Ramen Tales

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΞένο, Εστιατόριο
ΔιεύθυνσηΑλεξάνδρου Σβώλου 16, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310277641 (δεν κάνει κρατήσεις)
Διαδίκτυο
Ωράριο16:00-00:00, Κυ-Δε κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε4 Ιανουαρίου 2023
Προστέθηκε από: Κοιλιόδουλος1

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Γενάρη 2023. Το πρώτο ραμενάδικο της πόλης.
  • Έχει μόνο εσωτερικό χώρο, για περίπου 15 άτομα, δεν έχει τραπέζια, αλλά μία μπάρα που κοιτάει την δράση της κουζίνας και μια μπάρα που κοιτάει την περαντζάδα της Σβώλου, και οι 2 επιλογές είναι ευχάριστες. Το στήσιμο του χώρου/μενού είναι έτσι ώστε να κάτσεις κανένα 30-45λεπτο, δεν είναι για να αράζεις με τις ώρες. Αισθητική προς το κυριλέ, παρά προς το χιπστερικό στριτφουντάδικο, ζεστή ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό.
  • Μίνιμαλ κατάλογος, με 3 ράμεν, 1 γκιόζα, και λίγα "yakitori". Λείπουν παραλλαγές από ράμεν, π.χ. ένα tonkotsu (ζωμός από χοιρινά κόκαλα).
  • Το φαγητό γενικά είναι καλό, προσεγμένο, τα ράμεν που πρωταγωνιστούν είναι μια χαρά νόστιμα, τα υλικά καλά. Δυτικοποιημένο, αλλά σε λογικό βαθμό. Ο ζωμός στα ράμεν θα ήθελα να είχε περισσότερη ένταση. Τον σερβίρουν χλιαρό, όχι ζεστό. Από όλο τον κατάλογο ξεχώρισα το Shoyu Ramen & την γλώσσα μοσχαρίσια.
  • Από τιμές υπολογίστε περίπου 20€/άτομο για ένα ράμεν και ένα συνοδευτικό, χωρίς αλκοόλ. Προσωπικά χρειάζομαι σίγουρα 30€ για να πω ότι κάπως χόρτασα. Μου φάνηκε τσιμπημένο.
Για μένα που αγαπάω τα ράμεν και μου έλειπαν (είχα δοκιμάσει στο εξωτερικό), είναι μια καλοδεχούμενη νέα επιλογή στην πόλη και θα ξαναπάω με χαρά.

Εικόνες (27)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Ramen χοιρινός λαιμός
[εικόνα]
Ramen χοιρινή πανσέτα
[εικόνα]
Καρδιές κοτόπουλου
[εικόνα]
Μοσχαρίσια γλώσσα
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Vegan Tonkotsu Ramen (μέτριο προς καλό)
[εικόνα]
Shio Ramen (έτσι κι έτσι)
[εικόνα]
[εικόνα]
"Ρύζι αχνιστό με κρεμμυδάκι φρέσκο, nori, soy και παστό κρόκο" (οκ, ίσως αξίζει σαν προσθήκη για να χορτάσεις)
[εικόνα]
"Vegan Tonkatsu Ramen" με έξτρα αυγό (μια χαρά)
[εικόνα]
Yakitori "shitake με soy sauce, σκόρδο και λάιμ" (πολύ μικρή ποσότητα)
[εικόνα]
Χειροποίητες πίκλες (καλές)
[εικόνα]
Yakitori "Σελινόριζα με δικό μας Koji και πούδρα κόλιανδρου" (καλό)
[εικόνα]
Cocktail "Highball" (οκ)
[εικόνα]
Cocktail "Osaka Mule" (δε μου άρεσε)
[εικόνα]
Cocktail "Cherry Blossom" (γλυκιά έντονη γεύση, ενδιαφέρον για κλείσιμο)
[εικόνα]
Yakitori "Καρδούλες Κοτόπουλο Kokoro με Καπνιστό Βούτυρο" (όχι του γούστου μου)
[εικόνα]
Yakitori "Φτερούγες Κοτόπουλο Teba με Ginger και Σχοινόπρασο" (μια χαρά)
[εικόνα]
"Shoyu Ramen" (καλό)
[εικόνα]
"Vegan Tonkatsu Ramen" με έξτρα αυγό & πανσέτα (καλό, το αυγό πολύ καλό)
[εικόνα]
Gyozas (μια χαρά, αλλά στα 8,5€ δεν βρίσκω λόγο για επανάληψη)
[εικόνα]
Yakitori "Γλώσσα Μοσχαρίια Gyu Tan με Miso και Beurre Noisette" (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Σάκε (κρύο, στα 3,5€ το σφηνάκι!)
[εικόνα]
Εξωτερικά, πριν τα εγκαίνια (Δεκέμβριος 2022)

Κατάλογος (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2023: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2023: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2023

Σxόλια (12)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
b.koul
Εχτές είχαν πάρτυ ενός έτους λειτουργίας
dokimastis
Περνώντας βράδυ, αυτό που είδα είναι εντελώς αναπάντεχο: το μαγαζί τα μαζεύει από φαγητό και μετατρέπεται σε μπαρ, με άπειρο κόσμο μέσα και έξω, όρθιους με ποτό, χαμός. Ο κόσμος έπιανε όλο το πεζοδρόμιο μπροστά! Δεν ξέρω αν υπήρχε κάποιο ειδικό event, αλλά δεν μου φάνηκε να είναι έτσι.
fisher
Καιρό το προσπαθούσα αλλά όντως με το ωράριο έχουν κάποια θέματα. Με ενημέρωσαν οτι το θερινό τους είναι Κυριακή - Δευτέρα κλειστά. Τις υπόλοιπες από τις 16:00 ανοιχτά.
Δοκίμασα¨
Λάχανο μισό καυτερό - μισό όχι, πολύ καλό.
Καρδιές κοτόπουλου Οκ, 4 καρδιές το τεμάχιο.
Μοσχαρίσια γλώσσα πολύ δυνατό πιάτο, σίγουρα δεν θύμιζε γλώσσα! Μου άρεσε πάρα πολύ!
Ράμεν με noodles σίκαλης και χοιρινή πανσέτα: Επίσης πάρα πολύ καλό, ζωμός με πολύ δυνατή γεύση και η πανσέτα κοβόταν με το κουτάλι.
Σερβις μια χαρά, ευγενικό και διάθεση για επεξήγηση.
Σίγουρα θα ξαναπάω. Είχα καιρό να ενθουσιαστώ με γεύσεις στη Θεσσαλονίκη.
Ο κατάλογος έχει αλλάξει λίγο σε σχέση με αυτόν που έχουμε εδώ.
rosinante
Πέμπτη απόγευμα -βράδυ ήταν κλειστό πάντως
dallas
Δε μου φάνηκαν πολύ "δεμένα". Σα να έχουν μαγειρευτεί όλα ξεχωριστά και να βρέθηκαν πρώτη φορά μαζί στο πιάτο μου.
Anotheruser
Επισκέφτηκα το μαγαζί τη μέρα Πέμπτη, γύρω στις 7. Το μαγαζί γεμάτο, βρήκα έναν τύπο που μάλλον έκανε το pr του μαγαζιού με εξυπηρετήσε με μισή καρδιά όταν του είπα ότι είμαι 1 άτομο παρόλο που υπήρχε μόνο 1 θέση κενή ανάμεσα σε 2 ζευγάρια έχοντας διώξει 2 άτομα μπροστά μου. Άργησαν να μου δώσουν το μενού και ακόμα περισσότερο να μου πάρουν παραγγελία προσπαθοντας 2 φορές να καλέσω τη σερβιτόρα χωρίς ανταπόκριση, μερικώς δικαιολογημένη γιατί γινόταν πανικός μέχρι και το αγόρι pr έφερνε πιάτα γιατί η κατάσταση ήταν απελπιστική. Με δυσκολία κατάφερα και παρήγγειλα. Τα πιάτα ευτυχώς ήρθαν γρήγορα. Πήρα τα ραμεν των 13€ καρδιά κοτόπουλο (μου διαφεύγει η ονομασία) Γλώσσα μοσχαρίσια και κόκα κόλα. Συνοδευτικά και κυρίως ήρθαν με διάφορα 3 λεπτών γιατί δεν γίνεται να κάθεσαι όσο θες σε αυτό το μαγαζί ο χρόνος είναι χρήμα. Εν τέλη το 1 ζευγάρι από τα αριστερά μου έφυγε και ο pr έβαλε μια παρέα φίλων του 3 άτομα μην έχοντας χώρο να βάλω και τα 2 χέρια μου στο τραπέζι και να ακουμπάω την πλάτη του άγνωστου αδερφού μου. Ο χώρος ωραίος αλλά λες και έμπαινα σε κλαμπ και όχι μόνο λόγο στριμωγματος αλλά και τα ντεσιμπέλ ήταν δυνατά ( συγκεκριμένα πιο δυνατά από την μπυραρία που πηγαίνω συχνά) μπερδεμένο κονσεπτ. Το ραμεν ήταν οκ, πολύ αλμυρά όπως συνηθίζεται αλλά η γεύση ήταν απλά κάτι που μπορώ να κάνω σπίτι μου, τα νουντλς ήταν ωραία και υπήρχε μια οξύτητα, το αυγό σωστό ( για τα γούστα μου) και ωραίο, οκ έχουν υλικά ελάχιστα πάνω από το μέσο όρο αλλά δεν ξέρουν τι σημαίνει εξυπηρέτηση. Η καρδιά κοτόπουλο ήταν το καλύτερο πιάτο αλλά όχι κάτι που θα πεις Ω ναι θα πάω σε αυτό το μαγαζί για να το ξανά γευτώ ( η καλύτερα για να τους ξαναανεχτω να με υποτιμούν). Η γλώσσα μακριά από τα γούστα μου έφυγε όπως ήρθε το πιάτο με μια τυπική ερωτήση γιατί με την απάντηση δεν θέλω άλλο. Η κόκα κόλα θα ήταν το καλύτερο γευστικά πιάτο χαχα που θα γευομουν αν ερχόταν χαχα. Τους καληνυχτισα και έφυγα σαν την αλεπού. Μου έδωσε την αίσθηση κακής οργάνωσης, τι ιδέα βρήκαμε για να τα κονομησουμε ( όπως είναι ο σκοπός κάθε μαγαζιού αλλά δημιουργοντας αξία στον πελάτη και όχι Έλα να το χτίσουμε μαζί, και πλήρωσε πριμιουμ μέχρι να το βρούμε). Στο δίπλα τράπεζα ένα αγόρι είχε ξετρελαθει με το ραμεν του θυμησαν ναρουτο. Ελπίζω να καλυτερέψει με το χρόνο όπως ένα κρασί και στην επόμενη επίσκεψη από ερασιτεχνικό φαστ φουντ ( ναι φαστ γιατί πάνω από 20 με 30 λεπτά δεν κάθεσαι) γίνει μαγαζί για φαγητό. Αυτή ήταν η δική μου εμπειρία αν το επισκεφτείτε εσείς μπορεί να έχετε μια τελείως διαφορετική εμπειρία και ιδιαίτερα αν είστε φίλος του pr θα σας βάλει σε θέση για 2 άτομα όσοι κι αν είστε δεν βαριέσαι.
Nic
σχόλιο χωρίς να έχω επισκεφθεί το μαγαζί:

Παρατηρώ αύξηση τιμών σε ορισμένα είδη (ενδεικτικά 1€ πάνω σε Gyozas, Shoyu Ramen, Yakitori με γλώσσα μοσχαρίσια) παρόλο που το μαγαζί άνοιξε μόλις πριν 1,5 μήνα βαριά!
zik
Δοκιμαστηκαν πριν δυο βδομαδες shio και shoyu ramen. Τα gyozas , τα yakitori (εκτος απο το σιιτακε) κ το ρυζι με κρεμμυδακι, νορι, παστο κροκο κλπ.
Ξκιναω απο τα πολυ θετικα. Τα yakitori ηταν ολα εξαιρετικα (αν κ μικρουτσικα).Πολυ ευχαριστη εκπληξη κ πολυ καλη ιδεα κ το yakitori σεληνοριζας.Τα gyozas αξιολογα και σωστα μαγειρεμενα (λιγο αρπαγμενα κ τραγανα απο κατω κ μαλακά απο πανω-οπως πρεπει).
Στα οχι τοσο θετικα τα δυο ραμεν. Οι ζωμοι ηταν καπως φλατ και αδυναμοι.Τους ελλειπε λιπαροτητα και βαθος στη γευση.Το μεγαλυτερο φαουλ ομως ειναι οτι δεν ηταν καυτος ο ζωμος και τα soba noodles μαλλον απο το βρασιμο μπηκαν στο ζωμο χωρις να ξεπλυθουν κ ηταν κολλημενα μεταξυ τους κ λασπωναν.Τεχνικες υπερβολες θα πει κανεις αλλα ο καυτος ζωμος και τα σωστα soba ειναι ολη η ουσια.Το chasu μια χαρα καθως κ το αυγο το νορι κλπ.
Σιγουρα θα επιδιωξω να ξαναπαω.Μπορει να ετυχε η οποια αστοχια στο ραμεν και σιγουρα αξιζει στηριξης.Γενικα μακαρι να γινονται ολο κ περισσοτερες τετοιες προσπαθειες.
Τιμες οπως προαναφερθηκε τσιμπημενες αλλα ανεμενομενο τοσο λογω ελλειψης ανταγωνισμου οσο κ λογω της εποχης που ολες οι πρωτες υλες εχουν εκτοξευθει.
kompomop
Μου κανει προσωπικα πολυ καλη εντυπωση οτι δεν κανουν tonkotsu.
Δεδομενου οτι χρειαζεται 10-12 ωρες το βρασιμο, οποιος λεει οτι κανει tonkotsu, λογικα ψευδεται.
Οποτε τιμιοι στο ramen tales, kudos.
Αλλα 11-14 ευρω για απλο ραμεν ειναι πιο ακριβα απο το τοκυο οπου θα το βρεις 7-12 το πολυ.
narita
18.00 ανοίγει! και ό,τι φάγαμε ήταν νοστιμότατο! και πολύ ωραία ατμόσφαιρα
varethika ton prologo
Εχει ανοίξει
Από Τετάρτη έως Κυριακή
Δουλεύει από 18:30 και μετά
Κοιλιόδουλος1
Περνούσαμε απ’ έξω και κοντοσταθήκαμε να θαυμάσουμε το χώρο, και η ευγενέστατη σεφ, η οποία ήταν σε διαδικασία δοκιμών στο μενού με τους συνεργάτες της, βγήκε να κουβεντιάσει μαζί μας.
Μας είπε πως θα ανοίξουν μέσα στις γιορτές ή λίγο μετά. Το μαγαζί θα είναι αμιγώς ιαπωνικό. Ο χώρος πολύ ατμοσφαιρικός, με open kitchen.
Θα προσφέρουν ramen, donburi, yakitori και κάποια ακόμα πράγματα που δεν συγκράτησα.

Ανυπομονώ, THE HYPE IS REAL!