Ο τρελός Αυστραλός

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΞένο, Ψητοπωλείο, Fast food
ΔιεύθυνσηΛεωφόρος Γεωργικής Σχολής 10, Πυλαία
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310478888,6971710681
Διαδίκτυο
ΩράριοΜόνο κατόπιν συνεννόησης.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Ozi Donga, η καντίνα του τρελού, #έθνικ, #private dining
Άνοιξε28 Μαρτίου 2018
ΙδιοκτησίαΑλέξανδρος Αμβαζάς
Πρόσθετες πληροφορίες:
Μεσημεριανό ή δείπνο μόνο για 4-12 άτομα. Κράτηση τουλάχιστον 48 ώρες πριν.

Βρίσκεται εντός του βενζινάδικου BP.

Στη θέση του υπήρχε ο τρελός Αυστραλός (από την ίδια ιδιοκτησία).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Ιούνιο 2018.
  • Στον Αυστραλό ξανά μετά από καιρό, ο οποίος όπως ο ίδιος λέει είναι τρελός :) Δεν σ'αφήνει να κάτσεις αν πας στο μαγαζί χωρίς να έχεις κλείσει 48 ώρες πριν (άλλες φορές λέει 24 ώρες, είναι ράντομ). Στο τηλέφωνο παίζει ανάκριση για να κόψει αν σε ξέρει, και από κοντά είναι passive aggressive. Συμπεριφέρεται σαν να μπήκες σπίτι του και επομένως σαν να έχει ηθικό δικαίωμα να πει ότι θέλει. Η όλη διάδραση είναι διασκεδαστική και κουραστική ταυτόχρονα, ανάλογα σε τι φάση ζωής είσαι. Άλλοι θα το δουν ως καλτ και άλλοι ως έλλειψη τρόπων. Παρόλο που με την συμπεριφορά του φιλτράρει τον κόσμο που επιθυμεί, από την άλλη κάνει από μόνος του διαφήμιση στο facebook του, σε free press ακόμη και σε τηλεόραση. Όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιου είδους μαγαζιά (βλέπε Κουφός, Κέδρος, Φτερό κτλ), ο έντονος χαρακτήρας του ιδιοκτήτη παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ύφους του μαγαζιού: από την μία απολαμβάνεις την ομορφιά της ελευθεριότητας, από την άλλη πρέπει να ανεχτείς τις ιδιαιτερότητες.
  • Παραγκομάγαζο μέσα σε βενζινάδικο. Ο χώρος είναι πολύ ευχάριστος, ειδικά η εξωτερική αυλή. Ιδιοκατασκευή τα πάντα, ακόμη το φτιάχνει. Έχει μεγάλους ξύλινους πάγκους. Μουσική επαναλαμβανόμενη απαλή jazz από lounge ξενοδοχείου.
  • Από φαγητά έχει έναν μικρό κατάλογο, με γεύσεις από διαφορετικές κουζίνες. Κρεατικά και ψαρικά. Αντίθετα με το σχόλιο του zaknafein εγώ δεν πέτυχα combo menu. Δοκίμασα τα ribs τα οποία ήταν νόστιμα. Δεν ήταν τέλεια, αλλά θα τα ξανάπαιρνα με χαρά. Αντίστοιχα πολύ καλό το κοτόπουλο το οποίο το ψήνει στα κάρβουνα σε μια σχάρα που γυρνάει μόνη της. Μεγάλη απογοήτευση όμως, ήταν τα burgers. Πολύ κάτω του μετρίου, επίπεδο συνοικιακού γυράδικου, καμία σχέση με αυτά που έκανε στο παρελθόν. Έχουν ενδιαφέρον μόνο για όσους ενθουσιάζονται με την θηριώδη ποσότητα. Πατάτες προκάτ. Από αλκοόλ παίζει σελφ-σέρβις μπύρα και ρετσίνα. Μπορείς να φέρεις και το δικό σου αλκοόλ.
  • Τιμές νορμάλ. Ούτε φθηνές, ούτε ακριβές.
Όμορφος χώρος, above average ιδιαίτερα φαγητά. Αξίζει μια επίσκεψη, αρκεί να είσαι προετοιμασμένος για τις ιδιαιτερότητες. Προσωπικά δεν θα ξαναπάω.

Εικόνες (41)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Ανάρτηση 12/23
[εικόνα]
Ανάρτηση 12/23
[εικόνα]
Εξωτερικά (Απρίλιος 2022)
[εικόνα]
Ρυζάκι (πολύ ωραίο) & ribs (λουκούμι)
[εικόνα]
Η φάτσα του στο πακέτο
[εικόνα]
Ribs πακέτο (μάπα, χάλια)
[εικόνα]
Ribs πακέτο (μάπα, χάλια)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Οκτώβριος 2018)
[εικόνα]
Rbis
[εικόνα]
"Sumo burger" διπλό (πολύ κάτω του μετρίου, κρίμα)
[εικόνα]
"Sumo burger" διπλό (πολύ κάτω του μετρίου, κρίμα)
[εικόνα]
"Sumo burger" διπλό (πολύ κάτω του μετρίου, κρίμα)
[εικόνα]
"Sumo burger" διπλό (πολύ κάτω του μετρίου, κρίμα)
[εικόνα]
"Charcoal chicken, Peruvian style" (πολύ καλό)
[εικόνα]
"Charcoal chicken, Peruvian style" (πολύ καλό)
[εικόνα]
"American spare ribs" (πολύ καλό)
[εικόνα]
"American spare ribs" (πολύ καλό)
[εικόνα]
"American spare ribs" (πολύ καλό)
[εικόνα]
"American spare ribs" (πολύ καλό)
[εικόνα]
Τα εργαλεία για να φας τα ribs
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούλιος 2018)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
"Μαλασιανό κάρυ με γαρίδες"
[εικόνα]
"Ινδονησιακό κάρυ με φιλέτο κοτόπουλο"
[εικόνα]
Ribs
[εικόνα]
Ribs
[εικόνα]
Τραπέζι
[εικόνα]
Ανακοίνωση του Τρελού Αυστραλού...!
[εικόνα]
Εξωτερικός χώρος - αυλή
[εικόνα]
Εξωτερική όψη από την αυλή
[εικόνα]
Κινέζικο κοτόπουλο
[εικόνα]
Spare Ribs
[εικόνα]
Ινδονησιακό ρύζι με κοτόπουλο, γαρίδες medium spicy
[εικόνα]
Κάρτα
[εικόνα]
Ο χώρος
[εικόνα]
Ο χώρος

Κατάλογος (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2022: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2022: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2018: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2018: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2018: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2018: σελίδα 1/2

Σxόλια (29)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Thanasis
Είχα να πάω από το Σεπτέμβρη του 2019. Μέχρι τότε τον είχα επισκεφτεί αρκετές φορές με ανάμεικτα συναισθήματα όσο αφορά το φαγητό και τις τιμές, αλλά πάντα μου άρεζε η φάση. Είπα να πάω ξανά λοιπόν Ιούλιο του 2023. Πλήρης απογοήτευση δυστυχώς. Πήγαμε 2 άτομα και είμασταν ολομόναχοι. Απόλυτη εγκατάληψη του χώρου, τα πάντα παρατειμένα και μέσα στη βρώμα. Οι τουαλέτες σε επίπεδο Σοβιετικού Σταθμού τρένου.

Πάμε στο φαγητό, όπου κλασικά, πήραμε burger και ribs. Παλαιότερα θεωρούσα πως ο Αυστραλός είχε το καλύτερο μπέργερ στην πόλη. Αργότερα νομίζω το χάλασε λίγο και προτιμούσα το Pax (το οποίο χάλασε και αυτό με τη σειρά του). Πλέον κάτω και από McDonalds για μένα. Παλαιότερα ήταν κλασικό μπέργκερ αμερικανικού τύπου μόνο με μοσχαρίσιο κιμά και λίγα μπαχαρικά. Πλέον το χοιρινό κρέας κυριαρχούσε, καθώς και ένας σκασμός απο μπαχαρικά που προσωπικά δεν μου ταίριαζαν καθόλου, και ήταν πολύ στεγνό. Τόσο πολύ εντύπωση μου έκανε που έψαξα να δω αν όντως άλλαξε το μπέργερ του, ή απλά τόσο λάθος θυμόμουν και τόσο διαφορετικά γούστα είχα. Όχι, επιβεβαίωσα πως το άλλαξε και παλιά όντως ήταν σκέτο μοσχάρι, ενώ τώρα ισχυρίζεται 3 διαφορετικά, κρέατα, μπαχαρικά και κάπνισμα του κιμά. Όπως και να χει για μπέργκερ συγκεκριμένα το μπιφτέκι αυτό δεν μου άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ, όπως και η συνολική συνταγή. Η τιμή του εξωφρενική. 15 ευρώ χωρίς πατάτες. Ισχυρίζεται βάρος πάνω απο 600 γραμμάρια, αλλά λίγο μας νοιάζει το συνολικό βάρος όταν το ίδιο το μπιφτέκι ζυγίζει κάτω απο 200 γραμμάρια.

Πάμε στα ribs. Παλαιότερα, θεωρούσα πως έχει τα καλύτερα ριμπς της πόλης. Το κρέας πάντα ήταν μέτριο, καθώς υπήρχε μια δυσάρεστη μυρωδιά γουρουνίλας, αλλά είχε το καλύτερο μαρινάρισμα και ψήσιμο στην πόλη. Ούτε πολύ γλυκό όπως είναι συνήθως, ούτε ξεραμένο το γλάσο. Αυτή τη φορά υπήρχε πάλι η γνωστή γουρουνίλα, αλλά συνοδεύονταν από στεγνωμένο κρέας και η γεύση στο μαρινάρισμα άνευρη. Όσο για την τιμή? 25 ευρώ για 600 γραμμάρια.

Πληροφοριακά στις αρχές του 2018, όταν πρωτο ξανάνοιξε, είχε combo 300 γραμμάρια ribs, double burger, πατάτες και απεριόριστο αναψυκτικό στα 12.5 ευρώ. Εννοείται πως αυτές οι τιμές δεν ήταν ρεαλιστικές και σε καμία περίπτωση σε περιμέναμε να τις διατηρήσει. Ακόμα και αργότερα όταν εκοψε το combo και έβαλε τα ribs στα 27.5 ευρώ το κιλό, μια χαρά ήταν (παρότι τα μπέργκερ είχαν αρχίσει να ξεφεύγουν σε τιμή.). Και 30 ευρώ το κιλό να τα είχε καλά θα ήταν αν περιλαμβάναν και πατάτες. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι λογικό για τα ίδια που έδινες τότε 12.5 ευρώ τώρα να πρέπει να δώσεις 40 (χωρίς δόση υπερβολής).

45 ευρώ λοιπόν ο λογαριασμός για ένα μπέργερ (χωρίς πατάτες) που ουσιαστικά είχε ένα μπιφτέκι ~180 γρ., τυριά και σχεδόν τίποτα άλλο, 600 γραμμάρια ριμπς (χωρίς πατάτες), μια μπύρα και μία coca cola, με την ποιότητα και τη γεύση να έχει πέσει 5 επίπεδα, σε ένα πολύ βρώμικο και παρατημένο χώρο. Χαλάλι τα 45 ευρώ και ο χώρος αν το φαϊ ήταν πραγματικά καλό. Αλλά δεν ήταν.

Σίγουρα δεν θα ξαναπάω σε αυτή την τοποθεσία. Είπε πως σκοπεύει να μετακομίσει. ίσως κάνω μια προσπάθεια πάλι τότε γιατί ιστορικά όταν ξαναξεκινάει, στις αρχές κάνει καλή δουλειά.
Dimi
Έχω τιμήσει και εγώ τον Αυστραλό αρκετές φορές
Στα του φαγητού δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, τις περισσότερες φορές που πήγα ήταν εξαιρετικό και είναι γεύσεις που δεν θα βρεις αλλού στην πόλη

Για τον Αυστραλό τώρα, είναι σε τι μέρα θα τον πετύχεις. Στις καλές του έχει κέφια και θα περάσετε όλοι υπέροχα, στα κάτω του χρειάζεται υπομονή και λίγο ανοχή.
Έχω δει τρελά περιστατικά στο μαγαζί του(φήμες λένε ότι μερικές φορές έχει παιχτεί και άγριο ξύλο) αλλά τις περισσότερες φορές είναι με άτομα που πάνε με σκοπό να του "την πούνε"

Γενικά όποιος πάει να ξέρει ότι έχετε να κάνετε με ιδιαίτερη περίπτωση και καλό είναι να πάτε με τα νερά του για να περάσετε καλά
Smirnoff
Έβαλε ντελίβερι μέσω της ιστοσελίδας παραγγελιών του delivery.gr με ελάχιστη χρέωση τα 30 ευρώ. Βέβαια σε παράδοση κατ'οίκον θα χάνεις την χαρά να σε βρίσει, αλλά ίσως να έχει κανονίσει να σε φτύνουν οι ντελιβεράδες ή τίποτα τέτοιο. Χαχα (με διασκεδάζω).
Ray
Τρελός Αυστραλός, Κυριακή βράδυ με παιδιά: Φαγητό μέτριο έως κακό, οργάνωση και σέρβις καθόλου ικανοποιητικά. 1. Ο Αυστραλός είχε τη σερβιτόρα υπό στενή επίβλεψη, τύπου δεν την εμπιστεύομαι.. (μπορεί να 'ταν αρχάρια αλλά κάπως άβολο γενικά). 2. Ζητήσαμε να εξαιρεθούν 3 συστατικά από burger για παιδάκι (που κλασσικά τρώει πολύ συγκεκριμένα πράγματα). Στην αρχή ο Αυστραλός αρνήθηκε και μετά από πίεση δέχτηκε αλλά η συνεννόηση μεταξύ αυτού και της σερβιτόρας ήταν κάκιστη με αποτέλεσμα να γίνει λίγο σίριαλ η φάση. 3. Παραγγείλαμε μια μερίδα πατάτες και εννοούσαμε την κλασσική μερίδα εστιατορίου. Μας ήρθε ποσότητα συνοδευτικού, δηλαδή περίπου 10-15 πατάτες σε ένα κατά τα άλλα άδειο ξύλο κοπής (αντί πιάτου σύμφωνα με το στυλ του μαγαζιού κτλ). Το επισημάναμε και η σερβιτόρα είπε ότι τόσο βγαίνει η μερίδα 4. Παραγγείλαμε σαλάτα την ξέχασαν.. τη θυμίσαμε, ήρθε στο τέλος. 5. Το κινέζικο ρύζι πολύ αλμυρό και τα ribs πολύ γλυκά. 6. Μερίδες υπερβολικά μεγάλες και τιμές ανάλογα υψηλές. 4 ενήλικες και 3 παιδιά πληρώσαμε 100ευρώ. Δε θα ξαναπάω.
THN ΠΑΤΗΣΑΜΕ
Απαράδεκτοι, Πρόχειρο μέχρι εκεί που δεν πάει, πανάκριβο , βρόμικο και χωρίς απόδειξη τα χοιρινά παιδάκια παντσετες που μας έφερε σίγουρα ήταν ψημένα με φλόγιστρο .
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
NDC
Πήγαινα από παλιά το αυτοκίνητο για πλύσιμο στο βενζινάδικο που είχε προσφορά το μέσα έξω 7 ευρώ και έβλεπα τον χώρο για το φαγητό που τον έφτιαχνε σιγά σιγά με τσιγκους και ξύλα. Έχει αρκετά μεγάλο θέμα συντονισμού και συνεργασίας ο άνθρωπος. Συνεχώς μάλωνε με το προσωπικό, έβριζε, φώναζε και συνεχώς υπήρχε εκνευρισμός και μεγάλη ένταση που προσπαθούσαν κάποιες ευγενικές κοπέλες εργαζόμενες να το σώσουν. Έτυχε να δοκιμάσω και την κουζίνα και συγκεκριμένα τα μπέργκερ που είναι γενικά καλά, με καλό κιμά πλούσια με καλά υλικά. Αλλά υπάρχει το ίδιο πρόβλημα συντονισμού. Οι εργαζόμενοι μπαινοβγαίνουν και πηγαινοέρχονται ασκόπως, κουρασμένοι, θυμωμένοι, εκνευρισμένοι, μαλώνουν μεταξύ τους και υποψιάζομαι ποιος είναι ο φταίχτης. Το φαΐ λοιπόν είναι καλό αλλά το περιβάλλον όχι ευχάριστο. Εκνευρισμός μιζέρια και ταλαιπωρία. Καλύτερα να λειτουργούσε ως καντίνα, takeaway τι το θέλει το σέρβις αφού δεν το έχει καθόλου?
aethra
Το μαγαζί προσφέρει τα καλύτερα spare ribs της πόλης.. Καλούτσικα και τα burgers αλλα τα ribs τα σπάνε.. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.. Το περιβάλλον είναι μιά χαρά για αυτό το είδος του φαγητου.. Δεν είναι για όσους θέλουν τυπικό γεύμα.. Είναι για όσους αποφασίσουν να γουρουνιάσουν.. Κι αυτό χρειάζεται μερικές φορές.. Φθηνό δεν είναι, αλλά ούτε κι ακριβό το λές.. Μιά χαρα περάσαμε, σκάσαμε στο φαγητό κι ευχαριστηθήκαμε.. Θα ξαναπάμε..
Smirnoff
Απ'ότι κατάλαβα άμα έχει κέφια σε καλωσορίζει, αν δεν έχει σου φέρεται σαν σκουπίδι, και κάποιοι κάνουν αγώνα να ... κερδίσουν την συμπάθειά του λες και τους φιλεύει τζάμπα. Περίεργο μαγαζί.

ΥΓ: Lazialo ως λαός δεν είμαστε τίποτα, γιατί καθένας έχει την ευθύνη των συμπεριφορών που ανταμείβει και δεν εκπροσωπεί τους υπόλοιπούς μας.
lazialos
Φίλε Νίκο, το ότι σου πέταξε ρύζι επάνω σου και δέχτηκες να ξαναπάς, δε σε τιμάει... Κάποια στιγμή θα σου ξαναπεταξει. Μην μπεις τότε να τον κράξεις. Εσύ θα φταις.

Άλλο πράγμα η ιδιαιτεροτητα, η εκκεντρικοτητα και η γραφικότητα, και άλλο η αγένεια, οι βρισιές και η αναίδεια.

Οι τιμές του έχουν ξεφύγει, όπως και ο ίδιος άλλωστε. Δυστυχώς, αν και έχει καταντήσει κουραστικό να το λέμε ξανά και ξανά, είμαστε ως λαός άξιοι της μοίρας μας. Θέλετε να αφήσετε τα χρήματα σας σε αυτό το μέρος το παράνομο, το βρώμικο, με τις εκτός πραγματικότητας τιμές και με έναν ιδιοκτήτη να σε βρίζει, να σου φέρνει να φας ότι θέλει αυτός, να αρνείται να σε σερβίρει αν του τη βαρέσει, να σε βάζει να κάτσεις όπου και όπως θέλει αυτός, και ενίοτε να σου πετάει ρύζια? Ε τότε καλά να πάθετε...

Πάτε μόνο αν θέλετε να φάτε τζάμπα. Ζητήστε στο τέλος απόδειξη, ζητήστε να πληρώσετε με κάρτα, θα αρχίσει να σας βρίζει, οπότε σηκωθείτε και φύγετε. Πουλήστε τρελά στην τρέλα του Αυστραλού.
Nίκος©
Μετά από πολλά σχόλια μου που τον κράζω ασύστολα, με πήγαν πάλι φίλοι με το ζόρι και περάσαμε καταπληκτικά. Το φαγητό αξιοπρεπέστατο εκτός από τα burger. O ίδιος ευχάριστος και φιλικός(???!), χωρίς να μας πετάει τα ρύζια αυτή τη φορά.

Αν είναι έτσι αξίζει με τα 1000. Θα ξαναπάω σίγουρα για νέο τσεκάρισμα, αξίζει!
Kiros
Ως μαγειρας απορω για το hype. Γλουταμινικο μονονατριο σε πατατες, ribs και μπεργκερ. Τεχνικα καμια τεχνικη το ψωμι ηταν ετοιματζιδικο και απλα ζεσταμενο ουτε καν περασμενο απο σχαρα με αποτελεσμα να ειναι νωπο και αγευστο, μπεικον σε επιπεδο λιγο πανω απο το ωμο, τυρι ΜΗ λιωμενο, iceberg και ενα μπιφτεκι απλα οκ.
Τα ribs ηταν απλα μεσα στις ετοιμες σκονες καμια γευση κρεατος και οποιοσδηποτε ξερει να κανει ribs ξερει οτι ΠΡΕΠΕΙ να ειναι τοσο μαλακα για να τα φας οποτε το ψησιμο οπου και να το φαει κανεις το ιδιο ειναι. Γευστικα καμια γευση επι της ουσιας μονο επιγευση αποτελεσμα σκονης.
Τελος οι πατατες προκατ με ενα κιτρινο μπαχαρικο που θυμιζει provil μιγμα για κοτοπουλο. Ο λογαριασμος για 4 κομματια rib, πατατες 1 μεριδα, 1 κολα μεγαλη και 1μπεργκερ 32ε χωρις αποδειξη. Αν εσεις δινετε αυτα τα χρηματα για να μην σας φιλοξενουν αλλα να θεωρουν τιμη σας να τρωτε σε 1 θερμοκηπιο χωρις καμια υπηρεσια και ουτε καν μαχαιροπηρουνο καλα κανουν και σας βαρανε στο ψαχνο!
Βικτωρ Τ.
Ευγενικο καλωσορισμα απο τον Αυστραλο. Σερβις ευγενεστατο, αποτελεσματικο και επεξηγηματικο απο μια κυρια. Μουσικη τζαζ πολυ καλη σε ενταση και επιλογη ρεπερτοριου. Δυο κιλα spare ribs πολυ καλα, 2 πατατες digital (το γνωριζαμε) αλλα οκ, 2 μπυρες, 1 ρετσινα=63 ευρω. Θα ξαναπηγαινα να δοκιμασω και αλλα πραγματα.
mrlolen
Κράτηση 24 ώρες πριν. Μας προέτρεψε να φάμε τα ριμπς μόνο και τπτ άλλο. 5 άτομα φαγαμε 2,5 κιλά + πατάτες. Τα καλύτερα ριμπς στην πόλη με διαφορα. Πολυ σωστά ψημενα (όχι smoked) και με ωραίο μίγμα μπαχαρικών. Αν και περιμέναμε 50 λεπτά για να ετοιμαστουν σιγουρα τα αξιζαν. Πατατες προκατ αλλά με μπαχαρικά από πάνω, πολύ νόστιμες. Ο χωρος ειναι πολυ ιδιαιτερος και ωραια διακοσμημενος. Ο τύπος είναι καλτ αλλά σίγουρα αξίζει το φαγητό και η όλη φάση. Θα ξαναπάω για να δοκιμάσω το κοτόπουλο (θέλει τουλάχιστον μία μέρα προπαραγγελία) και το κάρι ή για να φάω ξανά αυτά τα ριμπς.

Φαγητό: 8/10
Περιβαλλον: 8/10
Εξυπηρέτηση:5/10
Panucci
Εμείς πάντως πήγαμε στον Αυστραλό με πολύ χαλαρή διάθεση και ρίξαμε το γέλιο της αρκούδας. Δεν πιστεύω πως είναι θεότρελος. Έχει σίγουρα μια τρέλα αλλά πιστεύω πως παίζει και marketing στην όλη φάση που δείχνει πως πιάνει. Για παράδειγμα, ο Σοφοκλής της Μαριγούλας, ναι πιστεύω πως είναι θεότρελος! Το φαγητό στον Αυστραλό ήταν καταπληκτικό! Ribs λουκούμι που λιώνανε στο στόμα, κοτόπουλο κινέζικο (θέλει προπαραγγελία) απίστευτο με super crispy πέτσα και burger που σε αντίθεση με την πλειοψηφία των σχολίων εδώ, εμένα μου άρεσε πολύ. Είναι καθαρά αμερικανικής φιλοσοφίας με total plain beef που εμένα τέλος πάντων μου αρέσει. Χώρος ιδιαίτερος και ευχάριστος. Πληρωμή μόνο μετρητά...Συνολικά, εμείς πήγαμε χαλαροί, γελούσαμε με τη συμπεριφορά του, κάναμε παιχνίδι μαζί του και γι'αυτό περάσαμε πολύ καλά αλλά φάγαμε και πολύ καλά! Σίγουρα θα ξαναπάω!
Nίκος©
Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερωθεί επώνυμα (από μένα). Υπόψιν πως δεν έχει ταμειακή για τα φαγητά, δεν ξέρω καν αν έχει άδεια λειτουργίας.
Mitsos
Τα λόγια για να περιγράψω αυτό το πράγμα είναι φτώχεια. Εξυπηρέτηση μηδέν συμπεριφορά μείον φαγητό δηλητήριο. Για όποιον βαρέθηκε τη ζωή του και θέλει να βγάλει καμιά δυο μέρες και νύχτες στη λεκάνη της τουαλέτας τον προτείνω. Θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να τον κλείσουν άμεσα.
Thanasis
Έχω πάει 5 φορές. Όλες με τάισε με το ζόρι burger + ribs :). Είναι περίεργος ο μαν αλλά έχει τη φάση του. Έτυχε να με συμπαθήσει οπότε δεν είχαμε ευτράπελα. Το burger είναι καθαρά αμερικανικής φιλοσοφίας. ΚΙΜΑΣ. ΤΕΛΟΣ. Ούτε μπαχαρικά, ούτε τίποτα. Το πόσο καλό είναι εξαρτάται από το ψήσιμο. Τις 3 φορές ήταν πολύ καλό (ένα κλικ κάτω από τα Pax που τα θεωρώ τα καλύτερα μπεργκεράδικα της πόλης), τις 2 μέτρια και βγάλε. Τα Ribs από την άλλη, είναι ψημένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ (λιώνουν στο στόμα) και έχουν εξαιρετικό μαρινάρισμα, πάσχουν λιγάκι στην πρώτη ύλη καθώς υπάρχει μια ελαφριά μυρωδιά γουρουνίλας. Γενικά αξίζει για την όλη φάση.
Nίκος©
Μετά από παρότρυνση φίλου ξαναπήγαμε, από περιέργεια γιατί ζήτησε ο ίδιος συγκεκριμένα να είμαι και εγώ ο "ψυχοπαθής" της παρέας. Τελικά παρόλο που πήγα με προκατάληψη για καυγά, πήγε better than expected, λύθηκε η παρεξήγηση συνοπτικά και αντρικά. Λάθη γίνονται και όλοι αξίζουν 2η ευκαιρία, ειδικά αν παραδεχτούν το λάθος τους.

Τα burger δεν αξίζουν, πολύ μέτρια, άνοστα ίσως; Τα ribs πάρα πολύ καλά.

Σαν σύνολο πολύ ακριβό, ανέβασε πάρα πολύ τις τιμές, αλλά αξίζει για αυτό που προσφέρει. Η κόκκινη κάρτα έγινε κίτρινη με την σωστή αντιμετώπιση για το προηγούμενο άσχημο γεγονός.
Nίκος©
Επειδή φίλοι μου τη είπαν γιατί δεν λέω τι έγινε, θα τα πω χωρίς να βρίσω.

Πάμε παρέα μεγάλη 9 άτομα, και ξεκινάμε κατόπιν κράτησης. Ο τύπος αγενέστατος για να μην πω κάτι χειρότερο. Αφού λοιπόν παραγγέλνουμε φέρνει τα ρύζια. Μια κοπέλα δεν τρώει γαρίδες, επειδή δεν της αρέσουν(γούστο της), και λέει "Θα φάω από τα άλλα". Εκεί ο τύπος τρελαίνεται και αρχίζει να φωνάζει πως μας κάνει τιμή να μας μαγειρεύει και κάτι τρελά. Πριν προλάβουμε να πούμε κάτι παίρνει τα ρύζια και αρχίζει να τα πετάει πάνω μας....

Σκηνικό με μια παρέα με 6 γομάρια άντρες, να τους πετάει ρύζια με γαρίδες και να φωνάζει. Δεν έπεσε ξύλο καθαρά λόγω μέρας (Παρασκευή, αυτόφωρο για σ/κ) και επειδή μας κράτησαν οι πιο ήρεμοι. Επίσης δεν είχαμε πιει τίποτα ακόμα.

Εν τέλει φεύγουμε, και ο τύπος ενώ μας πετάει ρύζια και γαρίδες και κοτόπουλα ζητάει να πληρώσουμε κιόλας!!! Καλέσαμε την αστυνομία και φύγαμε με το νόμο για την απόδειξη, που όπως κατάλαβα δεν είχε καν ταμειακή.

Τα αυτοκίνητα μας έχουν πλέον διακόσμηση γαρίδας και ρυζιού, και έχασε πολύ κόσμο. Επίσης έγινε για πρώτη φορά από 8 άτομα μαζί επώνυμη καταγγελία στο υγειονομικό, ΙΚΑ και ΣΔΟΕ. Δε μας σέβεσαι και μας προσβάλλεις τόσο άσχημα κύριε "τρελέ", ε κι εμείς θα πάμε με το γράμμα του νόμου λοιπόν. Δεν έπεσε ξύλο για τους λόγους που είπα, αλλά δεν είσαι κράτος εν κράτει....
Nίκος©
Υποτίθεται το αλκοόλ ήταν δωρεάν και απεριόριστο, και οι τιμές στον κατάλογο βλέπω ανέβηκαν απίστευτα σε σχέση με τον προηγούμενο, σε πολλά διπλασιάστηκαν. Κάτι μου λέει πως θα αρπάξει ότι μπορέσει και θα κλείσει πολύ σύντομα πάλι το μαγαζί...
guru
Επίσκεψη στον Αυστραλό μετά τα σχόλια, και προετοιμασία των Φίλων για το κάλτ και το ύφος του μαγαζιού για να μην έχουμε εκπλήξεις.
Παρέα 10 ατόμων αρκετά νωρίτερα κλείσαμε, φτάσαμε 2μμ. Παραγγείλαμε τα ρύζια και τα Ριμπς, και 8 μπέργκερ, τα οποία αρνήθηκε να φέρει, γιατί "δε θα κάθομαι εγώ να μαγειρεύω και εσείς να είστε σκασμένοι και να μην τα φάτε" ....οπότε και προετοιμαστήκαμε για feast. Μάταια μάλλον. Είτε ο μάστορας έχει μικρύνει τις μερίδες , είτε οι προηγούμενοι γράφοντες είναι σπουργιτάκια. Πράγματι το ρύζι με τις γαρίδες και το ρύζι με το κοτόπουλο, αρκετά καλό, αλλά σίγουρα όχι για 3 άτομα όπως το υπολόγιζε, καθώς σίγουρα το καθάριζα μόνος μου άνετα, όπως μόνος μου άνετα καθάριζα και την κάθε πιατέλα με τα ομολογουμένως πολύ νόστιμα ριμπς. Αυτός υπολόγισε ότι με τα 3 Γουοκ ρύζι και 3 πιατέλες Ριμπς, θα "σκάσουν" 10 άτομα. Πιθανά βέβαια στο γεγονός ότι τελικά χορτάσαμε να έπαιξε και το γεγονός ότι ήπιαμε πάμπολλες μπύρες (προς 2.5 ευρώ έκαστη) στη διάρκεια της τεράστιας αναμονής...Φτάσαμε όπως είπα 2μμ, 2.20 ο τελευταίος μας, τα ρύζια ήρθαν 3.15, και τα Ρίμπς 4.15. Από την ώρα που άφησε τα Ρίμπς, ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε, (ούτε λόγος φυσικά για τα μπέργκερς που είχε υποσχεθεί να φτιάξει, αν δε χορταίναμε με τα προηγούμενα).
10 άτομα, εκ των οποίων 1 που δεν τρώει κρέας και 2 κορίτσια που τσίμπησαν...23ευρώ το κεφάλι. Σίγουρα ακριβό για την ποσότητα του φαγητού.
Αν επιχειρήσω να πάω ξανά, θα πάω στοχευμένα μόνο για Ριμπς
Nίκος©
Γράφω και σβήνω πολλές ώρες αλλά δεν μπορώ να πω γεγονοτα χωρίς να πέσει βρίσιμο, ότι έγινε το ξέρουν όσοι πρέπει να το ξέρουν. Το μεγαλύτερο Χ από μένα. Το "Τρελός" στο όνομα δεν είναι απλά μάρκετινγκ, ισχύει...
Panos
Ημουν πολυ θετικα διακειμενος για αυτο εδω το μαγαζακι, πολυ πριν ανοιξει!
Με την πρωτη ευκαιρια, που μαζευτηκαμε μια ικανη αντροπαρεα, κανονισαμε να παμε!

Χρειαζεται σιγουρα κρατηση καποιες μερες νωριτερα. Οχι μονο για να βρειτε να κατσετε, αλλα και για να προλαβει να μαριναρει τα κρεατα. Ειδικα το κοτοπουλο, εαν θελετε να το δοκιμασετε, λεει πως το μαριναρει 3 μερες.
Δεν το ξερα, δεν με ενημερωσε, οποτε δεν το δοκιμασα :(

Το περιβαλλον για μενα ηταν υπεροχο. Αλ τσαντιρι, καμπιγκ, φολκλορ, παραφυση τελειως. Ξεφευγεις απ τα περιθωρια/ορια της πολης.
Προσφερει αουταν για τα κουνουπια, αφθονο χαρτι κουζινας, και οσες μπυρες μπορεις να αντεξεις (και πεπσι). Σελφ σερβις απ το ψυγειο!
Θερμοκρασιες ποτων, ιδανικες. Σουπερ κρυες!

Ο αυστραλος, ειναι οντως πολυ ιδιαιτερος και ισως ξενισει αρκετους. Εμεις πηγαμε ηδη προετοιμασμενοι, οποτε παιξαμε το παιχνιδι του και μπηκαμε στους ρολους που ο ιδιος απαιτουσε απο εμας!
Και για αυτο περασαμε υπεροχα.
Σε αντιθετη περιπτωση, μπορει να δεινοπαθησετε, να θυμωσετε, ακομη και να σηκωθειτε να φυγετε.

Διαλεγει αυτος τι θα φατε. Ποσο θα φατε. ΠΩΣ θα το φατε. Ξεχαστε πηρουνια/μαχαιρια/κετσαπ/μουσταρδες/αλατια κλπ κλπ.

Αν δεν τελειωσετε το ενα φαγητο, ΔΕΝ σας σερβιρει το επομενο. Συνηθως η σειρα ειναι πρωτα τα ρυζια και μετα τα κρεατα.
Οσοι απ την παρεα, ηθελαν να φαν μπεργκερ, τους απαγορεψε να δοκιμασουν και τα ριμπς! Θα μας εφερνε τα μπεργκερ, μονο εαν ειχαμε τελειωσει ΚΑΙ τα ριμπς. Και εφοσον δεν ειχαμε χορτασει...

Ξεκινησαμε με τα ρυζια. Εγω, ως φανατικος ρυζοφαγος, τα βρηκα φανταστικα και πεντανοστιμα.
Το μαλαισιανο (μου αρεσε περισσοτερο), ηταν γλυκοκαφτερο, με αρκετες μεγαλες, ιδανικα ψημενες, γαριδες.
Το Ινδονησιακο καρυ, ειχε πιο ηπια γευση, περισσοτερα λαχανικα, και κοτοπουλο. Εξισου γευστικο, για αυτους που αρεσκονται σε κατι πιο νορμαλ.
Σερβιριστηκαν σε τεραστικα σκευη/γουοκ. Γιγαντιαιες ποσοτητες. Σιγουρα για 2-3 ατομα εκαστο.

Τα ριμπς ηταν μοναδικα σε γευση/υφη. Πολυ ιδιαιτερα, δεν τα ειχα ξαναφαει, ουτε και τα συναντησα σε αλλο μαγαζι. Ισως μονο στα fridays χωρις να ορκιζομαι κιολας.
Ξεκολουσαν πραγματικα, τα κοκκαλα απ το κρεας. Ισως το ηθελαν λιγο το αλατακι τους.
Συνοδευοντουσαν με κακες προκατ πατατες, ανουσιες και ανεφ λογου υπαρξης.

Μπεργκερ δεν δοκιμασαμε γιατι σκασαμε! Ισως την επομενη φορα.

12 νοματαιοι με απειρες μπυρες και κοκες, 4 κατσαρολια ρυζι και 5-6 κιλα ριμπς (+6 μεριδες πατατες), δωσαμε περιπου 20-22€/εκαστος.

Ξεχαστε επισης καποιες λεξεις οπως: τουαλετα (1ο δεντρο δεξια)/αποδειξη/γλυκακι/διακριτικοτητα.

Θα το ξαναπω πως ειναι πολυ ιδιαιτερη εμπειρια. Σιγουρα μοναδικη στην πολη. Θα το προτεινα σε οποιονδηποτε εχει λιγο πιο ανοιχτες αντιληψεις στο θεμα φαγητου/διασκεδαση!

Δεν θα το προτεινα σε βηγκανς, ή περιεργους (πεφτει πορτα και ξυλο!) ή απαιτητικους, ή φανατικους της καθαριοτητας..
nazoraios
Πήγαμε χτες μια παρέα 7 άτομα με κράτηση απ’ την προηγούμενη το μεσημεράκι. Καταρχήν ήμουν λίγο καχύποπτος, διότι είχα ακούσει (διαβάσει) για την περίεργη συμπεριφορά του κ. Αλέξανδρου. Έχω να πω ότι ο άνθρωπος ήταν Κύριος, κι ενώ η πλειοψηφία ήταν κοπέλες.

Στο διαταύτα τώρα. Μας ξεκίνησε με ένα κάρυ (ρύζι, κοτόπουλο, λαχανικά), για 4 υποτίθεται άτομα. Η μερίδα ηλταν τεράστια, τόσο ώστε τελειώνοντας να έχουμε φάει σχεδόν κανονικά. Μας ρώτησε πόσο καυτερό το θέλαμε, διότι «συνήθως οι κοπέλες δεν αντέχουν». Συμβιβάστηκα με μέτριο. Το πιάτο θα το έλεγες εντάξει. Σίγουρα δεν ήταν του γούστου μου, με την έννοια ότι γλύκιζε λίγο.

Αφού το τελειώσαμε (αν δεν το καθαρίσεις δε σε περνάει στην επόμενη φάση), περάσαμε στα ribs. Παίζει να είναι και το μόνο μέρος που μπορείς να βρεις ribs στην πόλη και ανικανοποίητο δεν πρόκειται να σ’ αφήσουν. Λιώνουν στο στόμα κανονικά. Αν είναι να κάνω μια κριτική, θα μπορούσαν ένα τσικ παραπάνω στο αλάτι.

Σύνολο €25/άτομο με πολλές, πολλές, πολλές μπύρες-κι έχει μια ωραία ελαφριά pilsener που δεν την έχω δει στο μάρκετ. Σίγουρα θα ξαναπάω, θέλω να φάω το ινδονησιακό κάρυ με γαρίδες και μύδια, καθώς και τα μπέργκερ που δεν προκάμαμε.

Μάλλον ότι ακούγεται για τον τύπο προέρχεται από ανθρώπους που του κάναν υποδείξεις ή θέλησαν κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση. Το αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι περήφανοι για τις συνταγές τους και θεωρούν ότι το να τους ζητήσεις να σ’ αλλάξουν κάτι είναι γι’ αυτούς άσχημο και κοπιώδες και το σέβομαι, γιατί είμαι ένας απ’ αυτούς τους ανθρώπους.
Σταύρος
Συμφωνώ με τον Νίκο και τον Βίκτωρα και σκοπεύω να περάσω να δοκιμάσω τον τρελό Αυστραλό, για τον χαβαλέ. Με αντροπαρέα βεβαίως βεβαίως!
Βικτωρ Τ.
Προσωπικα δεν χαλαστηκα καθολου, το μαρκετιστικο φολκλορ εχει και σε μενα περαση. Αλλα να τσουβαλιαζεις κατηγοριες ανθρωπων οπως και να το κανουμε... Παντως τα δικα μου παιδια (ακριβως επειδη ειναι δικα μου) τρωνε πολυ περισσοτερα απο ενηλικες φιλους
Nίκος©
Δεν θέλει παιδιά, γυναίκες με 3μετρα νύχια και vegans γιατί λέει πως του χαλάνε όλο το κλίμα. Τα παιδιά γιατί το ένα δε θα θέλει πχ γαρίδες, το άλλο θα θέλει κέτσαπ κτλ. Οι γυναίκες που δεν πιάνουν φαγητό για να μη λερώσουν τα νύχια, καθώς και οι vegans για το αυτονόητο. Είναι περίεργος αλλά πας για κάτι διαφορετικό. Αν λοιπόν δεν μπορείτε να πάτε με τα νερά του απλά μην πάτε, θα χαλαστείτε πάρα πολύ.

Αν πάτε με πιο χαλαρή διάθεση, θα περάσετε πολύ καλά με γεύσεις που δεν βρίσκεις εύκολα.

Λέει πάντως πως αν δε σου αρέσει, δεν πληρώνεις και ξέρω οτι το τηρεί από γνωστό που πήγε. Αρκεί να μην τα φάτε όλα και στο τέλος με άδειο τραπέζι του πείτε δε μας άρεσαν, θα γίνει πόλεμος!

Σύντομα θα γίνει πιο εκτενής παρουσίαση ;)
Βικτωρ Τ.
Κυριακη μεσημερι φαγαμε πορτα γιατι ειχαμε μαζι μας παιδια (παρολο που στην κρατηση ειχε αναφερθει ακομα και η ηλικια τους). Η δικαιολογια που δοθηκε ηταν οτι θεωρει το περιβαλλον του επικινδυνο (δεκτοι μονο ανω των 15).
zaknafein
Επίσκεψη χθές το βράδυ στον τρελό Αυστραλό, εννοείται με κράτηση από την προηγούμενη το πρωί. Μας πρότεινε: Μενού ταξίδι στον κόσμο με 3 πιάτα με κρέας, ή με ψάρι. Αλλιώς επιλογή για burgers με ribs.
Επιλέξαμε το ταξίδι με κρέας. Τιμή ανά άτομο € 20,00 στο οποίο περιλαμβάνεται και το ποτό, το οποίο είναι απεριόριστες μπύρες, Pepsi, ρετσίνα, νερό, το οποίο πηγαίνεις και παίρνεις μόνος σου από το ψυγείο δίπλα.
Το ινδονησιακό ρύζι ήταν αρκετά καλό, σε κάποιους στην παρέα άρεσε πολύ.
Τα spare ribs ήταν φοβερά...ακόμα τα σκέφτομαι...σωστό ψήσιμο, έλιωναν στο στόμα, σωστή ποσότητα bbq sauce επάνω, top!
Το κινέζικο κοτόπουλο ήταν τέλεια ψημένο πραγματικά. Διακριτικές οι κινέζικες γεύσεις, κυρίως κάτι σαν σως τεριάκι καταλάβαινες. Νομίζω ότι αδικείται πάντως από το γεγονός ότι έρχεται στο τέλος και είχαμε ήδη σκάσει με το ρύζι και κυρίως με τα ribs.
Στο τέλος γλυκάκι brownies, μια χαρά.
Θα ξαναπήγαινα άνετα για την ατμόσφαιρα, για την παρέα, για τα ribs και σίγουρα για να δοκιμάσω και τα burgers!!! Two thumbs up!!!