l'Albero de la vita

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΦιλίππου 17, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2316018040
Διαδίκτυο
ΩράριοΤρ-Πα 13:00-01:30, ΣΚ 13:00-00:15, Δε κλειστά. Την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου κλειστά.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
della, άλμπερο ντελα βίτα, το δέντρο της ζωής, #αυλή
Άνοιξε20 Φλεβάρη 2020
Πρόσθετες πληροφορίες:
Η ίδια ιδιοκτησία έχει το διπλανό Next Door by L'Albero.

Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά ο Μυστικός Δείπνος, το Κουλιγκά, το Tapas bar και το πλώρη & αλμύρα.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Αύγουστο 2021.
  • Ωραίος εστιατορικός χώρος εσωτερικά αλλά κυρίως πίσω στην όμορφη αυλή. Σωστός ατμοσφαιρικός φωτισμός το βράδυ. Είναι μετά το Donkey (και ίσως το TOMS), η δεύτερη μετατροπή στην πόλη ακάλυπτου χώρου σε όμορφη αυλή, και μακάρι να συνεχίσουν αντίστοιχες ενέργειες.
  • Κράτηση απαραίτητη. Σέρβις πολύ καλό από όλη την ομάδα. Γενικά τον Δημήτρη που τρέχει την ομάδα τον είχα συμπαθήσει πολύ και από το Οψοποιών για την ανεπιτήδευτη εστιατορική εξυπηρέτησή του.
  • Κατάλογος συμμαζεμένος, κυρίως κρέατα. Το φαγητό είναι από αξιοπρεπέστατο έως πολύ καλό, από τα όσα δοκίμασα ξεχώρισα το ριζότο, την γλυκοπατάτα και από τα κρέατα την πικάνια. Το μόνο αρνητικό για μένα είναι η έλλειψη δημιουργικότητας του καταλόγου, έχει μόνο τα κλασικά: κοπές, ριζότο, τρούφες κτλ.
  • Τιμές οι αναμενόμενες για την κατηγορία του, όμως οι μερίδες του είναι μεγαλύτερες από τον μέσο όρο.
Αξίζει, θα ξαναπήγαινα με χαρά.

Εικόνες (65)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Νιόκι πατάτας με μοσχαρίσια μάγουλα black angus (εξαιρετικό πιάτο, τα μάγουλα έλιωναν στο στόμα)
[εικόνα]
Το καλωσόρισμα (μαγιονέζα με αβοκάντο-αρκετά καλό) μαζί με 3 διαφορετικά αλάτια, προφανώς για το κρέας που θα ερχόταν
[εικόνα]
"Φέτα της φωτιάς", ήτοι σφέλα (ή σφαέλα) σε κρούστα με μαρμελάδα (δεν θυμάμαι τι είδους) και μια φωλιά από καταΐφι σαν "στρώμα" - πολύ νόστιμο, με την υποσημείωση πως η φωλιά ήταν άνευ νοήματος στο πιάτο
[εικόνα]
Σαλάτα ρόκα-σπανάκι (είχε και μανιτάρια, αρκετά νόστιμη κ δροσερή)
[εικόνα]
Μαστίχα κέρασμα (πολύ ωραία)
[εικόνα]
Σαλάτα με φράουλα (καλή)
[εικόνα]
[εικόνα]
Picanha (πάρα πολύ καλή)
[εικόνα]
Profiterol (καλό)
[εικόνα]
Εσωτερικά, όμως η αυλή κερδίζει!
[εικόνα]
Γλυκοπατάτες με ταραμά μαυρομάτικων (αρκετά καλό)
[εικόνα]
Σαλάτα κινόα ταλαγάνι κτλ (καλή, δροσερή)
[εικόνα]
Πάβλοβα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Picanha (μετά - πολύ καλή)
[εικόνα]
Picanha (πριν)
[εικόνα]
Σούπα ημέρας με σπαράγγια (καλή)
[εικόνα]
Tomahawk (καλή) με έξτρα συνοδευτικό πατάτες τηγανητές με παρμεζάνα (αδιάφορες)
[εικόνα]
Gnocchi με μάγουλα
[εικόνα]
Picanha και δίπλα το μαντέμι (θεϊκό το κρέας!)
[εικόνα]
Σαλάτα ντοματίνια με burrata (καλή)
[εικόνα]
Chevre με μαρμελάδα ντομάτας (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Πάβλοβα (καλή)
[εικόνα]
Χοιρινή (καλή)
[εικόνα]
Κοπές (καλές)
[εικόνα]
Πατάτες (πολύ καλές)
[εικόνα]
Νιόκι (καλά)
[εικόνα]
Ντοματίνια (καλά)
[εικόνα]
[εικόνα]
Κολοκυθόσουπα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Κέρασμα
[εικόνα]
Chevre για το τέλος (πάρα πολύ καλό)
[εικόνα]
Στο μαντέμι με αλάτια και δενδρολίβανο
[εικόνα]
Αλάτια, άνθρακα, καπνιστό σε οξιά, θαλασσινό (στην οξιά ήταν εξαιρετικό)
[εικόνα]
Επί το έργον
[εικόνα]
400gr shirloin (το έργο τέχνης)
[εικόνα]
400gr shirloin (πολύ δυνατό)
[εικόνα]
Gnocchi μοσχαρίσια μάγουλα (πάρα πολύ καλό)
[εικόνα]
Γλυκοπατάτα, ταραμάς, τσίλι (καλό, με προβλημάτισε ο ταραμάς)
[εικόνα]
Παντζάρι, πορτοκάλι, ρόκα, τυρί, χαρούπι (εξαιρετικό αποτέλεσμα)
[εικόνα]
Εσωτερικά (η διακόσμηση έχει μείνει από το προηγούμενο μαγαζί που είχε εκκλησιαστική θεματολογία)
[εικόνα]
Κερασμένο λικέρ μαστίχας με λεμόνι (του ταίριαξε το λεμόνι, καλό)
[εικόνα]
Πάβλοβα (μια χαρά, όμως σαν του [tx=t11944]Μπεζέ[/tx] δεν είναι 😋)
[εικόνα]
[εικόνα]
"Rump cap (picanha)" (πολύ καλό) & "Butchers steak (hanging tender)" (ήρθε λίγο πιο ψημένο απ΄ότι έπρεπε και επειδή δεν είναι λιπαρό, η πικάνια της έκλεψε την παράσταση, αλλιώς κατά τ' άλλα νόστιμο)
[εικόνα]
Η πλάκα που σου φέρνουν με τα steaks για να τα ψήσεις όσο παραπάνω θέλεις
[εικόνα]
Συνοδευτικές πατάτες για τα steaks (απλώς οκ)
[εικόνα]
"Ριζότο μανιταριών με φρέσκα πράσινα σπαράγγια" (εξαιρετικό!)
[εικόνα]
"Ψητή γλυκοπατάτα με ταραμά από μαυρομάτικο φασόλι" (ενδιαφέρον και νόστιμο, το πιο δημιουργικό πιάτο της βραδιάς)
[εικόνα]
"Σχαροτύρι με μαρμελάδα εποχής" (αδιάφορο)
[εικόνα]
"Χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο με σιναπόσπορο τουρσί" (το λουκάνικο μια χαρά, κλασικού τύπου χωριάτικο ταβέρνας, το συνοδευτικό κρεμμύδι νόστιμο)
[εικόνα]
"Ψητό Camembert σερβιρισμένο στην πέτρα με μαρμελάδα εποχής" (καλό)
[εικόνα]
"Ψητό Camembert σερβιρισμένο στην πέτρα με μαρμελάδα εποχής" (καλό)
[εικόνα]
"Φάβα με Guanciale και καραμελωμένο κρεμμύδι" (οκ, το guanciale έδινε πόνο)
[εικόνα]
Ψωμάκια (μια χαρά)
[εικόνα]
Τραπέζι
[εικόνα]
Αυλή
[εικόνα]
Αυλή
[εικόνα]
Ριζότο μανιταριών (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος αχνιστός με αλμύρα (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ψωμάκια με ντιπ
[εικόνα]
Σχαροτύρι με μαρμελάδα (καλό)
[εικόνα]
Ουρανός στην πίσω αυλή
[εικόνα]
Ριζότο με σπαράγγια και φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα (πολύ καλό)
[εικόνα]
Bavette (εξαιρετική)

Κατάλογος (13)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2021: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2021: σελίδα 1/2

Σxόλια (19)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
βιβλιοφάγος
Θέλαμε πολύ καιρό να το επισκεφθούμε και τελικά μας προέκυψε ένα απόγευμα Κυριακής από σπόντα. Τηλεφωνική κράτηση μια ώρα πριν κι ενώ ήμασταν καθοδόν προς Θεσσαλονίκη. Πολύ όμορφος και ζεστός ο χώρος, μας άνοιξε κατευθείαν την όρεξη ;)
Ξεκίνημα με ένα ντιπ μαγιονέζα-αβοκάντο με τριμμένα ξερά κρεμμύδια (σαν αυτά που έχει στην ΙΚΕΑ) το οποίο ήταν αρκετά καλό. Σαλάτα ρόκα-σπανάκι πολύ ωραία και δροσερή ΑΛΛΑ..φωτιά στην τιμή (14,5€) που δε δικαιολογείται κατ'εμέ. "Φέτα της φωτιάς", ήτοι σφέλα με κρούστα, καθήμενη σε μια φωλιά κανταΐφι (χωρίς νόημα) και με μια πολύ νόστιμη μαρμελάδα, που μου διαφεύγει τι είδους ήταν. Από κυρίως ένα flap steak στα 300γρ. με τη γνωστή διαδικασία με το μαντέμι, που εμένα προσωπικά δεν με πείραξε, αφού εγώ τα ήθελα διαφορετικά ψημένο, απ'ό,τι η σύζυγος.. οπότε win-win. Τα ρούχα φυσικά για τον κλίβανο μετά..πήρα και σαν γαρνιτούρα πατάτες baby, τις οποίες τις περνούσα κι αυτές απ'το μαντέμι με σκορδοβούτυρο και τις καταυχαριστήθηκα (οι αρτηρίες μου δεν ξέρω βέβαια αν είχαν την ίδια γνώμη..). Τα νιόκι με μάγουλα ήταν εξαιρετικά..έλιωναν κυριολεκτικά. Με 2ποτήρια ροζέ και κερασμένο limoncello, στα 97€.
Πρόσημο θετικόν σίγουρα, με την υποσημείωση της παράλογα ακριβής σαλάτας, που απλώς την επόμενη φορά θα αποφύγω, προτιμώντας κάποιο επιπλέον ορεκτικό.
Θα επιδιώξουμε να ξαναπάμε, μας άρεσε πολύ!
tipotapioeklekto
Επίσκεψη βράδυ Σαββάτου 2 άτομα έπειτα από κράτηση
Δοκιμάστηκε:
Πράσινη σαλάτα χριστουγεννιάτικη έκδοση πολύ ωραία
Γαλλικό τυρι chevre με μαρμελάδα ήταν ωραίο αλλά δεν δικαιολογεί τα 14€
Νιόκι πατάτας με μοσχαρίσια μάγουλα πολύ ωραίο
Flap steak 300gr. όντως η κορύφωση του τραπεζιού παρά πολύ νόστιμο στα 27€

Κέρασμα μετά λιμοντσέλο ο,τι έπρεπε.

Θα αντικαθιστούσα το τυρί και τα νιόκι με το να πάρω π.χ. μια πικάνια 300-400 γρ με τα ίδια λεφτά.
Thanasis
Ακριβώς ίδια με το οψοποιών μαγγανείαι σε όλα. Ίδιο σερβίρισμα, ίδιο κρέας ΑΚΡΙΒΩΣ (αμερικάνικό choice grade, μάρκας ή Omaha ή IBP - δεν θυμάμαι, αλλά νομίζω Omaha). Καλό, αλλά ούτε καν κοντά στην κορυφή στο κομμάτι κοπές. Το περιβάλλον πιο κυριλέ από ότι θα ήθελα. Οι τιμές στις κοπές ΟΚ σε σχέση με την τιμή λιανικής, τα χοιρινά φτηνά αναλογικά με την ποιότητα, τα υπόλοιπα πανάκριβα. Ακόμα και στις τιμές ακριβώς σαν το Οψοποιών.
Nic
Επίσκεψη βράδυ καθημερινής, με κράτηση δύο μέρες νωρίτερα. Εξαιρετικός χώρος για τα δικά μου γούστα, ιδανικός φωτισμός, βαριά ξύλινα (και κάπως ασύμμετρα) τραπέζια. Εκτίμησα ιδιαίτερα το ανεπιτήδευτο σέρβις του προσωπικού, που σε κάνει να νιώθεις άνετα από την πρώτη στιγμή. Δοκιμάσαμε:
- Chevre με μαρμελάδα ντομάτας και κραμπλ αμυγδάλου - πολύ καλό
- Κεφτέδες με τσαλαφούτι - απλώς οκ, τους πήραμε ως εναλλακτική στη μοσχαρίσια γλώσσα που είχε τελειώσει
- Νιόκι με μοσχαρίσια μάγουλα - πολύ νόστιμο πιάτο, ίσως τα καλύτερα νιόκι που έχω δοκιμάσει, η εξωτερική κρούστα όλα τα λεφτά
- Ριζότο μανιταριών με σπαράγγια - πολύ καλό
- Flap steak - προφανώς ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, πολύ καλή πρώτη ύλη, που ήρθε ψημένη rare. Οι συνοδευτικές baby πατάτες με θυμάρι και παρμεζάνα ήταν μια χαρά.
Τα παραπάνω, μαζί με ένα μπουκάλι Γουμένισσα (κτήμα Αϊδαρίνη) μας κόστισαν 50€/άτομο.

Προσωπικά δεν με πείραξε το όλο θέμα με το μαντέμι, κατανοώ όμως και το παράπονο ορισμένων συνταβερνοχωριτών για το ότι αναλαμβάνουν χρέη "ψήστη". Απλά πιστεύω πως αν ζητήσεις συγκεκριμένο βαθμό ψησίματος, δεν νομίζω να σου το αρνηθούν.

Συμπερασματικά, πολύ θετική η πρώτη επίσκεψη, θα ξαναπήγαινα με μεγάλη μου χαρά.
zaknafein
Νέα επίσκεψη στο μαγαζί και θα την χαρακτήριζα μάλλον ως κακή. Ζητήθηκε πικάνια, η οποία έφτασε θα έλεγα rare, έως απλά να έχει πάρει χρώμα απ'εξω στο τραπέζι (σίγουρα δεν ζητήθηκε έτσι). Με αποτέλεσμα όλοι στο τέλος να αναγκαζόμαστε να ψήνουμε τα κομμάτια στην πλάκα που φέρνουν. Ρυζότο- χοιρινή τομαχωκ επίσης απλά οκ, αλλά η απογοήτευση όπως είπα, ήταν στο κρέας που είναι και η σημαία του μαγαζιού.
kmaria
Πολυ όμορφος χώρος! Πολυ ευγενικό και γρήγορο σέρβις! Πολυ καλο φαγητό αρκετά Τσιμπημενο σε τιμές. Αλλά για μια ιδιαίτερη περίσταση αξίζει. Πήραμε τη σαλάτα με κινοα δροσερή και καλή, τις γλυκοπατάτες αρκετά καλές, το μπιφτέκι πολυ καλο και flapsteak πολυ καλό επίσης με τον κλασικό πλεον τρόπο σερβιρίσματος με το μαντεμι!
Βικτωρ Τ.
Σερβις ευγενικο και αποτελεσματικο. Μπουρατα με ντοματινια καλη, 2 μικρες σουπες κοκκινης κολοκυθας με chorizo πολυ καλες, νιοκι με μοσχαρισια μαγουλα καλα, χοιρινη τομαχοκ καλη, πατατες πολυ καλες, 400 γρ New York strip steak καλο, 400 γρ flapsteak καλο αλλα διαφωνω με το συστημα με την μαντεμενια πλακα, δεν μου αρεσει ουτε το γεγονος οτι πρεπει να προσεχω μην καω στο τραπεζι, ουτε η βουτυροτσικνα που αναδυεται αν και γενικα μου αρεσει η τσικνα, ουτε ενω γνωριζουμε πως θελουμε το κρεας να πρεπει να το πετυχουμε μονοι μας. Επισης μετα απο λιγο η πλακα κρυωνει και ή πρεπει να αντικατασταθει ή να φας παγωμενα τα κρεατα. Η καλη πρωτη υλη δεν αρκει για 85 και 95 ευρω το κιλο πιστευω πρεπει να βαλει και την μαστορια του ο ψηστης και να αναλαβει τις ευθυνες του και οχι να τις μεταθετει στους πελατες με το happening της συμμετοχης. Παβλοβα καλη, 1 μπουκαλι Κτημα Αλφα=190 ευρω
Meraklis_Thess
Επίσκεψη παρέα 4 ατόμων.

Ο χώρος ευχάριστος, η μουσική αδιάφορη για τα γούστα μου, αλλά στην σωστή ένταση, όπως και ο φωτισμός. Η αυλή ιδιαίτερη και όμορφη, ειδικά για καλοκαίρι.

Δοκιμάσαμε:

- Burrata με ντοματίνια, ψητό κολοκυθάκι και βασιλικό. Καλή και δροσερή.

- Ψητό chevre με μαρμελάδα ντομάτας & crumble αμυγδάλου. Εξαιρετικό, για όσους τους αρέσουν οι δυνατές γεύσεις.

- Picanha 400γρ. Θεϊκή, το λιπάκι στις άκρες δίνει αυτό το κάτι παραπάνω. Πρακτική η πρόταση με το μαντέμι που όποιος θέλει το κρέας του λίγο περισσότερο ψημένο, το περνάει ελαφρώς και ταυτόχρονα αρωματίζεται από το βούτυρο και το δεντρολίβανο.

- Χοιρινή Tomahawk. Καλή, σωστά ψημένη και ζουμερή, αλλά αν έχεις φάει πρώτα τη picanha το χοιρινό σου φαίνεται σαν χόρτο.

- Gnocchi με μάγουλα black angus και σάλτσα φασκόμηλου. Καλό το κρέας και τα gnocchi που ήταν στο τηγάνι και εξωτερικά είχαν μια ελαφρώς τραγανή κρούστα, αδιάφορη και flat η σάλτσα.

Για τα παραπάνω μαζί με 1 φιάλη ροζέ Έρως & Ψυχή (καλό) και 1 αναψυκτικό 130€. Κερασμένο λικέρ μαστίχα και limoncelo με τριμμένο πάγο, εξαιρετικά και τα δυο.

Εξυπηρέτηση άψογη όπως αρμόζει σε ένα εστιατόριο, χωρίς ίχνος δηθενιάς και τουπέ, όπως σε μερικά αντίστοιχα μαγαζιά.

Σε γενικές γραμμές το φαγητό αν και ακριβό αξίζει, αν και την επόμενη φορά θα ξαναπάω αποκλειστικά για τις κοπές του, καθώς τα υπόλοιπα κυρίως πιάτα που δοκιμάσαμε δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Παρατήρησα από τον κατάλογο του Ταβερνοχώρου, ότι υπήρξε μια αύξηση τιμών τον τελευταίο μήνα, κάτι που πλέον το φέρνει στα ίδια επίπεδα τιμών με τον ανταγωνισμό. Ελπίζω μόνο να μην ακολουθήσει το παράδειγμα του Extravaganza, που απέκτησε μια σταθερή πελατεία και κάθε 6μηνο έκανε ανατίμηση.
Mikey
Επιτέλους κατάφερα να το επισκεφθώ (παρέα 4 ατόμων) μετά από αρκετές απόπειρες, με ψηλά τον πήχη λόγω παλιότερων επισκέψεων στο Οψοποιών και των αξιολογήσεων από γνωστούς και φίλους. Ο χώρος για μένα πάρα πολύ όμορφος, φωτισμός προσεγμένος και μουσική όσο πρέπει. Η κουζίνα αρκετά προστατευμένη για να μη ξεφεύγουν μυρωδιές.
Το καλωσόρισμα με ψωμάκι και μια κρέμα γιαουρτιού με πίκλα και φρυγανισμένα κρεμμύδια που αναφέρει και ο φίλος Gavius Apicius προσωπικά δε μου άρεσε. Θα προτιμούσα κάτι λιγότερο έντονο. Στα ορεκτικά, δοκιμάστηκαν σαλάτα με πορτοκάλι, παστινάκι, macadamia nuts και παστέλι καλή, μανιτάρια φρικασέ πολύ καλά και γλυκοπατάτα πραγματικά πολύ νόστιμη αλλά συνοδευόταν με ταραμά που σαν συνδυασμός δε μου έκατσε καθόλου καλά. Στα κυρίως, ριζότο μανιταριών εξαιρετικό, τόμαχοκ ίσως από τις καλύτερες που έχω φάει και τέλος μια flapsteak 500gr που μας άφησε πολύ ικανοποιημένους συνοδευόμενη από πολύ νόστιμες πατάτες κυδωνάτες και Chimichurri σως που δεν ήταν τόσο εύγεστη. Όλα αυτά τα συνοδέψαμε με μια επιλογή από τη μεγάλη και ενημερωμένη λίστα κρασιών σε καλή τιμή για το ύφος του μαγαζιού. Περίπου 35€ το άτομο, απόδειξη κανονικά και κερασμένο λεμοντσέλο ή μαστίχα στο τέλος.
Γενικά βρέθηκε αντικαταστάτης του Οψοποιών θα πω. Θα το ξαναεπισκεφθώ με την πρώτη ευκαιρία.
Gavius Apicius
2 επισκέψεις, Δεκέμβριο '21 και Ιανουάριο '22. Ο χώρος εξαιρετικός και ζεστός, με το ξύλο να κυριαρχεί και με πολύ σωστό φωτισμό. Προτιμήθηκε και τις 2 φορές ο εσωτερικός χώρος, λόγω κακοκαιρίας, παρόλα αυτά η αυλή και τις 2 φορές ήταν γεμάτη, επομένως θεωρώ πως είναι βιώσιμο να γευματίσει κάποιος και έξω ακόμα και σε όχι και τόσο ιδανικό καιρό. Η μουσική διακριτική και στο ύφος και στην ένταση, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι σε όλα τα εστιατόρια.

Το προσωπικό ευγενέστατο, επαγγελματικό και με πολύ καλή γνώση του μενού, μας καθοδήγησαν στο να επιλέξουμε την κατάλληλη για τα γούστα μας κοπή.

Στα του μενού τωρα, δοκιμάστηκαν τα εξής:
• Το μενού άρχισε με ψωμάκι και μια κρέμα γιαουρτιού με πίκλα και φρυγανισμένα κρεμμύδια. Ίσως το καλύτερο καλωσόρισμα που έχω δοκιμάσει.
• Camembert με μαρμελάδα (δεν θυμάμαι το φρούτο). Αν και το συγκεκριμένο τυρί δεν είναι ιδιαίτερα του γούστου μου, ήταν γευστικά σε αρμονία με την συνοδευτική μαρμελάδα, ενώ το σερβίρισμά του σε καυτή πέτρα εξασφάλιζε την κατάλληλη υφή του εσωτερικού του τυριού.
• Πράσινη σαλάτα με αχλάδι, παστινάκι, macadamia nuts, παστέλι. Ενδιαφέρουσα σαλάτα με σωστή ισορροπία των υλικών.
• Gnocchi με μοσχαρίσια μάγουλα και κρέμα φασκόμηλου. Εξαιρετικό πιάτο. Αν και τα gnocchi θυμίζουν περισσότερο κροκέτες πατάτας, το γευστικό σύνολο ειναι άρτιο. Τα μάγουλα κυριολεκτικά λιώνουν στο άγγιγμα του πιρουνιού, ενώ η κρέμα συνδέει και συμπληρώνει τις γεύσεις των συστατικών.
• Flapsteak & Picanha (400 gr έκαστο). Τα highlights του menu και στις 2 επισκέψεις. Το κρέας κόβεται επιτόπου στο τραπέζι, ενώ συνοδεύεται από πλάκα μαντεμιού με επάλειψη βουτύρου και δενδρολίβανου, στην οποία ο πελάτης μπορεί να "περάσει" το κάθε κομμάτι της κοπής για να το φέρει στο σημείο ψησίματος που επιθυμεί (όλες οι κοπές έρχονται στο τραπέζι medium rare) και για να το αρωματίσει από το βούτυρο και το δενδρολίβανο. Και οι 2 κοπές ήταν πραγματικά εξαιρετικές. Στο εσωτερικό το κρέας τρυφερό και γευστικό, ενώ το seasoning έδινε στο εξωτερικό την γεύση και την κρούστα που πρέπει.
• Οι κοπές μπορούν να συνοδευτούν με στακοβούτυρο τρούφας και πατάτες με παρμεζάνα, κατόπιν επιπλέον χρέωσης. Και οι 2 καλές επιλογές όπως αποδείχθηκε, αν και όχι τόσο αναγκαίες καθώς το βούτυρο που συνοδεύει την πλάκα μαντεμιού είναι αρκετό για να δώσει γεύση.
• Και στις 2 επισκέψεις επιλέχθηκε ροζέ κρασί σε φιάλη, το οποίο συνόδευε πολύ καλά το γεύμα.
• Στο τέλος κεράστηκε χωνευτικό limoncello.

Τιμολογιακά, με σαλάτα, 1 ορεκτικό, 1 κυρίως, 2 κοπές και 1 φιάλη κρασί, ο λογαριασμός περί τα 30€/άτομο. Βάσει της παρεχόμενης ποιότητας, θεωρήθηκε αρκετά καλό value for money.

Συνολικά, η εμπειρία ήταν εξαιρετική από την αρχή ως το τέλος. Αν και προσπαθήσαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποια αστοχία, άξια αναφοράς. Η ποιότητα της πρώτης ύλης και της εκτέλεσης ειναι σε υψηλό επίπεδο, το προσωπικό καταρτισμένο και αποτελεσματικό, χωρίς όμως να είναι απόμακρο. Αν αναλογιστούμε τον λόγο κόστους-ωφέλους, άνετα στο top-5 της πόλης. Θα επισκέπτομαι συστηματικά για να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα.
RZ (ex microzet)
Επισκεψη με κράτηση παραμονή πρωτοχρονιάς. Ο χώρος εσωτερικά και "εξωτερικά" πολύ περιποιημένος, με τραπέζια σε σωστές αποστάσεις και πολύ άνετα χωροταξικά.

Σέρβις πολυάριθμο και επαγγελματικό. Τυπικό καθώς και εγκάρδιο, με μετρημένα λόγια και με καλή γνώση του μενού. Πολύ θετικό.

Το μενού περιείχε διάφορα πιάτα, μεταξύ αυτών πολύ ενδιαφέρουσες σαλάτες και ορεκτικά, πιάτα με κρέας και κάποια με ψάρι. Επίσης υπήρχαν τρεις διαφορετικές κοπές. Ο κατάλογος τον κρασιών ικανοποιητικός σε μέγεθος.

Το φαγητό προσωπικά το βρήκα εξαιρετικό. Ολόσωστα μαγειρεμένο, καλές πρώτες ύλες και πραγματικά νόστιμες γεύσεις. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.

Οι τιμές, προς τα πάνω κατα τη γνώμη μου αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα λυπάσαι γιατί η συνολική εικόνα του μαγαζιού είναι πολύ σοβαρή και πολύ συνεπής.

Χωρίς πολλά λόγια, είναι ένα εστιατόριο που αξίζει να πας, σε μια γειτονιά που ανεβαίνει μεν, αλλά δεν έχει ακόμα τέτοιο επίπεδο. Προσωπικά θεωρώ πως ξεχωρίζει στην περιοχή και με πολλή χαρά θα ξαναπήγαινα για μια δεύτερη δοκιμή.
toy
επίσκεψη 3 άτομα 1/2022

σαλάτα παντζάρι πορτοκάλι τυρί χαρούπι ρόκα, πάτα πολύ καλό πιάτο έξυπνο και εύστοχο
ψητή γλυκοπατάτα σε sticks, με tsili sauce και ταραμά από μαυρομάτικα, η γλυκοπατάτα ήταν πολύ νόστιμη ο ταραμάς μου φάνηκε νόστιμος αλλά βαρύς και ασύνδετος με το συνολικό αποτέλεσμα, ευχαρίστως θα τον ήθελα σε τσιπουρομεζέ.
χειροποίητα cnocchi και μοσχαρίσια μάγουλα, νόστιμο πιάτο σωστά εκτελεσμένο.
400γρ sirloin φιλέτο mdium rear, εξαιρετική εκτέλεση πολύ ωραίο το σερβίρισμα στο μαντέμι που το ζεστάνεις με διάφορα πολύ ωραία αλάτια και δενδρολίβανο, συνοδευόταν από ένα αδύναμο βούτυρο σκόρδου.
1 chevre, ελαφρώς ψημένο με μαρμελάδα τομάτας, πάρα πολύ καλό πιάτο για το τέλος
1 ευχή ερατεινή κόκκινη, σταθερή αξία ένα εύκολο κρασί
1 ξινό νερό, νερά κουβέρ κλπ όλα στα 120€

Το είχα βάλει από καιρό στο μάτι αυτό το μαγαζί και πραγματικά άξιζε τον κόπο, ειδικά οι κοπές είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως και το service σβέλτο και εύστοχο.
πολύ ωραίο και το περιβάλλον, θα ήθελα να το επισκεφθώ και με μουσική.
προτείνεται και νομίζω ότι αξίζει τα χρήματα του.
el Presidente
Χθεσινή επίσκεψη, δύο άτομα.

Όπως λέει και το προηγούμενο σχόλιο, η αυλή πολύ όμορφη, αλλά ο καύσωνας δεν σ' αφήνει να την χαρείς (κι ας έχει ανεμιστήρες), οπότε καθήσαμε μέσα που έχει κλιματισμό. Ο χώρος επίσης όμορφος, με ευρύχωρα ξύλινα, χοντροκομμένα (με την καλή έννοια) τραπέζια. Το σέρβις άψογο, και σε συμπεριφορά και σε χρόνους απόκρισης.

Πήραμε:
- Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και guanciale, το οποίο είναι κάτι σαν το χοντροκομμένο μπείκον/πανσέτα που βάζουν οι Ιταλοί στη καρμπονάρα, αλλά από τα μάγουλα του χοίρου (και τα σπάει) - η φάβα με τα κρεμμύδια ικανοποιητική, το guanciale την απογείωσε, αν και σήκωνε και λίγο παραπάνω.
- Ριζότο μανιταριών με σπαράγγια, πολύ καλό.
- Butcher's steak (hanging tender), meduim ψήσιμο. Εδώ ήταν που μας κέρδισε τελείως το κατάστημα. Με το που το έφερε στην ξύλινη τάβλα και άρχισε να το ψιλοκόβει, άρχισε να μοσχοβολάει το τραπέζι (πρώτη φορά μου ήρθε άρωμα με το κόψιμο). Δεν ξέρω τι μαρινάρισμα /ωρίμανση του είχανε κάνει, αλλά ήταν λουκούμι, ενώ η γεύση του ξέφευγε από μπριζόλα και έφερνε σε αλλαντικό τύπου σουτζούκι.
Κατόπιν έφερε το μαντέμι με τη φωτιά από κάτω, για έξτρα τσιτσίρισμα της κάθε φετούλας, αν θέλεις. Έλιωσε πάνω του έναν κύβο βούτυρο (αρωματισμένο;) και έριξε δυο κλαράκια θυμάρι. Ζεσταίνεις το κομματάκι, το βάζεις στο στόμα σου, και... άλλο πιάτο, αλλη γεύση. Και οι δύο εκδοχές εξίσου νοστιμες, θα έλεγα ότι το κόλπο με το μαντέμι θα ικανονποιήσει πιο πολύ αυτόυς που τα θέλουν πιο ψημένα (medium well και πάνω), ενώ οι πιο hardcore (medium rare και κάτω) δεν θα κάνουν πολλή χρήση. (Προσωπικά το έφαγα μισό σκέτο, μισό από μαντέμι)

Συνοδεύσαμε με ένα μπουκάλι ροζέ ημίξηρο/ημίγλυκο (19,00 €) Όλα μαζί 70 €
Χορτάσαμε, ικανοποιηθήκαμε, και θα ξαναπάμε χωρίς καύσωνα να κάτσουμε και στην αυλή.
dimitris©
Επίσκεψη μέσα στο πικ του καύσωνα. Η αυλή όντως υπέροχη αλλά με 35 βαθμούς 9 το βράδυ ήταν αδύνατο να κάτσεις, οπότε έγινε χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και απολαύσαμε υπέροχο δείπνο στην κλιματιζόμενη αίθουσα. Πολύ καλές εντυπώσεις και από το φαγητό και από το σέρβις. Η κοπή που πήραμε εξαιρετική, ριζότο με σπαράγγια εξαιρετικά, γενικά πολύ καλή ποιότητα και καλές τιμές. Τεράστιο VFM αυτή τη στιγμή, εύχομαι να συνεχίσει έτσι.
Piroski
Χθεσινή επίσκεψη με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τα ψωμάκια ήταν χειροποίητα, ζεστά και μοσχοβολούσαν. Συνοδεύονταν από μικρό ντιπ.
Πράσινη σαλάτα με καραμελωμένο αχλάδι, παστινάκι τουρσί, μακαντέμια και παστέλι (οκ), φάβα με γκουαντσάλε και καραμελωμένο κρεμμύδι (καλή), ριζότο με μανιτάρια και σπαράγγια (καταπληκτικό), νιόκι με μοσχαρίσια μάγουλα και σάλτσα φασκόμηλου (καταπληκτικό), χοιρινή τόμαχοκ (εξαιρετική), μπιφτέκι γεμιστό (καλό).
Στο τέλος πήραμε για γλυκό ένα αποδομημένο τρίγωνο πανοράματος (εμένα μου φάνηκε καλό, η παρέα δεν ξετρελάθηκε).
Μαζί με 2 εμφιαλωμένα τσίπουρα και μια φιάλη λευκό κρασί Γένεσις, του κτήματος Κεχρή, στα 115 ευρώ.

Το σέρβις εξαιρετικό, η αυλή υπέροχη. Θα ξαναπάμε σίγουρα.
Chris_ath
Πρόσφατη επίσκεψη σε μια διαμορφωμένη αυλή Ευρωπαϊκών προτύπων! Πραγματικά η αύρα του μαγαζιού σε μεταφέρει στην Ιταλία και όχι στην Φιλίππου! Καλωσορισμα άκρως φιλικό.Στο δια ταύτα όσον αφορά το φαγητό. Εξαιρετικά πρώτα πιάτα,δροσερές σαλάτες, ιδανικό ριζότο-νιοκι και φυσικά το κρέας που επιμελούνται μπροστά σου εντυπωσιακά umami! Νέα προσπάθεια στην πόλη που ανεβάζει τον πήχη στον ανταγωνισμό(αφήνοντας τον πίσω).Το σέρβις είναι αποτελεσματικότατο, εκπαιδευμένο και το χαρακτηρίζει πάνω απ'όλα η ευγένεια.Τιμές πολύ τίμιες γι'αυτό που προσφέρει έως και χαμηλές.Η προσπάθεια που γίνεται όπως αναφέρεται ειναι από τον Μπολανη Δημήτρη (γνωστό από προηγούμενες συνεργασίες σε μαγαζια της πόλης) και από τον κ.Σπυρο(ιδιοκτήτης) που είναι πλέον και συνιδιοκτήτες του εγχειρήματος απ'ότι ενημερωθηκαμε! Ένα μεγάλο μπράβο στο σύνολο και ελπίζω η προσπάθεια να ανταμειφθεί με την πρωτιά στην πόλη μας,όπως και ακούγεται!!!
zaknafein
Μαγαζί copy paste του οψοποιόν μαγγανίαια, χωρίς να το λέω με την κακή έννοια. Το αντίθετο μάλιστα μου άρεσε πάρα πολύ και θα ξαναπήγαινα με χαρά, ειδικά τώρα που σαν να μας τα χάλασε λίγο το οψοποιόν (βλέπε λίγο ανηφόρα στις τιμές). Πάρα πολύ ωραίος χώρος ο κήπος στο πίσω μέρος. Στα του φαγητού δοκιμάσαμε νιόκι με μοσχαρίσια μάγουλα, αρκετά καλό, μανιτάρια φρικασέ, πολύ καλό και πικάνια πολύ καλή κι αυτή. Στο σέρβις ο Δημήτρης που ήταν στο οψοποιόν, όπως έχει αναφερθεί. Αξίζει σαν προσπάθεια και θα ξαναπήγαινα σίγουρα,σέρβις, φαγητό, ατμόσφαιρα, πέρασα πάρα πολύ όμορφα!
savlos
Πολύ όμορφος χώρος, μου θύμισε ευρωπαϊκό εστιατόριο, με κήπο στο πίσω μέρος που δίνει μια άλλη αίσθηση ιδιωτικότητας και ησυχίας, συγκριτικά με το να κάθεσαι δίπλα στον δρόμο.

Ό,τι δοκιμάσαμε από φαγητό ήταν στα όρια του εξαιρετικού, και δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα (λινγκουίνι με θαλασσινά, ριζότο, φάβα με γκουαντσιάλε, μπιφτέκι γεμιστό, και φυσικά όλες τις κοπές, τέσσερις στο σύνολο). Με τις κοπές φέρνει και μία μικρή επιτραπέζια σχάρα, ώστε να μπορεί κάποιος να ψήσει περισσότερο το κρέας του (όπως και στο Οψοποιών).

Το σέρβις το βρήκα ιδανικό, τόσο ευγενικό και φιλικό όσο πρέπει, χωρίς να γίνεται δουλοπρεπές σε καμία φάση (σε αντίθεση με άλλα εστιατόρια), ενώ ήταν πλήρως καταρτισμένο. Ο Δημήτρης επικοινωνιακότατος, όπως πάντα.

Οι τιμές είναι λογικότατες, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το ποιοτικό επίπεδο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά για τους λάτρεις του κρέατος.
varethika ton prologo
Μετά από 2-3 αλλαγές ιδιοκτησιας
Έχει αναλαβει να το τρέξει ο γνωστός από το οψοποιον μαγγανιαι Δημήτρης Bolani
Το φαγητό , service κλπ με ικανοποίησε πληρώς όπως και το περιβάλλον (εξωτερική αυλή) ...να σημειώσουμε οτι σε αντίθεση με αντίστοιχα μαγαζια με κύριο αντικείμενο την κρεατοφαγία οι τιμές τους είναι πολύ λογικές