Clochard

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Bar-Restaurant
ΔιεύθυνσηΚομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310239805
Διαδίκτυο
Ωράριο13:00-00:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Κλοσάρ, Chlochard, Closhard, #upscale, #fine dining, #business, #γαλλικό
ΆνοιξεΣεπτέμβριο 2021
ΙδιοκτησίαΑλέξανδρος Βασίλογλου
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου Excelsior.

Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά το Charlie D., το be* και το Excelsior.

Εικόνες (18)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Φιλέτο με πατάτες τηγανητές και σάλτσα μπεαρνέζ
[εικόνα]
Chefs welcome
[εικόνα]
Σφυρίδα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Crepes Suzette
[εικόνα]
Crepes Suzette
[εικόνα]
Μπακλαβάς
[εικόνα]
Φιλέτο πάπιας
[εικόνα]
Αστακός κρυθαράκι
[εικόνα]
Γκασπάτσο κρύα σούπα
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2022)
[εικόνα]
Μοσχαράκι "ραγού" με ζυμαρικά (καλό)
[εικόνα]
"Τραχανότο" με πανσέτα (οκ)
[εικόνα]
Πιάτο "καλωσορίσματος"

Σxόλια (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
varethika ton prologo
Ωραία ατμόσφαιρα, λίστα κρασιών μεγάλη με σχετικά καλη τιμολόγηση αλλά λίγο βαρετή, φαγητό φιλέτο με πατάτες τηγανητές, Ταρταρ, ζυμαρικά με, μαγουλα όλα μια χαρά χωρίς αστοχίες
Σέρβις μια χαρά διακριτικό και επαγγελματικό
Οι τιμές είναι περίπου 20%κατω από αντίστοιχα αθηναϊκά εστιατόρια (Vezene, Κουκουβάγια)
Ένα ωραίο comfort εστιατοριο της πόλης που για μένα αξίζει
Rat Pack
Δείπνο μεγάλης παρέας στο Clochard.

Είναι ένα ιστορικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης με βάση κυρίως την γαλλική κουζίνα.

Παλιά είχε αρκετές επιλογές σε ελληνική κουζίνα όπως λαχανοντολμάδες, αρνάκι τις οποίες δεν έχει πλέον.

Σε κεντρικό σημείο στην πόλη, όμορφη διακόσμηση, καλό art de la table και καλό ευγενικό service.

Εξαιρετική, μεγάλη λίστα κρασιών με πραγματικά πολλές επιλογές και σε αφρώδη και κρασιά.

Ψωμί λευκό και μαύρο με βούτυρο αδιάφορα.

Ελληνική σαλάτα απλή, ντολμαδάκια μέτρια, σεβίτσε μέτριο, τσιπς και πατάτες τηγανητές καλές.

Στα του φαγητού υψηλό επίπεδο σε παρουσίαση και κάποια πιάτα ήταν πολύ καλά όπως το chateaubriant και το κριθαράκι με αστακό κα’ ομολογία των συνδαιτυμόνων μου.

Η πάπια που παράγγειλα ήταν ένα κακό πιάτο.

Φιλέτο πάπιας Rougie, κρέμα κολοκύθας, ψητό κουνουπίδι, edamame, τζελ μανταρίνι, φυστίκι, σάλτσα crue de cacao.

Το φιλέτο πάπιας κομμένο σε λεπτές φέτες, άστοχη επιλογή του chef δεν είναι πάπια Πεκίνου, καλοψημένο ενώ έπρεπε να είναι μέτριο, σάλτσα που πίκριζε. Λάθος εκτέλεση, λάθος συνδυασμοί.

Σπάνια εισέρχομαι σε τεχνικές λεπτομέρειες εκτέλεσης πιάτων, είχα υψηλές προσδοκίες και με εξέπληξε αρνητικά.

Είχα καιρό να τοποθετήσω τα μαχαιροπίρουνα μπλεγμένα σαν δόρυ στο πιάτο στην μέση, όχι ότι το κατάλαβε και κανένας ….

Γλυκά Crepes Suzette καλή με θεατρική παρουσίαση η πυρπόληση, ήθελε λίγο ακόμα για να εξατμιστεί το έντονο αλκοόλ.

Μπακλαβάς μια μπουκιά καλός.

Τιμές ακριβές.
Υψηλές προσδοκίες, χαμηλή πτήση.
Θα το ξαναδοκιμάσω για ψάρι αλλά όχι σύντομα.

ΥΓ. Παράπονο …. δεν υπάρχει εστιατόριο να φας πάπια al orange στην Θεσσαλονίκη.
Piroski
Πήγαμε για γλεντοκόπι και δοκιμάστηκαν διάφορα.

Τα κρύα ορεκτικά ήταν τα περισσότερα πολύ καλά. Τατάκι τόνου, Σεβίτσε φαγκρί, Μοσχαρίσιο ταρτάρ, κάποιου είδους σούσι που μου διαφεύγει το όνομά του, όλα πολύ καλά. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν το χταπόδι καρπάτσιο, ήταν πολύ blunt.

Σαλάτα με βαλεριάνα, αμπελοφάσουλα, φράουλα, κατσικίσιο τυρί ήταν διεκπεραιωτική.

Για κυρίως, φραγκόκοτα με κρέμα και τσιπς εσαλότ, απλά καλή. Δεν είχε κάτι να το κάνει να ξεχωρίζει.

Δοκιμάστηκαν και όλα τα γλυκά του καταλόγου, τα οποία ήταν καλά αλλά ως εκεί. Δεν υπήρξε κάποιο που να προκάλεσε επιθυμία για επανάληψη.

Δύο φιάλες idylle d'achinos από la tour melas ταίριαξαν υπέροχα με το φαγητό.

Γενικά ήταν καλά. Μια χαρά, δεν μπορώ να πω. Αλλά όταν το μέσο ορεκτικό έχει 25 ευρώ περιμένεις πολύ παραπάνω. Πολύ πολύ παραπάνω. Στο τιμολογιακό επίπεδο που έχει βάλει τον εαυτό του πιστεύω πως δεν μπορεί να σταθεί.

Σέρβις σούπερ.

Συνολικό κόστος δεν ξέρω. Με κερνάνε επειδή είμαι όμορφος.
toy
πρόσφατη επίσκεψη στο νέο χώρο που σαφώς είναι πολύ καλύτερος από τον προηγούμενο.
στα του φαγητού τώρα, ήταν επαγγελματικό τραπέζι που δοκιμάστηκαν διάφορα.

Χταπόδι καρπάτσιο, ρεβιθάδα, αυγοτάραχο Τρικαλινού, πίκλα μανιταριού shimeji, μέτριο
“Sushi” ντολμαδάκι γιαλαντζί, γαρίδα, αρωματικό γιαούρτι, καλό
γαρίδες με χειροποίητα ζυμαρικά και κόκκινη σάλτσα, μετριοκακό πιάτο.
Tataki tuna, αγγούρι, ταπενάντε πράσινης ελιάς, σουσάμι, μαγιονέζα αγριορέπανου, μέτριο
Πελαγίσια σφυρίδα, λαχανικά ατμού, σάλτσα ταρτάρ , το ψάρι ήταν φαγκρί τελικά, που ήταν καλό αλλά για ένα πιάτο σε αυτή την τιμή δεν δικαιολογείται το αποτέλεσμα
Σατομπριάν (για δύο άτομα), Limousin, ήταν πραγματικά εξαιρετικό το πιάτο αυτό από τα κλασικά του Clochard

service σβέλτο, επαγγελματικό.
γεννήθηκε σε όλους μας η απορία από την τόσο χαμηλή πτήση όταν μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλύτερες επιδόσεις το συγκεκριμένο μαγαζί.
Ίσως απλά να θέλει το χρόνο του στο νέο χώρο..