Εικόνες (63)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κιουνεφέ (signature dish)
Κοτόπουλο με μανιτάρια (σούπερ)
Σεβίτσε καραβίδας (εξαιρετικό)
Κροκέτα pulled meat με ρώσικη και τουρσί (πεντανόστιμο)
Χοιρινά μπριζολάκια με γλάσο καφέ (οκ)
Ζυμαρικά με μαύρο χοίρο κρέμα κολοκύθας και μπλε τυρί (πολύ καλά)
Πράσινη σαλάτα με βαλεριάνα (καλή)
Ψάρι ημέρας χόρτα και μπουγιαμπέσα (πολύ καλό)
Ribeye ταλιάτα (πολύ καλό, λίγο περισσότερο το λίπος του)
Κατσικάκι μαστίχα τραχανάς (πολύ καλό)
Σιταρότο με μοσχαρίσια μάγουλα (δαιμονισμένα νόστιμο, το πήραμε και δεύτερη φορά, οκ έγινε ένα μικρό λάθος, αλλά το άξιζε!!)
Καρπάτσιο ψαριού (με πολύ εντυπωσιακό ζουμί κάτω. Πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων! Πιατάρα!)
Σαλάτα βαλεριάνα παστράμι (μου άρεσε)
Καρυδόπιτα με κρεμ ανγκλέζ και δίπλα παγωτό καφέ (λίγο σαν σουφλέ, μας άρεσε)
Millefeuille λεμόνι (γραμμένο λάθος στον κατάλογο) με σορμπέ λεμόνι (οκ)
Καμμένο τσίζκεϊκ (δε μας άρεσε. Είχε υγρασία και έμοιαζε με μπαγιάτικο. Τους το αναφέραμε και δεν το χρέωσαν, προς τιμήν τους)
Χοιρινός λαιμός, γλάσο ελληνικού καφέ και κυδώνι (καλό, το πήραμε για το αξιοπερίεργο του καφέ)
Syrah κίτρος οινοποιητική (οκ, χωρούσε κι άλλο σώμα, Syrah είναι. Οκ πάντως)
Μακαρούνες, σάλτσα μπουγιαμπέσα, γαρίδες, ρεβίθια, σέσκουλα (πολύ υποσχόμενο, αλλά απλώς οκ πιάτο)
Ρουλάδα κοτόπουλου (καλή)
Παντσέτα pressed (πολύ καλή)
Pulled προβατίνα σε πατατόψωμο (εξαιρετικό)
Κιουνεφέ αλμυρό (πολύ καλό)
Σαλάτα λάχανο χέλι μπρικ σπόροι κάναβης (αδιάφορη)
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2022)
Εσωτερικά (Ιανουάριος 2022)
"Ζυγούρι στη σάλτσα του, κοντό μακαρόνι, ανηβατό" (νόστιμο, είχε μέσα και πιπεριές που ταίριαζε, χρειαζόταν περισσότερο κρέας ή λιγότερο μακαρόνι)
"Κοτόπουλο μπούτι, πουρέ κολοκύθας, σάλτσα μήλο celery" (πολύ καλό)
"Πρεσαριστή πανσέτα, πουρές πατάτας, σάλτσα οξύμελι" (μια χαρά)
"Χειροποίητα μαντί με πρόβειο και μοσχαρίσιο κιμά, σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, θόγαλο, καυτερή πιπεριά" (οκ)
Σιταρότο (πάρα πολύ καλό)
"Πολίτικο κιουνεφέ, σολογούνι, φιστίκια Αιγίνης, σιρόπι από θρούμπι και τζίντζερ" (οκ)
"Πράσινη σαλάτα με βαλεριάνα, dressing κουμκουάτ, βολάκι Άνδρου, πάπια ωρίμανσης, παστέλι" (οκ)
Κόκκινο Samartzis (μια χαρά)
Creme brulee (αρκετά γλυκιά)
Cheesecake κολοκύθας (αδιάφορο)
Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μούστου, πουρέ γλυκοπατάτας (εξαίρετο)
Ψαρονέφρι με πουρέ topinambur (το κρέας είχε στεγνώσει)
Ριζότο με κρέμα παντζάρι, μήλο, γαρίδα (πολύ καλό)
Μαντί με πρόβειο και μοσχαρίσιο κιμά (πολύ καλό)
Ceviche με ψάρι ημέρα και αλμυρό χαλβά (σούπερ)
Χόρτα εποχής με κρέμα φασολιού (πολύ καλό)
Πολίτικο κιουνεφέ με σολογούνι (πολύ καλό)
Ριζότο με κρέμα παντζαριού και γαρίδες (εξαιρετικό)
Ταλιατέλες με πράσο και καβουρμά (εξαιρετικό)
Μερίδες οκ, σέρβις επίσης οκ, αν και παραμένει ελαφρώς ψυχρό. Τιμές τσιμπημένες, ειδικά στα πιο συνηθισμένα πιάτα με μοσχάρι πχ, θεωρώ πως 2-3 ευρώ θα μπορούσαν να τα κόψουν.
Συνολικά μια πολύ καλύτερη εμπειρία από την πρώτη, που το μαγαζί είχε πολλές αστοχίες. Η αλλαγή ύφους πράγματι τους πάει, αφού το σέρβις παραήταν ψυχρό για να μπορεί να σταθεί στην πρότερη μορφή. Θα το ξαναδοκίμαζα σίγουρα, αν και νιώθω ότι είναι λίγο risky- απρόβλεπτο σαν κατάστημα, σαν να ψάχνει ακόμη πατήματα.
Επειδή έγραψα για κάποια Αθηναϊκά εστιατόρια θεωρώ πρέπον να γράψω και για τα δικά μας με κίνδυνο να θεωρηθεί ότι φλυαρώ.
To αν εμπνεύστηκαν από τον Μπουλγκάκοφ που έγραψε το «Μαιτρ και Μαργαρίτα» ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Μόσχα στην Σταλινική εποχή το 1930 και είναι μια σύγχρονη σατιρική παραβολή με επιρροές από Φάουστ ή από την ομώνυμη βραβευμένη ταινία του 1972 (με φοβερή μουσική του Ennio Morricone) σε αντίστοιχο σενάριο απόδοση του βιβλίου είναι άγνωστο.
Έχει πολλά χρόνια που το διάβασα, έχει καιρό που δεν διαβάζω όσο παλιά.
Το βιβλίο είναι βαθιά πνευματικό και πραγματεύεται με φανταστικό ρεαλισμό τον μεγαλοϊδεατισμό και την καταστολή του κατεστημένου οτιδήποτε δημιουργικού.
Μην τρομάζετε, Πόντιος Πιλάτος, βρικόλακες, ο Σατανάς, μαύρες γάτες, ερωμένες μαγικές αλοιφές, πολύ σάτιρα.
Ύμνος της ελευθερίας των καλλιτεχνών εναντίον σε κάθε μορφής λογοκρισίας, θεωρείται αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ρώσος συγγραφέας όχι τόσο γνωστός όσο οι Τολστόι, Πούσκιν, Τσέχωφ κλπ.
Πέρα από το μυστήριο του πως και γιατί ονομάστηκε έτσι, στο Maitr οι καλλιτέχνες εκφράζονται ελεύθερα.
Ο Σεφ Σωκράτης Μπεληγιάννη (μηχανικός στις ακαδημαϊκές σπουδές) είναι ένας μαέστρος της γαστρονομικής τέχνης. Εκπλήσσουν τα βαθιά νόστιμα πιάτα. Master σε τεχνικές, ιδιοφυείς πειραματισμοί, η αγάπη που έχει για το φαγητό είναι εμφανής σε κάθε πιάτο.
Η chef de salle, αλχημίστρια (χημικός γαρ) pastry chef, sommelier, ιδιοκτήτρια κα Αποίκου Ρόη είναι μούσα του chef και απόλυτα συνυπεύθυνη για την συνεχή εξέλιξη του εστιατορίου.
Λίστα κρασιών υπόδειγμα.
Νέες φωτογραφίες τελευταίων επισκέψεων συνημμένα.
“A slave is one who sells his soul to save his life. A master is one who gives his life to save his soul.
Μaster & Mrs Μαργαρίτα.
Και μια πρόταση για όνομα για το επόμενο μαγαζί
Jitterbug Perfume του Τομ Ρόμπινς
Προτείνεται σφόδρα.
YΓ. Δοκιμάστε την IPA μπύρα που φτιάχνουν.
Οι ποσότητες σε φάση γκουρμέ. Και οι τιμές περισσότερο κυριλέ παρά εναλλακτικές
Δοκιμάσαμε πολλά πιάτα, μείναμε ευχαριστήμένοι από την ποικιλία και από την ποιότητα. Κρασί syrah Κίτρους οκ προς καλό, και σε οκ τιμή. Το σιταρότο με τα μάγουλα μάς συνεπήρε και το ξαναπαραγγείλαμε (οκ, λόγω μιας παρεξήγησης, αλλά ήταν σούπερ και το άξιζε)! Το καρπάτσιο ψαριού ήταν μια πολύ ευχάριστη νότα.
Στα γλυκά (που δεν είναι το φόρτε μου, ακολουθώ απλώς) τούς κάναμε παράπονο για το καμμένο τσιζκέικ, που έμοιαζε με μπαγιάτικο. Δεν το δέχτηκαν επ' ουδενί, αλλά στο τέλος δεν το χρέωσαν. Από κέρασμα μάς κέρασαν όντως ένα γλυκό κρασί Πετρακόπουλου από Κεφαλονιά, καλό. Στα του σέρβις έχω να πω, σε σχέση με παλιά, ότι υπάρχει πολύ χαμόγελο και ωραία διάθεση!
4 άτομα μάς βγήκε από ~45ε χωρίς κανέναν σχεδόν περιορισμό στην παραγγελία.
Είναι αξιόλογο μαγαζί και συμφωνώ ότι ήταν πετυχημένη η μεταφορά και η μικρή αναβάθμιση στο ύφος.
Ξεχασα να πω οτι δεν εβγαλαν να κερασουν γλυκο. Το συναντησα και σε αλλα μαγαζια και δε συμφωνω. Κερασαν λικερακι μαστιχας ή λιμοντσελο.
Καρπάτσιο μηλοκόπι (πιάτο ημέρας) εξαιρετικό, arancini ΟΚ, πατάτες baby με στάκα ΟΚ, μαντί ΤΕΛΕΙΑ, πανσέτα πρεσαριστή πολύ καλή, ψαρονέφρι ωραίο, μακαρονάκι με ζυγούρι πολύ καλό, τάρτα με σοκολάτες πολύ καλή, γαλατόπιτα (γλυκό ημέρας) ωραία ιδέα και γευστική στο σύνολο, αλλά θέλει δουλειά ακόμα το πιάτο για να στρώσει.
Μαζί με δυο τσίπουρα εμφιαλωμένα (10 ευρώ έκαστο) και δυο φιάλες κρασί (Ουσίρα ροζέ στα 23 ευρώ και Don Giovvanni-Παπαργυρίου στα 28 ευρώ) βγήκε σύνολο 163.
Πολύ ωραία εμπειρία την οποία θα επαναλάβουμε σίγουρα.
Μικρή ένσταση για το ψωμί, λίγο σε ποσότητα και όχι ιδιαίτερης ποιότητας.
Σημαντική αναβάθμιση ο νέος χώρος, προσεγμένος, λιτός με ωραία διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα στο στυλ του εστιατορίου.
Το φαγητό πολύ καλό σε όλα με μόνη επισήμανση την ποιότητα του κρέατος που θα μπορούσε να είναι ανώτερη ειδικά στο rib eye και λιγότερο στο φιλέτο που ήταν μεν καλό αλλά όχι κορυφαίο.
Δοκιμάστηκαν πολλά κρασιά από την ανανεωμένη μεγάλη λίστα.
Το Μαιτρ & Μαργαρίτα αναβαθμίστηκε με ένα χώρο που τον χρειαζόταν.
Αναφέρθηκε ότι λειτουργεί και πρωινές ώρες πλέον για brunch.
Προτείνεται σφόδρα.
Οι επιλογές περιορισμένες κάτι που το βρίσκω θετικό για την επιλογή. Ψαρονέφρι, μαντι ήταν από καλά ως πολύ καλά. Η σαλάτα παντζάρι με παστινακι οκ για μένα και το τυρί γαλακτομπουρεκο ευφάνταστο. Ευχάριστο το κόκκινο κρασί που διαλέξαμε.
Να πω την αλήθεια μου έλειψαν επιλογές-εκπλήξεις του παρελθόντος, όπως τα σουφιχτα και η σαλάτα με φασολάκια. Και το vfm δεν το βρήκα τόσο καλό.
Το φαγητό εξαιρετικό με ωραίες ιδέες ο σεφ (δημιουργική κουζίνα χωρίς ακρότητες ) οι τιμές vfm
Σέρβις βελτιώθηκε πολύ ,
Για τα κρασιά σημειώνω την εξαιρετική wine list με άπειρες επιλογές και προφανέστατα. VFm …ειδα μπουκάλια (Αρμονία Γης /κτήμα Αβαντις /Merlot)
Μ άρεσε πολύ το θεωρώ πολύ vfm και ευχάριστη εστιατορικη εμπειρία όποτε θα το ξαναεπισκεφθω με χαρά