Χουσεΐν Μπακλαβάς

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΦούρνος-Ζαχαροπλαστείο
ΔιεύθυνσηΘεσσαλονίκης 24, Νέα Χαλκηδόνα
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2391023535
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΙδιοκτησίαΓιάννης-Αβραάμ Τσακιρίδης
Πρόσθετες πληροφορίες:
"Σχετικά με το όνομα Χουσεΐν. Το 1955 ο Χουσεϊν Αλτίνογλου από την Κωνσταντινούπολη, ζαχαροπλάστης της εποχής, μας δίδαξε τα μυστικά του στην τέχνη του ανατολίτικου σιροπιαστού. Έτσι προς τιμή τού ονομάστηκε το κατάστημα Χουσεΐν Μπακλαβάς."

Απόσπασμα από το επίσημο group στο facebook.com.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έχω πάει Νοέμβριο 2016, Ιούλιο 2020, και Οκτώβριο 2020. Ωραίο μαγαζί με ειδίκευση σε πολίτικη ζαχαροπλαστική, είναι πάνω από το μέσο όρο Θεσσαλονίκης. Στα αρνητικά οι ακριβές τιμές. Έχει καλό καζάν ντιπί (αλλά είναι greek style, χωρίς κοτόπουλο όπως στην Τουρκία). Θα ξαναπήγαινα με χαρά.

Εικόνες (16)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εξωτερική επιγραφή (Οκτώβριος 2020)
[εικόνα]
Μπακλαβάς (οκ, όχι τοπ)
[εικόνα]
Μπακλαβάς (οκ, όχι τοπ)
[εικόνα]
Σουτ λατς (ρυζόγαλο φούρνου, καλό, θα το ξανάπαιρνα)
[εικόνα]
Σουτ λατς (ρυζόγαλο φούρνου, καλό, θα το ξανάπαιρνα)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Καζάν Ντιπί (καλό)
[εικόνα]
Καζάν Ντιπί (καλό)
[εικόνα]
Βιτρίνα
[εικόνα]
Βιτρίνα
[εικόνα]
Μπακλαβάς (καλός) & σαμσά (οκ) & σαρί μπουρμά (οκ)
[εικόνα]
Καζάν ντιπί (οκ) & ταβούκ κιοϊσού (οκ)
[εικόνα]
[εικόνα]
Καζάν ντιπί

Σxόλια (13)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Piroski
Όντως πολύ ωραίο καζάν ντιπί.
aethra
Τηρώντας την παράδοση για γλυκό μετά το φαγητό στην Χαλκηδόνα, πήγαμε στον Χουσείν.. Για πρώτη φορά απογοητεύθηκα.. Μικρότερη ποικιλία από σιροπιαστά, όλα ήθελαν περισσότερο ψήσιμο εκτός από το σεκέρ παρέ με αποτέλεσμα να είναι ελαφρώς λασπωμένα και η γεύση του φρέσκου βούτυρου απούσα.. Ένα κιλό ενώ η τιμή τους είναι 14,50 το κιλό μας χρεώθηκε 17,50 με απόδειξη να γράφει 15ευρώ.. Υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές..
κοκορετσακιας
Έχει επισης και πολύ γευστικό ριζογαλο φούρνου. Είναι ίσως λίγο παραπάνω γλυκό αλλά εμένα μου αρέσει.
ταβερνοαλάνι
Η γνώμη μου είναι ότι σαν το τούρκικο καζάν ντιπί που το κάνουν με ίνες από κοτόπουλο, δεν έχει. Άλλο επίπεδο. Δυστυχώς δεν έχω βρει μέχρι στιγμής κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.
Eowyn
Κοκορετσάκια, μόνο ο Χουσεΐν στη Χαλκηδόνα και η Νέα Ελλάς στην Ξάνθη κάνουν το κανονικό καζάν τιπί. Όποιος άλλος ξέρει κάτι ας ενημερώσει. Παρένθεση, στη Νέα Ελλάς δεν παίζονται στο σιρόπιασμα (πολύ λεπτόρευστο).
κοκορετσακιας
Τα σιροπιαστα του καλά αλλά δε βρίσκω να ξεχωρίζουν από αυτά ενός καλού ζαχαροπλαστείου. Οι τιμές τους πιο ακριβές. Αυτό που κατά τη γνώμη μου ξεχωρίζει και αξίζει πραγματικά είναι το Καζάν τιπι. Δεν έχω φάει καλύτερο,αν και δεν είμαι γλυκατζης και δεν έχω μεγάλο εύρος δοκιμών. Δεκτές προτάσεις για καλό Καζάν τιπι.
Mikey
Πρόσφατη επίσκεψη. Δοκιμάστηκαν διάφορα σιροπιαστά και καζάν ντιπί. Όλα πολύ νόστιμα με έμφαση στον μπακλαβά (λογικό μου ακούγεται..). Τα σιροπιαστά τα έχει 14.5€ το κιλό που δεν το βρίσκω εντελώς παράλογο σε σύγκριση με διάφορα παρόμοια μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. 8 κομμάτια και ένα καζάν ντιπί στα 10€. Απόδειξη κανονικά.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Χρήστος
Όποτε ο δρόμος μου περνάει από Χαλκηδόνα θα σταματήσω για λίγο ξεμούδιασμα και να πάρω έστω και λίγα κομμάτια από τα σιροπιαστά.
Για τα κουπάκια δεν έχω γνώμη δεν πήρα ποτέ αλλά τα σιροπιαστά τα σπάνε κυρίως το γαλακτομπούρεκο.
Οι τιμές παραμένουν τσιμπημένες
loukoulos
ο΄καλύτερος μπακλαβάς του νομού Θεσσαλονίκης . Ακριβός αλλά σπουδαίος . καλό σεκέρ παρέ , καλό καταϊφι , μέτρια τα γλυκά σε κουπάκι π.χ. ταούκ γιοκσού κτλ. Έχει μικρή ποικιλία και αυτό του επιτρέπει να είναι όλα ΠΑΝΤΑ φρεσκότατα
Κεπικάριος
Κολασμένο μέρος. Μόνο μπείτε και μυρίστε - αξίζει.

Δυστυχώς αισχρά ακριβός. Σιροπιαστά με €14,5/κιλό και €2,20 για τα γλυκά με το κομμάτι.

Θα διαφωνήσω όμως με τον φίλο παρακάτω για το καζάν ντιπί. Καλό αλλά όχι σπουδαίο.
Sois Anatha
Αψογος!
npac
Ισως οι καλύτεροι στα ανατολίτικα γλυκά. Κρίμα που το μαγαζί που είχαν ανοίξει στην Θεσσαλονίκη (Νέα Εγνατία, κοντά στο Ιπποκράτειο) δεν το έχουν πια.
tasos
Φάτε καζάν ντιπί. Απευθείας από τον Παράδεισο.