| Κατηγορία | Εστιατόριο, Bar-Restaurant |
| Διεύθυνση | Μητροπόλεως 11 & Ίωνος Δραγούμη 2, Θεσσαλονίκη |
| Νομός | Θεσσαλονίκης |
| Χάρτης | |
| Τηλ. επικοινωνίας | 2310239805 |
| Διαδίκτυο | |
| Ωράριο | |
| Χαρακτηριστικά | |
| Λέξεις κλειδιά | Κλοσάρ, Chlochard, Closhard, #ταράτσα, #upscale, #fine dining, #business, #αστακοί, #yakitori, #sushi, #sashimi, #gyoza, #σεβίτσε, #στρείδια, #όστρακα, #χτένια, #χαβιάρι, #χορτόπιτα, #χταπόδι, #γαρίδες, #καλαμάρι, #steaks, #ντολμαδάκια, #ζυμαρικά, #ριζότο, #μάγουλα, #κοτόπουλο, #σολομός, #προφιτερόλ, #αρμενοβίλ, #τιραμισού, #ρεβανί |
| Άνοιξε | 19 Μαρτίου 2026 |
Καταπληκτικός χώρος.
Αστική πολυτέλεια με προσοχή στο έπακρο.
Πρέπει να ψάξεις για να βρεις ψεγάδια που απλά δεν υπάρχουν. Ο χώρος ανακαινίστηκε μα απόλυτη ευλάβεια να διατηρηθεί ο ταυτότητα του κτηρίου.
Άψογο και μια εξαιρετική έδρα (ποδοσφαιρικός όρος) για να κερδίσει κανείς βραβεία και αστέρια.
Με αυτό το σκεπτικό, δεν θα σταθώ στο φαγητό, καθώς είναι ακόμη οι πρώτες μέρες και χρειάζεται χρόνο για να βρει τον ρυθμό του.
Ο κατάλογος είναι ιδιαίτερα εκτενής, με πολλές επιλογές σε ψάρι και κρέας — εκτιμώ πως είναι τουλάχιστον 30–40% μεγαλύτερος σε σχέση με το προηγούμενο εστιατόριο.
Αυτό, ωστόσο, δημιουργεί έναν προβληματισμό, καθώς δυσκολεύει τη διατήρηση της ποιότητας και περιορίζει το στοιχείο της έκπληξης· αναφέρομαι κυρίως στη δημιουργικότητα, την εναλλαγή του μενού και τα πιάτα ημέρας.
Με πρόθεση εποικοδομητικής κριτικής, θα σταθώ στη λίστα κρασιών, η οποία —κατά τη γνώμη μου— χρειάζεται μια συντακτική αναθεώρηση.
Σε επίπεδο τιμών, προσφέρει αρκετές επιλογές, με τις τιμολογήσεις να κινούνται περίπου στο Χ2,
Η ποικιλία των λευκών κρασιών υπερτερεί αισθητά των κόκκινων, κάτι που υποδηλώνει μια σαφή κατεύθυνση προς την ψαροφαγία ως βασικό χαρακτήρα του εστιατορίου.
Με έκπληξη διαπίστωσα την παρουσία μεγάλων και εμβληματικών κρασιών στη λίστα — επιλογές που ασφαλώς δεν απευθύνονται σε όλους. Ωστόσο, για όσους θα τα επιλέξουν, η παρουσίασή τους οφείλει να είναι αντάξια της αξίας τους.
Συγκεκριμένα, το Château Pétrus Pomerol (750ml) αναφέρεται με τιμή 8.
Αντίστοιχα, στη λίστα υπάρχει και το Opus One (συνεργασία του Robert Mondavi με τη βαρόνη Philippine de Rothschild), χωρίς επίσης αναγραφή έτους. Η τιμή του, αν θυμάμαι σωστά, διαμορφώνεται περίπου στα 1.
Σε κρασιά αυτού του επιπέδου, η λεπτομέρεια δεν είναι πολυτέλεια — είναι προϋπόθεση.
Δεν φαίνεται να έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις επιλογές κρασιών by the glass, κάτι που θα μπορούσε να προσθέσει ενδιαφέρον και ευχάριστες εκπλήξεις στην εμπειρία.
Επιπλέον, δεν διαπίστωσα την παρουσία σομελιέ, στοιχείο που θα ενίσχυε σημαντικά τη συνολική οινική προσέγγιση του εστιατορίου.
Θα επανέλθω στα του φαγητού στο μέλλον.
Ελπίζω μέχρι τότε να έχουν αναθεωρήσει και την μουσική τους. Ακροβατούν ανάμεσα σε Bar και εστιατόριο με επιλογές 80s, 90s, Madonna, Pet shop Boys, Gilbert Montagné …
Θα άξιζε, επίσης, να υπάρξει μια ουσιαστική κριτική και στον τομέα της μουσικής, καθώς πρόκειται για μια παράμετρο που οι περισσότεροι χώροι εστίασης δεν αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα, παρότι επηρεάζει καθοριστικά τη συνολική εμπειρία.