Εικόνες (112)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Χοιρινά κοψίδια, χούμους τοπιναμπούρ (καλό)
Καρπάτσιο μυλοκόπι (πολύ καλό)
"Καριόκα, κρέμα σεράνο, παγωτό ελληνικού καφέ" (οκ)
"Millefeuille λεμόνι με sorbet λεμόνι-βασιλικού" (οκ)
"Σιταρότο με μοσχαρίσια ουρά, πρασοσέλινο, κρέμα κοπανιστής, πίκλα μανιταριού" (πολύ καλό!)
"Αλμυρό θρακιώτικο σαραγλί με μοσχαρίσιο κιμά, γραβιέρα Κάσου και καυτερό μέλι σε ζύμωση" (ενδιαφέρον πειραματισμός, στην πράξη χωράει βελτίωση)
"Μπακαλιάρος φιλέτο, μπρόκολο, κακαβιά, χόρτα" (απλώς οκ, δεν άξιζε τα 22€)
"Χταπόδι, γλάσο μπούκοβο, κρέμα φασολάδα, τουρσί" (καλό)
"Λαχματζούν λαχανικών, με παστουρμά θαλάσσης, κρέμα romesco, dressing ταχίνι-γιαούρτι" (νόστιμο, αλλά θα το έλεγα flatbread αντί λαχματζούν για να μην δημιουργούνται λάθος προσδοκίες)
"Ceviche από μπακαλιάρο, ταραμάς, λάδι εσπεριδοειδών" (καλό, ο ταραμάς μου φάνηκε αρκετά έντονος επισκιάζοντας τα υπόλοιπα υλικά)
"Κουνουπίδι, μουχαμάρα, ρόδι, κυανό τυρί Θεσσαλονίκης" (πολύ καλό)
"Παντζάρι, εσπεριδοειδή, κρέμα παστινάκι, ρέβα, κατσικίσιο τυρί" (οκ, έλειπε ένταση)
"Πολίτικο κιουνεφέ, σολογούνι, φιστίκια Αιγίνης, σιρόπι από θρούμπι και τζίντζερ" (καλό)
Λευκό Φαιά γη Μπουτάρη (καλό, αρκετά ελαφρύ/νερουλό)
Λευκό Vaptistis ασύρτικο, μονεμβασιά (καλό)
Λευκό Αρμί θραψαθήρι (οκ, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο)
Πορτοκαλί Great Mother by Stilianou (καλό, του γούστου μου, έχει μια ανώμαλη μυρωδιά θείου/αυγού που δεν θα αρέσει στην πλειοψηφία)
Αυτή είναι Μπύρα IPA at its best
Ραβιόλι, μοσχάρι, πρόβατο (καλό)
Κολοκυθοανθοί, λαβράκι καρπάτσιο (καλό)
Ριζότο, γόπα, περγαμόντο, αγγινάρες (εξαιρετικό)
Ριζότο, αγκινάρα, γόπα (εξαιρετικό πιάτο)
Χταπόδι, νιόκι, μελιτζάνα (μέτριο)
Σεβίτσε (λιγότερο λεμόνι, περισσότερο αλάτι πλιζ)
Αλμυρό σαραγλί με κιμά (πολύ ενδιαφέρον)
Σαλάτα βλήτα, Βολάκι Άνδρου, κολοκυθάκι (πολύ καλή)
Κιουνεφέ (signature dish)
Κοτόπουλο με μανιτάρια (σούπερ)
Σεβίτσε καραβίδας (εξαιρετικό)
Κροκέτα pulled meat με ρώσικη και τουρσί (πεντανόστιμο)
Χοιρινά μπριζολάκια με γλάσο καφέ (οκ)
Ζυμαρικά με μαύρο χοίρο κρέμα κολοκύθας και μπλε τυρί (πολύ καλά)
Πράσινη σαλάτα με βαλεριάνα (καλή)
Κατάλογος (9)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2023: ποτά 1/3
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2023: ποτά 2/3
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2023: ποτά 3/3
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2023
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022
Κατάλογος Ιανουαρίου 2022
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2021
Προτείνεται σφόδρα και ανεπιφύλακτα.
Μερίδες οκ, σέρβις επίσης οκ, αν και παραμένει ελαφρώς ψυχρό. Τιμές τσιμπημένες, ειδικά στα πιο συνηθισμένα πιάτα με μοσχάρι πχ, θεωρώ πως 2-3 ευρώ θα μπορούσαν να τα κόψουν.
Συνολικά μια πολύ καλύτερη εμπειρία από την πρώτη, που το μαγαζί είχε πολλές αστοχίες. Η αλλαγή ύφους πράγματι τους πάει, αφού το σέρβις παραήταν ψυχρό για να μπορεί να σταθεί στην πρότερη μορφή. Θα το ξαναδοκίμαζα σίγουρα, αν και νιώθω ότι είναι λίγο risky- απρόβλεπτο σαν κατάστημα, σαν να ψάχνει ακόμη πατήματα.
Επειδή έγραψα για κάποια Αθηναϊκά εστιατόρια θεωρώ πρέπον να γράψω και για τα δικά μας με κίνδυνο να θεωρηθεί ότι φλυαρώ.
To αν εμπνεύστηκαν από τον Μπουλγκάκοφ που έγραψε το «Μαιτρ και Μαργαρίτα» ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Μόσχα στην Σταλινική εποχή το 1930 και είναι μια σύγχρονη σατιρική παραβολή με επιρροές από Φάουστ ή από την ομώνυμη βραβευμένη ταινία του 1972 (με φοβερή μουσική του Ennio Morricone) σε αντίστοιχο σενάριο απόδοση του βιβλίου είναι άγνωστο.
Έχει πολλά χρόνια που το διάβασα, έχει καιρό που δεν διαβάζω όσο παλιά.
Το βιβλίο είναι βαθιά πνευματικό και πραγματεύεται με φανταστικό ρεαλισμό τον μεγαλοϊδεατισμό και την καταστολή του κατεστημένου οτιδήποτε δημιουργικού.
Μην τρομάζετε, Πόντιος Πιλάτος, βρικόλακες, ο Σατανάς, μαύρες γάτες, ερωμένες μαγικές αλοιφές, πολύ σάτιρα.
Ύμνος της ελευθερίας των καλλιτεχνών εναντίον σε κάθε μορφής λογοκρισίας, θεωρείται αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ρώσος συγγραφέας όχι τόσο γνωστός όσο οι Τολστόι, Πούσκιν, Τσέχωφ κλπ.
Πέρα από το μυστήριο του πως και γιατί ονομάστηκε έτσι, στο Maitr οι καλλιτέχνες εκφράζονται ελεύθερα.
Ο Σεφ Σωκράτης Μπεληγιάννη (μηχανικός στις ακαδημαϊκές σπουδές) είναι ένας μαέστρος της γαστρονομικής τέχνης. Εκπλήσσουν τα βαθιά νόστιμα πιάτα. Master σε τεχνικές, ιδιοφυείς πειραματισμοί, η αγάπη που έχει για το φαγητό είναι εμφανής σε κάθε πιάτο.
Η chef de salle, αλχημίστρια (χημικός γαρ) pastry chef, sommelier, ιδιοκτήτρια κα Αποίκου Ρόη είναι μούσα του chef και απόλυτα συνυπεύθυνη για την συνεχή εξέλιξη του εστιατορίου.
Λίστα κρασιών υπόδειγμα.
Νέες φωτογραφίες τελευταίων επισκέψεων συνημμένα.
“A slave is one who sells his soul to save his life. A master is one who gives his life to save his soul.
Μaster & Mrs Μαργαρίτα.
Και μια πρόταση για όνομα για το επόμενο μαγαζί
Jitterbug Perfume του Τομ Ρόμπινς
Προτείνεται σφόδρα.
YΓ. Δοκιμάστε την IPA μπύρα που φτιάχνουν.
Οι ποσότητες σε φάση γκουρμέ. Και οι τιμές περισσότερο κυριλέ παρά εναλλακτικές
Δοκιμάσαμε πολλά πιάτα, μείναμε ευχαριστήμένοι από την ποικιλία και από την ποιότητα. Κρασί syrah Κίτρους οκ προς καλό, και σε οκ τιμή. Το σιταρότο με τα μάγουλα μάς συνεπήρε και το ξαναπαραγγείλαμε (οκ, λόγω μιας παρεξήγησης, αλλά ήταν σούπερ και το άξιζε)! Το καρπάτσιο ψαριού ήταν μια πολύ ευχάριστη νότα.
Στα γλυκά (που δεν είναι το φόρτε μου, ακολουθώ απλώς) τούς κάναμε παράπονο για το καμμένο τσιζκέικ, που έμοιαζε με μπαγιάτικο. Δεν το δέχτηκαν επ' ουδενί, αλλά στο τέλος δεν το χρέωσαν. Από κέρασμα μάς κέρασαν όντως ένα γλυκό κρασί Πετρακόπουλου από Κεφαλονιά, καλό. Στα του σέρβις έχω να πω, σε σχέση με παλιά, ότι υπάρχει πολύ χαμόγελο και ωραία διάθεση!
4 άτομα μάς βγήκε από ~45ε χωρίς κανέναν σχεδόν περιορισμό στην παραγγελία.
Είναι αξιόλογο μαγαζί και συμφωνώ ότι ήταν πετυχημένη η μεταφορά και η μικρή αναβάθμιση στο ύφος.
Ξεχασα να πω οτι δεν εβγαλαν να κερασουν γλυκο. Το συναντησα και σε αλλα μαγαζια και δε συμφωνω. Κερασαν λικερακι μαστιχας ή λιμοντσελο.
Καρπάτσιο μηλοκόπι (πιάτο ημέρας) εξαιρετικό, arancini ΟΚ, πατάτες baby με στάκα ΟΚ, μαντί ΤΕΛΕΙΑ, πανσέτα πρεσαριστή πολύ καλή, ψαρονέφρι ωραίο, μακαρονάκι με ζυγούρι πολύ καλό, τάρτα με σοκολάτες πολύ καλή, γαλατόπιτα (γλυκό ημέρας) ωραία ιδέα και γευστική στο σύνολο, αλλά θέλει δουλειά ακόμα το πιάτο για να στρώσει.
Μαζί με δυο τσίπουρα εμφιαλωμένα (10 ευρώ έκαστο) και δυο φιάλες κρασί (Ουσίρα ροζέ στα 23 ευρώ και Don Giovvanni-Παπαργυρίου στα 28 ευρώ) βγήκε σύνολο 163.
Πολύ ωραία εμπειρία την οποία θα επαναλάβουμε σίγουρα.
Μικρή ένσταση για το ψωμί, λίγο σε ποσότητα και όχι ιδιαίτερης ποιότητας.
Σημαντική αναβάθμιση ο νέος χώρος, προσεγμένος, λιτός με ωραία διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα στο στυλ του εστιατορίου.
Το φαγητό πολύ καλό σε όλα με μόνη επισήμανση την ποιότητα του κρέατος που θα μπορούσε να είναι ανώτερη ειδικά στο rib eye και λιγότερο στο φιλέτο που ήταν μεν καλό αλλά όχι κορυφαίο.
Δοκιμάστηκαν πολλά κρασιά από την ανανεωμένη μεγάλη λίστα.
Το Μαιτρ & Μαργαρίτα αναβαθμίστηκε με ένα χώρο που τον χρειαζόταν.
Αναφέρθηκε ότι λειτουργεί και πρωινές ώρες πλέον για brunch.
Προτείνεται σφόδρα.
Οι επιλογές περιορισμένες κάτι που το βρίσκω θετικό για την επιλογή. Ψαρονέφρι, μαντι ήταν από καλά ως πολύ καλά. Η σαλάτα παντζάρι με παστινακι οκ για μένα και το τυρί γαλακτομπουρεκο ευφάνταστο. Ευχάριστο το κόκκινο κρασί που διαλέξαμε.
Να πω την αλήθεια μου έλειψαν επιλογές-εκπλήξεις του παρελθόντος, όπως τα σουφιχτα και η σαλάτα με φασολάκια. Και το vfm δεν το βρήκα τόσο καλό.
Το φαγητό εξαιρετικό με ωραίες ιδέες ο σεφ (δημιουργική κουζίνα χωρίς ακρότητες ) οι τιμές vfm
Σέρβις βελτιώθηκε πολύ ,
Για τα κρασιά σημειώνω την εξαιρετική wine list με άπειρες επιλογές και προφανέστατα. VFm …ειδα μπουκάλια (Αρμονία Γης /κτήμα Αβαντις /Merlot)
Μ άρεσε πολύ το θεωρώ πολύ vfm και ευχάριστη εστιατορικη εμπειρία όποτε θα το ξαναεπισκεφθω με χαρά