Μεδούλι

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΨητοπωλείο
ΔιεύθυνσηΕρατούς 18, Πυλαία
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2311218872,6906218980
Διαδίκτυο
Ωράριο07:00-00:00, ΣΚ 09:00-00:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΟκτώβριο 2023
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά το Καρβουνοζάλη στη Πυλαία / Η Καντίνα του Χοντρού, το [Χωρίς Όνομα] και το Στέλιος STOP.

Εικόνες (50)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Γαρνιτούρα συνοδευτικά διάφορα ψητά λαχανικά
[εικόνα]
Μπριζολάκι λαιμού μοσχάρι, μπριζολάκι από χτένι μοσχάρι, μπριζολάκι λαιμού χοιρινό, πανσέτα χοιρινή με μυστική μαρινάδα και πανσέτα χοιρινή καπνιστή
[εικόνα]
Διπλή πανσέτα (Πολύ καλή μέσα στο σάντουιτς. Τρυφερή και ζουμερή. Μέτρια εκτός, μύριζε γουρουνίλα.) με χειροποίητη σάλτσα μουστάρδας (μέτρια. Πολύ έντονη οξύτητα)
[εικόνα]
Καπνιστός χοιρινός λαιμός (καλούτσικος. Υπερβολικό το κάπνισμα για τα γούστα μου και αρκετά στεγνό το κρέας) με χειροποίητη barbecue sauce (καλή. Πολύ γλυκιά, αλλά καλή)
[εικόνα]
Μοσχαρίσιο μπριζολάκι λαιμού (μέτριο, πολύ πιο μαλακό από το διάφραγμα αλλά και πολύ πιο άνοστο) με σάλτσα τρούφας (κακή. Την άλλαξε και η τωρινή είναι με πολλά κρεμμύδια και άλλα ζαρζαβατικά που επισκιάζουν τα πάντα)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Φεβρουάριος 2024)
[εικόνα]
"Κοντοσούβλι" χοιρινό (αδιάφορο)
[εικόνα]
Ψητά λαχανικά (οκ, η σάλτσα πάνω από τη μελιτζάνα αχρείαστη)
[εικόνα]
Πατάτες (καλές)
[εικόνα]
Μοσχαρίσιο στήθος καπνιστό (καλό, έντονο κάπνισμα, μόνο αρνητικό σε κάμια σημεία είχε στεγνώσει εντελώς, αλλά και πάλι τρωγόταν) & Μπούτι κοτόπουλο (πολύ καλό, εξαιρετικό το μαρινάρισμα με σάλτσα BBQ και αριάνι)
[εικόνα]
Σάλτσες Ταρτάρ & Μουστάρδας & Τρούφας (όλες οκ, αλλά δεν θα ξανάπαιρνα κάποια)
[εικόνα]
Φοκάτσια (πολύ καλή!)
[εικόνα]
Φοκάτσια (πολύ καλή!)
[εικόνα]
Κόλσλοου (απλώς οκ)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Καπνιστά ποικιλία (δυνατά. Κορυφή η παντσέτα)
[εικόνα]
Σαλάτα με τρούφα (πολύ δυνατή)
[εικόνα]
Ψωμιά, τσαμπάτα και πολύσπορο (μια χαρά)
[εικόνα]
Διάφραγμα μοσχαρίσιο μερίδα (πολύ σκληρό, δε μασιόταν με τίποτε)
[εικόνα]
Χοιρινά μαζί με συνοδευτικά (ήταν παντσέτα και χοιρινός λαιμός. Ειδικά ο λαιμός πολύ καλός)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Δεκέμβριος 2023)
[εικόνα]
Σουβλάκι χοιρινό (αδιάφορο) & Μοσχαρίσιο μπριζολάκι λαιμού (πολύ καλό) & Χτένι (μια χαρά) & Πανσέτα (μια χαρά)
[εικόνα]
[εικόνα]
Πατάτες (πολύ καλές)
[εικόνα]
Χαλούμι με μαγιονέζα τρούφας (πολύ καλό)
[εικόνα]
Εσωτερικό
[εικόνα]
Μοσχαρίσιο διάφραγμα και λαιμός
[εικόνα]
Ψητά λαχανικά με κάθε τεμάχιο (πολύ καλά)
[εικόνα]
Συνοδευτικά
[εικόνα]
Διάφραγμα - χτένι - στήθος
[εικόνα]
Στήθος μοσχάρι καπνιστό

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2024
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2023

Σxόλια (11)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
th (πριν από 26 μέρες και 12 ώρες)
Διαδοχικές επισκέψεις, όταν πήγαμε δεν είχε άλλο κόσμο στο μαγαζί οπότε ασχολήθηκε αποκλειστικά με εμάς. Στο σύνολο όλα πολύ ωραία, ξεχωρίσαμε τα εξής:
- Πικάντικο λουκάνικο
- Μοσχαρι διάφραγμα και χτένι
- Καπνιστή πανσέτα
- Κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
- Σως ταρτάρ
Τα συνοδευτικά ψητά λαχανικα, εκτός απο τη μελιτζάνα πολύ καλά. Το ίδιο και οι πίτες του, οι οποίες νομίζω είναι δικές του.
Αξίζει και θα ξαναπάω.
Θου-Βου
Μάρτιος 2024, δοκίμασα μπριζολάκι λαιμού μοσχάρι (4 €), μπριζολάκι από χτένι μοσχάρι (4 €), μπριζολάκι λαιμού χοιρινό (2 €), πανσέτα χοιρινή με «μυστική μαρινάδα» (2 €) και πανσέτα χοιρινή καπνιστή (6 €) με γαρνιτούρα συνοδευτικά διάφορα ψητά λαχανικά (βλ. φωτο). Ζητήθηκε και διάφραγμα, αλλά δεν είχαν. Ελλείψει άλλων πελατών, σερβιρίστηκα πολύ γρήγορα, μέσα σε τρία - τέσσερα λεπτά. Τα κρέατα προφανώς ήταν ψημένα από πριν και ήρθαν χλιαρά μεν, ζουμερά δε. Έβαλαν και μια κουταλιά κόκκινη σάλτσα κάπως καυτερή και σκορδάτη, υποθέτω sriracha. Τα λαχανικά αδιάφορα και κρύα, πασπαλισμένα με παρμεζάνα, μαϊντανό και σάλτσα μπάρμπεκιου. Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα από την όλη εμπειρία, ωστόσο θα ξαναπάω ακόμη μία φορά για να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα.
Thanasis
Σημείωση: Στη φωτογραφία που χαρακτηρίζω την σάλτσα τρούφας ως κακή και λέω πως την άλλαξε, μάλλον είναι σάλτσα ταρταρ που μου έβαλε κατά λάθος. Γενικά η περίπτωση να πετύχει την παραγγελία στο σάντουιτς όπως ακριβώς τη ζήτησες είναι γύρω στο 50%.
Piroski
Μεσημεριανή Σαββατιατικη επίσκεψη.

Όταν πήγαμε ήμασταν μόνοι μας.

Σαντουιτσακι με διάφραγμα και τυροσαλατα πολύ καλό. Πολύ ωραίο κρέας και ψήσιμο.
Σαντουιτσακι με χοιρινό κοντοσούβλι, λαχανικά και κουρκουμά επίσης πολύ καλό. Μαζί με μια κάπως καυτερή σάλτσα έδεναν πολύ καλά.

Το δύσκολο ήταν στο πως πιανεις το σάντουιτς με αυτές τις πατάτες σε σχήμα κύβου. Ειδικά το κοντοσούβλι που είχε πολύ ζουμί να τρέχει ήταν αδύνατον να το φας σαν σάντουιτς χωρίς να γίνεις κόκκινος από τις σάλτσες.

Μερίδα πατάτες μου φάνηκε ανάλατη και όχι καλά τηγανισμένη.
Σαλάτα κολσλοου με γιαούρτι αντί για μαγιονέζα, ωραία.

Τρία σάντουιτς με σαλάτα, μια πατάτες και μια σαλάτα στα 30 ευρώ.

Γενικά πολύ καλά.

Εμείς εξυπηρετηθηκαμε γρήγορα καθότι μόνοι αλλά το βλέπω το πώς με γεμάτο μαγαζί η κατάσταση παίζει να ξεφύγει.

Ωραία η αυλή.
Γενικά μου άρεσε. Θα παίξει επανάληψη.
aimilios
Σκάσαμε πεινασμένη έφοδο μετά την δουλειά

Το μαγαζί φαινόταν σε καταστολή και ήταν λίγο ανησυχητικό εάν θα ανταπεξέλθει στον απαιτητικό κατάλογο που έχει.
Ο χώρος αρκετά όμορφος και διαφορετικός από τις υπόλοιπες καντίνες και σχετικά προσεγμένη μουσική χωρίς λαικοσκυλαδικα.
Παραγγείλαμε
Μοσχαρίσιο διάφραγμα(σχετικά μέτριο)
Χτένι(πολύ καλό)
Μπιφτέκι(καταπληκτικό)
Μοσχαρίσιο στήθος(καταπληκτικό)
Κοντοσούβλι χοιρινό(αρκετά καλό και ιδιαίτερο σερβίρισμα)
Λουκάνικα (πικάντικο και Τζουμαγιάς ,αξιοπρεπέστατη)
Πλευρά αμερικανικά(εκπληκτικά καπνισμένα)

Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι, σκάσαμε στο φαι και ήπιαμε με 30 ευρο το άτομο. Το αλκοόλ είναι λίγο τσιμπημενο στις τιμές αλλά πραγματικά δεν νομίζω ότι μπορείς να φας κάπου αλλού τέτοιου τύπου φαγητό τόσο οικονομικά. Πολύ καλή δουλειά που χρειάζεται στήριξη.
Panos
New kid on the east block!
Επιβαλλετο η επισκεψη μας εννοειται κ σε αυτο το στεκι (2 επισκεψεις ως τωρα).

Αυρα προσεγμενης καντινας, αλλα με γκουρμεδοκρεατα, σε μορφες και εκτελεσεις που δεν τις βρισκεις αλλου στην πολη. Αυτο και μονο, ειναι καλος λογος για να πας.

Εχουμε καποιες παιδικες ασθενειες, οπως ηδη προειπαν οι συν-τροφοι, απο κατω (καθυστερηση, ασταθεια στα γευστικα αποτελεσματα κλπ). Ωστοσο, η ολη εμπειρια σε ανταμοιβει και στο τελος κρατας τα θετικα.

Ο Βενετης (ιδιοκτητης) πολυ φιλικο παλικαρι, πιασαμε την κουβεντα και τα λεγαμε για αρκετη ωρα. Σοβαρος και με μερακι. Προσεχει ιδιαιτερα κ σχολαστικα, την πρωτη υλη (παιρνει τα κρεατα απο μια οικογενειακη φαρμα, στην Αναληψη Λαγκαδα, με ονομασια "Φαρμα Τσικριτζη").
Ακομη ψαχνει τα βηματα του, οργανωτικα, παρολα αυτα εχει στα σκαρια και ενα 2ο μαγαζι στο κεντρο της πολης.

Δυσκολες οι χειμωνιατικες εξορμησεις, λογω κρυου. Υπαρχει σομπα "εντος" του μαγαζιου, αλλα τα γυρω γυρω ναϋλον, δεν βοηθανε ιδιαιτερως στην θερμανση του μαγαζιου. Καλοκαιρι σιγουρα θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα.

Δοκιμασαμε πολλα πραγματα κατα την διαρκεια των επισκεψεων μας. Καποια μας ενθουσιασαν, καποια οχι και τοσο πολυ.

Προσοχη γιατι ειναι λατρης του, μικρης διαρκειας, ψησιματος. Οποτε αν δεν σας αρεσουν τα rare/medium rare, να του το αναφερετε να σας τα ψηνει περισσοτερο!

Μεριδες τεραστιες, ποσοτητες βασιλικες, και σας φερνει μια μεγαλη πιατελα ψητα λαχανικα, σαν συνοδευτικα!

-Στηθος καπνιστο, πολυ καλο. Σουπερ εντονη η εσανς του καπνου. Τρυφερο και ζουμερο το κρεατακι.
-Πλευροκοκκαλα χοιρινα καπνιστα. Πολυ καλα
-Καπνιστο αρνι, σε σαντουιτς, παρα πολυ καλο! (αλμυρη τιμη στα 7μιση€, αλλα κατ εμε, αξιζει).
-Μπιφτεκι, τεραστια ποσοτητα, πολυ νοστιμο και καλομαγειρεμενο/ζουμερο.
-Πανσετα καπνιστη, πολυ καλη. Μας ετυχε λιγακι στεγνη, αλλα νοστιμοτατη.
-Διαφραγμα σκληρο κ σχεδον αψητο! τεραστια ποσοτητα, εξαιρετικη ποιοτητα, αλλα το πηραμε πακετακι και το ψησαμε σπιτι μας !!
-Κοντοσουβλι χοιρινο αρκετα καλο. Σερβιρισμενο με ιδιαιτερο τροπο, αναμεσα σε λαχανικα. Σαν σαλατα με κοντοσουβλι εμοιαζε!
-Κολσλοου πολυ ιδιαιτερη, δροσιστικη και νοστιμη, με γευστικες εντασεις.
-Πατατες πολυ καλες (της ψηνει στα καρβουνα για πολλες ωρες, κ μετα τις κοβει κ τις τηγανιζει μαζι με την φλουδα).
-Εξαιρετικης ποιοτητας τα ψωμακια του. Μπειγκελ και φοκατσια που δοκιμασαμε. Τεραστια σε μεγεθος κι αυτα!

Εν ολιγοις, Τιγκαρεις στο φαι με 10-15€ (αναλογως τις επιλογες) και το ευχαριστιεσαι.
Ακριβουτσικο για καντινα, παμφθηνο για κρεαταδικο με τετοιες ποσοτητες κ γευσεις τοσο εκλεκτου βεληνεκους
Παντα με αποδειξη!


Extra tip: Αποφυγετε τις ωρες αιχμης, γιατι δυσκολευεται προς το παρον να εξυπηρετησει πολυ κοσμο ταυτοχρονα. Η παραγγειλτε τα τηλεφωνικως και περαστε να τα παρετε για το σπιτι.
Meister
Υποχρεωτική η δοκιμή στο νέο gourmeβρωμικο της πόλης. Απόμερο το σημείο αλλά φτιαγμένος με μεράκι χώρος και καλή διάθεση από τα παιδιά που το τρέχουν.

Στα θετικά: Κρεατικά που δεν βρίσκεις σε άλλο παρόμοιου τύπου κατάστημα, σωστά (τηρουμένων των αναλογίων) ψημένα και συνοδεία χειροποίητων ποιοτικών παρασκευών. Δεν είμαι φαν των κοπών σε σάντουιτς οπότε δοκιμάστηκαν τεμάχια τα οποία και ικανοποίησαν. Χαιλαϊτ τα καπνιστά τους που έχουν βαθύτερη νοστιμιά.

Στα αρνητικά: Μεγάλοι χρόνοι αναμονής όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη κριτική, με παρουσία 2-3 παραγγελιών μπορεί να φθάσει κάποιος τα 30-40'.
Οι τιμές αρκετά τσιμπημένες αν αναλογιστεί κανείς πως έκατσε σε μια καντίνα και για να χορτάσει με μια μπύρα ή αναψυκτικό θα χρειαστεί 20-25 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω ίσως και να αλλάξουν όμως σε λίγο καιρό καθότι στη κουβέντα μάθαμε ότι το κατάστημα είναι soft entry στην εστίαση της πόλης καθώς ετοιμάζεται κεντρικό στη Μητροπόλεως. Το παρόν θα συνεχίσει έχοντας και βοηθητικό/παρασκευαστικό ρολό για τα καπνιστά κτλ. Οπότε θα πρότεινα στους φίλους που τους πέφτει λίγο μακριά για δοκιμή, υπομονή.
stefos
Απο εμενα ειναι οχι και εξηγουμαι. Πηγα παρακινουμενος απο τα θετικα σχόλια και επειδη ηθελα να δοκιμασω brisket. Δυστυχώς με ενημερωσε η υπάλληλος οτι δεν ειχε τίποτα καπνιστο και μου πρότεινε σουβλακι ή πανσετα. Το μεγαλο ξενέρωμα ηταν παρόλο που μόλις ειχε βαλει κάρβουνα στη θρακα, πριν αυτά παρουν και σταχτωσουν , εβαλε πανω την πανσετα και το ψωμακι να ψηθούν. Της εξηγησα οτι ειναι λαθος να ψήνεις πανω σε κάρβουνα που δεν έχουν αναψει γιατί ειναι ανθυγιεινό και αφηνει ασχημη γευση, δυστυχώς επιβεβαιώθηκα οταν δοκιμασα το σάντουιτς. Προσωπικά το βρίσκω μεγαλο φάουλ για επαγγελματίες να κανουν τετοια λαθη. Επιπλεον 5,40 για ενα σάντουιτς με ενα πανσετακι με επιγευση καρβουνιλας δεν αξιζει.
Thanasis
Έγινε δεύτερη δοκιμή, με καπνιστό μοσχάρι μπρίσκετ, καπνιστό χοιρινό λαιμό, καθώς και επαναληπτική δοκιμή σε πανσέτα και διάφραγμα. Παρ'ότι μέχρι να ετοιμαστούν και να τα πάρω να πάω σπίτι είχαν κρυώσει, και το ψωμί είχε παπαριάσει από την υγρασία, το αποτέλεσμα και πάλι εξαιρετικό. Το μπρίσκετ σαφώς ανώτερο από το καπνιστό χοιρινό που δεν με ενθουσίασε (ήταν βέβαια καλό, χωρίς καθόλου δυσάρεστη γουρουνίλα). Το διάφραγμα rare όπως ζητήθηκε, πάλι εξαιρετικό, και οι πανσέτα πολύ καλή επίσης. Οι χειροποίητες αλοιφές επίσης πολύ δυνατές. Σύντομα θα δοκιμαστεί και καπνιστό αρνί, το οποίο είχε τελειώσει.

Τώρα αν είναι να κάνω και μια Χ κριτική, ο χρόνος ετοιμασίας είναι πολύ αργός. Ο ψήστης, ετοιμάζει τα κρέατα, βγαίνει έξω να τα ψήσει στο κάρβουνο, γυρνάει και ετοιμάζει τα σάντουιτς με οριακά αυτιστική ευλάβεια (ψιλοκόβει τα κρέατα προσεκτικά, βάζει μπαχαρικά, μαϊντανούς κτλ.). Δηλαδή για 4-5 σάντουιτς η αναμονή 20 λεπτά με μισή ώρα. Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου, αλλά αναρωτιέμαι αν θα μπορέσει να διατηρήσει αυτή την ποιότητα και περιποίηση στις ετοιμασίες αν έχει κόσμο (και τις 2 φορές που δοκίμασα είμασταν μόνοι στο μαγαζί). Και αν όντως το κάνει, πόσο θα χρειαστεί να περιμένεις.

Όσο αφορά τις τιμές, με τη δεδομένη υψηλή ποιότητα σε όλα (κρέατα, λαχανικά, σάλτσες κτλ.), θεωρώ πως είναι πολύ καλές, παρότι κάποια πράγματα μπορεί να φαίνονται τσιμπημένα (70 λεπτά χρέωση για αλοιφή στο σάντουιτς). Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι το μεγάλο jump στην τιμή από το τεμάχιο στο σάντουιτς σε κάποια προϊόντα, το οποίο είναι και inconsistent. ΠΧ. στο κοτόπουλο, 3.5 το τεμάχιο - 5 το σάντουιτς. Μια χαρά, το λες και μικρή αύξηση. Στα χοιρινά 2 το τεμάχιο - 4.5 το σάντουιτς. Υψηλή αλλά γενικά η αναμενόμενη και στα στάνταρ όλων των σουβλατζίδικων. Στα premium μοσχάρια και τα καπνιστά, 4 το τεμάχιο 7.5 το σάντουιτς. Η αύξηση κατά 3μιση ευρώ (χωρίς αλοιφή) φαίνεται πολύ μεγάλη και χωρίς να δικαιολογείται από κάπου ΕΚΤΟΣ, και αν στο σάντουιτς βάζει μεγαλύτερη ποσότητα. Δεν δοκίμασα τεμάχιο οπότε δεν ξέρω.

Το μαγαζί είναι εξαιρετικό. Προσωπικά το θεωρώ την καλύτερη επιλογή για ποιοτικό σάντουιτς στην πόλη (εκτός γύρου που δεν έχει) την δεδομένη στιγμή (Δεκέμβριος 2023). Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Thanasis
Ότι καλύτερο έχω φάει σε σάντουιτς τα τελευταία χρόνια. Δοκιμάστηκε διάφραγμα σε σάντουιτς με φοκάτσια και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το πόσο καλό ήταν για τα λεφτά του. Προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που θα φας σε εξειδικευμένο εστιατόριο και θα το πληρώσεις 100 ευρώ το κιλό αλλά για αυτό που ήταν, ήταν άριστο. Δοκιμάστηκε και διπλή πανσέτα με συνταγή μαύρου και ήταν επίσης πολύ καλή. Ακόμα και το μπούκοβο αρωματικό και αρκετά καυτερό. Μακάρι να πιάσει
fisher
Καντίνα με ενα κλειστό χώρο με ξυλόσομπα. Την έχουν κλείσει αρκετά καλά και πιστεύω θα παλεύεται η φάση ακόμη και το χειμώνα. Ο μάστορας ψήνει σε εξωτερικό bbq - καπνιστήριο. Μου φάνηκαν πάρα πολλές οι επιλογές για καντίνα.
Πήρα πακέτο 3 τεμάχια:
Εξωτερικό διάφραγμα, πολύ νόστιμο, ωραίο ψήσιμο.
Μπριζολάκι από χτένι: όπως το περίμενα, αρκετα σκληρό.
Στήθος καπνιστό: πολύ δυνατό.
Τα κρέατα τα συνοδεύει με ψητά λαχανικά τα οποία ήταν νόστιμα.
Εχει αρκετά πράγματα στον κατάλογο που θα ήθελα να δοκιμάσω οπότε σίγουρα θα ξαναπάω.
Πρώτη εντύπωση πολύ καλή!