Άκρα

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο
ΔιεύθυνσηΑμύντα 12, Παγκράτι, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΜάιο 2023
Πρόσθετες πληροφορίες:
Συνιδιοκτήτες ο chef Γιάννης Λουκάκης (Moύργα, + Τροφή) και ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης (γνωστός από το Ourse).

Στη θέση του υπήρχε το Kermit.

Εικόνες (33)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Τάρτα συκο
[εικόνα]
Μαλακό μπισκότο με χειροποίητη πραλίνα
[εικόνα]
Καραμελωμένο γάλα, παγωτό γάλα και μέλι (άρρωστο)
[εικόνα]
Κόκκορας με μακαρόνια
[εικόνα]
Φασολάκια σχάρας
[εικόνα]
[εικόνα]
Ταραμάς
[εικόνα]
Welcome αγγουράκι με κεφίρ
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
"Παγωτό βιολογικό γάλα, φράουλες στο μαντέμι, κανέλα" (9,2€ πολύ ωραίο)
[εικόνα]
..με φράουλες στο μαντέμι
[εικόνα]
Παγωτό βιολογικό γάλα..
[εικόνα]
Κολοκυθάκι γεμιστό με τραχανά και συκωταριά (15,8€, ανεμικό)
[εικόνα]
..με φάβα λαθούρι
[εικόνα]
Σουβλάκι μπόλια συκωταριά .. (12,8€, άρρωστο!)
[εικόνα]
Τσαούλι ψητά, τουλουμοτύρι, λευκά μούρα (11,8€)
[εικόνα]
Ταρτάρ βετούλι με τα ξόμπλια του (15,8€, diy)
[εικόνα]
Γαρίδα ωμή με σαγκουίνι και φράουλες (15,8€, οπτικό μιράκολο)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα με αγγούρι (ναι, αγγούρι)
[εικόνα]
Ψωμί, ελαιόλαδο, αλάτι
[εικόνα]
Choux με μους φουντούκι (5€, εξαιρετικό)
[εικόνα]
Άποψη του χώρου εσωτερικού
[εικόνα]
[εικόνα]
Ψωμάκια

Κατάλογος (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος 26ης Σεπτεμβρίου 2023: γλυκά
[εικόνα]
Κατάλογος 26ης Σεπτεμβρίου 2023: φαγητό
[εικόνα]
Κατάλογος 26ης Σεπτεμβρίου 2023: φαγητό
[εικόνα]
Κατάλογος 10ης Ιουνίου 2023: γλυκά & λιανική
[εικόνα]
Κατάλογος 10ης Ιουνίου 2023: φαγητά
[εικόνα]
Κατάλογος 28 Μαΐου 2023

Σxόλια (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Γιαντράνκα
Μία επίσκεψη, στις αρχές του μαγαζιού μεν, αλλά συζητώντας με φίλους καταλαβαίνω ότι έχουν την ίδια/παρόμοια άποψη. Νομίζω ότι οι Θεσσαλονικείς δεν θα βρουν στον κύριο κατάλογο φαγητού κάτι που δεν έχουν ξαναδοκιμάσει, στις βασικές του γραμμές, είτε στη Moύργα είτε στην +τροφή. Πιο αναβαθμισμένη κουζίνα ναι (αφού παίζει άλλωστε στην αθηναϊκή αγορά, που απαιτεί μεταξωτά βρακιά - δεν το λέω υποτιμητικά), εντυπωσιακός εσωτερικός χώρος, αλλά η ιδέα παραμένει η ίδια. Π.χ. θα εκτιμήσω αλλά δεν θα εντυπωσιαστώ με το φρεσκότατο, τραγανότατο αγγούρι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα ψητά τσαούλια κ.λπ., αν και ίσως η γαστρονομική τάση επιβάλλει, όπως και να 'χει, τις πιο απλές, bio-organic, καθαρές προσεγγίσεις... Εκεί που πραγματικά όμως τα Άκρα έχουν ξεφύγει στη στρατόσφαιρα είναι η ζαχαροπλαστική του Πεδιαδιτάκη, sit in ή takeaway ποιήματα. Εν κατακλείδι, φυσικά και θα ξαναπήγαινα, αλλά καθότι από Θεσσαλονίκη ορμώμενη, θα εποφθαλμιούσα κυρίως τα γλυκά (αλλιώς θα προτιμούσα κάτι λιγότερο γνώριμο).
varethika ton prologo
Έχοντας πάντα μεγάλη εκτίμηση στην μαγειρική τοι Γιάννη Λουκακη επισκέφθηκαμε και την νέα αθηναϊκή του προσπάθεια το Άκρα ατο Παγκράτι

Πραγματικά χάρηκα γιατί είδα μια νεότερη αναβαθμισμένη version της Moύργας και της +τροφής η οποία αναβάθμιση στηρίζεται στις βάσεις και στην προσπάθεια όλων των προηγούμενων ετών …η αναβάθμιση έρχεται με την συμμετοχή στην ομάδα (και μετοχικά ) του κορυφαίου έλληνα ζαχαροπλάστη για το 2023 Σπύρου Πεδιαδιτακη (το ψωμι και το γλυκο στα άκρα είναι next level) επίσης φιλικό και επαγγελματικό είναι το service ,ο χώρος ειναι πολύ όμορφος με ανοιχτές φωτιές και ανοικτή κουζίνα παντού …Τα φαγητά ήταν επισης εξαιρετικά (πήραμε σχεδον όλο τον κατάλογο όμορφα εκτελεσμένο ,πρώτες ύλες κλασικά οργανικές
Ένα μπράβο στην ομάδα για την πολύ ωραία άφιξη στην Αθήνα
Για μένα είναι ήδη στα αγαπημένα και το προτείνω