Μπαλουξής

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο, Καφενείο
ΔιεύθυνσηΔορυλαίου 86, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2311823222
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε31 Δεκεμβρίου 2022
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχε το στέκι του Θωμά.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα μερικές φορές 2023-2024. Ευχάριστο συνοικιακό καφενείο/μεζεδοπωλείο. Γεμίζει με παρέες, κυρίως μεσήλικες, έχει και οικογένειες. Φιλική ιδιοκτησία. Έχει μικρή ποικιλία, κρεατικά & θαλασσινά, έμφαση κυρίως στα κρεατικά. Δυστυχώς ψήνει σε πλάκα (δεν έχει σχάρα), που είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημά του. Το φαγητό οκ, πάνω από το Καφενειακό Μέσο Όρο, ξεχώρισα με διαφορά το μπιφτέκι του και τη μελιτζανοσαλάτα. Μου αρέσει ότι τυχαίνει μερικές φορές να φας και πιο ασυνήθιστα πράγματα, όπως γλυκάδια, παϊδάκια κτλ. Χωράει βελτίωση σε κάποια έτοιμα προϊόντα όπως τα λουκάνικα κτλ. Τιμές νορμάλ.

Συμπερασματικά αξίζει, θα ξαναπάω.

Εικόνες (60)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
«Λόλιποπ» (σουβλάκια από μοσχάρι, περιτυλιγμένο από αρνίσια σκέπη ή αλλιώς μπόλια)
[εικόνα]
"Κεμπαπάκια από αρνί και ζυγούρι"
[εικόνα]
Λουκάνικα "ριγανάτα"
[εικόνα]
Πατάτες τηγανητές φρέσκιες
[εικόνα]
Κεφαλοτύρι "σχάρας"
[εικόνα]
Μελιτζανοσαλάτα "αγιορείτικη"
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Γλυκάδια (πολύ καλά)
[εικόνα]
Παϊδάκια ζυγουριού (χάνει πολλούς πόντους που ψήνεται στην πλάκα)
[εικόνα]
Λόλιποπ: μοσχάρι με σκέπη (ενδιαφέρον, αλλά χάνει που ψήνεται στην πλάκα)
[εικόνα]
Σουτζουκάκια (καλά)
[εικόνα]
Πατάτες (μια χαρά)
[εικόνα]
Τζατζίκι (καλό)
[εικόνα]
Ψωμί (απλώς οκ)
[εικόνα]
Σαλάτα (οκ)
[εικόνα]
Πατάτες (φρέσκες και πολύ καλές)
[εικόνα]
Παϊδάκια ζυγούρι (αυτή τη φορά δυστυχώς μέτρια, τις υπόλοιπες φορές καλά. Ούτε ένα κανονικό παϊδάκι, μόνο νεφραμιές)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Χαλβάς (μια χαρά)
[εικόνα]
Ποικιλία
[εικόνα]
Μανιτάρια σωταρισμένα
[εικόνα]
Μανιτάρια
[εικόνα]
Μπριζολάκια (οκ)
[εικόνα]
Πατατοσαλάτα (οκ)
[εικόνα]
Μπιφτέκι (πολύ καλό!)
[εικόνα]
Μπιφτέκι (πολύ καλό!)
[εικόνα]
Τσίρος (απλώς οκ)
[εικόνα]
Μύδια & γαρίδες καπνιστές (εμπορίου, οκ, αλλά έχω φάει και καλύτερα μύδια καπνιστά)
[εικόνα]
Ταλαγάνι (μια χαρά)
[εικόνα]
Χόρτα (αδιάφορα)
[εικόνα]
Ψωμί (οκ)
[εικόνα]
Τσίπουρο χύμα (οκ)
[εικόνα]
Τσίπουρο Βλαδίκας άνευ (καλό)
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Κάρτα
[εικόνα]
Κάρτα
[εικόνα]
[εικόνα]
Λουκάνικα (μέτρια, πολύ προκάτ)
[εικόνα]
Μοσχαρίσια μπριζόλα (δεν τρελάθηκα)
[εικόνα]
Μπιφτέκια (καλά) & Μπριζολάκι χοιρινό (οκ)
[εικόνα]
Βλήτα (καλά)
[εικόνα]
Μελιτζανοσαλάτα (καλή) & Τυροσαλάτα (μια χαρά) & Τζατζίκι (μια χαρά)
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Βλαδίκας με γλυκάνισο (καλός)
[εικόνα]
Μπιφτέκι (μισό-μισό, εξαιρετικό!)
[εικόνα]
Εξωτερικά, Ιανουάριος 2023
[εικόνα]
Κάρτα

Σxόλια (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Thanasis
Πλέον το έχω επισκεφθεί πολλές φορές, καθώς σε αντίθεση με τα περισσότερα μαγαζιά που με αφήνουν γενικά αδιάφορο (ακόμα και αν μου αρέσουν), αυτό μου έχει τραβήξει τρομερά το ενδιαφέρον.

Γενικά η κατάσταση είναι ολίγον τι hit or miss.. Πχ. Έχω πετύχει την ψητή γραβιέρα να είναι καταπληκτική, αλλά και απλά ΟΚ. Τα παϊδάκια άλλες φορές λιώνουν, άλλες φορές είναι μόνο νεφραμιές και ειναι μέτρια κτλ. Μεγάλο μείον ότι ψήνουν στην πλάκα και όχι στο κάρβουνο.

Παρ' όλα αυτά, όταν είναι καλό, είναι πολύ καλό. Από τα καλύτερα μαγαζιά ανατολικά για εξειδικευμένη κρεατοφαγία καλής ποιότητας, ειδικά σε αρνί - ζυγούρι. Τα γλυκάδια του , αν και παίζει μπόλικο κρασί στο τηγάνι, είναι εξαιρετικά χωρίς καθόλου στυφάδα/πικρίλα. Το αρνίσιο σουβλάκι ένα μικρό, λιπαρό αριστούργημα (καμία σχέση με τα ξενέρωτα από μπούτι που μας ταΐζουν συνήθως). Τα παϊδάκια ζυγούρι στην σωστή μέρα από τα καλύτερα της πόλης. Μοσχαρίσιο σουβλάκι πολύ καλό και όχι τίγκα στις ίνες όπως τα περισσότερα none premium μοσχάρια της πόλης. Το lolipop βαρύ και ιδιαίτερο. Τις πατάτες τις παίρνει από έναν κλασικό πλανόδιο της Τούμπας που έχει πραγματικά καταπληκτική (και πανάκριβη) πατάτα. Το περιβάλλον λαϊκό στα όρια του λούμπεν.

Γενικά πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μαγαζί, με διακύμανση στο φαγητό, αλλά αν θες να φας καλό και ιδιαίτερο κρεατάκι αξίζει φουλ.
Θου-Βου
Καφενείο - μεζεδοπωλείο σε δύσκολο, απόμερο σημείο, που λειτουργεί και ως παντοπωλείο ντελικατέσεν. Πελατεία ζόρικη, αμιγώς άνδρες, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία παρακολουθούν το ματς στην εξωτερική τηλεόραση, κουτσοπίνοντας και τσιμπολογώντας μεζέδες (και κρεατικά και θαλασσινά). Πολύ άσχημη εντύπωση προκαλεί η πρακτική των ιδιοκτητών να μην στρώνουν στο τραπέζι του πελάτη τραπεζομάντιλο, έστω ένα απλό χάρτινο βρε αδερφέ. Άλλη άσχημη, κακή, απαράδεκτη τακτική το να μην δίνουν στον πελάτη κατάλογο.

Απρίλιος 2024, άτομα 2. Ζητήσαμε γλυκάδια, είπαν «δεν έχουμε, διότι τώρα είναι περίοδος νηστείας, οπότε περιορίσαμε τις επιλογές στα κρεατικά». Ζητήσαμε λουκάνικα Τζουμαγιάς, είπαν «δεν έχουμε, σας προτείνουμε όμως να δοκιμάσετε τα ριγανάτα». Ζητήσαμε παϊδάκια, είπαν «δεν έχουμε». Παραγγείλαμε μελιτζανοσαλάτα «αγιορείτικη» (κακή εκτέλεση, δεν ήταν αγιορείτικη) 5,00 €, κεφαλοτύρι «σχάρας» (δεν ψήθηκε όμως στη σχάρα, αλλά σε λαμαρίνα, κατά τα άλλα οκ, τρωγόταν) 5,00 €, πατάτες τηγανητές φρέσκιες (πολύ καλές) 3,50 €, λουκάνικα «ριγανάτα» (απαράδεκτα, δεν σερβίρεις σε μαγαζί λουκάνικα σουπερμάρκετ) 8,00 €, «κεμπαπάκια από αρνί και ζυγούρι» (μύριζαν πολύ περίεργα) 8,50 €, «λόλιποπ» (2 τεμ. σουβλάκια από μοσχάρι, περιτυλιγμένο από αρνίσια σκέπη ή αλλιώς μπόλια) καλούτσικα, υποφερτά, αλλά υπερτιμημένα στα 13,00 €, ψωμάκι (που δεν το χρέωσαν), τσίπουρο Αποστολάκη 200 ml (9,50 €), νεράκι 0,50 € (βλ. φωτο).

Το σερβίρισμα έγινε γρήγορα, στο σέρβις δύο ευγενικές κυρίες, μουσική γιοκ λόγω ματς, απόδειξη κανονικά, δεν κέρασαν ούτε γλυκάκι ούτε φρουτάκι. Σύνολο 53,00 €. Δεν μείναμε ευχαριστημένοι. Πολύ δύκολα θα ξαναπάω.
Thanasis
Δοκιμάστηκε Μάρτη 2024. Πολύ ωραία γραβιέρα σαγανάκι, ενδιαφέροντες κιμάδες (90ς ανάμεικτο μπιφτέκι και σουτζουκάκι με αρνί μοσχάρι) αλλά ανέλπιστα καλό παϊδάκι ζυγούρι. Δυστυχώς δεν ψήνει σε κάρβουνο αλλά ήταν πραγματικά αρκετά καλό, με μπόλικο βούτυρο στο ψήσιμο που του έδινε μια ευχάριστη γλυκάδα και λιπαρότητα. Μας είπε πως το αρνί-ζυγούρι και το μοσχάρι το προμηθεύεται από Πομάκο στην Ξάνθη. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.
επίκουρος
Θετική εντύπωση και θα ξαναπήγαινα. Φιλικό περιβάλλον και εξυπηρετικό. Φάγαμε κομματάκια μοσχαράκι σε μπόλια (σαν σουβλάκι) καλό, σουτζουκάκια (αρκετά καλά) τζατζικάκι (καλό) και παΐδι από ζυγούρι που μου άρεσε αρκετά. Πήγαμε αργά και δεν είχε μπιφτέκι. Καλούτσικες τιμές.
κοκορετσακιας
Πολύ ωραία βλητα. Ωραίο σαλάμι αέρος με κάτι κασεροειδη. Πολύ ωραία η μπριζόλα στη λαμαρίνα. Καλά τα μπιφτέκια, αλλά δεν τρελάθηκα. Πολύ καλή η αγγουροντομάτα με κάτι σαν γαλοτύρι. Μέτρια η μελιτζανοσαλάτα. Πολύ καλά τα ντολμαδάκια γιαλατζί. Δε μου άρεσαν τα λουκάνικα (Τζουμαγιάς και μια άλλη ποικιλία) και το μανούρι. Τσίπουρο με γλυκάνισο καλούτσικο. Τιμές δε γνωρίζω, το τραπέζι ήταν κερασμένο. Το μέρος είναι ευχάριστο. Από άποψη καθαρά φαγητού και τοποθεσίας είναι οκ.
Mikey
Επίσκεψη τον περασμένο Μάιο, 2 άτομα για μεζέ το βράδυ. Η φάση συνοικιακή και ο κόσμος αντίστοιχα. Φιλική εξυπηρέτηση και σχετικά γρήγορη. Δοκιμάστηκαν φέτα με καυτερή πιπεριά, σπετζοφάιο με 3 ειδών λουκάνικα (καλό) και μπιφτέκι (πολύ ιδιαίτερο/old school). Η ρακη του όχι η καλύτερη που έχω πιει. Τιμές καλές. Μου είπε πως κάνει και λαϊβάκια με ζωντανή μουσική κάποια βράδια.
Γενικά αν είσαστε στην περιοχή και θέλετε καφενείο αξίζει μια βόλτα.
tsimp
Επίσκεψη μετά τα σχόλια περί μπιφτεκιού που ξεχωρίζει, Μάιος '23.

Παρά το σχετικό κρύο, καθίσαμε έξω, καθώς στο εσωτερικό στηνόταν live karaoke (σοβαρά), παρέας-θαμώνων (ηλικιών >50-60) από τα Νέα Μουδανιά.

Ξεκινήσαμε με βλήτα (σωστά βρασμένα), μελιτζάνες ψητές (νόστιμες οκ) και κατσικίσιο κορμό, ο οποίος είχε βαθιά γεύση. Στα κυρίως που έρχονταν, το αρνίσιο μπιφτέκι ήταν πάρα πολύ καλό, το ίδιο και τα χοιρινά φιλετίνια. Παύση για τσιπουροκατάνυξη και πολιτική κουβέντα• μία κουβέντα που αναπόφευκτα έκανε όσους καθόταν έξω ένα μεγάλο τραπέζι, και συνέχεια με πατάτες τηγανιτές, τυροκαυτερή (εξαιρετική!) και ποικιλία λουκάνικων, την οποία ζητήσαμε έτσι ώστε να δοκιμασθούν και οι 3 ποικιλίες: τυρολουκάνικο πολύ καλό, τζουμαγιάς και τζουμαγιάς με μπέικον (αμφότερα δυνατά). Κάπου εκεί, μεταξύ Αντώνη Ρέμου από μέσα και inside κομματικών πληροφοριών "από μέσα", ήρθε για κλείσιμο το μισό χοιρινό-μισό μοσχάρι μπιφτέκι. Χωρίς πολλά λόγια, ήταν ζουμερό, ήταν πεντανόστιμο, ήταν κάτι που θα σκέφτομαι για καιρό (βλ. φωτογραφία).

Στο τέλος, ήρθε κερασμένο γιαούρτι με βύσσινο.

Στα ποτά, ήπιαμε κυρίως τσίπουρο (πολύ καλό) και δευτερευόντως ρακή (λόγω της έντονης μαστίχας, προσωπικά δεν μου άρεσε). Τιμές, αν και δεν είδαμε ποτέ τιμοκατάλογο, ήταν οκ λογικές.

Οι άνθρωποι του μαγαζιού ήταν φιλικοί και εξυπηρετικοί. Συμπερασματικά, καφενειακές καταστάσεις όπως τους πρέπει, και το γεγονός ότι δίνεται έμφαση στο φαγητό, σε κάνει να θες να επιστρέψεις. Προτείνεται.
dokimastis
Δοκιμή και εγώ στον Μπαλουξή με δυνατή παρέα. Μού έκανε εντύπωση το καλό χύμα τσίπουρο χωρίς παρενέργειες (το τσούξαμε πολύ).

Τη βραδιά που πήγαμε έλειπε ο κανονικός σεφ λόγω ασθένειας, και κάποιος τον υποκατέστησε.
Ξεχώρισε και για μένα το Μπιφτέκι και μού άρεσαν τα Μανιτάρια σωτέ, που τα πίστεψα και βγήκανε πολύ καλά, με ζουμάκι umami μπόλικο. Επίσης είχε ενδιαφέροντα τουρσιά.

Θέλω να πάω και μία κανονικά μέρα που θα δουλεύει κανονικά ο σεφ.