Εικόνες (244)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Σκουμπρί, κολοκυθάκι, μελιτζάνα και τζατζίκι
Κοντοσούβλι χοιρινό (ήταν περισσότερο, το κεμπαπάκι δεξιά εκλάπη από άλλο πιάτο)
Σασλίκ κοτόπουλο (πολύ καλό)
Πλεσκαβίτσα (πρόστυχα νόστιμη)
Λουκάνικο (έντονο, προς αλλαντικό)
Κολοκυθάκι τηγανητό (κολοκυθάκι αγνοείται)
Φρέντο καπουτσίνο (θάθελες) και αναψυκτικό
Βάφλα κάτω και μπράουνυ επάνω
Anise flavoured drink (ούζο) και τα λαδόξυδο-αλατοπίπερα του τραπεζιού. Hard pass.
Χοιρινό κρεμμύδια "stir fry" (δεν θα ξανάπαιρνα)
Κοτόπουλο με μανιτάρια (μέτρια όλα)
Τυροκροκέτες (κακές), στο βάθος η σόπσκα.
Τεθλιμμένο χοιρινό μπριζολάκι (γεύση όπως η εικόνα)
Shumensko Spetsialno, Pilsner, Βουλγαρία (έτσι κι έτσι)
Pirinsko Svetlo, Lager, Βουλγαρία. Μιά χαρά.
Η παρέα είχε κάτσει στα μπροστά εσωτερικά τραπέζια, φάτσα στάση λεωφορείου και κεντρικό δρόμο. Θα προτιμούσα την ήσυχη ανοιχτή βεράντα που βλέπει πράσινο πίσω από το μαγαζί.
-Μελιτζάνα ψητή. Καλή. Ψιλοκομμένο σκορδάκι διακριτικά στο πλάι για όσους δεν θέλουν (ναι…υπάρχουν και αυτοί).
-Κολοκυθάκια τηγάνι και καπνιστό σκουμπρί μια χαρά, καλή διαχείριση, νόστιμα αμφότερα.
-Τζατζίκι. Σκόρδο αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε, καλό το γιαούρτι πάντως.
-Αγγουροντομάτα. Θα συγκρατηθώ και θα είμαι ήπιος. Πολύ καιρό είχα να δοκιμάσω τόσο απαράδεκτη ντομάτα. Τέτοια εποχή ρε φίλε? Έχω φάει νοστιμότερη σε χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τρελό φάουλ, κόκκινη κάρτα και ετήσιος αποκλεισμός από όλα τα πρωταθλήματα. Σχεδόν εκνευρίστικα.
-Κεμπάπ βουβάλι (κτψ). Πολύ ψωμένιο μίγμα, αφρός. Άνευρο αποτέλεσμα, πολύ ήπιοι γευστικοί τόνοι για τη δεδομένη πρώτη ύλη. Χρειαζόταν βοήθειες με λεμόνια μουστάρδες κλπ., ασχολίαστο το ρύζι στο γαρνίρισμα.
-Κοντοσούβλι χοιρινό. Καλό, ζουμερό και καλοψημένο, τόσο όσο λιπάκι σε σημεία, θα ξανάπαιρνα.
Εξυπηρέτηση τάχιστη και ευγενική παρά τον κόσμο που μάζεψε αργότερα, μουσική και ένταση καλή, κέρασμα γλυκάκι, πληρωμή-απόδειξη κανονικά.
Αποδεχόμενος ότι υπάρχουν διακυμάνσεις ποιότητας στις παρτίδες των πρώτων υλών ενός καταστήματος εστίασης και εξαιρέσω το φάουλ, όλα καλά κύλησαν, θα μπορούσα να ξαναπάω.
Επίσκεψη παραμονές 15αύγουστου ’26.
Το συγκεκριμένο έχει την αυλή του σε επαφή με βάση χιονοδρομικών πιστών και ωραία θέα. Εσωτερικά φωτεινό, χειμερινού ύφους διακόσμηση αλλά όχι κουραστική. Ελάχιστος κόσμος κατά τις δύο επισκέψεις μας, μια μεσημεριανή και μια βραδινή. Στο σέρβις ένας νεαρός, ευγενικός, σβέλτος, με οκ αγγλικά. Κατάλογος φυσιολογικός σε δισέλιδη έκδοση.
Ευχαριστημένοι από ότι φάγαμε, πολύ καλό το κοτόπουλο σασλίκ και η πρόστυχη πλεσκαβίτσα, το λουκάνικο έτεινε προς το αλλαντικό από την καρύκευση, λιγωτικό. Όλες οι μερίδες ψητών που παραγγείλαμε συνοδεύονταν από οκ προκατάτες και ευχάριστο γλυκάλμυρο άιβαρ. Σούπες που ζητήθηκαν σε βραδινή επίσκεψη ικανοποιητικές και χορταστικές μαζί με το ψωμί πίτκα. Από ότι κατάλαβα, στα Βαλκάνια απουσιάζει το στερεό στοιχείο στις σούπες. Κολοκυθάκια τηγανητά, λεπτεπίλεπτες ροδέλες πρώτης ύλης χαμένης μέσα στο κουρκούτι.
Τιμές θέρετρου, πληρωμή τυπικότατοι.
Μικρό συμπαθητικό καφέ-ζαχαροπλαστείο με έναν πολύ ευγενικό κύριο στην εξυπηρέτηση. Με τα αγγλικά δεν τα καταφέραμε, χειρονομίες-νεύματα και βγήκε άκρη.
Από γλυκά επελέγησαν δύο κομμάτια από τις τούρτες, μια «βάφλα» (3€) και μια «μπράουνι» (2,
Από καφέδες, ας πούμε ευγενικά ότι κρύους δεν ξέρει να κάνει (φωτό).
Διαθέτει και λίγα αλμυρά. Πληρωμή κανονικά.
Η θέση του πάνω σε δρόμο δεν βοηθάει, βαβούρα από την κίνηση στους εξωτερικούς πάγκους.
Πήραμε:
-Κοτόπουλο πανέ. Καλό. Σωστό πανάρισμα και τηγάνι. Φτωχή παρουσίαση αλλά κρατάω την ουσία.
- Sač κοτόπουλο. Σερβιρίστηκε σε καυτό πήλινο ταψί με μεταλλική βάση, το λαδάκι τσιτσίριζε στον πάτο. Πολύ καλό. Από πάνω τρία τεμάχια στήθος (είχαν γίνει στη σχάρα) με τυρί τριμμένο και στη βάση πατάτα, πιπεριά, κολοκυθάκι, μπρόκολο και κρεμμύδι μαγειρεμένα στο σκεύος, όλα λουκούμι. Ιδιαίτερη αλλά ταιριαστή καρύκευση, άνετα πιάτο για τρεις.
-Ψωμί parlenka. Παραφωνία. Ήρθε ευμεγέθης ψημένη προκάτ greek pita.
-Σαλάτα σόπσκα. Έχω απογοητευτεί από την προσφερόμενη ντομάτα σε αυτή τη χώρα. Έχουν πέσει τα στάνταρ μου. Στην Ελλάδα θα έκραζα. Πλέον: ντάξ’ μωρέ, οκ, συμπαθητική, δεν θα δρέψει και δάφνες, περνά τη βάση σαν σύνολο κλπ. Πάμ΄παρακάτ΄.
(Γκρινιάζω γιατί καθ΄ όλο το τουρ ψωνίζαμε απέξω ντομάτες για το ερμπίενμπί μας και ήταν εξαιρετικές ρε γμτ)
Στο σέρβις δύο σούπερ κορασίδες, ευγενικές, χαμογελαστές, ταχύτατες, καλά αγγλικά. Η μία που πήρε την παραγγελία μας αποθάρρυνε από περαιτέρω πιάτα μετά το sač. Εκτιμήθηκε. Εξυπηρέτηση που σε κάνει να νιώθεις άνετα, οι νεαρές έβαλαν το λιθαράκι τους στην ανύψωση της όλης εμπειρίας, εννοείται γενναίο φιλοδώρημα.
Οι καλύτερες τιμές που συναντήσαμε στην περιοδεία μας. Ενδεικτικά το sač στα 15€ και ο λογαριασμός με ένα ούζο και 3 μπύρες κάτω από 40€.
Φύγαμε πολύ ευχαριστημένοι.
Προτάθηκε από το καταραμένο ΑΙ για τοπική κουζίνα με καλές βαθμολογίες.
Στεγάζεται στο ισόγειο ξενοδοχείου χωρίς να ξέρω αν συνδέονται. Ευχάριστα και άνετα εξωτερικά παγκοτράπεζα με ανοιχτωσιά και θέα.
Κατάλογος ξύλινο ντοσιέ με πιάστρα πάνω για τα φύλλα Α4, κουραστικός, πολυσέλιδος, σαν γιατρός σε νοσοκομείο και ξεφύλλιζα εξετάσεις νοσηλευόμενου.
Τρία νέα παιδιά στην εξυπηρέτηση, φάνηκαν σβέλτα και ευγενικά. Ο ένας λίγα αγγλικά, οι άλλοι δύο όταν τους κάναμε νεύμα μας έστελναν τον συγκεκριμένο λες και θα δάγκωνα.
-Χοιρινό μπριζολάκι, στεγνό, άγευστο, συνοδευτικά άσχετα με τα αναφερόμενα στον κατάλογο.
-Κοτόπουλο φιλέτο με μανιτάρι. Μέτριο σύνολο, φιλέτο οκ, σάλτσα άνευρη προς γλυκόξινη με άγευστα μανιτάρια κονσέρβας.
-Χοιρινό με κρεμμύδια «stir fry» (ήταν πρόταση για τοπικό πιάτο). Σαν να ψιλοκόβεις χοιρινό σουβλάκι και να το ρίχνεις μέσα σε καραμελωμένα κρεμμύδια και από πάνω φρέσκο μαϊντανό. Κάτι διέθετε σε γεύση αλλά βαρύ και πιο αλμυρό από όσο θα έπρεπε.
-Τυροκροκέτες. Βιομηχανικές κατεψυγμένες, κακές.
-Ψωμάκι με βουτυρόσκορδο. Πολύ καλό, ότι καλύτερο πέρασε από το τραπέζι.
-Σαλάτα σόπσκα. Μέτρια όλα, άγευστο το τυρί ενώ το κακό λάδι (κατηγορία ορυκτελαίου) που προσθέσαμε χειροτέρεψε την κατάσταση.
Από τιμές και τα μισά να ζητούσαν για αυτά που φάγαμε πάλι ακριβές θα τις έλεγα, πληρωμή κανονικά με κάρτα. Μετριοκακή εμπειρία, ξεκάθαρα μέτρια ικανότητα διαχείρισης ούτως ή άλλως μέτριων πρώτων υλών.
Σύγχρονης αισθητικής διακόσμηση και φωτεινό εσωτερικά, ήρεμος και σκιερός ο εξωτερικός μικρός αύλειος χώρος ο οποίος προτιμήθηκε.
Σέρβις τυπικό και γρήγορο από έναν νεαρό με επάρκεια αγγλικών, πολλαπλά περάσματα για μάζεμα άδειων και «everything ok?
Ζητήθηκαν δύο πίτσες και μία σαλάτα. Πίτσα ναπολιτάνικου στυλ, μια χαρά, ζύμη όπως πρέπει. Τρώω σχετικά αργά, έφτασα τα κεντρικά τμήματα σε σημείο παπαριάσματος.
Πρόσθετα οκ αλλά άνευρα με εξαίρεση το αλλαντικό που έδινε το κάτι. Αντικειμενικά υπερβολική ρόκα στην μια επιλογή μας και όχι καλή εντύπωση η αγκινάρα τουρσί-κονσέρβα στην άλλη. Σαλάτα πλούσια, καλή και καλό το λάδι του τραπεζιού (ήταν ελαιόλαδο).
Τιμές τσιμπημένες, πληρωμή κανονικά με κάρτα.
Κάπως ψυχρή η ατμόσφαιρα του καταστήματος αλλά για τα δεδομένα της περιοχής προσφέρει κάτι διαφορετικό σε πολύ καλό επίπεδο.
Από αυτά τα σπάνια πλέον παλιακά παντοπωλείο-καφενείο-ψησταριά χωριού με τα πάντα όλα. Όντας μυξιάρικα οι μπούμερς το έχουμε προλάβει σαν εικόνα, μας έστελναν οι μεγάλοι στο αντίστοιχο μαγαζί του χωριού με την ότι να ‘ναι λίστα με ψώνια (άσσο φίλτρο μαλακό, ξυραφάκι, ρύζι, ντομάτες & τα ρέστα παγωτό).
Για περισσότερα googlάρετε, έχει και άρθρο στον γαστρονόμο.
Από την άλλη, η γραφική ινσταγκραμική παλαιακότητα έχει και τα αρνητικά της, μπιχλίτσα έχει ποτίσει τα πάντα, κοινή εξωτερική τουαλέτα σε κατάσταση αν μπορείς κρατήσου, καρεκλοτράπεζα κάτσε με λίγη προσοχή κλπ. Οκ, όλα καλά.
Σέρβις χαλαρό και φιλικό, στο κλίμα που αρμόζει σε τέτοιο μέρος από μια δεσποινίδα και έναν ηλικιωμένο κύριο. Στην κουζίνα δύο κυρίες, η μία σύζυγος του ιδιοκτήτη ενώ ο ίδιος παντού στο χώρο για όλες τις δουλειές.
Στα του τραπεζιού όλα καλά κύλησαν, κινηθήκαμε σε χαλαρά τσίπουρα με μεζέ, μια σαλάτα και κάτι κρεατικά για τα αδηφάγα ανήλικα. Μεζέδες και μερίδες μικρές, τίποτα αξιομνημόνευτο και τίποτα κακό. Αξιομνημόνευτή όμως η σύνθεση όλων. Καλοκαίρι στο βουνό, καλή παρέα, χαλαρά μεσημεριανά τσίπουρα και μεζέδες σε γραφικό κατάστημα, εξωτερικά τραπέζια κάτω από παχιά σκιά, επιβλητικό τοπίο, οπτική άπλα, δροσιά, να ξέρεις ότι μετά οδηγεί το έτερο ήμισυ...
Προτείνεται. Αντικειμενικά είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Συνδυάζεται με την ατραξιόν της περιοχής λίγο πιο χαμηλά (καταρράκτη & γέφυρα Παλιοκαρυάς).
Στον δρόμο λίγη προσοχή.
Στην κουζίνα το ανδρόγυνο και στο σέρβις κάτι νέα παιδιά, δεν τα κάνεις πάνω από 15χρονών, σβέλτα και εξυπηρετικά αλλά με ύφος βαριέμαι τη ζωή μου. Λογικό, αλλού θα ήθελαν να βρίσκονται τέτοιες ηλικίες.
Λόγω ώρας - θέσης ήλιου, μονόδρομος τα εξωτερικά τραπέζια κάτω από το στέγαστρο όπου φυσούσε αεράκι. Παραδίπλα και ο κεντρικός δρόμος που στιγμές ενοχλούσε από αγκομαχητά ανηφορίζοντων φορτηγών. Καρέκλες μάλλον χειροποίητες, σκληρές και άβολες, τις αλλάξαμε με τις κλασικές που κι αυτές ήταν σκληρές και άβολες. Από τα κυρίως μόνο της ώρας τις καθημερινές.
Τα πιάτα που ήρθαν σαν μεζές για τα τσίπουρα, όπως και η αγγουροντομάτα και τεμάχια κρεατικά που παραγγέλθηκαν για τη χόρταση ήταν όλα οκ και άνω, τίποτα να θυμάσαι πάντως για επαρχία-χωριό. Από το τραπέζι πέρασε ποικιλία μεζέδων, λογικά ότι υπήρχε στην κουζίνα ήρθε, αν συνεχίζαμε θα έπαιζαν επαναλήψεις.
Τιμές χωρίς εκπλήξεις, ένα τσικ άνω από χωριού, POS καλά στην υγεία του.
Εκτιμητέα η εικόνα που σταματάνε τα εντόπια μπαρμπάδια, σε χαιρετάνε κι ας μη σε ξέρουν, ανταποδίδεις, αράζουν για ένα γρήγορο και βουρ ξανά στον αγώνα.
Αν είσαι Ελάτη και βαριέσαι τα χιλιόμετρα καλώς, προσωπικά θα δοκίμαζα κάπου αλλού την επόμενη φορά.
Με βγάλανε ντόπιοι οπότε ακαριαίος εγκλιματισμός στον χώρο. Θαμώνες όλων των ηλικιών δουλεύονταν μεταξύ τους για οπαδικά, τα τραπέζια όλα μια μεγάλη παρέα εκτός από αυτούς που είναι μαλωμένοι για τίποτα χωράφια και άραζαν απόμερα με γυρισμένη πλάτη.
Καθώς το κατάστημα δουλεύει με άδεια καφετέριας, δεν διαθέτει «κουζίνα», άρα και κατάλογο πιάτων. Η μπαλίτσα παίζεται με τα εύκολα διατηρήσιμα και διαχειρίσιμα, λίγο τηγάνι στα κρυφά και κάνα μαγειρευτό της μαμάς.
Με δεδομένες τις δυνατές επιλογές, για τσίπουρα με καλό μεζέ και να μην βγάζεις αμάξι μια χαρά.
Κλίμα και τιμές χωριού 6€ το 100ml+πιάτο μεζέ. Απόδειξη κόβεται στην πρώτη γύρα και ποτέ ξανά… γιατί έτσι.
Στο μαγαζί τρεις παρέες συνολικά οπότε εξυπηρέτηση άψογη από δύο νέα παιδιά. Κατάλογος δεν ζητήθηκε, θέλαμε απλά πράγματα και είπαμε να μην πάμε σε σουβλάκια.
Δοκιμάστηκαν:
-Αγγουροντομάτα. Μέτρια, άτονη ντομάτα, καλό αγγούρι, μικρή ποσότητα.
-Τζατζίκι. Παίζει να είναι δικό τους, γιαούρτι στραγγιστό, σκόρδο ακουγόταν καλά όπως και ο άνηθος, χοντροκομμένο αγγούρι ευχάριστο.
-Μερίδα μπιφτέκι. Καλό, από υφή κιμά και σχήμα τείνει προς χειροποίητο, ωραίο και γευστικό χωρίς περίεργα πράματα. Σερβιρίστηκε με βούτυρο το οποίο δεν ακούστηκε.
-Μερίδα μπριζολάκια χοιρινά. Το πιο αδύναμο πιάτο, αυτά τα άλιπα τεμάχια, με το ζόρι ένιωθες τη γεύση από το χοιρινό. Ρίξαμε αλάτια, πιπέρια, λεμόνια, τζατζίκια, κατάρες, καντήλια, δεν… τίποτα…
-Μερίδα συκώτι. Μια χαρά, λεπτοκομμένο, έντονη γεύση, ως το βράδυ το «ένιωθα» (ξέρω βέβαια κόσμο που θα δυσφορούσε από την ένταση).
Μερίδες πολύ καλό ψήσιμο, όλα ζουμερά και τρυφερά, συνοδεύονταν από αυτά τα βρασμένα γλυκίζοντα καροτομπαλάκια και ρύζι. Ψωμί όχι καλό.
Γλυκό κερασμένο, χαλβάς σιμιγδάλι και μπάλα παγωτό βανίλια. Μια χαρά και ο χαλβάς φρέσκος, ζεστός. Στα του λογαριασμού με καρτούλα τυπικότατοι.
Όπως και από προλαλήσαντες, ευχάριστο και προσεγμένο κατάστημα όπως και το πράσινό τους, οπτική άπλα σε ευχάριστο περιβάλλον, ισχύει ότι για παιδιά είναι ιδανικά.
Λόγω εποχής, εξαιρετικά ενοχλητική μύγα όταν έπεφτε ο αέρας.
Ποικιλία φιαλών οίνου καθώς δηλώνει και wine-restaurant.
Στα εξωτερικά άνετα τραπέζια μας ένωσαν δύο από τα καμιά 15αριά που έχει. Δροσιά, απουσία βαβούρας από κεντρικό δρόμο, θέα προς Αγ. Νικόλαο και πέτρινη πλατεΐτσα με πλατάνια, οπτική απόλαυση εγγυημένη.
Μικρός κατάλογος και προφορικά 3-4 πιάτα ημέρας. Πήραμε διάφορα και ένα από τα ημέρας. Σε γενικές γραμμές φάγαμε καλά χωρίς να ξεχωρίσει κάτι, από μετριοκαλά και πάνω πάντως. Τιμές δεν θα πω οκ, χωρίς να γνωρίζω που κυμαίνονται στο ευρύτερο Λιτόχωρο.
Μόνος στο σέρβις αρχικά ένας ψιλοαγέλαστος νεαρός που προσπαθούσε όμως. Ήταν στιγμές που τον ψάχναμε και λίγο, έπειτα βοήθησε επιπλέον μια κυρία, οκ. Στα του λογαριασμού τυπικότατοι.
Το κατάστημα δεν μπήκε στο κάδρο των στόχων, αλλά αντίστοιχες ώρες αιχμής θα ξαναερχόμουν άνετα για να αποφύγω άσκοπες βόλτες στην Αγ. Νικολάου με τις λοιπές προτάσεις εστίασης.
Προλαλήσας Θου-Βου κάλυψε πλήρως θέση, ύφος, μέγεθος, πελατεία και τιμές καταστήματος.
Να συμπληρώσω μόνο στα του σέρβις, εκτός από πολυπληθές, ήταν ταχύτατο, άμεσο και ευγενικό με το κατάστημα στο 70% της δυναμικότητάς του.
Πολύ ικανοποιημένοι από ότι και αν ήρθε στο τραπέζι, σωστές εκτελέσεις και πρώτη ύλη, νοστιμότατα πιάτα.
Για παράδειγμα η σαρδέλα τα έσπαγε αλλά ξεχώρισε ο γαύρος που ζητήθηκε και δεύτερο (σπάνια έχω καλό λόγο για το ψαράκι αυτό).
Ποσότητες ικανοποιητικές.
Γνώμη μας και με δεδομένο το τελικό κόστος για τον πελάτη, αυτό που προσφέρει ένα τέτοιο κατάστημα (ας πούμε ευγενικά) δεν είναι και προς αποφυγή αλλά για πολύ αραιές επισκέψεις.
Υπολογίστε συν 0,
Εκτός από τα διάφορα ατομικά τυλιχτά, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ ζητήθηκε μία αγγουροντομάτα και από ένα τεμάχιο ότι διέθετε εκείνη την ώρα. Μπιφτέκι, λουκάνικο, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο συν δύο πίτες.
-Ευμεγέθη τα τυλιχτά, δεν έμεινε τίποτα ακόμη και από τα λίγο πιο εκλεκτικά μέλη της παρέας.
-Ασχολίαστο το προκάτ σε σχήμα τέλειου κύκλου μπιφτέκι, γεύση ενισχυτικών, πλήρης απουσία κρεάτινης υφής, μακριά από μας.
-Πολύ καλή εντύπωση το λουκάνικο, εύγευστο, απευθείας πρόκριση στην κατηγορία της λιπαρής προστυχιάς.
-Πολλά μπράβο για τα σουβλάκια, ζουμερά και νόστιμα, το λιπάκι τόσο-όσο στο χοιρινό.
-Γύρος χοιρινός δοκιμάστηκε μια πιρουνιά από συνδαιτημόνα, λιπαρός και καλόψημένος.
-Προκατάτες μέτριες, πιτούλες αλάδωτες ψημένες οκ, αγγουροντομάτα καλή.
Σέρβις και «κουζίνα» σβέλτα, τιμές παραθεριστικής ζώνης, απόδειξη ήρθε, πελατεία προερχόμενη από ευρύτατο κοινωνικοοικονομικό και εθνοτικό φάσμα.
Δύσκολο μέρος, αρχικά προϊδεάζει για κατάστημα καλοκαιρινής αρπαχτής. Κραυγαλέα κακόγουστη τουριστοδιακόσμηση μέσα-έξω. Ο συνδυασμός τσίκνα-αλμύρα έχει ποτίσει τα πάντα. Δεν είναι για πολλά, σου βγάζει το κάτσε-φάε-φύγε.
Αυτό κάναμε κι εμείς, φάγαμε καλά και φύγαμε. Δεν υπήρξαν παρενέργειες.
Προτείνεται στους μύστες αν είναι (πολύ) κοντά, έτσι για την φάση και την διάδραση με τον ψήστη.
Λοιπά καφενεία του χωριού κλειστά. Μας είπε έχω μόνο σαλατικά και τηγάνι να σας βάλω λουκάνικο, κοτοκροκέτες. Μια χαρά είπαμε, καθίσαμε στην ανοιχτού νάυλον βεραντούλα του καταστήματος. Την ώρα εκείνη οι λοιποί πελάτες απολαμβάνουν τα φρέντα τους, το βράδυ βάζει ψησταριά.
-Λουκάνικα (1 κιλό ζητήθηκε) κρεατένια, μπαμπάτσικα, σχεδόν άλιπα και ιδιαίτερα σε γεύση, πολύ καλά. (Τα προμηθεύεται από κρεοπώλη στη Δεσκάτη, μίξ μοσχάρι-πρόβειο-ζυγούρι-χοιρινό).
-Πατάτες τηγανητές χεράτες πολύ καλές, ένα τσικ ήθελαν ακόμη για την κρούστα και θα ήταν τέλειες.
-Χωριάτικη μέτρια σε γεύσεις αλλά καλή ποσότητα. Για μένα αν ντομάτα άγευστη τέτοια εποχή πάει και για κάτω από τη βάση αλλά οκ.
-Αλοιφές τζατζίκι, τυροσαλάτα και ντιζόν-μαγιονέζα μια χαρά, με την τελευταία να έχει και ένα τσιμπηματάκι καυτερότητας στο τέλος, ανεκτό για μένα τον δηλωμένο φλώρο. Όλες εμπορίου αλλά καλής ποιότητας.
Τιμές και καταστάσεις χωριού, καθαροί χώροι, POS καλά στην υγεία του, εξυπηρέτηση άμεση και ευγενική από την λογικά ιδιοκτήτρια - σερβιτόρα – μάγειρα – μπαρίστα - μπάρμαν της επιχείρησης. Υπό την αίρεση μεσημεριανής ζέστης, θα σταματούσα για τα λουκάνικα ανετότατα.
Δοκιμάστηκαν αγγουροντομάτα, πίτσες ατομικές και καρμπονάρα.
Πίτσα ζητήθηκε μια μπέικον-τυρί μια με μοτσαρέλα-ντομάτα-βασιλικό.
Ζύμη κατάψυξη διαμέτρου 18εκ. για τις πίτσες, η μακαρονάδα ήρθε σε πήλινο (περιγράφηκε ως μπουγιουρντί με μακαρόνια χωρίς ντομάτα από τον συνάδελφο).
Γεύσεις επιεικώς μετριότατες σε όλα, κρασί λευκό χύμα «Ζίτσας» απογοήτευση.
Αύλειος χώρος συμπαθητικός, καθαρός και ευχάριστος πάνω στην χαλαρή εκείνη την ώρα κεντρική είσοδο Καλαμπάκας. Σέρβις άμεσο και ευγενικό δεν λέω, αλλά από την όλη αλληλεπίδραση, κρίνω ότι θα υπήρχε πρόβλημα αν είχε κόσμο.
Η διακόσμηση, τα εσωτερικά καρεκλοτράπεζα, οι επιλογές και ο κατάλογος βγαλμένα από τα 80’s τα καλά τα ορθόδοξα, στο ίδιο χρονικό σημείο βρίσκονται και οι γεύσεις, POS και απόδειξη κανονικά.
Δεν βρήκα τίποτα να ξεχωρίσω, λυπάμαι όταν φτάνω να λέω ποτέ ξανά.
Σόρυ για την καθυστέρηση. Μόνιμα ειμαι 10 μερες πισω στις πρόσφατες αναφορές.
Εξαιρετκο σε καρυκευση και στο τέντερνες-τζούσινες το χοιρινό.
Πραγματικά είναι απο αυτα που θα πρότεινα χωρίς ναι μεν αλλά.
Άλλης νοοτροπίας κατάστημα, καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος για αυτό που θα βιώσεις.
Επίσκεψη μεσημέρι Σαββάτου. Μια χαρά περιποιημένος ο χώρος, καθαρές τουαλέτες, παχιά σκιά, θάλασσα στα 5 μέτρα, μουσικές ελληνικά για συγκεκριμένο κοινό.
Παραγγελία πρώτα τα πιόματα και σε διαφορετικό άτομο λιγάααακι αργότερα τα φαγητά (πρόλαβα δύο βουτιές).
Χρονική σειρά σερβιρίσματος: ποτά-νερά, καθαρά πιάτα και ψωμί, σαλατικά, μαχαιροπήρουνα, κυρίως.
Αν εξαιρέσω την «προσέγγιση» της γέμισης στο ψιλοστεγνό και με κόκαλο καλαμάρι (χωρίς πλάκα, ρύζι-ζαμπόν-κασέρι, γεύση πίτσα), μια χαρά ότι φάγαμε, ξεχώρισαν οι νοστιμότατες σαλάτες. Ελαφρύ και ευκολόπιοτο το χύμα απόσταγμα άνευ.
Εξυπηρέτηση από δύο νεαρά παιδιά. Στους ρυθμούς του καταστήματος κι αυτά, ευγενέστατα πάντως, κέρασμα γλυκό, τιμές δεν θα πω φτηνές αλλά όχι Χαλκιδικής.
Ας πούμε εμένα δεν με χαλάει αυτό το κλίμα (όταν πάω μία στο τόσο) οπότε πέρασα ευχάριστα και με τις αναφερθείσες προειδοποιήσεις, το προτείνω ανετότατα.
Υ.
Εξωτερικός χώρος ευχάριστος μέσα στο πράσινο, διακόσμηση παλιάς ταβέρνας, καλή σκιά, νεράκι να κυλάει στο συντριβανάκι-καταρράκτη, ανεμιστήρες άναψαν για μας (απαραίτητοι).
Θαλασσινά προτιμήθηκαν, πολύ καλά και σωστά μαγειρεμένα όλα, παραφωνία μόνο οι φλατ παντσέτες (τις πήραμε έτσι για τη λίπα). Υποκειμενικά καθαρά, δεν μου άρεσε το τζατζίκι λόγω άνηθου και οι γαρίδες σαγανάκι λόγω καυτερού στοιχείου.
Ξεχώρισαν το καλαμάρι γεμιστό, τρυφερό και με πλούσια-ωραία γέμιση, αλλά και η νοστιμότατη αγγουροντομάτα και σαρδέλα σχάρας. Αξίζει να αναφέρω τις μεγάλες ποσότητες.
Σέρβις επαγγελματικό, ευγενικό και σβέλτο, κεράστηκε τελευταία γύρα ποτών και γλυκάκι. Αρχικό καλωσόρισμα από ιδιοκτησία, συχνό αλλά όχι κουραστικό το πέρασμα για το αν όλα καλά.
Το κατάστημα κρατάει καλά και ψηλά το επίπεδο στο είδος του, έχει και ένα όνομα στην περιοχή.
Μικρό και συμπαθητικό κατάστημα, εξυπηρέτηση από μια ευγενική κυρία.
Μικρή και η ποικιλία αλμυρών, με τράβηξαν και προτιμήθηκαν χατσαπούρι (ένα κιμά, ένα τυρί) και μια σπανακόπιτα.
Το με κιμά εύγευστο και πλούσιο, όμως χρειαζόμουν νεράκι τις επόμενες ώρες.
Το με τυρί μια χαρά, γέμιση με λευκό τυρί, αλμυρό σε ευχάριστο βαθμό.
Σπανακόπιτα πλούσιο φύλλο, αλλά τα εσωτερικά φύλλα προς το άψητο-ζυμαρένιο. Γέμιση αδύναμη και λίγη, δεν πολυακούστηκε το σπανάκι.
Κουλούρι με στριφτή ζύμη οκ. Έλειπε λίγο ξεροψήσιμο ακόμη.
Ευχαριστημένος πάντως.
Δοκιμάστηκαν πιροσκί με κιμά, τυρί και μανιτάρι.
Γενικά καλή αίσθηση για το τυρί και τον κιμά,
Χωρίς πολλά λάδια πάντως και καρυκευτικές πρωτοβουλίες, αν περνούσα από εκεί θα ξανάπαιρνα.
Στο 1,
Ξανά πολύ ευχαριστημένοι από ποιότητα-ποσότητα-ταχύτητα παράδοσης και τιμές
Πλέον σε θέση να δηλώσω ότι θα ξαναπροτιμηθεί και προτείνεται.
Από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία και προορισμός για καφέ της περιοχής με πολύ καλή θέα στη λίμνη. Το διάλεξε η πολυπληθής παρέα για μια τελευταία συνάντηση.
Στην ίδια τάβλα-τραπέζι οπότε συνευρέθηκαν καφέδες, χυμοί, μπύρες, τσίπουρα αναψυκτικά, κλαμπ σάντουιτς, πάστες, μεζέδες, πανκέικς, παγωτά και άλλα ταιριαστά μεταξύ τους. Ευχαριστημένοι όλοι, κανένας δεν παραπονέθηκε για κάτι.
Εξυπηρέτηση από 4-5 άτομα, ψυχρή, απρόσωπη, επαγγελματική και αποτελεσματική με αρκετό κόσμο στο μαγαζί.
Ποσότητες παρατήρησα ικανοποιητικές, ενώ εντύπωση μας έκαναν και οι μεζέδες για τα 2 κατοστάρια Τσιλιλή άνευ (φωτό).
Από τιμές, δεν πληρώσαμε εμείς, αλλά λόγω θέσης και χώρου αντιλαμβάνεται ο καθείς.
Το όλο ξενοδοχείο απευθύνεται σε κοινό στο οποίο δεν ανήκω, οπότε μόνο με αντίστοιχες συνθήκες θα ξαναερχόμουν.
Καθίσαμε στα εξωτερικά τραπέζια που απλώνει στην πλατεϊτσα, ο χώρος αποτυπώνεται επακριβώς στην φωτό από ταβερνοαλάνι. Το τρίπτυχο 3π (πλατεία-πέτρα-πλάτανος) εμένα με ελκύει σαν το φως τις νυχτοπεταλούδες. Σούβλες βάζει αργότερα, να βγουν προς το απογευματόβραδο.
Παραγγέλθηκαν αγγουροντομάτα, γαλοτύρι και τεμάχια λουκάνικο, μπιφτέκι, σουβλάκι χοιρινό & κοτόπουλο.
Γαλοτύρι και αγγουροντομάτα εξαιρετικά, ειδικά στη σαλάτα νοστιμότατα υλικά εποχής, πήραμε και δεύτερη γύρα, θα ξαναπήγαινα μόνο για αυτά. Στα κρεατικά όλα καλά, τίποτα το αξιομνημόνευτο. Εκτιμήθηκε το λουκάνικο (με πράσο), ούτε τίγκα στο λίπος, ούτε να φτύνεις κομμάτια που δεν μασιούνται. Επίσης εκτιμήθηκε το σωστό τηγάνισμα συνοδευτικών προκατατών.
Τσίπουρο «ντόπιο» άνευ μια χαρά.
Σέρβις από τον ίδιο τον μάστορα και μια κυρία, σβέλτο και ελαφρώς βαρύ, δεν σε εμπνέει για άνοιγμα συζήτησης. Παραλίγο να με μαλώσει κιόλας ο άρχοντας όταν ήρθαν περισσότεροι στην παρέα και χρειαζόταν ένωση-αναδιάταξη τραπεζιών.
(«Αμέλεγες απτναρχή πόησθάστ ασελεγαγώ πούακάητς»).
Αξιοπρεπής ταβέρνα χωριού, όλα καλά. Τιμές ντάηξ… είσαι και Πλαστήρα Λέηκ Area.
-Δύο σπαγγέτι, ναπολιτάνα και μπολονέζ (4,
-Χτυπητή (3€)
-Χοιρινό μπριζολάκι λαιμού στη γάστρα
-Χοιρινή τηγανιά με BBQ σάλτσα
Τελευταία δύο αμφότερα με πατάτες φούρνου λεμονάτες, στα 6,
Καλές πρώτες ύλες (ελαιόλαδο, τριμμένο τυρί, αλοιφή, κρέας και κιμάς) και πολύ καλή διαχείριση (σωστό μαγείρεμα σε σπαγγέτι & πατάτες, υφή-γεύση σαλτσών, τζούσινες και τέντερνες κρεατικών).
Νοστιμότατα όλα, γενναίες ποσότητες, χορταίνεις άνετα με μια μερίδα (ακόμη και το μόνιμα πεινασμένο αδηφάγο ανήλικο), ενώ μας άφησε πολύ καλή εντύπωση η κοστολόγηση.
Τάχιστη εκτέλεση παραγγελίας, ευγενέστατος ο διανομέας του καταστήματος.
Συνοψίζοντας, πολύ ευχαριστημένοι.
Δοκιμάστηκαν:
-Παϊδάκια πρόβεια οκ-καλά, θα μπορούσαν και λίγο καλύτερα καθώς πολύ λεπτά και επικίνδυνα κοντά στο στέγνωμα.
-Κοντοσούβλι χοιρινό εξαιρετικό, τέλεια ψημένο με το minimum απαραίτητο λιπάκι, ζουμερό και νόστιμο.
-Ραγού μελιτζάνας πολύ καλό, σωστό λάδι όπως και η επιλογή του τυριού για το κάτι επιπλέον που απογειώνει ένα φαινομενικά απλό πιάτο.
-Σαλάτα μαρούλι πάρα πολύ καλή, άριστα υλικά εποχής, πήραμε και δεύτερη.
-Ανεβατό Γρεβενών καλό, όση οξύτητα χρειαζόταν για τον συνδυασμό με τα υπόλοιπα πιάτα.
Εξυπηρέτηση, ατμόσφαιρα-κλίμα-περιβάλλον, φαγητό, τιμές και γάτες όπως στο πρώτο μου σχόλιο. Άνετα θα ξαναπήγαινα.
Μετά το σχόλιο/δοκίμιο/σπουδή/ομολογία πίστεως/κατάθεση ψυχής από Jimador, του αφιερώνονται φωτό εμπεριέχουσες «κοράλλι χλωροφύλλης» της πλέον πρόσφατης επίσκεψης.
Τεμάχια μπιφτέκι και σουβλάκι κοτόπουλο, πίτες, τζατζίκι και «κόψε μου κάνα δύο λωρίδες γύρο να δοκιμάσω».
Μπιφτέκι μπαμπάτσικο, αφράτο και ψωμένιο χωρίς να λείπει η σάρκα, κοτοσουβλάκι εξαιρετικό ψήσιμο, ζουμερό, αμφότερα νόστιμα, γύρος χοντροκομμένος, κάπου 70κρέας/30λίπος, καρυκευμένος αρκετά, μια χαρά. Τζατζίκι όχι κακό αλλά δεν το λες και τζατζίκι με τόσο λίγο σκόρδο, δρόσιζε όμως και ταιριαστό με τα υπόλοιπα, πατάτες οκ. Λευκό κρασί από ασκό, ευκολόπιοτο, αξιοπρεπές.
Η κα Γιώτα που το τρέχει με την κόρη της φιλική και ομιλητικότατη, το έχου κάπου ένα χρόνο ανέφερε μεταξύ άλλων. Εκτός του γύρου, πατάτες και λοιπά κρεατικά θα μπουν για ψήσιμο εκείνη την ώρα ενώ δηλώθηκε ότι όλα είναι χειροποίητα από την ίδια. Λόγω εμφάνισης κρεατοσκευασμάτων, της γεύσης αυτών όπως και της αλοιφής, τείνω στο να το επιβεβαιώσω.
Εξωτερικός χώρος οκ, δίπλα όμως σε δρόμο με αρκετή κίνηση, εσωτερικός χώρος εξαιρετικά αδιάφορος. Καθαριότητα σε καλό επίπεδο πάντως.
Η επιλογή του καταστήματος έγινε υπό την πίεση ακραίας πείνας και εφαρμογή της μεθόδου «ότι κάτσει τέτοια ώρα». Έφυγα ικανοποιημένος, προτείνεται αν ισχύει η παραπάνω συνθήκη και εφαρμοστεί η αντίστοιχη μεθοδολογία.
Όμορφη και μέσα στο πράσινο περιποιημένη αυλή-εξωτερικός χώρος. Κλασικής ταβέρνας εσωτερικό, ξύλο, πέτρα, τζάκι-ξυλόσομπα.
Ότι πήραμε μετριοκαλά.
-Σαλάτα μαρούλι νόστιμη όπως και το γαλοτύρι.
-Μπιφτέκια οκ, παλιάς σχολής, λίγο πιο ψωμένια για τα γούστα μου, έλειπε το κάτι στο μίγμα να τα απογειώσει.
-Παντσέτες μια χαρά αλλά με τα αμιγώς σάρκινα τμήματά της στεγνά.
-Χοιρινό κοντοσούβλι σχεδόν καθόλου λίπος, φάνηκε η έλλειψή του καθώς λίγο πριν στεγνώσει το πρόλαβε ο μάστορας, μέτριο το αποτέλεσμα.
-Τηγανιά μανιτάρια καλή αλλά μόνο με agaricus παίχτηκε η φάση (ναι...
Στις μερίδες συνοδευτικά πατατηγανητές (όχι εκείνης της ώρας, στεγνές) και ρύζι λαχανικών εμπορίου (ασχολίαστο).
Έχουν ένα θέμα με το στέγνωμα γενικά φαίνεται.
Τιμές φυσιολογικές, POS και απόδειξη οκ.
Εκτός από τη θέση και το περιβάλλον, στα θετικά η ευχάριστη αυτή αίσθηση της επαρχιακής ταβέρνας χαλαρού ρυθμού, το σωστό σέρβις νεαρού (μάλλον ο διάδοχος), η ευχάριστη παρουσία του ψήστη-ιδιοκτήτη στις συνεννοήσεις και τα καλοταϊσμένα αχόρταγα γατιά που σε περικυκλώνουν εκλιπαρώντας, χωρίς να πλησιάζουν πολύ.
Χωρίς μεγάλες προσδοκίες, μια πολύ καλή πρόταση για στάση ή και για έξοδο αν είσαι κοντά.
Παραγγέλθηκαν 3 πίτσες και μια σαλάτα καίσαρα. Εννοείται προκάτ πίτσες με μέτρια υλικά (μπα), η σαλάτα με διάφορα φυλλώδη, φλοίδες παρμεζανοειδούς και μισό στήθος κοτόπουλο παναρισμένο και κομμένο σε λωρίδες (μια χαρά), θα μπορούσε να σταθεί και σαν γεύμα.
Στα του σέρβις όλα καλά, POS και απόδειξη κανονικά, τιμές φυσιολογικές, περιβάλλον στον αύλειο χώρο οκ.
Καθώς ύφος καταστήματος δεν μου ταιριάζει, δεν θα το είχα έτσι κι αλλιώς στα προτεινόμενα.
Μας κέρδισε ο διάκοσμος, οι κάνουλες για βαρελίσιες μπύρες στο μπαρ και κάτι αναφορές στις κριτικές περί ροκ μουσικής, ενώ ήταν και μέσα στις προτάσεις από ντόπιους. Έτσι κι αλλιώς μια χαλαρή τσιμπητική θέλαμε.
Ο κατάλογος τεράστιος για ένα φαινομενικά καφέ-μπαρ, σαλατικά, ορεκτικά, μπέργκερε, της ώρας, μαγειρευτά, πίτσες, ομελέτες, κλάμπ, ανταλλακτικά αεροσκαφών κλπ, μόνο πατσά δεν είχε. Από μπύρες βαρέλι, παρά το πλήθος κανουλών στο μπαρ, μόνο μία επιλογή.
Παραγγέλθηκαν κλαμπ σάντουιτς και μπέργκερε, λογικά όλα προκάτ, μια χαρά για το σκοπό της επίσκεψής μας, εννοείται τίποτα αξιομνημόνευτο.
Σέρβις ευγενικό και σβέλτο για τα λίγα τραπέζια με κόσμο όση ώρα καθίσαμε, τιμές όχι επαρχίας αλλά οκ, POS καλά στην υγεία του, απόδειξη ζητήθηκε και ήρθε αμέσως, μουσική κατά την επίσκεψή μεταξύ κουκουρούκου και άλλαξέ το ρε.
Παρά την όμορφη (προσωπικά γούστα) εικόνα του καταστήματος, σε μας άφησε την εντύπωση άλλης μιας επιχείρησης λίγο απόλα, για να καλύψει κάθε γούστο στα τουριστικά σοκάκια της Καλαμπάκας.
Πήραμε διάφορα επιπλέον στη μέση για τα τσίπουρα τα οποία έρχονται με μεζέ, ξέραμε από την προηγούμενη επίσκεψη ότι θα κινηθούμε σε οκ προς καλά επίπεδα (φετινές φωτό), όπως και έγινε με μία όμως τεράστια παραφωνία.
Ο λόγος για τα παϊδάκια που ήρθαν στεγνά, προφανώς και δυστυχώς ξαναζεσταμένα από άλλη φορά. Θα έπρεπε να μας αποτρέψει από το να τα παραγγείλουμε, μιάς και όταν ρωτήσαμε αν έχει, πετάχτηκε κουζίνα να δει αν έχει ακόμη.
Δεν θέλει πολύ, ρίζωσε αμφιβολία για το αν θα ξαναπάμε.
Για όλα τα άλλα, εξωτερικός χώρος - αυλή, εξυπηρέτηση, kids friendliness, τιμές κλπ, ισχύουν όσα αναφέρθηκαν στην περυσινή επίσκεψη.
Επίσκεψη μεσημέρι καθημερινής για σεμνή τσιμπητική στα μέσα του δρόμου επιστρέφοντας σπίτι από Πάσχα.
Πήραμε:
-Αγριογούρουνο κρασάτο χυλοπίτες. Το κρέας έλιωνε, η σάλτσα έδενε τα πάντα αρμονικά και τα δαμάσκηνα επικουρούσαν γευστικά τη σύνθεση.
-Μπιφτέκι σχάρας με πατάτες φούρνου. Τέλεια ψημένο, μαστιχωτό προς κρεατένιο βουτυρένια επίγευση, πατάτες λίγο ξεροψημένες σε σημεία, τυρί τριμμένο από αληθινή γραβιέρα.
-«Ξυνοτύρι Ανεβατό», ο ορισμός του συγκεκριμένου προϊόντος, βουτυρένιο και «ξυνό» όσο έπρεπε για τις αντιθέσεις με τα υπόλοιπα πιάτα.
-Σαλάτα «Ρόκα». Σαλάτα με τα γνωστά φυλλώδη λαχανικά αλλά με ένα ντρέσινγκ (μέλι-βαλσάμικο-λάδι) που γλύκιζε όσο χρειαζόταν, ενώ καρύδι και αποξηραμένα φρούτα το απογείωσαν πραγματικά.
-Παγωτό σπιτικό. Δεν είμαι του γλυκού, αλλά εκτιμήθηκε δεόντως από το ακόρεστο ανήλικο.
Εξαιρετικά όλα.
Οι εικόνες των πιάτων που ανέβηκαν ενδεικτικές.
Η εικόνα της απόδειξης για το εύρος κοστολόγησης.
Οι εικόνες με τις κορνίζες με καλή πρόθεση και πολύ νοσταλγία.
Φύγαμε πολύ ευχαριστημένοι.
Αν περνάς από εκεί, στάση έστω για καφέ.
ΥΓ και σταματάω.
Περνάω από Αγ. Δημήτριο από αρχές ’00 για την διαδρομή και την αποφυγή της βαρετής εθνικής. Ποτέ δεν είχα σταματήσει ή σκεφτεί να σταματήσω να δω τί παίζει σε αυτό το χωριό.
Ευχαριστώ την κοινότητα για τις αναφορές που ελαττώνουν τον βαθμό άγνοιάς μου.
Συμφωνώ με προλαλήσαντα, πάντα ήταν δυνατό χαρτί το σημείο, πολύ ωραίο το χάζεμα Ροτόντας, η περατζάδα και το πράσινο της πλατείας υπό τον ανοιξιάτικο ήλιο.
Στα του φαγητού, σε σίγουρα μονοπάτια κινηθήκαμε, κεφτεδάκια, σαρδέλες, θράψαλο, κουτσουμούρες και σαλατοαλοιφές. Άλλα καλά, άλλα οκ, κάτι κακό όμως όχι και σε τίμιες ποσότητες. Θα αναφερθώ μόνο στα κεφτεδάκια σχάρας, πολύ καλά όπως τα θυμόμουν. Λόγος να ξαναπάω.
Στα του σέρβις, πλήθος νεαρών παιδιών τα οποία παρά το "
Η απόδειξη ήρθε αυτόματα ενώ το POS ήταν καλά στην υγεία του.
Κάτι που δεν περίμενα. Οι τιμές. Δείτε αν θέλετε πρόσφατο κατάλογο που ανέβασε ο Μikey. Νορμάλ έως πολλά κλικ κάτω από αυτές που θα περίμενα σε ένα τέτοιο σημείο της πόλης και για αυτό που μας προσφέρθηκε.
Άυλη διάσταση (περιβάλλον, ωραία μέρα, χαλαρή ώρα), υλική διάσταση (καλές γεύσεις, καλές τιμές) και νότες νοσταλγίας (είχα πάσο την τελευταία φορά που έκατσα) οδήγησαν σε μια θετικότατη εμπειρία.
I stand corrected όσον αφορά το μπουγιουρντί.
Σαν γέννημα θρέμμα εκεί κοντά, δεν υπήρχε καυτεροτητα-καυτεροσυνη σε πιάτα στη Θεσσαλία εκτός εάν ειδικά το ζητήσεις ή όπως είπες σε ενημερώνουν κατά την παραγγελία. .
Δεν θα εκφέρω άποψη όσον αφορά τις σχετικά με τα παραπάνω πλευρές της εστίασης.
Χώρος προσεγμένος, ζεστός και φιλόξενος, φωτεινά εξωτερικά τραπέζια με οπτική άπλα.
Ότι πήραμε ήταν οκ έως πολύ οκ σε ικανοποιητικές ποσότητες, τίποτα παραπάνω όμως και κρίμας επειδή:
Έβαλες μπουράτα στο μενού, οκ, δώσε όμως αυτό το κάτι μπας και πάρει γεύση αυτή η λευκή στρόγγυλη άγευστη μάζα, δεν σε σώζει μόνο το βαλσάμικο και το ντοματίνι.
Κρίμας τα κίτρινα τυριά και η απροειδοποίητη πρέζα καυτερού μπούκοβο στο μπουγιουρντί.
Όμοια και στα "
Ακόμη πιό κρίμας οι τηγανητές προκατάτες που κατέκλυζαν το κάθε πιάτο λες και προορίζονταν για παιδικό μενού.
Τέρμα-άκρη κρίμας μετά απο ενα τέτοιο τραπέζι, να θυμάμαι μόνο τις βούτες του ψημένου ψωμιού στο γαλοτύρι.
Τέλος πάντων, κρατάω στα θετικά την ύπαρξη διάθεσης για διαφοροποίηση.
Τί να πω κι εγώ στον επαγγελματία όταν όλη η Καλαμπάκα ζει από και απευθύνεται στον μέσο τουρίστα-επισκέπτη.
Ένα μίγμα κιμά διαθέτει, σχηματοποιείται εκείνη την ώρα ανάλογα με την παραγγελία και μπαίνει στα κάρβουνα.
Παραγγέλνεις σουτζουκάκι, σχήμα σαν σουτζουκάκι, παραγγέλνεις μπιφτέκι, σχήμα μπιφτέκι (φωτό).
Οι γευστικοί μου κάλυκες το λένε ξεκάθαρα μπιφτέκι.
Πολύ καλό πάντως, κρεατένιο, νόστιμο και διακριτικά ενισχυμένο με δυόσμο.
Νωρίς μεσημέρι κυριακής μετά από άκυρο στη Στάση, εξωτερικό τραπέζι, κράτηση καλό να γίνεται, οριακά βρήκαμε.
Σε γενικές γραμμές φάγαμε καλά και φύγαμε ευχαριστημένοι. Βοήθησε ο καιρός, η παρέα, η τοποθεσία, η διαχρονικά μέτρια ρακή για να μην δίνεις και πολύ σημασία σε λεπτομέρειες. Πιάτα στις φωτό.
-Διάβασα για το σέρβις στα προηγούμενα σχόλια. Εμείς πετύχαμε δύο ευχάριστα, ευγενικά και χαμογελαστά νέα παιδιά, ακόμη και όταν το κατάστημα γέμισε και έπεφτε τρέξιμο. Αυτό το σέρβις που θέλεις να αφήσεις το παραπάνω φιλοδώρημα. Η κοπελιά που μας υποδέχθηκε και μας συστήθηκε μοιράζοντας τους καταλόγους, είπε ότι είναι η 2η της μέρα εκεί.
- Λόγω της γνωστής ίωσης που πλήττει τα POS, μόνο μετρητά ή με IRIS σε συνδυασμό με Revolut ή κάτι τέτοιο που πρώτη φορά ακούγαμε, μας έστειλε αδιάβαστους ο Gen Z.
- Στον κατάλογο: «κοκκινιστό με σκιουφιχτά», ήρθε με λαζανάκι και είδα παλιότερες φωτό με το αντίστοιχο σε «φλομάρι».
Δεν θα είναι προτεραιότητα, αλλά ξέρω ότι θα ξαναπάω. Είναι από αυτά τα καταστήματα.
Αυτή τη φορά σούβλες γιόκ – «άργησαν να μου της φέρουν σήμερα».
Πακέτο ξανά, μια μερίδα σουτζουκάκι και μια κοτόπουλο φιλέτο μπούτι (17,
Το κοτόπουλο σωστά ψημένο, νόστιμο και ζουμερό με την σως που βάζει στα νηστίσιμα για να νοστιμίσουν.
Το σουτζουκάκι είναι όντως στο εμφανισιακό αλλά και στο γευστικό σαν μπιφτεκάκι, κρεατένιο, ζουμερό με δυόσμο να ακούγεται διακριτικά.
(Μήπως μπερδευτήκαμε και ο μάστορας Σάκης κατάλαβε μπιφτέκι? Σουτζουκάκι δεν το λες. Θα διακριβωθεί σε επόμενη επίσκεψη)
Νόστιμα όλα, χορταστικές ποσότητες, μπόλικες -πολύ οκ- προκατάτες στη μερίδα, ισχύουν τα της προηγούμενης αναφοράς μου.
Πολύ καλή εντύπωση για άλλη μια φορά.
Πακέτο δυο μερίδες, μια κοκορέτσι και μια μισό-μισό κοτόπουλο-χοιρινό σούβλας (19ευρώ).
Χορταστικές ποσότητες με αρκετή συνοδευτική (οκ) πατάτα..
Κοτόπουλο ενα τσικ παραπάνω στο αλάτι, η σως μάλλον με βάση μουσταρδο-μαγιονεζο-λέμονο, έδινε το κάτι παραπάνω.
Χοιρινό άψογα ψημένο, ζουμερό, τρυφερό με όσο λιπάκι χρειάζεται.
Κοκορέτσι δυνατό γευστικά, τρυφερό εντός και η συκωταριά όλη μέσα, μου άρεσε. Ε, αν φας μια μερίδα ολόκληρη θα την έχεις τη "
Καλή εντύπωση άφησε. Μιά χαρά αν είσαι εκεί γύρω, θα δοκιμαστεί ξανά αν μας κάτσει η ώρα, δεν θα τραβιόμουν πάντως από μακρυά.
Μετά τη 1-1.
Λαϊκότητα κατάστασης τσεκ. Τσιγάρο στο νάυλον τσεκ. Φιλική εξυπηρέτηση τσεκ. Λογικές τιμές τσεκ.
Καθίσαμε εσωτερικά στο «πάνω» κατάστημα, μιας και είναι 3 πλέον τον αριθμό κατά μήκος του ανηφορικού δρόμου, εντός του δεν έχει κουζίνα. Πάραυτα, τα ρούχα έφυγαν εύοσμα για πλύσιμο.
Πολύ βαβούρα όσο ήταν γεμάτο, πόρτα ανοιγόκλεινε με ρυθμούς πολυβόλου από γκαρσόνια και πελάτες. Δεν θες να είσαι σε τραπέζι κοντά με τα κρύα. Όταν μισοάδειασε και ηρέμησε το κεφάλι μας, τότε καταλάβαμε ότι έχει και ηχεία που παίζουν μουσική.
Στα κρεατικά κινηθήκαμε και με λίγα γύρω γύρω. Μέγεθος - ποσότητα προς το μικρό. Πολύ καλό ψήσιμο στη χοιρινή μπριζόλα, κακό στις παντσέτες, οκ τα κιμαδοειδή, οι σαλάτες και το ορεκτικό.
Από εκείνες τις φορές που δεν έχεις να πεις κάτι για το φαγητό, αρνητικό, θετικό, κάτι να ξεχώρισε, τίποτα.
Σέρβις τάχιστο, ευγενικό και αποτελεσματικό.
Ανοίγει παρένθεση. Στο σέρβις ξεχώρισε αίλουρος σπίντας χαμογελαστός πιτσιρικάς. Όποτε έφερνε ποτό-νερό, φώναζε και ένα «ευοί ευάν!!
Με 5 κρεατικά, 2 σαλάτες 1 χαλούμι 5 βασιλικές 1 αναψυκτικό στα 104ευρώ. Απόδειξη και πληρωμή με κάρτα χωρίς ιστορίες, κανονικά όλα.
Δεν έφυγα δυσαρεστημένος αλλά δεν θα επιδιώξω να ξαναπάω σύντομα, ίσως με καλό καιρό για την έξω φάση.
Αυτή τη φορά από μισή μερίδα πρόβειο και χοιρινό κοντοσούβλι + ενα τσικενμπέργκερε (φωτό με αναψυκτικό για την κλίμακα).
Για το νηστίσιμο μπέργκερε δεν εκφέρω γνώμη, μιας και καταβροχθίσθηκε από πεινασμένο ανήλικο μετά από προπόνηση. Ευτυχώς πρόλαβα μια φωτό, άρεσε.
Στα της σάρκας, τόσο για το πρόβειο όσο και για το χοιρινό. Γευστικότατα, ζουμερά, μαλακά, ΚΑΘΑΡΟ ψαχνό, διακριτική η γεύση-άρωμα της πρώτης ύλης, καρύκευση τόσο όσο. Πάρα μα πάρα πολύ καλά και τα δύο.
Συνοδευτικά από οκ πιτούλα και οκ προκατάτες (copyright @Γιαντράνκα?) και μιά χαρά ψητά λαχανικά.
Σίγουρα λίγο ξεροψημένο λιπάκι έλειπε από το σύνολο αλλά γενικά πολύ μα πολύ ευχαριστημένος. Ντελίβερυ τάχιστο.
Σημαντικό πιστεύω το γεγονός ότι υπάρχει σταθερότητα και συνέπεια στην ποιότητα και ποσότητα των προϊόντων και υπηρεσιών του καταστήματος, ενώ συνυπολογίζοντας και το τελικό κόστος, προτείνεται ανεπιφύλακτα.
Το κατάστημα είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή παροχής υπηρεσιών (κρέατο)
Άπειρο σβέλτο και ευγενικό προσωπικό, μας υποδέχτηκαν, οδήγησαν στο τραπέζι, άλλαξαν τον ντόπιο με τον αγγλικό κατάλογο μόλις κατάλαβαν ότι είμαστε ξένοι, φέραν τις μπύρες για μέχρι να αποφασίσουμε σε ούτε 2 λεπτά. Ο άνθρωπος για την παραγγελία διακριτικά παραδίπλα, διαθέσιμος για ένα νεύμα από κάποιο τραπέζι, με επάρκεια αγγλικών. Όλα αυτά με ένα 70% μαγαζί γεμάτο, με κόσμο είτε να αποχωρεί είτε να προσέρχεται.
Στα των φαγητών, πολύ νόστιμα όλα, εκτέλεση άψογη στα κρεατικά ενώ και οι πρώτες ύλες υψηλού επιπέδου σε ότι πήραμε.
Στα του λογαριασμού θα μπορούσαμε να είμαστε πιο εγκρατείς, αλλά λίγο το βαρέθηκα τα παραδοσιακά κιμαδοειδή, λίγο το ΄νταξ μωρέ τελευταία μέρα σήμερα, αφεθήκαμε. Πολύ καλύτερες τιμές από τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας πάντως.
Στα αρνητικά -ως γνωστόν- τσιγάρο ελεύθερο εσωτερικά.
Να αναφερθώ και στο κατάστημα itself? Ας αναφερθώ. Να είμαι καλός? Θα είμαι.
Διακόσμηση εσωτερικά λαογραφικού μουσείου, πιθάρια, αξίνες, στολές, κιλίμια κανάτες, καμιά προγιαγιά και ξερωγώ τί άλλο. Ο παλιός ο Κυνηγός στο Χορτιάτη θα χαρακτηρίζονταν δωρικός και μινιμάλ μπροστά του. Όμοια ο αύλειος χώρος - βοτανικό μουσείο. Όπου μπορούσε να χωθεί λουλούδι, θάμνος, δέντρο, βρύο ή λειχήνα είχε ήδη χωθεί.
Αγαπάω Βαλκάνια.
Δεν τόλμησα να δοκιμάσω κάτι καθώς με τη θέα των προτάσεων ο διατροφολόγος θα πεταγόταν μέσα από το κινητό με κράνος και ασπίδα.
Καθίσαμε στα εξωτερικά τραπέζια, ελλείψει ελεύθερων στο διπλανό που θα ήταν η πρώτη μας επιλογή.
Πελατειακή σύνθεση μικτή, αρκετοί ντόπιοι, γέμισε και είχε και αναμένοντες μέχρι να φύγουμε.
Παραγγείλαμε μια ντοματοσαλάτα και 3 μερίδες, χοιρινή λαιμού, σουτζουκάκια (cevapi) και φιλέτο κοτόπουλο.
Όλα τα κρεατικά ήρθαν μαζί σε μια ξύλινη πιατέλα, με συνοδευτικό ψιλοκομένο κρεμμύδι με βαλσάμικο. Η ντοματοσαλάτα όπως φωτό, αγαπάνε κρεμμύδι φαίνεται. Νερό, ψωμί ή κάτι άλλο δεν έρχεται αν δεν το παραγγείλεις.
Όλα καλά και νόστιμα, τιμές καλές με κάτω από 8-9ευρώ η μερίδα. Με 3 βαρελίσιες μεγάλες μπύρες και 1 αναψυκτικό κάπου στα 40ευρώ σύνολο.
Στο σερβίρισμα 2 νεαροί, σβέλτοι και αποτελεσματικοί, πρόβλημα στη συνεννόηση όμως με τα αγγλικά.
Όπως ανέφερε και προλαλήσας dokimastis εσωτερικά ωραία διακόσμηση. Όλος ο πεζόδορμος με μπαρ, καφέ, εστιατόρια και πολύ κόσμο βόλτα.
Σε περίπτωση που ενδιαφέρει, κατά τις 9 (στάνταρ συνεννοημένα) ανοίξαν απότομα την ένταση τα γειτνιάζοντα μπαρ-καφέ. Μαζί με τη βαβούρα κόσμου που βόλταρε, δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα Λαδάδικα στα χειρότερά τους. Δεν θα καθόμασταν αν το ξέραμε ή αν περνούσαμε εκείνη την ώρα.
Ζέστη το μεσημέρι οπότε πακέτο και βουρ για το ερκοντίσιο του καταλύματός μας.
Δεν σε εμπνέει κιόλας να κάτσεις στο κατάστημα, είχε μεγάλη ουρά και κανα 15λεπτο να έρθει η σειρά σου.
Όπως τα είπε ο προλαλήσας tsimp, τορτίγια ψήνεται μπροστά σου αφού διαλέξεις την πρώτη ύλη της ζύμης.
Βurrito μπαμπάτσικα και μόνο με την default γέμιση, μεγάλη ποικιλία υλικών να επιλέξεις επιπλέον.
Νόστιμα όλα, όντως αξίζει και θα ξαναπήγαινα για την τσαχπινιά των δυνατών επιλογών-συνδυασμών.
Sri Lankan κουζίνα στην επιγραφή του καταστήματος. Ευχάριστα εξωτερικά τραπέζια πάνω στον πεζόδρομο, μακριά από το μπούγιο των καταστημάτων εστίασης με χωροταξία "
Στην παραγγελία επιλέγεις την καυτερότητα-καυτεροσύνη του πιάτου (1.
Μία ποικιλία τηγανητών, μία stir fry με μοσχάρι, 3 τοπικές μπύρες βαρελίσιες μισόλιτρες, κοντά 40 ευρώ. Νόστιμα όλα, τιμές καράκεντρου Βελιγραδίου, ακατέβατο το >
Σε αντίθεση με άλλα καταστήματα που επισκεφθήκαμε, μείναμε ικανοποιημένοι από ποσότητα-ποιότητα φαγητού όπως και ατμόσφαιρα-αύρα καταστήματος.
Προσωπικό ευγενικό και με επάρκεια αγγλικών για συνεννόηση.
Θα ξαναπήγαινα αν ήμουν κοντά.
Δημοτικός χώρος που βγαίνει σε δημοπρασία άνοιξη και εδώ και 2-3 χρόνια άνοιγε κατακαλόκαιρο ή και καθόλου όπως πέρυσι. Παράνομες προσθήκες, τέντες, άναρχο άπλωμα τραπεζοκαθισμάτων και λοιπά δημιουργούσαν πρόβλημα στον επόμενο πλειοδότη που καλούνταν να τα αποκαταστήσει ή να τα "
Η φετινή πλειοδοσία (έχει και το Coffee Square, λίγο πιο πριν) με τη σειρά της τα βρήκε μπροστά της και κατάφερε το άνοιξε κάπου αρχές Ιουλίου, μέχρι και με Δασαρχείο είχε θέμα, τέλος πάντων.
Καλή επιλογή για τις ζεστές βραδιές και για γονείς με παιδιά λόγω παιδικής χαράς.
Στα λοιπά καλύπτομαι από προλαλήσαντα @Μαριος, αναψυκτήριο χωρίς δυνατότητα κουζίνας, θα καλύπτονται από τα αντίστοιχα πιάτα.
Στα του σέρβις, νεαροί για προσωπικό ευγενικό και σβέλτο, θα βρούνε τα βήματά τους.
Την ώρα εκείνη ψιλοάδειο και τα περισσότερα τραπέζια με ρεζερβέ καρτούλες, αργότερα γέμισαν όλα.
Ζητήθηκε ρακί και δοκιμάστηκε καβουρμάς με αυγό, ντάκος και ντοματοκεφτέδες (φωτό).
Με 2Χ200ml ρακές & 1 μπύρα σύνολο 37ευρώ και κερασμένο σφηνάκι ρακί-πεπόνι, μια χαρά.
Ταχύτατη η εξυπηρέτηση από το ευγενικό προσωπικό ακόμη και την ώρα που είχε γεμίσει.
Ισχύουν όλα από παλαιότερες αναφορές, μετά από κάποια ώρα γεμάτο από νεαρές ηλικίες, βαβούρα, μουσική ενοχλητικής έντασης χωρίς συνέχεια, από κρητικά σε λαικά και τούμπαλιν, τραπεζοκαθίσματα στριμωχτά, παλιακά και άβολα.
Επειδή όμως από την αρχή καθήσαμε με διάθεση "
Αν ήταν κανονική έξοδος, ακόμη και με φίλους, θα είχα παρόμοιο ύφος με προλαλήσαντα Γαργαντούα.
Εντάξει, πάμε για άλλα και όλα καλά.
Ατού η θέση της, λίγο δίπλα και 2 μέτρα χαμηλότερα από την χωρίς κίνηση άσφαλτο στο δάσος Κουρί, άπλετη θέα προς τα πεδινά του Λαγκαδά.
Σκιά και δροσιά όλη μέρα και ιδιαίτερα μετά το απόγευμα.
Ιδιοκτησία ολιγομίλητη, βαριά, σε αφήνει στην ησυχία σου όμως. Τιμές καντίνας με ενα τσικ προς τα πάνω, τα έντομα ανάλογα την ώρα μπορούν να είναι ενοχλητικά, τα μεγαλόσωμα σκυλιά δεν ενοχλούν αν δεν ασχοληθείς.
Την τιμούμε όταν πιιάνουν οι ζέστες για μπύρες και διάφορα στη μέση, ενώ τα πιτσιρίκια μπορούν να ξαμολιούνται εκεί γύρω (αφού τους πάρουμε τα κινητά).
Αξίζει αν είσαι εκεί γύρω, οι ντόπιοι και κοντινοί θα το τιμήσουν και σαν βραδινή έξοδο για τη δροσιά. Κατάλογος με τα γνωστά καντίνας, αξιοπρεπή αλλά τίποτα ιδιαίτερο.
ΥΓ:
-Αντικουνουπικό απαραίτητο.
-Η γεννήτρια όταν χρειάζεται να πάρει μπρος είναι αρκετά μακρυά και δεν ενοχλεί.
Είχα πάρει ενα τηλ καλού κακού, μου είπαν καλοκαίρι δύσκολα δεν θα βρεις τραπέζι.
Άλλες δύο παρέες που τελειώναν την φάση τους, οπότε δεν θα αναφερθώ σε ταχύτητα εξυπηρέτησης.
Παραγγέλθηκε ενα σκουμπρί για το τσίπουρο μέχρι να μαζευτεί η παρέα, τίποτα ιδιαίτερο.
Σε κρεατικά κινηθήκαμε, λίγες οι επιλογές, οπότε:
-κεφτεδάκια σχάρας, σερβίρονται με πατάτες προκάτ και αυτή την άνοστη-άγευστη σος γιοαυρτιού που συναντάω παντου πλέον, νόστιμα και ευμεγέθη πάντως, χορταστική μερίδα, θα ξαναέπαιρνα
-μπριζολάκια χοιρινά, 3 τεμάχια, όμοια συνοδευτικά. Μας ήρθαν ψιλοστεγνά όμως και κρίμα γιατί ήταν σε πολύ καλό επίπεδο οπτικά.
-τηγανιά κοτόπουλο, νόστιμη και περιποιημένη με κάρυ και μυρωδικά, ζουμί αρκετό στο πιάτο, σε προδιαθετει για βούτες, θα το ξαναπροτιμούσα
-μια τζατζίκι (οκ), μια πατάτες τηγ, μια αγγουροντομάτα (άνοστη).
-Γλυκάκι κερασμένο
Με 5 μπύρες, 1κιλό λευκό χύμα (μέτριο) και ενα 200άρι 10ράκι τυρνάβου κάπου στα 80ευρώ.
Εν κατακλείδι, μια μέτρια ταβερνοεμπειρία. Δεν θα το προτείνω να τραβηχτείς από αλλού, δεν θα αποθαρρύνω εάν είσαι κοντά, ιδιαίτερα για τη γειτνίαση με το πάρκο.
ΥΓ. Το μαγαζί το επισκεπτόμασταν όταν ήταν μωρά τα παιδιά μας πριν 10χρόνια για το πάρκο κλπ. Σαν να μην άλλαξε τίποτα από τότε, ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο, ίσως ο ορισμός της χρυσής μετριότητας. Θεμιτό κι αυτό.
Απλή καθημερινή βέβαια αλλά σε 35 λεπτά είχε έρθει Ασβεστοχώρι.
-Μπιφτέκι μεγάλο, νόστιμο, καλοψημένο, υφή μαστιχωτή, μιά χαρά. Το τριμένο τυρί δεν έδωσε τίποτα ιδιαίτερο, το βούτυρο δεν ακούστηκε.
-Μπιζολάκια 3τμχ στη μερίδα χωρίς κόκαλο από λαιμό, καλοψημένα επίσης και ζουμερά, σωστό αλάτισμα, όλα καλά.
Πατάτες κλασικές προκάτ και μια πίτα ψημένη αλάδωτη κομένη στα τέσσερα ανά μερίδα.
Στα 11,
Θα ξαναπροτιμηθεί.
Ζήτησα ένα 200αρι δεκαράκι άνευ και άραξα μόνος μου. Λάθος μου, δεν βοηθάει το σημείο, το βλέμα περιορίζεται στα 20μέτρα max πλακωμένο από πολυκατοικίες, εκτός αν παιζει κανένας αγώνας οπότε κάτι χαζεύεις, οκ.
Ζήτησα ενα μεζέ "
Κατ' εμέ είναι μιας μορφής τεστ ο μεζές που έρχεται με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του καταστήματος, άρα χαμηλή βαθμολογία από εμένα. Δεν έμεινε κάτι για να μου πει ότι μπορεί να ξαναπήγαινα.
Κάτσαμε έξω, πήραμε τσίπουρο και κάτι επιπλέον του μεζέ για τσιμπητική (φωτό). Απ’ ότι μας είπαν (αντρόγυνο το τρέχουν), σταματάνε κυρίως περαστικοί, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Την ημέρα επίσκεψης 2-3 επιλογές κρεατικά της ώρας (όχι κάρβουνο) πατάτες τηγανητές και καμιά σαλάτα + αλοιφές.
Τιμές δεν το λες χωριού, ένα κλικ πάνω ενώ στην προσδοκώμενη ποιότητα χωριού απλά άστο. Να ήταν η περίοδος, να ήταν το κακό μου το ριζικό, να είναι ότι απλά δεν ανήκω στο target group, αποτέλεσμα ότι δεν το φύγαμε ευχαριστημένοι.
Μην γκρινιάζω άλλο, έπαιξα κι έχασα, θα διατηρούμε άριστες μνήμες από αντίστοιχα establishments με μόνο αυγά, ντομάτα και ένα τυρί στο μενού, απλά τίμια και νόστιμα. Σε επόμενη ευκαιρία θα προτιμήσω κάνα άλλο κατάστημα στα χωριά αυτά.
Σχεδόν όλα τα τραπέζια με κόσμο, εξυπηρέτηση αποτελούμενη από αρκετά άτομα, ευγενική, αποτελεσματική και ταχύτατη.
-Γαύρος οκ.
-Αχνιστά μύδια, μπαμπάτσικα, έλιωναν στο στόμα αλλά δεν... έλειπε κάτι, σώθηκαν με λίγο λεμόνι και αλάτι έκαστο τεμάχιο.
-Καλαμαράκια, μέτρια πράματα προς οκ.
-Κουτσουμούρες καλές.
-Λευκός ταραμάς, πατάτες τηγ, πολίτικη, χόρτα μια χαρά.
-Ψωμί πλαστικό.
Γλυκό κερασμένο, χαλβάς σιμιγδαλένιος ψημένος με κοματάκια λεμόνι, πάρα πολύ ωραίο.
Με 4 10ράκια τυρνάβου μοσχάτο 200ml, στα 20ευρώ/άτομο.
POS - απόδειξη κανονικά.
Στα του καταστήματος, κάπου διάβασα παραγκοταβέρνα, ισχύει.
Όλα καλα και εν κατακλείδι, όλα τα λεφτά το σημείο, βουλιάζει στην άμμο το καρεκλοπόδαρο κάπου 20εκ., πακτώνεσαι, γέρνεις χωρίς φόβο, χαζεύεις θάλασσα αγκαλιά με Όλυμπο και το φχαριστιέσαι.
Παρατήρηση 1η, τα πρώτα (γαύρος, μύδια + σαλατικά) ήρθαν σε 5 λεπτά. Τουλάχιστον δεν ήταν χθεσινά.
Παρατήρηση 2η, αν κάτσετε στο σκιασμένο τους δροσερούς μήνες και με αεράκι, μην ντραπείτε να πάρετε και τα χοντρά μπουφανάκια μαζί σας, thank me later.
-Δικαίως κατατάσσεται στα κορυφαία της πόλης στο είδος του εδώ και χρόνια.
-Η πελατεία είναι από όλες τις τάξεις και ηλικίες το μεσημερο-απόγευμα. Το βράδυ είναι λίγο πιο «έξοδος» για φαγητό. Τσιγάρο κανονικά στο εξωτερικό στεγασμένο, δεν ενοχλεί όμως, μεγάλα ανοίγματα στις άκρες.
-Μεσημέρι και βράδυ καθημερινές αν πας χωρίς κράτηση παίζει να μην βρεις, εμείς που πάμε κατά 5 απόγευμα βρίσκουμε, φεύγουν οι μεσημεριανοί. Για ΠΣΚ & γιορτές παίξε τζόκερ καλύτερα.
-Τιμές παραμένουν προσιτές για τα την ποιότητα & ποσότητα που σερβίρει.
-Έχουμε συναντήσει κουζινικές αστοχίες, αλλά το πιάτο προσγειώθηκε στο "
-Σημεία των καιρών ίσως, σε χθεσινή επίσκεψη κατά τις 8 βράδυ, σκάγαν ζευγαράκια νέα παιδιά, παραγγέλναν τον άμπακο, βγάζαν φωτό, στόρυ, σόρτς, ριιλς και τέτοια του σατανά, τσιμπούσαν δυο μπουκιές, ζητούσαν τα υπόλοιπα πακέτο και σε ούτε ώρα είχαν ήδη πληρώσει-φύγει. Τεσπαν.
-Αξίζει και να τραβηχτείς και από μακριά, πολύ καλή πρόταση για φαγητό-παρέα-μουχαμπέτι.
Φωτό από πέρασμα για πακέτο τέλη Μάρτη '
Σχετικότατα και τα σχόλια των προλαλήσαντων, τα ενστερνίζομαι και παραθέτω μια ακόμη διάσταση, ιδιαίτερα σε συνέχεια των λεγομένων των συντρόφων που αναφέρθηκαν στο "
Μεγαλωμένος Καρδιτσάρα, '
Σκάμε Θεσ/νίκη κάποια στιγμή και γευόμαστε για πρώτη φορά το μπούκοβο, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το μοσχοκάρυδο, τα τσιμένια, το κεμπάπ, τη παντσέτα (δεν συναντούσες τέτοια κοπή), τη γιαουρτλού... βάλτε ότι άλλο νομίζετε... (Κεμπάπ στη Θεσσαλία = το κοντοσούβλι).
Στη Λέσχη φάγαμε κοκκινιστό με μπαχάρι και αναρωτιώμασταν τί έγινε εδώ, φανταστείτε όσοι το είχατε στη γευστική σας παλέτα σαν δεδομένο.
Εκρήξεις στους άμαθους γευστικούς μας κάλυκες. Άλλες πολύ έντονες, άλλες πολύ ευχάριστες και εννοείται άλλες δυσάρεστες. (πως βαζετε άνιθο στο τζατζίκι ρεεεε?)
Συζητήσεις πολλές και με άλλους νότιους, κατάληξη η ίδια, αποκάλυψη η κουζίνα της Θεσ/νίκης.
Δεν αργεί πολύ να μεταφερθεί από στόμα σε στόμα ότι έχει κουζινάρα η πόλη, και είχε μοναδική. Το "
Καταλήγοντας, στο μυαλό της φουρνιάς μου με παρόμοια πορεία, εδώ είναι η πηγή, εδώ συνέβη το χαραγμένο βαθιά γαστρονομικό μας "
Συγγνώμη για το πλατείασμα, ευχαριστώ.
-Κοντοσούβλι κοτόπουλο, πολύ καλό μαρινάρισμα και ψήσιμο, ακόμη και εγώ που τα είδη αυτά τα κατατάσσω στα νηστίσιμα θα το πρότεινα.
-Παϊδάκια πρόβεια μερίδα, λίγο σκλήραινε όσο πιό κοντά στο κόκκαλο, δυστυχώς απλά οκ.
Συνοδευτικό πιάτων πατάτα τηγανητή χεράτη, λίγο χρυσάφισμα ακόμη στα μεγάλα και θα ήταν τέλεια.
-Πισπιλίτα, δύο δάχτυλα ύψος, καλό το ψήσιμο, καλή επιλογή και προεργασία των χόρτων καθώς δεν ένιωσα ίνες, καλό και το τυρί (φέτα) καθώς δεν σκέπαζε τα υπόλοιπα. Στα θετικά η απουσία λαδίλας. Θα προτιμούσα λιγότερο καλαμποκάλευρο και περισσότερα χόρτα καθώς σε σημεία απουσίαζαν. Χορταστικό, ξεκάθαρα σπιτικό πιάτο. Προτείνεται σε όσους είναι φαν.
-Αλοιφές γαλοτύρι και γαλοτύρι του μερακλή, πολύ καλά, πυκνή υφή, μεστή υπόξινη γεύση που μαρέσει στο απλό, ελαφρά τσιμπούσε η καυτερή πιπεριά στο του μερακλή, πολυ άνω του μέσου όρου.
-Σαλάτες πολίτικη και μαρούλι. Η πρώτη πλούσια, με τα καθιερωμένα πλέον μπαλσάμικα-ρόδια-μήλο κλπ, μια χαρά. Για μένα πολύ καλύτερη επιλογή η δεύτερη, πιό γευστική, "
-Τσίπουρο χύμα άνευ, δυνατό και μονόχνωτο γευστικά, απουσία αρωμάτων, δεν θα αρέσει σε πολλούς, αλλά έτσι πρέπει να είναι το "
Τελική αίσθηση θετική, όχι για να έρθεις από μακρυά, αξιοπρεπής επιλογή αν είσαι εδώ γύρω. Θα ξαναπήγαινα για να αποφύγω το μπούγιο στα γύρω τουριστικά.
--Παρατηρώ διαφορές με κριτική από Γιαντράνκα, είθε να είναι εξέλιξη του καταστήματος--
Δοκιμάστηκαν (+φωτό)
-Κοντοσούβλι χοιρινό. Εξαιρετικό, ξεροψημένο έξω και ζουμερό μέσα, με το απαραίτητο ελάχιστο λιπάκι. Χειροποίητο λόγω σχήματος και επιλογή μέρους του χοιρινού. Εξαιρετικό.
-Κεμπαπάκια, αφράτα σε αίσθηση, άνευρα σε γεύση, λιπαρά, ας πούμε ανεκτά.
-Παντσετάκια, κλασικό λεπτοκομένα τεμάχια χωρίς το κόκαλο, ψημένα σωστά, οκ.
-Σουβλάκι κότα, καλό το ψήσιμο, κρατήθηκε ζουμερό το εσωτερικό αλλά οκ, κοτόπουλο είναι, τι να πω τώρα, ήθελαν οι θυληκότητες της παρέας και κάτι νηστίσιμο.
-Αλοιφές, οκ, εμπορίου, τίποτα ιδιαίτερο.
-Πατάτες τηγ, οκ, κατεψυγμένα φάση, αλλά εκτιμήθηκε το ότι είχαν "
Η θέση και γύρω χώρος είναι από τα πλεονεκτήματά του καταστήματος, περιγράφηκε και αποτυπώθηκε με επάρκεια από τον @guru.
Λόγω εγγύτητας από εργασία θα ξαναπάω και ιδιαίτερα οταν ανοίξει λίγο ο καιρός. Εμπειρία θετική. Προτείνεται.
Ξεκινάω με το άψογο σέρβις, το ευγενικό και ταχύτατο προσωπικό (τα κορίτσια), ο χώρος εσωτερικά όμορφος και άνετος. Δοκιμάστηκαν
-Πατζάρι, συνοδεύεται με καψαλισμένο (καλά οκ... φλαμπέ) κατσικίσιο τυρί, πολύ ενδιαφέρον και λειτούργησε.
-Κοτόπουλο, τίποτα ιδιαίτερο, τίποτα σε καρύκευση ή σάλτσα να πάει σε άλλο επίπεδο.
-Μπιφτέκι, οκ - απλά οκ - ικανό μέγεθος, καλό ψήσιμο, όχι κάτι για να σου μείνει.
-Λουκάνικο, εξαιρετικό, του δικού μου γούστου αλλά πολύ λίγο, 4 τεμάχια μεγέθους δείκτη χεριού στην περίπτωσή μας.
-Συκώτι μοσχαρίσιο, λεπτοκομμένο, καλοψημένο, αφρός. Από επάνω μια αδιάφορη λευκή άγευστη σάλτσα. Χρειαζόταν κάτι σε οξύ, π.
Ρωτήσαμε από περιέργεια καθαρά για αυτό, μας είπε ότι γίνεται λόγω του ότι είναι γάλακτος, ενώ προσφέρθηκε να μας το αντικαταστήσει με κάτι άλλο. Μια χαρά φαγώθηκε και τελικά δεν μας το χρέωσε, αλλά χάνει πόντους έτσι κατ΄εμέ.
-Πουγκάκια με κατσικίσιο τυρί, ωραιο αέρινο τραγανό φύλλο, σύνολο ταιριαστό με την αντίθεση του γλυκού τσάτνεϋ. (Αυτό μας το κέρασαν λόγω της ερώτησής μας για το συκώτι)
Εμείς είμαστε του αποστάγματος, μια επιλογή υπάρχει, "
Ψωμί πολύ καλό ζυμωτό, κερασμένο γλυκάκι.
Θετική εμπειρία, καλές τιμές, πιστεύω ότι έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να ξεφύγει από τη μετριότητα, θα ξαναπήγαινα.
Δοκιμάστηκαν
-ποικιλία λουκάνικου, ξεχώρισαν και θα πρότεινα το πικάντικο και το γραβιέρας αλλά και τα υπόλοιπα είδη πολύ πάνω από το μέσο όρο, καθόλου λίγωμα από τα λίπη.
-πορκέτα, εξαιρετικό ζουμερό εσωτερικό και η πετσούλα ξεροψημένη όπως της αρμόζει.
-νιόκι με προσούτο-γκοργκοντζόλα, αδύναμα μόνα τους αλλά τί περίμενες από νιόκι, σώθηκαν από την εξαιρετική λευκή σάλτσα και τα τεμάχια του αλλαντικού
-μακαρονάδα καρμπονάρα πολύ καλή, από το ζυμαρικό μέχρι τις υφές που της ταιριάζουν σαν σάλτσα σε συνδυασμό με το τραγανό αλλαντικό
-ριζότο μανιταριών, πολύ καλή, γευστική χωρίς να σε μπουκώνει η άτιμη η τρούφα (οι "
-σαλάτα καπρέζε αδύναμο το τυροκομικό με όνομα μπουράτα, της άξιζε κάτι πιό δυνατό, ντοματίνα και πέστο εξαιρετικά
-πατάτες φρέσκες με τυρί-μπέικον πολύ καλές, όντως φρέσκες, καλός και ο συνδυασμός με το τυράκι-μπέικον
-διάφορες μπρουσκέτες, εξαρειτκές όπως και οι συνδυασμοί των υλικών.
Σέρβις άψογο, ταχύτατο και ευγενικό. Τιμαί ανάλογες των υλικών αλλά σε καμία περίπτωση τσιμπημένες. Αξίζει για το κάτι διαφορετικό, προτείνεται ανεπιφύλακτα.
-Σουτζουκάκια, 4 τεμάχια μια χαρά μεγέθους, συνοδευόταν με ρύζι βρασμένο σε ζωμό, ψιλολαπάς σε υφή, μπούκοβο και μουστάρδα. Νόστιμα, μη προκάτ από τις ασσυμετρίες, όχι κάτι όμως να σου πω πρέπει να πας.
-Κοντοσούβλι χοιρινό & κοτόπουλο, ουσιαστικά μεγάλο σουβλάκι σε μεταλική σούβλα και όχι κοντοσούβλι, όμοια με παραπάνω συνοδευτικά, τίμια, μαλακά και νόστιμα και πάλι ως εκεί.
-Πατάτες φρέσκες λόγω σχήματος, στεγνές μέσα δυστυχώς, θελαν βοήθεια με κανα ζουμί - αλοιφή.
-Τζατζίκι καλό με σκορδάκι να ακούγεται, ρώσικη (δικιά τους μας είπαν) καλή με λιγωτική μαγιονέζα, αλλά δεν είμαι φαν έτσι κι αλλιώς, χόρτα εποχής μια χαρά.
Υπήρχαν ελλείψεις στον κατάλογο, λίγος κόσμος (4-5 τραπέζια) κατά τις 5.
Ευγενικό γρήγορο σέρβις, τιμές "
Μεγάλο χαμόγελο και ευγένεια από τις κυρίες που το τρέχουν, από τα ελάχιστα μέρη που έχω πάει και χορταίνει όλο το είναι σου. Αν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει. Τηλέφωνο μόνο για να ξέρετε ώρες κλπ.
Είναι ένα κατάστημα ψητοπωλείο-πιτσαρία με λίγες επιλογές μαγειρευτών, live τα σάββατα, μια εύκολη και τίμια λύση όμως για Ασβεστοχώρι.
Τα κρεατικά του όπως πρέπει, δεν θα έρθεις από μακρυά για να γευτέις κάτι ξεχωριστό.
Οι πίτσες του είναι από μέτριες και πάνω πάντως, σωστά ψημένη βάση με τα υπόλοιπα υλικά μια από τα ίδια μαζικής εστίασης.
Πολλά χρόνια πάντως στη πιάτσα, οικογενειακή επιχείρηση, των ιδίων ήταν και η προηγούμενη "
Θα ψήσει εκείνη την ώρα τα κρεατικά, ποτέ δεν μας ήρθαν ζεσταμένα. Εξωτερικά τραπέζια στη βεράντα για εμάς τους καπνιστές, σκεπασμένο με νάυλον για το χειμώνα, ήσυχο και ανοίγει λίγο το μάτι στη φύση. Καθαρό σε εσωτερικούς χώρους και τουαλέτα, ο ιδιοκτήτης ψήστης-σερβιτόρος, η σύζυγος κουζίνα. Πάντα έχει και κανα 2 μαγειρευτά, δοκιμάστηκε γεμιστά ορφανά, πλούσια χορταστικά με πολλά μυρωδικά.
Στα της ώρας με την προβατίνα είχαμε το εξής, ενώ όταν πρωτοφάγαμε ήταν λουκούμι, πανδαισία, ήθελα να τον φιλήσω σταυρωτά φάση, την άλλη φορά ήταν το κακό το στεγνο το σκάσε και κατάπινε. Του ξαναδώσαμε όμως ευκαιρία και μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Τι να πω, με τα υλικά και τη μέρα του ο καθείς...
Στα λοιπά από όσα ξεχώρισαν και θα πρότεινα σε όποιον κάτσει, ωραίο κρασάκι ασκού, καλό τσίπουρο άνευ "
Όταν μας σέρβιρε τη μακαρονάδα που είχαμε παραγγείλει (4άτομα) έφερε 2 πιατέλες-βουνό και αρχίσαμε να τις μοιράζουμε ανα δύο. Τελικά ήταν ατομική μερίδα. Για κρεατικά δεν έχω άποψη, μια χαρά ήταν τα βασικά της πρώτης μέρας που φτάσαμε.
Το μοναδικό ανοικτό κατάστημα για φαγητό καθημερινές στην Αγόριανη (καλοκαίρι 24 off season). Αντριάννα και Γιάννης υπέροχοι. Φαγητά εξαιρετικά, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι. Μείναμε μέρες για δουλειά και όταν από την παραμονή ζητούσαμε και κανένα μαγειρευτό, τα παιδιά πρόθυμοι να μας προτείνουν τι θα μπορούσαν με τα υλικά που είχαν. Εξαιρετικοί. Την κανάτα του νερού την γεμίζεις μόνος από την πηγή δίπλα στα τραπέζια. Κρεατικά εκείνη την ώρα ακούς το μπαλτά να τα κόβει.