Τ' Άστρα

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΠατσατζίδικο
ΔιεύθυνσηΜάρκου Μπότσαρη 7, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310849743
Διαδίκτυο
Ωράριο10:30-00:00. Αύγουστο κλειστό. Καθαρά Δευτέρα κλειστά.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Τα Άστρα, Τάστρα
Άνοιξε1974
Πρόσθετες πληροφορίες:
Τον Αύγουστο του 2009 έκανε μια μικρή ανακαίνιση και άλλαξε όνομα από "Λαζάρου" σε "Τ' Άστρα". Με την ανακαίνιση ιδιοκτήτης παραμένει ο ένας από τους τρεις αρχικούς (ο Χρήστος Πεχλιβάνης που δουλεύει βράδυ). Η νέα ονομασία προέρχεται από το κέντρο διασκέδασης Άστρα που λειτουργούσε παλιότερα απέναντι στη Μπότσαρη 8. Η παλιά ονομασία προερχόταν από τον γνωστό κατά τη δεκαετία 70 παλαιστή Λάζαρο που ήταν ένας από τους 3 αρχικούς ιδιοκτήτες.

Ιστορία:
Απόσπασμα από το βιβλίο "Τα πατσατζίδικα της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη της Δύσης":

Το μαγαζί λειτουργεί από το 1973 και οι αδελφοί Δημήτριος και Θανάσης Λάτσος διδάχτηκαν την τέχνη του μάστορα από τον πατέρα τους, Πέτρο Λάτσο, που από το 1944 μέχρι το 1962 είχε πατσατζίδικο στον οδό Ειρήνης, στο Βαρδάρι. Εκείνος πάλι είχε διδαχτεί την τέχνη απ' τον δικό του πατέρα Νικόλαο, που ήτανε μάστορας στην Πόλη. Τρεις γενιές πατσατζήδων.

Πηγές:
  • Τα πατσατζίδικα της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη της Δύσης, Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδη (Παρατηρητής, 1994).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έχω πάει άπειρες φορές, από το 2004 μέχρι και το 2019. Τον θεωρώ #1 στην πόλη μαζί με τον Κουκλουτζά. Ο λόγος ότι έχει εξαιρετικό ζουμί, ξιδάτο όπως μου αρέσει.

Παραγγέλνουμε "ένα ψιλό με σαρδένι" παίρνουμε και μια amstel. Αφού ακούσουμε την μελωδία του πατσά που ψιλοκόβεται, ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για την υπέρτατη εμπειρία. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή που ο πατσάς σερβιριστεί στο τραπέζι, του προσθέτουμε λίγο αλάτι, λίγο σκορδοστούμπι και λίγο μπούκοβο. Ανακατεύουμε... Κάθε φορά που φεύγω απ' το πατσατζίδικο αναρωτιέμαι πως μερικοί δεν τρώνε πατσά :)

Σημείωση 1: Σύμφωνα με τον ίδιο τον κύριο Χρήστο, ο λόγος που είναι καλύτερος από τον ανταγωνισμό της πόλης, είναι επειδή έχει νωπό πατσά και όχι κατεψυγμένο. Δεν ισχύει, γενικά παίζει πρόλογος και περιττό κράξιμο για τους ανταγωνιστές.

Σημείωση 2: Το μεσημέρι το μαγαζί το κρατάει η γυναίκα του Χρήστου, από την οποία το αποτέλεσμα στον πατσά είναι υποδεέστερο, προτιμήστε τον Χρήστο.

Σημείωση 3: Έχει και λίγα μαγειρευτά, τα οποία είναι οκ, αλλά υπάρχουν καλύτερες επιλογές στη γειτονιά.

Εικόνες (53)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μαγειρίτσα
[εικόνα]
Ντουζλαμάς κομπλέ (κόκκινο, σκόρδο, ξύδι, μπούκοβο)
[εικόνα]
Ντουζλαμάς κομπλέ, με μπόλικο κόκκινο, σκόρδο, ξύδι, μπούκοβο
[εικόνα]
Ο κυρ Χρήστος Πεχλιβάνης
[εικόνα]
Στεγνός με σαρδένι
[εικόνα]
Λεπτός με σαρδένι (οκ)
[εικόνα]
Ψιλοκομμένος με έξτρα σαρδένι (κόλαση)
[εικόνα]
Ψιλοκομμένος με έξτρα σαρδένι (κόλαση)
[εικόνα]
Από κοντά
[εικόνα]
Ψιλοκομμένος έτοιμος για κατανάλωση (κόλαση)
[εικόνα]
Ψιλοκομμένος (κόλαση)
[εικόνα]
Πατσάς πακέτο (με το μπουκοβάκι του για έξτρα ηδονή)
[εικόνα]
Πατσάς πακέτο (δεν υπάρχουν λόγια)
[εικόνα]
Πατσάς (ηδονή)
[εικόνα]
Στεγνός μέτριος ριγανάτος (καλός)
[εικόνα]
Χοντρός
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Πρωινός αχνιστός πατσάς
[εικόνα]
Καζάνι
[εικόνα]
Πατσάς πακέτο
[εικόνα]
Πατσάς πακέτο
[εικόνα]
Πατσάς πακέτο
[εικόνα]
Κουβάς με σκορδοστούμπι
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Χοντροκομμένος
[εικόνα]
Ψιλοκομμένος
[εικόνα]
Σμυρνέικα σουτζουκάκια (οκ)
[εικόνα]
Μαγειρίτσα (μια χαρά)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Ιούλιο 2018)
[εικόνα]
Ριγανάτο (οκ αλλά όχι τρομερό, δε θα το ξανάπαιρνα)
[εικόνα]
Κοτόσουπα (καλή, υγιεινή, στρώνει το στομάχι καλύτερα απ' ότι ο πατσάς, παρόλο που ο πατσάς είναι πιο σέξι)
[εικόνα]
Μαγειρίτσα (μέτρια)
[εικόνα]
Πατσάς (παραίσθηση)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Ιανουάριος 2018)
[εικόνα]
Πατσάς ψιλός με σαρδένι (όνειρο)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Δεκέμβριος 2017)
[εικόνα]
Πατσάς με έξτρα σαρδένι (αδιανόητος!)
[εικόνα]
Ψιλοκομμένος πατσάς με σαρδένι (εξαιρετικός όπως πάντα)
[εικόνα]
Πατσάς (καλός)
[εικόνα]
Πατσάς χοντροκομμένος
[εικόνα]
Πατσάς ψιλοκομμένος
[εικόνα]
Πατσάς
[εικόνα]
Εσωτερικά (Μάιος 2011)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Μάιος 2011)
[εικόνα]
Το καζάνι
[εικόνα]
Μοσχαροκεφαλή
[εικόνα]
Πατσάς
[εικόνα]
Μαγειρίτσα
[εικόνα]
Πατσάς

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2024
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2017
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2016
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2009

Σxόλια (35)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κίτσος
"Μάστορα, πολύ δυνατός ο πατσάς σου."
"Το ξέρω! Και ο πιο φτηνός..." [ακολουθεί σύντομη αντιπαραβολή προς ανταγωνιστικά πατσατζίδικα]

Απόσπασμα στιχομυθίας που είχαμεν προ ολίγου. Πολύ δυνατός πατσάς τοώντι ναουμ. Μέτριος κομπλέ με προσθήκη ολίγον ξυδιού, μέτριας ποσότητας μπούκοβου και μπουκιές άρτου για να κάνεις μακροβούτια. Ο ορισμός του ποιοτικού, υγιεινού - όσον αφορά το σώμα αλλά και τη ψυχή - και κυρίως ΡΩΜΑΙΙΚΟΥ εδέσματος.

Έφυγα καταπραϋμένος και αναπαυμένος. Ο μαστρο-Χρήστος πρέπει να 'χει δίκιο. Του ευχήθηκα να κρατήσει το μαγαζί για άλλα 50 χρόνια αλλά, όπως ειπώθηκε και παρακάτω, το μυστήριο μάλλον οδεύει προς το τέλος του σιγά-σιγά, ένεκα ηλικίας και, απ' ότι κατάλαβα, κυρίως άρνησης να ανεβάσει την τιμή παρά τις πληθωριστικές πιέσεις.
Θου-Βου
Επίσκεψη ξανά, Ιανουάριος 2024, Σάββατο βράδυ αργά, 5-10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Πήραμε έναν ντουζλαμά κομπλέ, με μπόλικο κόκκινο, σκόρδο, ξύδι, μπούκοβο και μία μαγειρίτσα (βλ. φωτο). Ο πατσάς πολύ καλός, η μαγειρίτσα δεν άρεσε.
guru
Για εμένα το καλύτερο πατσατζιδικο της πόλης, ίσως γιατί είναι αυτό που πηγαίνω από παιδί, οπότε η άποψη μου είναι κράμα γεύσης, μνήμης και αισθημάτων. Είναι ο κ. Χρήστος συνδεδεμένος με παιδικές αναμνήσεις. Κάναμε μια κουβέντα πρόσφατα, κλείνει νωρίτερα τις καθημερινές και δεν ξέρει πόσο ακόμα θα αντέξει. Πριν κάποια χρόνια ήταν και μια κοπέλα που βοηθούσε, πλέον είναι μόνος του. Είναι από αυτούς που συνεχίζουν να ζουν επειδή δουλεύουν. Εύχομαι να συνεχίσουμε να τον απολαμβάνουμε και τα επόμενα χρόνια
Θου-Βου
Το είχα επισκεφθεί 3-4 φορές κατά την χρονική περίοδο 1988 - 1995 και διατηρώ ευχάριστες αναμνήσεις από τότε. Γνήσιο, λαϊκό και καθαρό πατσατζίδικο. Ο κυρ Χρήστος ευγενικός, φιλότιμος και ντόμπρος (βλ. φωτο).

Πέρασα προχθές, Σάββατο αργά, μετά τα μεσάνυχτα, περίπου 12:30 - 01:00 ξημερώματα Κυριακής. Επομένως, τα αναγραφόμενα στο ωράριο δεν ισχύουν. Ο κυρ Χρήστος στο τεζιάκι μόνος του. Στο σαλόνι 5-6 πελάτες. Φωτισμός (όπως και παλιά) ελάχιστος, αληθινή μυσταγωγία, κάτι σαν το κρυφό σχολειό. Δοκίμασα έναν ντουζλαμά κομπλέ, με μπόλικο κόκκινο, σκόρδο, ξύδι, μπούκοβο (βλ. φωτο). Εξαιρετικός, καταπληκτικός!

Οι τιμές του ανέκαθεν ήταν λαϊκές. Πατσάς (ψιλός, χοντρός, ποδαράκι, μοσχαροκεφαλή), μαγειρίτσα, κοτόσουπα, γιουβαρλάκια, όλα στην ίδια τιμή: 7,50 € και το ψωμί ποτέ δεν χρεώνεται έξτρα (βλ. κατάλογο).

Έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος. Θα το ξανακάνω στέκι μου. Δυστυχώς όμως ο κυρ Χρήστος γέρασε πια. Φοβάμαι ότι κάποια μέρα στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον, θα πάει κι αυτό στο νεκροταφείο...
ταβερνοαλάνι
Λειτουργεί, αλλά με ωράριο μαγειρείου και όχι πατσατζίδικου (κλείνει νωρίς βράδυ).
Nίκος©
Πέρασα πολλές φορές και είναι κλειστός και σε περιέργες μέρες που δεν δικαιολογείται(πχ Σάββατο βράδυ κτλ). Ξέρει κανείς αν έκλεισε;
Nίκος©
Δοκιμή μετά τη νεκρανάσταση και τα κακοπροαίρετα κουτσομπολιά που θέλανε τον κ. Χρήστο νεκρό από covid. Ο άνθρωπος ζει και βασιλεύει και μας προσφέρει απλόχερα ξανά την μαγεία του ήχου που κάνει όταν κόβεται ο πατσάς και τον περιμένεις... Είναι όλα ίδια ακριβώς προ covid εποχής!
Ουαλός
Πολύ ευχάριστο νέο! Ένα μάθημα (και για μένα, που έβλεπα λογαριασμούς κλπ. πίσω από την πόρτα και τα είχα βάψει μαύρα) να μη βιαζόμαστε να "κλείσουμε" ένα μαγαζί. Θα επιμείνω βέβαια στο προηγούμενο σχόλιό μου ότι καλό είναι όσοι έχουμε στα πλάνα μας να το επισκεφτούμε να το κάνουμε όσο μπορούμε πιο σύντομα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις (ΥΓ. α ρε Otto Dix! :( ). Θα το κάνω κι εγώ, τώρα που ο καιρός πλέον τραβάει έναν πατσά, κι αυτή τη φορά εννοείται μέσα.
ταβερνοαλάνι
Νεκρανάσταση, λειτουργεί ξανά!
Ουαλός
Πήγα κι εγώ πρόσφατα για πακέτο (μέτριο με τα απ'όλα του) και ρώτησα για τα σχετικά με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος με καθησύχασε ότι δεν πάει πουθενά κι ότι πωλείται το ακίνητο, όχι η επιχείρηση. Παρ'όλα αυτά τώρα που δεν πιάσαν ακόμα οι ζέστες θέλω να ξαναπάρω, και γενικότερα ας παίρνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Είναι κι από τα τελευταία αυθεντικά πατσατζίδικα (ίσως και το τελευταίο στην κυρίως πόλη)...
Μου έλειψε η γεύση του πατσά έναν χρόνο τώρα κι ήταν σκέτο βάλσαμο!
Tassos
Ταβερνοαλάνι, μάλλον μας διαβάζει γιατί έχει βάλει ένα μεγάλο χαρτί "είμαστε ανοιχτά". Δίνει πακέτο βέβαια μόνο
ταβερνοαλάνι
"Πωλείται το ακίνητο" γράφει στη βιτρίνα... αλλά ακόμη λειτουργεί.

Ανανέωση: όπως διευκρίνισε ο Ουαλός, πωλείται το ακίνητο, όχι η επιχείρηση.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Maximos
Δοκιμη πατσάς καλός αλλά προτιμώ του κουκλουτζα στον Εύοσμο
Maximos
Δοκιμη κοτόσουπα πολύ καλή στα 7 ευρώ αλλά και πολλά σχόλια για τους ανταγωνιστές που δεν χρειάζονται γιατί κουράζουν
Βικτωρ Τ.
Εξαιρετικος πατσας μετρια κομμενος χωρις κοκκινο με λεμονι στα 7 ευρω. Κλιμα ωραιο πατσατζιδικου. Αξιζει και το προτεινω.
κοκορετσακιας
Καλός πατσάς, όμως πολύ ξύδι στο ζουμί.
AG
Συνεχίζει να είναι το τοπ -για μένα- μέρος για πατσά στην πόλη. Η καθαριότητα, ήταν πολύ βελτιωμένη στην τελευταία μας επίσκεψη.

Πατσά από μοσχάρι μόνο.
dokimastis
Επίσκεψη Παρασκευή βράδυ για πατσά. Έφαγα έναν ψιλό και μια ολίγη. Πολύ καλός, στα καλά πλαίσια που έχω συνηθίσει απ' αυτόν τοοόσα χρόνια. Ίσως τα 7ευρώ να 'ναι πολλά, αλλά είναι καλός και σταθερός.

Φεύγοντας έπιασα επίτηδες κουβεντούλα με τον κο Χρήστο. Τον θυμάμαι ανέκαθεν σ' αυτό το πόστο- ζωντανή ιστορία της πόλης. Μου είπε ότι το 'χει ανοίξει το 1974- 42 χρόνια σήμερα.. Επίσης είπε ότι είναι, λέει, απ τους λίγους που βάζουν μόνον καθαρό μοσχάρι κοιλιά στον πατσά. Άλλοι, λέει, βάζουν και χοιρινή κοιλιά, που είναι πολύ πιο φτηνή. Μεταφέρω τα λόγια του. Πάντως χάρηκα που του μίλησα..
Lewis
τιμή 7€.
μερίδα καλή.
πατσάς εξαιρετικός
ζωμός επίσης εξαιρετικός.

νομιζω ο καλύτερος της θεσσαλονίκης, θα συνεχίσω την έρευνα μου :)
zik
ο πιο καλος πατσας μεχρι στιγμη στη θεσσαλονικη.καθαρος ποιοτικος και περιποιημενος.
τιμες αρκετα υψηλες για πατσα και για οτι εχω συνηθισει στην εδεσσα που εχει τον καλυτερο πατσα του κοσμου.
guru
Χθεσινοβραδυνή επίσκεψη στο αγαπημενο μου πατσατζίδικο
Εξαιρετικός για μια ακόμα φορά
Στα 30 χρόνια που πηγαίνω, μόνο μια φορά τον βρήκα ελαφρώς αραιό
Ενα χοντροκομμένο λοιπόν, μπόλικο μπούκοβο και μια κουταλιά ξυδι και...απόλαυση.
Στο τσακ ήμουν να παρω και μισό ακόμα για καπάκι, αλλά στις 23.30 επικράτησε η λογική
Ο τιμοκατάλογος γράφει 7.5 ευρώ. μου χρέωσε 7.
varethika ton prologo
Ο πατσας σε πολυ καλο επιπεδο,χωρις βεβαια να εχει την αλητεια ενος επαρχιωτικου πατσα.. γευστικα κινειται σε
αξιοπρεπη επιπεδα χωρις να γινεται μεηνστρημ
το μπουκοβο μετριο χωρις μεγαλη σπιρταδα
παντως θα ξαναπηγαινα ανετα
ζητηστε να σας φερει και μια μεριδα πατατες(ξερει αυτος)
...αν προλαβετε γιατι τελειωνουν νωρις...
καλη λυση και για μια μεσημεριανη σουπα(ειναι ανοικτα)
Τασος
Φιλε Νικο να σου λυσω την απορια.Εχει 7.5 ευρω στο μαγαζι.Για το λεγομενο αγγλιστι takeaway η τιμη ειναι στα 7 ευρω.Δεν ειναι να το παρεξηγεις αλλα δεν ειναι και σωστο εκ μερους του ευγενεστατου ιδιοκτητη και μαγειρα...Ο πατσας ειναι απαιχτος και εχει και αλλες σουπες και μαγειρευτα,κοκκινιστα κλπ.Ειμαι σταθερος πελατης και δυστυχως εχω ασχημα νεα που δεν θα ηθελα με τιποτα να γινουν πραγματικοτητα.....
AG
Δεν έχω εντρυφήσει και πολύ στο θέμα του πατσά αλλά χθές που πήραμε μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.. Καλός και ο ψιλοκομμένος όπως και ο χοντροκομμένος ακόμη καλύτερος με πολύ πράμα μέσα! 3 μερίδες στα 21 ευρά.
Θα ξανα πάρω
Nίκος©
Τώρα που το θυμήθηκα,ενώ στον κατάλογο λέει 7€ ο πατσάς, και από κάτω τονίζει οτι το ψωμί παρέχεται δωρεάν, σε χρεώνει 7,5€. Δεν μπήκα στη διαδικασία να ρωτήσω το λόγο, θα το κάνω όμως αν ξαναπάω.
yionas
καλο πατσα δυσκολα θα φας πια στην πολη...
τωρα για το συγκεκριμενο τον τελευταιο χρονο 2 φορες πηγα, η μια τραγικη η αλλη αποδεκτη(παραγγελλια παντα χοντρο αναμεικτο, ενα στεγνο ποδι στην μεση και μανουρακι με ρετσινα)
Nίκος©
Έφαγα σήμερα για πρώτη φορά στη ζωή μου πατσά μετά από αρκετές μπύρες στο μαμαροζα δίπλα.Μπορώ να πω οτι τόσο καιρό που δεν έτρωγα έχανα...

Τρομερός, και πολύ ευγενικά τα παιδιά, με το σκορδοστούπι δυνατό. Το μπούκοβο όμως ήταν αδιάφορο. Η τιμή του πλέον πήγε στα 7,5€(μαζί με ψωμάκι) .Αρκετά θα λεγα για 1 πιάτο σούπα, λες και είναι γαρίδες το χρεώνουν. Θα ξαναπάω πάντως,μου αρέσει που έχει μόνιμα πελάτες.Λίγους μεν αλλά πάντα θα κάθεται κάποιος μέσα.
Nίκος©
Mόνο κοτόσουπα έχω δοκιμάσει, γιατί όταν είχα πάει πατσά δεν είχε ακόμα έτοιμο. Πολύ νόστιμη μεν αλλά οι συνθήκες στην κουζίνα δεν είναι και οι καλύτερες. Επίσης συμπεριφορές όπως αυτή που περιγράφει ο Dimos ισχύουν, τους έχω δει να πετάνε έναν κουβά απομεινάρια κρέατος χύμα στον κάδο δίπλα.Λες και κοστίζει τόσο πολύ μια σακούλα.
Dimos
Τις προαλλες καθουμενος σε διπλανη μπυραρια παρατηρησα μια κυρια να πετα ενα κουβα σουπας (που προφανως ξεμεινε) στο καδο,ετσι χυμα.Αποτελεσμα την επομενη μερα και για 1-2 μερες ακομα να βρωμαει η περιοχη.Εκτος του κατακριτεου για τη πραξη αυτη καθαυτη,με βαζει σε σκεψη και για την υγιεινη τους εντος του καταστηματος.
spank the bazz
Δεν ξέρω για τον πατσά,αλλά για την κοτόσουπα θα πω ότι είναι φοβερή.
Dinos
Καλός ο πατσάς...αλλά Μαρτίου με Εγνατία τα σπάει!!!!
Vasilis
θα συμφωνησω με τον mdj. γενικα δεν εχει καποιο φοβερο πατσατζιδικο στη θεσσαλονικη. αμα παει κανεις φλωρινα να παει να φαει πατσα στην "φωλιά". τα σπαει...
MDJ.gr
Να σου πω την αλήθεια...δεν μ' αρέσει ιδιαίτερα ο πατσάς της Θεσσαλονίκης.
Έχω μεγαλώσει στην Ορεστιάδα και οι ντόπιοι εκεί κάνουν τρομερό πατσά! Ακόμα και τώρα όποτε πάω καμιά φορά (χειμώνα-καλοκαίρι) ο πατσάς είναι must! :)
Τριάδα μπορώ να φτιάξω αλλά για μέτριες καταστάσεις... Ούτε ζέστη-ούτε κρύο και κατ' ανάγκη πατσάς...
Εδώ πλέον τον έχω ψιλοκόψει γιατί δεν μ' έχει αρέσει ιδιαίτερα κάποιος (και έχω φάει σε τουλάχιστον 10 πατσατζίδικα...) αλλά όταν είναι να πάμε κάπου και στα γρήγορα τίνω λίγο σ' αυτό στην Μαρτίου με Εγνατία.
ταβερνοαλάνι
Κοίτα. Ίσως να συμφωνώ ότι είναι λίγο βρώμικος. Έχω δει κατσαρίδα μέσα αλλά και απ' έξω στο στενό (στην Μάνου Νικολάου) μυρίζει κάπως μερικές φορές. Αλλά παρόλα αυτά έχω πάει πάρα πολλές φορές και δεν με έχει απογοητεύσει πότε από γεύση. Επειδή λατρεύω τους πατσάδες, είμαι πολύ περίεργος φίλε μου MDJ να μου πεις τα τρία καλύτερα πατσατζίδικα της Θεσσαλονίκης κατά την άποψή σου ;)
MDJ.gr
Θα συμφωνήσω μαζί σου για το ότι μερικοί δεν τρώνε πατσα, αλλά θα διαφωνίσω ότι έχει καλό πατσά!...
Έχω φάει πάρα πολλές φορές πατσα στο Λάζαρο (λόγω ότι κάποτε έμενα εκεί από πάνω και μου ήταν βολικός...) αλλα έχω διαπιστώσει ότι είναι λίγο ψιλοβρωμύλος και πολλές φορές ο πατσάς δεν είναι καλά πλυμμένος/βρασμένος και προσεγμένος...και μυρίζει!
Εννοείται ότι ο πατσάς πρέπει να μυρίζει...αλλά άλλο να μυρίζει ωραία...και άλλο να μυρίζει ξινίλα και απλυσιά!!!