Next Door by L'Albero

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Ψαροταβέρνα
ΔιεύθυνσηΦιλίππου 13, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310222388
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε24 Μαρτίου 2023
Πρόσθετες πληροφορίες:
Η ίδια ιδιοκτησία έχει το διπλανό l'Albero de la vita.

Chef ο Βασίλης Παπάγγελος. Υπεύθυνος ο Λάζαρος Σμπόνιας (γνωστός από τις 7 Θάλασσες).

Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά το Punkfish, το Νησιώτη και το (Χωρίς) Σκαλάκια.
Προστέθηκε από: Rat Pack

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα αρχές Απριλίου 2023. Το αδερφάκι του Albero με ψαροφαγία. Μόλις άνοιξε, επομένως ίσως δεν είχαν βρει ακόμη τα πατήματά τους όταν πήγα. Στα θετικά, αξιοπρεπές φαγητό. Στα αρνητικά, ο κατάλογος παίζει συντηρητικά δλδ του λείπουν μερικές πρωτότυπες ιδέες (π.χ. το χιουνκάρ τόνου έχει παίξει ήδη σε άλλα μαγαζιά, και θα περίμενα από το Next Door να προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί). Από φρέσκα ψάρια δεν είχε ποικιλία όταν πήγα, αλλά μάλλον επειδή ακόμη δεν έχει σταθερή ροή πελατών μιας και το μαγαζί δεν έχει ακόμη ακουστεί στην πόλη. Τιμές αναμενόμενες, σε μερικά πιάτα όμως πολύ τσιμπημένες (π.χ. το "αγιορείτικο φαγκρί" στα 33€ δεν αξίζει).

Συμπερασματικά, θέλω να ξαναπάω μετά από λίγους μήνες για update.

Εικόνες (61)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Φιλέτο μυλοκοπι (καλό)
[εικόνα]
Ριζότο λεμονάτο (καλό)
[εικόνα]
Μπακαλιαροκεφτεδες (οκ)
[εικόνα]
Χόρτα, ταραμάς, γαύρος (οκ)
[εικόνα]
Ταρτάρ λαυράκι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μπακλαβάς
[εικόνα]
Γλυκό
[εικόνα]
Ριζότο με καρπάτσιο λαυράκι
[εικόνα]
Ψάρι
[εικόνα]
Σαρδέλα παντρεμένη
[εικόνα]
Γαρίδες
[εικόνα]
Χόρτα φοβερά
[εικόνα]
Χταπόδι
[εικόνα]
Πατάτες με σκουμπρί
[εικόνα]
Τσίπουρο Κατσάρος Angel Tears (πολύ καλό)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα
[εικόνα]
Ταρτάρ τόνου
[εικόνα]
Λαυράκι καρπάτσιο
[εικόνα]
Μπακαλιαροκεφτέδες (εξαιρετικοί)
[εικόνα]
Νιόκι με καραβιδόψιχα (εξαιρετικό πιάτο, και συνήθως μου φαίνονται τα νιόκι πολύ bland)
[εικόνα]
Κουτσομούρες πανάρισμενες (καλές, τους έλειπε η ένταση)
[εικόνα]
Αχινομακαρονάδα (μια χαρά)
[εικόνα]
Φαγκρί φρικασέ (δεν άξιζε με τίποτα 33€, προς αποφυγήν!)
[εικόνα]
Χειροποίητο σκουμπρί (πολύ καλό)
[εικόνα]
Χόρτα τσιγαριαστά (καλά)
[εικόνα]
Ταραμάς (μια χαρά)
[εικόνα]
Σεβίτσε λαβράκι (οκ)
[εικόνα]
San Gerasimo (μια χαρά)
[εικόνα]
Λαβάς (πολύ καλό)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Απρίλιος 2023)
[εικόνα]
[εικόνα]
Γαρίδα (καλή)
[εικόνα]
Καυτερή (καλή)
[εικόνα]
Χταπόδι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Χόρτα βραστά (εξαιρετικά)
[εικόνα]
Ταραμάς (καλός)
[εικόνα]
Τόνος σασίμι (καλό)
[εικόνα]
Λαβάς ψωμάκι, ποντιακή φοκάτσια (πολύ καλό)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα (καλό)
[εικόνα]
Φιλέτο ψάρι αγιορείτικο
[εικόνα]
Ταρτάρ τόνου
[εικόνα]
Κοπανιστή Μυκόνου
[εικόνα]
Οσομπούκο orzo
[εικόνα]
Χόρτα (εξαιρετικά)
[εικόνα]
Καλαμάρι γεμιστό με πλιγούρι και παρμεζάνα
[εικόνα]
Παέγια
[εικόνα]
Τονολακέρδα
[εικόνα]
Πατάτα με στάκα
[εικόνα]
Όστρακα στο φούρνο
[εικόνα]
Κολοκυθοκεφτέδες
[εικόνα]
Καραβίδα sashimi
[εικόνα]
Καυτερή
[εικόνα]
Καρπάτσιο τόνου
[εικόνα]
Σεβίτσε
[εικόνα]
Τόνος sashimi
[εικόνα]
Τσίπουρο
[εικόνα]
Λευκός ταραμάς
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Amuse bouche
[εικόνα]
[εικόνα]

Κατάλογος (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 6/6
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 5/6
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 4/6
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 3/6
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 2/6
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: σελίδα 1/6

Σxόλια (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Rosstrobon
Ακόμα με ταμπέλες ανακαίνισης.
βιβλιοφάγος
Προσωρινά κλειστό λόγω ανακαίνισης στις 14/1/2024 που επισκεφθήκαμε το διπλανό L'Albero de la vita.
Piroski
Αυθόρμητο πέρασμα απόγευμα καθημερινής χωρίς κράτηση.
Το μαγαζί άδειο. Το σέρβις καλό.

Χόρτα με ταραμά και μαριναρισμένο γαύρο, κάπως φλατ.
Μπακαλιαροκεφτέδες, οκ
Ταρτάρ λαυράκι, πολύ καλό
Ριζότο λεμονάτο, μια χαρά
Φιλέτο μυλοκόπι, καλό.
Βάσκικο τσίζκεικ, οκ.

Μαζί με ένα μπουκάλι κρασί (Άσπρος Λαγός στα 35 ευρώ, πολύ καλό) σύνολο στα 101.

Πολύ ωραίο το ψωμί τους.

Γενικά μας άρεσε και το χαρήκαμε, κάποια στιγμή θα παίξει επαναληπτική.
Jørgen
Εξαιρετικές εντυπώσεις, ίσως καλύτερες και απο το ''αδερφάκι'' του. Χώρος όμορφος, αν και δεν έχει το ατού της αυλής. Προσωπικό επαγγελματικό αλλά και πολύ εξυπηρετικό. Δοκιμάστηκαν:
-Kαλοσώρισμα με λαβάς και 3 αλοιφές: πολύ καλό το λαβάς, οι αλοιφές για κάθε γούστο
-Σαλάτα κινόα: δροσερή και ελαφριά, ό,τι πρέπει για καλοκαίρι.
-Σεβίτσε: πολύ καλό πιάτο, φρέσκο, σωστή οξύτητα, και σε ωραίο μέγεθος κομμένα τα κομματάκια ψαριού.
-Μπακαλιαροκεφτέδες: πολύ ενδιαφέρον πιάτο, τραγανό, ιδιαίτερη έντονη γεύση, μου άρεσε
-Νιόκι με καραβιδόψιχα: θα συμφωνήσω ότι στην σώς πράγματι ήθελε λίγο λιγότερο αλάτι, αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρα απο τα καλύτερα νιόκι που έχω φάει. Ελαφριά, πολύ νόστιμα.
-Ριζότο με λαβράκι: επίσης καλό, μια γεύση πολύ κοντινή σε μια σούπα με αυγολέμονο. Ίσως θα το ήθελα λίγο λιγότερο ''παραδοσιακό'' σαν γεύση.
Κέρασμα σφηνάκι μαστίχα εξαιρετικό, μου άρεσε ακόμη κι αν γενικά δεν πίνω.
Τιμές αναμενόμενα υψηλές, αλλά για μένα τις αξίζει και με το παραπάνω όταν το αποτέλεσμα είναι τοσο στην εντέλεια. Μείναμε όλοι πολύ ικανοποιημένοι και θα πάμε σίγουρα ξανά. Αξίζει στήριξης το συγκεκριμένο μαγαζί.
Gavius Apicius
Επίσκεψη Ιούλιο 2023. Οι προσδοκίες υψηλές, έχοντας επισκευφθεί το διπλάνο μαγαζί πολλάκις. Χώρος πανέμορφος, άνετο κλίμα, υποδειγματικό και επαγγελματικό σέρβις. Στα του φαγητού δοκιμάστηκαν τα εξής:
• Σαλάτα κινόα - δροσερή, μια χαρά για ξεκίνημα
• Πατάτα οφτή με τσίρο και ταραμά - ενδιαφέρουσα ιδέα, κάπως μπερδεμένες οι γεύσεις
• Σεβίτσε λαβράκι - γευστικότατο και πανέμορφο πιάτο
• Νιόκι με καραβιδόψιχα - τα νιόκι στα πρότυπα του διπλανού μαγαζιού, η καραβιδόψιχα κάπως αλμυρή, το πάντρεμα των γεύσεων με ερωτηματικό
• Ρύζι μπασμάτι με γαρίδες και guanciale - πολύ ωραίο πιάτο
• Μάγουλα μυλοκόπι (αν θυμάμαι σωστά) - αδιάφορο πιάτο

Τα παραπάνω συν 2 ούζα, 3 ποτήρια κρασί και κάτι σόδες, νερά κ.λπ. 130€. Στο τέλος κεράστηκε limoncello και μαστίχα. Οι τιμές αναμενόμενες για το μαγαζί. Οι προσδοκίες δεν εκπληρώθηκαν στο ακέραιο, η σύγκριση με το δίπλα μαγαζί αναπόφευκτη, αλλά η αλήθεια είναι πως το fusion που επιχειρήθηκε σε κάποια πιάτα, είναι δυσκολότερο σε σχέση με μια καλά εκτελεσμένη κοπή κρέατος. Η προσφερόμενη ποιότητα πάντως, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το άδειο μαγαζί που συναντήσαμε και συναντώ τις περισσότερες φορές που περνάω από την περιοχή. Ίσως επανέλθω για επαναληπτική δοκιμή.
Rat Pack
Πρόσφατη επαναληπτική επίσκεψη.

Επιβεβαιώνω το υψηλό επίπεδο σε όλα τα πιάτα και μάλιστα με συνεχή βελτίωση.

Πολύ καλό σέρβις.

Προτείνετε ανεπιφύλακτα και σφόδρα.
Psalidoxeris
Εξαιρετικές εντυπώσεις.

Όλα τα πιάτα σωστή εκτέλεση. Με μερικά να είναι πάρα πολύ καλά (όπως πχ οι γαρίδες Aglio e olio) ,έχω καιρό να πετύχω τόσο καλά μαγειρεμένη γαρίδα.

Οι μπακαλιαροκεφτεδες με σκορδαλιά ήταν αποκάλυψη, εξαιρετικό πιάτο.

Οι κουτσομουρες με το πανκο ήταν οκ, τότε έλειπε η ένταση.

Ο γαύρος εξαιρετικός για μεζεδάκι, υπέροχο πανάρισμα και τηγάνισμα.

Ωραίο ζυμωτό ζεστό ψωμάκι, ωραίες σαλάτες.

Γενικά το πήγαμε πιο σειφ χωρίς να πάρουμε raw cuts (που έχει πολλά)

Μου έκανε τρομερή εντύπωση το εξής : στις γαρίδες υπήρχαν μέσα 6 τεμάχια (οι οποίες ήταν εξαιρετικές). Ενώ είχαν μείνει δυο και πήγα να φάω τη μια, είδα πως δεν ήταν καθόλου καλά καθαρισμένη (ειχε εντερακια και σκατουλακια). Την παραμέρισα στο πιάτο μου στην άκρη και το είδε μια κυρία / σερβιτόρα / υπεύθυνη η οποία ήρθε μόνη της και ρώτησε αν είναι όλα καλά. Της το είπα πως δεν ήταν καθαρισμένη και χωρίς δισταγμό πήρε μονη της το πιάτο και μας έφερε άλλη μια μερίδα σε πέντε λεπτά. Πραγματικά μπράβο στο σερβίς και τη διεύθυνση.

Προτείνω ! Περάσαμε και φαγαμε πάρα πολύ ωραία.
Rat Pack
Το εστιατόριο της διπλανής πόρτας - δεν νομίζω.
Ενδιαφέρουσα νέα άφιξη, με ξεχωριστό χαρακτήρα σε ωραίο και όμορφα διακοσμημένο χώρο.

Δεν νομίζω να υπάρχουν στην Ελλάδα δύο καταστήματα της ίδιας ιδιοκτησίας δίπλα δίπλα το ένα με θέμα την ψαροφαγία και το έτερο με θέμα το κρέας.
Σαν τα Giacomo στο Μιλάνο το ένα με κρέας το άλλο με ψάρι, και τα δύο εξαιρετικά.

Next door λοιπόν, πολύ καλοί μεζέδες, καλή λίστα κρασιών, καλό Service και στην καρδιά όλων ο κ. Σμπόνιας Λάζαρος, βαθύς γνώστης της ψαροφαγίας με μεγάλη διαδρομή στην εστίαση της πόλης μας.

Δοκιμάστηκαν πολλά και ήταν όλα πολύ καλά παρότι τις πρώτες μέρες λειτουργίας.

Προτείνεται.