Εικόνες (64)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μεσιέ Χρήστος επί τω ξάφρισμα
Χοντρός κομπλέ με μπούκοβο και ψωμάκι για βούτες (απολαυστικός)
Ντουζλαμάς κομπλέ (κόκκινο, σκόρδο, ξύδι, μπούκοβο)
Ντουζλαμάς κομπλέ (κόκκινο, σκόρδο, ξύδι, μπούκοβο)
Ντουζλαμάς κομπλέ, με μπόλικο κόκκινο, σκόρδο, ξύδι, μπούκοβο
Ψιλοκομμένος με έξτρα σαρδένι (κόλαση)
Ψιλοκομμένος με έξτρα σαρδένι (κόλαση)
Ψιλοκομμένος έτοιμος για κατανάλωση (κόλαση)
Πατσάς πακέτο (με το μπουκοβάκι του για έξτρα ηδονή)
Πατσάς πακέτο (δεν υπάρχουν λόγια)
Στεγνός μέτριος ριγανάτος (καλός)
Σμυρνέικα σουτζουκάκια (οκ)
Ριγανάτο (οκ αλλά όχι τρομερό, δε θα το ξανάπαιρνα)
Κοτόσουπα (καλή, υγιεινή, στρώνει το στομάχι καλύτερα απ' ότι ο πατσάς, παρόλο που ο πατσάς είναι πιο σέξι)
Εσωτερικά (Ιανουάριος 2018)
Πατσάς ψιλός με σαρδένι (όνειρο)
Εσωτερικά (Δεκέμβριος 2017)
Πατσάς με έξτρα σαρδένι (αδιανόητος!)
Ψιλοκομμένος πατσάς με σαρδένι (εξαιρετικός όπως πάντα)
Κατάλογος (5)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2024
Κατάλογος Ιανουαρίου 2024
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2017
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2016
Χώρος 70-80s μου θύμισε παλιές ωραίες εποχές
Πρώτες ύλες μια και μια
Φέτα ικανοποιητική μερίδα μπόλικο λάδι ρίγανη
Γιουβαρλάκια μούρλια μπαμπατσικα πεντανόστιμα (4) χωρίς αυγολέμονο
Ψωμί ωραίο φρέσκο
3,
Ανυπομονώ για τον πατσά του
Κουβέντα στην κουβέντα είχα την τιμή να μου προτείνει από μόνος του να μπω στον προσωπικό χωρο προετοιμασίας
Ίσως γιατί με συμπάθησε η ίσως γιατί του ανέφερα πως είμαι -ήμουν- του επαγγέλματος (μάγειρας)
Όντως βγάζει παράπονο σχετικά με το πόσο τσιγκούνηδες είμαστε σαν Έλληνες και πως κάποιοι πάνε σε άλλους και τρώνε πιο ακριβά και πολύ πιο μέτρια
Όντως ανέφερε πως ότι και να έγινε με κρίσεις, ανατιμήσεις κτλ δεν ανέβασε ποτέ τιμές παρ όλο που μπαίνει μέσα.
Επίσης ανέφερε πως κάποιος τον πίεζε να τον βγάλει φωτο χωρίς τη θέληση του. Να φαίνεται δλδ ο ίδιος. Με λίγο αναζητηση αντιλήφθηκα ποιος
Προφανώς οι φωτό στο παρασκευαστήριο τραβήχτηκαν με την έγκριση του
Δεν έχω μέτρο σύγκρισης με παλιές εποχές του καταστήματος καθώς λόγω τοποθεσίας πήγαινα περισσότερο στα δυτικά, αλλά κάτι μου λέει πως μαζί με τον Κούκλου είναι οι κορυφαίοι
Στο άμεσο μέλλον θα έχετε ενημέρωση και για τον πατσά του
Διάβαζα τα σχόλια για τον πρόλογο του μάστορα και έλεγα "
Ντουζλαμάς κομπλέ και για μένα, το οποίο πρώτη φορά πρέπει να δοκιμάζω. Βάλσαμο θα έλεγα, πεντανόστιμος, ξυδάτος και πολύ χορταστικός. Μαζί με μπούκοβο που στο δίνει σε χαρτοπετσέτα για να βάλεις όσο θέλεις, πραγματικά απολαυστικός.
Μία στο τόσο, θα το τιμάω.
Καταθέτω και τούτο: Η μίρλα είναι κομμάτι του όλου εξπήριενς και λειτουργεί ως μουσική υπόκρουση στην κατανάλωση του προϊόντος. Είναι απολύτως αρμονικά ενταγμένη στη λογική της καλτχιάς.
Ο πρόλογος γνωστός ,
- Χρήστο, τι ώρα το κλείνεις το μαγαζί;
- Δώδεκα η ώρα ακριβώς! Πάει, πέρασαν οι καλές οι εποχές· τώρα πια δεν κυκλοφορεί ψυχή έξω μετά τα μεσάνυχτα! Και πόσο ν' αντέξω; Από τις 10:
- Ναι, σωστά μιλάς Χρήστο! Άντε, να έρθει η ώρα να βγεις στη σύνταξη, να ξεκουραστείς...
- Μα έχει ήδη 4 χρόνια που βγήκα στη σύνταξη! Αλλά να σου πω κάτι; Να παρακαλάτε όλοι σας να είμαι γερός, να το κρατάω το μαγαζί. Και ξέρεις γιατί;
- Γιατί Χρήστο;
- Γιατί άμα το κλείσω, δεν θα βρείτε πουθενά αλλού τέτοιον πατσά! Πουθενά! Και πού '
Η σημερινή τιμή του πατσά είναι στα 8 ευρώ.
Το προϊόν καθαυτό είναι αξιοπρεπές αλλά αυτην την κασέτα πως αυτός είναι ο καλύτερος και ο πιο φθηνός, φτάνει νισάφι. Πολύ κουραστικό
"
Απόσπασμα στιχομυθίας που είχαμεν προ ολίγου. Πολύ δυνατός πατσάς τοώντι ναουμ. Μέτριος κομπλέ με προσθήκη ολίγον ξυδιού, μέτριας ποσότητας μπούκοβου και μπουκιές άρτου για να κάνεις μακροβούτια. Ο ορισμός του ποιοτικού, υγιεινού - όσον αφορά το σώμα αλλά και τη ψυχή - και κυρίως ΡΩΜΑΙΙΚΟΥ εδέσματος.
Έφυγα καταπραϋμένος και αναπαυμένος. Ο μαστρο-Χρήστος πρέπει να '
Πέρασα προχθές, Σάββατο αργά, μετά τα μεσάνυχτα, περίπου 12:
Οι τιμές του ανέκαθεν ήταν λαϊκές. Πατσάς (ψιλός, χοντρός, ποδαράκι, μοσχαροκεφαλή), μαγειρίτσα, κοτόσουπα, γιουβαρλάκια, όλα στην ίδια τιμή: 7,
Έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος. Θα το ξανακάνω στέκι μου. Δυστυχώς όμως ο κυρ Χρήστος γέρασε πια. Φοβάμαι ότι κάποια μέρα στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον, θα πάει κι αυτό στο νεκροταφείο...
Μου έλειψε η γεύση του πατσά έναν χρόνο τώρα κι ήταν σκέτο βάλσαμο!
Ανανέωση: όπως διευκρίνισε ο Ουαλός, πωλείται το ακίνητο, όχι η επιχείρηση.
Πατσά από μοσχάρι μόνο.
Φεύγοντας έπιασα επίτηδες κουβεντούλα με τον κο Χρήστο. Τον θυμάμαι ανέκαθεν σ' αυτό το πόστο- ζωντανή ιστορία της πόλης. Μου είπε ότι το '
μερίδα καλή.
πατσάς εξαιρετικός
ζωμός επίσης εξαιρετικός.
νομιζω ο καλύτερος της θεσσαλονίκης, θα συνεχίσω την έρευνα μου :)
τιμες αρκετα υψηλες για πατσα και για οτι εχω συνηθισει στην εδεσσα που εχει τον καλυτερο πατσα του κοσμου.
Εξαιρετικός για μια ακόμα φορά
Στα 30 χρόνια που πηγαίνω, μόνο μια φορά τον βρήκα ελαφρώς αραιό
Ενα χοντροκομμένο λοιπόν, μπόλικο μπούκοβο και μια κουταλιά ξυδι και...
Στο τσακ ήμουν να παρω και μισό ακόμα για καπάκι, αλλά στις 23.
Ο τιμοκατάλογος γράφει 7.
αξιοπρεπη επιπεδα χωρις να γινεται μεηνστρημ
το μπουκοβο μετριο χωρις μεγαλη σπιρταδα
παντως θα ξαναπηγαινα ανετα
ζητηστε να σας φερει και μια μεριδα πατατες(ξερει αυτος)
...
καλη λυση και για μια μεσημεριανη σουπα(ειναι ανοικτα)
Θα ξανα πάρω
τωρα για το συγκεκριμενο τον τελευταιο χρονο 2 φορες πηγα, η μια τραγικη η αλλη αποδεκτη(παραγγελλια παντα χοντρο αναμεικτο, ενα στεγνο ποδι στην μεση και μανουρακι με ρετσινα)
Τρομερός, και πολύ ευγενικά τα παιδιά, με το σκορδοστούπι δυνατό. Το μπούκοβο όμως ήταν αδιάφορο. Η τιμή του πλέον πήγε στα 7,
Έχω μεγαλώσει στην Ορεστιάδα και οι ντόπιοι εκεί κάνουν τρομερό πατσά! Ακόμα και τώρα όποτε πάω καμιά φορά (χειμώνα-καλοκαίρι) ο πατσάς είναι must! :)
Τριάδα μπορώ να φτιάξω αλλά για μέτριες καταστάσεις... Ούτε ζέστη-ούτε κρύο και κατ' ανάγκη πατσάς...
Εδώ πλέον τον έχω ψιλοκόψει γιατί δεν μ' έχει αρέσει ιδιαίτερα κάποιος (και έχω φάει σε τουλάχιστον 10 πατσατζίδικα...) αλλά όταν είναι να πάμε κάπου και στα γρήγορα τίνω λίγο σ' αυτό στην Μαρτίου με Εγνατία.
Έχω φάει πάρα πολλές φορές πατσα στο Λάζαρο (λόγω ότι κάποτε έμενα εκεί από πάνω και μου ήταν βολικός...) αλλα έχω διαπιστώσει ότι είναι λίγο ψιλοβρωμύλος και πολλές φορές ο πατσάς δεν είναι καλά πλυμμένος/βρασμένος και προσεγμένος...
Εννοείται ότι ο πατσάς πρέπει να μυρίζει...