γαστρονομικός οδηγός επιβίωσης κοροναϊού Θεσσαλονίκης [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΛοιπά
ΔιεύθυνσηΜένουμε σπίτι
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Λέξεις κλειδιά
Κορονοϊός, #delivery, #take away
Άνοιξε2020
Έκλεισε2022

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Αλάνια, στις δύσκολες στιγμές που θα ζήσουμε τις επόμενες 2 καταθλιπτικές βδομάδες χωρίς ταβέρνες και τσίπουρα, στα σχόλια αυτού του εικονικού καταστήματος επιτρέπεται πειραματικά ο διάλογος, για να μπορούμε να επικοινωνούμε πληροφορίες ποια μαγαζιά θα προσφέρουν ντελίβερι και takeaway (ειδικά για τα μη προφανή μαγαζιά που δεν είχαν ήδη ντελίβερι), ή για να λέμε τον πόνο μας, λόγω στερητικού συνδρόμου.

ΥΓ. αν δεν έχει νόημα το πείραμα αυτό θα διαγραφεί το σημείο, και στο πέρας των έκτακτων μέτρων θα διαγραφεί έτσι και αλλιώς.

Εικόνες (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
Όλα ένα γύρω κλειστά
[εικόνα]
πιτα-μπιφτεκι-σαλτσα χειροποιητα, γιατι θελω να με υιοθετησει η κυρα πιτσα...
[εικόνα]
freedom
[εικόνα]
Και του χρονου με υγεία και με όλα τα μαγαζιά ανοιχτά..
[εικόνα]
Μείναμε σπίτι... Και του χρόνου έξω σε ταβέρνα...
[εικόνα]
Αθάνατος!!
[εικόνα]
Λογότυπο

Σxόλια (204)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Nίκος©
@guru
Υπάρχει γενικό κλίμα αύξησης στα πάντα και "επίθεσης" σε εμβολιασμένους με τη συμπεριφορά τους. Για το Στέκι αν και θαμώνας φανατικός, νευρίασα που δεν έχει μέσα a/c( ακόμα και σήμερα με τον καύσωνα) ενώ παλιά ήταν ψυγείο. Πηγαίνουμε ακόμα όμως λόγω έλλειψης άλλων λύσεων κοντά και vfm που το κρατάει ακόμα.
guru
Προσωπική διαπίστωση ή απλά η ιδέα μου; Όσα μαγαζιά και αν επισκέφθηκα από το άνοιγμα της εστίασης μου φαίνονται ένα ή δύο κλικ ακριβότερα από όσο ήταν πριν, με μόνη εξαίρεση ίσως το στέκι στην κουντουριωτου που φαίνεται να έχει διατηρήσει τις ίδιες τιμές.
Μου κακοφάνηκε που 7 άτομα πληρώσαμε 25 ευρώ το κεφάλι στο Άσυλο, και 2 άτομα με τσίμπημα και αρκετό ομολογουμένως τσίπουρο 32/άτομο στον Μαέστρο. Τα παραδείγματα είναι τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό όταν έγραφα,αλλά αποτελούν μέρος της γενικής εικόνας που εισπράττω
Σταύρος
https://www.voria.gr/article/estiasi-den-anigoun-ton-esoteriko-choro-katastimaton-gia-logous-isotitas
Σταύρος
https://cityportal.gr/estiasi-provlimatismos-gia-ta-metra-i-eikona-sti-thessaloniki/
Σταύρος
https://www.typosthes.gr/thessaloniki/253688_thessaloniki-mono-6-apo-kafe-mpar-estiatoria-tha-apagoreyei-pelates
Σταύρος
Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης:
https://cityportal.gr/katastimata-gia-emvoliasmenoys-kai-mi-oi-tropoi-leitoyrgias/

και η σχετική ανακοίνωση του Estiasi Greece:
https://cityportal.gr/i-estiasi-greece-thetei-vasika-erotimata-gia-tis-amigeis-kai-miktes-epicheiriseis/
Dal
Μόλις ανακάλυψα αυτή την συνομιλία και λυπάμαι που δε συνεβει νωρίτερα.
Σταύρος
Φίλε dokimasti σε ευχαριστώ για τον έπαινο! ... Όσο για τα "κινεζάκια" και το ευρύτερο σόι τους , περιμένω να ανοίξει το υποκατάστημα του Asian House στην Κλεάνθους: για ποικιλία επιλογών στην εφημερία!
dokimastis
"Με μάτια κλαμένα στους δρόμους γυρνώ
μια χαμένη αγάπη ζητάω να βρω
μια χαμένη αγάπη ζητάω να βρω..."

Στέλιος Καζαντζίδης, Μαντουμπάλα

Στο πνεύμα του φίλου Σταύρου θέλω να εκφράσω τον πόνο και την αγωνία μου, γιατί δεν ανοίγουν τα αγαπημένα μου Κινεζάκια- το αγαπημένο μου μαγειρείο China Joy στον Βαρδάρη! Σχεδόν κάθε μέρα που περνώ, ρίχνω μια ματιά να δω μήπως σηκώθηκε το στόρι τους και λειτουργούν, αλλά τίποτα ως τώρα.. :((

Θα μείνω να περιμένω μήπως ανοίξουν στη συνέχεια, φυσικά, αλλά πραγματικά αν δεν τα καταφέρουν ν' ανοίξουν θα μου κοστίσει...
nicksugar3
Επιστροφή στην εργασία για εμάς της εστίασης. Με προσοχή, αποστάσεις και... υπομονή! Θέλουμε λίγο χρόνο για να ρολαρουμε πάλι, η απραξία μας έβγαλε από τον ρυθμό μας.
Θα κλείνουμε το μαγαζί και δεν θα έχουμε -πάλι- που να πάμε για μια μπύρα - που διώχνει την υπερένταση.
Υγεία σε όλους, καλές μάσες!
Lycium
Ευχαρίστως θα πήγαινα Μασσαλία ή Στου Μήτσου ή κάπου ανάμεσα στα δύο.
Koutmatzan
Σε ποιο να πρώτο βγεις..
Lycium
Από μεθαύριο, δεν κρατιόμαστε βλέπω 😉
panos08
Απο αυριο Δευτερα που επιτέλους ανοιγουν οι ταβερνες, νομιζω οτι τις πρώτες μέρες θα υπαρχει ενα προβλημα στο να βρουμε τραπέζι.
Πρότείνω λοιπόν , τουλαχιστον μεχρι να ομαλοποιηθει η κατάσταση, να γράφουμε εδώ τι θα βρίσκουμε όταν πηγαινουμε για φαγητο:ποια μαγαζια έχουν όλα τα τραπέζια τους κρατημένα, ποια έχουν βγάλει πολλά τραπεζια σε δρόμο οποτε μπορεις να βρεις χωρις κρατηση, κ.ο.κ.
ταβερνοαλάνι
Όντως... Όχι τίποτα άλλο, έχουμε ξεσυνηθίσει κιόλας, προβλέπω μερικά ταλαίπωρα εφηβικά μεθύσια στην αρχή μέχρι να ξαναζεσταθεί η μηχανή.
Nίκος©
Δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ για να μας βάλουν λόγω φαγητού και αλκοόλ μετά το άνοιγμα...
ταβερνοαλάνι
Τελικά από Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση (μόνο εξωτερικά τραπέζια), και η άρση κυκλοφορίας από τις 21:00 μεταφέρεται στις 23:00.
Σταύρος
Φτου, ξελευθερια!!!
https://www.iefimerida.gr/ellada/oristiko-anoigei-i-estiasi-stis-4-maioy-me-poly-aystiroys-oroys
AG
@guru likewise!
Ένα μικρό σχόλιο πάνω στην στιχομυθία ταβερνοαλανιού και koutmatzan : το ταβερνοαλάνι έχει απόλυτο δίκαιο. Από την στιγμή που θα πληρωθείς από επιχείρηση εστίασης , έχασες το παιχνίδι. Από την στιγμή που θα πληρώνεσαι με μισθό ή γεύματα από κάποιο περιοδικό / εφημερίδα κτλ , πάλι άρχισε η κάτω βόλτα.
Είναι ελάχιστοι που μπορούν να βγαίνουν δημόσια και να κριτικάρουν εστιατόρια, αλλά συνήθως έχουν λύσει το οικονομικό τους θέμα από άλλες πηγες εσόδων.
Γι'αυτό και γουστάρουμε ταβερνοχώρο !
Koutmatzan
@ταβερνοαλανι μμμ ωραια το εθεσες.Μου αρεσαν τα επιχηρήματα σου.Αλλα ενταξει οπως και να το δουμε αν ειναι αυτο που σου αρεσει μπορεις να δεχτεις ολα τα μειονεκτηματα.Ισως αξιζει να το κανεις για καποιο ξενο περιοδικο ετσι ωστε να μπορεις να δινεις επιλογες για τους ξενους στην Ελλαδα το καλοκαιρι,βεβαια αυξανονται οι απαιτησεις(ξενη γλωσσα και ισως και καποια γνωση πανω στο φαγητο/εστιαση)Φαντασου τωρα να το κανεις αυτο για τους κινεζους :P μωρε λεεςς?
ταβερνοαλάνι
Επαγγελματίας κριτικός εστιατορίων ως μόνιμη εργασία δεν νομίζω να είναι τόσο ευχάριστο όσο ακούγεται!

Καταρχάς είτε θα πληρώνεσαι από κάποιο ενημερωτικό μέσο (free press, κτλ), είτε αν το παίξεις social media influencer θα πληρώνεσαι από τα καταστήματα που σχολιάζεις ή άλλους χορηγούς. Επομένως και στις 2 περιπτώσεις, είναι λίγο δύσκολο να έχεις πραγματικά ελευθερία γνώμης, και ειδικά στην 2η περίπτωση όλες οι κριτικές σου θα είναι στα όρια της διαφήμισης. Προφανώς θα υπάρχουν και εξαιρέσεις, ειδικά αν φτάσεις σε υψηλή αναγνωρισιμότητα.

Δεύτερον, πρέπει να γράφεις ωραία κείμενα, που προσωπικά είναι κάτι που βαριέμαι πολύ, ειδικά αν πρέπει να το κάνω με το ζόρι ή με deadline. Επίσης το κείμενο σου θα πρέπει να εγκριθεί (π.χ. αρχισυντάκτης, ή στην 2η περίπτωση ίσως το κατάστημα).

Τρίτον, μην το φαντάζεσαι ότι πας στα μαγαζιά και τρως χαλαρός με παρέα. Μπορεί να τρως μόνος σου, ή να πρέπει να επισκεφθείς σε μια μέρα 4-5 μαγαζιά συνεχόμενα για να ολοκληρώσεις το άρθρο σου κτλ.

Τέταρτον, υπάρχει μια σχέση αγάπης και μίσους μεταξύ των καταστημάτων και των κριτικών, που θα επηρεάζει μετά και το πως σε αντιμετωπίζουν όταν πας να φας με παρέα (εκτός εργασίας). Σίγουρα πολλές φορές θα υπάρχουν οφέλη και θα έχεις ειδική μεταχείριση (που ίσως δημιουργεί προσδοκίες ανταλλάγματος), αλλά θα υπάρχουν μαγαζιά όπου είσαι ανεπιθύμητος.

Πέμπτον, αν είσαι κοιλιόδουλος όπως εγώ, η παχυσαρκία είναι αναπόφευκτη. Τώρα πως η Ψυχούλη καταφέρνει και είναι λεπτή, δεν το ξέρω.

Συμπέρασμα: η μέγιστη απόλαυση πετυχαίνεται με το ρόλο του απλού πελάτη! Η μαγεία του καλού αλκοόλ και φαγητού, με καλή παρέα και με διάθεση διακοπών ή μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας, δεν αναπαράγεται εύκολα αν ταυτόχρονα δουλεύεις.
Koutmatzan
ξερει κανεις πως μπορει να γινει κανεις κριτικος εστιατοριων και τα λοιπα ? :P
Αν το χομπυ σου γινει η δουλεια σου λενε θα εισαι ευτυχισμενος !!
guru
Εντάξει δε νομίζω να υπάρχει χρήστης του ταβερνοχωρου που να μην θέλει να γνωρίσει AG. @koutmatzan, ο σαμλης ήταν αξιοπρεπεστατος και στο Κολχικο, οπότε υποθέτω ότι και στη Θεσσαλονίκη θα είναι μια χαρά, Έχεις δίκιο ότι υπάρχει έλλειψη.
Μακάρι όταν ανοίξει η εστίαση να μην έχουμε πολλά μαγαζιά στο νεκροταφείο και να στηρίξουμε όσους άντεξαν, για να συνεχίσουν
Αχ πόσο μου έλειψε ένα τσιπουράκι.
IoliAt
@AG και πριν και μετά νομιζω!
AG
@ΙοliAt ξεκινάς δίαιτα ένα μήνα πριν το ταξίδι :)
IoliAt
@mikaela εξέφρασες αυτό που σκεφτόμουν τόσο καιρό για τον AG!! Ιδίως για Λονδίνο, καλύτερος ανταποκριτής κι από τον Ανδρεάδη Συγγελάκη της Ρώμης. Όταν ξαναέρθω Λονδίνο πολύ θα ήθελα να μπορούσα να σε γνωρίσω, AG!
Koutmatzan
@mikaela το εχω στα υποψιν μου το μαγαζι που ανεφερες..αλλα με βαση τη λογικη η χαμηλη ποιοτητα στο σουβλακι πρεπει να ειναι θεμα αγορας/ζητησης..ο γυρος το εχει κερδισει το σουβλακι στην θεσσαλονικη..οποτε αξιζει πιο πολυ να επικεντρωθεις στον γυρο σαν επιχηριματιας..επισης εχουν βαλει και ολοι κοντοσουβλια που παιζει και αυτο ρολο..το σουβλακι αποτελει πλεον μια πεμπτη εκτη επιλογη στο μενου
AG
@mikaela, φιλοι για πάντα !!!
mikaela
Συγγνώμη για το άσχετο σχόλιο -- κάπου ήθελα να εκφραστώ! Τόσα χρόνια παρακολουθώ σχόλια/ φωτό του/της AG: Ζηλεύω!!! Θα τον/την ήθελα φίλο/η μου!!
mikaela
@Koutzaman: Χρόνια τώρα κ εγώ απορώ πώς είναι τόσοοοο δύσκολο να βρει κανείς καλό σουβλάκι στη Θεσ/νίκη (ένα απλό χοιρινό λαιμό να βάζανε παντού!!) --τα περισσότερα άνοστα, άλιπα & στεγνά!! Πρόσφατα --μέσω γνωστής πλατφόρμας-- ανακάλυψα τον Σαμλή, στην Ξηροκρήνη κ επιβεβαιώνω κ τα θετικά που γράφτηκαν εδώ ( https://www.tavernoxoros.gr/?p=t36835 ). Πέρα από το μεγάλο μέγεθος, είναι εξαιρετικό το ψήσιμο, η αναλογία λίπους κ η εν γένει νοστιμιά (έρχονται κ πάντα ζεστά), τόσο στα χοιρινά όσο κ στα του κοτόπουλου (κ οι παντσέτες κ τα σουτζουκάκια πολύ δυνατά), απλά είναι ελαφρώς ανάλατα ενίοτε--αλλά τα προτιμώ έτσι! (Απλά παίρνω πάντα τεμάχια, τα σάντουιτς είναι πολύ ογκώδη άνοστα ψωμιά ή πίτες --εκεί χάνει λίγο, κατ' εμέ)
dokimastis
@ταβερνοαλανι: Είναι φωτογραφική αγγελία για έναν Δοκιμαστή! ;)
ταβερνοαλάνι
πρωταπριλιάτικη αγγελία από Πετρετζίκη:

https://akispetretzikis.com/el/pages/theseis-ergasias

Δοκιμαστής φαγητών :)

Σου αρέσει να δοκιμάζεις οτιδήποτε σου βάζουν μπροστά σου;
Μπορείς να το γυρίσεις εύκολα από μιλφέιγ σε πιτόγυρο;
Έχεις ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο μόνο και μόνο για το φαγητό;
Σου αρέσει το γκουρμέ αλλά και το βρώμικο;
Χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου ως foodie και το μόνο που σκέφτεσαι είναι “Τι θα φάμε μετά;
Tότε η ομάδα μας σε περιμένει! Ψάχνουμε δοκιμαστή φαγητών! laugh

Στείλε μας το βιογραφικό σου καθώς και τον λόγο που θες να γίνεις το αριστερό χέρι του Άκη, στο dokimastis@akispetretzikis.com.


Αρμοδιότητες του Δοκιμαστή φαγητών:

Nα δοκιμάζει μέχρι 50 πιάτα τη μέρα.
Κάθε φορά που δοκιμάζει να λέει "Παναγία μου!".
Να μπορεί να κρίνει αν ένα φαγητό είναι αρκετά sexy.
Να τρώει με το αριστερό, γιατί ο Άκης είναι δεξιόχειρας και δεν θα βολεύει αλλιώς.
Να μασάει την κάθε μπουκιά 30 φορές, ώστε να ενεργοποιούνται όλοι οι αισθητήρες γεύσεις.
Ουαλός
Προσωπικά θεωρώ το χοιρινό σουβλάκι του Γιοκ Μπαλίκ ως ένα από τα λίγα αξιόλογα του κέντρου (μου αρέσει πολύ) και ένα από τα λίγα αξιόλογα είδη του μαγαζιού, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Πρόσφατα έβγαλε και νέο είδος "σουβλάκι Αγίου Προδρόμου", αλλά δεν έχω και ιδιαίτερες προσδοκίες.
Σταύρος
Στο θέμα του σουβλακίου συντάσσομαι με την άποψη του ταβερνοαλανίου και του zisi για το χαμηλό μέσο όρο της Θεσσαλονίκης , με ολίγες φωτεινές εξαιρέσεις του παρελθόντος.
Το καλό σουβλάκι "ουκ έστιν ώδε"!
timos zisis
οσον αφορα τα σουβλακια κατα την ταπεινη μου αποψη η θεσσαλονικη ειναι στα πιο χαμηλα επιπεδα. αν εξαιρεσω τη χρυση εποχη του κωστα (προ δεκαετιας και βαλε) δεν μπορω να σκεφτω κατι αξιοσημειωτο. ισως και ο δασκαλος την ιδια εποχη, αλλα αμφοτεροι πλεον κινουνται σε χαμηλα επιπεδα
dokimastis
@Koutmatzan ενδιαφέρον το θέμα, αλλά δεν έχουμε κάνει διεξοδικά έρευνα. Το έχω στα to do γενικώς.

Πχ. Ο Δάσκαλος στην παπαφη; τα Σουβλαχια στο Ιπποκράτειο; τέλος όπως λέτε ο Κώστας με διάφορα μαγαζιά πχ έχει και πεζόδρομο Καλαμαριά.

Τέλος να πω ότι ενώ μάλλον μιλάμε για Πιάτσα και λίγο βρωμιά και τσικνα, ωραίο σουβλάκι (με φοβερό ψωμάκι) έφαγα στο s*efaga.
Koutmatzan
@tavernoalani ναι και εγω τα ζουμερα σουβλακια προτιμαω..παιζει ρολο μαλλον το κομματι του κρεατος πιο πολυ σε αυτο το θεμα.
Ναι εχεις δικαιο για το σασλικ εχω δοκιμασει(το θεωρω ανωτερο απο το ελληνικο,λογω μαριναδας οπως ειπες) απλα δεν το υπολογιζω στην κατηγορια σουβλακι :p
Εγω θα κανω μια ερευνα για σουβλακια παντως στην πολη
Ξεκινωντας απο σημερα
ταβερνοαλάνι
@Koutzaman από την πλευρά μου δυστυχώς δεν έχω να προτείνω τρομερό σουβλάκι στη Θεσσαλονίκη. Θεωρώ τον μέσο όρο της πόλης πολύ χαμηλό στα σουβλάκια. Μας τρώνε λάχανο πολλές άλλες πόλεις (βλέπε Σέρρες, αλλά θεωρώ και την Αθήνα ανώτερη). Εξαιτίας της γενικής απογοήτευσής μου, δεν το παραγγέλνω συχνά στην Θεσσαλονίκη, επομένως ίσως μου ξεφεύγουν κάποιες καλές εξαιρέσεις και είμαι περίεργος και γω να δω αν κάποια/κάποιος έχει κάτι να προτείνει. Παλιότερα ο Κώστας, ο Γιάννης στην Κλεάνθους, ο Σαββίκος πριν γίνει αλυσίδα, είχαν περισσότερο ενδιαφέρον. Να σημειωθεί ότι είμαι της σχολής όπου το σουβλάκι πρέπει να είναι ζουμερό, και ακόμη καλύτερα αν έχει ατόφιο κομμάτι λίπους και τα κομμάτια είναι παχιά. Δεν μου αρέσει το παραψημένο στεγνό χοιρινό.

Τώρα όσο έγραφα θυμήθηκα ότι μου αρέσει το σουβλάκι στην Λαδόκολα Συκιών https://www.tavernoxoros.gr/?p=t274&t=tx

Επίσης αξίζει να ψαχτείς με τα σασλίκ/saslik, έχουμε μερικά καλά στην πόλη. Είναι τα μεγάλα γεωργιανά/ρώσικα/ποντιακά σουβλάκια, που δεν είναι λιπαρά, αλλά είναι τρυφερά λόγω μαρινάδας. Γράψε "#γεωργιανο θεσσαλονικη" στην αναζήτηση πάνω δεξιά.
Koutmatzan
Έχει μια πολύ ωραία και πρωτότυπη εκπομπή μαγειρικής γαλλικής παραγωγής στην ερτ3!!!

Πώς να ζήσει κανείς στην άγρια φύση όταν οι μόνοι διαθέσιμοι πόροι είναι αυτά που προσφέρει η Μητέρα Φύση; Εκπαιδευτής σε τεχνικές επιβίωσης και λάτρης των ανοιχτών χώρων, ο Τζον Κ. προσκαλεί έναν διάσημο σεφ για να μοιραστεί μαζί του μία αξέχαστη μαγειρική εμπειρία τριών ημερών για κάθε εκπομπή.
Μαζί, φοβούνται κάθε τι ζωντανό εν μέσω προστατευμένων φυσικών περιοχών. Καθ’ όλη τη διάρκεια, ο Τζον και εκείνος ή εκείνη θα μοιραστούν μια ιδιαίτερη στιγμή κοντά στη φύση. Ο κάθε καλεσμένος θα μάθει να αναγνωρίζει φαγώσιμα φυτά και βότανα, πώς να κυνηγά και να ψαρεύει, να φτιάχνει ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο, να ανάβει φωτιά ή να λαξεύει εργαλεία για τα γεύματά τους. Ο καθένας με τη σειρά θα πρέπει να αντιμετωπίζει και μία πρόκληση: να δείξει πως είναι ικανός να παρασκευάσει ένα ωραίο γεύμα με υλικά που προσφέρει το γύρω περιβάλλον.
Στην καρδιά του δάσους, σε κοιλάδες, στα Γαλλικά βουνά ή σε λοφώδεις ακτογραμμές, το Μαγειρεύοντας στην Άγρια Φύση είναι η ευκαιρία να απολαύσετε ένα μοναδικό ραντεβού γευσιγνωσίας, φτιαγμένο από γενναιόδωρους επαγγελματίες σε ένα υπέροχο σκηνικό!
Η σείρα θα ολοκληρώνεται σε 5 επεισόδια.Αφήνω το link:
https://www.ertflix.gr/category/xena-docs/mageireyontas-stin-agria-fysi/
Koutmatzan
Καλήμερα αυστηροί κριτές του ταβερνοχώρου,κανένα καλό σούβλάκι/καλαμάκι στη Θεσσαλονίκη;;;
Εγω θυμάμαι το 2000 ότι ο Κώστας στην Αγίου Δημητρίου έφτιανε καλό αλλά πλέον μου φαίνεται ότι έχει χαλάσει..Επίσης έχω δοκιμάσει απο απομυθοποιημενο Ζυγο στην Σταυρουπολη αρκετες φορες..Και απο Μπέκα έχω φάει αρκέτες φορες(εχει πολλες διακυμανσείς ,ποτε δεν ειναι σταθερο το αποτελεσμα)
ευχαριστώ για το χρόνο σας :D
dokimastis
Μούργα ξεκίνησε λειτουργία take away/ delivery το σ/κ/δ 12-14 Μαρτίου. Στέλνει με τον Green'n'Go. Κατάλογοι στο instagram mourga2016. Παραγγελία με τηλέφωνο στο σταθερό τους, μάλλον ως νωρίς το απόγευμα.
Koutmatzan
https://www.businessdaily.gr/epiheiriseis/8736_antepithesi-ton-mcdonalds-me-11-nea-estiatoria-stin-ellada 11 νεα καταστηματα,21 εκατ επενδυση..Η Ελλαδα και το Βέλγιο ειναι οι μοναδικες χωρες που δεν υποδεχθηκαν ποτε τα mc donalds και οι καταναλωτες προτιμησαν αντιστοιχη εγχωρια εταιρια...Να ομως που τωρα τα Goodys κλεινουν και τα mac ανοιγουν..οι τασεις του φαστ φουντ στην Ελλαδα δείχνουν ολο και πιο πολυ το burger τα τελευταια 5 χρονια αλλα σιγουρα φταιει και η παγκοσμιοποιηση,το ιντερνετ κτλ..Πιστεύω οτι αν παει καλα αυτη η επενδυση θα ρθουνε και αλλες μεγαλες αλυσιδες στην Ελλαδα
dokimastis
Φίλε AG, μήπως μπορείς σε παρακαλώ να μας δώσεις λίγο πιο λεπτομερώς την εικόνα για το τι γίνεται με τον κορωνοϊό Λονδίνο; (αυτό με το deli κτλ.)
ταβερνοαλάνι
@Koutzaman και το Funky Burger έχει ένα θηρίο https://www.facebook.com/FunkyBurgerGR/photos/1040830702954335
Nίκος©
Το boss κάνει αν το ζητήσεις, ειναι και εντυπωσιακό γιατί είναι 300γρ τα μεγάλα μπιφτέκια του στα burger.
Σταύρος
Προς Koutmatzan : μήπως, λέω, μήπως, να του κάμεις δώρο ετούτο;
http://www.skai.gr/news/entertainment/kriti-giati-o-erotas-pernaei-apo-to-stomaxi-pita-gyro-anthodesmi-gia-agio-valentino
Koutmatzan
Γεια σας ταβερνοχωριτες και ταβερνοχωριτισες,ξερετε κανενα μπεργκεραδικο στη θεσσαλονικη που να κανει burger με πολλα μπιφτεκια..εκεινα τα τερατωδεις?θελω να το κανω τουρτα σε εναν κοιλιοδουλο φιλο μου για τα γενεθλια του ..ευχαριστω
ταβερνοαλάνι
Πριν 2 μέρες έπαιξε σε πολλά μέσα η είδηση ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε με κάποιους εστιάτορες (και έγινε θεματάκι που παρέκαμψε τα συνδικαλιστικά όργανα της εστίασης).

Π.χ. https://www.naftemporiki.gr/story/1689217/k-mitsotakis-tessera-epipleon-metra-stiriksis-gia-tin-estiasi

Στα άρθρα ανέφεραν μόνο τα ονόματα των ιδιοκτητών αλλά όχι τα μαγαζιά τους. Στα πλαίσια της βαρεμάρας μιας και είμαστε πλέον σε κατ'οίκον περιορισμό, έφτιαξα μια λίστα με τα καταστήματα των 8 ιδιοκτητών που ήταν στην συνάντηση. Να διευκρινίσω ότι δεν έχω εσωτερικές πληροφορίες για το ποιος είναι ποιος, τα δεδομένα τα βρήκα στον ταβερνοχώρο από το πεδίο Ιδιοκτησία και επομένως μπορεί να έχω λάθη :)

ΑΤΤΙΚΗ
- Λευτέρης Λαζάρου: "Βαρούλκο" Πειραιάς https://www.tavernoxoros.gr/?p=t13510
- Παύλος Μακρής: "Άνεμος" Πετρούπολη https://www.tavernoxoros.gr/?p=t8982
- Αθανάσιος Καραΐνδρος: "Το Μαντρί" Γλυφάδα https://www.tavernoxoros.gr/?p=t31687
- Ιωάννης Βουλγαράκης:
α) "Ψαράδες" Παλαιό Φάληρο https://www.tavernoxoros.gr/?p=t30257
β) "Lazaro1971" Παλαιό Φάληρο https://www.tavernoxoros.gr/?p=t30256
γ) "ΆΔΟΛΟ" Κηφισιά https://www.tavernoxoros.gr/?p=t30255
- Κυριακή Οικονόμου:
α) "Άλφα" Μοσχάτο https://www.tavernoxoros.gr/?p=t37645
β) "Το Κουτούκι" Μοσχάτο https://www.tavernoxoros.gr/?p=t37633
γ) "Νοστιμιά" Μοσχάτο https://www.tavernoxoros.gr/?p=t37657
- Καλλιόπη Καβαλέρου: "Ερμής" Μοσχάτο https://www.tavernoxoros.gr/?p=t37650

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Γιώργος Μητράκος: "Apallou", Θεσσαλονίκη https://www.tavernoxoros.gr/?p=t28615

ΛΑΡΙΣΑ
- Κώστας Μπρέλλας: "Μπρέλλας" Λάρισα https://www.tavernoxoros.gr/?p=t26400
ταβερνοαλάνι
Tassos, ναι αυτή που λες είναι και η πρώτη-πρώτη που σκέφτηκα μιας και είναι η μόνη που πραγματικά ταιριάζει με την περιγραφή των δημοσιευμάτων ("εστιατόριο θαλασσινών στην Καλαμαριά με πάνω όροφο και φραγκάτους πελάτες"), αλλά τελικά φαίνεται ότι δεν είναι αυτή.
Tassos
Ταβερνοαλάνι, άλλοι λένε για την πιο high της Καλαμαριάς, αυτή που ήρθε από αλλού
Koutmatzan
@ταβερνοαλανι..με προλαβες!!!στο αντιστοιχο δημοσιευμα του σκαι αναφερεται οτι υπαρχουν κ αλλα τετοια μαγαζια...και οντως ειναι πολυ πιθανο να υπαρχουνε
ταβερνοαλάνι
https://www.thestival.gr/eidiseis/astynomika/thessaloniki-polyteles-estiatorio-le/

Η είδηση έπαιξε πολύ σήμερα γιατί είναι πιασάρικη, αλλά αξίζει να διευκρινιστεί πως ο χαρακτηρισμός "πολυτελές εστιατόριο" είναι μεγάλη υπερβολή, μια κλασική ψαροταβέρνα Καλαμαριάς είναι.

Επειδή όμως κανένα δημοσίευμα από αυτά που είδα δεν ανέφερε το όνομα του μαγαζιού, για να αποφύγουμε την περίπτωση λάθους (παρόλο που η πηγή μου είναι έμπιστη), δεν γράφω το όνομα. Να προσθέσω ότι μάλλον διαφωνώ που δεν είπαν το όνομα εξαρχής, γιατί με την βαρεμάρα που παίζει λόγω εγκλεισμού έχουμε γίνει όλοι κουσκουσιάρηδες και υπάρχει κίνδυνος να βγουν φήμες για αθώα μαγαζιά.
dokimastis
Χμμ... Millet Βασ. Ηρακλείου κλειστό εδώ και λίγες μέρες;... Μαγαζί που είναι σούπερ-συμβατό με το take-away; χμμ... δύσκολα τα πράγματα.
Ουαλός
Μέσα στη βδομάδα ξανάνοιξαν και οι κρεπερί της Δημ. Γούναρη :)
ταβερνοαλάνι
https://www.thestival.gr/eidiseis/astynomika/thessaloniki-petaxan-vomva-molotof-me/
Koutmatzan
Φιλε τα mac donalds αποδειχθηκαν χρυσορυχεια στην καραντινα...εχω παει αρκετες φορες να παρω και απο το one salonica και απο την καλαμαρια..οι παραγγελειες πανε συννεφο ..πρωτη φορα στα χρονικα δουλευουν τοσο πολυ
dokimastis
Πέρασμα σήμερα από το food court του One-Salonica και είναι όλα απογοητευτικά κλειστά εκτός από το Mc Donald's! Κρίμα, περίμενα το ότι είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή θα στήριζε κάποια μαγαζιά delivery/ take away..
Sylia
Καλή Χρονιά και Καλή Απελευθέρωση! Μακάρι, βγαίνοντας από τα σπίτια μας, να συναντήσουμε και πάλι στην θέση τους τα μέρη που αγαπήσαμε (ή και όχι) και κυρίως τους ανθρώπους μέσα και πίσω απ'αυτά.

Νομίζω πως ξεκάθαρη εικόνα για την ζημιά που έχει (και θα) προκαλέσει η πανδημία θα είναι πιο έκδηλη από το φθινόπωρο του 2021 κι έπειτα. Κι αυτό γιατί ο τομέας της HORECA θα "μπορέσει" να "λειτουργήσει" ουσιωδώς από το Πάσχα κι έπειτα και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Οπότε, αφότου κατακάτσει η -όποια- κίνηση λόγω -όποιου- τουρισμού, θα φανεί τι θα μπορέσει να κινηθεί και να εξακολουθήσει να λειτουργεί σε "κανονικές" συνθήκες.
ταβερνοαλάνι
Καλή Χρονιά και από μένα. Για να δούμε πότε θα μπορέσουμε να ξαναπιούμε κανένα τσίπουρο, γιατί φαίνεται ότι αυτή η γύρα lockdown θα τραβήξει και άλλο.

Επίσης είμαι περίεργος πόσα μαγαζιά θα αντέξουν φέτος, γιατί το πράγμα έχει ζορίσει πολύ ειδικά για τις ταβέρνες και τα εστιατόρια. Το 2020 πάντως, το πλήθος των καταστημάτων που έκλεισαν ή άνοιξαν, δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά αν συγκριθεί με τα στατιστικά που έχουμε από προηγούμενες χρονιές. Έστω για Θεσσαλονίκη όπου έχουμε κάνει πλήρη καταγραφή (>95%) των καταστημάτων.
Ουαλός
Σε όλη την ομάδα του Ταβερνοχώρου θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ Ευτυχισμένο το 2021 - Τέλος στον εγκλεισμό και το συντομότερο δυνατό επιστροφή στα αγαπημένα μας στέκια για τρελές μάσες!
ταβερνοαλάνι
Πρόσφατο τσεκ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τα καφενειακά με delivery + take away:

• 50/50 Μενεμένη (κάνει και πατσά "πολίτικο" κάθε μέρα) https://www.tavernoxoros.gr/?p=t16690
• Εύθυμον Μενεμένη https://www.tavernoxoros.gr/?p=t16691
• Τα στέμφυλα Μενεμένη https://www.tavernoxoros.gr/?p=t40501
• Ανώνυμο καφενείο στην Λαμπράκη της Σταυρούπολης https://www.tavernoxoros.gr/?p=t1288

Επίσης:

• Τα λόγια της Πλώρης στον Εύοσμο κάνουν take away για ψαροφαγία https://www.tavernoxoros.gr/?p=t18925
• Ρίξαμε Άγκυρα στον Εύοσμο https://www.tavernoxoros.gr/?p=t19708
ταβερνοαλάνι
Σημερινή βόλτα Ανατολική Θεσσαλονίκη, το 100% φούρνων ανοιχτά, το 80-90% ψητοπωλείων/γυράδικων ανοιχτά, και παραθέτω ταβέρνες/καφενεία που δεν περίμενα να δω ανοιχτά (και δεν έχουν αναφερθεί ξανά):
• Πλώρη (take away + delivery) https://www.tavernoxoros.gr/?p=t27553
• Αντέτι (take away) https://www.tavernoxoros.gr/?p=t19930
• Αυτό που έλειπε (take away) https://www.tavernoxoros.gr/?p=t16633
• Μπαχτσές (take away + νομίζω delivery) https://www.tavernoxoros.gr/?p=t13395
• Παγωτατζίδικο Liky Liky (take away) https://www.tavernoxoros.gr/?p=t17316

Η νέα πιτσαρία ιταλικού τύπου Padella φαίνεται δυνατή, όποια/όποιος τσεκάρει πρώτος ας μας πει https://www.tavernoxoros.gr/?p=t40423

@Eowyn, ο Σάκης στην Στρατού ήταν ανοιχτός (Σάββατο 17:00), ίσως κλείνει πιο αργά το απόγευμα.
Eowyn
Το προ-περασμένο σαββατόβραδο, στις 20.30, όλες οι πιτσαρίες στη Ροτόντα κλειστές (λογικό, δεν έχουν ντελίβερι).

Αλλά, και ο Σάκης στη Στρατού... Μαχαιριά στο στήθος...
Ουαλός
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησα τη γυροσυζήτηση και κρατάω σημειώσεις για επόμενες εξορμήσεις εκτός έδρας (ό,τι δεν καλύπτει το "6" δηλαδή), γιατί το θέμα "γύρος στο κέντρο" είναι πονεμένη ιστορία. Απ'αυτά που έχουν αναφερθεί έχω δοκιμάσει μόνο το Μαέρι καθ'ότι βρίσκομαι συχνά στην περιοχή και λατρεύω τον οριζόντιο γύρο με την αίσθηση της "καρβουνίλας" και για τον ίδιο λόγο μου είχε αρέσει πολύ και ο "Στέλιος" (Οδός Μερακλή) στην Πολίχνη πριν μερικά χρόνια. Πάντως θεωρώ ότι τα πρωτεία στον τομέα συνεχίζει να κρατά η Τούμπα, με τον Πατρίκιο και (ξέρω, διαπράττω ατόπημα μάλλον) το Γυράδικο να είναι οι νο.1 επιλογές μου.
βιβλιοφάγος
@Panos Πριν αρκετό καιρό η klitemnistra είχε κάνει ένα ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ο αφιέρωμα στα μπουγατσατζίδικα (ή μπουγατσάδικα κατ'άλλους).. Θα σου πρότεινα να μπεις και να δεις τα σχόλια της. Από τη μεριά μου και λόγω γειτνίασης, τιμώ συχνά τον Φυλλαδόρο στη Δελφών και το Νίκο στην Καραϊσκάκη (Σχολή Τυφλών) που τις κάνουν στο χέρι.
timos zisis
στη μπουγατσα παλι η μετριοτητα με εχει κανει να μην ειμαι πλεον φαν. εχουν μεινει παντως καποια μαγαζια που δεν μπορω να τους αντισταθω
νεον, φραγκων
σερραιος, καλαμαρια
ανωτερον, αγ δημητριου
timos zisis
ωραιο το θεμα του γυρου στο οποιο εχω επαρκως εντρυφησει σε κεντρο και ανατολικα.
express,τουμπα, σιγουρα το καλυτερο
τα αδερφια, μοδιανο, πολυ δυνατο
μαερι, καλαμαρια
νικηφορος, καλαμαρια (δεν εχει καθε μερα)
κατσαμακα, αθωνος
κρονος, βαφοπουλου
dokimastis
Φίλε Πάνο, για το φλέγον θέμα "μπουγάτσα" έχω κάποια γνώμη, αν και δεν είμαι πολύ φανατικός (συνήθως τρώω πίτες στο χέρι, γυρνώντας γύρω στην πόλη). Απλώς έχω να επισημάνω:

Στην Θεσσαλονίκη μας συνήθως μπουγάτσα τρως καθιστός σε μαγαζί, κι αυτό παίζει πολύ ρόλο: να είναι ένα μέρος 'κάπως' (να είναι κέντρο διερχομένων, να έχει φάση κτλ). Κατά συνέπεια είναι συνήθως μέρος κοντά εκεί που μένεις και δουλεύεις ή περνάς, στα μέρη που είσαι τακτικά, μια και έχει και σε κάθε γειτονιά μπουγάτσα! Άρα πρέπει να το προσαρμόσεις στα κοντινά σου δρομολόγια.

Από είδος εγώ θεωρώ σοβαρή μπουγάτσα σχεδόν μόνον τον Κιμά, και δευτερευόντως λίγο τα άλλα αλμυρά. Γλυκιά δεν τρώω καθόλου. Οπότε αντίστοιχα θα διαλέξεις και μέρη..

Τέλος, αφού η μπουγάτσα είναι είδος κατά παράδοση, ευνοούνται/ μετράνε μέρη ρετρό, γιατί δηλώνουν ότι το μαγαζί είναι καλό και αντέχει. Βέβαια υπάρχουν και παγίδες, αλλά αυτό μένει σε σένα να το κρίνεις (πχ. εγώ θεωρώ μετά από δοκιμές ότι ο Μπαντής είναι hype, κι ότι ο κοντινός Σαρρής τον τρώει για πρωινό)

Σαν γεύση χωριστά/ μεμονωμένα έχω γράψει κατά καιρούς σε διάφορα μέρη και έχει κάνει κάποια καλή δουλειά η klitemnistra. Θα βρεις σχόλιά μου σε διάφορα γύρω στην πόλη.

Ελπίζω να βοήθησα!
slits23
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να συνεισφέρω στο θέμα γύρος, μιας και ουσιαστικά έχω αποσυρθεί από το άθλημα εδώ και κάποια χρόνια. Κάτι ανάλογο ισχύει και με την μπουγάτσα (γενικά με το θέμα ταχυφαγεία στην πόλη μας έχω αποφασίσει να κρατήσω μια απόσταση, μιας και θεωρώ πως η ποιότητα δεν είναι η ίδια με εκείνη με την οποία μεγάλωσα) αλλά εδώ διατηρώ μια καλύτερη εικόνα. Νομίζω πως όλα τα τουριστικοφαγητο site και σία θα σου βγάλουν ως καλύτερη επιλογή τον Γιάννη. Δεν έχω δει food vlog που να μην τον προτείνει ως καλύτερη μπουγάτσα στην πόλη μας. Εγκρίνω, αλλά θα προσπαθήσω να διαφοροποιηθώ λιγάκι. Σαν βέρος Συκεώτης δεν θα επεκταθώ πέρα από την ακτίνα δράσης των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων. Έχουμε και λέμε: 1) Μπαντής, στην Παναγία Φανερωμένη. Πολύ δυνατή, και τυρί και κρέμα. Έχω χρόνια να φάω, αλλά διατηρώ πολύ καλές αναμνήσεις. 2) Νιγρίτα, στην Ανδρέα Παπανδρέου. Μ' αυτήν μεγάλωσα. Σταθερή αξία. Έχω επίσης καμιά δεκαριά χρόνια να τον επισκεφτώ, αλλά απ' ότι είδα στα σχόλια, τα παιδιά λένε ακόμα καλά λόγια (το ίδιο και για τον Μπαντή) 3) Taste, επίσης στην Ανδρέα Παπανδρέου, λίγο πάνω από τον Σκορπιό, για όσους γνωρίζουν. Πολύ δυνατή τυρί, και καλή κρέμα. Πάντα σταματάω να χτυπήσω μία πριν από κάνα ταξιδάκι ανατολικά.

Ανυπομονώ να ακούσω κι άλλες προτάσεις, σε όλη την πόλη, μιας και ο φίλος ξύπνησε αναμνήσεις και με έψησε για ένα μπουγάτσα-τουρ όταν βολέψει.
Panos
Δεν εχω ασχοληθει σχεδον καθολου, δυστυχως, με το ευγενες αθλημα της μπουγατσο-φαγειας.
Καντε ενα τοπ3-τοπ5, οσοι ειστε λατρεις του ειδους, για να τα χουμε κι αυτα μαζεμενα, σε περιπτωση που θελησουμε να κανουμε ενα τουρ γευσιγνωσιας!!
βιβλιοφάγος
Καλησπέρα σε όλους..! ωραία η κουβέντα για τα γυράδικα και πετάγομαι να πώ κι εγώ τα δικά μου, μιάς και το "κορμί" έχει χτιστεί με "υλικά" άλλοτε άριστα (express-Τούμπα ), άλλοτε πολύ καλά (Διαγώνιος-Κέντρο) κ κάποιες φορές "σκάρτα" (κάκιστη δική μου εμπειρία Λόρδον-Θέρμη). Στα top μου βάζω οπωσδήποτε τον Κρόνο στη Βαφοπούλου που τον θεωρώ σταθερή αξία όπως και τον Πάνο-Τούμπα. Για τους 35+ θα βάλω την Κληματαριά στην εξίσωση (την παλιά καλή στην Παύλου Μελά..) που φυσικά μας έχει αφήσει χρόνους, αλλά την έχω σαν σημείο αναφοράς (κατ'εμέ πάντα) στο γύρο της Θεσσαλονίκης. Με απογοήτευσε στο πέρασμα των ετών ο Κώστας στην Τούμπα (χωρίς να πώ οτι δεν ξαναπάω, απλά καμία σχέση με πριν κάποια χρόνια..) και φυσικά ο Σωκράτης (κάποτε ξεκινούσα από μακριά για να πάω εκεί..), ενώ δεν πλησιάζω Πρασσά, Γυράδικο, Χρήστο-Εγνατία και Γιώτη, σεβόμενος όσο γίνεται το πεπτικό μου σύστημα (εξυπακούεται οτι μιλάω επί προσωπικού..). Τίμια και χωρίς παρενέργειες έχω φάει στην Οδοντογλυφίδα. Εννοείται οτι και περιφερειακά υπάρχουν διαμαντάκια, όπως ανέφερε και ο Panos, αλλά προτιμώ να παραμείνω στα εντός των τειχών στο συγκεκριμένο νήμα, γιατί είναι ήδη μεγάλο το κείμενο :)
Εύχομαι Υγεία σε όλους μας!

ΥΓ. Όταν ζούσα πέριξ Ροτόντας, φοιτητής ών, έβγαινα με τη φόρμα κάποια καμμένα βράδια κι έπαιρνα την ανηφοριά μέχρι το Μίμη-Αγ.Δημητρίου, ο οποίος (τότε!) δεν με απογοήτευε σχεδόν ποτέ. Έχω χρόνια να περάσω, οπότε μόλις με βγάλει ο δρόμος θα τσιμπήσω ένα στο χέρι να κάνω ένα update!
nicksugar3
Χαιρετώ την παρέα, υγεία ευχομαι για όλους.
Με διαφορά πρώτο γυραδικο το express στην Τουμπα. Είναι η γευση, η original φάση, η συνέπεια και η συνέχεια σε ότι ήταν παντα το μαγαζί.
Εχω την τυχη να μενω δίπλα.
Δεν είναι διεκπεραίωση, δεν πας για κορεσμό της πείνας.
Βαστάτε αδέρφια!
Koutmatzan
1 - express ( τουμπα)
2 - νεα διαγωνιος(κεντρο)
3 - goodys
*Και τα τρια χωρις πατατες*
Για την αξιολογηση πηρα υποψιν τους εξης παραγοντες με φθινουσα σειρα:

Γευση<ιστορια/αναμνηση/συναισθημα<ποιοτητα


*μην υποτιματε την πιτα της goodys.θα φας γενικα πολλα πιτογυρα που μοιαζουν το ενα με το αλλο,αυτο εχει δικη του γευση.επισης ξες τι θα περιμενεις,τρως παντα το ιδιο,δεν εχει μια λιπος ,μια ξεροψημενο,μια ωμο.. ειναι στανταρ το φαγητο..ο γυρος ειναι της helenic catering ειναι μεγαλη εταιρια,ξες τι τρως,δεν ειναι κρεας απο βουλγαρια κτλ....τελος εχει την ιστορια αλλα και την ζεστη αναμνηση των goodys toυ 2000+(πασοκ)..
*για τα αλλα δεν μπαινω καν στον κοπο να εξηγησω
*ευχαριστω για την ανταποκριση !!θα δοκιμαστουν καποια σαντουιτς σιγουρα απο τις λιστες που παραθεσατε.
Panos
Ωραιο τοπικ ανοιξατε με τα τοπ φαγαδικα της πολης!
Πολυ καιρο ηλπιζα να γινει κατι τετοιο, για διαμοιρασμο εμπειριων και αποψεων μεταξυ των συνταβερνοχωριτων!


Τα δικα μου τοπ γυραδικα της πολης (κυριως ανατολικα, δυτικα δεν εχω πολλα παρε δωσε), ειναι:

-Σπυρος (καβαλα) - εκτος συναγωνισμου λογω αποστασης

-Express (τουμπα)
-Μεσογειος (ραιδεστος)
-Πανος (τουμπα)
-Θεολογος (καλαμαρια)
-Κορυφη (χαριλαου)


Παραθετω καποια εξισου αγαπημενα γυρο-στεκια που εχω αρκετο καιρο να επισκεφτω.
-Βαγγος και η ιστορια του (40 εκκλησιες) - πριν καιρο
-Λευτερης (κερασια μηχανιωνας) - πριν καιρο
-Πας γυρευοντας (νεοι επιβατες) - πριν καιρο


Δεν θα μπορουσα να μην αναφερθω σε καποια πολυ αγαπημενα που εχουν κλεισει, και εχουν αφησει δυσθεωρητο γευστικο κενο στην πολη
-Τακης (τριανδρια)
-Αργυρος
-Φιλτσου


Τελος, τα γυρο-μαγαζια που αρχικα γοητευσαν κ μετα απογοητευσαν
-Μασουντ (μποτσαρη)
-Σεραφινο (καλαμαρια)
-Κωστας (τουμπα)
-Σωκρατης (χαριλαου)
ταβερνοαλάνι
Το δικό μου τοπ στη Θεσσαλονίκη είναι ένα:
• Express στην Τούμπα

Μετά από το Express, υπάρχουν αρκετά που ξεχωρίζουν από το μέσο όρο, τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό:
• Καμένη Γωνιά στην Όλγας (βάζει σπάνια γύρο, με ράντομ τρόπο, είναι πανάκριβος, αλλά είναι πολύ νόστιμος)
• Ο Πάνος στην Τούμπα

Σε οριζόντιο γύρο σούβλας:
• Τσομπάνος στην Συνδίκα
• Μαέρι στην Αιγαίου
• Κατσαμάκα στην Πλατεία Άθωνος

Δεν έχω πάει και θέλω να πάω:
• τ'αδέλφια στη Μοδιάνο (είχα φάει στο παλιό μαγαζί και ήταν καλό)
• Νίκος στον Εύοσμο
• Μάκης στον Εύοσμο

Τέλος να πω, ότι θεωρώ την εγγύτητα από το σπίτι πολύ σημαντικό παράγοντα. Το γυράδικο της γειτονιάς σου, αν τρως συχνά, στο τέλος δημιουργείται μια σχέση αγάπης, ασχέτως αν αντικειμενικά δεν είναι τοπ. Επομένως τα συνοικιακά δεν τα αναφέρω.
Koutmatzan
Επειδη το εθνικο μας φαγητο πλεον ειναι ο γυρος και οχι η φασολαδα και επειδη υπαρχουν πολλα γυραδικα στην πολη(θεσσαλονικη)μηπως θα επρεπε να ασχοληθουμε λιγο παραπανω με αυτο το θεμα?τι λετε να παραθεσουμε ο καθενας τα τοπ 3 γυραδικα κατα την γνωμη μας?(οχι του νεκροταφειου)και να βγει στο τελος μια τριαδα αποτους φιλους του ταβερνοχωρου ,να ενεργοποιηθει και λιγο η κοινοτητα :p
dokimastis
Ο Patafritas, μια πουταναφέραμε, ήταν ψόφιος (κλειστά όλα) στην αρχή της 2ης καραντίνας, αλλά τώρα άνοιξε και δουλεύει 1μμ ως αργά το βράδυ.
Ουαλός
Το γνωρίζω, πάντως αυτό που ισχύει είναι ότι άρχισε με την πρώτη καραντίνα να κλείνει νωρίς και το συνέχισε και μετά τη λήξη της.
thess80
@Ουαλός
Και να ήθελε ο Στράτος, δεν μπορεί να το ξενυχτήσει. Όλοι οι φούρνοι κλείνουν υποχρεωτικά στις 20:30
Ουαλός
Ας κάνω μια γύρα στο κέντρο, και συγκεκριμένα μεταξύ Εγνατίας-Δημ. Γούναρη-Λεωφ. Νίκης-Εθν. Αμύνης. Ανοιχτά λοιπόν για takeaway ή/και delivery είναι τα εξής: Για γύρο κλπ. Γιοκ μπαλίκ, Κουντουριανός. Για ψαρικά-θαλασσινά Λόλα, Θάλασσα. Για πίτσα σίγουρα η Casa και το Famigliano, ίσως και η Caza Nova. Για φαλάφελ σίγουρα το Falafel και το Falafel House, δεν γνωρίζω για το simply falafel. Για κρέπα Gustoso και Espresso Way (κάνει και κρέπες πλέον!). Για πίτες/ψωμοειδή/γλυκά απ'ότι βλέπω είναι οι πάντες ανοιχτοί, απλά ο Στράτος ήδη από την καραντίνα volume 1 λειτουργεί πλέον με περιορισμένο ωράριο και δε το ξενυχτάει. Αυτά για τώρα και θα επανέρθω με νεότερα.
ταβερνοαλάνι
@dokimastis σε αυτόν τον γύρο καραντίνας το Μεζέν δεν λειτουργεί το delivery/take away.
dokimastis
Είχα μείνει με την εντύπωση ότι γράψαμε για το Μεζέν, Ρογκότη, αλλά τελικά δε γράψαμε.
Ορίστε λοιπόν, μια και μου το στείλανε, και μια και μού τρέξανε και μένα τα σάλια:

https://www.facebook.com/mezenthessaloniki/posts/4106098506099506
Γιαντράνκα
Δοκίμασα, έτσι για την τέχνη και τη στήριξη, το delivery (μέσω Wolt) του Γράδα Nuevo, επέλεξα το φιλέτο λαυράκι με πουρές σεληνόριζας, ρέβες και μπέηκον (18 ευρώ παρακαλώ) και έφτασε στα χέρια μου φιλέτο λαυράκι με κάποια ψητά λαχανικά, γενικό αποτέλεσμα όχι πιο πάνω από ένα όποιο να' ναι μαγέρικο. Άντε και κερασμένο ένα γλυκάκι με με καραμελωμένα μήλα. Μεγάλη απάτη. Αφού δεν το 'χετε, γιατί μας ταλαιπωρείτε;;
dokimastis
Σε σχέση με το καφενειακό φαγητό, έκανα μια μικρή έρευνα. Προκύπτει ότι όσα απ' αυτά δουλεύουνε (Πάρκο Ιλισσού, Αλμύρα και Χόβολη, Πάνος Α.Τ. Χαριλάου κτλ.) έχουν καθιεριώσει ένα ωράριο περίπου από 12 μεσημέρι έως 5-6μμ απόγευμα. Και υπάρχει μια μικρή καλούτσικη κίνηση, μου είπανε. Θα τα τιμήσω, όσο μπορώ αυτές τις δύσκολες για όλους μέρες.
ταβερνοαλάνι
Για καφενειακό μεζέ, έχω βρει μόνο 2 καφενεία για πακέτο:

• Το Πάρκο (Ανατολική Θεσσαλονίκη, κάνει και delivery) https://www.tavernoxoros.gr/?p=t7720
• Ο Χρήστος (Αμπελόκηποι, σίγουρα take away, δεν είμαι σίγουρος για delivery) https://www.tavernoxoros.gr/?p=t10821
IoliAt
Νομίζω τα delivery λειτουργούν κανονικά. Και είναι και λογικό, τα take away έκλεισαν λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών στις 21.00 https://www.ethnos.gr/ellada/132699_kanonika-telika-ta-delivery-kai-ta-take-away
Nic
Κλειστά take-away από τις 20:30, αρχής γενομένης από την Παρασκευή...

https://www.news247.gr/koinonia/koronoios-kleista-take-away-kai-delivery-apo-tis-20-30.9047388.html
Mikey
Αγωνιστικούς, πειναλέους χαιρετισμούς σε όλους! Δε ξέρω αν δοκίμασε κανείς κατεψυγμένα ribs από τον Τρελό Αυστραλό, έχω να πάω χρόνια και δε θα τον προτιμούσα, αλλά αν πεθυμήσατε ribs προτείνω το Terry&Co που άνοιξε στο έργον. Το επισήμανε η Sylia, το δοκίμασα Κυριακή και τα ribs του τα σπάνε! Burgers επίσης παραπάνω από τίμια. Το κακό είναι πως κάνει delivery στα στενά πλαίσια του κέντρου (από Δραγούμη μέχρι ΧΑΝΘ και από Νίκης μέχρι Αγιου Δημητρίου)
Lycium
@Sylia, @Eowyn. Σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B’ 4946/10-11-2020) που ισχύει από αύριο, απαγορεύεται κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων στα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (super markets) να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, προϊόντα συγκεκριμένων Κωδικών Αριθμών Δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά είδη, παιχνίδια, βιβλία κ.α.
slits23
Το Ανώπολις ανοιχτό για delivery και take away, με όλο τον κατάλογο του σε πλήρη λειτουργία.
Eowyn
Σύλια, σχετικά με αυτό που ανέφερες για το Βέλγιο, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ήδη έχει στείλει σχετική επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Περισσότερα στην ανάρτησή τους που έγινε χθες:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2487779914849487&id=1455788578048631
ταβερνοαλάνι
@Sylia, όπου θέλεις γράψε την πληροφορία δεν έχει πολύ σημασία, ίσως ελαφρώς καλύτερα εδώ πέρα. Στα καταστήματα πλέον προσθέτουμε το tag #take away όταν προσφέρουν, και έτσι μπορεί κανείς να τα βρει και μέσω της αναζήτησης
Sylia
Καλησπέρα (δυστυχώς) και πάλι, στο συγκεκριμένο θέμα. Το αλλαλούμ που επικράτησε σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες σχετικά με το take away οφειλόταν κυρίως στην καθυστερημένη δημοσιοποίηση του σχετικού ΦΕΚ με τα συγκεκριμένα μέτρα. Κι ενώ πολλές επιχειρήσεις συμμορφώθηκαν άμα τη ανακοινώση των μέτρων, ορισμένες άλλες γνωρίζοντας το "παραθυράκι" αυτό (ότι δηλαδή μέχρι την δημοσίευσή τους στην ΕτΚ "δεν μπορούν" να επιβληθούν πρόστιμα) εξακολουθούσαν να λειτουργούν. Βέβαια, η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης του take away -ευτυχώς για τις συνοικιακές κυρίως επιχειρήσεις που δεν λειτουργούσαν με delivery- ανεστάλη.

@tavernoalani, τα φώτα σας, παρακαλώ. Για τις επιχειρήσεις που προσφέρουν take-away (αλλά όχι delivery, κάτι που συνήθως έχει ήδη συμπεριληφθεί στην περιγραφή τους), τι προτείνεις να κάνουμε; Να το αναγράφουμε στην παρούσα συζήτηση ή στην εκάστοτε καρτέλα του κάθε καταστήματος;

Κλείνοντας, να ευχηθώ καλή δύναμη, σε όλ@ και ειδικά, στον κόσμο που θα βρεθεί στην ανεργία/αναστολή! Κι αν μπορούμε, στηρίζουμε τα καταστήματα που δεν έχουν delivery, αλλά take-away (κυρίως συνοικιακά), για να μην κλείσουν κι αυτά. Οι αλυσίδες έχουν ούτως ή αλλιώς περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν απ'οτι τα μαγαζάκια της γειτονιάς. Αλληλεγγύη, υπομονή και καλή "φτου-ξελεφτερία"!

PS Πάντως, στο Βέλγιο, προκειμένου να μην κερδίσουν όλη την μερίδα των εξόδων για το νοικοκυριό τα σούπερμάρκετ (που όπως και στην Ελλάδα, είδαν τους τζίρους τους να αυξάνονται σε μεγάλα ποσοστά), απαγόρευσαν την πώληση μη βασικών προϊόντων σε αυτά, προκειμένου να "μοιραστεί" κάπως η πίτα και σε άλλες επιχειρήσεις, και φυσικά να μην οδηγηθούν κι αυτές σε κλείσιμο. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να γίνει και στην Ελλάδα;
Nίκος©
Διόρθωση, take-away μόνο, δεν κάνει ντελίβερι.
Nίκος©
To αρόδο στην αρετσού κάνει ντελίβερι για όσους μένουν στην περιοχή.
Eowyn
Το μπουγατσατζίδικο Δήμος στην Τριανδρία είναι κλειστό από 4/11. Ανακοίνωσή τους στο φμπ:

"Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και για καλό των υπαλλήλων και της επιχείρησης καθώς το κατάστημα δεν δουλεύει με κατεψυγμένα προϊόντα και αναγκάζομαι εγώ, σε αυτή την καραντίνα όπως και στην προηγούμενη, κάθε φορά που βγαίνει μια απόφαση που δεν έχει μελετηθεί όπως θα έπρεπε, να πεταω-δωριζω προϊόντα ,το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για τις 14 μέρες αρχικά... Και έπεται και συνέχεια... πήρα αυτή την απόφαση γιατί το δικό μου το καλό δεν το ξέρει κανένας χαρδαλιας και κανένας τζιτζικωστας που θα ψάχνω να βρω τι ισχύει από αυτά που ανακοινώνουν χωρίς να σκέφτονται.... Έχω πρώτες ύλες τις οποίες με μια μη μελετημένη ανακοίνωση εγώ τις βάζω, μη σας πω που... Καλή συνέχεια σε όλους και ψηλά το κεφάλι!!!!"
ταβερνοαλάνι
Όντως, σε σημερινή γύρα στο κέντρο είδα να δίνουν κανονικά πακέτο.

Πάντως μου έκανε εντύπωση ότι το περίπου 20% των παραδοσιακά ντελιβεράδικων καταστημάτων (π.χ. γυράδικα) ήταν κλειστά. Ενώ από τα μη παραδοσιακά ντελιβεράδικα (π.χ. εστιατόρια, cafe-bar) λειτουργεί με ντελιβερι/πακετο ένα πολύ μικρό ποσοστό, τύπου 2%.
dokimastis
Αποσύρεται η απαγόρευση, κανονικά το take-away σε Θεσ/νίκη- Σέρρες!

https://www.typosthes.gr/oikonomia/232822_anatropi-telos-i-apagoreysi-take-away-se-magazia-sti-thessaloniki
Σταύρος
Χαριτολογωντας:
https://cityportal.gr/mpampiniwths-mas-take-away-kai-mas-shkwse-h-anarthsh-toy-kathhghth-gia-th-swsth-xrhsh-ths-ellhnikhs-glwssas,198882,1393,54,0
βιβλιοφάγος
Take away είναι κι ο καφές στο χέρι..δεν κατάλαβα αν απαγορεύτηκε μόνο στην εστίαση ή γενικώς..μήπως κάποιος εκ των συνσχολιαστών γνωρίζει καλύτερα; για την απόφαση αυτή καθαυτή..ουδέν σχόλιον!