Moύργα

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Μεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΑθανάσιου Χριστόπουλου 12, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310268826
Διαδίκτυο
ΩράριοΗ κουζίνα λειτουργεί περίπου 13:00-22:30. Την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου κλειστά.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Μούργα, Μούργκα, Mourga, Moyrga
Άνοιξεπερίπου μέσα 2016
ΙδιοκτησίαΙ. Λουκάκης & Σία Ε.Ε.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Η ίδια ιδιοκτησία έχει το + Τροφή.

Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά ο Πεζοδρόμος (από την ίδια ιδιοκτησία) και τα Τραπεζώματα.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα κάμποσες φορές Ιανουάριο 2018-Φλεβάρη 2020.
  • Ο χώρος πολύ πιο όμορφος απ' ότι πριν την ανακαίνιση. Άλλαξαν και οι θαμώνες, από εναλλακτικούς έγινε λίγο πιο κυριλέ (ότι συνέβη δηλαδή και στη Φωλιά, Σέμπρικο κτλ) και έχει αρκετούς τουρίστες. Το μαγαζί είναι γνωστό και επομένως συνεχώς γεμάτο, χρειάζεται κράτηση και υπομονή στο σέρβις.
  • Σέρβις ασταθές και ανοργάνωτο, μου έχουν τύχει καλά άτομα αλλά και άκυρα. Χαμόγελα από το προσωπικό συνήθως δε θα βλέπεις, αλλά όλο και βελτιώνεται.
  • Ο κατάλογος ενδιαφέρον και αλλάζει συχνά. Όλα τα κυρίως έχουν βάση το ψάρι, κρέας δεν θα συναντήσεις. Δημιουργικά πιάτα στα όρια του fine dining, έχει ξεφύγει από τα τηγάνια με μυρωδικά που σέρβιρε στον Πεζοδρόμο. Έχει μειωθεί και το μέγεθος του κάθε πιάτου και έγινε πιο εστιατορικό. Κάποια πιάτα εξαιρετικά, κάποια απλώς οκ, ενίοτε έχει αστάθειες και αστοχίες, αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα μιας και παίζει πειραματισμός και ο κατάλογος αλλάζει πολύ συχνά. Στο σύνολο ποιοτικό φαγητό, λείπουν από την πόλη τέτοιες κουζίνες.
  • Τιμές λογικές για την ποιότητά του, φτάνεις χωρίς πολύ κόπο στα 25-30€/άτομο χωρίς αλκοόλ.
Αξίζει και το προτείνω για την ενδιαφέρουσα δημιουργική ψαροφαγική κουζίνα. Είναι γαστρονομικά μέσα στα τοπ 5 της πόλης.

Εικόνες (220)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εσωτερικά (Σεπτέμβριος 2021)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Σεπτέμβριος 2021)
[εικόνα]
Σορμπέ ροδάκινο με κουμ κουάτ (εξαιρετικό!!)
[εικόνα]
Μαγιάτικο (καλό)
[εικόνα]
Μαγιάτικο (καλό)
[εικόνα]
"Μύδια με τραχανά" (χωρίς ένταση, αφού ζητήσαμε να προσθέσουμε λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, μια χαρά)
[εικόνα]
"Γαρίδες ψητές, μελάτο αυγό, πρόβεια κρέμα" (πολύ καλό, τα αυγά με την πρόβεια κρέμα πολύ δύναμη)
[εικόνα]
Τονάκι (καλό)
[εικόνα]
"Μελιτζάνες, φασολάκια, κρέμα σκόρδου, πρόβεια φέτα, βασιλικός" (ενδιαφέρον)
[εικόνα]
"Μελιτζάνες, φασολάκια, κρέμα σκόρδου, πρόβεια φέτα, βασιλικός" (ενδιαφέρον)
[εικόνα]
"Ταρτάρ παλαμίδας, νερό ντομάτας, αγγουράκια καρπουζιού, αμπελοβλάσταρα" (δεν ένιωσα δύναμη)
[εικόνα]
Ψωμιά (καλά)
[εικόνα]
Κρασί Tatsis premno λευκό (όξινο, καλό vfm, αξίζει, προσοχή όμως δεν αρέσει σχεδόν σε κανέναν γιατί μυρίζει κλούβιο αυγό!)
[εικόνα]
Τα σαρμαδάκια μετά την αποκάλυψη από τους άνιθους (καλά)
[εικόνα]
Παντζάρια καρπάτσιο με χταπόδι (το χταπόδι πρόμπλεμ.. 🙁)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος κατσαρόλα (πολύ καλός, τέλειο δεμένο νόστιμο ζουμί λαχανικών)
[εικόνα]
Κολοκυθάκια-σπαράγγια κατσικίσιο τυρί (οκ)
[εικόνα]
Μυλοκόπι ψητό (καλό, ωραία κρούστα)
[εικόνα]
Μανέστρα με ντομάτα (καλή και χορταστική)
[εικόνα]
Αδιευκρίνιστη μερίδα μπακαλιάρου, ίσως συμπλήρωμα της κυρίως μερίδας;
[εικόνα]
Σαρμαδάκι μπλιγούρι γαρίδες καλυμμένο από άνιθο
[εικόνα]
Ταλιάτα σουπιά με οσπριάδα (η σουπιά καλή)
[εικόνα]
Καραβιδάκια ψητά (ήθελαν λίγο ακόμα..)
[εικόνα]
Παππούλες, ελιές & πιτούλες
[εικόνα]
Σουβλάκι από συκώτι μπακαλιάρου με ψητό κρεμμύδι πάνω σε προζυμένιο ψωμί
[εικόνα]
Πρασόρυζο με μελάνι σουπιάς & σουβλάκι γαρίδας στα κάρβουνα
[εικόνα]
Σουβλάκι τόνου σε πίτα naan
[εικόνα]
Λευκός ταραμάς
[εικόνα]
Ψωμιά ψημένα και ελιές, συνοδευτικά δικά τους
[εικόνα]
Λευκός ταραμάς, λεμονάτη απαλή γεύση και διάφορες ωραίες υφές μέσα
[εικόνα]
Θράψαλο ψητό με ρεβίθια και μαυρομάτικα (καλό)
[εικόνα]
Λαχαντολμάδες με γαρίδες και μπλιγούρι
[εικόνα]
Καλαμάρι με φάβα
[εικόνα]
Φιλέτο παλαμίδας ψητό
[εικόνα]
Γαρίδες στο τηγάνι με κατσικίσιο βούτυρο
[εικόνα]
Ραβιόλι μαγιάτικου με σάλτσα κολοκυθιού, πέστο μαϊντανού
[εικόνα]
Φάβα από λαθούρι, στιφάδο σουπιάς, θράψαλο στο τηγάνι
[εικόνα]
Καρπάτσιο παλαμίδας, ψητό μελιτζανάκι
[εικόνα]
Κολοκυθάκια και βλήτα αχνιστά, κρέμα καρότου και κρέμα κατσικίσια
[εικόνα]
Κερασμένο σορμπέ με βατόμουρα
[εικόνα]
"Ραβιολάκι μπακαλιάρου πάστα πιπεριάς κατσικίσιο αρσενικό Νάξου κρέμα σκόρδου"
[εικόνα]
Γλώσσα με βλήτα ζεματιστά
[εικόνα]
"Φάβα από κόκκινη φακή σουπιές γιαχνί στη γάστρα" (άνοστο)
[εικόνα]
Ταρτάρ γαρίδας με σορμπέ φράουλας
[εικόνα]
"Άρτος προζύμι από δίκοκκο & μονόκοκκο ολύρας βιολογικής καλλιέργειας"
[εικόνα]
Ταρτάρ κολιού με ραπανάκι δυόσμο, καμμένο λάχανο ελαιόλαδο και λεμόνι
[εικόνα]
Μοσχομπίζελα με σαλάτα εποχής
[εικόνα]
Προζυμένιο ψωμί με ντομάτες και σαρδέλα
[εικόνα]
Κόκκινο "Nostos blend 2016" (καλό)
[εικόνα]
Τυριά (πολύ καλά, το γλυκό του κουταλιού εξαιρετικό)
[εικόνα]
Συκώτι χελιδονόψαρο με μανιτάρια και φράουλες τουρσί (ζόρικη γεύση, καλό)
[εικόνα]
Λευκό "10+12" (συμπαθητικό)
[εικόνα]
Λευκό "10+12" (συμπαθητικό)
[εικόνα]
Καραβίδες
[εικόνα]
"Μύδια γιαχνί στην κατσαρόλα με γλυκό τραχανά" (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!)
[εικόνα]
"Ραβιόλι μπακαλιάρου με ζεστή κρέμα παντζαριού" (συμπαθητικά)
[εικόνα]
Λευκό "Sant'or 2018" (όχι του γούστου μου)
[εικόνα]
"Λαχανοντολμάδες με ρύζι, γαρίδα, φρέσκα αρωματικά και κατσικίσιο κεφίρ" (καλοί)
[εικόνα]
Κρέμα χελιδονόψαρου με χόρτα (συμπαθητικό)
[εικόνα]
"Καρπάτσιο χριστόψαρο με αγουρέλαιο, λεμόνι, ανθό αλατιού και βρώσιμα άνθη" (καλό, πολύ όμορφο πιάτο με τα άνθη, η φωτό το αδικεί)
[εικόνα]
"Χειμωνιάτικη σαλάτα με ψητές πατατούλες, καρότα, άσπρο και μωβ κουνουπίδι" (πολύ καλή)
[εικόνα]
"Ταρτάρ καραβίδας με κρέμα κουνουπιδιού, σπόρους κακάο και σανγκούινι" (απλώς οκ)
[εικόνα]
"Γόπα ωμή με σαλάτα κάρδαμο" (καλό)
[εικόνα]
Παντζάρι (καλό)

Κατάλογος (29)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2021: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2021: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2021
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2021
[εικόνα]
Κατάλογος Καθαράς Δευτέρας 2021
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2020: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2020: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Κυριακής 31 Μαΐου 2020
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2020: κρασιά 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2020: φαγητά
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2020: κρασιά 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος 12ης Φεβρουαρίου 2020: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος 12ης Φεβρουαρίου 2020: σελίδα 1/2
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Μενού 16ης Απριλίου 2019
[εικόνα]
Κατάλογος 23ης Φεβρουαρίου 2019: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος 23ης Φεβρουαρίου 2019: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος 28ης Δεκεμβρίου 2018: γλυκά
[εικόνα]
Κατάλογος 28ης Δεκεμβρίου 2018: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος 28ης Δεκεμβρίου 2018: σελίδα 1/2
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2018: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2018: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2018: σελίδα 3/3
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2018: σελίδα 2/3
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2018: σελίδα 1/3

Σxόλια (48)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
mrlolen (πριν από 26 μέρες και 11 ώρες)
Επίσκεψη, Κυριακή στο τέλος Οκτωβρίου 2021. Τόνος με πουρέ καρότου εξαιρετικός, άψογα ψημένος και νόστιμος, καρπατσιο μυλοκοπι με αγγουράκια καρπουζιού εξαιρετικό, φιλέτο μυλοκοπι φρικασέ πολύ νόστιμο και σωστά ψημένο, ταραμάς με γαμπαρη φοβερός. Γενικά κρατάει ακόμα πολύ υψηλά στάνταρ, από τις πιο δημιουργικές επιλογές για ψάρι στη Θεσσαλονίκη. Θα ξαναπάμε σίγουρα μιας και δεν το βαριέσαι ποτέ αφού αλλάζει μενού αρκετά συχνά.
IoliAt
Will do!!
varethika ton prologo
@ioli ψάξε στην wolt Ιχθύς
Η πάρε τηλ συνεργάζονται με ακόμα μια εταιρία νομίζω green&go
IoliAt
Ποοοο, παππούλες; Πώς παραγγέλνει κανείς, δεν τους βρίσκω .. είναι μόνο για take away? @varethika ton prologo
varethika ton prologo
2 νέα μενού για Μουργα delivery
Μόνο ψάρι & λαχανικα το Ιχθύς που περιλαμβάνει σάντουιτς & σουβλάκια θαλασσινών και το Πατέρας που είναι το αγιωρητικο μενού της Μούργας με μαγειρευτά κλπ
Έχω ανεβασει τους καταλόγους
dokimastis
Ξεκίνησε ντελίβερι Σ/Κ της Απόκρεω και τελικά κατάφερα και έβαλα παραγγελία Καθαρή Δευτέρα.
Πολύ φιλικό κλίμα συνεργασίας στο τηλέφωνο. Μακάρι να πάνε καλά τα πράματα.

Στο δια ταύτα πολύ καλές μερίδες, τις απολαύσαμε: Καλαμάρια-Θράψαλα, Φάβα και Λαχανοντολμάδες.
Στο λογαριασμό/ απόδειξη που έστειλε με την εταιρεία ντελίβερι οι τιμές ήταν πολύ πιο φτηνές από τον κατάλογο. Πρέπει να έκαναν κάποια έκπτωση/ στρογγυλοποίηση προς τα κάτω!

Ευελπιστώ να καταφέρω να ξαναπαραγγείλω σύντομα.
dokimastis
1 Μαρτίου ξεκινούν λειτουργία με μενού take-away κτλ.
George-SOU
Συχνός θαμώνας της μουργας εκτιμώ την φαντασία του σεφ και σχεδόν πάντα φεύγω ικανοποιημένος. Για μένα είναι ένα από τα 2-3 καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Θα ήθελα να διατηρήσει το πνεύμα και τις ιδέες και να συνεχίσει έτσι. Εδώ θα αναφερθώ στο κρασί λίγας που σερβιρει ως "house wine" το οποίο είναι κακο και δεν ταιριάζει με τις υπέροχες γεύσεις φαγητού. Είναι κρίμα διότι χάλασε όλη την καλή εντυπωση. Επείγον..αλλαγή...ας ρωτήσουν το εξτραβαγκαντζα που αγοράζουν και είναι τέλειο.
Γιαντράνκα
Πρόσφατη επίσκεψη πολύ μέτρια, το λέω με πίκρα και καημό. Το ταρτάρ γαρίδας με σορμπέ φράουλας 3 μπουκιών και 12,8 ευρών ήταν μάλλον το καλύτερο πιάτο. Η φάβα κόκκινης φακής με σουπιές γιαχνί ανάλατη και άνοστη, η γλώσσα με πατατούλες κρέμα αρακά και ζεματιστά βλήτα απλώς οκ, το δε ψάρι ειδικά είχε αρπάξει στο τηγάνι, τα ραβιολάκια μπακαλιάρου με αρσενικό Νάξου και κρέμα σκόρδου δεν είχαν βράσει καλά και η γέμιση ήταν σκληρή και δυσμάσητη, το housemade ψωμάκι από προζύμι πολύ ποιοτικό συνοδεία ελαιολάδου και ανθού αλατιού, κερασμένο σορμπέ φράουλα για το τέλος, αλλά δεν σώθηκε η παρτίδα. Εξεπλάγην και ελπίζω η κακοτοπιά περαστική.
Hungry_Tux
Επίσκεψη 05/02/2020. Σαλάτα ρόκα κ σπανάκι με κρέμα αβοκάντο απίστευτα μικρή (3 πιρουνιές) και αδιάφορη. Σαλάτα με χόρτα και ταραμά σαφώς καλύτερη ποσότητα από την προηγούμενη και πολύ πιο νόστιμη. Σουπιές στη σχάρα καλές αν και μέτριο σε μέγεθος η μερίδα. Τραχανάς ξυνός με μύδια, πολύ καλός αλλά τα μύδια μικροσκοπικά. Γενικά νομίζω έχει μικρύνει αισθητά τις μερίδες του συγκριτικά με προηγούμενη επίσκεψη. Το μεγάλο αρνητικό είναι ότι αν παραγγείλει κανείς ψωμί, το οποίο φτιάχνουν αυτοί και ψήνουν εκείνη την ώρα (πολύ νόστιμο), αργεί τόσο πολύ να έρθει, με αποτέλεσμα να έχουν φαγωθεί οι σαλάτες και το ένα κυρίως πιάτο χωρίς ψωμί. Πλούσια λίστα κρασιών και ειδική εμφιάλωση κρασιών από το κτήμα Λίγας για το κατάστημα, τα οποία είναι αξιοπρεπέστατα. Αστάθεια στο κέρασμα. Ο λογαριασμός φτάνει τα 30 ευρώ το άτομο και με λύπη μου γράφω, χωρίς κάποιος να χορτάσει.
evitapiperon
Επισκεφθήκαμε τη Μουργα Κυριακή 12/1, 18.30 απόγευμα, 2 άτομα.
Παραγγείλαμε ταρτάρ καραβίδας με πουρέ κουνουπίδι, χριστόψαρο ωμό και λιθρινάκια στο τηγάνι. Η καραβίδα και το χριστόψαρο ήταν απίστευτα μικρά, η ποσότητα του ψαριού ήταν ελάχιστη. Πολύ λιγότερα από τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει προηγούμενοι χρήστες. Η τιμή κ των δύο ήταν στα 12,5 ευρώ. Τα λιθρινάκια ήταν 4 κ πολύ μικρά, σαν γαύροι. Είναι η τέταρτη φορά που επισκέπτομαι το μαγαζί και πραγματικά ήταν από τα αγαπημένα μου, αλλά η πρώτη που φεύγω απογοητευμένη και νηστική. Θα ήθελα πολύ να ξαναπάω, αλλά με αυτές τις μερίδες, δεν το νομίζω...
toy
Επίσκεψη την παρασκευή το απόγευμα 13/12 άτομα 4

Δοκιμάσαμε μία χειμωνιάτικη σαλάτα με κουνουπίδι, παντζάρι, καρότο, πατάτα, ένα ενδιαφέρον πούρε και φυσικά χειμωνιάτικες φράουλες
Ένα πιάτο που ήταν το καλύτερο του με λευκό ταραμά Θράψαλο σπανάκι, άριστο
Μία γαρίδα ταρτάρ χωρίς καθόλου οξύτητα απορώ ειλικρινά πως το βγάλανε
2 φορές κουτσομούρα σαβόρε που δεν ήταν όμως σαβόρε αλλά τηγανιτή με μια ωραία σάλτσα ντομάτας, σημειώνω ότι το μέγεθος της ήταν υπερβολικά μικρό, την έβαζες και για δόλωμα
1 μύδι με πλιγούρι που ενώ είναι νόστιμο και έξυπνο πιάτο όποτε το έχω πάρει έρχεται πολύ υδαρές το πλιγούρι και παραβρασμένο το μύδι.
ένα γλυκό με κρέμα λεμονιού αδιάφορο και ακριβό
2 Τσίπουρα χωρίς Σιγάλα εξαιρετικό να το δοκιμάσετε όσοι είστε του χωρίς
1 ούζο Βαρβαγιάννη
1 κρασί οικονόμου λευκό 2013 πάρα πολύ καλό
1 πιατέλλα τυριών
όλα στα 150€, service τόσο όσο, μαγαζί καθαρό και άκαπνο.
Πιστεύω ότι έχουν καλές ιδέες, πολύ καλό ντιζάιν στα πιάτα αλλά το χάνουν πάρα πολύ στην εκτέλεση, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη και φυσικά δεν έχει βελτιωθεί η ταχύτητα.
varethika ton prologo
Μετά από σημερινή αυτοψία και δοκιμή μάθαμε ότι την επιμέλεια των γλυκών στην Μουργα αναλαμβάνει σύντομα ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης (αναδείχτηκε ως ο Καλύτερος Pastry Chef στην Ελλάδα από το FNL GUIDE Best Restaurant Awards) Head Pastry Chef στο Restaurant «ΣΠΟΝΔΗ», Αθήνα (2 Αστέρια Michelin) ενώ στις προθέσεις τους είναι σύντομα να βγάζουν και το δικό τους ψωμί
fisher
Άλλη μια επίσκεψη, το φαγητό εξακολουθεί να μου αρέσει πάρα πολύ αλλά η κουζίνα ήταν και πάλι αργή ακόμη και χτες που είχε ελάχιστο κόσμο. Να πω ότι πλέον η κουζίνα κλείνει στις 22:30 που το θεωρώ πολύ νωρίς.
Γλυκό κερασμένο.
Απόδειξη οχι.
Vee
Πολύ καλές εντυπώσεις!! Πήγαμε 28η Οκτωβρίου και είχε πιατα μόνο με θαλασσινά και ψάρια. Πολύ ξεχωριστές γεύσεις με ενδιαφέροντες συνδυασμούς και καλές πρώτες ύλες. Ο χώρος ιδιαίτερος ένα μίγμα μοντέρνου και παραδοσιακού. Θα ξαναπήγαινα.
Lycium
Μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε για τα πιάτα που είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και αν αναλογιστούμε τις περιορισμένες επιλογές που είχαμε λόγω της νηστείας του Πάσχα, τότε λέμε εξαιρετικά!
Γιαντράνκα
Τυχαίως και περαστικώς το βράδυ της 16ης Απριλίου πετύχαμε ειδική βραδιά ψαροφαγίας με guest chef τον Άνταμ Κοντοβά του Mylos στη Σαντορίνη. Με κορυφαία για μένα την τάρτα με το μαγιάτικο και τα ζυμαρικά με το αυγοτάραχο, όλο το μένου (βλ. φωτογραφίες, δοκιμάσαμε όλα τα πιάτα) ήταν ένα και ένα! Φρεσκότατα υλικά, τολμηρά πιάτα δημιουργικά, εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Η Μούργα έχει ανεβάσει τον γαστρονομικό πήχυ της Θεσσαλονίκης, και έχει εξελιχθεί σε ένα εστιατόριο που ζηλεύει και η πρωτεύουσα.
Conx9
4 πιάτα με βάση τον ταραμά...σε ένα κατάστημα εστίασης που έχει σχεδόν μόνο κυρίως πιάτα.
Τα φασόλια Πρεσπών κι οι φακές al dente αλλά αλλιώς χωρίς ιδιαίτερη νοστιμιά, έλειπε π.χ. ένα καρυ πού θα ανέβαζε τις φακές. Το σκουμπρί με κόκκαλα, no Go όταν σερβίρεται με έτοιμο γαρνίρισμα και συνοδευτικά (Λάτσα, ταραμά κτλ). Σέρβις οκ, απόδειξη οκ, το κάπνισμα μέσα δεν επιτρέπεται- πρακτική που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, δεν πάω σε μέρη που δεν τηρείται. Γενικά μέτριες προς κακές οι εντυπώσεις.
Τέταρτη επίσκεψη. Όλα τα γαστρονομικά καλά και ενδιαφέροντα, χαμηλή μουσική και λόγω μέρας ήσυχα και ευρύχωρα. Η μόνη παραφωνία στην πληρωμή που αντί απόδειξης έφερε το δελτίο παραγγελίας (το έχει ξανακάνει άλλη μία φορά). Στο τραπέζι έφερε απο νωρίς έξι κομμένες αποδείξεις 29,5 ευρώ για έναν λογαρισμό 60+ ευρώ.
fisher
Δεύτερη επίσκεψη με πολύ καλές εντυπώσεις.
Ταραμάς πολύ ωραίος, διαφορετικός από αυτό που έχω συνηθίσει.
Χειμωνιάτικη σαλάτα πολύ καλή όπως και οι λαχανοντολμάδες με σκορπίνα.
Πατάτες με ταχίνι απλά καλές.
Ρακή πολύ δυνατή για τα γούστα μου αλλά ωραία.
Παραμένει η κακή ροή των πιάτων που από οτι βλέπω δεν ηταν τυχαίο την πρώτη φορά που πήγα.
Θα ξαναπάω σίγουρα γιατί και πάλι το σύνολο ήταν πάρα πολύ καλό.
pravinos
Έχοντας επισκεφθεί δύο φορές τη Μούργα οι εντυπώσεις μου είναι κάπως ανάμεικτες. Γενικά σαν χώρος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο με καλή σχετικά εξυπηρέτηση. Ενδιαφέροντα πιάτα (όχι όλα) τόσο σε γεύση όσο και στους συνδυασμούς. Στα πολύ θετικά σίγουρα η απαγόρευση του καπνίσματος. Μας έκανε βέβαια αρνητική εντύπωση η κακή ροή στο σερβίρισμα των πιάτων καθώς ερχόταν με αρκετή καθυστέρηση το ένα από το άλλο με αποτέλεσμα να περιμένουμε καρτερικά πάνω από γεμάτα πιάτα για τα επόμενα!!! Παρόλα αυτά είναι από τα μαγαζιά στα οποία θα ξαναπήγαινα αν θα ήθελα κάτι διαφορετικό σε θαλασσινά!
Βικτωρ Τ.
Ακομα μια φορα ικανοποιημενος οπως φαινεται απο τις λεζαντες των φωτο
dokimastis
Ενδιαφέρον μαγαζί. Αξιέπαινη η δημιουργική προσέγγιση. Δοκιμάσαμε Φιλέτο Τόνου, καλό, και Καραβιδάκια στο Τηγάνι, τα έγλειψα. Λαχανοντολμάδες με Μπακαλιάρο ενδιαφέρον και μεγάλη ποσότητα. Τέλος, Φάβα με Καπνιστό Σκουμπρί καλό για το τελείωμα. Τσίπουρο-χωρίς καλό. Βγήκε από 25ε το άτομο, οκ. Πήγαμε απογευματινή ώρα 7μμ και έτσι ήμασταν λίγες παρέες και η κουζίνα δεν αργούσε. Επίσης φιλικό και ναι, χαμογελαστό σέρβις από έναν νεαρό. Θα ξαναδοκιμάσω.
fisher
Είχα πολύ καιρό να εντυπωσιαστώ απο φαγητό στη Θεσσαλονίκη. Δοκίμασα απο πιάτα ημέρας αυγά ψαριών στη σχάρα και φασόλια με σπανάκι (έλειπε το κάτι ακόμη αλλά και πάλι πολύ νόστιμα) και απο τον κατάλογο σουπιά και τραχανά με μύδια.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που θέλω να ξαναπάω τόσο σύντομα και πάλι σε ενα μαγαζί.
Τιμές γι αυτό που προσφέρει μια χαρά.
Ενα φάουλ που λόγω φαγητού το αγνοώ είναι οτι κάτι δεν πήγε καλά στην κουζίνα και μας άργησαν πάρα πολύ. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι συχνό φαινόμενο.
Απόδειξη κανονικά, κάπνισμα εκτός.
dallas
Πολύωρο γεύμα παραμονή πρωτοχρονιάς όπου φάγαμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και το μπολάκι με τις ελιές είναι πεντανόστιμο. Από τα πολλά που φαγώθηκαν θα ξεχωρίσω αυτή τη φορά τις γαρίδες με αυγό και τσίλι πιπεριά, καρπατσιο τόνου, γαυρο θυμάρι. Σίγουρα και μερικά ακόμα που δε μπορώ να θυμηθώ τώρα (όπως και πολλά ακόμα από την παραμονή). Σταθερά η αγαπημένη μου επιλογή και φέτος.
Βικτωρ Τ.
Σέρβις ευγενικό, αποτελεσματικό και ήρεμο. Χειμωνιάτικη σαλάτα καλή, καραβίδες στο τηγάνι με βούτυρο και σκόρδο πολύ καλές, γαρίδες σχάρας πολύ καλές φρεσκότατες και σωστά ψημένες, μπακαλιάρος πολύ καλός, φάβα με Παλαμίδα πολύ καλή, καλαμάρι με φακές και κινόα πολύ καλό ιδανικά ψημένο 400ml ρακί + κερασμένο λικέρ =86 ευρώ. Μου άρεσε ακόμα μια φορά για το κλίμα τη ποιότητα και φρεσκάδα της πρώτης ύλης και τη δημιουργική και εύγευστη μαγειρική το προτείνω.
Γιαντράνκα
Μετά από πάμπολλες επισκέψεις, για μένα η Μούργα είναι το κορυφαίο αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη εστιατόριο δημιουργικής ψαροφαγίας.
anton
Το φαγητό είναι εξαιρετικό, οι τιμές ανεβασμένες αλλά δικαιολογούνται για ψαρικά - θαλασσινά που διαφέρουν από το αναμενόμενο. Στα αρνητικά το πολύ αργό σέρβις. Έπειτα από καθυστέρησης 1μιση ώρας, και ενώ είχαμε ζητήσει να μην έρθει το πιάτο εάν δεν έχει μπει στη σχάρα γιατί είχαμε τελειώσει με τα υπόλοιπα, εν τέλει το ακυρώσαμε. Η συμπεριφορά του σερβιτόρου ήταν αγενής, ενοχλημένος ουσιαστικά δεν μας ξαναμίλησε και δεν ζήτησε φυσικά συγνώμη. Κρίμα.
επίκουρος
Πήγα ξανά. Δεν έχω να πω κάτι για το φαγητό, πολύ καλό όπως πάντα. Πήγαμε παρέα με τη βαφτιστήρα μου (1 μιση χρονών) και τους γονείς της. Είπαν στους πελάτες να μην καπνίζουν. Πήραμε κυριολεκτικά όλον τον κατάλογο (εκτός από ένα λάδι και το καλαμαράκι). Κάποια φάση ενώ μιλάω στο τηλέφωνο έρχεται ο σερβιτόρος και ρωτάει αν μας πειράζει να καπνίσει μια παρέα 3 κοριτσιών που καθόταν μακριά μας. Να σημειώσω ότι καπνίζω και μάλιστα αρκετά. ΑΛΛΑ: είναι βλαμμένες αυτές που βλέπουν μικρό μωρό στο μαγαζί και ζητάνε να καπνίσουν. Αυτό το θεωρώ δεδομένο. Εσύ βρε μπαγλαμά σερβιτόρε αντί να τις πεις κατευθείαν το λογικό (όχι κορίτσια δε μπορείτε να καπνίσετε) γιατί έρχεσαι και μας ρωτάς; Γιατί να μας βάλεις σε αυτή τη διαδικασία;;; Η παρέα μου είπε ΟΚ αλλά εγώ ενοχλήθηκα αρκετά.
επίκουρος
Ξαναπήγα πρόσφατα. Δηλώνω φαν του σεφ. Ήπιαμε 4 μπουκάλια το βιολογικό ροζέ (εγγύηση). Φάγαμε καραβίδες στο τηγάνι με σάλτσα σκόρδου (πολύ καλή η σάλτσα αλλά οι καραβίδες ήταν μικρές), μια υπέροχη σαλάτα, ντολμαδάκια με πληγούρι και καβουρόψιχα (πολύ καλά) λευκό ταραμά (πολύ καλός) φιλέτο μπαρμπουνιού σε αμπελοφυλα (καλό), και φιλέτο ψαριού (μεγάλη ποσότητα) πολύ καλό και κάτι άλλο που δε θυμάμαι. 2 άτομα 60 ευρώ. Αρκετοί ξένοι (μια παρέα δίπλα μας από το Ισραήλ μας είπαν ότι ένας πολύ αυστηρός κριτικός έχει γράψει διθυραμβικά σχόλια).

Α και κάτι άλλο. καλό είναι στο τέλος να κερνάνε κάτι...
toy
Επίσκεψη 25/9/18

Σε γενικές γραμμές είναι νομίζω μία ενδιαφέρουσα προσπάθεια που ακροβατεί στα όρια της καλής πρώτης ύλης που πάει να αποδοθεί με μία πιο γκουρμέ εκδοχή της.
Πήραμε μία πολύ ωραία σαλάτα με βραστά και ψητά λαχανικά
Ένα πάρα πολύ καλό καλαμάρι με εξαιρετικό ταραμά
Καλές οι γαρίδες στο τηγάνι με φρέσκο βούτυρο
Ένα απογοητευτικό πλιγούρι με μύδια, πολύ υδαρές με παραβρασμένα μύδια και σχεδόν άβραστο όλο το υπόλοιπο.
Τα παραπάνω με 100ml εξαιρετική ρακί και 500ml και ένα πολύ μέτριο λευκό κρασί στα 51€.

Ωραίο περιβάλλον που γίνεται ωραιότερο επειδή απαγορεύεται σωστά το τσιγάρο, ευγενικό σέρβις αλλά δυστυχώς άργησε πάρα πολύ η κουζίνα καθίσαμε στις 20.50 και το τελευταίο πιάτο ήρθε 22.20.
Εδώ επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά η λογική που λέει “ ή λιγότερα τραπεζοκαθίσματα ή περισσότερους μαγείρους…”
Παρόλα αυτά θα του δώσω και άλλες ευκαιρίες καθώς φαίνεται να έχει κάτι καλό να μας πει..
katetoul
Καταπληκτική στραπατσάδα με γαρίδες, ωραίος ξιφίας ταρτάρ, μέτριο μαγιάτικο φιλέτο.
varethika ton prologo
Σαλάτα με βιολογικές ντομάτες και πυκτογαλο Χανίων (οκ). Φέτα φαγκρί στην σχάρα συνοδευόμενη με πατάτες πλακί στην στόφα (εξαιρετικό). Πολύ καλή λίστα κρασιών και πολύ καλο service.
Βικτωρ Τ.
http://www.gastronomos.gr/gr/%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1/1-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1/%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-sic-%C2%B5%CE%B5-%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%82
Panucci
Ανάμικτα τα συναισθήματα...

Στα θετικά:
-Η δημιουργική κουζίνα, οι ευφάνταστοι συνδυασμοί γεύσεων που παρά τις όποιες αστοχίες, τουλάχιστον καταδεικνύουν όραμα και μεράκι.
-Ο ωραίος χώρος με τους ιδιαίτερους πίνακες στους τοίχους που μετατρέπει την όλη εμπειρία σε μια μορφή μυσταγωγίας.

Στ'αρνητικά:
-O ρυθμός με τον οποίο σερβίρονται τα πιάτα ( 1 πιάτο ανα 20 λεπτά περίπου) κάτι που σίγουρα δεν βολεύει μεγάλες παρέες.
-Επιτρέπεται το κάπνισμα εντός.
-Ιδιόρρυθμη κουζίνα...Συγκεκριμένα στην περίπτωση μας, ξέχασαν να ετοιμάσουν δύο πιάτα και όταν τα υπενθυμίσαμε, η αντίδραση ήταν του στυλ: Eντάξει τα ξεχάσαμε, τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατι η κουζίνα έκλεισε...

Επειδή ήμασταν σε πολύ καλή διάθεση, δεν ασχοληθήκαμε περαιτέρω, πάντως είναι ενδεικτικό της 'φιλοσοφίας' του μαγαζιού.

Συμπερασματικά, όπως προλόγισα τα συναισθήματα απο την επίσκεψη μου είναι ανάμικτα.

Αν θα ξαναπήγαινα; Ισως ναι, για τη δημιουργική κουζίνα του η οποία μπορεί να βγάλει πιάτα κροτίδες (βλ. καραβιδάκια στη σχάρα με σκορδοβούτυρο - ντολμάδες με τραχανά και γαρίδα κλπ).
Θα πήγαινα βέβαια συνειδητοποιημένος για το ιδιόρρυθμο της κουζίνας.
StratosL
Πήγα με μεγάλες προσδοκίες και απογοητεύθηκα :( Βέβαια να πω ότι δεν είμαι και τόσο φαν των συγκεκριμένων γεύσεων και δεν περίμενα ότι το μενού του θα ήταν τόσο περιορισμένο. Πήραμε ωμή καραβίδα καρπάτσιο, στο φίλο μου άρεσε, σε εμένα καθόλου (αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ωμό ψάρι στη ζωή μου που να μου έχει αρέσει). Νόμιζα ότι είχε χταπόδι σχάρας με φάβα και το παρήγγειλα αλλά τελικά δεν είχα ακούσει ότι επρόκειτο για κοκκινιστό χταπόδι, το οποίο δε μου άρεσε καθόλου. Το θράψαλο στο τηγάνι αδιάφορο, μόνο το ζουμάκι ήταν καλό (και ναι, έχω φάει στη ζωή μου θράψαλο που να το βρω νόστιμο).
Δε μου άρεσε τίποτα παρά μόνο το κρασάκι το ροζέ το βιολογικό. Τζάμπα λεφτά για μένα. Θα ξαναπάω μόνο για να δοκιμάσω πιο mainstream πιάτα, τύπου γαύρο ή μαρίδα και καμιά σαλάτα. Αλλά δεν θα το επιδιώξω σύντομα
maniac
Πήγαμε και εμείς. Το μαγαζί χωρίζεται σε δυο χώρους καπνίζοντων και μη. Αν επιλέξετε τους καπνίζοντες να ξέρετε ότι η κύρια είσοδος του καταστήματος δεν κλείνει άμεσα με ότι αυτό συνεπάγεται τις κρύες μέρες. Στα του φαγητού μικρός κατάλογος που δεν δίνει επιλογές σε μια μεγάλη παρέα. Επίσης κάποια από τα πιάτα που πήραμε στον α' γύρο είχαν τελειώσει και δεν μπόρεσε να γίνει επανάληψη.Στο σέρβις χαμογελαστός νέος ο οποίος όμως είχε μια τάση να σε σπρώξει στα μεγαλύτερα ψάρια που είχαν.
Άπο άποψη φαγητού δεν εντυπωσιάστηκα. Οι λαχανοντολμάδες είχαν ίχνος ψαριού και ήταν χοντροτυλιγμένοι. Το τηγάνι του είναι καλό (καραβιδάκι & γάβρο) το είχα δοκιμάσει και παλιότερα. Η χειμωνιάτικη σαλάτα όχι κάτι το ιδιαίτερο, το πηχτόγαλο νόστιμο. Γαρίδες αδιάφορες. Και ο παστουρμάς μπακαλιάρου δεν με τρέλανε (έχω δοκίμασει πολλάκις τον μεζέ στην μαριγούλα)τον έχω φάει καλύτερα εκτελεσμένο. Πήραμε και δύο "κομμάτια" φιλεταρισμένα από τα μεγάλα του ψάρια συναγρίδα & σφυρίδα πάρα πολύ ωραία ψημένα. Βιολογικό λευκό ωραίο-αρωματικό. Τιμές νορμάλ μερίδες μικρές. Απόδειξη όχι.
*Εντελώς τυχαία έμαθα ότι αγοράζει ψάρια από ιχθυοπωλείο που εμπιστευόμαστε οικογενειακώς χρόνια.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
επίκουρος
Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος σεφ και όραμα έχει και όρεξη. Δείτε τα μαγαζιά που έχει στήσει απλά. Στο συγκεκριμένο τώρα. Καλό είναι να γίνει κράτηση από πριν. Ο χώρος industrial και γενικά τα τραπέζια μικρά που σε δυσκολεύει όταν έρχονται οι πιατάρες ή οι τηγανάρες... Φαγητό μακράν από τα καλύτερα με μενου που αλλάζει. Γαύρος τηγανιτός τέλειος (αλλά λίγος). Καλαμαράκι ή θράψαλο τηγανητό επίσης (και τα δύο σερβίρονται στο τηγάνι). Σαλάτες πολύ καλές. Παστουρμας μπακαλιάρου πολύ καλός. Λαχανοντολμάδες (με μπακαλιάρο αν θυμάμαι καλά) εξαιρετικοί. Φιλέτο από μεγάλο ψάρι εξαιρετικό όπως επίσης και η μακαρονάδα με καραβίδες. γαρίδες με λάδι τρούφας αδιάφορες και άνοστες. σουπιά με μελάνι και ταραμά πολύ καλό όπως και το χταπόδι και οι πασέτες τόνου (πάντα γαρνιρισμένες με φαντασία και νοστιμιά). Κρασί πίνω το ροζέ το βιολογικό. Δε βαράει και κατεβαίνει πολύ εύκολα. Τιμές θα έλεγα καλές για θαλασσινά. Αξίζει και το συνιστώ και όσους έχω πάει εκεί τους άρεσε..
Βικτωρ Τ.
Ωραιο περιβαλλον στο εσωτερικο με σχετικη βαβουρα οταν εχει κοσμο.Σερβις ευγενικο και αποτελεσματικο.Χορτα καλα,καπνιστος τονος πολυ καλος,γαυρος στο τηγανι πολυ καλος,καραβιδες καλες,τονος ψητος οκ,φετα ψητη νομιζω συναγριδας πολυ καλη,κριθαρωτο με γαριδες μετριο(πολυ ντοματενιο),τραχανοτο με γαριδες εξαιρετικο,κουτσομουρες σαβορο πολυ καλες.Κοστος δεν θυμαμαι
Seventh
Πήγαμε μετά από σύσταση και για να μην πολυλογώ προτείνεται αν θέλεις ξεχωριστά πιάτα ψαρικών. Αν θέλεις να σκάσεις από φαΐ δεν προτείνεται. Αλλά για ψάρια μιλάμε.
Ο χώρος industrial στα όρια του χιπστερικού αλλά όχι επιτηδευμένος. Η εξυπηρέτηση μια χαρά και οι τιμές νορμάλ. Ήσυχη η γειτονιά, φασαριόζικο το μαγαζί.
Mikey
Μπορεί να αλλάξει όσα ονόματα θέλει, ο παλιός Πεζοδρόμος. Το θέμα είναι πως κατά την άποψη μου οι μερίδες μίκρυναν και οι γεύσεις ειλικρινά δεν είναι πια τίποτα το ξεχωριστό. Στο παλιό μαγαζί αργούσες να φας αλλά τα πιάτα ήταν νόστιμα και οι μερίδες εντάξει. 4 άτομα 4 κυρίως, 2 τυριά και 3 ρακές και ψάχναμε βρώμικο να φάμε για να χορτάσουμε μετά. 18€ το άτομο χωρίς ιδιαίτερες γεύσεις, με μικρές ποσότητες, λάθος στα ρέστα και χωρίς απόδειξη. Ποτέ ξανά.
StellaSKG
Για λάτρεις των θαλασσινών: εκτός από τα τυριά, όλα τα πιάτα και οι σαλάτες περιέχουν ψάρι ή θαλασσινά. Βρίσκεται σε έναν ήσυχο δρόμο μακριά από άλλα μαγαζιά, απέναντι από ένα ερείπιο. Το ντεκόρ απέριττο - βιομηχανικό στιλ, που το σπάει το σκούρο μπλε στους τοίχους και το πολύ ωραίο ασπρόμαυρο δάπεδο στο βάθος στην ανοιχτή κουζίνα (υπάρχει και πάγκος για όποιον προτιμάει να φάει παρακολουθώντας τον μάγειρα!). Η έκπληξη ήταν το ψητό ψάρι: είχαν τρείς επιλογές, κι ανάμεσά τους το σπάνιο και εξαίσιο καλκάνι, ψημένο εξαιρετικά και χωρίς άχρηστα φρου-φρου. Τα χόρτα (παπαρούνες) με ταραμοσαλάτα πολύ ωραία, η φάβα με χταπόδι καλή αν και τη χαλούσε λίγο το υπερβολικά κατά την άποψή μας δαφνόφυλλο (αυτό τους το είπαμε και το άκουσαν θετικά). Ωραίο λευκό κρασί χύμα, ασύρτικο-ροδίτης, αρκετά αρωματικό. Το κερασμένο γλυκό ήταν χαλβάς (ταχίνι, όχι σιμιγδάλι) με μαρμελάδα μύρτιλο. Ευγενική και γρήγορη εξυπηρέτηση. Τιμή για δύο άτομα 35 ευρώ, που για την ποιότητα θεωρώ λογική. Μελανό σημείο το κάπνισμα. (Τουλάχιστον μεσοβδόμαδα που πήγαμε δεν ήταν ανυπόφορος ο καπνός.) Θα ξαναπάω.
Connoisseur
Πήγαινα τακτικά στο κατάστημα από τότε που ήταν δίπλα στην Αχειροποίητο ακόμα, αλλά δεν το είχα επισκεφτεί από όταν έγινε "Μούργα" μέχρι το Νοέμβριο του 2016:
- Υπήρχε ένα αρκετά διαφορετικό ύφος, πιο ψυχρό και απρόσωπο και σίγουρα λιγότερο λαϊκό από όταν ήταν "Πεζοδρόμος". Σίγουρα η industrial διακόσμηση που είναι αρκετά καλή (πρακτικά δεν υπήρχε διακόσμηση στο παλιό) συνεισφέρει σε αυτή την εντύπωση, αλλά εκτιμώ ότι και η συμπεριφορά του προσωπικού βγάζει μια επιτήδευση τώρα.
- Γενικά όλες οι μερίδες ήταν αρκετά μικρές, ενώ οι τιμές ήταν αρκετά υψηλές σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει στο παλιό. Ειδικά η τιμή της μπριζόλας τόνου (που ήταν εκτός καταλόγου) για την οποία δε μας είπαν το μέγεθος της μερίδας και έφτασε τα 28 ευρώ (!), χωρίς να εντυπωσιάσει γευστικά. Σε παρέα 2 ζευγαριών πληρώσαμε 22/άτομο και δυστυχώς δε χορτάσαμε (με δύο γυναίκες που δε τρώνε πολύ).
- Η ποιότητα των πιάτων ήταν αρκετά καλή, αλλά με τις γνωστές για μένα διακυμάνσεις (ορισμένα πιάτα τα είχαν δοκιμάσει προ εβδομάδας κάποιοι στην παρέα και αυτή τη φορά απογοητεύτηκαν). Τα υλικά φαίνεται να παραμένουν στα γνωστά υψηλά επίπεδα.
Γενικά θα το ξανασκεφτώ να ξαναπάω σύντομα, παρότι ήμουν fan της κουζίνας (ελληνικές γεύσεις με μικρές και απλές επεμβάσεις), πιο πολύ λόγω της μέτριας σχέσης ποιότητας - τιμής.
sesypos
ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟ!!
Θα ξεκινησω απο το οτι 3 ατομα πληρωσαμε 90 ευρω (87,4 για την ακριβεια).
Τι πηραμε? Θα τα γραψω παρακατω αλλά ΔΕΝ θα λεω τις τιμες!
Καντε μια σουμα στο μυαλο σας, και συγκρινετε την με τις τιμες που θα δειτε στο δελτιο παραγγελίας που είναι στις φωτογραφίες!

1)Σαλατα μαυρη φακή με αυγοταραχο μπακαλιαρου.
Οι φακες νοστιμοτατες. Το αυγοταραχο ενα βρασμενο(στον ατμο?) άνοστο πράγμα, με τον υμένα γύρω γύρω να σου δημιουργεί ένα συναίσθημα από ενόχληση εώς αηδία στο στόμα)

2) Πατάτες γιαχνί.
Νόστιμες,με μια ασπρη σάλτσα πολύ δυνατή για βούτημα ψωμιού
Οι λιαστές τομάτες είχαν παπαριάσει στο ζουμι, οπότε η φλούδα τους ενώ υπο κανονικές συνθήκες περνάει απαρατήρητη, να ενοχλεί πολύ.

3) Παστουρμάς Θαλάσσης.
Νοστιμότατος, αλλά πολύ πολύ μικρή μερίδα.

4)Θράψαλο
Αδιάφορο,σερβιρισμένο στο τηγάνι του.

5)Λευκός Ταραμάς
Νόστιμος, πολύ μικρή μερίδα

6) Γλώσσακια (ψάρι)
Ισως το πιο νόστιμο πιάτο που πήραμε. Δυο γλώσσες,σερβιρισμένες στο τηγάνι να τσιτσιρίζει.

8) Μαριδάκια.
Γευστικά,χωρίς να είναι κάτι τι εξαιρετικό

9)Μανούρα Κιμώλου.
Νοστιμότατο τυρι,μερίδα ικανοποιητικότατη.

10) Τρείς ρακές των 100ml (μικρες).
Δεν γνωρίζω.Δεν Δοκίμασα.

11) Δυο Τσίπουρα με γλυκανισο των 200ml (μεγάλα)
Γευστικα,χωρίς κεφάλι την επόμενη μέρα. το μειονέκτιμα για'μενα (ή πλεονέκτημα για άλλους) ήταν οτι είχε πολυ πολυ
λίγο γλυκανισο.

12) Μία μπυρα.
Αυτα τα παραπανω,κοστισαν 90 ευρω. Εμενα μου φάνηκαν ακριβά.

Ο χώρος συμπαθητικός, industrial διακόσμηση (που είναι και πολυ της μοδας.)
Τεράστια πιάτα,που δημιουργούν πρόβλημα.Αυτη τη μανία να θυσιάζεις την πρακτικότητα στον βωμό του ντιζάιν,πότε
δεν μπόρεσα να την καταλάβω.
Στο μαγαζί δεν υπήρχαν παιδια και καπνίζαμε κανονικά.
Προσωπικία δεν θα ξαναπήγαινα, εκτός και αν η παρέα το επέβαλε!
Bolulu
Πήγαμε γιατί θέλαμε να ξεφύγουμε από τα κλασικά φαγητά μιας ψαροταβέρνας και όντως το καταφέραμε. Ότι φάγαμε είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Έχουμε και λέμε:
Φάβα από λαθούρι με χταπόδι κοκκινιστό τέλειος συνδυασμός.
Φακή μαύρη beluga με κόκκινη κινόα και παντσέτα τόνου άπαιχτο.
Μπακαλιαράκια με παντζάρι πολύ καλό αλλά μικρή μερίδα.
Ταραμάς λευκός με σουπιά ψητή πολύ καλό.
Όλα αυτά μαζί με 500ml λευκό κρασί, νερό, αναψυκτικό και μπόλικο ψωμί μόνο 40€, τιμές λογικότατες νομίζω γιατί τρως κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.
Το μόνο που δε μου άρεσε ήταν τα πολύ μικρά τραπέζια που σε συνδυασμό με τα μεγάλα πιάτα κάνουν και τη ζωή των σερβιτόρων και των πελατών δύσκολη. Κάθε φορά που ερχόταν ένα πιάτο χρειαζόταν να αλλάζουν θέση όλα τα υπόλοιπα πιάτα για να χωρέσει το καινούργιο και αγχωνόσουν να φας γρήγορα για να αδειάσει κάποιο πιάτο για να υπάρξει χώρος για το επόμενο. Επίσης, τα τραπέζια των 2 ατόμων είναι τόσο κοντά που πιάνεις φιλία με τους διπλανούς, εμείς πήγαμε 2 άτομα αλλά φύγαμε 4.
Συμπερασματικά, άμα έχετε βαρεθεί τα καλαμαράκια και τα μύδια σαγανάκι και θέλετε να φάτε θαλασσινά με άποψη νομίζω η Μούργα είναι η τέλεια επιλογή γιατί θα φας πολύ καλά και ιδιαίτερα φαγητά χωρίς να τα χρυσοπληρώσεις. Σίγουρα θα ξαναπάω και το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!
montechristos
Ενώ το φαγητό παραμένει σε καλά επίπεδα, το μαγαζί έχει αρχίσει να "ξεφεύγει"! Ο σερβιτόρος με το που καθίσαμε, μας ενημέρωσε με υφάκι ότι Παρασκευή, Σάββατο(ήταν Σάββατο απόγευμα) κ Κυριακή απαιτείται κράτηση, τη στιγμή που βρήκαμε άδειο τραπέζι!!! Στη συνέχεια στον ήδη μικρό κατάλογο,( τα πιάτα πλέον είναι τα περισσότερα τα ίδια κ τα ίδια) μας λέει κ 3 πιάτα εκτός καταλόγου, χωρίς να μας πει τιμές (αμέλεια κ δική μας που δεν ρωτήσαμε) με αποτέλεσμα ο ψητός κόκκινος τόνος, να έχει 18 ευρώ!!!! Στο τέλος για να στρογγυλέψει το λογαριασμό, ανέβασε κ τη ρακί από τα 6 ευρώ που είχε στο κατάλογο, στα 7!!! Το κάπνισμα εσωτερικά απαγορεύεται όταν έχει μικρά παιδιά, διαφορετικά επιτρέπεται "κανονικά"!!!!!
Λάμπρος
Πηγαμε 12 ατομα την Παρασκευη 7.10.16. Θεωρω οτι ειναι απο τις καλυτερες κουζινες για ψαρι στην πολη..Σχαρα, τηγανιτο η σαγανακι. Εξαιρετικες σαλατες και πρωτα.. Οι τιμες καλες θα ελεγα για την προσφερομενη ποιοτητα...Πρεπει να προσεξει λιγο το σερβις και την επικοινωνια σερβιτορων-κουζινας.. Φετα σφυριδας που παρηγγελθη στην αρχη, δεν ηλθε ποτε και ακυρωθη. Θα το ξαναδοκιμασω.
timos zisis
ωραια ανακαινιση, χωρις υπερβολες, ανοιξε αρκετα ο χωρος. τα φαγητο στην ιδια φιλοσοφια με πριν με την προσθηκη καποιων μαγειρευτων με ψαρι, και μεγαλα και μικρα ψαρια για σχαρα. οχι απλα συνεχιζει να ειναι ενας απο τους καλυτερους προορισμους στο κεντρο, αλλα ανεβηκε και ενα σκαλι.