Ανώπολις

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο, Λοιπά
ΔιεύθυνσηΑκροπόλεως 128 & Στεργίου Πολυδώρου 9, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310245245
Διαδίκτυο
Ωράριο08:00-00:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε27 Αυγούστου 2020
ΙδιοκτησίαΔ. Παπαδήμος - Κ. Φαλάγγης Ο.Ε.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Η ιδιοκτησία έχει και το Τοίχο Τοίχο.

Αυτοχαρακτηρίζεται "Ποτοφαγείον".

Στη θέση του υπήρχε η Pizza Romea.

Εικόνες (17)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Truffle mayo burger (κακό ψωμί κακό μπιφτέκι)
[εικόνα]
Truffle mayo burger (από μακριά και αγαπημένοι)
[εικόνα]
Συκώτι τηγανιά με κρεμμύδια (πολύ μέτρια) και κιουνεφέ
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούλιος 2021)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούλιος 2021)
[εικόνα]
Σκιουφιχτά με σύγκλινο Μάνης και δίχρωμες πιπεριές (ΟΚ, dine-in, Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Μοσχαρίσια (καλή, σωστό ψήσιμο, dine-in, Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Μπριζολάκια χοιρινά με πλιγούρι (Μάιος 2021, πολύ καλά)
[εικόνα]
Σαλάτα πράσινη με απάκι (Μάιος 2021, ΟΚ)
[εικόνα]
Σαλάτα Ceasar's (πολύ καλή)
[εικόνα]
Κερασμένο γλυκό (Οκτώβριος 2020)
[εικόνα]
Πατάτες τηγανιτές (εξαιρετικές, Οκτώβριος 2020)
[εικόνα]
Σουτζουκάκια με πάπρικα (πολύ καλά, Οκτώβριος 2020)
[εικόνα]
Πατάτες τηγανιτές (Οκτώβριος 2020)
[εικόνα]
Μπριζολάκια-3 τεμάχια (πολύ καλό ψήσιμο, Οκτώβριος 2020)
[εικόνα]
Κουβέρ (φρεσκοψημμένα ψωμάκια)
[εικόνα]
Σερβίτσιο

Κατάλογος (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2021: cocktails
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2021: κρασιά 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2021: κρασιά 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2021: φαγητά 5/5
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2021: φαγητά 4/5
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2021: φαγητά 3/5
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2021: φαγητά 2/5
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2021: φαγητά 1/5

Σxόλια (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
JohnJohn
Η ρακή του πολύ καλή. Τα πιάτα δεν είχαν να δώσουν κάτι σπέσιαλ αλλά τρώγονταν άνετα. Παραγγέλθηκαν κοτόπουλο, χοιρινά φιλετάκια, ριζότο μανιταριών,παστουρμαδοπιτάκια κ.α. Τιμές δεν γνωρίζω λόγω κεράσματος.
Γιαντράνκα
Μία επίσκεψη και προσωπικά μοι εφάνη μετριότης, εκτός των τηγανητών πατατών, και δεν νομίζω να ξαναπήγαινα, παρά τη συμπαθή τοποθεσία. Ειδικά τo βέργερ ήταν κάκιστο. Βάνουν ένα ψωμί ένα μπιφτέκι και άλλα και νομίζουν κάνουν βέργερ.
Piroski
Χθεσινοβραδινή επίσκεψη.

Χώρος ευχάριστος, ψηλοταβανος. Λόγω των μέτρων και της απουσίας μουσικής, με το ψηλό ταβάνι και τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών ήμασταν λίγο σαν μνημόσυνο εκεί μέσα. Λογικά από Δευτέρα θα αλλάξει και το γενικότερο μπρίο του μαγαζιού.

Τηγανιά συκώτι μια χαρά, πατάτες τηγανητές μπόμπα, ριζότο μανιταριών οκ αλλά ελαφρώς παραμαγειρεμενο, κιουνεφε μια χαρά (ίσως θέλει έναν τόνο κάτω την οξύτητα).

Μαζί με 3 μπύρες, ένα τσίπουρο εμφιαλωμένο και 2 φιάλες κρασί (Μαρκοβιτη Ναουσα, στα 24 ευρώ, εξαιρετικό), συνολο 90 ευρώ.

Κερασμενο γλυκό, καρυδόπιτα με κρέμα.
Απόδειξη κανονικά, σέρβις μια χαρά.

Θα ξαναπηγαινα αλλά από Δευτέρα.
RZ (ex microzet)
Επίσκεψη Κυριακή απογευματάκι, χωρίς κράτηση. Τα λιγοστά τραπέζια έξω ήταν γεμάτα, αλλά μέσα μόλις είχε αδειάσει ένα και καταφέραμε να καθίσουμε. Ο χώρος εσωτερικά μου άρεσε, και τα καθίσματα ήταν άνετα και ευχάριστα, εξωτερικά είναι λίγο στριμωχτά και "πάνω" στον δρόμο, δεν εντυπωσιάστηκα.

Το σέρβις ήταν καλό και γρήγορο. Λίγο κάπως απρόσωπο, αλλά δεν με ενόχλησε καθόλου.

Και πάμε στον κατάλογο: ή μάλλον... στους καταλόγους, μιας που προσφέρει σχεδόν τα πάντα, απο καφέδες και brunch μέχρι γαρίδες και κρασί. Αυτός με τα φαγητά ήταν σχετικά μικρός, είχε και κάποια ιδιαίτερα πιάτα αλλά σε γενικές γραμμές ήταν σε safe επίπεδα. Δοκιμάσαμε κρέας και κάποια ορεκτικά τα οποία ήταν όλα αποδεκτά και αν και σε ποσότητες δεν σου γέμιζαν το μάτι, τελικά χορτάσαμε. Το κρέας ήταν καλά ψημένο και τα λάδια ήταν καθαρά. Ο κατάλογος με κρασιά μικρός και περιποιημένος και με σωστές τιμές, μας ανέφεραν πως υπάρχει και χύμα κρασί, μαλαγουζιά. Για αποστάγματα δεν τσέκαρα.

Στα θετικά του μαγαζιού είναι οι τιμές τις οποίες προσωπικά βρίσκω χαμηλές και ίσως είναι ο λόγος που θα ξαναπήγαινα.

Γενικότερα, με την πρώτη εντύπωση δεν σου γεμίζει το μάτι, μιας που έξω πολλές φορές κάθονται και πίνουν καφέ. Το φαγητό καλό γι'αυτό που πληρώνεις αλλά χωρίς να διαφοροποιείται απ' το "αδερφάκι" του που είναι ακριβώς δίπλα. Ίσως ξαναδοκιμάσω μιας που οι επιλογές εκεί είναι λιγοστές.
Sylia
Παρθενική πρώτη μετά την "άρση του lockdown", ένα βραδάκι Πέμπτης, για ένα κρασί και ελαφρύ τσίμπημα. Στα πολύ θετικά ότι η ποιότητα-γεύση των δυο πιάτων που φάγαμε ήταν όπως και πριν. Μπριζολάκια χοιρινά με εξαιρετικό ψήσιμο, σαλάτα με απάκι ΟΚ. Με δυο ποτήρια κρασί, κουβέρ (πολύ νόστιμο και ζεστό ψωμί), και κερασμένο γλυκάκι (μια πανακότα ολίγον μιεχ...) βγήκε κάτω από 20 ευρώ. Στα του COVID19 μέτρα, αντισηπτικά στο τραπέζι ✓, μάσκες στο προσωπικό ✓, αποστάσεις μάλλον ✓ (δεν έβγαλα και μεζούρα). Πληρωμή με POS και απόδειξη κανονικά (εξαρχής), ευγενικό σέρβις.
Sylia
Σημερινή επίσκεψη για μεσημεριανό φαγητό. Θετικότατες οι εντυπώσεις τόσο από το φαγητό, όσο κι από το σέρβις.

Δοκιμάστηκαν τα εξής: σαλάτα ceasar's (6,50€), πατάτες τηγανιτές (3,50€), μπριζολάκια χοιρινά (6,50€), σουτζουκάκια σχάρας (6,00€). Σαλάτα με πολύ ωραία σως ceasar's (αλμυρή τόσο-όσο και χωρίς να βγάζει "μαγιονεζίλα") αλλά με λίγη ποσότητα κοτόπουλο. Πατάτες τηγανιτές ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ (και στο αλάτι και στο ψήσιμο), μπριζολάκια σωστά στο ψήσιμο (συνοδευτικό ταμπουλέ πολύ καλό), σουτζουκάκια νοστιμότατα (ελαφρώς προς το παραψημένο, αλλά όχι στεγνά). Ήταν όλα πολύ καλά και αυτό μάλλον οφείλεται στις καλές πρώτες ύλες. Καλοεκτελεσμένες συνταγές χωρίς κάποια επιτήδευση. Οι μερίδες είναι ΟΚ, ίσως ένα τσικ λίγο πιο μικρές απ'ο,τι περίμενα, αλλά για κατάστημα που προσδιορίζεται ως "ποτοφαγείο" (καφέ-μεζέ) ήταν μια χαρά. Σύνολο 26,50€ με ένα αναψυκτικό (2,80€ τα γερμανικά FRITZ-KOLA) φρεσκοψημμένο ψωμάκι (κουβέρ για 2 άτομα στο 1€) και κερασμένο γλυκό στο τέλος.

Το σέρβις -από νεαρής ηλικίας άτομα- άψογο και εξυπηρετικό. Απόδειξη ήρθε κανονικά, εξ'αρχής.

Στα του COVID-19, τα μαχαιροπίρουνα ήρθαν σε θήκη, αντισηπτικό υπήρχε εντός του καταστήματος, το προσωπικό φορούσε μάσκα.

Σίγουρα θα ξαναπάω γιατί έμεινα ευχαριστημένη από το φαγητό (δεν έμεινε ψίχουλο), το σέρβις αλλά και γιατί μου άρεσε η φρεσκάδα στο στήσιμο του μαγαζιού (σε σχέση με το παρακείμενο Τοίχο-Τοίχο).
slits23
Α, και κερασμένο γλυκό στο τέλος, ωραία πανακότα, σε γενναία ποσότητα.
slits23
Ευχάριστα εξωτερικά τραπέζια, στο στυλ και των άλλων δύο μαγαζιών της γειτονιάς (μπρούσκο και τοίχο τοίχο), με ωραία θέα στο πάρκο και στα κάστρα, αν και πρέπει να πω πως υστερεί ένα κλικ σε σχέση με αυτά τα δύο, γιατί είναι δίπλα σε πιο κεντρικό σημείο του δρόμου, στη διασταύρωση της μίας Πορτάρας, οπότε τρως λίγη βαβούρα, χωρίς όμως αυτό να είναι ανασταλτικό. Στο σέρβις και στην κουζίνα νέα παιδιά. Χαλαροί όλοι αλλά ευγενικοί. Φαγητό καλό (για την γυναίκα μου πολύ-πολύ καλό). Δεν πήραμε πολλά. Κοτομπριζολάκια (με πολύ ωραίο κουσκουσάκι συνοδεία), σουτζούκακια (με ωραία πάπρικα και γευστικά πιτάκια), και παστουρμαδοπιτάκια. Το κρέας ζουμερό και ωραία ψημένο. Τα παστουρμαδοπιτάκια με τέλειο στράγγισμα, δεν καταλάβαινες ίχνος λαδίλας. Ο κατάλογος γενικά με ενδιαφέρον. Έχει και πρωινό που σερβίρεται μέχρι τις δύο. Τιμές καλές (για τα παραπάνω και δύο Άλφα βαρέλι, 24,5 ευρώ). Μερίδες πολύ ικανοποιητικές. Ωραία βραδινή ατμόσφαιρα. Αξίζει μια επίσκεψη. (Μετά τις εννιά όλα τα έξω τραπέζια είχαν γεμίσει, αλλά και μέσα ο χώρος μου φάνηκε οκ. Έπαιζε και ωραία μουσική - ροκάκια, τζαζάκια και διάφορα τέτοια, σε καλή ένταση).