι. Λιγ υπερβολικο το κουρκουτι, και οχι οσο αναλαφροι θα τους ηθελα.
-Μιση μεριδα σαλιγκαρια στιφαδο. Πολυ νοστιμα! Αν και η σαλτσα με τα κρεμμυδακια δεν ειχαν ιδιαιτερη συνοχη και εξαρσεις.
-Μπρισκετ με πουρε σελινοριζας. Αν και οταν τα ειδαμε φανηκαν αρκετα ξερα, εν τελει πεσαμε τελειως εξω, διοτι ηταν σουπερ μαλακα με ικανοποιητικη υγρασια. Εκρηξη γευσεων! απολυτα ταιριαστος ο συνδυασμος με τον γηινο πουρε.
-Μιση μεριδα μαγουλο μοσχου με πουρε καπνιστης μελιτζανας. ΛΟΥΚΟΥΜΙ. Δεν βρισκω αλλα λογια. Ηταν ενα πιατο απιστευτα απολαυστικο.
-Φαβα, πολυ καλη
-ΠΑτατες τηγανητες, πολυ καλες
-Μια πολυ ιδιαιτερη σαλατα με κριταμο, μεσκλαν, καπνιστο σκουμπρι και γαλοτυρι! Τρελος συνδυασμος, αλλα απιστευτα ταιριαστος και απολαυστικος (ειχε πολλα πραγματα ακομη μεσα, αλλα δεν τα θυμαμαι).
-Κρεμμυδι γεμιστο με κιμα+τραχανα. Αρκετα καλο. Αν και αρχικα ειχαμε επιλεξει τα γεμιστα καροτα, τα οποια δεν υπηρχαν διαθεσιμα.

Πολυ καλη μπυρα βαρελισια και απολαυστικη ρακη.

Στο τελος κερασμα με μπουκιτσες απο πολυ εκλεκτα γλυκακια (τσιζκεηκ, σοκολατοπιτακια κλπ).

Παντα με αποδειξη και ολη την απαραιτητη (και μή) τυπικοτητα.
Για ολα αυτα τα υπεροχα πιατα, κοντα στα 60€.

Αξιζει να την ζησετε την ολη εμπειρια, γιατι για εμπειρια προκειται..
Sylia
It was a memorable summer lunch, εκεί που δεν το περιμένεις. Είχα ακούσει για το συγκεκριμένο μαγαζί, αλλά τόσα χρόνια δεν είχε τύχει να το επισκεφτώ. Ήρθε η ώρα ένα απόγευμα του Ιούνη, μετά από μπάνιο. Βάση περιγραφών για τα πιάτα φανταζόμουν ένα low-profile δυνατό εστιατόριο με καλά κρεατικά, σε πλατεία χωριού και λίγο απόρησα όταν είδα τον χώρο με τα τραπεζάκια στην πίσω πλευρά της νομαρχίας (;) της Χαλκιδικής. Το φαγητό ήρθε να τα διαγράψει όλα αυτά, αφού ότι φάγαμε δεν έπεσε κάτω του "καλού", με τις 2/3 κοπές και τον τόνο, αλλά και τα γλυκά να συνθέτουν μια εξαιρετική γευστική εμπειρία.

Δοκιμάστηκαν:
- ρυζοκροκέτες με φρέσκα και ξερά μανιτάρια (πιο πολύ σε κεφτέδες έφερναν, παρά σε κροκέτες), νόστιμο, ενδιαφέρον πιάτο, αλλά δεν θα το επέλεγα γιατί δεν μου άρεσε η σύστασή και η μαλακή υφή του (γενικά, δεν μου αρέσουν και τα aranchini οπότε count that in όταν διαβάσετε το σχόλιο)
- σαλάτα με ντοματίνια, φέτα, με μισό πιάτο κρίταμα και μισό εστραγκόν (δεν υπάρχει σαν πιάτο ως τέτοιο, το έφτιαξε κατά παραγγελία), πολύ καλό
- τζατζίκι, πολύ καλό
- χόρτα, πεντανόστιμα
- φιλέτο τόνου με πουρέ μήλο και γλυκόξινη σάλτα, πολύ καλό πιάτο. Ο τόνος ήθελε ελάχιστα λιγότερο ψήσιμο, ήταν ωστόσο τρυφερός και πεντανόστιμος. Αυτό που αν μπορούσα θ'άλλαζα ήταν η ποσότητα του σουσαμιού στον οποίο είχε τυλιχτεί, και το οποίο σουσάμι λόγω ψησίματος είχε βγάλει τα έντονα αρώματά του και έπαιρνε από τη γεύση του τόνου.
- skirt (μοσχαρίσιο διάφραγμα)- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
- picanha- δεν πέτυχε το ψήσιμο κι ήρθε λαστιχωτή, ήταν η λιγότερο καλή από τις κοπές
- κόντρα- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ

Μετά το πέρας του φαγητού ήρθαν δυο "καθαριστικά", όπως τα ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης. Πρώτα, ένα τζελ περγαμόντο, μανταρίνι ή κίτρο (κάτι εσπεριδοειδές πάντως) που ήταν όντως ότι έπρεπε για να καθαρίσει η παλέτα. Έπειτα ήρθε μια μους μοσχολέμονο, ποίημα! Και τέλος, κεράστηκε πιατέλα με διάφορα γλυκά σοκολάτας-cheesecake.

Ήταν μια απροσδόκητα (για εμένα που πήγαινα πρώτη φορά) γευστική εμπειρία, την οποία θα αναζητούσα ξανά με την πρώτη ευκαιρία. Το μαγαζί αν και παραπέμπει σε συνοικιακή ταβέρνα-εστιατόριο, προσφέρεται για γευστικά ταξίδια σε λογικές τιμές, και χωρίς την επιτήδευση που συχνά "φοράνε" τα εστιατόρια που προσφέρουν κοπές και καλή ποιότητα κρεάτος.

Στα του COVID19, το προσωπικό φορούσε μάσκες, υπήρχε αντισηπτικό στο τραπέζι, υπήρχαν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, έγινε πληρωμή με POS, τα μαχαιροπίρουνα δεν θυμάμαι πως ήρθαν.

Το σέρβις ευγενικό και ενημερωμένο, ο ιδιοκτήτης ευγενικός και πρόθυμος να εξηγήσει και να εξυπηρετήσει. Αν επιλέξετε να το επισκεφθείτε καλοκαίρι και ειδικά ΠΣΚ, επιβάλλεται κράτηση.
timos zisis
περασμα απο πολυγυρο και σταση στη μαριγουλα. μικρος σχετικα χωρος, αρκετα ζεστος. πρωτη καλη εντυπωση το πολυαριθμο για το μεγεθος του μαγαζιου προσωπικο. ο ιδιοκτητης ιδιαζουσα περιπτωση μεν, ευχαριστη δε. οι υπολοιποι πολυ ευγενικοι και εξυπηρετικοι. ο καταλογος ηταν οντως μια εκπληξη. δοκιμαστηκαν ψαρικα. γαριδα μαρινατη με κρεμα αβοκαντο και spicy μαγιονεζα(πολυ δυνατο), πληγουρι με πρασινο μηλο και καπνιστο χελι(πολυ καλο), πεσκανδριτσα σαγανακι(οκ), σουπια κρασατη(καλο) με λιγο κρασι στα 47€. προτεινεται
dokimastis
Επίσκεψη μέσα στις γιορτές με παρέα που είναι σούπερ-φαν. Όντως είναι όλα όπως τα λένε οι φίλοι συνάδελφοι για τον Σοφοκλή, φοβερή περίπτωση.

Δοκιμάσαμε διάφορα, όλα ενδιαφέροντα, αλλά wow ήταν για μένα το Αγριογούρουνο μαγειρεμένο με Δαμάσκηνα. Ήταν αφρός! Στο τέλος Διάφραγμα Μόσχου πολύ καλό, και Rump Steak (Sirloin δλδ. που λέγαμε στο χωριό) που το σέρβιρε με τελετουργικό.

Από κρασιά, μετά από μακριά και πάλι εντυπωσιακή διαδικασία, πήραμε έναν Άγιο Χρόνο (κτήμα Αβαντίς, syrah-viognier) μου άρεσε, και μετά ένα Βραδιανό (κτήμα Βρυνιώτη) που μας ήρθε κάπως ρηχό. Τιμές ανάλογες..

Γενικά εμπειρία, άξιζε τα 22-23 που δώσαμε το άτομο, θα ξαναπήγαινα σχεδόν οποτεδήποτε! Πάμε, παάμε, ΠΑΑΑΜΜΕΕΕ!..
StratosL
Πήγα για πρώτη φορά σε μέρα που έχουνε και live μουσική και ήταν ωραία. Εξαιρετικό το καπάκι μόσχου που σερβιρίστηκε με τη μαντεμένια πλάκα ψησίματος. Τρυφερό και νόστιμο, προσθέσαμε και λίγο έξτρα καπνιστό αλάτι και απογειώθηκε.
Απλά ok η τηγανιά ψαρονέφρι (δε θα ξανάπαιρνα). Μεσκλάν με ρόκα και χαρουπόμελο αρκετά καλή. Πεκορίνο σαγανάκι με μαρμελάδα ήταν καλούτσικο.
Ο Σοφοκλής ήταν και πάλι ιδιαίτερος και έβαλε, όπως πάντα, την πινελιά του στην εμπειρία του δείπνου!
Asterix
Υπέροχο μαγαζί, σχετικά μικρό που θέλει κράτηση τα σαββατοκύριακα. Μεγάλη ποικιλία τόσο από κρεατικά όσο και από ψαρικά με ευφάνταστους συνδυασμούς και απίστευτη γεύση. Από μια τόσο μικρή κουζίνα βγαίνουν πιάτα επιπέδου πρωτοκλασάτων εστιατορίων. Ο κατάλογος είναι απροσδιόριστος και ο ιδιοκτήτης με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο θα σου εξηγήσει τι μπορεί να σου φτιάξει και με τι ταιριάζει το κάθε πιάτο. Μερίδες σχετικά μικρές και τιμές λίγο τσιμπημένες αλλά αξίζει και με το παραπάνω!
Panos
Καθιερωμενη ετησια επισκεψη/προσκυνημα σε αυτο το ορεινο στεκι των καλοφαγαδων!
Αυτη την φορα μας εξεπληξε θετικοτατα ο οικοδεσποτης, καθοτι, οτι δοκιμασαμε ηταν υψηλου γευστικου επιπεδου!

Συγκεκριμενα πηραμε τα εξης:
-Κριταμα σωτε, με κρασι κ σκορδο. Πολυ καλα
-Πατατες τηγανητες. Πολυ καλες, στο χερι.
-Αλοιφη καβουρι/αβοκαντο. Παρα πολυ καλη.
-Αλοιφη ρεβυθια/μπακαλιαρος. Παρα πολυ καλο.
-Καπακι μοσχου φιλετο. Εξαιρετικο
-Μπακαλιαρος τηγανητος, πολυ καλος.
-Χοιρινη τηγανια με πρασο και λεμονι. Σουπερ. Φοβερο ζουμακι για παπαριτσες.

Πολυ καλο χυμα κρασι.
Πολυ καλο το τσιπουρο (ανεφ).
Επισης, μια μπυρα χιου βαρελι, μας αρεσε πολυ.

Πολυ καλο και το ψωμακι. Με εξαιρετικο αλατι/πιπερι αλλα και υψηλης ποιοτητας σερβιριστο ελαιολαδο.

Στο τελος εκλεισε το γευμα με πολυ προσεγμενη ποικιλια νοστιμων, αλλα λιγων (σε ποσοτητα) γλυκακιων.

Το προτεινω !
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Panos
Επιστροφη στο ιδιαιτερο αυτο μαγαζακι, μετα απο μεγαλο χρονικο διαστημα.
Τα βασικα παραμενουν ιδια κι απαραλλαχτα. Απλη η διακοσμηση. ΠΑραπεμπει σε λαϊκο ταβερνειο.
Ο ιδιοκτητες εχει καταντησει κουραστικος, παπαγαλιζοντας ολο τον καταλογο, σχεδον ψυθιριστα, κανοντας δυσκολο εως ακατορθωτο να τον παρακολουθησεις.
Παρολα αυτα, πειθει πως δεν υποκρινεται, και πως αυτο ειναι απλα το χουι του/ η παραξενια του..

Δεν θα λεγα πως τρελλαθηκα με τα εδεσματα αυτην την φορα, και οι εντυπωσεις ηταν αρκετα λιγοτερο ενθουσιωδεις. Πηραμε τα εξης:

-Μιξη απο κεφτεδακια (απο ρεβυθι και κολοκυθι). Τιποτε το ιδιαιτερο. Αρκετα μετρια, εως μετριοτατα..
-Πατατες τηγανητες, οκ.
-Φετα με παπαρουνοσπορο και μελι, καλη.
-Γιαπρακια γεμιστα με μπακαλιαρο, αρκετα ιδιαιτερα σαν κονσεπτ και γευση. Αλλα εν τελει οχι κατι που θα θελα να ξαναπαραγγειλω.
-Μιξη απο βραστα λαχανικα (κριταμα/βλητα/πατζαρια). Αρκετα καλα
-Συκωτι. ΠΟΛΥ μετριο. Εκει που περιμενες πως θα το απογειωσει, το προσγειωσε αποτομα. Χωρις τπτ απο γαρνιτουρα, μικρη ποσοτητα και απολυτως τιποτε απο σως/μπαχαρια κλπ κλπ. Ισως το χειροτερο που χω φαει σε μαγαζι. Μεγαλη απογοητευση.
-Κοντρα μοσχου με τρουφα. Αρκετα νοστιμο πιατο. Παλι ξεραϊλα, χωρις ουτε ενα μαρουλι για γαρνιτουρα.

Τελος, κερασμενο ιδιαιτερο γλυκακι, σε μινιμαλ ποσοτητες.

Μαζι με μια ρετσινα κεχριμπαρι, 1 τσιπουρο κ μια κοκα, μας βγηκε περιπου 55€.

Θα το ξανασκεφτομουν αν θα ξαναπηγαινα πλεον.
StratosL
Πήγαμε προχθές και τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα από το φαγητό, αλλά αυτό εξαρτάται από τους γευστικούς κάλυκες του καθενός. Προσωπικά δε μου άρεσε η χοιρινή τηγανιά από λαιμόκοψη, ήταν πολύ ζελεδένια και προτιμώ την κανονική τρυφερή τηγανιά με λίγο λιπάκι. Η σως βέβαια υπέροχη, με μουστάρδα, μπόλικη κρέμα γάλακτος και λίγο λεμόνι (για δίαιτα ένα πράμα!!)! Πήραμε επίσης διάφραγμα μόσχου με πουρέ μελιτζάνας, σιρόπι ροδιού και πετιμέζι και ήταν σίγουρα ποιοτικό το κρέας και αρκετά ενδιαφέρον πιάτο, αλλά ίσως εμένα δεν είναι το στοιχείο μου αυτό το κρέας, οπότε δεν μπορώ να πω πως το απόλαυσα...Η τιμή τσουχτερή: 14.5€. Ο μπάτζιος ο καραμελωμένος πολύ υπέροχος. Το περιβάλλον και οι σερβιτόροι και ο Σοφοκλής ήταν για άλλη μια φορά κάτι ιδιαίτερο ως εμπειρία! Θέλω να ξαναπάω και να δοκιμάσω ενδεχομένως κάτι (ελαφρώς, πολύ ελαφρώς) πιο mainstream
Panucci
Πολύ καλό φαγητό και ψαγμένο με ευφάνταστους συνδυασμούς που δένουν μεταξύ τους αρμονικά. Μου άρεσε που βρήκα Φρέσκια μπύρα Χίου βαρέλι και πολλές άλλες εμφιαλωμένες ψαγμένες απο ελληνικές μικροζυθοποιίες. Η ιδιαιτερότητα του ιδιοκτήτη προσωπικά με κούρασε καθώς καταφέραμε να παραγγείλουμε ύστερα απο μισή ώρα γιατί ενώ ξεκινούσε να μας πάρει παραγγελία, σηκωνόταν στο άσχετο κι έφευγε γιατί θυμόταν κάτι άλλο να κάνει...Το λες και ανισορροπία...Έβαζε χέρι συνέχεια σε σερβιτόρους και μάγειρες οπότε δημιουργούταν μια ατμόσφαιρα που μόνο ευχάριστη δεν ήταν για φαγητό. Ίσως ξαναπάω παίρνοντας όλη αυτήν την κατάσταση στην πλάκα γιατί έχει όντως καλό φαγητό.
loukoulos
Το επισκεπτόμαστε τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο, παλιότερα πηγαίναμε συχνότερα. Η γεύση του είναι ξεχωριστή κ διαφορετική. Αρκετά πράγματα βγαίνουν απο τα μικροκύματα, αλλά είναι τόσο μικρό το μαγαζί κ τόσο μεγάλο το μενού που απλά δεν γίνεται διαφορετικά.

Μόνη ένσταση ότι έχει χαθεί πλέον η μοναδικότητα που προσέδιδε ο- ''βαρύς'' πλέον- ιδιοκτήτης με την περιγραφή του μενού κ τις κινήσεις του μέσα στο χώρο.
StratosL
Ό,τι κι αν πήραμε ήταν από καλό ως εξαιρετικό. Από την απαγγελία του καταλόγου ξεχώρισα το φιλέτο βουβαλίσιο στην καυτή πέτρα, το οποίο ήταν όντως πολύ ιδιαίτερο. Μου θύμισε steak houses στην Αγγλία. Προσοχή όμως, είχε 19€! Δοκιμάστε και τσίπουρο από κούμαρο, επίσης ιδιαίτερο, εγώ που δεν πολυπίνω τσίπουρο και μου άρεσε αρκετά
Panos
Δεν σου γεμιζει το ματι το μαγαζι απ εξω. Με το ζορι βλεπεις την πινακιδα του! Παρολα αυτα, ηταν μια πολυ ευχαριστη εκπληξη, σε μερος που δεν περιμενεις..

Ο κος Σοφοκλης ειναι οντως μορφη. Μας ελεγε ολον τον καταλογο απ εξω χωρις να παρει ανασα. Με δυσκολια τον ακολουθουσαμε, και στο τελος δεν θυμομασταν τπτ. Εννοειται πως ζητησαμε και καταλογο για να χουμε εναν μπουσουλα..
Παρολα αυτα, πολυ εξυπηρετικος, και διατεθειμενος να μας κανει οποιοδηποτε χατηρι.

Οτι πηραμε ηταν σε πολυ υψηλα γευστικα επιπεδα και πολυ προσεγμενα.
-Ωραιος γκιουζλεμες (φυλο με κολοκυθι).
-Πατατες στο χερι πολυ καλες.
-Φετα φακελωμενη (σε φυλο κρουστας) με γλυκοξινη σως, πολυ καλη.
-Μελιτζανα ολοκληρη, καπνιστη, φοβερη!! Εξαφανιστηκε κατευθειαν.
-Φαλαφελ πεντανοστιμα.
-Παϊδακια λουκουμι. Μικρη μεριδα ωστοσο.
-Μπριζολακια με καραμελωμενα κρεμμυδια και σως μπαλσαμικου, πολυ νοστιμα και τρυφερα.
Κρασακι δικο του λευκο, καλο.

Δωσαμε κοντα στο 50ρικο, κανονικα με αποδειξη.
Ηταν μια πολυ ομορφη κατασταση και θα ξαναπαω αν με φερει προς τα εκει ο δρομος!!
AG
τελικά η "μπριζολίτσα" του λέει! Τις προμηθεύεται από ντόπιο κρεατοπαραγωγό που έχει δική του φάρμα με μοσχάρια και βόδια ελευθέρας βοσκής.
Αν και δεν μας πέτυχε το ψήσιμο τόσο πολύ, ωστόσο το κρέας είχε τόσο ωραία γεύση που άνετα θα ξανα πήγαινα επί τούτου γι τις μπριζόλες του:)
σδασγαδασ
εχω παει 2 φορες με παρεα μεχρι τωρα. ειναι εκπληξη για τον πολυγυρο και για την επαρχια να εχει τετοιου ειδους μαγαζακι, που προσπαθουν να φτιαξουν ιδιαιτερα σε γευση και παρουσιαση μερικες φορες πιατα. λαικη,ζεστη ατμοσφαιρα. τα πιατα στην πλειοψηφια ειναι αρκετα εως πολυ καλα και αποδεχτα σε ποσοτητα. το κρασι χυμα, ειναι λημνιο και καλο. το επιδορπια πολυ καλο. το ψωμι οντως, δικο τους, ζυμωτο, συμπαθητικο.
για να φας και να πιεις καλα δινεις ενα 20αρι το ατομο σιγουρα.
το μενου αλλαζει αναλογως για παραδειγμα τι υπαρχει σε θαλασσινο εκεινη την ημερα.
θα ξανατιμηθει
AG
Το επισκεφθήκαμε κ εμείς χθές και μπορώ να πώ ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη για τα δεδομένα του Πολύγυρου!

Χώρος: είναι ζεστός και σχετικά μικρός, έχει και μια κουζίνα μπροστά ανοικτή, αλλά και πίσω (γενικά ευχάριστη αίσθηση).

Service: το σχόλιο του mike είναι πολύ true με το "πάμε πάμε" του ιδιοκτήτη! Ωστόσο ο άνθρωπος είναι οκ, με μερικές λαικίστικες συμπεριφορές που όμως δεν ενοχλούν.

Φαγητό: έχει πιάτα πολύ ψαγμένα, που σε καμία περίπτωση δεν θα περίμενε να βρει κανείς στον Πολύγυρο. Μας ενημέρωσε ότι είχε και 4 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες των 500gr που μ'εψηναν πολύ , αλλά λόγω παρέας δεν δοκιμάσαμε:(
Δοκιμάσαμε
-καρότο γεμιστό με τραχανά και κιμά (πολύ καλό)
-ορτύκια (καλά)
-χοιρινή μπριζόλα με καραμελωμένα κρεμμύδια (πολύ καλό)
-χοιρινή τηγανιά με δαμάσκηνα (καλό)
-κοτοκεφτέδες (οκ-ήθελαν λίγη δουλειά ακόμη)
-κοτόπουλο με ινδοκάρυδο και σχοινόπρασο (καλό)
-cheesecake με κατίκι (μου άρεσε πολύ)

Κρασί έχει χύμα, εμείς δοκιμάσαμε εμφιαλωμένο που btw είχε σε πού καλή τιμή (Καπνίας του Χατζιμηχάλη στα 34 ευρώ-όταν εδώ Θεσσαλονίκη το συγκεκριμένο δεν το βρίσκεις πλέον κάτω από 50euros).

Από τιμές, αν και δεν πλήρωσα εγώ, από τον κατάλογο μου φάνηκαν πολύ normal.

Θα ξαναπάμε...
loukoulos
Πολύ πληθωρική κουζίνα και απίστευτα ενημερωμένος στο αλκοόλ.Έχει λίγο βαρύ χέρι στο αλάτι .
Είναι μακράν ότι καλύτερο σε ακτίνα 40 χλμ. οπότε αν είσαι τριγύρω και θέλεις να φας μην το σκεφτείς καθόλου .
Προτιμήστε τις μισές μερίδες που έχει σε πολλά πιάτα , ωστε να δοκιμάσετε όσο περισσότερα μπορείτε . Με καλό φαϊ και αλκοόλ είσαι στα 20-25 ευρω το κεφάλι . Στα μείον ότι δεν έχει κατάλογο , στα λέει προφορικά η μορφή ο Σοφοκλής οπότε δεν ξέρεις τιμές , και επίσης ότι αρκετά απο τα πιάτα του -μεγάλου ομολογουμένως- καταλόγου βγαίνουν απο τα μικροκύματα όπως τα εξαιρετικά πιτάκια με παστουρμά κτλ. και τα ραβιόλι...τα οποία όμως είναι πεντανόστιμα .
Έχει πάντως και πιάτα μέτρια , λίγα αλλά υπάρχουν...
mike
Γενικά πολύ καλές γεύσεις και πολύ πρωτότυπες.
Τις τιμές δεν τις βρήκα καθόλου τσιμπημένες όπως ειπώθηκε από προηγούμενους σχολιαστές. Φάγαμε μια χαρά (χωρίς να σκάσουμε) με μια μπυρα ο καθένας με 12 ευρώ.
Ωστόσο ο Σοφοκλής που παίρνει την παραγγελία και σερβίρει έχει έναν τρόπο που σε αγχωνει και σε κουράζει με αυτά τα 'Πάμε , πάμε΄συνεχώς (όποιος έχει πάει ξέρει για τι πράγμα μιλάω), που πιστεύω κάνει κακό στο μαγαζί του.
nikaris
Πράγματι εξαιρετική ταβέρνα, με υπέροχα πιάτα και στη παρουσίαση τον ανεπανάληπτο Σοφοκλή. Φάγαμε κυρίως κρεατικά, αλλά και τα αλίπαστα του ήταν εξαιρετικά, ιδίως το χέλι και ο λυκουρίνος. Οι τιμές , καλές για τη ποιότητα που προσφέρει. Πιείτε και τσίπουρο από κούμαρα!
Grigoria
Είναι το μοναδικό μαγαζί που πρώτα πρέπει να αποφασίσεις τι ποτό θα συνοδεύει το φαγητό σου, ώστε να σου προτείνει ο Σοφοκλής τα ανάλογα πιάτα. Διαφορετικά, δεν θα σου φτάσει η μέρα για να ακούσεις όλη τη λίστα με τους μεζέδες...
Υ.Γ.στο τέλος του γεύματος ζητήστε και μια 'φακελωμένη'...
Ιωάννα
Απλά εξαιρετικό! Ο Σοφοκλής είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης! συνδυάστε το με μία διαμονή σε έναν νέο ξενώνα που έγινε στο ιστορικό κέντρο γιατί ίσως να θέλετε να φάτε στη μαριγούλα και την επόμενη μέρα!!! (τις κυριακές είναι κλειστό)
Νίκος Σέρρες ΑΕΚ
Ξαναπήγαμε χθες και δοκιμάσαμε αρκετά διαφορετικά πιάτα από τον κατάλογο που δεν τελειώνει ποτέ. Φρεσκότατα θαλασσινά και ψάρια, καταπληκτικά τα τυριά, οι μεζέδες για τσίπουρο. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν το βρίσκετε σε 99 από τα 100 μαγαζιά που επισκέπτεστε, αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείτε. Οι τιμές είναι άμεσα συναρτώμενες από το πόσα πιάτα θα πάρετε, για αυτό που προσφέρει είναι λογικότατες.
ΥΓ: Επισκεφτείτε το με μεγάλη παρέα για να προλάβετε να δοκιμάσετε αρκετά πιάτα.
hookos
Μοναδική γευστική εμπειρία!Έχει τρομερή ποικιλία πιάτων σε κρεατικά και θαλασσινά (δοκιμάστε τηγανιά με δαμάσκηνα, ψαρονέφρι με κουβερτούρα και πορτοκάλι και κρεμμύδι ή κυδώνι γεμιστό)ενω ο κατάλογος του μενού είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης (αν πάρει φόρα δεν σταματάει)!Όμορφος χώρος με σωστή μουσική!Αν και είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές, θα ξαναπάω σίγουρα!Προσοχή, Κυριακή κλειστά!
γαλανο
γευστικη εμπειρια!!!αφηστε τον σοφοκλη να σας ταξιδεψει και τον εαυτο σας ελευθερο να δεχτει νεες γευσεις...ακομα και φασολια φουρνου να φατε αξιζει τον κοπο(τα φτιαχνει η μαριγουλα)θα σας χρειαστει να πατε καμμια σαραντα φορες για να εξαντλησετε τον καταλογο και παλι δεν θα τα καταφερετε γιατι ολο και κατι καινουριο μπαινει...πολυ καλη καβα, μηδεν μυρωδια στα ρουχα, ομορφος χωρος,προσοχη στις λεπτομεριες(πιατα, ποτηρια, αντικειμενα...)
Βικτωρ Τ.
Νοστιμο φαγητο σε καλογουστο περιβαλλον.Κολοκυθοκεφτεδες και γενικα κεφτεδες ολοι καλοι.
mpontrinis
η τεχνη του φαγητου σε ενα πολυ μικρο χωρο.
μπραβο σας παιδια ,χαλαλι τα λεφτα.
Λάκης
Πραγματικά καλο φαγητό αλλά οι τιμές ειναι υπερβολικά αλμυρές. Αν θέλετε να φάτε καλά και να πληρώσετε πολλά δοκιμάστε την.
channel
διαθετει μια πανδεσια και αρμονια γευσεων...!! φαγητα που ισωσ ποτε δεν εχει τυχει να δοκιμασεις...!!! υπαρχει εξαιρετικη ποικιλια και ποιοτητα σε ολα τα ειδη...και οι τιμες του ανταποκρινονται πληρως στην προσφορας ποιοτητας του μαγαζιου..!!!
Σταύρος
Γνωστός μου που έχει πάει επιβεβαιώνει απόλυτα τα γραφόμενα του Δημήτρη και το προτείνει ανεπιφύλακτα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Οτι φάτε είναι εμπειρία!!Φέτος βραβεύτηκε σαν ενα απο τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας στη εκδήλωση του Αθηνοράματος. Γευστικότατα πιάτα μεγάλη κάβα, ιδιαίτερες γεύσεις. Αξίζει να πάτε. Τιμές λογικές.