Εικόνες (137)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Τηγανιά κοτόπουλο με φρέσκα μυρωδικά και τυρί κρέμα (αδιάφορο)
Μαστέλο στην σχάρα (αδιάφορο)
Σαλάτα ταμπουλέ με ψητές γαρίδες (πολύ κακό, το πλιγούρι παραβρασμένο, οι γαρίδες άνοστες και γλύκιζαν με περίεργο τρόπο)
Τυροπιτάρι Αμοργιανό με μαρμελάδα ντομάτας (καλό)
Γυροτηγανιά με τζατζίκι και πιτάκια (αδιάφορη, στεγνός ο γύρος, νόστιμο το τζατζίκι)
Πολίτικη (δίχασε την παρέα, εμένα μου άρεσε)
Κεφτεδάκια της Γιαγιάς (οκ)
Κτήμα Παπαργυρίου Le vigneron grec 2024 πορτοκάλι (ποτήρι)
Κτήμα Παπαργυρίου Le vigneron grec 2024 πορτοκάλι (πίσω όψη)
Κτήμα Παπαργυρίου Le vigneron grec 2024 πορτοκάλι (πολύ καλό)
Πάβλοβα με φράουλες (καλή)
Πρόβατο ξηράς ωρίμανσης (πολύ καλό, ζουμερό και η "σάλτσα" ντομάτας απόλυτα ταιριαστή)
Φρικασέ γαρδουμπάκια (τομή)
Φρικασέ γαρδουμπάκια (εξαιρετικό)
Ανοικτή πίτα με πάπια κονφί και άγρια μανιτάρια (πολύ καλή)
Επτανησιακή νερατζοσαλάτα με εσπεριδοειδή (καταπληκτική)
Θράψαλο σχάρας γεμιστό (κακό, άγευστο, σκληρό)
Καλαμαράκια (μέτρια, σε κάποια κομμάτια γευόσουν σβώλους αλευριού από το κουρκούτι)
Ρεγγοσαλάτα (κακή, αταίριαστες οι γεύσεις)
Πανακότα (κερασμένη, καλή)
Κόψιμο κρέατος στο τραπέζι
Στα του φαγητού, πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικά. Ανεπιτήδευτη ελληνική κουζίνα, με νησιώτικες επιρροές (βλ. νερατζοσαλάτα, αλιάδα, σογάνια). Επίσης, είχε πολλές ετικέτες κρασιών, εμείς δοκιμάσαμε το πορτοκαλί τους, Le Vigneron Grec, πολύ καλό. Το μόνο μου "
Η Osteria Greca ξανανοίγει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη (αν θυμάμαι καλά). Πιστεύω ότι αξίζει μια μονοήμερη, ακόμη και από πιο μακρινές πόλεις, όπως για παράδειγμα η Αθήνα ή η Πάτρα. Θα το ξαναεπισκεφτώ σίγουρα στο μέλλον.
Στα του φαγητού, όσα δοκιμάστηκαν ήταν σε καλό επίπεδο (γενικά ο ανταγωνισμός στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι και πολύ υψηλός). Υπάρχει διάθεση δημιουργικότητας, όπως πχ. τυροκαυτερή με '
Συμπερασματικά, είναι μια καλή επιλογή αν βρίσκεσαι σε ακτίνα μισάωρου από την περιοχή (όμως όχι να το επισκεφτείς, για παράδειγμα, από την Αθήνα). Θα το ξαναεπισκεφτώ στο μέλλον.
Στα του φαγητού, ήταν όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο, αντάξιο όσων είχα ακούσει πριν πάω. Συμφωνώ με τον AG ότι η σεφταλιά μπακαλιάρου ήταν ίσως το καλύτερο που δοκιμάσαμε, και προσθέτω τα γιουβαρλάκια σφυρίδας και τον γαύρο νιγκίρι, κάτι που θα ήθελα να βλέπω περισσότερο σε ψαρο-εστιατόρια, δηλαδή να πειραματίζονται με φρέσκα ελληνικά ψάρια σε σούσι παρασκευές (νιγκίρι, σασίμι κτλ). Επίσης, οι τιμές ήταν καλές δεδομένου του ύφους, της ποιότητας και της τοποθεσίας του μαγαζιού.
Το προσωπικό, ενώ ήταν ευγενικό και εξυπηρετικό, ήταν κάπως αργό και νευρικό. Επίσης, θα περίμενα μεγαλύτερη εξυπηρετικότητα στην επιλογή κρασιού. Για παράδειγμα, όταν ρωτήσαμε τι εννοούν με το "
Εν κατακλείδι, πολύ καλή εμπειρία ψαροφαγίας προς το fine dining, σε όμορφη περιοχή, εύκολα προσβάσιμη με το μετρό. Θα επιδιώξω να ξαναπάω στο μέλλον και το συνιστώ.
Πολύ ικανοποιητικό φαγητό σε λογική καφενείου, γεύσεις γνώριμες με περιποιημένη εμφάνιση και δημιουργική διάθεση (βλ. ταραμάς με τηγανιτές μπάμιες). Πολύ καλό και το χύμα τσίπουρο Τυρνάβου. Το προσωπικό ευχάριστο και βοηθητικό.
Θα το ξαναεπισκεφτώ σίγουρα στο μέλλον.
Συμπαθητική επιλογή για όσους δουλεύουν ή μένουν στην περιοχή για πιο δημιουργικό lunch.
Το διαχειρίζεται ένα ζευγάρι (δεν γνωρίζω αν τους ανήκει) οι οποίοι φτιάχνουν τα φαγητά και σερβίρουν οι ίδιοι. Συνεπώς θέλει μια κάποια υπομονή, ειδικά αν έχει πολύ κόσμο.
Το έχω επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν, συνήθως απογευματινές ώρες, αλλά όχι πρόσφατα και δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες. Με είχε εντυπωσιάσει η σπεσιαλιτέ του Γιάννη: ψωμί περασμένο από το τηγάνι σε ελαιόλαδο με μανιτάρια, τυρί φέτα και πηκτή (δική τους παραγωγής). Αλλά καλά πιάτα ήταν οι τηγανιτές πατάτες (κομμένες στο χέρι και τηγανισμένες εκείνη την ώρα, θυμίζουν σπιτικές), η φάβα, τα ρεβίθια φούρνου και οι πίκλες τους (επίσης δικές τους). Οι τιμές μου φαίνονταν ελαφρώς τσιμπιμένες για την ποσότητα, αν θυμάμαι καλά.
Ελπίζω να μην έχει αλλοιωθεί τον τελευταίο χρόνο που δεν το έχω επισκεφτεί.
Το προσωπικό ήταν ευγενικό και ο ιδιοκτήτης ο κ. Γιώργος είναι από την Όλυμπο της Καρπάθου. Εξού και οι καρπαθιώτικοι μεζέδες όπως οι μακαρούνες και τα ιδιαίτερα ντολμαδάκια. Μας είπαν όμως ότι ο κατάλογος δεν έχει ανανεωθεί, οπότε πρέπει να ρωτήσει κανείς για την διαθεσιμότητα σε μεζέδες και τσιπούρα.
Τα φαγητό ήταν νόστιμο, όχι κάτι το ιδιαίτερο βέβαια. Έχει λογική παραδοσιακού καφενείου/μεζεδοπωλείου με τιμές λογικές για την Αθήνα του 2025. Θα ξαναπήγαινα, αν και στην περιοχή υπάρχουν καλύτερες επιλογές όπως η Στοά του Ψυρρή.
Τα περισσότερα φαγητά που δοκιμάσαμε τα έχω ανεβάσει σε φωτογραφίες (με σχόλια). Επιπλέον, παραγγείλαμε παϊδάκια ζυγούρι, τα οποία δεν με ενθουσίασαν. Επίσης, ήπιαμε χύμα ροζέ κρασί, το οποίο ήταν καλό. Γενικά, με εξαίρεση τα σκιουφιχτά με ανθότυρο, θα έλεγα ότι το φαγητό κινήθηκε σε μέτριο επίπεδο. Μας έκανε εντύπωση, ειδικά με βάση τις συστάσεις γνωστών και τα θετικά σχόλια που είχαμε διαβάσει στο διαδίκτυο. Αυτό, βέβαια, μπορεί να οφείλεται σε κακή μέρα ή/και σε δικές μας λιγότερο επιτυχημένες επιλογές.
Εν κατακλείδι, δεν αποκλείω την πιθανότητα να ξαναεπισκεφτώ την Έργανο στο μέλλον, αλλά όχι αν το ταξίδι είναι σύντομο, όπως αυτή τη φορά.