Tiφφany's x1905

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΙκτίνου 3, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2316009773
Διαδίκτυο
Ωράριο08:30-01:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε16 Μαΐου 2024
Πρόσθετες πληροφορίες:
Κύριος μέτοχος ο Νίκος Νυφούδης (γνωστός από το Tzaki 'Ho & ΑνφάνΓκατέ και την εμπλοκή του στην πολιτική).

Executive chef ο Ασημάκης Χανιώτης.

Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά το Stack, το Λάδι και Ρίγανη, ο μικρός Βοριάς και το Tiffany's.

Εικόνες (37)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Merlot Aslanis
[εικόνα]
Σπιτικές άρτος
[εικόνα]
[εικόνα]
Πατάτες complete
[εικόνα]
Γαρίδες
[εικόνα]
Γεμιστό μπιφτέκι
[εικόνα]
Ψητή μελιτζάνα
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Καμμένο τσιζκεϊκ (καλό)
[εικόνα]
Κόλλυβα (ενδοσκοπικό)
[εικόνα]
Μπιφτέκι (ένα μπιφτέκι)
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Καπνιστή μπριζόλα (καλή)
[εικόνα]
Μοσχοχτάποδο (καλό, ήθελε λίγο ένταση)
[εικόνα]
Μπουρέκι (οκ, αρκετά ζυμαρένιο)
[εικόνα]
Πατάτες (οκ)
[εικόνα]
Ριζότο γεμιστά (καλοκαιρινό, θα έβαζα παραπάνω βούτυρο)
[εικόνα]
Σαλάτα γλάστρα (οκ)
[εικόνα]
Ταραμάς (καλός)
[εικόνα]
Ψωμί και βούτυρο
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2025)
[εικόνα]
[εικόνα]
"Κόλυβα" (αρκετά ενδιαφέρον)
[εικόνα]
Χωριάτικο μπουρέκι (ωραίο)
[εικόνα]
Bavette black angus (όχι κάτι ιδιαίτερο) με πατάτες ratee φούρνου
[εικόνα]
Μπιφτέκι βουτύρου με πιπεράτη γραβιέρα και μαγιονέζα μαύρου σκόρδου (όχι κάτι ιδιαίτερο)
[εικόνα]
Τόνος φρικασέ με γαλάκτωμα λεμονιού (πολύ καλό)
[εικόνα]
Πατάτα κονφί με φρέσκο καβούρι (το καβούρι δεν ακουγόταν τόσο πολύ)
[εικόνα]
Ψωμί και βούτυρο
[εικόνα]
Άγρια αγγιναράκια Τήνου
[εικόνα]
Κοκορέτσι
[εικόνα]

Κατάλογος (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2025: σελίδα 1/6
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2025: σελίδα 3/6
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2025: σελίδα 2/6
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2025: σελίδα 4/6
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2025: σελίδα 6/6
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2025: σελίδα 5/6
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2025 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2025 1/2
[εικόνα]
[εικόνα]

Σxόλια (11)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Theomd57 (πριν από 13 μέρες και 16 ώρες)
Πολύ ποιοτική και εύγευστη κουζίνα.

Πιστεύω περί τα 40-45€ το άτομο -με ποτήρι κρασί- είναι τίμια τιμή .

Ευγενικό προσωπικό και πολύ υποστηρικτικές οι συμβουλές της Sommelier.
Piroski
Βραδινό πέρασμα τεσσάρων ατόμων.

Ο χώρος μέσα όμορφος, αν και λίγο "try hard".
Το σέρβις ευχάριστο και εξυπηρετικό αν και αρκετά επιτηδευμένο.

Δοκιμάστηκαν αρκετά πιάτα, όλα μια χαρά χωρίς κάτι να ενθουσιάσει τρελά. Όλα ΟΚ, εντάξει.

Εκτενέστατη λίστα κρασιών αλλά τα μισά δεν υπάρχουν. Οι τιμές των κρασιών πάντως είναι εξαιρετικές.

Με αρκετό φαγητό, δηλαδή έσκασα, και δύο μπουκάλια κρασί βγήκε στα 60 ευρώ το άτομο.

Καλά ήταν αλλά δεν με έπεισε να το βάλω σε προτεραιότητα.

ΥΓ. Props για την ιδέα με τα κόλλυβα, αν και το τελικό αποτέλεσμα ήταν λίγο λαστιχωτό στο δόντι. Μπιτερ σοκολάτα με μαρμελάδα πορτοκάλι όμως είναι αχαστο.
Αυτός ο συνδιασμός παιδικής ανάμνησης και κηδείας ήταν η υπαρξιακή νότα που χρειαζομουν.
vamvakoulas
Περνώντας απο έξω, στάθηκα να διαβάσω λιγο το μενού. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα συνειδητοποίησα οτι τα ηχεία παιάνιζαν ύμνους του Νίκου Οικονομόπουλου. Σταμάτησα να διαβάζω και συνέχισα την πορεία μου. Απο μένα είναι όχι.
tsimp
Καθίσαμε Παρασκευή απόγευμα, Φλεβάρη του '25.

Ο χώρος του νέου Tifanny's είναι προσεγμένος, με "καθαρή" και σύγχρονη εικόνα. Μου άρεσε πολύ το πάτωμα (κόλλημα νο.1), και γενικά δείχνει μια καλή προσπάθεια. Παρόλα αυτά, το σύμπτωμα της χίπστερ διολίσθησης κι εδώ είναι εμφανώς αναπόδραστο, έχοντας δημιουργήσει μία αισθητική μονοτονία στον χώρο, μέσω της επανάληψης παρόμοιων κάδρων, ψαγμένων banner και ευφάνταστων t-shirt σε κάθε γωνιά (ομολογουμένως όλα τους είναι όμορφα), μήπως και δεν καταλάβουμε ότι το μαγαζί πλέον αράζει και με 30άρηδες.

*Κόλλημα νο.2: Στη νέα έκδοση του καταλόγου θα βρεί κανείς caps τονισμένα και μία και δύο και τρεις φορές —ελάχιστο πιθανώς, αλλά περισσότερο δείχνει απροσεξία παρά ότι ξέφυγε.

Στα του φαγητού.
Μελιτζάνα ψητή, Πατάτες κομπλέ, Κεμπάπ προβατίνας με την απόδοση να θυμίζει περισσότερο σουτζουκάκια λόγω μεγέθους και κυμίνου, Αρνί τσιγαριαστό, Γαμοπίλαφο με το κρέας χωριστά, Μπιφτέκι βουτύρου, Κοκορέτσι.
Φαγητό δίχως εκπλήξεις, σε γενικές γραμμές ήταν όλα οκ γευστικά, δεν ενθουσίασε κάτι από όσα πήραμε ούτε κι απογοήτευσε (το κοκορέτσι, ίσως, μόνο, που μεταξύ άλλων ήρθε περιχυμένο με ελαιόλαδο (?)).

Ωραίος ο κατάλογος με τα κρασιά, και για μας που τώρα γνωρίζουμε.

Οι τιμές, όπως σημειώνεται, υψηλές για το φαγητό (και κάποια ευρώ πάνω σε σχέση με τον ανηρτημένο από 16/5/24 κατάλογο). Δεν αποκλείω να επιστρέψω κάποια στιγμή (για την κάβα σίγουρα, καθώς και για νέες δοκιμές), αλλά δεν μπαίνει στις άμεσες προτεραιότητες.
Δύναμη Τσι
Το μαγαζί ως τοποθεσία και διακόσμηση είναι ωραίο
Επίσης αξιόλογη λίστα κρασιών αρκετά μεγάλη με νορμαλ τιμες
Δυστυχώς τα καλά τελειώνουν κάπου εδώ
Το φαγητό είναι επιεικώς μέτριο ,οι τιμές στον θεό
Ένα σκέτο μπιφτέκι χωρίς καμία γαρνιτούρα στα 14 ευρώ!
Κοντοσούβλι κοτόπουλο σκληρό ,φυσικά χωρίς γαρνιτούρα ,στα 17 ευρώ ! Ξυνο νερό στα 7 ευρώ
Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που είναι τόσο ακριβά με τοσο μέτριο αποτέλεσμα ,επίσης δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να κάτσει μεσημέρι να πάρει ένα σκέτο μπιφτέκι να δώσει 14 ευρώ και να πει χόρτασα
mrlolen
Επίσκεψη Ιουλίου. Εξαιρετικά vibes εσωτερικά με φοβερή διακόσμηση. Ευγενικό και γρήγορο σέρβις, ότι δοκιμάστηκε από καλό έως πολύ καλό χωρις καμιά αστοχία.Μεγάλη λίστα κρασιών σε εξαιρετικές τιμές. Άνετα πήγαινα και για κρασί λόγω πολύ ωραίου περιβάλλοντος και τιμών στα κρασιά. Τα κυρίως από 14-26 ευρώ, έχει και κοπές που θα τις δοκιμάσουμε σε επανάληψη. Είναι κρίμα στυλ εστιατορίου που στο Παγκράτι θα έκανε πάταγο, να κρίνεται από θεσσαλονικιούς boomers για τα περασμένα του μεγαλεία (sic!)
varethika ton prologo
Ωραία νέα προσθήκη στην εστιατορικη σκηνή της Θεσσαλονίκης για το Τιφφανυς 1905
Ένα σύγχρονο και όμορφο νεο μπιστρό με απλή κουζίνα ,σουβλες και ωραία κρασια (κρασια σε πολύ καλη τιμολόγηση και απίστευτη ποικιλία )
…δεν έχει καμία σχέση με τον παλιό τιφφανυς (για μένα καλύτερα γιατί ούτε ιδαιτερες αναμνήσεις είχα ούτε είχα φάει παλιά εξαιρετικά δηλαδή δεν θα μου λείψουν τα κατεψυγμενα λαχανικά καρέ που συνόδευαν ως γαρνιτούρα κάποια πιάτα ,ούτε το ρύζι μνημοσύνου )
Θεωρώ σημαντικη την συνεισφορά του Michelin guy chef Ασημάκη Χανιωτη (πχ εξαιρετικές σαλτσες beure blanc στο κοτόπουλο σούβλας και γενικά φαίνεται το "χερι του chef" σε αρκετές παρασκευές
Δοκιμάσαμε κοντοσουβλι , ολόκληρο κοτόπουλο σούβλας , κροκέτες με μάγουλο , κιουνεφε και αλλά (όλα ήταν πολύ καλά )καλές τιμές στα κρασια λειτουργεί και ως wine bar απλά για κρασί
Για μένα αξίζει δοκιμής
Σταύρος
Το αστείο είναι ότι, χθες το απόγευμα που πέρασα, όλα του τα εξωτερικά τραπέζια ήταν γεμάτα από όσους -κατά τα φαινόμενα- αδιαφορούν για τις τιμές.
Διάβασα και γω τον κατάλογο περιμένοντας ως νοσταλγικός μεσήλικας να δω κάτι από την εποχή που σκίζαμε γάτες και τρώγαμε, αμπελοντολμάδες αυγολέμονο, μπιφτέκι γεμιστό και μαγειρίτσα όλο το χρόνο. Φευ της κοπής! Πραγματικά επίσης, οι πατάτες κομπλέ 12 ευρώ !!! Όχι φίλε μου, αν θέλω να νοσταλγήσω τα 90ς, βλέπω Απαράδεκτους στο MEGA, όχι απαράδεκτους καταλόγους...
aethra
Τι διαβάζουν τα ματάκια μου? πατάτες κομπλέ 12!!!!!!!!! ευρώ? 12? Και στα γλυκά κόλυβα 9.5 ευρώ? !!!!!!! Μήπως δεν είναι ο γιαλός στραβός τελικά?
varethika ton prologo
Άνοιξε σήμερα