Μπαλουξής

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο, Καφενείο
ΔιεύθυνσηΔορυλαίου 68, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2311823222
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε31 Δεκεμβρίου 2022
ΙδιοκτησίαΜπαλουξής Ε.Ε.
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχε το στέκι του Θωμά.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Απρίλιο 2023. Ευχάριστο συνοικιακό καφενείο/μεζεδοπωλείο. Γεμίζει με παρέες, κυρίως μεσήλικες, έχει και οικογένειες. Φιλική ιδιοκτησία. Έχει μικρή ποικιλία, κρεατικά & θαλασσινά, έμφαση κυρίως στα κρεατικά. Ψήνει σε πλάκα (δεν έχει σχάρα). Το φαγητό οκ, πάνω από το Καφενειακό Μέσο Όρο, ξεχώρισα με διαφορά το μπιφτέκι του και τη μελιτζανοσαλάτα. Χωράει βελτίωση σε κάποια έτοιμα προϊόντα όπως τα λουκάνικα κτλ. Τιμές νορμάλ.

Συμπερασματικά αξίζει, θα ξαναπάω.

Εικόνες (29)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Χαλβάς (μια χαρά)
[εικόνα]
Ποικιλία
[εικόνα]
Μανιτάρια σωταρισμένα
[εικόνα]
Μανιτάρια
[εικόνα]
Μπριζολάκια (οκ)
[εικόνα]
Πατατοσαλάτα (οκ)
[εικόνα]
Μπιφτέκι (πολύ καλό!)
[εικόνα]
Μπιφτέκι (πολύ καλό!)
[εικόνα]
Τσίρος (απλώς οκ)
[εικόνα]
Μύδια & γαρίδες καπνιστές (εμπορίου, οκ, αλλά έχω φάει και καλύτερα μύδια καπνιστά)
[εικόνα]
Ταλαγάνι (μια χαρά)
[εικόνα]
Χόρτα (αδιάφορα)
[εικόνα]
Ψωμί (οκ)
[εικόνα]
Τσίπουρο χύμα (οκ)
[εικόνα]
Τσίπουρο Βλαδίκας άνευ (καλό)
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Κάρτα
[εικόνα]
Κάρτα
[εικόνα]
[εικόνα]
Λουκάνικα (μέτρια, πολύ προκάτ)
[εικόνα]
Μοσχαρίσια μπριζόλα (δεν τρελάθηκα)
[εικόνα]
Μπιφτέκια (καλά) & Μπριζολάκι χοιρινό (οκ)
[εικόνα]
Βλήτα (καλά)
[εικόνα]
Μελιτζανοσαλάτα (καλή) & Τυροσαλάτα (μια χαρά) & Τζατζίκι (μια χαρά)
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Βλαδίκας με γλυκάνισο (καλός)
[εικόνα]
Μπιφτέκι (μισό-μισό, εξαιρετικό!)
[εικόνα]
Εξωτερικά, Ιανουάριος 2023
[εικόνα]
Κάρτα

Σxόλια (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
κοκορετσακιας (πριν από 5 μέρες και 11 ώρες)
Πολύ ωραία βλητα. Ωραίο σαλάμι αέρος με κάτι κασεροειδη. Πολύ ωραία η μπριζόλα στη λαμαρίνα. Καλά τα μπιφτέκια, αλλά δεν τρελάθηκα. Πολύ καλή η αγγουροντομάτα με κάτι σαν γαλοτύρι. Μέτρια η μελιτζανοσαλάτα. Πολύ καλά τα ντολμαδάκια γιαλατζί. Δε μου άρεσαν τα λουκάνικα (Τζουμαγιάς και μια άλλη ποικιλία) και το μανούρι. Τσίπουρο με γλυκάνισο καλούτσικο. Τιμές δε γνωρίζω, το τραπέζι ήταν κερασμένο. Το μέρος είναι ευχάριστο. Από άποψη καθαρά φαγητού και τοποθεσίας είναι οκ.
Mikey
Επίσκεψη τον περασμένο Μάιο, 2 άτομα για μεζέ το βράδυ. Η φάση συνοικιακή και ο κόσμος αντίστοιχα. Φιλική εξυπηρέτηση και σχετικά γρήγορη. Δοκιμάστηκαν φέτα με καυτερή πιπεριά, σπετζοφάιο με 3 ειδών λουκάνικα (καλό) και μπιφτέκι (πολύ ιδιαίτερο/old school). Η ρακη του όχι η καλύτερη που έχω πιει. Τιμές καλές. Μου είπε πως κάνει και λαϊβάκια με ζωντανή μουσική κάποια βράδια.
Γενικά αν είσαστε στην περιοχή και θέλετε καφενείο αξίζει μια βόλτα.
tsimpouklano
Επίσκεψη μετά τα σχόλια περί μπιφτεκιού που ξεχωρίζει, Μάιος '23.

Παρά το σχετικό κρύο, καθίσαμε έξω, καθώς στο εσωτερικό στηνόταν live karaoke (σοβαρά), παρέας-θαμώνων (ηλικιών >50-60) από τα Νέα Μουδανιά.

Ξεκινήσαμε με βλήτα (σωστά βρασμένα), μελιτζάνες ψητές (νόστιμες οκ) και κατσικίσιο κορμό, ο οποίος είχε βαθιά γεύση. Στα κυρίως που έρχονταν, το αρνίσιο μπιφτέκι ήταν πάρα πολύ καλό, το ίδιο και τα χοιρινά φιλετίνια. Παύση για τσιπουροκατάνυξη και πολιτική κουβέντα• μία κουβέντα που αναπόφευκτα έκανε όσους καθόταν έξω ένα μεγάλο τραπέζι, και συνέχεια με πατάτες τηγανιτές, τυροκαυτερή (εξαιρετική!) και ποικιλία λουκάνικων, την οποία ζητήσαμε έτσι ώστε να δοκιμασθούν και οι 3 ποικιλίες: τυρολουκάνικο πολύ καλό, τζουμαγιάς και τζουμαγιάς με μπέικον (αμφότερα δυνατά). Κάπου εκεί, μεταξύ Αντώνη Ρέμου από μέσα και inside κομματικών πληροφοριών "από μέσα", ήρθε για κλείσιμο το μισό χοιρινό-μισό μοσχάρι μπιφτέκι. Χωρίς πολλά λόγια, ήταν ζουμερό, ήταν πεντανόστιμο, ήταν κάτι που θα σκέφτομαι για καιρό (βλ. φωτογραφία).

Στο τέλος, ήρθε κερασμένο γιαούρτι με βύσσινο.

Στα ποτά, ήπιαμε κυρίως τσίπουρο (πολύ καλό) και δευτερευόντως ρακή (λόγω της έντονης μαστίχας, προσωπικά δεν μου άρεσε). Τιμές, αν και δεν είδαμε ποτέ τιμοκατάλογο, ήταν οκ λογικές.

Οι άνθρωποι του μαγαζιού ήταν φιλικοί και εξυπηρετικοί. Συμπερασματικά, καφενειακές καταστάσεις όπως τους πρέπει, και το γεγονός ότι δίνεται έμφαση στο φαγητό, σε κάνει να θες να επιστρέψεις. Προτείνεται.
dokimastis
Δοκιμή και εγώ στον Μπαλουξή με δυνατή παρέα. Μού έκανε εντύπωση το καλό χύμα τσίπουρο χωρίς παρενέργειες (το τσούξαμε πολύ).

Τη βραδιά που πήγαμε έλειπε ο κανονικός σεφ λόγω ασθένειας, και κάποιος τον υποκατέστησε.
Ξεχώρισε και για μένα το Μπιφτέκι και μού άρεσαν τα Μανιτάρια σωτέ, που τα πίστεψα και βγήκανε πολύ καλά, με ζουμάκι umami μπόλικο. Επίσης είχε ενδιαφέροντα τουρσιά.

Θέλω να πάω και μία κανονικά μέρα που θα δουλεύει κανονικά ο σεφ.