φοβερο αθηνέζικο σαντουιτσάκι.
αν και εχουνε καπποιες αστοχίες στις ποσότητες για εμενα ειναι πολυ τίμιο.
βέβαια στην αθηνα αυτα τα σαντουιτσάκια εχουν 3€ και οχι 5€ όπως εδώ.
Το αθηναϊκό σουβλάκι (το λεγόμενο καλαμάκι) ήτανε άθλιο. Ίσως έμεινα απογοητευμένη που δοκίμασα από μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που πουλάει αθηναϊκό σουβλάκι, αν και είχα μείνει εν Αθήναις σε μικρή ηλικία...
Νόστιμο, ποιοτικό(ειδικά στην πίτα), αντιπροσωπευτικό της αθηναικής/πειραιώτικης σχολής των τυλιχτών. Εκει που τα χαλάει ειναι
στην τιμή, 1-1,5 ευρω πάνω από τα αθηναϊκά, και
στην αντιλαϊκη τοποθεσία. (του πρέπει μαγαζάκι καπνιάρικο δίπλα σε σταθμό μετρό) 7/10
Η Θεσσαλονίκη δε φημίζεται για τα σουβλάκια της, εκτός από εξαιρέσεις.Οπότε το Αθηναϊκό Σουβλάκι είναι σαφώς πάνω από το μέσο όρο στο σουβλάκι , χωρίς όμως να ενθουσιάζει. Το σάντουιτς μπιφτέκι Βlack Angus είναι οκ. Για μένα το καλύτερο σάντουίτς του , με διαφορά, είναι πίτα παντσέτα. Αφράτη πίτα, ποιοτικά υλικά, νόστιμο.Για τους φίλους της παντσέτας , θα συνιστούσα αυτό το μαγαζί.
Δοκίμασα ένα "σουβλάκι" με πανσέτα τις προάλλες. Το ότι ψήνει σε πλάκα και το ψήσιμο της πίτας παίρνει από το λίπος δε μου άρεσε προσωπικά θα προτιμούσα σχάρα. Από την άλλη ειναι όντως πιστή μεταφορά από "αθηναϊκό σουβλάκι" με αρκετή ποσότητα όμως, αρκετά χορταστική, και σίγουρα πιο γενναία από τους δικούς μας, με πολλά λεπτά και μικρά κομματάκια πανσέτας στο στυλ του παντσετάδικου χωρίς να είναι όμως μονο λίπος. Ακόμα και η πίτα είναι αυτή η αθηναϊκή αφράτη, με πάπρικα (τη σκόνη προφανώς), γιαούρτι και την κόκκινη σάλτσα.
Ενώ δεν είχα θέμα με την έλλειψη πατάτας, και η ποσότητα ήταν καλή, παρόλα αυτά το σύνολο ήταν αρκετά φλατ σε γεύση. Με πιο δυνατό γευστικά αποτέλεσμα, θα ήταν σίγουρη επιλογή στο κέντρο, για πανσέτα τουλάχιστον
Θύμα διάρρηξης, σύμφωνα με το Thestival:
https://www.thestival.gr/eidiseis/astynomika/thessaloniki-diarrixi-se-psitopoleio-s/
(Δεν αναγράφει το όνομα του καταστήματος, αλλά δεν υπάρχει άλλο ψητοπωλείο στην Καρόλου Ντηλ).
Ίσως του την έπεσαν γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδες, ποιος ξέρει.
Μιας και προέκυψε ένα κενό διάστημα κάποιας ώρα στο κέντρο, είπα να περάσω για δοκιμή.
Στην γευστική εντύπωση συμφωνώ με τον Piroski.
Ενώ όλα ήταν σωστά τοποθετημένα (πίτα αρκετά καλή, τα απογύρω/κόκκινη σάλτσα μια χαρά) και εκκρεμούσε το κρέας να το απογειώσει για να αναφωνήσεις χαλάλι τα 4€ για τρεισίμιση μπουκιές, τελικά ήταν κάπως άνευρα τα πράγματα.
Σουβλάκι χοιρινό αδιάφορο/οκ, μπιφτέκι μοσχαρίσιο αδιάφορο/οκ.
(Η πρόταση μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται στο επίπεδο της υγιεινούς διατροφής: 1. Πληρώνεις δύο, τρως λιγότερο. 2. Μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων. Και είσαι fit ως συμπρωτευουσιάνος.)
Δοκιμή μια πίτα σουβλάκι και μια πίτα πανσέτα σε ντελίβερι.
Στην πανσέτα έβαλα και κόκκινη σάλτσα που ήταν οκ αν και θα την περίμενα λίγο spicy.
Μικροσκοπικού μεγέθους σάντουιτς (3 μπουκιές έκαστο) με γιαούρτι, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό.
Σε μια τέτοια κατάσταση πρέπει να είναι πολύ καλό το κρέας για να αξίζει τον κόπο. Στην προκειμένη το σουβλάκι ήταν αδιάφορο και η πανσέτα ήταν οκ, από αυτές τις λεπτές σαν τσιγαρόχαρτο. Αλλά γενικά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Οι τιμές παραμένουν στα σχεδόν 5 ευρώ το τεμάχιο παρόλο το μικρό μέγεθος και στο τέλος 10 ευρώ απλά μου άνοιξαν την όρεξη.
Η μόνη καινοτομία που βρίσκω είναι το μικρό μέγεθος και η έλλειψη πατάτας αλλά υποθέτω αξίζουν θυσίες αν είναι να τρως ΣΑΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΣ.
αν και εχουνε καπποιες αστοχίες στις ποσότητες για εμενα ειναι πολυ τίμιο.
βέβαια στην αθηνα αυτα τα σαντουιτσάκια εχουν 3€ και οχι 5€ όπως εδώ.
στην τιμή, 1-1,
στην αντιλαϊκη τοποθεσία. (του πρέπει μαγαζάκι καπνιάρικο δίπλα σε σταθμό μετρό) 7/10
Ενώ δεν είχα θέμα με την έλλειψη πατάτας, και η ποσότητα ήταν καλή, παρόλα αυτά το σύνολο ήταν αρκετά φλατ σε γεύση. Με πιο δυνατό γευστικά αποτέλεσμα, θα ήταν σίγουρη επιλογή στο κέντρο, για πανσέτα τουλάχιστον
Νόστιμη η λαδωμένη - στην πλάκα ψησίματος με τα κρέατα - πίτα και με όλα τα υλικά καλοβαλμένα
Αν έπρεπε να το περιγράψω ακριβέστερα θα το χαρακτήριζα περισσότερο τυλιχτό πάρα σάντουιτς
Για την μεσημεριανή λιγούρα ένα σουβλάκι με πίτα είναι μια χαρά
https:
(Δεν αναγράφει το όνομα του καταστήματος, αλλά δεν υπάρχει άλλο ψητοπωλείο στην Καρόλου Ντηλ).
Ίσως του την έπεσαν γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδες, ποιος ξέρει.
Στην γευστική εντύπωση συμφωνώ με τον Piroski.
Ενώ όλα ήταν σωστά τοποθετημένα (πίτα αρκετά καλή, τα απογύρω/κόκκινη σάλτσα μια χαρά) και εκκρεμούσε το κρέας να το απογειώσει για να αναφωνήσεις χαλάλι τα 4€ για τρεισίμιση μπουκιές, τελικά ήταν κάπως άνευρα τα πράγματα.
Σουβλάκι χοιρινό αδιάφορο/οκ, μπιφτέκι μοσχαρίσιο αδιάφορο/οκ.
(Η πρόταση μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται στο επίπεδο της υγιεινούς διατροφής: 1. Πληρώνεις δύο, τρως λιγότερο. 2. Μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων. Και είσαι fit ως συμπρωτευουσιάνος.)
Στην πανσέτα έβαλα και κόκκινη σάλτσα που ήταν οκ αν και θα την περίμενα λίγο spicy.
Μικροσκοπικού μεγέθους σάντουιτς (3 μπουκιές έκαστο) με γιαούρτι, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό.
Σε μια τέτοια κατάσταση πρέπει να είναι πολύ καλό το κρέας για να αξίζει τον κόπο. Στην προκειμένη το σουβλάκι ήταν αδιάφορο και η πανσέτα ήταν οκ, από αυτές τις λεπτές σαν τσιγαρόχαρτο. Αλλά γενικά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Οι τιμές παραμένουν στα σχεδόν 5 ευρώ το τεμάχιο παρόλο το μικρό μέγεθος και στο τέλος 10 ευρώ απλά μου άνοιξαν την όρεξη.
Η μόνη καινοτομία που βρίσκω είναι το μικρό μέγεθος και η έλλειψη πατάτας αλλά υποθέτω αξίζουν θυσίες αν είναι να τρως ΣΑΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΣ.