Εικόνες (12)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μακαρόνια με σάλτσα σε σάντουιτς στην Ιαπωνία (δεν άντεξα να μην το ανεβάσω, sorry. Μια χαρά ήταν!)
Το γλωσσάρι του πατσά, σελ. 1/2
Το γλωσσάρι του πατσά, σελ. 2/2
Γιορτή τσιγαρίδας (pure cholesterol) στο χωριό Δίλοφο (950 μέτρα υψόμετρο) του Δήμου Βοΐου Κοζάνης
Βλέπε καρτέλα "Σχόλια" με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2023 για την ορθή ερμηνεία του γραφήματος
ΠΟΕΣΕ Ψήφισμα 16 Νοεμβρίου 2021
Το βίντεο αυτό επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν όντως κάποιες μονάδες https:
Το ερώτημα μου είναι: ξέρει κανείς αν υπάρχει κάτι κοινό στην εφοδιαστική αλυσίδα ή στον τρόπο παρασκευής των σουβλακιών ώστε η φράση "
https:
Τοποθεσία:
Ειναι concept της Lekos group
Mono gyros ,
Μεταξύ Mono Gyro και Κριτικού επί της Νίκης, άνοιξε ένα μαγαζί meze κάτι(δεν είδα καλά το υπόλοιπο της επιγραφής)
Την επόμενη φορά σίγουρα θα την ζητήσω!
Μακάρι να δοκιμάσεις και να έρθεις στο κλαμπ μας! Εγώ πλέον την ζητώ όταν είμαι στη βόρεια δημοκρατία...
Αυτό σε συνδυασμό με το πρόστιμο δείχνει ότι δεν το βλέπω καλά αν προσθέσουμε κ την <
Τα λαγωνικά του ΤΧ μήπως γνωρίζουν κάτι;
Ανεπίσημα ηρθε μια πρώτη επαφή /preview με την γαστρονομική σκηνή της πόλης
Επίσημα ήρθε για ιδιωτική επίσκεψη
Από ότι έμαθα επισκέφθηκε
Δέκα τραπέζια, Χαρουπι, Συντροφη, Μεζεν
Φήμες υπάρχουν εδώ και μήνες για την συμμετοχή και της Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής στον οδηγό Michelin
Ο χρόνος θα δείξει αν όπου υπάρχει καπνός υπάρχει κ φωτιά…
Πάντως θα ήταν μια θετική εξέλιξη για την γαστρονομική σκηνή
Και όπως βλέπω από τις επιλογές επίσκεψης του Michelin guy
Κοιτάνε το τοπικό στοιχείο στα μαγαζιά την τοπική κουζίνα …όχι imitation ρέπλικες γαλλικών ,
Όποιος δεν έχει θέμα με τα 19,
*Το "
Ίσως ότι οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί και δίνεται περισσότερος χρόνος στα υλικά και στους ανθρώπους, ίσως το '
Θα κλαιγόταν κι αυτός πώς πρέπει να ανεβάζει τιμές και να χρεώνει 5ευρα τα 100 γραμμάρια προκατάτα επειδή "
Κάστρο (Πυλαία)
Το Λημέρι (Ολύμπου)
Σωτήρης (Συκιές)
Τηγανιές & Σχάρες (Λαδάδικα)
Ο Σαΐτης (Κάστρα)
Το μπαλκόνι του Κρεωνίδη (Άνω Πόλη)
Απειρωτάν (Κάτω Τούμπα)
Η Ωραία Πίνδος (Χαριλάου)
Ελιά Λεμόνι (Μπότσαρη)
Η Νέα Κληματαριά (Σοφούλη)
Τα Βλάχικα (Σοφούλη)
Η Ταβέρνα στην πλατεία Σκρα (Αρετσού)
Γιάννης (Νέα Ραιδεστός)
Σεργιάνι της Ανατολής (Ρετζίκι - Ασβεστοχώρι)
Ο Κυνηγός (Χορτιάτης)
Κιόσκια (Χορτιάτης)
Κήπος (Χορτιάτης)
Ο Μανώλης (Περαία)
Γούσιος Βασίλης (Περιστερά)
Η ωραία θέα (Λιβάδι)
Το Δερβένι (Λαγυνά)
Καλή τύχη! Και Καλό Πάσχα!
Καλό fun fact, και καλή κίνηση από τους ιδρυτές της αλυσίδας.
Όμως εδώ αυτό δεν επικοινωνείται κατάλληλα. Δεν το τονίζει κάπου ότι το εστιατόριο ανοίγει νωρίτερα. Εμείς βέβαια το είχαμε εδώ στο σάιτ, αλλά χρειάζεται να τονιστεί από την εταιρεία, πιστεύω.
(Βασικά θέλω να πάω κάποια στιγμή για δοκιμή του πρωινού, γι αυτό κόπτομαι...)
Εχθές έμαθα για τα του Πσαρά.
Ο Πέτρος είναι ... brutal ... αλλά με πολύ γλυκό χαμόγελο.
Συμφωνώ στις τοποθετήσεις σας και ας μην το πλατειάσουμε άλλο.
Η δικιά μου ενόχληση είναι ότι για ένα εστιατόριο (που δεν ήμουν και θετικά διακείμενος και μάλιστα όταν πήγα τους εγκάλεσα ότι 2 χρόνια θέλαμε να έρθουμε και πολλές φορές έχετε σηκωμένο το τηλέφωνο είναι ασέβεια στον πελάτη, ντροπή) στο οποίο λοιπόν έφαγα μια εβδομάδα πριν, καλά όχι για διθύραμβους πχ 9/10, αλλά καλά, δεν το δέχομαι να το αποδομούν έτσι.
Και τι εννοώ, αν γράψεις στο google <
Verba volant, scripta manent.
Τα λόγια χάνονται, τα γραπτά μένουν από αρχαιοτάτων χρόνων.
Απλά.
Και δεν υπάρχει επαγγελματίας που να μην θέλει αναγνώριση. Δείτε που είναι ο Λουκάκης, ο Παπουτσάκης και σε κανάλια και σε άρθρα κλπ.
Για την κοινότητα του Ταβερνοχώρου, σας διαβάζω, και ενημερώνομαι που να πάω. Οι επιλογές των VTP, Γιαντράνκα και ειδικά του AG με έχουν βοηθήσει πολύ.
Αν είχα περισσότερο χρόνο θα ήμουν πιο ενεργός.
Παρακολουθώ μεγάλα αντίστοιχα blog/site στο εξωτερικό, στην Ελλάδα δεν έχω βρει καλύτερο.
Επίσης να ξέρετε ότι πολλοί Έλληνες κριτικοί, επιχειρηματίες εστίασης και σεφ, διαβάζουν τον Ταβερνοχώρο συνεχώς.
Επίσης το "
Άτυχες το όνομα molde αν κ σημαίνει καλούπι στα ισπανικά
Καλούπι …
Σε ένα podcast μιας μεγάλης εφημερίδας για την Θεσσαλονίκη
Ο βρετανός δημοσιογράφος έλεγε καλά λόγια για το εστιατόριο αλλά γελούσε με το όνομα και απορούσε γιατι το έβγαλαν έτσι
Ξεκινώ με δύο που μπορεί να είναι καλά μαγαζιά αλλά στο όνομα κάτι με χαλάει: "
Το άλλο είναι το Koru που μπορεί να το βρίσκω ατυχές μόνο εγώ αλλά μου θυμίζει δύο σπάνιες ασθένειες: kuru είναι εγκεφαλοπάθεια καννιβάλων της Ινδονησίας παρόμοια με την νόσο Κρόιτσφερτ-Γιάκομπ και Koro είναι ψυχική διαταραχή με ψευδαισθήσεις ότι χάνεις το...
Κι εδώ σε όλα σχεδόν τα εστιατόρια και ταβέρνες οι γνώμες είναι διαφορετικές. Η Μούργα π.
Το ενδιαφέρον είναι ότι τον θόρυβο για την μη βράβευση της Ηλιόπετρας δεν ξεκίνησε από τους ιδιοκτήτες αλλά από τους πελάτες της ηλιοπετρας στα social (με αρκετά posts στα social με αποκορύφωμα το πόστ του πσαρα που έγραψε ότι <
Υποτίθεται ότι οι εναλλακτικοί Μούργα Ηλιόπετρα και άλλοι δεν γουστάρουν βραβεία οπότε δεν τους ενδιαφέρει η βράβευση τους ή όχι άρα δεν νομίζω ότι στεναχωρήθηκαν και πολύ
…Πολύ σωστά λες ότι ο οδηγός Michelin είναι game changer πρόσφατα ο Μάντης από το Soil δήλωσε ότι από το αστέρι κ μετά το μαγαζί του για 3 χρόνια είναι κάθε μέρα γεμάτο (90% των πελατών του ξένοι τουρίστες)
Τα βραβεία δεν αποτελούν ένα αντικειμενικό αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης, είναι μια υποκειμενική γνώμη μιας ιδιωτικής εταιρείας, που απαρτίζεται από ανθρώπους με προσωπικές απόψεις, γνωριμίες, συμπάθειες κτλ όπως είπε ο vtp. Αυτό είναι ΟΚ, αναμενόμενο, μη κατακριτέο, το γνωρίζουμε όλοι, αρκεί να μην το ξεχνάμε και έχουμε ψευδαισθήσεις.
Για εμάς που χάνουμε χρόνο να ψάξουμε που θα φάμε, δεν νομίζω ότι τα βραβεία έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία. Προσωπικά τα βραβεία δεν με ενδιαφέρουν, δεν με έχουν επηρεάσει ποτέ στις επιλογές εξόδου μου.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνομαι τη χρησιμότητα των βραβείων, επιτελούν κάποιο σκοπό. Π.
Για τους ανθρώπους της εστίασης (σεφ & ιδιοκτήτες) αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να έχει αξία συναισθηματική/εγωιστική, αλλά πέρα από αυτό δεν αντιλαμβάνομαι γιατί τόσος γκαϊλές. Για το michelin καταλαβαίνω ότι έχει επιπρόσθετη οικονομική αξία, μιας και θα σου έρθουν τουρίστες και βαριά πορτοφόλια στο μαγαζί. Αλλά αν η Ηλιόπετρα πάρει ή δεν πάρει βραβείο από το FNL, έχει καμία σημασία; Δεν είναι ήδη γεμάτοι; Αφού δεν τους βρίσκουμε καν στα τηλέφωνα...! Δεν έχουν ήδη το φανατικό τους κοινό που τους έχουν επιβραβεύσει με την παρουσία τους ως ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης; Εν τέλει θα τους βγει σε καλό αν αρχίσουν να έρχονται άσχετοι που θα ανακαλύψουν το μαγαζί μετά από 5 χρόνια λειτουργίας, μέσω των βραβείων;
Δε ξέρω, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την ορθότητα του παραπάνω συλλογισμού μου, αλλά η αίσθηση μου είναι ότι δίνεται περισσότερη αξία για το τι λένε τα βραβεία απ' ότι πραγματικά αξίζει.
Σχετικά με το σπάσιμο των αυγών ....
Jacques Pépin μεγάλος μάγειρας σχεδόν 90 ετών. Πολυγραφότατος, μορφή.
Δείτε το,
https:
Έχει και κανάλι στο tiktok. Φοβερός και πολύ συμπαθητικός.
Μαγειρεύω και πέντε πράγματα και τεχνικές τις έμαθα κυρίως από το Internet.
Δεν αντέχω από την νοικοκυρά που μαγειρεύει 40 χρόνια να πηγαίνει στο χασάπη και να λέει βάλε μου ένα κιλό κρέας για κατσαρόλα, ή 1 κιλό κιμά χωρίς να λέει αν είναι για παστίτσιο ή κεφτέδες κλπ., κλπ.
Όταν σε μια κριτική ο αρθρογράφος λέει για τεχνικές και υφές ενώ απευθύνεται στο ευρύ κοινό αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά.
@vtp
Έχεις απόλυτο δίκιο με αυτά που λες.
Συμφωνώ ήμουν θυμωμένος και παραμένω γιατί θεωρώ ότι η κριτική τους ήταν σκοπίμως αρνητική.
Φίλος μάγειρας γνωστός στην Θεσσαλονίκη εχθές μου την περιέγραψε ως αλητεία.
Πριν το γράψω γιατί εξεπλάγην είδα και μάλιστα παραθέτω τα,
Έπος η Ηλιόπετρα
8 Ιουνίου 2022, Μπακάσης Β.
https:
Ταβερνάκι της γειτονιάς που εντάξει δεν λέει και τίποτα.
12 Μαρτίου 2024, Μητσελής Τ.
https:
Αν δείτε τα σχόλια από κάτω το πρώτο σχόλιο λέει δεν βάλατε ούτε βαθμό ;
<
Και σε επόμενο ενσωματώθηκε η βαθμολογία.
Αρχικά δηλαδή 0/10.
Και την παρακάτω,
14 Μαρτίου 2024, Δεληγιάννης Π.
https:
που προσπαθεί να σώσει τα άσωστα.
Εφόσον ήταν παρόν στο τραπέζι και αποφασίζει να την συνυπογράψει αναλαμβάνει και την ευθύνη των λόγων του.
Τα περί Αθήνας - Θεσσαλονίκης σχόλια του είναι απλά τροχιοδεικτικά αποπροσανατολισμού.
Οι κριτικές και τα κείμενα στο FNL και άλλα αντίστοιχα site/blog έχουν σκοπό την ενημέρωση του κοινού που περιλαμβάνει και εμένα.
Η γιαγιά μου έμαθε το περίφημο η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.
Ακόμα περισσότερο ο γραπτός λόγος και από έγκριτα μέσα.
Στην αρχή του κειμένου μου χαριτολογώντας ... τον καημό μου... έγραψα ότι στο Ηρακλής - Λάρισα ... τιτανομαχία στην Β εθνική έγερνε το γήπεδο. Αντί να λήξει 3-0 έληξε 1-2 και με 10 παίκτες ο Ηρακλής.
Δεν θα μπω σε άλλες γραφικές λεπτομέρειες αλλά στην Ελλάδα που στήνουν παιχνίδια στην β εθνική και νομίζουμε ότι υπάρχει αξιοκρατία, αθλητικό πνεύμα και ηθική ... όταν το βλέπω και τόσο προκλητικά ενάντια σε μικρά ταβερνάκια συνοικιακά εεεε θύμωσα .... οι άλλοι μουτρώνουν
https:
... δεν μπορώ και εγώ να θυμώσω ;
Verba volant, scripta manent.
rat pack
Συμφωνώ με το σχόλιο του rat pack και είμαι φαν του μαγαζιού ,
Θα διαφωνήσω μόνο με σχόλιο ότι <
ο Μητσελης ξέρει και από φαγητά και από εστιατόρια …
(συμφωνώ ότι ήταν τραβηγμένη η κριτικη διαφωνώ για το ότι τους αφαίρεσαν το βραβείο (λέμε τώρα )
Γενικά είναι όλα τα <
δεν είναι δυνατόν να πίνεις στο εξωτερικό το κρασί μία ή και μισή φορά πάνω από την λιανική τιμή κι εδώ να έχουμε παγιώσει το επί τρία και επί τέσσερα
συμφωνώ με vtp, ας συνδράμουμε όλοι μπας και αλλάξει αυτο το χάλι.
Κάστρα στην Ποτίδαια
Ξεκινάω εγώ Ντάνγκαρα, Οινοχόος, Μανάρι (έχει μπουκάλια με 18 ευρώ )
Δεν είναι δυνατόν στην Ισπανία και την Ιταλία να υπάρχουν πολύ καλό κρασιά σε ποτήρι από 2-4 ευρώ και εδώ να μας ρίχνουν κεφαλιές …πρόσφατα μετά από κατανάλωση μπουκαλιού μας χρέωσαν τα 2 ποτήρια έξτρα που πήραμε στο τέλος 16 ευρώ !
Η Θεσσαλονίκη αυτό που έχει είναι μια πιο αυθεντική αντίληψη περί ζωής, αυτό που οι Αθηνέζοι κοροϊδεύοντας και οι Θεσσαλονικείς χαριτολογώντας λένε "
Κατ΄εμέ η πόλη έχει να προσφέρει ακόμα αυθεντικότατες παλειακές και ρωμαίικες καταστάσεις, οι οποίες θαρρώ ότι πνέουν πλέον τα λοίσθια επομένως χρήζουν εντρυφήσεως και αναδιφήσεως μέχρι σκασμού. Στην Αθήνα αντιθέτως, απ' όσο καταλαβαίνω, τα πάντα είναι περισσότερο φορμαλιστικά, καπιταλιστικά και κινούμενα στη λογική της "
Κοντολογίς, αν μου βρείτε στη Αθήνα μαγαζιά ανάλογου γαστροψυχοδυναμικού περιεχομένου όπως ο Θόδωρας στην Μπακατσέλου, το τοστάδικο του Βαγγέλα έναντι ραδιοσίτεως, το πατσατζίδικο του κυρ Χρήστου στη Μπότσαρη, την τρώγλη του Αυτοκράτορα στη Ροτόντα, το υπερκαφενείο του Καουμπόη στην Καλαμαριά (αιωνία η μνήμη), τότες να έρθετε να με κλάσετε!
Tα υπολοιπα ειναι οι γνωστες αθηνεζικες παπατζες που πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες, clickbaits και ξερολιαση, που πηραν χαμπαρι τη μπιζνα του "
Σχετικότατα και τα σχόλια των προλαλήσαντων, τα ενστερνίζομαι και παραθέτω μια ακόμη διάσταση, ιδιαίτερα σε συνέχεια των λεγομένων των συντρόφων που αναφέρθηκαν στο "
Μεγαλωμένος Καρδιτσάρα, '
Σκάμε Θεσ/νίκη κάποια στιγμή και γευόμαστε για πρώτη φορά το μπούκοβο, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το μοσχοκάρυδο, τα τσιμένια, το κεμπάπ, τη παντσέτα (δεν συναντούσες τέτοια κοπή), τη γιαουρτλού... βάλτε ότι άλλο νομίζετε... (Κεμπάπ στη Θεσσαλία = το κοντοσούβλι).
Στη Λέσχη φάγαμε κοκκινιστό με μπαχάρι και αναρωτιώμασταν τί έγινε εδώ, φανταστείτε όσοι το είχατε στη γευστική σας παλέτα σαν δεδομένο.
Εκρήξεις στους άμαθους γευστικούς μας κάλυκες. Άλλες πολύ έντονες, άλλες πολύ ευχάριστες και εννοείται άλλες δυσάρεστες. (πως βαζετε άνιθο στο τζατζίκι ρεεεε?)
Συζητήσεις πολλές και με άλλους νότιους, κατάληξη η ίδια, αποκάλυψη η κουζίνα της Θεσ/νίκης.
Δεν αργεί πολύ να μεταφερθεί από στόμα σε στόμα ότι έχει κουζινάρα η πόλη, και είχε μοναδική. Το "
Καταλήγοντας, στο μυαλό της φουρνιάς μου με παρόμοια πορεία, εδώ είναι η πηγή, εδώ συνέβη το χαραγμένο βαθιά γαστρονομικό μας "
Συγγνώμη για το πλατείασμα, ευχαριστώ.
Καταθέτω πρόσθετες ιδέες που μου έρχονται:
Ωραία ερώτηση
Θα πω την προσωπική μου γνώμη χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς ζεϊμπέκικο σ αναζητώ στην σαλονικη και χωρίς <
Υπάρχει μαγειρική παράδοση στην εστιατορίκη σκηνή της Θεσσαλονίκης η παράδοση έρχεται από τους πρόσφυγες ,
Επίσης προσωπική άποψη δημιουργήθηκε και η σκηνή της γαστροτεβερνας το να μαγειρεύεις με εποχικά υλικά
Με έναν από τους πρωτεργάτες τον Λουκάκη
Ο Λουκάκης επέλεξε να δουλεύει με τις καλύτερες πρώτες ύλες, ακολουθώντας ευλαβικά την εποχικότητα και αλλάζοντας το μενού του συνέχεια, ανάλογα με το τι καλό είχε πέσει στα χέρια του και ήθελε να το αναδείξει, αφήνοντάς το να δεσπόζει στο πιάτο, να μιλήσει από μόνο του χωρίς να του βάλει πολλά-πολλά.
και στη νέα γενιά μαγείρων της Θεσσαλονίκης, όπως ο Γιώργος Ζαννάκης της "
Η σκηνή αυτή για μένα είναι ξεκάθαρα σε πτώση γιατί λείπουν προσωπικότητες ή νέα πρόσωπα να το πάνε παρακάτω (Λουκακης ,
Για μένα δεν υπάρχουν νέοι σεφ στην πόλη οι οποίοι να είναι τόσο επιδραστικοί (είναι απλά θέμα ταλέντου )
I can live with that …
Νομίζω γενικά η πόλη γαστρονομικά δεν με ενθουσιάζει πλέον
Η Αθήνα υπερτερεί σε fine dining ,
Αν ερχόμουν ως επισκέπτης για πρώτη φορά ίσως με ενθουσιάζε αλλά μιλώντας με φίλους από άλλες πόλεις της Ελλάδος (κυρίως Αθηναίους ) ούτε αυτοί έχουν τον ίδιο ενθουσιασμό για Μουργα κλπ γιατί έχουν ποια και στην Αθήνα αντίστοιχα μαγαζιά που τα <
Τελευταία γίνονται αξιόλογα βήματα στην σύγχρονη ελληνική κουζίνα ενώ στο κομμάτι του fine dining ειναι σχεδόν ανύπαρκτη (ισως και για οικονομικους λόγους). Το βασικό πλεονέκτημά της ειναι ότι ακόμα ειναι αρκετά οικονομική η σκηνή της (σε σύγκριση με Αθηνα που εχεις χιλιάδες επιλογές σε όλα τα είδη αλλά όλα ειναι υπερτιμημένα)
Εάν διαβάσει κάποιος ταξιδιωτικούς οδηγούς ή και συνομιλήσει με κατοίκους άλλων πόλεων της Ελλάδας όλοι έχουν να λένε για την περίφημη πια γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης
Εσείς ρε παιδιά την ενστερνίζεστε αυτή την άποψη γιατί εγώ δεν.....
Υπάρχει πουθενά κάποια επεξήγηση των κατηγοριών;
Όντας άσχετος από κοπές πήγα πρώτη φορά στο Οψοποιων και μας άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις (θα γράψω και τα σχόλια μου)!
Έχετε κάποιο παρόμοιο μαγαζί να προτείνετε εντός Θεσσαλονίκης?
Έχω στα ραντάρ την παλιά Αθήνα και το Iberico!
Σχετικά με το Grada Nuevo.
Όντως ανοίγουν ένα wine bar. Από στιγμή σε στιγμή.
Στα σχόλια στον ταβερνοχώρο θα ήθελα να διαβάζω εντυπώσεις, θετικές αρνητικές, για πιάτα, σέρβις, περιβάλλον.
Όσο μη χρήσιμο μου είναι το "
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, και αναμένω την άποψη σας
ξερουμε για ποια ταβερνα πρόκειται?
Μήπως έγινε λάθος και ήθελαν να πουν 60€?
Μου έχει ξανατύχει πολλές φορές αυτό είτε ήμουν με την σύντροφο μου είτε με φίλες. Σε εστίαση, σε λιανικό εμπόριο, στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην επαρχία...
Τέλος πάντων, από ανθρώπους 50+ ή στην επαρχεία που οι κοινωνίες είναι πιο κλειστές και πιο οπισθοδρομικές το δέχομαι, ή μάλλον είμαι πιο ελαστικός, το δικαιολογώ. Στο σκηνικό που περιγράφω είχαμε να κάνουμε με ένα παλικάρι 20-25 χρονών και αυτό με λυπεί. Σίγουρα δεν λέω ότι φταίει κάπου το μαγαζί ούτε του επιρρίπτω ευθύνη, ούτε έπεσα από τα σύννεφα, είναι μια βαθιά ριζωμένη νοοτροπία στα μυαλά πολλών και απλά το βίωσα και εδώ και είπα να το γράψω.
Θα συμφωνήσω με το ταβερνοαλάνι, έχοντας και εγώ κατάστημα που εξυπηρετώ και λιανική. Τον περίεργο τον καταλαβαίνεις από την αρχή. Κάνει μπαμ, εγώ τους κόβω από τα μούτρα πλέον και το όλο στυλάκι, από την πρώτη κουβέντα που θα πουν και σπάνια θα πέσω έξω. Είμαι παράλληλα σίγουρος πως όταν είμαι σε ένα κατάστημα σαν καταναλωτής είμαι άψογος, ευγενέστατος, χαμογελαστός, δεν δίνω με λίγα λόγια κανένα δικαίωμα σε κάποιον να θεωρήσει ότι είμαι περίεργος και μπορεί να κάνω μανούρα για ψύλλου πήδημα. Κάπως ένιωσα άσχημα και για την φίλη που ήταν σαν να μην υπάρχει και μου το σχολίασε μετά και για εμένα που φορτώθηκα υποσυνείδητα χωρίς να το θέλω την ταμπέλα του περίεργου φαλλοκράτη.
και 23% την γυναικα για να μην αισθανεται παραμελημενη.
Δηλ. μιλάς σε αυτόν που σού απευθύνθηκε/ παρήγγειλε κτλ., αλλά κοιτάς και τον άλλον, σα συμμετέχοντα σε μια συζήτηση. Μετράει κάποιος τις ματιές σου;
Πάντως δεν αισθάνομαι ότι η περίπτωση σου είναι ίδια με του Rosstrobon. Δε μπορώ να φανταστώ πως στα 2 λεπτά διάδρασης που έχει κανείς όταν παραγγέλνει μια πίτσα, να υπάρχει επαρκώς μεγάλο ρίσκο κάποιος που εξυπηρετεί να κατηγορηθεί αδίκως για σαλιάρισμα, ώστε να καταλήγει προληπτικά να μην μιλάει στις γυναίκες.
Φιλοσοφικά μιλώντας πάντως, και όχι προσωπικά για τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς σου Jimador για την οποία καλύτερα να μην κάνουμε δημόσιο διάλογο, ακόμη και αν υπήρχε το ρίσκο, δεν είναι εφικτό με κάποιο ποσοστό επιτυχίας να διακρίνεις με το καλημέρα τους πελάτες; Ώστε στις ελάχιστες περιπτώσεις που διαισθάνεσαι προβληματική κατάσταση, τότε και μόνο τότε να το χειρίζεσαι διαφορετικά. Γενικά είναι κρίμα να τιμωρούνται προληπτικά οι πολλοί, για τις κακόβουλες πράξεις των λίγων.
"
Δεν έχω κατάστημα εστίασης αλλά λιανικού εμπορίου. Με είδη δώρων ας πούμε. Με προβληματίζει αυτό που γράφεις, καθώς τα τελευταία χρόνια σε παρέες νεαρών και κορασίδων επιλέγω να απευθύνομαι πρωτίστως στα αγόρια, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, βλεμμάτων κλπ. Συγγνώμη, αλλά ως παντρεμένος με παιδιά δεν με παίρνει να μου αποδώσει κάποια το "
Περιμένουμε την αλληλεγγύη και την κατανόησή σας στους παντρεμένους.
Ζήσε μια μοναδική γευστική εμπειρία!
Απόλαυσε ένα μενού με συνολικά 7 πιάτα για 2 άτομα.
Τα πιάτα περιλαμβάνουν ένα ατομικό καλωσόρισμα, ένα ορεκτικό, μία σαλάτα, δύο κυρίως & ένα επιδόρπιο.
Καλωσόρισμα (ένα πιάτο για κάθε άτομο)
Ψωμί ολικής και μπαγκέτα
Μπουκάλι φυσικού μεταλλικού νερού Acqua Panna
Ποτήρι με κρύα σούπα τομάτας, μούς γιαουρτιού, χειροποίητο λάδι βασιλικού και θυμάρι
Ορεκτικά (ένα πιάτο επιλογής στη μέση για 2 άτομα)
Χειροποίητος λευκός ταραμάς από αλίπαστα αυγά μπακαλιάρου, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού και ρόδι
ή
Καρπάτσιο με λεπτοκομμένες φέτες από λαυράκι, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού, ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βρώσιμες φύτρες
Σαλάτα (ένα πιάτο στη μέση για 2 άτομα)
Πράσινη σαλάτα με τομάτα, αγγούρι, ρόκα, λόλα, μαρούλι, καρότο, ρόδι, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ξύδι από κρασί
Κυρίως (ένα πιάτο επιλογής για κάθε άτομο)
Καλαμάρι ψημένο στη σχάρα με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό
ή
Γαρίδες θερμαϊκού ψημένες στη σχάρα με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό
ή
Συναγρίδα στη σχάρα με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Επιδόρπιο (ένα πιάτο στη μέση για 2 άτομα)
Αποδομημένος μπακλαβάς με κρέμα απο φυστίκι αιγίνης, πραλίνα από φυστίκι αιγίνης, καραμελωμένο φύλλο μπακλαβά, μείγμα από ξηρούς καρπούς και σιρόπι μπαχαρικών Καραϊβικής (ετοιμάζεται μπροστά σας)
Όροι χρήσης
1. O κωδικός ισχύει έως 28/02/2025.
2. Η έκπτωση δεν συνδυάζεται με άλλες προσφορές και εκπτώσεις.
3. Η έκπτωση ισχύει μετά από τηλεφωνική κράτηση, βάσει διαθεσιμότητας με την αναφορά στο Dining Experiences κωδικό από την COSMOTE.
4. Στην τιμή της προσφοράς δεν συμπεριλαμβάνονται ποτά/κρασιά, αναψυκτικά.
5. O κωδικός είναι μοναδικός και ισχύει για μια και μόνο συναλλαγή.
Τιμή 160 ευρώ για 2 άτομα
Στο πλαίσιο αυτό, καλούν σε 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και σε στάση εργασίας το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.
https:
<
μετακυλώντας μου ένα είδος περιττής αμηχανίας.
Και εγώ έτσι έχω αισθανθεί πολλές φορές.
Ταξιδεύω συχνά σε όλο τον κόσμο, πουθενά δεν έχω δει το δικό μας το χάλι.
Στην Ισπανία πρόσφατα παρατήρησα ότι όταν πληρώνεις με κάρτα δεν έδιναν απόδειξη αν δεν ζητούσες μερικές φορές και συνειδητοποίησα ότι είναι γιατί αφού είναι ηλεκτρονική συναλλαγή γιατί να το τυπώσει.
Στην χώρα μας βέβαια είμαστε στο άλλο άκρο.
Δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ είναι και η εφορία.
Στα Χ ευρώ λογαριασμό λοιπόν το κέρδος της φοροδιαφυγής είναι μεγάλο. Πρώτα κλέβει τον πελάτη με το ΦΠΑ που εισπράττει, μετά το κράτος με ΦΠΑ και εφορία, και στο τέλος όλους μας αφού αυτά που λείπουν τα πληρώνουμε με φορολογικές αυξήσεις που γίνονται.
Φυσικά κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στους ανταγωνιστές του.
Η δε απόλυτη κουτοπονηριά κερνάω ένα ξέπλυμα ηδύποτο ή ένα κάκιστο γλυκό, μια φέτα καρπούζι και μετά δεν πάω απόδειξη είναι φαινόμενο Ελληνικό που δεν το έχω δει πουθενά.
Μπορούμε να κάνουμε μεγάλη κουβέντα για τον ΦΠΑ και πως βγάζουν λεφτά και τους αυτοφοράκηδες και φορολογικούς υπεύθυνους κλπ. Μπορούμε να πούμε και για το προσωπικό και τις βάρδιες (κάρτες εργασίας) και πολλά που θα αλλάξουν το 2025/26 αλλά ας μείνουμε στα του ταβερνοχώρου και των κριτικών μας ως απλή ανταλλαγή εμπειριών και πληροφοριών.
Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός στις κριτικές, ενώ συνειδητά ξέρω ότι δεν γίνεται.
Θα γράψω μια κριτική για ένα εστιατόριο με ψάρια που έλεγα να μην γράψω μια και αποφάσισα να μην ξαναπατήσω ποτέ. Σκεφτόμουν μάλιστα αν πρέπει να είναι λακωνική ή αναλυτική, είχα καταλήξει να ανεβάσω μια φωτογραφία μόνο. Σύντομα…..
Για το μαγαζί το Albero που ανέφερες θα παραθέσω στιχομυθία που με ενόχλησε και δεν την ανέφερα σε κριτική. Φέρνουν την πλάκα ψησίματος όπως συνηθίζουν θες δεν θες, και να τους πεις το θέλω μέτριο αυτοί θα φέρουν την πλάκα ως ιεροτελεστία και φέρνουν και βούτυρο. Μια και το κρέας που πήραμε ήταν ακριβό ζήτησα λίγο λάδι αντί για βούτυρο. Εξεπλάγην που τόλμησα να ζητήσω κάτι τέτοιο, και έφεραν ένα μικρό μπουκαλάκι λάδι που και το χρησιμοποιήσαμε. Λέει η μια εκ των μετόχων να τους πεις ότι κάνει 1.
Ουδέν σχόλιο γιατί τι να πεις.....
Σημείωση - ο Λάζαρος Σμπόνιας που ήταν Maitr δεν είναι πλέον στο Albero και θα είναι σε νέο παραλιακό εστιατόριο που θα ανοίξει σύντομα.
Για το δε Clochard που ανέφερες είχα μια εμπειρία που ήταν έκπληξη. Είμασταν με ένα φιλικό ζευγάρι και μάλωνα ποιος θα πληρώσει. Πληρώνω εγώ βιαστικά και μετά από λίγο ήρθε ο σερβιτόρος που παρέλαβε το ποσό και μου έφερε πίσω ένα πενηντάρικο, πληρώσατε παραπάνω κύριε μου είπε. Το εκτίμησα.
To ότι δεν έκοψε απόδειξη με εκπλήσσει αρνητικά φυσικά και με προβληματίζει.
Καταλήγοντας η φοροδιαφυγή είναι μια μάστιγα που πρέπει να εκλείψει.
Το να πρέπει να μην κόψει αποδείξεις ένα κατάστημα για να επιβιώσει το θεωρώ κατάντια, ντροπή, για την οικονομία μας, την χώρα μας, κλπ.
Το να μην κόβει για να αισχροκερδεί συμφωνώ απόλυτα με το @ταβερνοαλάνι.
Ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου.
Συμφωνώ με Nikosmichelinjo
Όταν συμβαίνει από προβεβλημένα και <
Όταν όμως δεν μου δίνει απόδειξη ένα καφενείο στην Νισυρο η στην Πίνδο δεν έχω κανένα πρόβλημα
και διαβάζω τα σχόλια όλων σας, για το πιο λαϊκό γυράδικο οπουδήποτε
μέχρι το πιο εστέτ πολυβραβευμένο εστιατόριο στην άλλη άκρη του πλανήτη.
Πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να ψιλοενοχλούμαι
από υποσημειώσεις χρηστών του Ταβερνοχώρου για φοροδιαφυγή χώρων εστίασης
μέσω αποφυγής έκδοσης παραστατικού (απόδειξη)
είτε για κατανάλωση μέσα στο ίδιο το κατάστημα, είτε μέσω delivery.
Θεωρούσα ότι πρόκειται για κάποιο είδος ρουφιανιάς
άσχετης με το προϊόν, την εξυπηρέτηση, τον χώρο που σε φιλοξενεί
το πακέτο όλο που θεωρώ ιερώς την εστίαση, τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Ήρθε η ώρα να... φορέσω την κουκούλα
και επιγραμματικά να αναφέρω δυο εστιατόρια όπου φιλοξενήθηκα το τελευταίο δεκαήμερο
όπου έφαγα πάρα πολύ καλά, εξυπηρετήθηκα άψογα,
σηκώθηκα από το τραπέζι πλήρης και την ώρα του λογαριασμού
εκνευρίστηκα τόσο πολύ που ένιωσα σαν να μου κλωτσούν την καρδάρα με το γάλα.
Προτιμώ να αναφερθώ σε αυτό εδώ το topic και όχι στα επι μέρους των δυο αυτών εστιατορίων (@Clochard και @L'
καθώς πρόκειται επί της ουσίας για σχολιασμό πέρα από το φαγητό καθαυτό.
Η τακτική της "
σε γεύματα των 200 ευρώ όταν συνυπολογίζουν ακόμα και δυο εσπρεσάκια των 4 ευρώ,
σε χρεώνουν κανονικότατα με τον ΦΠΑ που περιλαμβάνεται στον τιμοκατάλογό τους
και αυθαδιάζουν παντελονιάζοντάς τον και προσθέτοντάς τον στο κέρδος τους.
Για να μην θεωρηθεί το σχόλιό μου ως προϊόν παρεξήγησης
και στις δυο περιπτώσεις πλήρωσα ποσά που απαιτούσαν ρέστα
αλλά η απόδειξη δεν ήρθε ούτε με αυτά
μάλιστα "
Δεν σας κρύβω ότι στην πρώτη χρονικά περίπτωση που μου έτυχε
και πολύ πέρα από τις αρχές μου, δεν άφησα ούτε ένα ευρώ φιλοδώρημα,
ενώ στην δεύτερη περίπτωση βρέθηκα στην θέση να απαιτήσω την απόδειξη
μετακυλώντας μου ένα είδος περιττής αμηχανίας.
Συγνώμη για το σεντόνι και ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Νομιζω οτι ανακατευομαι.
Δοκίμασα 2 φορές να επισκευτώ το Μεδούλι, βράδυ Σαββάτου και μετά βράδυ Παρασκευής.
Και τις 2 φορές το βρήκα κλειστό.
Τελικά, μήπως έχει κλείσει ή απλά δεν δουλεύει βράδυ τον χειμώνα;
https:
Δεν υπαρχουν πια φυλες και μουσικα ρευματα ικανα να υποστηριξουν μαζικα κινηματα
με τον τροπο που αυτο γινοταν παλιοτερα.
Ο τροπος διανομης της μουσικης εχει αλλαξει ριζικα και σε μια βδομαδα
και πολυ λεω το καινουργιο εχει γινει παλιο.
Πολυ σημαντικο δεν υπαρχει πια στηριξη απο τις εταιριες στα ανεξαρτητα labels.
Οτιδηποτε μαζικο συμβαινει ειναι στην χορευτικη μουσικη και αφορα κυριως τους νεους κατω απο τα τριαντα.
Ας μην ξεχναμε οτι αυτη η πολη δεν μπορουσε να ζησει τις Τρυπες και περασαν πολλα χρονια πριν αρχισουν να βγαζουν χρηματα και να ασχολουνται αποκλειστικα με την μουσικη.
Και εγώ μελαγχολώ συχνά ... και αναπολώ.
Εξού και το Σέμπρικο που πρόδωσα το αγαπημένο μου Μαιτρ γιατί ο ανηψιός μου ήθελε να πάει σε κάτι <
Τώρα μουσικά - αντιλαμβάνομαι την πικρία, αλλά,
22 Νοε Cayetano γέννημα θρέμα Θεσσαλονικιός (μοντέλο 1977), μένει στο Tokyo πλέον.
6 Δεκ Firewind - Gus G, βιρτουόζος, Θεσσαλονικιός (μοντέλο 1980). Τον είδα να <
Θα είμαι εκεί.
Δυτικές Συνοικίες - Καλοκαιρινά Ραντεβού , Θεός να το συγχωρέσει το παληκάρι και να προσέχει τους δικούς του.
https:
Ροκ με καθαρό ήχο και στίχο να τον τραγουδάς για καιρό.
Γιάννης Παπαδόπουλος, Θεσσαλονικιός (μοντέλο 1980), τραγουδιστής των Beast in Black
Ατομικά Τιμόθεος Πέτριν βιολοντσέλο 24 ετών, Οδυσσέας Τσακαλίδης βιολί 15 ετών κλπ.
Νέο Σαβόπουλο δεν έχουμε αλλά κάτι γίνεται.
Blues Wire.... τι θυμάμαι και εγώ.
Αρκετά με την μουσική και το φαί
Εδώ ο Ηρακλής είναι στην Β ... και δεν βλέπω να ανεβαίνει φέτος....
Θα γράψω κριτική για τους Φούρνους Βενέτη.
Απροπό έχουν εξαιρετικό τσουρέκι.
Να είστε όλοι καλά.
δοκίμασε στην αναζήτηση πάνω δεξιά τα εξής 3 tags ξεχωριστά:
#κατάλληλο για παιδιά
#παιδότοπος
#παιδότοπος με φύλαξη
και κάθε φορά πάτα το κουμπί "
https:
γενικα ετσι φαση ελληνικη παλιου τυπου αλλα νοστιμες οχι κατι χαρτονια;
εχουμε να προτεινουμε κατι κεντρο;
Με αυτό "...
Όλοι μας επισκεφθήκαμε αμέτρητες φορές καταπληκτικές ταβερνούλες σε διάφορα χωριουδάκια της πατρίδας μας. Προσωπικά έχω απολαύσει σε τέτοια γραφικά μέρη εξαιρετικά παϊδάκια, θεσπέσιο αρνάκι μπουτάκι λουκούμι στο φούρνο ή στη γάστρα, συκωταριές, κοκορέτσια κλπ. Ουδέποτε μου έτυχε να μου φέρουν κατεψυγμένο - αποψυγμένο αρνάκι, όπως μου συνέβη πρόσφατα και στο Γυράδικο και στον Πρασσά.
Συμπερασματικά, η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι κάποια κατεψυγμένα τρόφιμα συνήθως υστερούν πάρα πολύ έναντι των αντίστοιχων νωπών (έχει και εξαιρέσεις, π.
Τέλος, για να μην μακρηγορώ, ας κάνουμε και δύο τελευταίες συγκρίσεις με το νου μας. Τι είναι πιο νόστιμο, ένα κατεψυγμένο κοτόπουλο πτηνοτροφείου ή ένα κοτόπουλο αλανιάρικο που έβοσκε ελεύθερα σε κάποιο χωριουδάκι; Τι είναι πιο νόστιμο, η φρεσκοκαθαρισμένη στο χέρι νωπή πατάτα ή η κατεψυγμένη του φαστ φουντ;