l'Albero de la vita

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΦιλίππου 17, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2316018040
Διαδίκτυο
ΩράριοΤρ-Πα 13:00-01:30, ΣΚ 13:00-00:15, Δε κλειστά. Την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου κλειστά.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
della, άλμπερο ντελα βίτα, το δέντρο της ζωής, #αυλή
Άνοιξε20 Φλεβάρη 2020
ΙδιοκτησίαΜΟΝΟ GS Μ.Ι.Κ.Ε.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά ο Μυστικός Δείπνος, το Κουλιγκά, το Tapas bar και το πλώρη & αλμύρα.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Αύγουστο 2021.
  • Ωραίος εστιατορικός χώρος εσωτερικά αλλά κυρίως πίσω στην όμορφη αυλή. Σωστός ατμοσφαιρικός φωτισμός το βράδυ. Είναι μετά το Donkey (και ίσως το TOMS), η δεύτερη μετατροπή στην πόλη ακάλυπτου χώρου σε όμορφη αυλή, και μακάρι να συνεχίσουν αντίστοιχες ενέργειες.
  • Κράτηση απαραίτητη. Σέρβις πολύ καλό από όλη την ομάδα. Γενικά τον Δημήτρη που τρέχει την ομάδα τον είχα συμπαθήσει πολύ και από το Οψοποιών για την ανεπιτήδευτη εστιατορική εξυπηρέτησή του.
  • Κατάλογος συμμαζεμένος, κυρίως κρέατα. Το φαγητό είναι από αξιοπρεπέστατο έως πολύ καλό, από τα όσα δοκίμασα ξεχώρισα το ριζότο, την γλυκοπατάτα και από τα κρέατα την πικάνια. Το μόνο αρνητικό για μένα είναι η έλλειψη δημιουργικότητας του καταλόγου, έχει μόνο τα κλασικά: κοπές, ριζότο, τρούφες κτλ.
  • Τιμές οι αναμενόμενες για την κατηγορία του, όμως οι μερίδες του είναι μεγαλύτερες από τον μέσο όρο.
Αξίζει, θα ξαναπήγαινα με χαρά.

Εικόνες (26)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εσωτερικά (η διακόσμηση έχει μείνει από το προηγούμενο μαγαζί που είχε εκκλησιαστική θεματολογία)
[εικόνα]
Κερασμένο λικέρ μαστίχας με λεμόνι (του ταίριαξε το λεμόνι, καλό)
[εικόνα]
Πάβλοβα (μια χαρά, όμως σαν του [tx=t11944]Μπεζέ[/tx] δεν είναι 😋)
[εικόνα]
[εικόνα]
"Rump cap (picanha)" (πολύ καλό) & "Butchers steak (hanging tender)" (ήρθε λίγο πιο ψημένο απ΄ότι έπρεπε και επειδή δεν είναι λιπαρό, η πικάνια της έκλεψε την παράσταση, αλλιώς κατά τ' άλλα νόστιμο)
[εικόνα]
Η πλάκα που σου φέρνουν με τα steaks για να τα ψήσεις όσο παραπάνω θέλεις
[εικόνα]
Συνοδευτικές πατάτες για τα steaks (απλώς οκ)
[εικόνα]
"Ριζότο μανιταριών με φρέσκα πράσινα σπαράγγια" (εξαιρετικό!)
[εικόνα]
"Ψητή γλυκοπατάτα με ταραμά από μαυρομάτικο φασόλι" (ενδιαφέρον και νόστιμο, το πιο δημιουργικό πιάτο της βραδιάς)
[εικόνα]
"Σχαροτύρι με μαρμελάδα εποχής" (αδιάφορο)
[εικόνα]
"Χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο με σιναπόσπορο τουρσί" (το λουκάνικο μια χαρά, κλασικού τύπου χωριάτικο ταβέρνας, το συνοδευτικό κρεμμύδι νόστιμο)
[εικόνα]
"Ψητό Camembert σερβιρισμένο στην πέτρα με μαρμελάδα εποχής" (καλό)
[εικόνα]
"Ψητό Camembert σερβιρισμένο στην πέτρα με μαρμελάδα εποχής" (καλό)
[εικόνα]
"Φάβα με Guanciale και καραμελωμένο κρεμμύδι" (οκ, το guanciale έδινε πόνο)
[εικόνα]
Ψωμάκια (μια χαρά)
[εικόνα]
Τραπέζι
[εικόνα]
Αυλή
[εικόνα]
Αυλή
[εικόνα]
Ριζότο μανιταριών (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος αχνιστός με αλμύρα (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ψωμάκια με ντιπ
[εικόνα]
Σχαροτύρι με μαρμελάδα (καλό)
[εικόνα]
Ουρανός στην πίσω αυλή
[εικόνα]
Ριζότο με σπαράγγια και φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα (πολύ καλό)
[εικόνα]
Bavette (εξαιρετική)
[εικόνα]
Bavette (εξαιρετική)

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2021: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2021: σελίδα 1/2

Σxόλια (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
el Presidente
Χθεσινή επίσκεψη, δύο άτομα.

Όπως λέει και το προηγούμενο σχόλιο, η αυλή πολύ όμορφη, αλλά ο καύσωνας δεν σ' αφήνει να την χαρείς (κι ας έχει ανεμιστήρες), οπότε καθήσαμε μέσα που έχει κλιματισμό. Ο χώρος επίσης όμορφος, με ευρύχωρα ξύλινα, χοντροκομμένα (με την καλή έννοια) τραπέζια. Το σέρβις άψογο, και σε συμπεριφορά και σε χρόνους απόκρισης.

Πήραμε:
- Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και guanciale, το οποίο είναι κάτι σαν το χοντροκομμένο μπείκον/πανσέτα που βάζουν οι Ιταλοί στη καρμπονάρα, αλλά από τα μάγουλα του χοίρου (και τα σπάει) - η φάβα με τα κρεμμύδια ικανοποιητική, το guanciale την απογείωσε, αν και σήκωνε και λίγο παραπάνω.
- Ριζότο μανιταριών με σπαράγγια, πολύ καλό.
- Butcher's steak (hanging tender), meduim ψήσιμο. Εδώ ήταν που μας κέρδισε τελείως το κατάστημα. Με το που το έφερε στην ξύλινη τάβλα και άρχισε να το ψιλοκόβει, άρχισε να μοσχοβολάει το τραπέζι (πρώτη φορά μου ήρθε άρωμα με το κόψιμο). Δεν ξέρω τι μαρινάρισμα /ωρίμανση του είχανε κάνει, αλλά ήταν λουκούμι, ενώ η γεύση του ξέφευγε από μπριζόλα και έφερνε σε αλλαντικό τύπου σουτζούκι.
Κατόπιν έφερε το μαντέμι με τη φωτιά από κάτω, για έξτρα τσιτσίρισμα της κάθε φετούλας, αν θέλεις. Έλιωσε πάνω του έναν κύβο βούτυρο (αρωματισμένο;) και έριξε δυο κλαράκια θυμάρι. Ζεσταίνεις το κομματάκι, το βάζεις στο στόμα σου, και... άλλο πιάτο, αλλη γεύση. Και οι δύο εκδοχές εξίσου νοστιμες, θα έλεγα ότι το κόλπο με το μαντέμι θα ικανονποιήσει πιο πολύ αυτόυς που τα θέλουν πιο ψημένα (medium well και πάνω), ενώ οι πιο hardcore (medium rare και κάτω) δεν θα κάνουν πολλή χρήση. (Προσωπικά το έφαγα μισό σκέτο, μισό από μαντέμι)

Συνοδεύσαμε με ένα μπουκάλι ροζέ ημίξηρο/ημίγλυκο (19,00 €) Όλα μαζί 70 €
Χορτάσαμε, ικανοποιηθήκαμε, και θα ξαναπάμε χωρίς καύσωνα να κάτσουμε και στην αυλή.
dimitris©
Επίσκεψη μέσα στο πικ του καύσωνα. Η αυλή όντως υπέροχη αλλά με 35 βαθμούς 9 το βράδυ ήταν αδύνατο να κάτσεις, οπότε έγινε χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και απολαύσαμε υπέροχο δείπνο στην κλιματιζόμενη αίθουσα. Πολύ καλές εντυπώσεις και από το φαγητό και από το σέρβις. Η κοπή που πήραμε εξαιρετική, ριζότο με σπαράγγια εξαιρετικά, γενικά πολύ καλή ποιότητα και καλές τιμές. Τεράστιο VFM αυτή τη στιγμή, εύχομαι να συνεχίσει έτσι.
Piroski
Χθεσινή επίσκεψη με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τα ψωμάκια ήταν χειροποίητα, ζεστά και μοσχοβολούσαν. Συνοδεύονταν από μικρό ντιπ.
Πράσινη σαλάτα με καραμελωμένο αχλάδι, παστινάκι τουρσί, μακαντέμια και παστέλι (οκ), φάβα με γκουαντσάλε και καραμελωμένο κρεμμύδι (καλή), ριζότο με μανιτάρια και σπαράγγια (καταπληκτικό), νιόκι με μοσχαρίσια μάγουλα και σάλτσα φασκόμηλου (καταπληκτικό), χοιρινή τόμαχοκ (εξαιρετική), μπιφτέκι γεμιστό (καλό).
Στο τέλος πήραμε για γλυκό ένα αποδομημένο τρίγωνο πανοράματος (εμένα μου φάνηκε καλό, η παρέα δεν ξετρελάθηκε).
Μαζί με 2 εμφιαλωμένα τσίπουρα και μια φιάλη λευκό κρασί Γένεσις, του κτήματος Κεχρή, στα 115 ευρώ.

Το σέρβις εξαιρετικό, η αυλή υπέροχη. Θα ξαναπάμε σίγουρα.
Chris_ath
Πρόσφατη επίσκεψη σε μια διαμορφωμένη αυλή Ευρωπαϊκών προτύπων! Πραγματικά η αύρα του μαγαζιού σε μεταφέρει στην Ιταλία και όχι στην Φιλίππου! Καλωσορισμα άκρως φιλικό.Στο δια ταύτα όσον αφορά το φαγητό. Εξαιρετικά πρώτα πιάτα,δροσερές σαλάτες, ιδανικό ριζότο-νιοκι και φυσικά το κρέας που επιμελούνται μπροστά σου εντυπωσιακά umami! Νέα προσπάθεια στην πόλη που ανεβάζει τον πήχη στον ανταγωνισμό(αφήνοντας τον πίσω).Το σέρβις είναι αποτελεσματικότατο, εκπαιδευμένο και το χαρακτηρίζει πάνω απ'όλα η ευγένεια.Τιμές πολύ τίμιες γι'αυτό που προσφέρει έως και χαμηλές.Η προσπάθεια που γίνεται όπως αναφέρεται ειναι από τον Μπολανη Δημήτρη (γνωστό από προηγούμενες συνεργασίες σε μαγαζια της πόλης) και από τον κ.Σπυρο(ιδιοκτήτης) που είναι πλέον και συνιδιοκτήτες του εγχειρήματος απ'ότι ενημερωθηκαμε! Ένα μεγάλο μπράβο στο σύνολο και ελπίζω η προσπάθεια να ανταμειφθεί με την πρωτιά στην πόλη μας,όπως και ακούγεται!!!
zaknafein
Μαγαζί copy paste του οψοποιόν μαγγανίαια, χωρίς να το λέω με την κακή έννοια. Το αντίθετο μάλιστα μου άρεσε πάρα πολύ και θα ξαναπήγαινα με χαρά, ειδικά τώρα που σαν να μας τα χάλασε λίγο το οψοποιόν (βλέπε λίγο ανηφόρα στις τιμές). Πάρα πολύ ωραίος χώρος ο κήπος στο πίσω μέρος. Στα του φαγητού δοκιμάσαμε νιόκι με μοσχαρίσια μάγουλα, αρκετά καλό, μανιτάρια φρικασέ, πολύ καλό και πικάνια πολύ καλή κι αυτή. Στο σέρβις ο Δημήτρης που ήταν στο οψοποιόν, όπως έχει αναφερθεί. Αξίζει σαν προσπάθεια και θα ξαναπήγαινα σίγουρα,σέρβις, φαγητό, ατμόσφαιρα, πέρασα πάρα πολύ όμορφα!
savlos
Πολύ όμορφος χώρος, μου θύμισε ευρωπαϊκό εστιατόριο, με κήπο στο πίσω μέρος που δίνει μια άλλη αίσθηση ιδιωτικότητας και ησυχίας, συγκριτικά με το να κάθεσαι δίπλα στον δρόμο.

Ό,τι δοκιμάσαμε από φαγητό ήταν στα όρια του εξαιρετικού, και δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα (λινγκουίνι με θαλασσινά, ριζότο, φάβα με γκουαντσιάλε, μπιφτέκι γεμιστό, και φυσικά όλες τις κοπές, τέσσερις στο σύνολο). Με τις κοπές φέρνει και μία μικρή επιτραπέζια σχάρα, ώστε να μπορεί κάποιος να ψήσει περισσότερο το κρέας του (όπως και στο Οψοποιών).

Το σέρβις το βρήκα ιδανικό, τόσο ευγενικό και φιλικό όσο πρέπει, χωρίς να γίνεται δουλοπρεπές σε καμία φάση (σε αντίθεση με άλλα εστιατόρια), ενώ ήταν πλήρως καταρτισμένο. Ο Δημήτρης επικοινωνιακότατος, όπως πάντα.

Οι τιμές είναι λογικότατες, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το ποιοτικό επίπεδο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά για τους λάτρεις του κρέατος.
varethika ton prologo
Μετά από 2-3 αλλαγές ιδιοκτησιας
Έχει αναλαβει να το τρέξει ο γνωστός από το οψοποιον μαγγανιαι Δημήτρης Bolani
Το φαγητό , service κλπ με ικανοποίησε πληρώς όπως και το περιβάλλον (εξωτερική αυλή) ...να σημειώσουμε οτι σε αντίθεση με αντίστοιχα μαγαζια με κύριο αντικείμενο την κρεατοφαγία οι τιμές τους είναι πολύ λογικές