Εικόνες (10)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μακαρόνια με σάλτσα σε σάντουιτς στην Ιαπωνία (δεν άντεξα να μην το ανεβάσω, sorry. Μια χαρά ήταν!)
Το γλωσσάρι του πατσά, σελ. 1/2
Το γλωσσάρι του πατσά, σελ. 2/2
Γιορτή τσιγαρίδας (pure cholesterol) στο χωριό Δίλοφο (950 μέτρα υψόμετρο) του Δήμου Βοΐου Κοζάνης
Βλέπε καρτέλα "Σχόλια" με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2023 για την ορθή ερμηνεία του γραφήματος
ΠΟΕΣΕ Ψήφισμα 16 Νοεμβρίου 2021
Υπάρχει ανακοίνωση στο fb
Δεν το προσθέτω στο χάρτη γιατί δεν γνωρίζω ακριβή διεύθυνση αλλά θα βρίσκεται επί της οδού Θεσσαλονίκης μεταξύ των "
Επίσης ενδιαφέρον.
next weekend
Θέλει μια αυτοψία
https:
https:
Συμφωνώ μαζί σου.
Έχουν βάλει έναν νέο υπεύθυνο που συζητά.
Αυτοί που ήρθαν, είδαν και απήλθαν.
Το Μοδιανο δεν κάνει για εστίαση
Και κάτι που είχε ακουστεί για εξώστη με ούζο Μέλαθρον κ διατηρητέο από την στιγμή της ανακοίνωσης (Μάρτιος 2024) μέχρι σήμερα δεν έχει μπει ούτε βίδα κ υπάρχουν έντονες φήμες για υπαναχώρηση του εκμισθωτή
Όποτε και οι Αθηναίοι δεν τσιμπάνε
Μάλλον ευσέβεις πόθοι είναι
Άκουσα κουτσομπολιά ότι επίκεινται αλλαγές και new entries στην Μοδιάνο.
Προσπαθούν να προσελκύσοιυν εστίαση από Αθήνα.
Κατά τα άλλα, το if/then/else της ιστορίας όταν μπαίνει κι ο παράγων "
Με τη διασύνδεση ταμειακών και POS, για κάθε ποσό που πληρώνεται μέσω POS εκδίδεται και μια απόδειξη. Επομένως εάν πρώτα έχει εκδοθεί η απόδειξη - που το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να φέρει στο τραπέζι με το σερβίρισμα, όπως λέει ο Rosstrobon - και κατά την αποχώρηση ζητήσει ο πελάτης να πληρώσει με POS, θα χτυπηθεί δεύτερη φορά. Επομένως έχουμε τα σενάρια:
α) Επιλέγεται να γίνει πληρωμή με μετρητά, επομένως χτυπιέται προ του σερβιρίσματος η απόδειξη για να συνοδεύει τα είδη, και ο πελάτης πληρώνει όποτε προτιμά.
β) Επιλέγεται γίνει πληρωμή με POS, επομένως αυτή πρέπει να γίνει προ του σερβιρίσματος, προκειμένου η απόδειξη να συνοδεύει τα είδη.
Από αυτά που έχω συναντήσει ως τώρα, όταν η ερώτηση γίνεται πριν την παραγγελία είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο σκοπός είναι να μην κοπεί απόδειξη ή να κοπεί μειωμένη, ή να παίξει διαφορετική τιμολόγηση, όταν γίνεται μετά είναι λόγω της νέας νομοθεσίας. Δεν μπορώ να βρω άλλον λόγο για το να νοιάζεται το μαγαζί πως θα πληρώσεις από πριν εφόσον είναι νόμιμο και δεν ψάχνεται να κάνει κάποια παρατυπία. Έτσι και αλλιώς, απ' όσο ξέρω, είναι υποχρεωμένο να φέρει στο τραπέζι την απόδειξη με το σερβίρισμα για να είναι καλυμμένο νομικά σε τυχόν έλεγχο.
https:
https:
Θα ήθελα να αναφέρω μόνο τα 10 μαγαζιά που προτείνουν ως τον απόλυτο προορισμό για το 2024
Έχω πάει στα 4/10 για το 2024 και θα ήθελα να μπορέσω να πάω Σιφνο,
THE LIST 2024 BY FNL BEST RESTAURANT AWARDS
<
Αυτά είναι τα δέκα εστιατόρια που -για διαφορετικούς λόγους- μας συνάρπασαν περισσότερο αυτή τη χρονιά, αυτά που μας δημιούργησαν τα εντονότερα συναισθήματα, είναι οι δέκα «άχαστες» εμπειρίες! Είναι με δυο λόγια τα εστιατόρια εκείνα που, κατά σειρά προτεραιότητας, πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας για το 2024>
Μύλος by the sea, Λέρος
Ettrusco, Κέρκυρα
Pharaoh, Αθήνα
Delta Restaurant, Αθήνα
Lygaria, Κέα
Ex-Machina, Αθήνα
Cantina, Σίφνος
Gallina, Αθήνα
Βασιλικός, Καλλίπολη, Μακεδονία
ΝΥΝ ΕΣΤΙ, Αθήνα
Να δούμε τώρα και τον γύρο; Ένα μαγαζί που έχει πολλή δουλειά και ψήνει καθημερινά 300 - 400 κιλά γύρο, αγοράζει προφανώς και σε πολύ καλές τιμές χονδρικής, τουτέστιν περίπου 2,
Το κράτος έχει πάψει να κάνει τον χωροφύλακα στους τιμοκαταλόγους. Εναπόκειται στην κρίση του πελάτη να αποφεύγει το «νόμιμο κλέψιμο». Όπως επί παραδείγματι, έστω ότι θέλει κάποιος να αγοράσει από το περίπτερο ένα μπουκαλάκι νερό, αυτό που ΟΛΟΙ οι έμποροι το αγοράζουν χονδρικώς από 0,
Αισχροκερδώ ή κερδοσκοπώ δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι μετέρχομαι και παράνομες μεθόδους. Σημαίνει ότι χρησιμοποιώ κάθε θεμιτό (ή ίσως καμιά φορά και αθέμιτο) μέσο για να μεγιστοποιήσω (συνήθως νομίμως) τα κέρδη μου σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα συνηθισμένα.
Πήρα για πλακα ενα ψητό κοτοπουπο από τα lidl και ήταν απίθανο σε τιμή 7,
Θα ξανά έπαιρνα πολύ άνετα
Μενέλαος για ψάρι στο Διαπόρι, Ανδρέας στα Καμίνια για κρέας, Romeiko για μεζε στην Μύρινα, Μπερεκέτι για μεζε στην Μύρινα, έννοια πο' χς στα Λυχνα για πιο δημιουργική φάση, Red Rock beach bar για τσίπουρο μεζε σε εναλλακτική λίγο ματιά πιο ethnic. Μαντέλα τώρα είναι καλά, καλοκαίρι με τον χαμό εγώ δεν πηγαίνω.
Κατά τη γνώμη μου αξίζουν αυτά:
Μαν-Τέλλα στις Σαρδές
Στης Καλουδίτσας στο Πλατύ
Flomari στην Παραλία Γομάτι
Σώζος στο Πλατύ
Γιαννάκαρος στην Παραλία Θάνους
Ο Πλάτανος στη Μύρινα
Ο Γλάρος στη Μύρινα
@stefos αν μάθεις που περίπου βρισκόταν ο Ρουσάκης να τον προσθέσουμε, στο άρθρο που έστειλες δεν γράφει τη διεύθυνση του.
Οι μόνες χώρες που πραγματικά σώζουν την κατάσταση στην περιοχή είναι η Ελλάδα (νομίζω ότι βρίσκεις εύκολα πραγματικά καλό φαγητό και στις πόλεις αλλά και στην επαρχία, υπάρχει βέβαια και σαβούρα αλλά αν διαβάσεις βρίσκεις) και φυσικά η Τουρκία που είναι μια κατηγορία μόνη της και είναι για μένα γαστρονομικός παράδεισος.
666 τα σχόλια οπότε πλέον 667
Τώρα αν θέλετε μια φορά να ανταλλάξετε μεταξύ σας πληροφορίες στο νήμα με τις προτάσεις, κάνε εκεί μια συγκεκριμένη ερώτηση του τι ψάχνεις, και νομίζω ότι θα δείξουν ανοχή οι αναγνώστες για λίγο off-topic. Αν ξεφύγει το θέμα, το σταματάμε.
... πλάκα κάνω ... δεν με χωράει το σμόκιν μου .... αλλά το ξαναβλέπουμε όταν βγεις στην σύνταξη ;)
Προφανώς όποιος θέλει να γράψει τα προσωπικά του αγαπημένα μαγαζιά του έτους, όπως είχε κάνει ο Thanasis, είναι ευπρόσδεκτο στα πλαίσια που έτσι και αλλιώς μοιραζόμαστε προτάσεις εστίασης μεταξύ μας. Για να γίνει κάτι πιο οργανωμένο, θέλει σοβαρή δουλειά, διάλογο για τις κατηγορίες βράβευσης που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες, αποσαφήνιση κριτηρίων, ορισμός γεωγραφικής περιοχής, διασφάλιση αντικειμενικότητας με διάφορους τρόπους κτλ κτλ. Χαβαλέ θα είχε, αλλά για όταν θα βγω στη σύνταξη!
https:
Πάει και το εστιατόριο Dome.
Εϊχε executive chef τον Σταμίδη Στέφανο, πολύ καλός.
LOL
Άντε να βάλω και σμόκιν.
Τελετή ... στο ημίχρονο ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ θα ήταν cult.
Προτείνω επίσης να δωθεί τιμητικό βραβείο σε Αδαλακη ως ένας από τους πρώτους πεσόντες του πτωχοπροδρομισμου των Θεσσαλονικέων και σε 2-3 βραβεία σε αυτούς που έφυγαν νωρίς
Επειδή θέλει χορηγούς για όλα αυτά προτείνω μια πρώτη επαφή με Βλαση Τσάκα και νερά Κανταντανια
Σκούφοι και Ξεσκούφωτοι
Λείπουν πλέον τα απλά ή λαϊκά εστιατόρια από τους σκούφους.
Παλιά είχαμε και Κοντοσώρο, Ναουμίδη, Θωμά, Γαστοδρόμιο, Μπουκαδούρα, Χαρούπι, Γράδα, Μαύρη Θάλασσα, Μαρίνα, Clochard, κλπ. και πιο απλά.
Τα μόνα που φαινόταν απλά είναι το Ches στην Ίο .... σεφ Τσιοτίνης.... false alarm και το Grandma'
Αντιγράψαν τα Michelin .... και δώσαν και κανένα ακόμα.
Και πολύ Sani, μα τόσο πολύ Sani πια ... ούτε σανό να τρώγαμε.
Βραβείο ***κοινού*** Βeefbar Μύκονος !
Το οποίο είναι αλυσίδα στο εξωτερικό.
Το αντίστοιχο στον Αστέρα είναι μαγαζάρα με φοβερή διακόσμηση και κρέας.... απλά.
Αλλά βραβείο κοινού, τστστσ ποιο Μονακό.....
No more comments .... μετά αρχίζουν τα Γαλλικά.
Πολλοί καλοί πλέον ξεσκούφωτοι.
Μήπως να κάνουμε δικά μας βραβεία Tavernohoros ;
Να δώσουμε τα βραβεία μας διαδικτυακά και να τα στείλουμε στα εστιατόρια.
Επιτροπή , VTP, ΘΟΥ-ΒΟΥ, Tsimp, Δοκιμαστής, Thanassis, Γιατράνκα, Piroski, ΑG ψήφος εξωτερικού, πρόεδρος ο ταβερνοαλάνι φυσικά.
.... πλάκα κάνω ... αλλά μήπως .... ;
Να δώσουμε ο καθένας 10 επιλογές σε 4-5 κατηγορίες και το αποτέλεσμα να είναι τα ετήσια βραβεία μας.
παντως έκαναν σοβαρή έρευνα οι Tik tokers
Pulao Rice, Garlic Naan (αν τρως σκόρδο ή απλό), Tikka Masala κοτόπουλο, Butter Chicken, Korma, Mandras.
Αν σας αρέσει το καυτερό πάρε λίγο καυτερό. Το πολύ είναι πάρα πολύ.
Πιο πολύ αναφέρομαι στην επικοινωνιακή διαχείρηση του προστίμου μέσω των ΜΜΕ (οι άξιοι ελεγκτές τιμωρήσαν τους παραβάτες άρα το κράτος /κυβερνηση δουλεύει καλά )
Αν ισχύει το δεύτερο σενάριο τότε διαφωνώ με το σκεπτικό σου, για τους εξής λόγους:
α) Το γεγονός ότι πολλοί από εμάς βιώνουμε στην καθημερινότητα μικρές ή μεγάλες αδικίες από την μη ορθολογική/αξιοκρατική/δίκαιη λειτουργία του κράτους, δεν με οδηγεί ως καταναλωτής στο να νιώσω συμπόνοια για ένα μαγαζί αν αυτό με κοροϊδεύει σκόπιμα.
β) Αντιπροτείνεις την επίπληξη αντί του προστίμου, αλλά ειδικά στην Ελλάδα όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν βέλτιστα όπως αναφέρεις στο σχόλιό σου, και όπου ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας αδιαφορεί επιδεικτικά για τις επιπλήξεις όσες φορές και αυτές να τους επιδοθούν, δεν βλέπω πως αυτή η πρόταση θα μειώσει τις παραβάσεις. Αντίθετα, νομίζω ότι όσο πιο ελαστικός είναι ο μηχανισμός, τόσο πιο πολύ το καταχρώνται αυτοί που έχουν αποφασίσει να παρανομούν συστηματικά εις βάρος των υπολοίπων, και δυστυχώς δεν είναι λίγοι και έτσι εξωθούν τους τίμιους στα άκρα. Έχουμε πολλά παραδείγματα στην εστίαση όπου η απλή επίπληξη δεν λειτούργησε και τόσο καλά, βλέπε το κάπνισμα όπου μόνο με τον φόβο των προστίμων κάτι έγινε επιτέλους (αν και μετά τον COVID γίνονται βήματα προς τα πίσω), τη φοροδιαφυγή, την αδήλωτη εργασία, κτλ.
Όλο αυτό αποτυπώνεται σε δελτίο τυπου προς τα ΜΜΕ 😂
Υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία Τουριστικής αστυνομίας που μοιράζει πρόστιμα αν δεν υπάρχει το μενού αναρτημένο στα αγγλικά και άλλη ομάδα που ελέγχει αν υπάρχει κατάλογος σε γραφή μπραιγ (με αντίστοιχο πρόστιμο )
Προφανως είμαι υπέρ της τήρησης των νόμων αλλά μιλάμε για θλιβερη κατάσταση ….
https:
Όπως μάς λέει ο κ. Νυφούδης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κουζίνα, όπως άλλωστε και στα άλλα εστιατόριά του.
«Ο Ασημάκης Χανιώτης, ο σεφ που έχει κερδίσει αστέρι Michelin στο Λονδίνο, θα είναι executive chef σε αυτόν τον ιστορικό χώρο. Ωστόσο, το μενού δεν θα είναι μόνο για λίγους και δεν θα είναι μεγάλο, καθώς θέλουμε να είναι όλα φρέσκα. Το Tiffany’s θα ανοίγει από τις 8 το πρωί για καφέ και brunch και θα συνεχίζουμε. Το φαγητό θα έχει βάση το κρέας, ενώ φέρνουμε μια ψησταριά με σούβλες από την Αγγλία, που θα είναι ένα νέο στοιχείο στην καρδιά της πόλης. Ένας σεφ με αστέρι Michelin θα σερβίρει σούβλες…», τονίζει ο κ. Νυφούδης και προσθέτει ότι έμφαση θα δοθεί και στον οινικό χαρακτήρα του μαγαζιού, με ελληνικές και ξένες ταμπέλες κρασιών.
https:
Γύρου Θεσσαλονίκης /αθηναιικου σουβλάκι
https:
https:
Υποψιαζόμαστε ποιο είναι;
Θυμάμαι σε μια συνέντευξη τον γνωστό Σταγκίδη, οταν είχε ανοίξει το μαγαζί του στην Αθήνα, τον είχαν ρωτήσει σχετικά και απάντησε "
Υ.
Πιστεύω ότι ο Παπουτσάκης έχει κάθε δικαίωμα μιλωντας σαν καταναλωτής/πελατης, να χαρακτηρίζει την Θεσσαλονίκη πιο φθηνή από την Αθήνα.
Αν πάμε με τον Παπουτσάκη για τσίπουρο στο καφενείο του Θοδωρα θα δώσουμε max 20 euro /ατομο αν πάμε στο Λεσβιον στην Αθήνα θα δώσουμε 30/ατομο με τα ίδια περίπου πιάτα και ποτά
Επισης ως εστιάτορας μπορεί να χρεώνει τα κεφτεδάκια 18 ευρώ σύμφωνα με τα κόστη του και το προσωπικό που απασχολεί νόμιμα. Ένας άνθρωπος παλιός στον χώρο που εκτιμούσα πολύ κάποτε μου έλεγε :
Να μην δουλεύω και να κλείσω το καταλαβαίνω, αλλά να δουλεύω και να κλείσω αυτό δεν το καταλαβαίνω με τίποτα
Πραγματικά αν δεν ενοχλείται κανείς με τέτοια κοροιδία ε vanitas vanitatum, et omnia vanitas...
O Μανώλης Παπουτσάκης, Chef & Co-owner στα εστιατόρια Χαρούπι, Δέκα τραπέζια και Pharaoh δήλωσε : "
και συμπλήρωσε "
Για όποιον θέλει να διαβάσει όλες τις δηλώσεις:
https:
Πλήρωσα 4.
Μετά μου "
Όντας 60+ μου κακοφάνηκε.
Ευτυχώς λόγο κιλών στις ταβέρνες δεν προβλέπετε να τρώω πόρτα.
Τρέμετε λιπόσαρκοι....!!!
https:
https:
Την ετοίμασε η παρέα μου, με πηγή έμπνευσης την "
Με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω όλη την κοινότητα που έχει φτιαχτεί εδώ, για το μεράκι και τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Προσφυγάκια πρέπει να είναι
Έχει παρατηρηθεί ότι κάποια καφενεία της Θεσσαλονίκης ονομάζουν "
Έχουμε φωτό από αυτούς τους "
Γνωρίζει κανείς/καμία τι ψάρι είναι; Δεν μου φαίνεται ούτε για γοβιό, ούτε για σαλούβαρδο, ούτε για νταούκι, αλλά είναι κοντά γευστικά.
Η εκμετάλλευση (όχι - τουλάχιστον για την ώρα - κακώς εννοούμενη) αυτών των πεδίων, όπως το φαγητό, η μουσική, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση κ.
Όπως και παντού σχεδόν, έτσι κι εδώ, σε αυτή την εκμετάλλευση (που εννοώ "
Σε αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, προσωπικά εκτιμώ ως ιδιαίτερα σημαντική την ύπαρξη ενός μέσου όπως το παρόν (με βάση την ίδια την κοινότητα), το οποίο αξιοποιεί έναν απ' τους όλο και περισσότερους τρόπος διάδοσης της πληροφορίας (σε ένα περιβάλλον ινσταγκραμικής προβολής των πάντων), μιας πληροφορίας η οποία κινείται οριζόντια, αφήνοντας -εν πολλοίς και στο μέτρο του δυνατού- απέξω πρακτικές χειραγώγησης οι οποίες επιχειρούνται στα περισσότερα σχεδόν κραταιά μέσα που γνωρίζω.
Έχοντας την πληροφορία ή και καμιά φορά ρισκάροντας, τουλάχιστον ας γεμίζουν τα στομάχια μας, πρωταρχικώς, με ειλικρίνεια. Αν μας αρέσει ή όχι το αποτέλεσμα, είμαστε εδώ για να το συζητάμε :)
* Η "
Πέρα από αυτό, συμφωνώ με το πνεύμα του ποστ, και έχω ρίξει άπειρο κράξιμο σε μαγαζιά αυτού του ύφους, συχνά όμως, όχι δικαίως. Στην τελική σε μεγάλο βαθμό φταίει και η δικιά μου ανεπάρκεια να κρίνω τέτοιου είδους μαγειρική, καθώς δεν έχω ιδέα, με αποτέλεσμα 9 στις 10 φορές οι γεύσεις να μου φαίνονται ασύνδετες. Άλλοι άνθρωποι που είναι μυημένοι σε αυτή την κουζίνα έχουν πολύ καλύτερα κριτήρια από εμένα. Προσωπικά, καθώς ανήκω στα μεσαία στρώμματα εισοδηματικά, τα ρίσκα που θα πάρω για να δοκιμάσω τέτοια κουζίνα είναι λίγα, επομένως δύσκολα θα μπορέσω να "
Όπως κορυφαίο είναι ένα μοιρολόι του Πετρολούκα Χαλκιά (που απο μουσικολογικής άποψης δεν είναι καθόλου απλό, αλλά σίγουρα είναι άκρως λαϊκό), κορυφαίο είναι και ένα πολυτροπικό έργο του Igor Stravinsky. Για να εκτιμήσεις σε πολλαπλά επίπεδα και τα 2, χρειάζεται αντίστοιχη "
Αφήνοντας αυτό στην άκρη όμως, καθώς είμαι μια ζωή βλάχος και κρεατοφάγος, και ξοδεύω το μισό μου εισόδημα στην κρεατοφαγία, θεωρώ πως έχω πολύ καλό κριτήριο στα κρέατα. Όταν λοιπόν σε ένα γκουρμέ εστιατόριο μου φέρουν ένα πιάτο που μοιάζει με το μωρό από το Eraserhead, και έχει μια περιγραφή τύπου "