Maestranza

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΠτολεμαίων 29Β, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310555150
Διαδίκτυο
Ωράριο13:00-00:00, Δε-Τρ κλειστά.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Μαεστράνζα, #steaks, #στοά
Άνοιξε2 Φεβρουαρίου 2022
Πρόσθετες πληροφορίες:
Σχετίζεται με την ομάδα Soul Food (Εβόρα, Tarantino, Pizza Hood, Rodriguez).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Ιούνιο 2022.
  • Ωραίος άνετος εστιατορικός χώρος, αισθητικά προς το industrial.
  • Σέρβις φιλικό και αποτελεσματικό.
  • Κατάλογος συμμαζεμένος, μόνο κρεατικά. Δοκίμασα πολλά, φαγητό αξιοπρεπές αλλά μέχρι εκεί. Είχε 1-2 πολύ καλά πιάτα, 1-2 αστοχίες, και τα υπόλοιπα συμπαθητικά. Το marketing τους (stone oven, micro farm κτλ) και οι περιγραφές των πιάτων με είχαν προϊδεάσει για μεγαλύτερες συγκινήσεις. Οι κοπές παρόμοιες με Εβόρα.
  • Τιμές νορμάλ προς το τσιμπημένο για την κατηγορία του.
Συμπερασματικά, αξίζει μια δοκιμή, θα μπορούσα να ξαναπάω κάποια στιγμή, αλλά προσωπικά δεν κατάφερα να διακρίνω κάτι το ιδιαίτερο που να με κάνει να λαχταράω την επόμενη επίσκεψη.

Εικόνες (56)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
Κεφτεδάκια ελαφιού
[εικόνα]
Γλυκό με λεμονάτη γεύση (καλό, αλλά το "έφαγαν" τα άλλα δύο)
[εικόνα]
Παγωτό αμύγδαλο αριστερά και μους σοκολάτας δεξιά (τρομερά)
[εικόνα]
Bourbon με λίπος αρνιού και μπανάνα και κάποια άλλα φρούτα (μού άρεσε μια δοκιμή που έφεραν, αλλά μετά ήταν πολύ γλυκό το κοκτέιλ για μένα)
[εικόνα]
Αρνί yakitori (το καλύτερο πιάτο με διαφορά. Το πήραμε και 2η φορά!)
[εικόνα]
Εξωτερικό διάφραγμα (πολύ οκ. Ίσως λίγο μαστιχωτό, αλλά ευχάριστα)
[εικόνα]
Συκώτι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Dumpling μανιταριών (μου άρεσαν, αλλά η παρέα δεν ενθουσιάστηκε)
[εικόνα]
Chevre με καραμελωμένα κρεμμύδια (καλό. Άρεσε στην παρέα και πήραμε 2η μερίδα, κυρίως χάρη στα κρεμμύδια)
[εικόνα]
Ceviche φιλέτο βουβαλίσιο με γάλα τίγρης (ωραία παρουσίαση αλλά άτονο, ήθελε ένταση, αισθανόμουν την ωμότητα δυσάρεστα)
[εικόνα]
Ο χώρος μέσα, Μάιος 2023
[εικόνα]
Σοκολάτα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Μους λεμόνι με butterscotch (καλή)
[εικόνα]
Τριλογία σοκολάτας (καλή)
[εικόνα]
[εικόνα]
"Chevre σε χώμα από φουντούκια με καραμελωμένο κρεμμύδι και χειροποίητο μπέικον" (πολύ καλό)
[εικόνα]
"Αρσενικό Νάξου με relish κίτρινης πιπεριάς, μαρμελάδα ελιάς, δάκρυα κόκκινης πιπεριάς και φύτρες" (οκ)
[εικόνα]
"Πανσέτα σιγομαγειρεμένη και σάλτσα δαμάσκηνο" (καλή)
[εικόνα]
"Πράσινη σαλάτα με καψαλισμένο κόκκινο λάχανο, βαλεριάνα, baby σπανάκι, τραγανό μπέικον, καβουρδισμένο φουντούκι, πολύχρωμα ντοματίνια και κρέμα gorgonzola" (μέτρια, την ήθελα πιο ζουμερή)
[εικόνα]
"Heart rump steak, η καρδιά της picanha, Black Angus, Denver, USA" (οκ)
[εικόνα]
"T-bone βουβαλίσια μπριζόλα ωρίμανσης 30 ημερών από την Κερκίνη" (μια χαρά)
[εικόνα]
"Yakitori αρνί με tare sauce και σάλτσα αχλάδι sweet chili. Με noodles κολοκυθάκι, γλυκοπατάτα, παντζάρι, ραπανάκι και αρωματισμένα πιττάκια με φρέσκο κρεμμύδι." (απλώς οκ)
[εικόνα]
"Συκώτι μαριναρισμένο με λεμονοπίπερο, σερβιρισμένο με σάλτσα κόκκινου κρασιού, κρέμα λωτού και baby jacked πατάτες" (καλό)
[εικόνα]
"Ντολμάς ψητός με φύλλο λαχανίδας και γέμιση πλιγούρι, ξεψαχνισμένο κόκορα, ντομάτα, βασιλικό και μαϊντανό. Σερβιρισμένο με αφρό αυγολέμονο." (μέτριο, η λαχανίδα πολύ σκληρή)
[εικόνα]
"Baby πατάτες στο μαντέμι με μανιτάρι shiitake και κρέμα ανεβατού" (μια χαρά)
[εικόνα]
Dumplings μανιταριού (αδιάφορα, ήθελαν αλάτι και γενικά ένταση)
[εικόνα]
"Σιτάρι με φιλέτα από σαγκουίνι και μανταρίνι, φρέσκο κόλιανδρο, δυόσμο, φύτρες και βινεγρκέτ από μανταρίνι" (μου άρεσε)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάιος 2022)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάρτιος 2022)
[εικόνα]
Γλυκό
[εικόνα]
Γλυκό σοκολάτα
[εικόνα]
Αρνί σε στυλ γιαπωνέζικου Robata
[εικόνα]
Σαλάτα με σιτάρι
[εικόνα]
Σαλάτα διάφορα παντζάρια
[εικόνα]
Γλυκό (οκ)
[εικόνα]
Spider κοπή (αρκετά καλή, 300gr αν και νομίζω έβαλαν παραπάνω γιατί ήταν αρκετή)
[εικόνα]
Πανσέτα (μέτρια, με αστοχία στο ψήσιμο και flat γεύση)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Lamb yakitori (super)
[εικόνα]
Λαχανοντολμάδες με κόκκορα
[εικόνα]
Κιουνεφέ
[εικόνα]
Bavette
[εικόνα]
Συκώτι με σως γλυκού κρασιού
[εικόνα]
Bavette steak (καλή)
[εικόνα]
Spider steak (πολύ καλή)
[εικόνα]
"Μπριζόλα" κουνουπιδιού (αδύναμο πιάτο)
[εικόνα]
Yakitori αρνιού (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Ανοιχτή σφολιάτα με λάχανο τουρσί και καπνιστό μοσχαρίσιο στήθος (πολύ καλή γέμιση, παραψημένο φύλλο)
[εικόνα]
Ντολμάς ψητής λαχανίδας με κόκορα και πλιγούρι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Πράσινη σαλάτα με πανσέτα σχάρας και αυγό ποσέ (ΟΚ)
[εικόνα]
Πατάτες στο μαντέμι με shiitake και κρέμα ανεβατού (πολύ καλές)
[εικόνα]
Άποψη της ανοιχτής κουζίνας, Dine-in, Φεβρουάριος 2022
[εικόνα]
Σερβίτσιο, στρώσιμο πάσου μπροστά από κουζίνα, Dine-in, Φεβρουάριος 2022
[εικόνα]
Σερβίτσιο, στρώσιμο τραπεζιού, Dine-in, Φεβρουάριος 2022

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2022: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2022: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2022: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2022: σελίδα 1/2

Σxόλια (15)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
varethika ton prologo
Το μέρος ατμόσφαιρα είναι πολύ ωραία ,τα παιδιά που το τρέχουν γελαστοί μια χαρά ..νομίζω όμως ότι αν μιλάμε για ένα εστιατοριο (με αντιστοιχες τιμες και όχι ταβέρνα) λείπει κάποιος chef..στα πιάτα λειπουν τα στησίματα, λειπουν οι εντάσεις στις σαλτσες, όλα τα συνοδευτικά είναι μέτρια, πρεπει επισης καποιος να φτιάξει 2 ωραία γλυκά
Δεν θα ήμουν καθόλου αυστηρός αν μιλούσαμε για μια ταβέρνα όπως το άλλο concept τους το Εβορα αλλά εδώ λένε ότι είναι εστιατοριο …νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματα τους και δεν έχουν τόσο κόσμο
Όμορφη αισθητική στο χώρο και στα πιάτα.
Τα πιάτα :
Κεφτεδάκια ελαφιού με πουρέ πατάτας , ζωμό βοδινού : αδιάφορο , καμία ένταση , σοβαρή έλλειψη ενδιαφέροντος στα κεφτεδάκια. Ο πουρές καλός σε υφή αλλά άχρωμος σε γεύση.
Συκώτι μαριναρισμένο σε λεμονοπιπερο , σάλτσα κόκκινου κρασιού και baby πατάτες : λιώνει ωραία το συκώτι στο στόμα , ισως και το μονο θετικό του πιάτου.
Picanha ουρουγουάης σε μέτριο ψήσιμο : απογοήτευση.
Φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί , πάπια , σάλτσα μυρτιλα , τουιλ κόκκινου λάχανου , κρέμα σελινόριζας : μέτρια απόδοση , γεύσεις που δεν ενοχλούσαν , αλλά δεν προκαλούσαν ιδαίτερα συναισθήματα
Γλυκό με μους λεμονιού : το μόνο θετικό σημείο της βραδιάς , μαζί με το προζυμένιο ψωμί.
Γενικά καθόλου value for money , κρίμα για σε γεμίζει προσδοκίες ο χώρος και η εμφάνιση στα πιάτα.
mrlolen
Όμορφο urban-industrial περιβάλλον, πολύ καλό σέρβις. Τίμια λίστα κρασιών, outside skirt φοβερό, γιακιτορι αρνί φοβερό, δυνατο σεβιτσε βουβάλι, π βέβαια έμοιαζε αρκετά με ταρταρ, αδιάφορα τα τηγανοψωμα με κρέμες τυριών. Το γλυκό με λεμόνι εξαιρετικό, στα 50-60 ευρώ το άτομο με μπουκάλι κρασί. Θα ξαναπάω σίγουρα!
dokimastis
Επίσκεψη βράδυ Κυριακής παρέα 5 ατόμων για φουλ δοκιμή. Ήμασταν η μόνη παρέα όλη τη βραδιά, κι έτσι κατάλαβα γιατί αρκετά μαγαζιά είναι κλειστά το βράδυ Κυριακής. Φυσικά έτσι είχαμε τη φουλ προσοχή του προσωπικού. Σέρβις πολύ ευχάριστο και φιλικό, κυρίως από έναν νεαρό που μάς ανέχτηκε με το χαμόγελο όλη τη βραδιά.

Μελετώντας τα σχόλια των συν-ταβερνοχωριτών πήραμε τα πιάτα των φωτό. Ξεχώρισε με άνεση όντως το Yakitori αρνί, το πήραμε και δεύτερη φορά, για κλείσιμο. Συκώτι επίσης πολύ καλό, άξιζε. Είχα ετοιμαστεί για Spider steak, αλλά δεν είχε, κι έτσι πήγαμε στο Εξωτερικό Διάφραγμα (outside skirt steak). Καλό, αλλά δεν ενθουσίασε.

από κρασιά πήραμε:
- μια Γη και Ουρανό Θυμιόπουλου, Ξινόμαυρο.
- μια Οινότρια Γη, κτήμα Κώστα Λαζαρίδι στο Καπανδρίτι. Cabernet με Αγιωργίτικο.
- ένα El Enemigo από Malbec, Αργεντινή. Η κλιμάκωση τους ήταν μια χαρά, δεν "πέσαμε" σε καμιά στιγμή.

Τα γλυκά ήταν εξαιρετικά, σε σημείο να σκέφτομαι να πάω κάποια στιγμή μόνον για γλυκό!
Τέλος, πρότεινα και διαλέξαμε ένα κοκτέιλ με ουίσκι που φτιάχνουν με το πρόγραμμα εκμετάλλευσης των υπολοίπων που έχουν. Καλή προσπάθεια, αλλά το δικό μου μού ήρθε πολύ γλυκό. (10ε το κοκτέιλ)

Όλα μαζί μάς βγήκε 300ε τα 5 άτομα. Τα κρασιά από μόνα τους πρέπει να ήταν ~100ε.
Συνολικά ήταν οκ εμπειρία, αλλά κανείς δεν εκστασιάστηκε.
biscuter
Επίσκεψη μέσα Απριλίου 5 άτομα παραγγείλαμε:

Πράσινη σαλάτα με καψαλισμένο λάχανο. Το κάπνισμα του λάχανου σκέπαζε όλες τις γεύσεις μέτρια . Δεν θα την ξαναέπαιρνα.
Chevre καλό
Cheviche βουβαλίσιο ουδέτερο ήθελε λίγο ένταση
Dumplings με μανιτάρια . Πολύ νόστιμα
Yakitori αρνί , εξαιρετικό , από τα πιάτα που σε κάνουν να επιστρέφεις σε ένα εστιατόριο
Κεφτεδάκια ελαφιού , πιάτο ημέρας , πολύ καλό . Πρώτη φορά έφαγα ελάφι σε αυτή την μορφή ενδιαφέρον.
Από κοπές:
Hunger steak 300 gr medium rare και
Bavette steak 300 gr medium rare
Μέτριες , ειδικά η hunger steak απογοήτευσε
Γαρνιτούρα και στις δύο πουρές σελινόριζας και καψαλισμένο κουνουπίδι και μπρόκολο

Ποτό
Γή και ουρανός Θυμιόπουλου x 2
Ξινό νερό x 2

Γλυκό

Mouche σοκολάτας με καραμέλα , bourbon και παγωτό φιστίκι . Αδιάφορο

Όλα τα παραπάνω 196 ευρώ με απόδειξη . Μου φάνηκε καλή τιμή ειδικά στο κρασί 32 € .

Χώρος λιτός με δυνατότητα να κάτσεις στο bar με θέα την ανοικτή κουζίνα . Πολύ ενδιαφέρον ο λαχανόκηπος στον πάνω όροφο . Επίσης έχουν cocktail ημέρας με τα απομεινάρια από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν στην κουζίνα (zero waste) , λχ παντζάρι , βότκα , λευκό κρασι και ένα συστατικό ακόμη που δεν συγκράτησα .

Θα ξαναπήγαινα μου φάνηκε ενδιαφέρον , αλλά θέλει βελτίωση στις κοπές , οι οποίες ουσιαστικά είναι η βάση του καταλόγου στα κυρίως.
Spren
Το έχω επισκεφτεί 4 φορές και το έχω αγαπήσει. Οι τιμές είναι ανάλογες της ποιότητας στο φαγητό, αλλά έχει λογικότατες τιμές στα κρασιά. Τα γιακιτόρι ενώ είναι ένα σχετικά απλό πιάτο, πάντα με ενθουσιάζει. Γενικά νομίζω η Μαεστράντζα αυτό κάνει καλά: απλά καλοεκτελεσμένα πιάτα, με καλά υλικά. Το φαγητό σου δίνει την ίδια αίσθηση που σου δίνει ο χώρος: φαίνεται απλός αλλά είναι προσεγμένος. Ποτέ δεν έχω μετανιώσει τα λεφτά που έδωσα.
zaknafein
Ωραίος, industrial χώρος, όπως αναφέρει και το ταβερνοαλάνι. Στα του φαγητού πολύ καλές οι κοπές, λίγο πιο rare από medium που ζητήθηκε, αλλά εμένα δεν με χάλασε. Ήταν λίγο λιγότερο ψημένο για κάποιον που το θέλει Medium. Chevre καλό, αλλά περίμενα λίγο αλλιώς το σπιτικό bacon που αναφέρει, ήθελα κάτι πιο αλμυρό μα ισορροπεί με το τυρί. Σαλάτα με ντοματίνια απλά οκ. Και εδώ νομίζω κάτι παραπάνω ήθελε, μια ένταση. Τιμές στα κρασιά πάρα πολύ καλές!!! Θα ξαναπήγαινα για τις κοπές με καλή παρέα.
Ακάλυπτος
Ανακοίνωση από τους ιδιοκτήτες :

Το κατάστημα μας για λίγες ημέρες θα παραμείνει κλειστό προκειμένου να επιδιορθωθούν οι ζημιές που προκάλεσε η περιορισμένης έκτασης χθεσινή φωτιά. Ευχαριστούμε όλους για τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που μας στέλνετε. Τόσο το προσωπικό μας όσο και οι πελάτες που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα μας απομακρύνθηκαν άμεσα και δεν διέτρεξε κανείς κίνδυνο. Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Rat Pack
Επαναληπτική επίσκεψη πρόσφατα.

Όλες οι εκτελέσεις των πιάτων καλές, όλες οι κοπές κρεάτων πολύ καλές όπως και το ψήσιμο.

Διόρθωση στην προηγούμενη κριτική μου, η λίστα κρασιών είναι μικρή και θέλει εμπλουτισμό με κρασιά ανάλογα με τις κοπές που προσφέρουν.

Σέρβις επαγγελματικό, τιμές ανάλογες των πρώτων υλών σχετικά ακριβές.
Προτείνεται.
Psalidoxeris
Ωραίος minimal χώρος, ωραία υλικά στα πιάτα, ωραία ατμόσφαιρα.

Νομίζω πως ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματα του το μαγαζί.

Δε την λες κακή εμπειρία, το φαγητό είναι μέτριο προς καλό.

Η κοπή spider αρκετά καλή, η πράσινη σαλάτα (ωραια η γκοργκονζολα)αλλά γενικά μέτρια, η πανσετα δεν ήταν καλή (δεν είχε καν σωστό sous vide), το γλυκό οκ απλά.


Τιμές τσιμπιμενες προς τα πάνω αρκετά. Μια μπύρα, μια Cola, 2 μερίδες, 1 σαλάτα και γλυκό 60 ευρώ.

Με τέτοιες τιμές νομίζω πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω και θέλω να πιστεύω πως θα τα βρουν τα πατήματα τους.

Προς στιγμήν, nama, l"albero, extravaganza, σεμπρικο, μαιτρ και Σία, νομίζω πως είναι καλύτερες και πιο οικονομικές (vfm) επιλογές.

Θα ξαναπάω σε λίγους μήνες να δω τι εξέλιξη θα υπάρχει.
Rat Pack
Επίσκεψη Σάββατο μεσημέρι 2 ατόμων.

Είχε εντοπιστεί τυχαία σε βόλτα στην περιοχή.
Ο χώρος είναι λιτός με ωραία διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα στο στυλ του εστιατορίου που βασίζεται σε ανοιχτή κουζίνα με εμφανείς τις φωτιές.

Το φαγητό ήταν καλό και οι εκτελέσεις άνω του μέσου όρου.
Το μενού είναι μικρό και μάλιστα τολμώ να το κρίνω περιορισμένο όσο αφορά σαλάτες, ορεκτικά και συνοδευτικά.
Το ποιο αδύναμο πιάτο ήταν η σαλάτα.

Υπάρχει κάρτα μενού με πολλές κοπές κρεάτων με τιμολόγηση ανά kg. που δείχνει ότι θέλουν να εστιάσουν στην κρεατοφαγία. Δοκιμάστηκε bavette που ήταν πολύ καλή.

Σημαντικό γεγονός ότι φτιάχνουν το δικό τους ψωμί το οποίο μάλιστα ήταν πολύ καλό.

Έχει καλή λίστα κρασιών με αρκετές επιλογές.

Στον πάνω όροφο έχουν έναν εσωτερικού χώρου κήπο με μικροκαλλιέργειες σε τελάρα όπου καλλιεργούν κάποια από τα λαχανικά τους. Αυτή η δράση είναι σε συνεργασία με το ΑΠΘ.

Καλό Service, δοκιμάστηκαν bavette 300gr, συκώτι σε σως κρασιού, πατάτες baby με αφρό τυριού και μανιτάρια, πράσινη σαλάτα, κιουνεφέ, 1 μπύρα IPA, σύνολο 63 ευρώ.

Προτείνεται.
Βισκάρδος
Πολύ όμορφος χώρος. Έχει δοθεί έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια. (πολλά από τα σερβίτσια και τα ποτήρια ήταν χειροποίητα κεραμικά - μου έκανε καλή εντύπωση). Ο πάνω χώρος εκτός από WC είναι και ένας mini κήπος, οποίος παράγει τα περισσότερα μυρωδικά που χρησιμοποιούνται στην εξαιρετική κουζίνα.

Φάγαμε:
  • σαλάτα με πολύχρωμα παντζάρια, καλή
  • σαλάτα με σιτάρι και φιλέτο σαγκουίνι, πολύ καλή
  • μπαλοτίνα κοτόπουλο, όσο καλή μπορεί να είναι μια μπαλοτίνα κοτόπουλο. το κρέας ζουμερό και σωστά ψημένο
  • η μπριζόλα από κουνουπίδι, είχε ενδιαφέρον σαν χορτοφαγική επιλογή και ομολογώ ότι ήταν πολύ πιο νόστιμη απ' όσο περίμενα
  • από κοπές επιλέξαμε New York Steak, μου έτρεχαν τα σάλια, φοβερό ψήσιμο (εδώ έγινε λαθάκι, ζητήσαμε (οι ιερόσυλλοι) well done, ήρθε medium - αλλά ούτε γραμμάριο δε πήγε χαμένο)
  • yakitori αρνί, εξαιρετικά νόστιμο και σε συνδυασμό με τις sauce που συνοδεύεται δημιουργεί μια πολύ ιδιαίτερη γεύση.
  • συκώτι (δεν πρόλαβα να δοκιμάσω αλλά σχολιάστηκε πολύ θετικά).
Όλα αυτά, (συν κάνα-δυό ορεκτικά που μου διαφεύγουν) μαζί με 2 μπουκάλια κρασί, γύρω στα 25 ευρώ το άτομο. Κερασμένα δύο εξαιρετικά γλυκά. Σίγουρα θα υπάρξει κι άλλη επίσκεψη σύντομα. Στα θετικά και το σέρβις, ευγενικό και σε εγρήγορση.
RZ (ex microzet)
Χθεσινή επίσκεψη με κράτηση. Ο χώρος εσωτερικά όπως τον περιγράφουν οι παρακάτω, πολύ του γούστου μου. Άνετα τραπέζια (όχι τόσο άνετες καρέκλες) και καλές αποστάσεις. Η ανοιχτή κουζίνα είναι πάντα μια θετική πινελιά. Ο πάνω χώρος εντελώς "instagramικός". Έχει την πλάκα του.

Στο σέρβις μια κοπέλα, επαγγελματίας και ευγενέστατη. Όπως θα'πρεπε να είναι. Απο ταχύτητα δεν μπορώ να κρίνω καθώς το εστιατόριο δεν ήταν γεμάτο.

Το μενού μικρό σχετικά αλλά με πολλά ενδιαφέροντα πιάτα, με έμφαση στο κρέας και -παραδόξως- ένα πιάτο με ψάρι το οποίο δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει εκεί. Υπάρχει επίσης ένας ξεχωριστός κατάλογος με κοπές, όχι και τόσο συνηθισμένες. Στα ποτά υπήρχαν μόνο ερυθρά και ροζέ κρασιά σε ικανοποιητικό αριθμό και εύρος τιμών.

Ο,τι δοκιμάσαμε ήταν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Τα ορεκτικά ήταν πολύ καλά, αλλά τα κυρίως πιάτα πραγματικά ήταν εξαιρετικά! Σπάνια τρως πιάτα που θα θυμάσαι για καιρό πλέον.

Οι τιμές στο φαγητό είναι ελαφρώς προς τα πάνω και στα κρασιά θεωρώ πως είναι νορμάλ. Αλλά όπως και να'χει δεν θεωρείς οτι πληρώνεις πολλά γι'αυτό που τρως.

Θετικότατη πρώτη επίσκεψη, κι ας μην ήταν σε φουλ ρυθμούς το μαγαζί. Η συνολική εμπειρία (σέρβις, περιβάλλον, φαγητό) ήταν πολύ ευχάριστη, σε σύγκριση με άλλα εστιατόρια του είδους και σίγουρα θα ξανα παω για να δοκιμάσω κι άλλα πράγματα απο το μενού.

Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι.
Sylia
Χθεσινή επίσκεψη στο new-entry της περιοχής. Ο χώρος όπως περιγράφεται παρακάτω, με τραπέζια αλλά και θέσεις καθήμενων στο πάσο μπροστά από την κουζίνα. Στον πάνω όροφο/πατάρι το WC, ένας χώρος καλλιέργειας αρωματικών φυτών, microgreens και πρασινάδων, αλλά και προετοιμασίας κάποιων πιάτων.

Το μενού βασίζεται σε fusion κουζίνα με επιρροές υλικών κυρίως από ελληνική και ασιατικές κουζίνες αλλά και σε κοπές σε σχετικά καλές τιμές. Δοκιμάστηκαν:
  • πράσινη σαλάτα με βαλεριάνα, λάχανο, σπανάκι, bacon, sauce gorgonzola (καλή)
  • πράσινη σαλάτα με πανσέτα σχάρας και αυγό ποσέ (φλατ γεύση, όχι κακή, όχι αξιομνημόνευτη)
  • ανοιχτή χειροποίητη σφολιάτα με τουρσί λάχανο και καπνιστό μοσχαρίσιο φιλέτο (αστοχία στο ψήσιμο του φύλλου (μας ήρθε καμμένος ο μισός πάτος), η γέμιση πολύ καλή)
  • ντολμάς λαχανίδας ψητός, με πλιγούρι και κόκορα, με αφρό αυγολέμονο (πολύ καλό πιάτο, εξαιρετική σύλληψη και εκτέλεση με μόνη αστοχία μεταξύ περιγραφής και απόδοσης του "αφρού αυγολέμονου" (ήρθε με σάλτσα αυγολέμονου), αλλά αυτό δεν επηρέασε γευστικά στο σύνολο).
  • baby πατάτες στο μαντέμι με μανιτάρια shitake και κρέμα ανεβατού (πολύ καλές, ωραίος συνδυασμός, πολύ καλή η επιλογή της κρέμας ανεβατού που δίνει προσωπικότητα και δένει το πιάτο)
  • yakitori αρνιού (πρόκειται για σουβλάκι αρνιού, συνοδευόμενο από noodles λαχανικών, χειροποίητα πιτάκια και στο πλάι sweet chilli sauce και sauce αχλαδιού. Κατ'εμέ το καλύτερο πιάτο (δεδομένου πως μιλάμε για αρνί), εξαιρετικό το ψήσιμο του κρέατος και πολύ καλός ο συνδυασμός των sides. Στα "μείον" η απουσία παντζαριού και γλυκοπατάτας από τα noodles (το αναφέρω απλώς γιατί υπάρχει ασυνέπεια μεταξύ παρουσίασης στο μενού και εκτέλεσης/σερβιρίσματος του πιάτου)
  • πανσέτα σιγομαγειρεμένη με σάλτσα δαμάσκηνο (καλή, θα ήθελε κάτι περισσότερο για συνοδευτικό/γαρνιτούρα, ενδιαφέρον ο συνδυασμός με τις ψητές βανίλιες)
  • συκώτι με κρέμα λωτού, λεμονοπίπερο (εξαιρετικό ψήσιμο, από τα καλύτερα κυρίως)
  • "μπριζόλα" από κουνουπίδι (το πιο απογοητευτικό πιάτο του μενού, το οποίο αν και γευστικά δεν ήταν κακό, ήταν ουσιαστικά μια "φέτα" κουνουπιδιού μαριναρισμένη και ψημένη στη σχάρα, χωρίς κάποιο συνοδευτικό)
  • κοπή spider steak (πολύ καλή, η καλύτερη από τις 3 που δοκιμάστηκαν)
  • κοπή bavette steak (πολύ καλό ψήσιμο, πιο φλατ γεύση από την spider)
  • κοπή hanger steak (η λιγότερη καλή από τις 3 κοπές που πήραμε, ήταν πιο "chewy" το κρέας και έβγαζε την "μεταλλικίλα" που βγάζει το συκώτι).
  • οι κοπές συνοδευόταν από σαλάτα με λάχανα και πιτάκια καλαμποκιού
  • δικό τους ψωμί, προζυμένιο, καλό

Σέρβις ευγενικό, ενημερωμένο, attentive.

Στα υπέρ πως είναι σχετικά προσβάσιμος ο (κύριος) χώρος από άτομα με αμαξίδια (δεν υπάρχουν σκαλοπάτια/εμπόδια κατά την είσοδο και επικλινείς επιφάνειες, WC ♿ στο ίδιο επίπεδο).

Στα του Covid-19 μέτρα, ελέχθησαν πιστοποιητικά, το προσωπικό φορούσε μάσκες, υπήρχε αντισηπτικό στα τραπέζια και αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.

Συνολικά αποτιμώ την εμπειρία θετικά, παρά τις λίγες αστοχίες μεταξύ περιγραφής και απόδοσης των πιάτων. Το μόνο που θα έβγαζα από το μενού θα ήταν η "μπριζόλα" κουνουπιδιού γιατί θεωρώ πως δεν είχε να πει και πολλά, παρά μπήκε μόνο για να υπάρξει και μια vegan επιλογή στα κυρίως. A bit on the pricey side τα ορεκτικά, οι κοπές σε καλά επίπεδα, τα κυρίως ΟΚ από πλευράς vfm. Θα το επισκεπτόμουν ξανά για να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα πιάτα του μενού.
teris3
Μοντερνος μινιμαλ industrial χωρος με την τελευταία μόδα της ανοιχτής κουζίνας, με τις σχαρες σε κοινη θεα.
Το μενού αξιόλογο, σίγουρα κάτι διαφορετικό απ' τη καθιερωμένη ταβέρνα, αν και μας είπαν πως ειναι η αρχική προσπάθεια και σύντομα θα κάνουν πολλές αλλαγές.
Δικό τους ψωμί καθημερινά από τον ξυλόφουρνο και αρκετές επιλογες σε κρασί.
Ποιοτικά κρέατα που επιδέχονται βελτίωση στο ψήσιμο, πιστευω θα βρουν σύντομα τα πατήματά τους και υπάρχουν τα φόντα να γίνουν talk of the town.
Aξίζει επίσκεψης ξανά.