Ο Μίμης

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΓυράδικο
ΔιεύθυνσηΑγίου Δημητρίου 126, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310200712
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε1974
Πρόσθετες πληροφορίες:
Το 2010 έκανε ανακαίνιση. Δεν έχει delivery.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Πήρα Φεβρουάριο 2011. Ο Μίμης μου φαινόταν πάντα καταστροφικός και μόνο από την εμφάνιση :) Μετά από μερικά πρόσφατα θετικά σχόλια και την ανακαίνιση δελεάστηκα να δοκιμάσω. Το (προσωπικό μου προφανώς) πόρισμα δε με ξάφνιασε :) Όλα τυποποιημένα ήταν, ο γύρος τυπικός συνοικιακού γυράδικου, οι πατάτες προκάτ, οι αλοιφές συσκευασίας (πάπρικα έβαλα), η πίτα λαδωμένη, μόνο το κρεμμύδι δεν ήταν τυποποιημένο βασικά! Νιώθω το όποιο καλτ-φάκτορ, τρώγεται ευχάριστα αν είσαι πιωμένος, αλλά δεν αρκεί για να χαρακτηρισθεί καλός.

Εικόνες (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάρτιος 2022)
[εικόνα]
Γύρος ψωμί μέγεθος
[εικόνα]
Εξωτερικά (Φεβρουάριος 2020)
[εικόνα]
Γύρος πίτα απ' όλα με πάπρικα
[εικόνα]
Γύρος πίτα απ' όλα με πάπρικα

Σxόλια (44)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Thanasis (πριν από 14 μέρες και 18 ώρες)
Επίσης σπαμοσχόλιο.

Στον Μίμη έφαγα αμέτρητες φορές την περίοδο 2005-2010 καθώς σαν φοιτητές συχνάζαμε στην περιοχή. Ακόμα και με τα τότε γούστα μου φαινόταν μετριότατο, αλλά εδώ που τα λέμε για καλύτερο γύρο έπρεπε να πας μέχρι το Φίνο στην Εγνατία ή το Κατσαμάκα στην Άθωνος. Παρ' όλη την μετριότητα θεωρώ τον Μίμη μία αυθεντική μορφή της πόλης, απομεινάρι μιας άλλης Θεσσαλονίκης, οπότε περίπου μια φορά τον χρόνο αν βρεθω στην περιοχή παίρνω ένα γυράκι τιμής ένεκεν.
Rosstrobon (πριν από 14 μέρες και 21 ώρες)
Σπαμοσχόλιο.

Έχω πολλά χρόνια να φάω, σίγουρα πάνω από δεκαετία πλέον. Στις λιγοστές φορές που πήγα, μας είχε πάει ένας υπερκαμμένος συμφοιτητής ο οποίος το προτιμούσε συχνά, περισσότερο για τον ιδιοκτήτη που συμπαθούσε πολύ, παρά για το φαϊ. Εμάς μας έκανε τρομερή εντύπωση για το πως τα έβρισκαν και έπαιζε τόση εκατέρωθεν συμπάθεια αφού ο ιδιοκτήτης από πολλές απόψεις, δεν μας γέμιζε το μάτι. Βαθύτατα λαϊκός αλλά με ένα ημιπαρανοϊκό βλέμμα και ένας ύφος μανούρας/αγριάδας συνέχεια. Μου έχει μείνει σαν ανάμνηση για όλη την καλτίλα αλλά και για την χαρά του συμφοιτητή κάθε φορά που πηγαίναμε.
tsimp (πριν από 14 μέρες και 21 ώρες)
Πέρα από την υπό εξαφάνιση λαδωμένη πίτα (που, και αλάδωτη να ήταν, είναι καλή πίτα, όχι καραμολέγκος), έχει και - την όλο πιο αποκλεισμένη απ'τα γυράδικα - μαγιονέζα.

Τον θεωρώ αξιοπρεπέστατη επιλογή, όχι απλώς για το σθενάζον από καλά γυράδικα κέντρο, αλλά και για την πόλη.

Αφορμή για να περάσω τώρα από εδώ και να γράψω, είναι ότι χθες, εν έτει 2024 και με τις τιμές εκεί που είναι, πήρα λουκάνικο σε πίτα με αλοιφή 2,50€ [ολογράφως: δύο ευρώ και πενήντα λεπτά]. Είναι τέτοια η εντύπωση που έχω αρχίσει να αμφισβητώ ότι το έζησα.
Meister
Στο πέρασμα των χρόνων διαφαίνεται μια βελτίωση θα έλεγα. Σίγουρα στον παλιακό σε γεύση/κόψιμο και ανάλατο γυρο που δεν μοιάζει τυποποιημένος, τις πατάτες που γίναν χεράτες και τις
αλοιφές εμπορίου που είναι λίγο καλύτερης ποιότητας. Η default λαδωμένη πίτα (υπο εξαφάνιση τα τελευταία χρόνια) φέρνει τα 90'ς νοσταλγικά κοντά...Στα άσχημα ο μονίμως στραβωμένος ιδιοκτήτης-στα όρια παρεξηγήσεως, και η με ρίζες στη διαλεκτική, υγειονομική πολιτική του καταστήματος: κόβουμε-τυλίγουμε-δίνουμε ρέστα-ξεβουλώνουμε την αποχέτευση φορώντας μόνιμα τα γάντια...άρα είμαστε καθαροί
7/10: μάλλον το καλύτερο της περιοχής
Koutmatzan
Ισχύει ότι έχει βελτιωθεί από παλαιότερα που ειχα δοκιμάσει..Είναι decent για την περιοχή.
MinasGr
Παλιακό, συνοικιακό, με ιστορία...
Ο γύρος ο κλασσικός με λαδωμένη πίτα λίγο λιπαρός στη τιμή μόνο των 3.30 !!!
με ποσότητα κανονικότατη χορταστική, ενώ όλα τα μαγαζιά έχουν 4+ τον ίδιο γύρο.
Όλα λειτουργούν στο μαγαζί αργά και σταθερά, με το πάσο τους, είναι καλοί άνθρωποι χίλιες φορές να δίνω εδώ τα λεφτά μου παρά σε άλλους . . .
Gavius Apicius
Oldschool γυράδικο χωρίς φανφάρες. Γύρος χοιρινός απ' όλα (as it should be) σε ψωμάκι και πίτα. Γεναιότατη ποσότητα γύρου, χαμηλός σε λίπος, καθόλου αλμυρός. Το μέγεθος συνολικά άνω του μέσου, αλλά λόγω της μη λιπαρότητας, τρως 2 για πλάκα. Έξτρα βαθμοί για τις χεράτες πατάτες που δείχνουν μεράκι. Προτείνεται 100%.
geogrek
Αυθεντικός γύρος ίσως ο καλύτερος χοιρινός της πόλης!!! Σαλάτες χειροποίητες από τη Δήμητρα,την κόρη του Μίμη (εξαιρετική η κόκκινη στο γύρο κοτόπουλου). Θέλει υπομονή να περιμένεις γιατί όλα γίνονται αργά και σταθερά! Μπορείς να ζητήσεις την πίτα και αλάδωτη. Μερίδες μεγάλες και χορταστικές!! Προσωπική προτίμηση: σκέτος γύρος σε πίτα μόνο με μουστάρδα (άπαιχτος)!!!
jesus
Τρώω βράδυ σπιτικη σαλάτα κ το άλλο πρωί 140 ζαχαρο τρωω μπιφτέκι από τον Μιμη κ το ζαχαρο 120 .πιστεύω είναι το καλύτερο μπιφτέκι της Θεσσαλονίκης στο κέντρο
foodlover
Παλαιού τύπου γυράδικο. Χωρίς ντελίβερι, στην παραγγελία σου αυτοπρόσωπως όλα γίνονται αργά και σταθερά. Πάρα πολύ καλός γύρος, μπορείς να το φας ακόμη και για πρωινό ,χωρίς ενοχλήσεις. Βέβαια καλύτερα με ψωμάκι, καθώς στις πίτες βάζουν αυτό το λάδι-βούτυρο που το συνηθίζουν πολλά συνοικιακά και τα βαραίνει όλα. Υπάρχει και το μπιφτέκι γεμιστό που έχει μυθικές διαστάσεις, μόνο και μόνο επειδή απλά δε βαριούνται να τα κάνουν μόνοι και δεν είναι η τυποποίηση. Εν κατακλείδι, δεν πρέπει να υπάρχει σκληροπυρηνικός γυράκιας που να μην έχει δοκιμάσει από εδώ, έστω για την εμπειρία.
Dal
Γύρος απαιχτος. Χωρίς να θες να πιεις όλο το υδραγωγείο μετά, ελαφρύς και χοντροκομμενος. Αλάτι - πιπέρι - λίπος όσο πρέπει. Να προτιμηθεί χωρίς πατάτα η οποία δεν ειναι καλή. Αλοιφές δεν έχω δοκιμάσει
jesus
εχω αναπτυξει σχεδον ερωτικη σχεση με τον γυρο του μιμη . εξαιρετικη ουγγαρεζα , γεμιστο μπιφτεκι απλο μπιφτεκι και σουτζουκακι,τις πατατες τις εχει αλλαξει σε πιο χειροποιητο σκηνικο πολυ καλες το κρεμμυδι του ειναι κολαση τα κρεατα ειναι ολα καθαρα αρα το στομαχι δεν κινδυνευει απο βομβες κτλ το μαγαζι δεν εχει ντελιβερι κ βγαζει μια παρακμη κ μια καλτιλα αλλα σε τετοια μαγαζια τρως πολυ καλυτερα απο τα τρεντυ ανακαινισμενα .Οι τιμες πολυ καλες πχ 2.30 σαντουιτς σουτζουκακι , μεγαλα δε τα λες τα σαντουιτς βεβαια .Ο ιδιοκτητης καλο κ λαικο ατομο κ ξηγιεται ωραια πιανεις κ κουβεντουλα ενω αργα κ τελετουργικα σου φτιαχνει το σαντουιτς.
Thanaras
Επίσκεψη πριν λίγες ημέρες για take away.

Γύρος σε πίτα καλός, σίγουρα καλύτερος από πολλούς άλλους στην περιοχή.
Η πανσετα του δεν μου άρεσε, ήταν αρκετά "τυποποιημένη".
Οι πατάτες αν και προκάτ δεν ήταν ούτε βαριές στο στομάχι ούτε λάστιχο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αρκετά καλές τιμές. Σίγουρα θα ξαναπάω να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
jemadux
Εφάγα πριν μια βδομάδα ακριβώς ... μου αρεσε πολυ ...
θα τον ξαναετρωγα
crazywaters
Κι εμένα ο γύρος του μου φάνηκε πολύ καλός ειδικά για Θεσσαλονίκη και ακόμη περισσότερο κέντρο. Πατάτα αλοιφές προκάτ αλλά το βασικό συστατικό το κρέας μου έδωσε την αίσθηση του χειροποίητου. Μεγεθος μέτριο προς το μικρό αλλά με τιμή 2.80 και την αλοιφή δωρεάν. Γενικά πολύ καλές εντυπώσεις.
Schaten_J
Γύρος τόσο όσο. Τραγανός, σωστός, νόστιμος, παντελονάτος. Ο ιδιοκτήτης λαϊκός, ανοιχτοχέρης (οπότε γουστάρει κερνάει και κάτι) και έχει συλληφθεί σε cult στιγμές να κόβει γύρο σιγοτραγουδώντας συνθήματα γνωστής ομάδας της πόλης.
le koutse
Εχω επισκευτει το καταστημα αρκετες φορες απ το 2015 και μετα

ΦΑΓΗΤΟ: ΚΑΛΟ
πολυ καλα: γυρος κοτοπουλο/χοιρινος
καλα: παντσετα-σουτζουκακι-μπιφτεκι γεμιστο

ΤΙΜΕΣ: ΝΟΡΜΑΛ
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ: ΚΑΛΗ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΑΠΟΨΗ: για οποιον θελει πιτογυρο κλπ στην περιοχη, μονοδρομος
Αγλέορας
Συνεχίζει να έχει (κατά τη γνώμη μου) τον πιο νόστιμο γύρο του κέντρου και από τους καλύτερους γενικά στην πόλη.
g27
Θα συμφωνήσω για την αλμύρα. Κατά τ άλλα καλός!
GaX
Τσεκ Μαϊος 2013. Γύρος με σαλάτα 2,80 με απόδειξη. Μέγεθος κανονικό (ούτε μικρό, ούτε τέρας). Ψωμάκι πατημένο στην τοστιέρα ΟΚ, γύρος νοστιμότατος (τον πέτυχα και ξεροψημένο) αλλά 2 κλικ παραπάνω αλμυρός απ'ότι θα έπρεπε, πατάτες προκάτ ΟΚ, συνοδευτικά ΟΚ και κυρίως τοποθετημένα σωστά (για τους πολύ μυημένους στο άθλημα ακόμη κι αυτό παίζει το ρόλο του). Το τραβάει το νεράκι μετά, αλλά χωρίς καμία άλλη παρενέργεια. Συνολική εικόνα καλή και συστήνεται. Παρεπιπτόντως το μαγαζί είναι από το 1974 (τώρα μαλλον το κρατάει ο γιος, ο Μίμης δεν ξέρω που βρίσκεται) και εκεί πρωτόφαγα αυτό που στη Σαλονίκη ονομάζουμε σάντουιτς (το 1979 νομίζω, έναντι 10 δραχμών!!!).
γιάννης
δοκιμασα γυρο σε ψωμακι. ο γυρος οκ κανονικος συνηθισμενος, οι πατατες προκατ ωραιο το ψωμακι φρεσκο. αλλα ρε παιδια για 2.8 ευρω που εχει ηταν οχι απλα μικρος αλλα λιλιπουτειος! τι να πω μαλλον τα μεγαλα πιτογυρα για τα οποια φημηζοταν η πολη ειναι παρελθον εν μεσω κρισης και αισχροκερδιας...
Logan
Τρώω σαυτό το μαγαζί γύρω στα 7 χρόνια και έχω δοκιμάσει τα πάντα.Όλα είναι πολύ καλής ποιότητας και γευστικά(ειδικά ο γύρος άπαιχτος).Αυτά τα περί δηλητηρίασης που διάβασα απλά τα θεωρώ γραφικά
ΛΟΥΚΑΣ
δοκιμασα γυρο χοιρινο ,τιποτα το ιδιαιτερο,πολυ λαδερος,παιρνει και απο ζελιαλιδη(ετυχα την ωρα της τροφοδοσιας).
Seventh
Και μένα είναι ο καλύτερος γύρος που έχω φάει στη ζωή μου. Τώρα μπορώ να πεθάνω ήσυχος που ο παμμέγιστος με ευλόγησε με κάτι τέτοιο. Δακρύζω μόνο που το θυμάμαι. (trolling)
leonis1979
ειναι ο καλυτερος γυρος(χοιρινος και κοτοπουλο) που εχω φαει ποτε επισης τα χειροποιητα πραγματα και μη που εχουν ειναι τα καλυτερα και ειναι φτιαγμενα για καλοφαγαδες κυριοι και κυριες!!!!!!!
Xaris
Alki δεν συμφωνώ μαζί σου!
Έχει τύχει να περάσω πρωινή ώρα από έξω και να δω να φτιάχνουν το γύρο.
Καταπληκτικό μαγαζί, ωραιος γύρος και πλεον πολύ καθαρό.
Μπράβο.....
peinasmenos
Παίδες με διαφορά ο καλύτερος γύρος στο κέντρο και όποιος διαφωνεί.....είναι άσχετος !
George
Απ τους καλυτερους γύρους στο κεντρο. Τωρα εχει βαλει και γυρο κοτοπουλο.
paikspawn
Πολύ καλός ο γύρος του που δοκίμασα. Ικανοποιητική ποσότητα και μέτριες τιμές. Τον συνιστώ για όποιον είναι στην περιοχή.
alkis
όλα τα προϊόντα του είναι του εμπορίου.Αν κάποιος πιστεύει ότι τρώει παραδοσιακά χειροποίητα έχει μαύρα μεσάνυχτα εξίσου μαύρα όπως είναι το πλατό ψησίματος και η τοστιέρα που ξαναζεσταίνει πίτες κρεατικα και ψωμάκια.Με άριστα το 10 παίρνει λίαν επιεικώς 02.
kostas
εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι ο γυρος του ειναι ετσι ακριβως οπως πρεπει να ειναι για μενα. δηλαδη ουτε την λαδιλα που αρεσει συνηθως στους ντοπιους θεσσαλονικιους ουτε στεγνος. νορμαλ και γευστικος. εχω φαει δυο φορες και θα τον ξαναεπισκευτω.
stephan
Aναρωτιέμαι ,πώς γίνεται η γνώμη κάποιων να είναι η ακριβώς αντίθετη με το ταβερνοαλάνι.Δε μπορεί το ταβερνοαλάνι να περιγράφει ένα μάτσο χάλια ,και άλλοι να εκστασιάζονται από την ποιότητα.'Η το ταβερνοαλάνι έχει προσωπικά με τον μαγαζάτορα, ή οι άλλοι είναι αβανταδόροι του μαγαζιού.
δενομιζωτακη
έχοντας(δυστηχώς) αναλύσει τα περισότερα γυράδικα το συγκεκριμένο αποτελεί μακραν την καλύτερη επιλογή..ΒΑΛΕ DELIVERY MIMH!!
Ο Κυριος Προεδρος
Οσοι λενε για δηλητηριασεις, εχει συνηθησει ο οργανισμος τους στα μεταλλαγμενα. Παιδια ξυπνηστε!!! Ο ανθρωπος οτι κρεατικο πουλαει το εχει φτιαξει με τα χερακια του. Ειναι απο τα απειροελαχιστα ποιοτικα ψητοπωλεια της πολης...
sakisdrm
Δεν το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμιση. Μια φορά έφαγα και δεν ενθουσιάστηκα.
Αγλέορας
Ο καλύτερος γύρος σε ολόκληρο το κέντρο.Παραδοσιακός και χειροποίητος.Επίσης πολύ καλό το φιλέτο κοτόπουλο,ειδικά σε λαγάνα.Για δηλητηριάσεις και ιστορίες τα αφήνω ασχολίαστα.7 χρονια έχω που τρώω από εκεί και είναι όλα κομπλέ.
Στάθης
Έχω φάει άπειρες φορές, και αναλύω:
Τα πράγματά του λίγο βαριά (πχ μπιφτέκι) και οκ, μέτρια... αλλά ποτέ δεν έπαθα δηλητηρίαση ή άλλα που βλέπω εδώ. Και γενικά χαλασμένα ΔΕΝ παίζουν.
Πλέον πιο φιλικός-ανοικτός χώρος για να μπεις, με την ανακαίνιση.
-----
Ο ουσιαστικός λόγος για να πας εκεί είναι ο ιδιοκτήτης/υιός! Ο τύπος είναι ... uber-μέγιστη περιπτωσάρα.
Tasos
εφαγα τον καλιτερο γυρο που εχω φαει στην αγιου Δημητριου.παραδοσιακο και οντωσ υπαρχει ποιοτητα ,θα την χαρακτηριζα αλφα-αλφα
aris
μια χαρα ειναι ο μιμης,50 χρονια μαγαζι,δεν κρατιεται ετσι τζαμπα..
εγινε και ανακαινιση προσφατα
Nikos
Πολυ καλτ μορφη ο Μιμης. Επαθα κι εγω δηλητηριαση καποτε :p
mixalis
θεραπευτική πανσέτα .. τα στρώνει όλα κ σε χωρταίνει..
δεν υπαρχει σαν τον μιμη.. γεμιστο μπιφτεκι δεν υπαρχει αλλου.. μιμης εγγυηση!!! ποιότητα πάνω απ ολα!
Nikolas
Μα..."Μίμης"...??
theokaraman
Καταστροφή!! ένας φίλος μου έπαθε και δηλητηρίαση...
Α ρε Λια!Σιδεροστόμαχος! :D :D
β.
αφήστε το καλύτερα...