Εικόνες (9)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το γλωσσάρι του πατσά, σελ. 1/2
Το γλωσσάρι του πατσά, σελ. 2/2
Γιορτή τσιγαρίδας (pure cholesterol) στο χωριό Δίλοφο (950 μέτρα υψόμετρο) του Δήμου Βοΐου Κοζάνης
Βλέπε καρτέλα "Σχόλια" με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2023 για την ορθή ερμηνεία του γραφήματος
ΠΟΕΣΕ Ψήφισμα 16 Νοεμβρίου 2021
Όπως μάς λέει ο κ. Νυφούδης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κουζίνα, όπως άλλωστε και στα άλλα εστιατόριά του.
«Ο Ασημάκης Χανιώτης, ο σεφ που έχει κερδίσει αστέρι Michelin στο Λονδίνο, θα είναι executive chef σε αυτόν τον ιστορικό χώρο. Ωστόσο, το μενού δεν θα είναι μόνο για λίγους και δεν θα είναι μεγάλο, καθώς θέλουμε να είναι όλα φρέσκα. Το Tiffany’s θα ανοίγει από τις 8 το πρωί για καφέ και brunch και θα συνεχίζουμε. Το φαγητό θα έχει βάση το κρέας, ενώ φέρνουμε μια ψησταριά με σούβλες από την Αγγλία, που θα είναι ένα νέο στοιχείο στην καρδιά της πόλης. Ένας σεφ με αστέρι Michelin θα σερβίρει σούβλες…», τονίζει ο κ. Νυφούδης και προσθέτει ότι έμφαση θα δοθεί και στον οινικό χαρακτήρα του μαγαζιού, με ελληνικές και ξένες ταμπέλες κρασιών.
https:
Γύρου Θεσσαλονίκης /αθηναιικου σουβλάκι
https:
https:
Υποψιαζόμαστε ποιο είναι;
Θυμάμαι σε μια συνέντευξη τον γνωστό Σταγκίδη, οταν είχε ανοίξει το μαγαζί του στην Αθήνα, τον είχαν ρωτήσει σχετικά και απάντησε "
Υ.
Πιστεύω ότι ο Παπουτσάκης έχει κάθε δικαίωμα μιλωντας σαν καταναλωτής/πελατης, να χαρακτηρίζει την Θεσσαλονίκη πιο φθηνή από την Αθήνα.
Αν πάμε με τον Παπουτσάκη για τσίπουρο στο καφενείο του Θοδωρα θα δώσουμε max 20 euro /ατομο αν πάμε στο Λεσβιον στην Αθήνα θα δώσουμε 30/ατομο με τα ίδια περίπου πιάτα και ποτά
Επισης ως εστιάτορας μπορεί να χρεώνει τα κεφτεδάκια 18 ευρώ σύμφωνα με τα κόστη του και το προσωπικό που απασχολεί νόμιμα. Ένας άνθρωπος παλιός στον χώρο που εκτιμούσα πολύ κάποτε μου έλεγε :
Να μην δουλεύω και να κλείσω το καταλαβαίνω, αλλά να δουλεύω και να κλείσω αυτό δεν το καταλαβαίνω με τίποτα
Πραγματικά αν δεν ενοχλείται κανείς με τέτοια κοροιδία ε vanitas vanitatum, et omnia vanitas...
O Μανώλης Παπουτσάκης, Chef & Co-owner στα εστιατόρια Χαρούπι, Δέκα τραπέζια και Pharaoh δήλωσε : "
και συμπλήρωσε "
Για όποιον θέλει να διαβάσει όλες τις δηλώσεις:
https:
Πλήρωσα 4.
Μετά μου "
Όντας 60+ μου κακοφάνηκε.
Ευτυχώς λόγο κιλών στις ταβέρνες δεν προβλέπετε να τρώω πόρτα.
Τρέμετε λιπόσαρκοι....!!!
https:
https:
Την ετοίμασε η παρέα μου, με πηγή έμπνευσης την "
Με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω όλη την κοινότητα που έχει φτιαχτεί εδώ, για το μεράκι και τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Προσφυγάκια πρέπει να είναι
Έχει παρατηρηθεί ότι κάποια καφενεία της Θεσσαλονίκης ονομάζουν "
Έχουμε φωτό από αυτούς τους "
Γνωρίζει κανείς/καμία τι ψάρι είναι; Δεν μου φαίνεται ούτε για γοβιό, ούτε για σαλούβαρδο, ούτε για νταούκι, αλλά είναι κοντά γευστικά.
Η εκμετάλλευση (όχι - τουλάχιστον για την ώρα - κακώς εννοούμενη) αυτών των πεδίων, όπως το φαγητό, η μουσική, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση κ.
Όπως και παντού σχεδόν, έτσι κι εδώ, σε αυτή την εκμετάλλευση (που εννοώ "
Σε αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, προσωπικά εκτιμώ ως ιδιαίτερα σημαντική την ύπαρξη ενός μέσου όπως το παρόν (με βάση την ίδια την κοινότητα), το οποίο αξιοποιεί έναν απ' τους όλο και περισσότερους τρόπος διάδοσης της πληροφορίας (σε ένα περιβάλλον ινσταγκραμικής προβολής των πάντων), μιας πληροφορίας η οποία κινείται οριζόντια, αφήνοντας -εν πολλοίς και στο μέτρο του δυνατού- απέξω πρακτικές χειραγώγησης οι οποίες επιχειρούνται στα περισσότερα σχεδόν κραταιά μέσα που γνωρίζω.
Έχοντας την πληροφορία ή και καμιά φορά ρισκάροντας, τουλάχιστον ας γεμίζουν τα στομάχια μας, πρωταρχικώς, με ειλικρίνεια. Αν μας αρέσει ή όχι το αποτέλεσμα, είμαστε εδώ για να το συζητάμε :)
* Η "
Πέρα από αυτό, συμφωνώ με το πνεύμα του ποστ, και έχω ρίξει άπειρο κράξιμο σε μαγαζιά αυτού του ύφους, συχνά όμως, όχι δικαίως. Στην τελική σε μεγάλο βαθμό φταίει και η δικιά μου ανεπάρκεια να κρίνω τέτοιου είδους μαγειρική, καθώς δεν έχω ιδέα, με αποτέλεσμα 9 στις 10 φορές οι γεύσεις να μου φαίνονται ασύνδετες. Άλλοι άνθρωποι που είναι μυημένοι σε αυτή την κουζίνα έχουν πολύ καλύτερα κριτήρια από εμένα. Προσωπικά, καθώς ανήκω στα μεσαία στρώμματα εισοδηματικά, τα ρίσκα που θα πάρω για να δοκιμάσω τέτοια κουζίνα είναι λίγα, επομένως δύσκολα θα μπορέσω να "
Όπως κορυφαίο είναι ένα μοιρολόι του Πετρολούκα Χαλκιά (που απο μουσικολογικής άποψης δεν είναι καθόλου απλό, αλλά σίγουρα είναι άκρως λαϊκό), κορυφαίο είναι και ένα πολυτροπικό έργο του Igor Stravinsky. Για να εκτιμήσεις σε πολλαπλά επίπεδα και τα 2, χρειάζεται αντίστοιχη "
Αφήνοντας αυτό στην άκρη όμως, καθώς είμαι μια ζωή βλάχος και κρεατοφάγος, και ξοδεύω το μισό μου εισόδημα στην κρεατοφαγία, θεωρώ πως έχω πολύ καλό κριτήριο στα κρέατα. Όταν λοιπόν σε ένα γκουρμέ εστιατόριο μου φέρουν ένα πιάτο που μοιάζει με το μωρό από το Eraserhead, και έχει μια περιγραφή τύπου "
Έχουμε, σήμερα ειδικά, τις νεοταβέρνες που λανσάρουν μενού με πολύ ιδιαίτερα πιάτα, με κοπές, "
Εντάξει, να δεχτώ ότι η μαγειρική μπορεί να γίνει ποοολύ περίπλοκη, και μπράβο της. Όλοι όμως έχουμε φάει ένα απλό πιάτο χειροποίητα κεφτεδάκια ή ένα ψητό ψάρι ή ένα κατσικάκι γάστρας-λουκούμι ή μια ταπεινή καλή πανσέτα στα κάρβουνα, που μας έφτασαν στην απόλυτη απόλαυση. Συγγνώμη, αλλά έτσι νιώθω και χωρίς να είμαι κάνας σαβουροφάης. Και νομίζω πως όλοι που ψάχνουν τις γκουρμεδιές, στην πραγματικότητα κάποια χρόνια πριν "
Που θέλω να καταλήξω. Γούστο σας και καπέλο σας να κυνηγάτε το εξεζητημένο και να πληρώνετε για αυτό. Απλά σκεφθείτε μήπως δεν δικαιολογείται τόση υπεροψία από τα γκουρμέ μαγαζιά, για να προσφέρουν κάτι που ίιιισως να μπορεί να συγκριθεί σε απόλαυση με κάτι πολύ πιο απλό, πιο ταπεινό που φάγαμε. Δεν είναι ότι ανακάλυψαν τον τροχό και θα μας φτάσουν σε άλλα επίπεδα απόλαυσης οι "
Επειδή οι σεφ θέλουν να λένε πως η μαγειρική είναι τέχνη, φανταστείτε έναν ζωγράφο να αναλύει τον πίνακά του μιλώντας για πιτσιλιές μπλε κοβαλτίου κάπου στην άκρη του πίνακα και υφές λευκού με τρία διαφορετικά πινέλα.
Τις προάλλες ψάχναμε καλό εστιατόριο για την επέτειό μας με την κυρά. Τσεκάραμε και περάσαμε από διάφορα προσεγμένα μαγαζιά με κάτι μενού εξεζητημένα, όπου δεν έβρισκες πιάτο χωρίς 1) κάτι γλυκό ανάμεσα στο φαγάκι σου, 2) κάτι που ήθελε γκουγκλάρισμα, 3)
Απλά λέω, ειδικά για ένα site που ξεκίνησε ως λαϊκό και με σκοπό να ανακαλύπτει/αναδεικνύει τα τίμια λαϊκά μαγαζιά και τα εστιατόρια που δεν σε κοροϊδεύουν, ίσως να το είχαμε κι αυτό στο μυαλό μας, να εντοπίζουμε τη δηθενιά.
Αλλά τα λέω εγώ αυτά, που από κοπές ξέρω μόνο που κόβαμε τον πατσά με ψαλίδι στο χωριό μου...
υγ. πέρα από αυτά και φίλοι αρχιτέκτονες ρίξανε αρκετό κράξιμο για την κατασκευή, γιατί τουλάχιστον από την μια πλευρά ανεβαίνοντας στον όροφο βρίσκεις σε δοκάρι.
https:
Speachless ... ο νεαρός ονειρεύεται Milos ... δεν ήξερα ότι έψαχνε επενδυτή.
PR ψάχνει από ότι φαίνεται.
@All
Επιτέλους Pret A Manger και ξεκινά από Θεσσαλονίκη.
https:
Ήρθε η ανάπτυξη !!!
Ήρθε για να μείνει στα εστιατόρια
Εκτός άπο τα 2 εστιατόρια έχει κ street food
Σύντομα θα ανοίξει fine dining με executive 3 αστερο ξένο chef
Ξεκίνησαν κουβέντες για να μπορούν οι Αθηναίοι να τρώνε κ αυτοί τις καλύτερες γαρίδες του κόσμου
Respect.
Ενημερωμένος βλέπω και στα κουτσομπολιά !
Η Cherchez la femme είναι 10 χρόνια μεγαλύτερη του και πολύ εντυπωσιακή.
Η κεφαλαιοποίηση του είναι κληρονομιά από τον παππού του ο ίδιος δηλώνει πέραν των ναυτιλιακών - restaurateur με 2 εστιατόρια. Το πρώτο μάλιστα ταβέρνα παλιά και ιστορική.
Το δεύτερο make look & be pompous.
Όπως πολύ σωστά λες το να τον βάλουν και Ν1 σεφ είναι το λιγότερο άκομψο.
Μεταξύ μας, ο προσφιλής εστιάτορας δεν κατάλαβε ποιος είναι και τι κάνει ο συνοδός της ξανθιάς. Δεν του πέρασε από το μυαλό καθόλου δε ότι μπορεί να πήγε να φάει γιατί θέλει να τον αγοράσει μελλοντικά.
Πήγαν να φάνε μόνοι τους...
Κάπως έτσι δεν πήρε το πρώτο του εστιατόριο ;
Μην του το χαλάσεις, άστον με την ανάμνηση της ξανθιάς.
Ma que bella που θα έλεγε και αυτός .... Γαλλικά δεν ξέρει.
Καλη χρόνια επίσης το chef power είναι αστείος θεσμός συμφωνώ επίσης γιατί είναι νουμ 1 φέτος ο Παύλος Κυριακής (ποιος το αποφασίζει και με ποια κριτήρια )
,
Καλή χρονιά με υγεία !
Τα media Αθηνόραμα, FNL, είναι επιχειρήσεις και έχουν έσοδα από διαφημίσεις, σπόνσορες, EOT, εταιρείες ΗΟRECA και ποτών, κλπ.
Έμεσα ή άμεσα είναι εκ του αποτελέσματος προφανές ότι υπάρχει υποκειμενική- κατευθυνόμενη πιο σωστά προβολή συγκεκριμένων εστιατορίων.
Άποψη μου είναι ότι Μούργα, 10 τραπέζια, κλπ. που αναφέρθηκαν έχουν προκλητικά προνομιακή προβολή.
Αν δεν το είδατε, δείτε το,
https:
Ο σεφ ενός από τα παραπάνω ψηφίστηκε 16ος καλύτερος σεφ στην Ελλάδα και ο Pronzato 18ος, ο Ευαγγέλου 17ος … άνευ άλλου σχολίου.
Ο Σωκράτης ο Μπεληγιάννης του Mαιτρ & Μαργαρίτα δεν χωρούσε στους 100.
Ο Αντώνης Μουστάκης του Extravaganza δεν χωρούσε στους 100.
Ο Στέργιος ο Σούσουρας λέτε να είναι συνωνυμία ;
Iδιοκτήτης στο Τριζόνι είναι ο 96ος καλύτερος σεφ και μάλιστα new entry ! No comment.
Πότε πήγε κάποιος στο Τριζόνι και τον είδε να μαγειρεύει ; Και δεν κρίνω ότι δεν ξέρει μπορεί και να ξέρει που προσωπικά αμφιβάλλω.
Πέραν της πλάκας καλό κάνουν που υπάρχουν αυτοί οι θεσμοί, θετικό το πρόσημο αλλά μερικές φορές έλεος.
ΥΓ.
Από ότι ξέρω τρώνε τζάμπα … και αυτό αμοιβή είναι.
Ανέκδοτο των εορτών.
Στην Αθήνα άνοιξε ένα καινούργιο εστιατόριο που έχει διαφημιστεί πολύ. Το είχα στην bucket list (το έβγαλα μετά από υπόδειξη φίλου που πήγε). Έχει πρόσφατη κριτική και εδώ.
Πάει ένα ζευγάρι για φαγητό σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης παραγγέλλουν εκλεκτά εδέσματα και καλό κρασί, ο εστιάτορας έχει εντυπωσιαστεί από την ξανθιά κυρία που είναι πανέμορφη. Αναρωτιέται που την ξέρω, που την ξέρω….
Τον φωνάζει ο εν λόγο κύριος ξέρεις εγώ ποιος είμαι τον ρωτάει, δεν ξέρω του λέει …. γοητευμένος ο προσφιλής εστιάτορας με την ξανθιά την κοιτάει στα … μάτια. Βρε πια είναι βρε πια είναι.
Η Μενεγάκη δεν είναι, πως την λένε την άλλη…. η Σκορδά δεν είναι…. να μιλάει ο κύριος έχω ένα φοβερό καινούργιο μαγαζί με κρασάρες, με μενού από σεφ με Michelin, να έρθεις Αθήνα σε περιμένω κλπ.
Μπίρι μπίρι τζάμπα το τραπέζι ήθελε και έταζε PR.
Εξαιρετικό γούστο στην ξανθιά βέβαια.
Ρωτάω και εγώ δεν κέρασες τίποτα βρε αποτυχημένε Δον Ζουάν …
Κέρασε ένα κρασί από την καρδιά του και μια φλογερή ματιά από ότι μου είπανε άλλοι.
Μαγαζιά από Θεσσαλονίκη και όχι μόνο που ξέρω πολύ καλά και νοοτροπίες ιδιοκτητών και μιλάω μαζί τους μπορω να σου πω ότι δεν έχουν δώσει ποτέ ούτε ευρώ για χρυσό σκούφο η top notch η F&
Ξέρω τουλάχιστον 15-20
Μαγαζιά που δεν έχουν δώσει επι σειρά ετών αμοιβή για τα βραβεία τους αναφέρω χαρακτηριστικά Μούργα, Τριζονι (Χαλκιδική) 10 τραπεζια και πολλά ακόμα αλλά ας μην τα γράφω εδώ θα άρα στείλω με mail
Το F&
Έχει κάποιες μεγάλες εταιρίες κυρίως F&
Η εκδήλωση βράβευσης καλύπτεται 100% από τους χορηγούς
Τα έξοδα ταξιδιών έχουν χορηγό κάποια αεροπορικά
Επιμένω ότι το σύστημα ειναι πιο απλό από ότι φαίνεται και δεν κρύβει κάτι άλλο πέρα από pr, προσωπικές συμπάθειες η αντιπάθειες δεν υπάρχει ανταπόδοση ούτε υποχρέωση ανταπόδοσης (τώρα αν εννοείς αν τρώνε δωρεάν όταν πάνε εκεί κατά 90% συμβαίνει αλλά δεν το βρίσκω μεμπτό)
Όποτε το αφήγημα αυτό δεν στέκει
Δεν ξέρω γιατί μπήκε ενα μαγαζί τύπου Ανδρέα στα βραβεία και συνεχιζει να βραβεύεται ,
Θα αποφύγω προς ώρας να αναφέρω ονόματα για ευνόητους λόγους, κρίμα πάντως που μέχρι στιγμής ένα τοπόσημο της πόλης φθίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα
ΚΡΕΑΣ (πλην γύρου):
S Tier:
- ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ (σταθερά, δεν χρειάζονται σχόλια)
Α Tier:
- ΒΕΡΓΕΣ ΛΑΓΕΣ (παρ' όλη την αντιπάθεια και τις ενστάσεις και την διακύμανση, όταν είναι καλό είναι ΠΟΛΥ καλό)
- ΟΨΟΠΟΙΩΝ ΜΑΓΓΑΝΕΙΑΙ
- L' ALBERO DE LA VITA (Τα 2 τελευταία χάνουν το S Tier, λόγω του ψησίματος σε αέριο αντί για κάρβουνο, το ότι ενώ έχουν καλές κοπές δεν φέρνουν τις κορυφαίες, και επειδή σε γλυκά σαλάτες κτλ. βαράνε στην τιμή χωρίς το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται).
B Tier:
- ΣΟΥΜΑΚΙ (ενώ θεωρώ το πρόβατό του σαν πρώτη ύλη μέτριο, και είμαι κάθετος προς αυτό, έχει γενικά πολύ καλή και προσεγμένη κουζίνα).
- ΜΕΔΟΥΛΙ (σε κάθε επίσκεψη οι εντυπώσεις μου είναι και λίγο χειρότερες, αλλά θεωρώ πως είναι από τις καλύτερες επιλογές της πόλης για ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ. Όχι τεμάχια - μερίδες).
- ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ (απλά λαϊκά πράγματα, αλλα φτιαγμένα με μεράκι από πολύ καλούς και τίμιους ανθρώπους)
-Θα μπορούσα να προσθέσω καμιά δεκαριά ακόμα εδώ αλλά αυτά μου έκαναν εντύπωση το '
ΓΥΡΟΣ:
S Tier:
- ΕΞΠΡΕΣ (σταθερά, δεν χρειάζονται σχόλια)
A Tier:
- ΖΑΜΠΕΤΟΓΛΟΥ (Εξαιρετικά τα πάντα και χειροποίητα. Χάνει από το ψήσιμο στο αέριο)
- ΠΑΝΟΣ (Spicy χειροποίητος γύρος, κάρβουνο στα υπόλοιπα)
B Tier:
- ΚΩΣΤΑΣ (Σταθερή αξία, καλός ημιχειροποίητος γύρος)
- ΤΣΟΜΠΑΝΟΣ (δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά είναι ο καλύτερος ανατολικά σε "
- JUNIOR (Λαϊκός, φτηνός, πάνω από το μέσο όρο)
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
S tier:
- ΔΗΜΟΣ (Σταθερά, δεν χρειάζονται σχόλια)
- ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Φουλ ποιότητα, ασυναγώνιστη μπουγάτσα τυρί)
A Tier:
- BOUGATSART (Δυνατό entry)
- ΜΠΑΝΤΗΣ (ιστορικό μαγαζί, ενδιαφέρουσα μπουγάτσα κιμά με κόκκινη σάλτσα)
Β Tier:
- Μπουγατσάδικο (καθαρή χειροποίητη μπουγάτσα, ευχάριστη έκπληξη)
- Πολλά ακόμα θα μπορούσαν να προστεθούν εδώ αλλά αυτό για το 2023
ΨΑΡΙ
S tier:
- MΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (σταθερά, χωρίς σχόλια)
A Tier:
- ΜΟΥΡΓΑ (το αγαπημένο μου από τα πιο "
- ΗΛΙΟΠΕΤΡΑ (παρ'
Δεν συνεχίζω γιατί σπάνια τρώω ψάρι έξω
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
S Tier:
- Γ. ΕΛΕΝΙΔΗΣ
Δεν βάζω κανέναν άλλο καθώς υπάρχει πληθώρα ζαχαροπλαστείων που ειδικεύονται σε διαφορετικά πράγματα, αλλά κατά τη γνώμη μου μόνο αυτό αγγίζει αυτιστικά επίπεδα προσήλωσης στην τελειότητα της παρασκευής των λιγοστών τους προϊόντων.
Απωθημένο που δεν έχει δοκιμαστεί: SALONICA RESTAURANT (Είμαι σίγουρος ότι θα πάει high A ή και S Tier όταν το δοκιμάσω).
Τελικά δοκιμάστηκε τριφτή βασιλόπιτα από Ρεσινιώτου και ήταν πολύ καλή . Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας .
Ωραίες επιλογές θα διαλέξω 2 διαφορετικές απο ότι μου προτείνατε
Παλιακή, φρέσκια και τίμια βασιλόπιτα
Το βιετναμεζικο άνοιξε στην Προξένου Κορομηλά 9.
https:
Μπουζουκλερί Ιφιγένεια στο κέντρο.
Καλεσμένος Κυριακή βράδυ.
Αδιανόητη υποκουλτούρα λόγω θαμώνων όχι λόγω μουσικής ή θεάματος.
Πρέπει οι 5/10 να κάπνιζαν.
Άντεξα τον καπνό μια ώρα από υποχρέωση.
Αυτό που δεν μπορούσα να αντέξω ούτε δευτερόλεπτο ήταν να βλέπεις το κάθε αυθάδες τσογλάνι να καπνίζει χωρίς να το ενδιαφέρει ότι απαγορεύεται ή ότι κάποιοι δεν καπνίζουν.
Με τασάκια κλπ όλα σαν τα 80-90s, ντροπή.
Θύμωσα.
ΥΓ.
Πρώην καπνιστής με 3 πακέτα στα ντουζένια μου ημερησίως.
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Τους ρώτησα δε να μου το εξηγήσουν κιόλας.....
Είναι από αυτές τις λέξεις/έννοιες που τις ακούς λες τις ξέρεις και τελικά τις ξέρεις λάθος.
Αντελήφθην το ανάποδο λοιπόν.
Πχ. https:
Ναι έτσι είναι, καταρρέει.
Πιστεύω ότι αν την πρότειναν θα ενδιαφερόταν. Έχει δυνατότητες κτιριακής επέκτασης.
Αν και το ιδανικό σημείο για τέτοιο έργο είναι το λιμάνι, έχει και parking, έρχονται και τα κρουαζιερόπλοια.
Αλλά καλά θα κάνουν να τους προτείνουν ΤΩΡΑ τη Μοδιάνο, μπας και καταφέρουν και την επαναφέρουν, όσο είναι ακόμα καιρός και δεν ερημώσει 100%.
www.
We started with Time Out Market Lisbon in 2014, and since then we’ve opened in New York, Boston, Montreal, Chicago and Dubai (with Porto, Prague, Abu Dhabi, Osaka and some other very cool cities in the pipeline). And now Time Out Market has landed right here in Cape Town…
Έδρα το Λονδίνο από το 1968. Το 95-96 στο Λονδίνο είχαν ένα περιοδικό που έβλεπες τα club, τα events, σε εποχές χωρίς Internet. Ήταν η απόλυτη πηγή ενημέρωσης για διασκέδαση.
Πλέον ψηφιακό. Είναι καλή πηγή ενημέρωσης.
Αναρωτιέμαι αν τους πρότειναν την Μοδιάνο.
Κι εγώ άκουσα φήμες ότι θα ανοίξει ένα σοβαρό Λιβανέζικο σύντομα στην πόλη.
Αυτή ακριβώς είναι πάντως η δουλειά του Sommelier και εφόσον διαθέτει το μαγαζί δεν βρίσκω κανένα λόγο να ιδρώσεις. Μπορείς απλά να του δώσεις 2-3 πληροφορίες και να τον αφήσει να κάνει αυτό που ξέρει. Αρκεί να του δώσεις το εύρος τιμής που θέλεις να διαθέσεις και τι θα φάτε και όλα καλά.
Μπάκολα
Γιαννούλα
Δεληγεωργάκη
Εξπρές
Μαύρη Θάλασσα (ιδιαίτερη μνεία)
Ωραίο βίντεο, μπράβο στα παιδιά.
Δεν έχω ιδέα από σελίδες κλπ, απλά λέω.
Το Casa Cipriani από τον τρόπο που το περιγράφεις μπορεί να μπει στον ταβερνοχώρο. Δεν είναι members-only λέσχη. Βλέπω στο site τους έχουν διάφορα εστιατόρια, δε ξέρω σε ποιο αναφέρεσαι για να το βάλω εγώ, επομένως μπορείς να το προσθέσεις.
Γενικά σε ένα πολύ καλό εστιατόριο ο χρόνος πού χρειάζεται για ένα δείπνο είναι περίπου: για μενού 3 πιάτων 2 ώρες, μενού 5 πιάτων 3 ώρες και μενού 7 πιάτων 4+ ώρες.
Για τις κρατήσεις καλά κάνουν, γνωρίζω άτομα που κάνουν κράτηση σε 3-4 μαγαζιά και πάνε όπου τους έρθει στο τέλος. Τραγικό και με αυτό τον τρόπο κόψανε απλά αυτό τον κόσμο που ούτως ή άλλως δεν θα πήγαινε. Γιατί να κάνεις ζημιά στο μαγαζί σε μέρες αιχμής; (γιατί μόνο για αυτές τις μέρες ισχύει αυτό). Και επίσης αν το ακυρώσεις σαν άνθρωπος επειδή κάτι έτυχε και όχι 1 ώρα πιο πριν τα επιστρέφουν, αλλά δε το λέει κανείς αυτό.
https:
οπότε, προσοχή, γιατί μπορεί τα μαγαζί να κριτικάρει την κριτική σας!! :
Κατ' εμέ σε μαγαζί όπου τα γκαρσόνια κυκλοφορούνε κουστουμαρισμένα και με ακουστικό στο αυτί σαν τίποτε πράκτορες του FBI σοβαρός άνθρωπος οφείλει να μην πατήσει το ποδάρι του. Επομένως, το 20ευρω λειτουργεί ως για '
@AG
Συμφωνώ απόλυτα ... μέχρι σημείου στίξης.
Point taken για τα bar.
Μαθαίνω πολύτιμες πληροφορίες από χρήστες που παρακολουθώ.
Προσωπικά πιστεύω ότι χρήστες όπως ο AG και ο VaretikaTP θα μπορούσαν να συνεισφέρουν πολύτιμη γνώση και προφανώς όχι για καφετέριες ή απλά μαγαζιά που δεν υπάρχει λόγος σχολιασμού.
Για παράδειγμα για το Sips η κριτική μου θα ήταν αρνητική και είναι το Ν1 bar στον κόσμο.
Σχετικά με τα Private μαγαζιά... ήμουν έτοιμος να γράψω για το Casa Cipriani στο Μιλάνο. Μπορείς να μπεις αν μένεις στο ξενοδοχείο ή εάν σε έχουν προσκαλέσει. Κανονικά δεν επιτρέπονται ούτε φωτογραφίες αλλά έχω βγάλει μερικές. Είναι πολύ exclusive με αντίστοιχα στην Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο κλπ. Μπορεί να μην είναι για τον καθένα αλλά δεν αξίζει να δουν και να ακούσουν για μια τέτοια εμπειρία οι χρήστες του tavernohorou ;
Ρητορική η ερώτηση μου, αν συμφωνείς άνοιξε μια καρτέλα. Αν όχι όποιος θέλει πληροφορίες στο Κους Κους
@VTPrologo
Όντως προβοκατόρικο ))
Δεν έχω και χρόνο....
Έχω καμιά για 10-15 μαγαζιά κριτικές και δεν προλαβαίνω.
@All
Σχετικά με το seating.
Στην εποχή μας και δη στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα υπάρχουν εφαρμογές όπως το Fork που επιτρέπουν να κλείσεις μέχρι και εστιατόριο με Michelin μέσω εφαρμογής ή internet.
Για να μπορεί να γίνει αυτό πρέπει να γίνει δέσμευση χώρου και χρόνου.
Με αυτό τον τρόπο γλυτώνεις και το "
Με την εφαρμογή βλέπεις και κλείνεις όταν έχει.
Βέβαια είμαστε σε μια χώρα που πας να πάρεις ταξί ... οι εφαρμογές δεν δουλεύουν... κάτι σαν τον Aντίχριστο αφορισμένες από τους ταξιτζήδες. Πχ. Free now.
Το ίδιο θα γίνει και με τα εστιατόρια, αν και στην Αθήνα κάτι κουνιέται.
Στο εξωτερικό λοιπόν για το dinner έχουν συνήθως 2 seatings, 7-9 και 9-11 όπου συνήθως κλείνει η κουζίνα. Πότε να το βάλει ενδιάμεσα ; Προφανώς κρατάνε λίγα τραπέζια και για walk in.
Στην Ελλάδα το προσωπικό μπορεί να δουλεύει μέχρι να αποφασίσει να τελειώσει την ρετσίνα του κάθε Μήτσος (εμού συμπεριλαμβανομένου), και θεωρούμε όλοι ότι με τον παρά μας μπορούμε και απαιτούμε να έχουμε τα πάντα. Κάπου στην μέση είναι η αλήθεια.
Υπάρχουν μαγαζιά που είναι πολύ μικρά να χωρέσουν την ζήτηση ΠΣΚ και είναι άδεια τις υπόλοιπες μέρες. Λογικό και αναμενόμενο όπως έχετε σχολιάσει, αυτά λοιπόν προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν την απολαβή αυτές τις μέρες.
Επίσης το θέμα αφορά κυρίως τα "
Επιπλέον στο εξωτερικό σε κρατήσεις προτείνουν χρέωση πιστωτικής για την μην παρουσία. Θέλεις να κλείσεις τραπέζι για 4 Σάββατο βράδυ και δεν εμφανίζεσαι δεν πρέπει το εστιατόριο να έχει ένα μέσο πίεσης ή μια ελάχιστη χρέωση ;
Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά ξεκίνησαν από κάτι βίντεο στο TIΚ TOK από έναν μουσάτο νεαρό.
Καινά δαιμόνια !
@All
Άν θέλετε και παρακολουθείτε instagram ακολουθήστε ένα κύριο ονόματι Keith McNally.
Μορφή όπως ο αείμνηστος A. Bourdain. Αυτός μας άφησε το site Roads&
θα δείτε πολλά σχετικά με την λειτουργία ενός δημοφιλούς εστιατορίου και πως το χειρίζονται.
Είναι η επιτομή του επιτυχημένου επιχειρηματία που δεν σπούδασε, που είναι βαθιά μορφωμένος διαβάζοντας και κάνοντας παρέες με ανθρώπους του πνεύματος.
Θα δείτε πως λειτουργεί την «βιομηχανία» του … Baltazar, Minetta Tavern στην Νέα Υόρκη σαν οικογένεια.
Του στέλνουν σημειώματα για την καθημερινή λειτουργία … λένε πολλά και για τους πελάτες αλλά και για την επιχείρηση.
@VTPrologo
και σε είπα δεν έχω χρόνο .... back to reality