Άκρα

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο
ΔιεύθυνσηΑμύντα 12, Παγκράτι, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΜάιο 2023
Πρόσθετες πληροφορίες:
Συνιδιοκτήτες ο chef Γιάννης Λουκάκης (Moύργα, + Τροφή) και ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης (γνωστός από το Ourse).

Στη θέση του υπήρχε το Kermit.

Εικόνες (78)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Αυγά με καπνιστό πελτέ και λαδόπιτα
[εικόνα]
Croissant με χειροποίητη πραλίνα
[εικόνα]
Εκμέκ με σιροπιασμένο ψωμί και κρέμα μαχλέπι
[εικόνα]
Αυγά, πίτα χόρτα (οκ)
[εικόνα]
Croissant burnt butter
[εικόνα]
Croissant καμένο βούτυρο (καταπληκτικό)
[εικόνα]
Εσωτερικά Ιανουάριος 2025
[εικόνα]
Τάρτα μαύρης σοκολάτας
[εικόνα]
Τάρτα άσπρης σοκολάτας
[εικόνα]
Κόκορας με πατάτες
[εικόνα]
Μαύρος χοίρος με κολοκύθα (καλό)
[εικόνα]
Γιακάς ψαριού με πουρέ πατάτας
[εικόνα]
Γιουβερλάκι
[εικόνα]
Γιουβερλάκια ψαριού αυγολέμονο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ρεβύθια με μανιτάρια
[εικόνα]
Ιανουάριος 2025
[εικόνα]
Κουνουπίδι στιφάδο
[εικόνα]
Μπάφα ωμή
[εικόνα]
Μπάφα ωμή
[εικόνα]
Παντζάρια (καλά)
[εικόνα]
Τραγανή μαρέγκα, παγωτό μανταρίνι, κάρδαμο, μοσχολέμονο (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Κολάρο τηγανιτό μπακαλιάρου, μπάφας, κρέμα πατάτας, τσιγαρέλι (αδιάφορο, θα προτιμούσα τα κολάρα ψητά)
[εικόνα]
Πετεινός (βιολογικής εκτροφής), μαγειρίτσα, κρέμμα κουνουπίδι (ενδιαφέρον, εξαιρετικό ψήσιμο πάλι)
[εικόνα]
Μοσχαρίσια γλώσσα, ντάσκα σάλτσα (πολύ καλό, εξαιρετικό ψήσιμο)
[εικόνα]
Τυροκαυτερή, kimchi, πίτα bread, μανταρίνι (πολύ καλή, ενδιαφέρον το μανταρίνι, η πίτα οριακά καμμένη αλλά νόστιμη)
[εικόνα]
Γαλατόπιτα τομή
[εικόνα]
Γαλατόπιτα (αναπάντεχα πολύ μέτριο)
[εικόνα]
Cookie τομή
[εικόνα]
Cookie (μέτριο)
[εικόνα]
Γλυκά βιτρίνας
[εικόνα]
[εικόνα]
Εσωτερικά Ιούνιος 2024
[εικόνα]
Καραμέλα (καταπληκτικό)
[εικόνα]
Φράουλες και κρέμα (πολύ καλό)
[εικόνα]
Νεράτζι και κρέμα (καλό)
[εικόνα]
Κατσικάκι οφτό (καλό)
[εικόνα]
Μανιτάρια με αυγό (αδιάφορα)
[εικόνα]
Μελιτζάνα (οκ)
[εικόνα]
Αθηναϊκή σαλάτα (αδιάφορη)
[εικόνα]
Κολοκυθάκια (οκ)
[εικόνα]
Εσωτερικά Ιούνιος 2024
[εικόνα]
Κολοκύθι με πατάτα και τυρί (αδιάφορο)
[εικόνα]
Ντομάτες (καλό)
[εικόνα]
Ψάρι με μελιτζάνα (καλό)
[εικόνα]
Εσωτερικά Ιούνιος 2024
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Τάρτα συκο
[εικόνα]
Μαλακό μπισκότο με χειροποίητη πραλίνα
[εικόνα]
Καραμελωμένο γάλα, παγωτό γάλα και μέλι (άρρωστο)
[εικόνα]
Κόκκορας με μακαρόνια
[εικόνα]
Φασολάκια σχάρας
[εικόνα]
[εικόνα]
Ταραμάς
[εικόνα]
Welcome αγγουράκι με κεφίρ
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
"Παγωτό βιολογικό γάλα, φράουλες στο μαντέμι, κανέλα" (9,2€ πολύ ωραίο)

Κατάλογος (11)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2025: πρωινό
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2025: γλυκά
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2025: μεσημεριανό
[εικόνα]
Κατάλογος 12ης Ιανουαρίου 2025: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος 12ης Ιανουαρίου 2025: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος 26ης Σεπτεμβρίου 2023: γλυκά
[εικόνα]
Κατάλογος 26ης Σεπτεμβρίου 2023: φαγητό
[εικόνα]
Κατάλογος 26ης Σεπτεμβρίου 2023: φαγητό
[εικόνα]
Κατάλογος 10ης Ιουνίου 2023: γλυκά & λιανική
[εικόνα]
Κατάλογος 10ης Ιουνίου 2023: φαγητά
[εικόνα]
Κατάλογος 28 Μαΐου 2023

Σxόλια (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
varethika ton prologo (πριν από 29 μέρες και 12 ώρες)
Πρώτη φορά δοκιμή στο μενού του πρωινού ,
Αυγά με καπνιστό πελτέ κ λαδενια (πολύ καλό
Κρουασάν τύπου Danish (δεν με κέρδισε έχω φάει καλύτερα )
Εκμέκ με σιροπιασμένο ψωμί μια χαρά και κρέμα μαχλέπι μια χαρά ….μου έλλειψε μια ωραία χειροποίητη πίτα παρόλα αυτά ωραία προσπάθεια ενδιαφέρουσες γεύσεις πολύ καλό σέρβις και νορμαλ τιμες το προτείνω
AG
Δοκίμασα πρώτη φορά το πρωινό τους. Το πιάτο με τα αυγά - οκ , αλλά το croissant ( πιο πολύ θα το περιέγραφα σαν Kuign aman ) ήταν πολύ δυνατό.
Το δείπνο μας ήταν overall καλό αυτή την φορά.
AG
Δεν θα μπορουσα να τα πω καλύτερα από την Γιατρανκα. Χθεσινή επίσκεψη - ήταν όλα ακριβώς όπως τα περιγράφει.
Γιαντράνκα
Μία επίσκεψη, στις αρχές του μαγαζιού μεν, αλλά συζητώντας με φίλους καταλαβαίνω ότι έχουν την ίδια/παρόμοια άποψη. Νομίζω ότι οι Θεσσαλονικείς δεν θα βρουν στον κύριο κατάλογο φαγητού κάτι που δεν έχουν ξαναδοκιμάσει, στις βασικές του γραμμές, είτε στη Moύργα είτε στην +τροφή. Πιο αναβαθμισμένη κουζίνα ναι (αφού παίζει άλλωστε στην αθηναϊκή αγορά, που απαιτεί μεταξωτά βρακιά - δεν το λέω υποτιμητικά), εντυπωσιακός εσωτερικός χώρος, αλλά η ιδέα παραμένει η ίδια. Π.χ. θα εκτιμήσω αλλά δεν θα εντυπωσιαστώ με το φρεσκότατο, τραγανότατο αγγούρι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα ψητά τσαούλια κ.λπ., αν και ίσως η γαστρονομική τάση επιβάλλει, όπως και να 'χει, τις πιο απλές, bio-organic, καθαρές προσεγγίσεις... Εκεί που πραγματικά όμως τα Άκρα έχουν ξεφύγει στη στρατόσφαιρα είναι η ζαχαροπλαστική του Πεδιαδιτάκη, sit in ή takeaway ποιήματα. Εν κατακλείδι, φυσικά και θα ξαναπήγαινα, αλλά καθότι από Θεσσαλονίκη ορμώμενη, θα εποφθαλμιούσα κυρίως τα γλυκά (αλλιώς θα προτιμούσα κάτι λιγότερο γνώριμο).
varethika ton prologo
Έχοντας πάντα μεγάλη εκτίμηση στην μαγειρική τοι Γιάννη Λουκακη επισκέφθηκαμε και την νέα αθηναϊκή του προσπάθεια το Άκρα ατο Παγκράτι

Πραγματικά χάρηκα γιατί είδα μια νεότερη αναβαθμισμένη version της Moύργας και της +τροφής η οποία αναβάθμιση στηρίζεται στις βάσεις και στην προσπάθεια όλων των προηγούμενων ετών …η αναβάθμιση έρχεται με την συμμετοχή στην ομάδα (και μετοχικά ) του κορυφαίου έλληνα ζαχαροπλάστη για το 2023 Σπύρου Πεδιαδιτακη (το ψωμι και το γλυκο στα άκρα είναι next level) επίσης φιλικό και επαγγελματικό είναι το service ,ο χώρος ειναι πολύ όμορφος με ανοιχτές φωτιές και ανοικτή κουζίνα παντού …Τα φαγητά ήταν επισης εξαιρετικά (πήραμε σχεδον όλο τον κατάλογο όμορφα εκτελεσμένο ,πρώτες ύλες κλασικά οργανικές
Ένα μπράβο στην ομάδα για την πολύ ωραία άφιξη στην Αθήνα
Για μένα είναι ήδη στα αγαπημένα και το προτείνω