κους κους ταβερνοχωριτών

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα
Διεύθυνση
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Για γενικό και αόριστο chat, αλλά μόνο προσοχή μην κουράζουμε γενικά τον μέσο αναγνώστη.

Εικόνες (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Έτσι για την επιμόρφωση
[εικόνα]
[εικόνα]
ΠΟΕΣΕ Ψήφισμα 16 Νοεμβρίου 2021

Σxόλια (260)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ragioniè (πριν από 10 μέρες και 13 ώρες)
@varethika ton prologo: Έχεις δίκαιο ότι οι μικροί έχουν ένα ελάχιστο περιθώριο για να απορροφήσουν τυχόν αυξήσεις απ'όπου και αν προέρχονται σε σχέση με ένα μεγάλο παίκτη της αγοράς.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως του Pax θα ήταν καλύτερο να το αντιπαραθέσουμε αντίστοιχα με τους υπόλοιπους μεγάλους παίκτες,τουλάχιστον της Ελληνικής αγοράς όπως Goody's και McDonald's.

Τα μεν πρώτα με 112 υποκαταστήματα και με backround σε αποκλειστικά εργοστάσια παραγωγής εδώ και στο εξωτερικό,άρα και με τη δυνατότητα διαχείρισης/παρέμβασης σε οικονομία κλίμακας,ενώ τα δεύτερα ίσως αποτελούν τον μεγαλύτερο παγκόσμιο παίκτη της αγοράς αλλά με σχεδόν το 1/3 σε καταστήματα στην Ελλάδα σε σχέση με τα Goody's.Ρίχνωντας μια ματιά στους αντίστοιχους καταλόγους τους τα ίδια έτη(2019/2022)εύκολα διαπιστώνουμε(για να μην κουράζομαι και να μην κουράζω δεν παραθέτω αναλυτικά τιμές και προϊόντα αλλά είναι εύκολο να το τσεκάρει κάποιος αν δει τους αντίστοιχους τιμοκαταλόγους) ότι και οι δύο έχουν αυξήσει τις τιμές τους σε όλα τα προσφερόμενα είδη τους.

Με την(μπακαλίστικη αν θέλεις)λογική ότι και οι τρεις είναι εταιρείες άρα οι μέτοχοι θέλουν τα κέρδη τους,νομίζω ότι θα περνούσε τουλάχιστον απαρατήρητο αν το Pax προσάρμοζε προς τα πάνω τις τιμές του,εν πάση περιπτώσει θα φαινόταν νορμάλ.Το να πουλάει σε χαμηλότερες τιμές πάντως σε σχέση με 3 χρόνια πριν αν μη τι άλλο το θεωρώ τουλάχιστον αξιοσημείωτο.

Για χάριν ευκολίας της συζήτησης να θεωρήσουμε ως σταθερές:

1)Ότι η ποιότητα και των τριών έχει παραμείνει η ίδια

2)Το προσωπικό γούστο του καθενός μπορεί να διαφέρει ανεξαρτήτως τιμής.Δηλαδή ακόμα και αν πχ τα McDonald's κατεβάσουν την τιμή του του BigTasty στα 2 ευρώ,υπάρχουν καταναλωτές που γευστικά δεν θα το προτιμήσουν.

ΥΓ. Άλλη συζήτηση αυτή αλλά i get your point με τους μισθούς στην Ελλάδα και(δυστυχώς)συμφωνώ μαζί σου ανεξαρτήτως αν είναι σήμερα 713 και σε λίγους μήνες 751....
varethika ton prologo (πριν από 10 μέρες και 15 ώρες)
@Ragione πέρα από την κόψιμο του labour cost επειδή το Pax ανήκει στον όμιλο που έχει και το TGI Fridays διαχειρίζεται την α' ύλη με απευθείας εισαγωγές και οικονομίες κλιμακος
Δυστυχώς οι μικροί δεν μπορούν να το κάνουν όποτε αντιμετωπίζουν όλες αυτές τις αυξήσεις (ενέργεια κλπ)
μετακυλίοντας μέρος των ανατιμήσεων στον καταναλωτή
Στην Ελλάδα με βασικό μισθό 630 ευρώ και μέσο μισθό 1000
ο κόσμος γκρινιάζει για τις αυξήσεις προϊόντων αλλά όχι για τον τριτοκοσμικό μισθό του με τον οποίο έμαθε να ζει και
μας φταει ο κακός γύρας στην γειτονιά μας που έβαλε τον γυρο 4,20
Ragioniè (πριν από 11 μέρες και 1 ώρα)
Συνεχίζοντας εδώ από το σχόλιο που άφησα για το Pax, έπρεπε με κάτι να απασχοληθώ στα 28 ολόκληρα λεπτά αναμονής, νύφη δεν έχω να περιμένω και έχοντας διαβάσει και ένα προγενέστερο σχόλιο του @slits23 + ξεφυλλίζοντας τον ισχύοντα κατάλογο vs τον αμέσως προηγούμενο ποσταρισμενο κατάλογο του 2019 από τον @Lycium διαπίστωσα τα εξής:

Υπάρχουν σε πολλά προσφερόμενα είδη ίδιες ή χαμηλότερες τιμές ή μεγαλύτερες ποσότητες (αναφέρομαι σε γραμμάρια του μπιφτεκιού) και σε ελάχιστα προϊόντα αυξημένες τιμές. Ίσως αποτελεί και το μοναδικό μαγαζί στα αρκετά που έχω δοκιμάσει τελευταίως που τιμολογιακά ακολουθεί αυτή την πολιτική μιας και παντού έχουν μετακυληθεί οι αυξήσεις στις τελικές τιμές που πληρώνουμε

Ενδεικτικά αναφέρω:

1) Goat cheese & truffle το 2019 κόστιζε 6,50 ευρώ (120 γρ) και 8,50 ευρώ (170 γρ). Σήμερα το ίδιο κοστίζει 6,60 ευρώ (140 γρ) και 8,20 ευρώ (200 γρ)

2) Red hot pepper το 2019 κόστιζε 5,90 ευρώ (120 γρ) και 7,90 ευρώ (170 γρ). Σήμερα το ίδιο κοστίζει 5,60 ευρώ (140 γρ) και 7,20 ευρώ (200 γρ)

3) Chicken burger 6,90 ευρώ το 2019 ενώ σήμερα κοστίζει 5,80 ευρώ

4) Coleslaw 3,90 ευρώ το 2019 και 3,50 ευρώ με σημερινές τιμές

5) Μπύρα Heineken lager 330 ml το 2019 είχε τιμή 4,00 ευρώ και σήμερα 3,50 ευρώ (330 ml)

ΥΓ1. Όπως έγραψα και στο σχόλιο μου είχα αρκετό καιρό να το επισκεφτώ και ως πρώτη σκέψη θεώρω ότι η μετεξέλιξη του σε self service είχε σκοπό να κρατήσει ίδιες ή να μειώσει αρκετές τιμές αφού εξοικονόμησε χρήματα από την απουσία σερβιτόρων

ΥΓ2. Δεν είμαι ο Νίκος Ευαγγελάτος
Σταύρος (πριν από 14 μέρες και 10 ώρες)
Όχι πάντα φίλε dokimastis! Εγώ θα έλεγα ανεκτά λιπαρές , πάνω-κάτω σαν το γαύρο. Η σαρδέλα στο τηγάνι είναι η αδυναμία της γυναίκας μου.
dokimastis (πριν από 14 μέρες και 14 ώρες)
@Σταύρος: βέβαια οι σαρδέλες στο τηγάνι γίνονται έξτρα λιπαρές και απάλευτες... Big no-no για μένα, όταν μου τις μαγειρεύουν έτσι, συνήθως σε κάποια καφενεία. :)
dallas (πριν από 15 μέρες και 15 ώρες)
@dokimastis Thanks! Θα το τσεκάρω σίγουρα. Ελπίζω να ανοίξει κάτι περισσότερο προσιτό..σε τοποθεσία και αισθητική (από το λίγο που το έκοψα online)... αλλά σίγουρα θα πάω και σε αυτό... μην κρίνω από τώρα.
dokimastis (πριν από 19 μέρες και 4 ώρες)
@dallas έχει μείνει το Ευ Παν στη Σαλαμίνος. Μια χαρά μού άρεσε εμένα.
dallas (πριν από 19 μέρες και 13 ώρες)
μα καλά... όλα τα tapas bars της Θεσσαλονίκης έχουν κλείσει;
Γιαντράνκα
Αν υποβληθεί επώνυμη (υπάρχει στην εφαρμογή επιλογή μεταξύ επώνυμης-ανώνυμης) καταγγελία που οδηγήσει σε επιβολή προστίμων και είσπραξη προβλέπεται πράγματι επιβράβευση που ανέρχεται σε κάποιο πολλαπλάσιο του ποσού της μη διαβιβασθείσας απόδειξης, ωστόσο δεν νομίζω ότι αυτό έχει ενεργοποιηθεί ακόμη αλλά αναμένεται να εξειδικευθεί.
Koutmatzan
Γιατρανκα σου δίνουν χρήματα αν εντοπίσεις την φοροδιαφυγή?
Γιαντράνκα
Χρησιμοποιώντας κανείς την εφαρμογή appodixi, θα εκπλαγεί με την έκταση της φοροδιαφυγής (στις πιο σοφιστικέ εκδοχές της), ειδικά στους τουριστικούς προορισμούς. Έχω διαπιστώσει προσωπικά από ακριβά εστιατόρια μέχρι και απλά τυροπιτάδικα που δεν διαβιβάζουν κατά σύστημα τα στοιχεία αποδείξεων στην ΑΑΔΕ (και τα οποία σκέφτομαι να κόψω).
Άντε όλα τα άλλα, αυτό που με δαιμονίζει πραγματικά είναι (πέρα από τη φοροδιαφυγή) η φοροκλοπή του ΦΠΑ, τον οποίο όμως εμείς ως πελάτες καταβάλλουμε κανονικό-τα-τα.
dokimastis
Για την Πριγκιπέσσα αυτό θυμάμαι κι εγώ. Μάλιστα παλιότερα που είχα επαφή, ήταν φανατικοί υπέρμαχοι του ελεύθερου καπνίσματος.
nicksugar3
Στην Πριγκηπεσσα όταν περάσει η ώρα, το ακαπνο δεν διατηρείται..
ταβερνοαλάνι
Την ώρα που πήγα ήταν όντως άκαπνο.
dokimastis
Ταβερνοαλάνι θα ήθελα να ρωτήσω, στην Πριγκιπέσσα διατηρήθηκε το άκαπνο;
Piroski
Και το Γαλακτοπωλείο του Χατζή στο κέντρο κάνει κιουνεφέ, το πέτυχα σήμερα.
Ουαλός
Κιουνεφέ έχω πετύχει και στο καφέ Calma στην παραλία των Νέων Επιβατών, αν δε βαριέσαι να τραβηχτείς μέχρι εκεί.
Jimador
Είχαμε πρόσφατα μια κουβέντα με Αθηναίο φίλο ότι δεν βρίσκουμε ούτε στη Θεσσαλονίκη πραγματικά καλό εκμέκ κανταΐφι, με ισορροπία στο σιρόπι, γενναία δόση ωραίας κρέμας και πηχτή σαντιγί (όσο υποκειμενικά μπορεί να είναι αυτά βέβαια).

Ποια θεωρείτε καλύτερα; Από σχόλια εδώ μέσα μόνο για ένα στην Ν.Φιλαδελφεια βρήκα.
dokimastis
@guru: Χατζής Καλαμαριά κάνει κανονικά κιουνεφε, το επιβεβαίωσα σήμερα. Δες ανάλογο σχόλιο μου.
Koutmatzan
Φήμες λένε πως θα γεμίσει το νεκροταφείο του ταβερνοχώρου φέτος και εμείς θα σχολιάζουμε μόνο για αναμνήσεις. Ένα πουλάκι του χώρου μου είπε ότι ξέρει για λουκέτα ήδη σε μεγάλα μαγαζιά. Κάτι παραπάνω δεν γνωρίζω. Μακάρι να είναι εσφαλμένη η προφητεία
dokimastis
@Γιαντράνκα δεν είχα υπόψη τη λέξη Μαραγκιασμένος/Μαραγκιάζω, οπότε για όποιον άλλον: wiktionary

με την ευκαιρία, όπου βρίσκουμε τηγανητές πατάτες καλές θα έπρεπε να το κρατάμε σαν είδηση. Είναι δύσκολο σπορ.
ταβερνοαλάνι
Με αφορμή το μήνυμα του guru, παραθέτω μια λίστα με όλες τις προτάσεις από το επίσημο site του Michelin Guide (29 Σεπτεμβρίου 2022):
Έχουν γίνει update και τα αντίστοιχα tags στον ταβερνοχώρο (αν ξεκινήσεις να γράψεις στο search #michelin θα καταλάβεις).
Κοιλιόδουλος1
Πληροφορίες λένε πως θα ανοίξει κατάστημα KFC στο One Salonica εντός του Οκτωβρίου
https://www.myjobnow.com/jobs/chef_and_cook/kfc-one-salonica-84424/

και επίσης προβλέπεται άνοιγμα καταστήματος της αλυσίδας και στην Αριστοτέλους μέσα στον Δεκέμβριο.

(πηγή: σχόλιο στο φβ από τον επίσημο λογαριασμό της KFC)
βιβλιοφάγος
Καλημέρα.
@AG
Το ειχε κάνει σε μικρότερο βαθμό, η πάλαι ποτέ Buba Mara στα Λαδάδικα. Μας ειχε καλέσει ο ιδιοκτήτης (λόγω οικογενειακής φιλίας) να δοκιμάσουμε όλο το μενού για 2 συνεχόμενες μέρες και να του επισημάνουμε τις παρατηρήσεις μας. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, το είχε προσφέρει και για 1-2 μέρες στο κοινό για να πάρει feedback. Να σημειώσω βέβαια οτι ο ιδιοκτήτης είχε ζήσει για αρκετά χρόνια Γερμανία και προσπάθησε να το στήσει και να το δουλέψει με εκείνα τα standards.
AG
Ερώτηση: Γνωρίζετε κανένα εστιαστόριο της Θεσσαλονίκης που κάνει / έκανε soft launch ? Δηλαδή μια εβδομάδα να καλεί δωρεαν friends & family, την άλλη εβδομάδα industry & press, και μετά κανει 1-2 εβδομάδες να ανοίξει για το κοινό με μια έκπτωση στο φαγητό?
Προσωπικά δεν θυμάμαι κάποιο, και θεωρω ότι θα βοηθούσε τον επιχειρηματία να γνωρίσει ο κόσμος το μαγαζί του, και αν υπάρχουν ατέλειες ( ου πάντα υπάρχουν στην αρχή) να μπορέσει να τις διορθώσει αφου θα του δώσουν feedback.
Ragioniè
@varethika ton prologo: Α οκ, δεν έχω fb/insta κτλ οπότε είναι ήδη γνωστή η είδηση.

Κατά τα άλλα συμφωνώ μέχρι κεραίας μαζί σου,μάλλον έχω ακόμα χειρότερη άποψη αλλά δεν αφορά τον ταβερνοχώρο
varethika ton prologo
@ragione το έχει ανακοινώσει κ ο ίδιος με 3 στρέμμα οικόπεδο (να χωράνε τα πολυτελή τζιποειδη για τον νουσρετ των φτωχών) Ιερά οδός 25-27-29
Ragioniè
Από πολύ αξιόπιστη πηγή μου της αθηναϊκής νύχτας μου μεταφέρθει ότι ο Σαράτσης (Στα καλά καθούμενα) κατεβαίνει στην πρωτεύουσα σε 4οροφο κτίριο επί της Ιεράς Οδού
dokimastis
@Ουαλός σχετ. Maharaja> Όντως να το δοκιμάσεις, και μίλησε και λίγο με τον Ρατζ, είναι πολύ διαδραστικός. Αξίζει.


ΥΓ. Πάρε και μαντίλι μαζί σου, θα θυμηθείς τα περσινά που διαβάζω στο Tandoori Masala..
dokimastis
Όπου κλείνει Μπουγατζίδικο, ανοίγει μαγαζί νεο-καφέ, για το χέρι, μαζί με smart snacks κτλ κτλ
Σημείο των καιρών!

Σε λίγο καιρό θα ψάχνουμε τη μπουγάτσα, όπως τώρα ψάχνουμε τον πατσά..
Piroski
@Ουαλος, έτσι φαίνεται!
Την χτίσαμε την πόλη. Θα έχουν να λένε για χρόνια για τον τρελό τζίρο που δημιουργήσαμε!
Ουαλός
Τώρα είδα το σχόλιο τ@ piroski. Περάσαμε από το ίδιο μαγαζί του Βόλου με διαφορά ωρών; :o
ταβερνοαλάνι
https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1902609/aade-prostimo-mamouth-1-ekat-euro-se-gnosto-estiatorio-tou-kolonakiou

Το άρθρο φωτογραφίζει το μπαρμπουνάκι.

Σχετικά με τις αποδείξεις, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εφαρμογή Appodixi για κινητά (δεν είναι ακόμη έτοιμη).
anton
@dokimastis το σημειώνω, θα το τσεκάρω ;)
dokimastis
@anton επόμενη φορά ρίξε μια ματιά στο ξενοδοχείο ΟΝΟΜΑ, 3 νούμερα παρακάτω. Βρέθηκα σε μια εκδήλωση, και η εικόνα της πισίνας και των εγκαταστάσεων στο roof top ήταν πολύ καλή.
dokimastis
@Barbarossa για Σάκης, Ψητοπωλείο, Πολυτεχνείου ?, Τύρναβος, Ν. Λάρισας

Εάν δεν έχει τσίπουρο ΧΩΡΙΣ γλυκάνισο, για τι ευελιξία μιλάμε, αγαπητέ;
Η Ένωση Τσιπουροκαταναλωτών Ηπείρου και Περιχώρων τον βάζει απευθείας σε Μαύρη Λίστα, έως ότου βρει τρόπο ΕΥΕΛΙΚΤΑ να φέρει το σωστό το τσίπουρο το ορθόδοξο..
Nic
@Rosstrobon, σχετικά με Σαββιδάκο, νομίζω ότι κατάλαβα σε ποιον αναφέρεσαι και έχω την εντύπωση ότι τον έχω δει να ψήνει στο Tarantino.
Piroski
Ευχαριστώ @Koumatzan!
Για κάτι τέτοια ζω!
Μετά το γέλιο φυσικά κατευθείαν μπλακ λιστ και γεια σας.
Nίκος©
@Koumatzan ευχαριστούμε για την αποκάλυψη με τις απαντήσεις του αυστραλού. Όποιος μπει να τα διαβάσει ας πάρει κάνα τόνο ποπ κόρν! Κλαίμε ακόμα από τα γέλια!
Koutmatzan
@piroski και του τρελου αυστραλου οι απαντησεις ειναι αντιστοιχες αμα σε ενδιαφερει το θεμα με τις κριτικες
ταβερνοαλάνι
Μετά από την προτροπή του fisher, ιδού τα 6 μέρη στη Θεσσαλονίκη με την μεγαλύτερη αλλαγή καταστημάτων:

Τα επόμενα αποτελέσματα είχαν 7 καταγεγραμμένα μαγαζιά κ.ο.κ. Σημείωση ότι θα υπάρχουν μέρη στα οποία ο ταβερνοχώρος δεν έχει καταγεγραμμένα όλα τα παλιότερα μαγαζιά και άρα δεν εμφανίζονται στα στατιστικά.
fisher
Μετά από το νέο μαγαζί που θα ανοίξει στη θέση της Αλεπού στην ανατολικής Θράκης χρειαζόμαστε ένα στατιστικό στη διεύθυνση που έχει τα περισσότερα νεκροταφεία !
Koutmatzan
Η Σκοπελος ειναι το πιο πρασινο νησι του Αιγαιου. Το 80% του νησιου ειναι καλυμμενο με δεντρα(κυριως πευκα). Αυτο σημαινει μεγαλη παραγωγη μελιου. Γι αυτο το λογο εχει το νησι πολυ καλο μελι αλλα και πολυ μελισσα και σφηκα. Καλο θα ηταν να ειστε προετοιμασμενοι. Επισης εχουνε και πολυ καλα δαμασκηνα και συκα. Η τιμη του συκου παιζει γυρω 5 ευρω το κιλο. Το μελι ενα βαζακι που ειδα λιγοτερο του κιλου κοστιζε 9 ευρω.
vegan g
@Eowyn εννοείται πήγα! Το φαγητό επιμέλεια από Νίκο Γαϊτάνο (σε εμάς στα βόρεια The Saints Stores, Dirty Vegan κτλ) απελπιστικά απαράδεκτο, αλλά τι να κάνς..
Eowyn
Dear @vegan g, ελπίζω να είσαι ακόμα Ικαρία, σήμερα φαίνεται να έχει χορτοφαγικό event: https://www.in.gr/2022/08/09/life/geysi/proto-xortofagiko-kai-vegan-panigyri-stin-omorfi-ikaria/
ταβερνοαλάνι
@Eowyn, συνήθως αυτά τα σχόλια τα αποκρύπτουμε (αλλά ομολογουμένως όχι συστηματικά), γιατί δεν προσφέρουν ιδιαίτερη αξία στους υπόλοιπους αναγνώστες. Αναφέρομαι σε έναν άνθρωπο που θα μπει μόνο μια φορά να γράψει μόνο ένα αρνητικό σχόλιο από τσαντίλα, χωρίς να αφιερώσει χρόνο να δώσει δείγματα γραφής με άλλα σχόλια. Π.χ. θα είχε βαρύτητα αν το ίδιο σχόλιο το είχες γράψει εσύ, ενώ ένα άγνωστο άτομο με 1 σχόλιο προσωπικά αγνοώ πλήρως την γνώμη του, γιατί δεν ξέρω πως να φιλτράρω την πληροφορία που λαμβάνω.

That said, αν μέχρι την επόμενη βδομάδα ο/η Black Swan δεν αρχίσει να συμμετέχει (και το θυμηθώ μέχρι τότε!), θα σβηστεί το σχόλιο.
Eowyn
Χωρίς διάθεση κακεντρέχειας, απλά το βρίσκω κοινωνικά ενδιαφέρον και το μοιράζομαι.

Βρίσκω αρκετά "ενδιαφέροντα" τα οργισμένα σχόλια στον ταβερνοχώρο, και σε ορισμένες περιπτώσεις αντιστοιχούν σε προφίλ με ένα μόνο σχόλιο (αυτό του κραξίματος), καθώς κατά 70% συνοδεύονται από το ίδιο ακριβώς κοπι πειστ σχόλιο σε διάφορες άλλες πλατφόρμες, από φμπ, μέχρι μαπς, μέχρι και τριπ.

Σε αυτήν την περίπτωση, αρκετά ενδιαφέρον είναι το nickname εδώ μέσα, όταν στις υπόλοιπες ιστοσελίδες το ίδιο σχόλιο υποβάλλεται με κανονικά στοιχεία!
Panos
@dokimastis σοκ! ποσο μπροστα εχει παει το μαρκετινγκ?? θα παω να ζητησω μεριδιο απ τα κερδη
Ουαλός
Τελευταία παρατηρώ ένα Military Club - coffee and snacks δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών. Γνωρίζει κάποιος αν είναι ανοιχτό και για τους κοινούς θνητούς; Από την όψη του τείνω προς το ναι.
dokimastis
Panos, το είχες υπόψη σου;

https://www.facebook.com/apo.tin.sxara.sti.ladokolla/photos/412261328942257


Να είμαι ειλικρινής, δεν είχα υπόψη μου αυτόν τον τρόπο διαφήμισης... :)
κοκορετσακιας
Ευχαριστώ πολυ Minas kai Piroski.
firuli
Καλησπέρα! Ξέρετε κανένα καλό δοκιμασμένο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας; Με τιμές λογικές. Ευχαριστώ!
Ragioniè
Έκπληξη μου προκαλεί η θέση νούμερο 45, αρκετά χαμηλά ενώ άντε να εξηγήσεις στους ξένους ότι για εμάς εδώ πάνω το τυρί είναι μόνο ένα,η φέτα. Όλα τα άλλα είναι κασέρια :-)))
Piroski
Ακριβώς. Μητροπούλου με Σόλωνος και τηλ 2310866145
Minas
Αν δεν κάνω λάθος, οι Λεχρίτες είναι γωνία Δ.Μητροπούλου με Σόλωνος
κοκορετσακιας
Κάποτε υπήρχε το στέκι των λεχριτων κάπου στη Χαριλάου αν δεν κάνω λάθος. Εδώ και χρόνια αυτό δεν υφίσταται. Ξέρετε αν υπάρχει σύλλογος λεχριτων και αν έχουν κάπου άλλου το στέκι τους;
nicksugar3
Συγνώμη για την παρέμβαση:
Σουτζουκάκια εντός πόλης, Πήρε και Βραδιάζει και Ρολόι στην Νεάπολη.
Nikolas
@tsipouratos με ιντριγκαρισες! Για πες τις πολύ καλύτερες προτάσεις για σουτζουκάκια εντός Θέσ/νίκης??? Ανυπομονώ!
Ragioniè
@Nic, έχεις δίκαιο ρε τιτάνα, mea culpa:-))
Nic
@Ragionie, σχετικά με σχόλιο σε φωτό από λίγα και καλά, Serse Cosmi χωρίς καπέλο δε γίνεται!
varethika ton prologo
Καριοκες εγώ δεν θα έτρωγα από άγνωστο ζαχαροπλαστείο συνήθως φτιάχνονται από ανακύκλωση
Σταύρος
Οι σεφ ως πελάτες στα εστιατορια:
https://www.reader.gr/geysi/411847/oi-sef-apantoyn-poia-piata-den-paraggelnoyn-pote-otan-trone-exo
vegan g
@dokimastis αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη το μόνο vegan/vegetarian μαγαζί που έχει να κάτσεις είναι ο αυτοκράτορας rOOTS (τυπικά και η Ταραντούλα αλλά τελείως άλλη φάση). Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια το φαγητό είναι σταθερά κάτω του μετρίου, πλέον πάνε μόνο τουρίστες. Οι χορτοφάγοι της Θεσσαλονίκης τρώνε κυρίως σε μαγαζιά με αρκετές vegan (ή εύκολα βιγκανοποιήσιμες) επιλογές, που όμως δεν καλύπτουν τις ανάγκες λόγω εκτέλεσης (βλ. τα σχόλια μου στο Rubik's). Υπάρχει τεράστιο κενό στη πόλη και αυτό φαίνεται απ' το γεγονός ότι το rOOTS έπεσε απ' το θρόνο του απ' την πρώτη μέρα που άνοιξε το Elephant (για αυτό και εκείνη την περίοδο είδαμε και πτώση στις τιμές του και πολύ συχνές αλλαγές στο μενού του. Αυτά κομμένα βέβαια με το που έκλεισε η Μπετίνα).

Υπάρχει κοινό να στηρίζει σταθερά 1-2 βιγκανομάγαζα στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα είναι η λάθος νοοτροπία πάνω στο βιγκανισμό, ότι χορτοφαγικό = υγιεινό, εκεί το χάνουν όλοι στην Ελλάδα. Όταν κάνουν μαγαζιά στο πόδι χωρίς γνώση πάνω στην χορτοφαγική μαγειρική, αυτά τα μαγαζιά θα κλείνουν. Γιατί κανείς, vegan ή μη, δεν θέλει να τρώει άγευστα φαγητά.
Ουαλός
Για όποιον ενδιαφερόμενο:
https://www.thetoc.gr/koinwnia/best-of-internet/i-enosi-atheon-diorganonei-ton-fanero-deipno-me-kreatofagia-ti-megali-paraskeui/
dokimastis
@vegan g εξ αποστάσεως καταλαβαίνω τι λες, και συμφωνώ στα πιο πολλά. Πάντως στην Μπετίνα μου άρεσε η κατάσταση, ενώ σε άλλα όντως μόνο ακριβές τιμές θυμάμαι.

Το θέμα νομίζω είναι ποιο είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον της vegan κουζίνας στην μικρή μας πόλη..
vegan g
@dokimastis αχ μου θύμησες τις χρυσές εποχές του βιγκανισμού στην Θεσσαλονίκη, εκεί '17 - '18. Και με το "χρυσές" εννοώ βιγκανομάγαζα με αδιάφορο άγευστο χέλθι φαγητό, που ήταν πιο όβερπραισντ κι απ' το Surfer Maya και ευτυχώς όπως άνοιξαν έκλεισαν (βλ. Dirty Vegan, The Saints Store, Elephant in the room). Τα είχαμε τιμήσει όλα πολλές φορές αναγκαστικά.
varethika ton prologo
Ούτε ένα πατσά δεν μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς κίνδυνο
https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/thessaloniki-ta-espasan-se-patsatzidiko-giati-den-eixan-pistopoiitika-gia-ton-koronoio/3508612/
guru
@dokimastis, έχω κάνει Τσικνοπέμπτη στον Elephant in the room, Θα σέβεστε.
Btw δε μου άρεσε
Θα τεστάρω και roots
Tassos
Η Μπετίνα ξαναγύρισε στην παλιά δουλειά της, είναι υπάλληλος της ΕΟΚ αν δεν κάνω λάθος
dokimastis
Ξέρει κανείς τι απέγινε η Bettina που έτρεχε το Elephant in the room??
Έφτιαχνε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Vegan g, απορώ πώς δεν το βρήκες αυτό στις vegan αναζητήσεις σου...
ταβερνοαλάνι
https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1845501/thessaloniki-epanekkinisi-tis-diatiriteas-agoras-mpit-pazar
Σταύρος
Και κλααααμα οι potatoholics!
https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1296933/epimelitirio-xalkidikis-skepseis-gia-katargisi-ton-tiganiton-sovares-eleipseis-sto-ilielaio
Σταύρος
Ρεπορτάζ για την τιμή του πιτογυρου:
https://www.ethnos.gr/watch/109521/sta390eyrototylixtosoyblakikaista3eyrotokalamaki
ταβερνοαλάνι
Όποια και όποιος έχει διάθεση να βοηθήσει, νομίζω ότι πλέον έχει χρησιμότητα να σημειώσουμε ποια μαγαζιά έχουν μανιτάρια ή γενικά εξωτερικές θερμάστρες (για τις παρέες που θέλει λόγω covid να κάτσει έξω χειμώνα χωρίς να ξεπαγιάσει). Το tag θα είναι #εξωτερική θερμάστρα εκτός αν υπάρχει καμιά καλύτερη ιδέα, π.χ. κάτι μονολεκτικό
Sylia
Εντάχθηκε η Θεσσαλονίκη στις πόλεις γαστρονομίας της UNESCO. Που να υπήρχε και συντεταγμένη και συντονισμένη προσπάθεια καταγραφής και ανάδειξης της γαστρονομικής ιστορίας και εξέλιξης της πόλης και όχι γενικόλογες περιγραφές (όπως θα δείτε στην περιγραφή της καταχώρησης στη σελίδα της UNESCO).

https://en.unesco.org/creative-cities/thessaloniki

https://parallaximag.gr/epikairotita/parousiastike-apopse-entaksi-tis-thessalonikis-stis-poleis-gastronomias-tis-unesco
Nic
@dokimastis σχετ. Παράγκα kuzina
Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια, με τιμά ιδιαίτερα το σχόλιό σου. Νομίζω ότι όλοι είμαστε εδώ για κοινό σκοπό, την ανάδειξη γαστρονομικών "διαμαντιών". Τι να πω κι εγώ για τη συνεισφορά σου μέχρι τώρα;;
Να είμαστε γεροί, να ανακαλύπτουμε και να μοιραζόμαστε!
Sylia
@dokimastis Οι ζακέτες είναι συγγενικό της γλώσσας (όπως οι μόσχιοι του χταποδιού, τα θράψαλα του καλαμαριού, κ.ο.κ). Νομίζω οτι ανά περιοχές θεωρείται "ανώτερο" ψάρι από τις γλώσσες.
dokimastis
@Nikolas πρόχειρα μπορώ να σου προσθέσω το Express στην Τούμπα, τον Πάνο (Καλλιπολεως) και μάλλον και το Σεραφίνο Καλαμαριά μπαίνει σε αυτή την κατηγορία, παρόλο που είναι mainstream κεντρικό και δουλεύει πολύ.
Nikolas
Πολύ πρόχειρα μόνο τη Δόξα μπορώ πλέον να θυμηθώ, όσο αντέξει κι αυτή..
Ουαλός
Δυστυχώς όσα είχα στο μυαλό μου ως ορισμό του καλτ εδώ πάνω (π.χ. Γιατρός της πείνας, Βομβίδια), είτε μας έχουν αφήσει χρόνους, είτε έχασαν το χαρακτήρα τους. Δεν θέλω να κάνω τον εξπέρ πάντως, σίγουρα θα υπάρχουν κάποια που δεν έχει πάρει το μάτι μου.
IoliAt
@guru το ίδιο άρθρο διάβαζα χθες βράδυ.. και αυτά της Αθήνας θα πρέπει να τσεκαριστούν πάραυτα
guru
Με αφορμή το παρακάτω λινκ που αφορά την Αθήνα , θα ήθελα να συζητήσουμε για καλτ μαγαζιά της Θεσσαλονίκης που είναι ακόμα ανοιχτά και αξίζει να δοκιμάσουμε
https://www.gastronomos.gr/exodos/ta-pio-cult-magazia-tis-athinas/113055/
ταβερνοαλάνι
@dokimastis. Δεν με θεωρώ ειδικό στο θέμα. Νομίζω πως συνήθως είναι ζακέτες γιατί είναι πιο μικρές και φθηνές, αλλά δεν αποκλείεται να παίζουν και γλώσσες.
dokimastis
Ταβερνοαλάνι & everybody, στον καφενειοχώρο όταν λέμε "γλώσσες" εννοούμε σχεδόν σίγουρα ζακέτες;;
IoliAt
@dokimastis, το πιθανότερο. Μάλλον στο θράψαλο ξέφυγε το πράγμα (ήταν όντως μεγάλο!) και πιθανότατα και στο τυρί - δεν μπορούσαμε να διαλέξουμε και μας πρότεινε να μας βάλει μισό μισό. Νομίζαμε μισή μερίδα από το ένα και μισή από το άλλο, αλλά μάλλον εννοούσε 2 κανονικές μερίδες σε ένα πιάτο :) Το λάχανο για εμένα ήταν ωραίο όπως ήταν, καθόλου στεγνό, αλλά πιστεύω ότι επειδή ψήνεται στον ξυλόφουρνο, πιθανότατα να υπάρχουν διακυμάνσεις. Ως προς την τιμή, φταίμε και εμείς - πήγαμε απροετοίμαστοι για ένα "τσιπουράκι στα γρήγορα" και μας βγήκε παραπάνω από ό,τι περιμέναμε
dokimastis
@Ioliat σχετ. Θράψαλο στου Μήτσου: μήπως είναι με το κιλό το θράψαλο;

και το κραμβολάχανο ήταν στεγνό σε μένα, ήθελε λαδάκι.. :)
Nίκος©
@dokimastis δεν έχει και πολλά εκεί, μάλλον είναι και χειμερινά αυτά που λέει. Θα τα τσεκάρουμε πολύ σύντομα και θα δώσω στίγμα!
dokimastis
@danas271 βλέπω όλες αυτές τις λεπτομερείς κριτικές σου για Αμμουλιανή και αναρωτιέμαι: είναι για τώρα χειμώνα; ή αναφέρεσαι συνέχεια σε καλοκαίρι;;
IoliAt
@alex999, ευχαριστώ για την πληροφορία. Ελπίζω όλα και όλοι καλά. Έχουμε δει μαγαζιά να κλείνουν στο εντελώς άκυρο, γι' αυτό πέρασε απ' το μυαλό μου...
ταβερνοαλάνι
Well said Maximos!
Maximos
@dokimastis επειδή εμπιστευμαστε τα γευστικα σου κριτήρια καλή την πίστη δοκιμάζουμε και εμείς και καλοπροαίρετα και υποκειμενικά-αντικειμενικά σχολιάζουμε ότι δοκιμάζουμε συνέχισε να προτείνεις άλλωστε μετράει το ταξίδι οχι ο προορισμός
nicksugar3
@dokimastis ναι φίλε, σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Πάντως ένα donut με σοκολάτα που πήρα από Καρακαση το τίμησαν τα μικρά, ενθουσιαστηκαν. Θα δοκιμαστεί και Ζυμαράκι!
dokimastis
@nicksugar3 @Maximos σχετ. 'Αρτος και Γλύκα Καρακάση
δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, το ξέρω. Τυχαία έγραψα για εκεί, ειδικά επειδή μου έκανε εντύπωση η γέμιση. Είναι λίγο low level. Αν "βλέπετε" ανατολικά φούρνους, να γράψω/ ψάξω άλλους. Α, και δείτε το Ζυμαράκι..
aethra
@Eowyn για μαστιχωτά μπιφτέκια και σουτζουκάκια 1 κοφτή κγ σόδα του φαγητού στα 500γρ κιμα.. Γιαούρτι ή ντομάτα τριμμένη μέσα και λίγη βρώμη αντί για ψωμί.. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω και μαστιχωτά σουτζουκάκια με την αλλαγή των μπαχαρικών. Καλή επιτυχία
Nίκος©
@guru ο Ζαμπέτογλου στην Καλαμαριά έχει χειροποίητο γύρο, απλά πρέπει να πας μεσημέρι ή νωρίς το βράδυ γιατί τελειώνει νωρίς.
Φαγάνας
@guru Δοκίμασε και το Junior.Κοντά στην Πέτρου Συνδίκα
Για εξαιρετικός δεν ξέρω γτ γούστα είναι αυτά αλλά πολύ νόστιμος...
Ragioniè
@guru: Με την επιφύλαξη του χειροποίητου αλλά τον κάνουν στα κάρβουνα και θυμάμαι ήταν πολύ proper το γυράκι από τ'αδέλφια στο κέντρο.Έχω να δοκιμάσω όμως πάνω από 2 χρόνια,ίσως και περισσότερο.