Στου Μήτσου

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο, Εστιατόριο
ΔιεύθυνσηΒλάλη 15, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2315515504
Διαδίκτυο
Ωράριο08:30-23:30, Κυ κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΜάρτιο 2014
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχε ο Ναουμίδης Πέτρος.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έχω κάτσει μερικές φορές Ιούλιο 2015 με Ιούνιο 2020.

Ωραίο εναλλακτικό μαγαζάκι στο Καπάνι με πολύ χαλαρή διάθεση και ανάλογη αισθητική. Τραπεζάκια έξω και κάτω από την πιλοτή/στοά. Για όσους έχουν θέμα, να σημειωθεί ότι η Βλάλη λόγω της παλιάς αγοράς δεν αποπνέει και πολλή καθαριότητα. Μερικές φορές έχει λάιβ μπουζουκάκι. Σέρβις νορμάλ, στα αρνητικά ότι είναι ενίοτε αργό (είναι θέμα τύχης, ίσως έχει να κάνει με την κουζίνα και όχι με το σέρβις), αλλά με αποδεκτό τρόπο. Ο κατάλογος μικρός, με διάφορα ενδιαφέροντα πιάτα. Ότι έχω δοκιμάσει είναι συμπαθητικό, αλλά υπάρχουν και αστοχίες. Άξιο αναφοράς είναι το "μοναστηριακό ψαρολουκάνικο" που ακούγεται επικίνδυνο αλλά είναι νόστιμο και ιδιαίτερο (μου θυμίζει χταποδοκεφτέ Καλύμνου) και τα συκωτάκια με γλυκοπατάτα. Τσίπουρο οκ. Τιμές ελαφρώς τσιμπημένες.

Αξίζει στο σύνολο, θα μπορούσα να ξαναπάω, αλλά χωρίς να είναι πλέον στις προτιμήσεις μου.

ΥΓ. Το 2017-2018 μπήκαν στη λογική των βραβείων και αφιερωμάτων στα free press, επομένως έγινε πιο mainstream απ' ότι ήταν στην αρχή.

Εικόνες (142)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Μοσχάρι με χυλόπιτες
[εικόνα]
Σφέλα με αυγά
[εικόνα]
Πανσέτα φούρνου
[εικόνα]
Τηγανιά χοιρινή
[εικόνα]
Χόρτα
[εικόνα]
Κεφτές αρνίσιος
[εικόνα]
Ρεβυθοσαλάτα
[εικόνα]
Σαλάτα με ντοματίνια και ντολμαδάκια
[εικόνα]
Κερασμένο γλυκάκι
[εικόνα]
Κεφτεδάκια (σούπερ και πάλι)
[εικόνα]
Μοσχαράκι από τη μασίνα με πατάτες (τρυφερό, νόστιμο)
[εικόνα]
Συκωτάκια πουλιών (οκ)
[εικόνα]
Καγιανάς; (κακός σύμφωνα τα δικά μου κριτήρια)
[εικόνα]
Γλυκοπατάτα με ταραμά και μοσχοχτάποδο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Γλυκό του κουταλιού (πάρα πολύ καλό)
[εικόνα]
Λάδι του μαγαζιού
[εικόνα]
Λογαριασμός 5 άτομα
[εικόνα]
Λαχανίδα με καρότα στο ξυλόφουρνο
[εικόνα]
Γίγαντες στο ξυλόφουρνο
[εικόνα]
Γεμιστά
[εικόνα]
Γλυκοπατάτα με ταραμά και μοσχοχτάποδο (οκ)
[εικόνα]
Σαρδέλα σχάρας (πολύ καλή)
[εικόνα]
Χυλοπίτες με θαλασσινά (πάρα πολύ καλές)
[εικόνα]
Κολοκυθοκεφτέδες (εξαιρετικοί)
[εικόνα]
Κερασμένο γλυκάκι (μέτριο)
[εικόνα]
Αρνίσιοι κεφτέδες (πολύ καλοί)
[εικόνα]
Ρεβύθια
[εικόνα]
Πανσέτα στη μασίνα (τρυφερή)
[εικόνα]
Βολάκι Άνδρου (καταπληκτικό τυρί)
[εικόνα]
Ζοχιά
[εικόνα]
Κερασμένο γλυκό (μέτριο)
[εικόνα]
Καυτερή πιπεριά
[εικόνα]
Λαχανοντολμάς θαλασσινών (απίθανος)
[εικόνα]
Τραχανάς μανιτάρια (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Κουτσομουράκια (ωραίο τηγάνισμα, αλλά δυστυχώς πολύ μικρά..)
[εικόνα]
Τηγανιά (οοκ)
[εικόνα]
Χτένια με σκορδοβούτυρο (μέτρια, τα χτένια δεν ήταν καθόλου τρυφερά)
[εικόνα]
Μπριζόλα φούρνου (πολύ καλή και τρυφερή)
[εικόνα]
Σταφύλι τουρσί με παλαιωμένη γραβιέρα (καλό αλλά είχα μεγαλύτερες προσδοκίες)
[εικόνα]
Χόρτα με ξινοτύρι
[εικόνα]
Σαρδέλες (καλές)
[εικόνα]
Χυλοπίτες θαλασσινά (καλό)
[εικόνα]
Κουτσομούρα τηγάνι, στάρι (πολύ καλό πιάτο)
[εικόνα]
Θράψαλο γεμιστό ψητό (οκ πιάτο)
[εικόνα]
Γλυκοπατάτα με μόσχοχταποδο (καλό πιάτο)
[εικόνα]
Κολοκυθοανθοί τηγάνι (εντάξει εγώ προτιμώ μαγειρευτούς με ρύζι)
[εικόνα]
Γίγαντες πιαζ (διαδικαστικοί, θελαν κάτι)
[εικόνα]
Λαχανίδα με μπούκοβο ("εμένα μ' άρεσε" και μόνος μου την έφαγα!)
[εικόνα]
Σκουμπρί φλαμπέ (δεν κάηκε όλο το οινόπνευμα και δεν άρεσε)
[εικόνα]
Κουτσομούρες με ειδικό κουρκούτι (καλές)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος τηγάνι (ολόσωστος)
[εικόνα]
Εδώ μια εικόνα του παραδείσου
[εικόνα]
Φασόλια στον ξυλόφουρνο (μαγεία)
[εικόνα]
Ταραμάς (εξαιρετικός)
[εικόνα]
Σκουμπρί φλαμπέ (δυνατό)
[εικόνα]
Αρσενικό και πιπεράτη γραβιέρα
[εικόνα]
Λάχανο στον ξυλόφουρνο με γιαούρτι και Μπούκοβο (τέλειο)
[εικόνα]
Θράψαλο σχάρας με φακοσαλάτα
[εικόνα]
Παστουρμάς θαλάσσης (πολύ καλός)

Κατάλογος (15)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2023: σελίδα 3/3
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2023: σελίδα 2/3
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2023: σελίδα 1/3
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2023: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2023: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2023: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2023: σελίδα 1/4
[εικόνα]
Πιάτα ημέρας, Αύγουστος 2022
[εικόνα]
Κατάλογος με μπίρες, Αύγουστος 2022. Πάντως οι μισές δεν υπήρχαν
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2020
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2019
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου: σελίδα 1/3
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου: σελίδα 2/3
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου: σελίδα 3/3
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2015

Σxόλια (49)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Rotke
Πριν 2 εβδομάδες επισκέφθηκα και εγώ τον Μήτσο.

Αρχικά να πω ότι το ιδιαίτερο σημείο στο οποίο βρίσκεται, στο κέντρο της αγοράς Καπάνι ήταν ο λόγος που ήθελα να το επισκεφθώ. Ήταν βράδυ με κλειστή την αγορά και πραγματικά αισθάνεσαι ότι το μέρος αυτό σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή της πόλης.

Έπειτα, έχοντας διαβάσει και τα σχόλια των υπόλοιπων ταβερνοχωριτών, συμφωνώ στο ότι μέχρι στιγμής ο ξυλόφουρνος λειτουργεί απλά σαν ατραξιόν, καθώς δεν έχει αξιοποιηθεί κατάλληλα (βγάζει max 10 πιάτα).

Γενικότερα θεωρώ ότι ο κατάλογος τους είναι περιορισμένος και μεθοδευμένος, ώστε να μη μπορεί κανείς απλά να κάτσει για ένα τσίπουρο. Στοχεύει στο να έχει μια ελάχιστη κατανάλωση ανά τραπέζι, πράγμα κατανοητό, δεδομένου του περιορισμένου χώρου και του κόσμου που εισρέει. Άρα η κατηγορία του είναι περισσότερο μεζεδοπωλείο παρά καφενείο.


Στα του φαγητού:
Σαλάτα με ντοματίνια, παξιμάδια και ξύγαλο: δροσερή ότι πρέπει για το καλοκαίρι
Συκωτάκια πουλιών: σωστή εκτέλεση, ωστόσο ήρθε χωρίς γλυκοπατάτα
Καγιανάς: πολύ κακό για τα δικά μου κριτήρια ( ήταν στεγνό και η εκτέλεση ή η παραλλαγή της συνταγής δεν είναι πετυχημένη)
Γλυκοπατάτα με λευκό ταραμά, μοσχοχτάποδο και φρέσκο κρεμμύδι: το highlight της βραδιάς, συνιστώ να το δοκιμάσει όποιος επισκεφθεί το μαγαζί.

+ 1 τσίπουρο Meteoro + 1 χύμα τσίπουρο

Σύνολο 45€ (περίπου 22-23 /άτομο)

Σέρβις: πολύ φιλικές οι κοπέλες, με σχετικά καλή ανταπόκριση στα αιτήματα των πελατών

Στα συν: το ζυμωτό ψωμί και το γλυκό του κουταλιού

Συμπέρασμα: είναι καλά για μια φόρα στο τόσο για την τοποθεσία ή για να φέρεις κάποιον τουρίστα φίλο σου, αλλά δεν έχει τις  προϋποθέσειςγια να γίνει στέκι.

Οι ψιλοτσιμπημένες τιμές, ο μικρός κατάλογος και η περιστοίχιση από τουρίστες που νομίζουν ότι ανακαλύπτουν το χαμένο θησαυρό της ελληνικής κουζίνας επειδή τους σερβίρουν το φαγητό σε τηγάνια και κατσαρόλες, απομυζούν τη γνησιότητα της εμπειρίας που θα μπορούσε να προσφέρει το μέρος στους θαμώνες και το μετατρέπουν σαν ένα μαγαζί από αυτά που βρίσκονται στα Λαδάδικα.

Οπότε για μένα είναι <<ναι>> αλλά με αστερίσκους.
fisher
Παρέα 5 ατόμων δοκιμάσαμε:
Μελιτζάνα ψητή: απλή.
Ντολμαδάκια χειροποίητα: ΟΚ.
Καγιανάς: απλό αλλά νόστιμο.
Κεφτεδάκια δεν δοκίμασα αλλά άρεσαν.
Συκωτάκια κοτόπουλου για άλλη μια φορά πάρα πολύ νόστιμα, Αγαπημένο πιάτο.
Τηγανιά χοιρινή μια χαρά, απλή και νόστιμη.
Τόνος γενικά άρεσε στην παρέα αλλά έχω φάει πολύ καλύτερους αναλογικά με τα 16ε που ζητάει.
Μοσχαράκι με πατάτες πολύ καλό, λουκούμι και οι πατάτες από κάτω είχαν πάρει γεύση από το ζουμί.

Γενικά θεωρώ οτι είναι ενα μαγαζί που αν πας στοχευμένα μπορείς να φας πολύ καλά και σε πολύ καλή τιμή. Εχει όμως κάποια πιάτα αδικαιλόγητα ακριβά κατά τη γνώμη μου, εβγαλα και φωτό το λογαριασμό.
Από όλες τις τιμές βέβαια, με χάλασε το εμφιαλωμένο τσίπουρο, με το φτηνότερο να είναι στα 9,5ε. Το ότι αυτά που είχε είναι όντως πιο ακριβά δεν μου λέει κάτι. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα τσίπουρα που είναι σε καλή τιμή ώστε να μπορεί να έχει επιλογή με 7 ή 7,5ε .
Το θεωρώ μεγάλο φάουλ για το στυλ του μαγαζιού εκτός αν γίνεται εσκεμμένα ώστε να αποφύγει κάποια κατηγορία πελατών.
Flexitarian
Πηγαίνω στου Μήτσου χρόνια και γενικά ποτέ δεν έχω φάει άσχημα αλλά και ποτέ δεν έχω φάει τέλεια. Ο ξυλοφουρνος γενικά έχει αναβαθμίσει πολύ το μαγαζί αν και θα μπορούσαν να τον εκμεταλλευτούν πολύ καλύτερα. Τις μερίδες προσωπικά εγώ τις βρίσκω πολύ τίμιες για αυτό που πληρώνεις και μεγαλύτερες κιόλας από παλιά. Να προσθέσω κιόλας ότι προτείνεται για vegetarian και vegan κόσμο καθώς τα παιδιά είναι πολύ flex στο να προσαρμόζουν τα πιάτα.
Maik
Δοκιμάσαμε τα θαλασσινά του και μας άφησαν πολύ ικανοποιημένους. Ξεχωρίσαμε Κολοκυθοκεφτεδες και Χυλόπιτες με θαλασσινά. Σαρδέλα επίσης καλή. Το μοσχοχταποδο με ταραμα σε γλυκοπατάτα δεν μας κέρδισε γτ έλειπε η οξύτητα και ο ταραμάς ήταν αρκετά αλμυρός. Λευκό κρασί χύμα πολύ καλό. Σέρβις ευγενικό! Θα ξαναπάμε για τα κρεατικά.
λέχρας
Έχω κάτσει πολλές φορές από 2018 εώς καί Σεπτέμβριο 2022.
Τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνη εξαίρεση είναι κατά καιρούς κάποια πιάτα (και πάντα με την προϋπόθεση ότι θα πετύχεις σωστή μέρα ) όπως ας πούμε το λουκάνικο (νομίζω πρόβειο) με τον τραχανά.
Όλα τα κλασικά ορεκτικά από μέτριο και κάτω.
Seventh
Στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης δεν έτυχε ποτέ να καθίσουμε. Πραγματικά αξιοπερίεργο. Και η πρώτη φορά ήταν θετική άρα θα επαναληφθεί.
Κόσμος μεγάλος ή προς το πιο hipster. Εξυπηρέτηση καλή, τιμές οκ και τα πιάτα αναπάντεχα καλά: η μπριζόλα και το μοσχάρι είναι σημεία αναφοράς.
Λαϊκή και τίμια φάση.
Meraklis_Thess
Τελευταία επίσκεψη πριν μια εβδομάδα. Έχοντας καθίσει πάνω από 20 φορές τα τελευταία χρόνια, θεωρώ ότι ο Μήτσος είναι σταθερή αξία στην περιοχή, σχεδόν πάντα τρώμε καλά - ορισμένες φορές πολύ καλά και κάποιες λίγες μέτρια. Η εξυπηρέτηση είναι πάντα καλή ακόμα και σε ώρες αιχμής, κάποιες αστοχίες που υπήρχαν στο παρελθόν έχουν βελτιωθεί, τα παιδιά είναι φιλικά και ξέρουν το μενού. Βέβαια, με την επέκταση στον πεζόδρομο και την νέα σάλα με τα βαριά έπιπλα έχει χάσει τον χαρακτηρισμό του καφενείου, αλλά η ατμόσφαιρα συνεχίζει να είναι παρεϊστική και χαλαρή.

Σε γενικές γραμμές ξεχωρίζω ένα κλικ τα θαλασσινά-ψαρικά του, τα μικρά ψάρια τα τηγανίζει με ένα ιδιαίτερο πανάρισμα (καλαμποκάλευρο;) που τα κάνει έξτρα crynchy χωρίς να στεγνώνουν. Ιδιαίτερο πιάτο το μοσχοχτάποδο με την γλυκοπατάτα και οι χυλοπίτες με θαλασσινά.

Από κρεατικά θα ξεχώριζα την χοιρινή τηγανιά με ξύγαλο και τα συκωτάκια πουλιών με γλυκοπατάτα και αυγά μάτια.

Θα συμφωνήσω με τον Δοκιμαστή, ότι ο ξυλόφουρνος δεν αξιοποιείται όπως θα περίμενε κάποιος, θα μπορούσε να έχει περισσότερα μαγειρευτά με σάλτσες/ζουμιά.

Κατά τη γνώμη μου, εκεί που τα χαλάει είναι οι τιμές σε ορεκτικά και τυριά, ενώ στα κυρίως είναι νορμάλ με βάση την άνοδο των Α' υλών. Πχ τζατζίκι και ταραμάς 6€ και μελιτζάνα με ξύγαλο 6,50.

Όπως και αν έχει, αξίζει τόσο για το φαγητό όσο και για το χαλαρό κλίμα.
dokimastis
Κι άλλη επίσκεψη, μεσημέρι καθημερινής το καλοκαίρι.
Γενικά καλά, στα ψαρικά πάλι. Το τηγάνι με τις ταλιατέλες, τα μύδια και τις γαρίδες πάλι έγραψε!!

Όμως.. όμως ο ξυλόφουρνος δεν παίρνει μπρος, όπως θα τον περίμενα. Δεν βάζουν φαγητά που θα ψηθούν και θα γεμίσουν νοστιμιά, ζουμιά, χυμούς, θα μελώσουν.. Τον χρησιμοποιούν σαν κοινό φούρνο, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, τουλάχιστον ως τώρα.

Και φυσικά από τιμές, τσιμπημέ-...
dokimastis
Νέα επίσκεψη, ενώ είχα στο νου να δοκιμάσω τον ξυλόφουρνο. Κάτσαμε μέσα γιατί ήμασταν μεγάλη προς τεράστια παρέα, 20 άτομα!
Έκανα εγώ τις παραγγελίες, μια και ξέρω το μαγαζί. Κινήθηκα στα θαλασσινά, έτσι ζήτησε η παρέα, κι έτσι παραγγείλαμε σχεδόν όλο το μενού το αντίστοιχο, και πέρασαν όλα από επιτροπή δοκιμών!

Από σαλάτες ντοματίνια με ξύγαλο, καθώς και βλίτα, πάλι με ξύγαλο ή κάτι τέτοιο. Γενικά το χρησιμοποιούνε σε πολλά πιάτα. Επίσης φασόλια γίγαντες, που αρχικά νόμισα πως ήταν τα λαδερά με σάλτσα, αλλά τελικά ήταν πιαζ. Δεν άρεσαν πολύ αυτά.

Απο κυρίως: προσπάθησα να δοκιμάσω ξυλόφουρνο/ μασίνα, αλλά στα θαλασσινά και τώρα καλοκαίρι όχι πολλές επιλογές.

Γλυκοπατάτα ψητή με πάνω κομματάκια μοσχοχτάποδο, καλό. Δεν τραβάει το μάτι, καλό πιάτο πάντως, αξίζει.
Μελιτζάνα ψητή αγιορείτικη, επίσης. Θύμιζε κάπως ψητά λαχανικά.
Κολοκυθοανθοί τηγάνι, γεμιστοί με τυρί κρέμα: πολύ καλοί, πάνε με το τεμάχιο, 2.50ε/τεμ.
Σαρδέλες ψητές δεν τράβηξαν το μάτι, ήταν και μικρές στο μέγεθος. Συνοδεία ρεβίθια, διαδικαστικά.
Γαρίδες ψητές με φακοσαλάτα. Καλό πιάτο στα 7.50ε, η φακοσαλάτα πάντα al dente και κάπως στεγνή, θέλει λαδόξιδο για μένα.
Ψητό Θράψαλο γεμιστό με τυρί. Καλό, πρέπει να πήραμε και δεύτερο. Και εδώ η εμμονή με το τυρί :)
Μας πρότειναν και πήραμε και Μπαρμπούνια τηγάνι, με πολύ καλό πανάρισμα. Είχαν μόνο 2 μερίδες. Καλά ήτανε, και άρεσε το τηγάνισμά τους, αλλά πάλι ήταν μικρά σε μέγεθος.

Και τέλος Χυλοπίτες με μύδια, γαρίδες στο τηγάνι. Το καλύτερο πιάτο πάλι, εντυπωσιακό, για μεγάλη παρέα, πρέπει να πήραμε περίπου τέσσερα! Άρεσε γενικά. Ίσως με λίγο πιο πολλή σάλτσα θα ήταν ακόμη καλύτερα.

Όλα αυτά με πολύ κρασί λευκό χύμα μάς βγήκανε 340ε τα 20 άτομα! Σέρβις φανταστικό και με χαμόγελο, αλλά και πολύ αποτελεσματικό από μια κοπέλα, τη Βίκη. Αλλά και όλο το team πήγαινε σφαίρα.

Γενικά πολύ καλά, τώρα θέλω να πάω για τον κρεατικό ξυλόφουρνο και μακάρι και μαγειρευτά στη μασίνα.
fisher
Για κάποιο λόγο δεν είχα πάει τόσο καιρό στο συγκεκριμένο μαγαζί. Ακόμη και τη στιγμή που έφτασα λόγω κόσμου (αρκετοί τουρίστες) δεν μου έκανε κέφι να καθίσω.
Τελικά είναι μια πολύ καλή επιλογή και θα δοκίμαζα και τα ψάρια που από ότι κατάλαβα είναι περισσότερες οι επιλογές στον κατάλογο.
Δοκιμάσαμε:
Συκωτάκια πουλιών, πάρα πολύ καλό.
Μπιφτεκάκια, αφράτα και νόστιμα.
Μια πολύ ωραία σαλάτα με τοματίνια.
Πανσέτα στον ξυλόφουρνο , λουκούμι.
Λευκό κρασί χύμα, μια χαρά.

Γενικά ότι πήραμε ήταν πολύ καλό, οι τιμές θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο κάτω για το ύφος του μαγαζίου. Βέβαια μετά από τόσο καιρό που έχει κάνει και όνομα, είναι λογικές.
anton
Επίσκεψη Παρασκευή βράδυ, με κράτηση από την προηγούμενη μέρα. Τοποθεσία στο Καπάνι με αρκετή άπλα. Σερβις καλο. Τηγανιά, ζοχια με ξυγαλο, ντοματοκεφτεδες, σκουμπρί και τσίπουρο εμφιαλωμένο σε διάφορες επαναλήψεις (το χύμα είναι κακής ποιότητας). Ό,τι φάγαμε ήταν καλό, χωρίς κάτι εξαιρετικό, αλλά σε μικρή ποσότητα και, το κυριότερο, μας βγήκε 28€/άτομο. Κατά τη γνώμη μου έχει γίνει τουριστικός προορισμός πουλώντας τη Θεσσαλονικιώτικη εμπειρία, και δεν θα το πρότεινα για ντόπιους.
IoliAt
Επίσκεψη γύρω στα Φώτα, για να δούμε τον νέο χώρο. Ωραίος ο ξυλόφουρνος, καλός ο χώρος, είχε λίγο μυρωδιά. Καθίσαμε έξω, για να λιαστούμε. Ως προς την παραγγελία: παστουρμάς θαλάσσης πολύ καλός. Λάχανο στον ξυλόφουρνο, μου άρεσε πολύ, αλλά γενικώς πεθαίνω για κραμβοειδή ψητά, δεν χρειάστηκε καν το γιαούρτι κατά τη γνώμη μου. Ωραίο πιάτο και πρωτότυπο. Δυο τυράκια, αρσενικό (πολύ καλό) και πιπεράτη γραβιέρα (οκ). Θράψαλο σχάρας με φακοσαλάτα (το σέρβιραν με φάβα που δεν τρώω, ζήτησα φακοσαλάτα και είπαν ΟΚ), χμ, έτσι κι έτσι τελικά, η φακοσαλάτα στεγνή και αδιάφορη ακριβώς όπως και λέει και ο dokimastis, το δε θράψαλο έβγαζε μια περίεργη μυρωδιά, στη γεύση και στο ψήσιμο καλό. Κερασμένο γλυκό δεν υπήρχε. Όμως, αυτά, συν δύο τσίπουρα χωρίς Εωθινόν, στα 55. ¿Por qué? Αν και φάγαμε καλά, μείναμε με ελαφρώς αλγεινή εντύπωση.
toy
επίσκεψη εκ νέου για να ξαναδοκιμαστεί ο ξυλόφουρνος, Όπερ και εγένετο..

Φασόλια στον ξυλόφουρνο... μαγεία.. από τα καλύτερα πιάτα που έχω φάει, πλούσια στο λαδάκι τους, αν ήταν και λίγο πιο γλασαρισμένα θα άγγιζαν το τέλειο.
Ταραμάς, νομίζω ότι αγγίζει το επίπεδο αυτού της Μαύρης Θάλασσας στη μισή τιμή..
Λαχανίδα στον ξυλόφουρνο, διαφορετική ιδιαίτερη, σίγουρα ενδιαφέρον πιάτο.
το κλασικό σκουμπρί στο τηγάνι φλαμπέ, ότι πρέπει για το τσιπουράκι
μια μερίδα πολύ ωραίος μπακαλιάρος τηγανιτός στο σωστό μέγεθος
ένα τσίπουρο Κατσαρού χωρίς, αψύ δεν θα το ξανάπαιρνα
και ένα κιλό λευκό housewine, τίμιο χωρίς παρενέργειες.
νερά σουρωτές κλπ στα 56€ μια χαρά δλδ

Ο χώρος μέσα είναι μεγάλη εξέλιξη για τα στάνταρ του μαγαζιού ειδικά για το χειμώνα καθώς διευρύνει τη σεζόν, Ο ξυλόφουρνος είναι μεγάλο προτέρημα και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα το βρει ακόμη περισσότερο με τις γεύσεις.
dokimastis
Νέα επίσκεψη με παρέα καθημερινή βράδυ, 4 άτομα, και κάτσαμε έξω. Δυστυχώς δεν είδα μέσα τον νέο χώρο, αλλά θα τον δω. Ανυπομονώ δε, να φάω από τον ξυλόφουρνο που λέει ο συνάδελφος varethika.

Δοκιμάστηκαν διάφορα πιάτα, σχεδόν όλα καλά, με λίγες αστοχίες, χωρίς κάτι το wow. Μου άρεσε που κινηθήκαμε σε χορτοφαγικά, τυρί, ψαρικά.

Ταμπουλέ Κουνουπιδιού καλό, με μπόλικο σκόρδο και άνηθο, Πικάντικη σαλάτα μέτρια και μικρή μερίδα. Παστουρμάς θαλάσσης οκ και οκ τιμή 5.50ε, Λάχανο με μπούκοβο και γιαούρτι μου άρεσε μόνο εμένα, και ήθελε λάδι για να φανεί. Φακοσαλάτα στεγνή αδιάφορη.

Κολοκυθοκεφτέδες απλοί και λίγοι. Σκουμπρί καπνιστό το κάνουν φλαμπέ, μας άφησε υπολείμματα οινοπνεύματος στο ζουμί και δεν πολύ-τρωγόταν! Κουτσομούρες τηγανητές σε κουρκούτι ενδιαφέρον, καλές.

-(Γαλέος σαγανάκι)- το καλύτερο πιάτο, χορταστικό καλομαγειρεμένο, με γεύσεις. Ψαρολουκάνικο ενδιαφέρον την πρώτη φορά που το παίρνεις, αλλά μικρό, σα τζουμαγιάς. Σφέλα ψητή απλώς οκ προς αδιάφορη.

Τσίπουρο χωρίς Εωθινόν Θράκης καλό, αλλά καλό ήταν και το δικό τους, και πήραμε πολλά (5ε).

Ζητήσαμε κανένα γλυκό και δεν υπήρχε. Επίσης ένας της παρέας διαμαρτυρόταν γιατί δεν έχουν πατάτες, αδίκως για μένα, που γνωρίζω το ύφος του μαγαζιού..

90ε τα 4 άτομα, 22ε το άτομο, μια χαρά πιστεύω εγώ. Η παρέα δεν αρέστηκε, αλλά εγώ εκτιμώ το μαγαζί, παρότι δεν ταυτίζομαι τρελά.
Meraklis_Thess
Επίσκεψη στο νέο κλειστό χώρο. Είναι πραγματικά υπέροχος, με πινελιές από ρετρό διακόσμηση, τουβλάκια στους τοίχους, ανοιχτή κουζίνα που φαίνεται ο ξυλόφουρνος, βαριές αναπαυτικές καρέκλες και το αποκορύφωμα το τζάκι που σιγοκαίει, όλα αυτά σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι είσαι εκτός πόλης.

Από φαγητά δοκιμάστηκαν:
- Κόκορας με χυλοπίτες μαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο. Πολύ καλό αν και ήρθε χλιαρό, οι χυλοπίτες al dente.
- Κεφτεδάκια. Μέτρια, ίσως το πιο αδιάφορο από τα πιάτα του.
- Συκωτάκια πουλιών με αυγά και γλυκοπατάτα. Πολύ καλό, αν και ήρθε λίγο στεγνό από ζουμί.
- Τηγανιά χοιρινή με ντοματίνια και ξύγαλο. Εξαιρετική, τρομερό ζουμί για βούτες. Πολύ βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψη.
- Ξύγαλο με καυτερή πιπεριά. Πολύ καλό.
- Μελιτζάνα ψητή. Πολύ καλή.
- Ντοματοκεφτέδες. Αδιάφοροι.
- Βολάκι Άνδρου. Εξαιρετικό, μοναδική βουτυράτη γεύση.

Η εξυπηρέτηση σαφώς πιο βελτιωμένη, με περισσότερα άτομα στο σέρβις.

Θα ήθελα να έχει περισσότερα μαγειρευτά ψημένα στο ξυλόφουρνο, αλλά ίσως ακόμα να μην έχει οργανωθεί όπως θα ήθελε. Το φαγητό παραμένει σε υψηλό επίπεδο και με το νέο χώρο παραπέμπει περισσότερο σε εστιατόριο, χωρίς όμως να χάνει την ωραία καφενειακή ατμόσφαιρα.
varethika ton prologo
Τα τελευταία νέα είναι εντυπωσιακά
Ο Μητσος έχει νοικιάσει έναν καταπληκτικό χώρο δίπλα στο μαγαζί και εκεί θα κάνει κάτι που δεν υπάρχει στην πόλη ,
Έχει βάλει ήδη παραδοσιακό ξυλόφουρνο όπου θα μαγειρεύει καθημερινά γάστρες με μαγειρευτό ακόμα έχει εγκατάστησει ήδη μια μασινα με ξύλο φυσικά λειτουργική και όχι μόνο για ομορφιά
(μου είπε ότι θα κάνει ακόμα και αυγά με πατάτες )
Ο χώρος έχει επίσης τζάκι
Ανυπομονώ να τα δοκιμάσω όλα αυτά ένα χειμωνιάτικο μεσημέρι (ο χώρος θα δουλέψει μετά τις γιορτές )
Ο μητσος είναι ένα τεράστιο αλάνι για όσα κατάφερε στην ζωή του και από μένα έχει ένα τεράστιο respect
Meraklis_Thess
Έχω καθίσει αρκετές φορές, μια από τις καλές επιλογές στο κέντρο της πόλης.

Χθεσινή επίσκεψη μετά από ένα χρόνο, με μεγάλη παρέα. Παρατήρησα ότι έχουν αλλάξει/τροποποιηθεί κάποια πιάτα.

- Σαλάτα με ντοματίνια με παξιμάδι και ξύγαλο. Καλή.

- Βολάκι. Καλό.

- Σφέλα σαγανάκι. Πολύ καλό.

- Οινοτύρι. Καλό.

- Ψητή μελιτζάνα με ξύγαλο. Εξαιρετική.

- Κεφτεδάκια μοσχαρίσια. Αδιάφορα, σε κάποιους άρεσαν, ίσως να μην μου ταίριαξαν καλά τα μπαχαρικά.

- Μπριζολάκια λαιμού. Καλά, ζουμερά όσο πρέπει.

- Συκωτάκια πουλιών με αυγό μάτι. Εξαιρετικά, το αυγό δένει άψογα με τα συκωτάκια.

- Τηγανιά χοιρινή. Μέτρια.

Η κουζίνα συνεχίζει να είναι καλή και δημιουργική, με κάποιες ελάχιστες αστοχίες, αλλά το φαγητό στο σύνολο του είναι πάνω από τον μέσο όρο.

Το σέρβις, εξακολουθεί να είναι το μεγάλο μειονέκτημα. Από την μια η μικρή κουζίνα και από την άλλη οι 2-3 σερβιτόροι που ενώ είναι ευγενικοί και πρόθυμοι δεν επαρκούν για 15+ τραπέζια τις ώρες αιχμής.

Οι τιμές συνεχίζουν να είναι ελαφρώς τσιμπημένες για την ποσότητα, αλλά αξίζει.

Πλέον η κουζίνα κλείνει στις 23:30, σταματάνε να σερβίρουν αλκοόλ στις 00:30 και ύστερα από λίγο αρχίζουν να μαζεύουν τραπέζια. Σε κάποιους ίσως να μην αρέσει, αλλά προσωπικά δεν με χάλασε. Όποιος έχει περάσει από την εστίαση, καταλαβαίνει πόσο εκνευριστικό είναι να έχεις 2-3 παρέες που κάθονται και πίνουν μέχρι τις 02:00, ενώ εσύ δεν βλέπεις την ώρα να ξεκουραστείς.
rosinante
Το φαγητό στα γνωστά επίπεδα. Η ρακή που επιμόνως μας προτάθηκε με δυνατό πονοκέφαλο την επόμενη μέρα. Πολλά είδη τυριών που μόνο ακουστά τα είχαμε και τιμήθηκαν δεόντως.
Το συν του αλλά και το μεγάλο μείον του είναι η τοποθεσία. Ωραία, γραφικά, έχει απλωθεί κιόλας το μαγαζί αλλά η εγκατάλειψη της περιοχής από τον δήμο δεν βοηθά.
Δεν πιάνουν κι αυτοί έναν κουβά με μπογιά ρε παιδί μου.
Μέτρα προστασίας μηδενικά. Χωρίς αντισηπτικά στο τραπέζι που δεν καθαρίστηκε και κατάλογος ο κλασσικός και καταταλαιπωρημένος και όχι η Α4 μιας χρήσης που δίνουν άλλα μαγαζιά.
Παρά τα φάουλ θα ξαναπήγαινα αν τύχαινε
rosinante
Ο κόσμος δεν έχει αλλάξει αλλά είναι mixed πλέον.
Αριστερίζοντες και παγιέτες μαζί.
Κόμισσα Λόρδα
Δυνατό μαγαζί ο μήτσος, αγαπημενη επιλογη απο νωρίς το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Προσωπικα προτιμώ τα πρωινά καθώς υπάρχει ένα γενικότερο τζέρτζελο λόγω της εγγύτητας με το καπάνι. Οι μεριδες είναι σχετικά μικρές, αλλά αποζημιώνουν οι γευσεις. Σταθερα νόστιμα και μαμαδισια τα μπιφτέκια , τελεια και πληθωρικη η σαλάτα με τα ντοματινια και το ξύγαλο. Ενίοτε έχει και πιάτα ημέρας (αρνί φουρνου κλπ). Τιμές σε φαγητό και ποτό καλές. Σερβις πολυ καλο. Γενικά το προτιμώ ξανα και ξανα για την ανεπαναληπτη ατμόσφαιρα, κι ας ξενερωνω λίγο με την κοσμοσυρροη των τελευταιων ετων.
RZ (ex microzet)
Έχω κάτσει πολλές φορές. Ο χώρος εξωτερικά "δυναμικός" μιας που μεγαλώνει και μικραίνει κατα βούληση, ευχάριστος και σχετικά ήσυχος ωστόσο λόγω τοποθεσίας. Προτιμώ να κάθομαι στην "ανοιχτωσιά" μιας που κάτω απ το υπόστεγο μερικές φορές αισθάνεσαι κάπως αποκλεισμένος.

Το σέρβις εντελώς λαικό, ευγενικό και εξυπηρετικό. Έχω καλή εντύπωση.

Ο κατάλογος όχι πολύ μεγάλος, έχει αλλάξει κατα καιρούς, με επιλογές σε ψάρι και κρέας, ορεκτικά και κάποιες σαλάτες. Θεωρώ οτι το φαγητό είναι σε καλό επίπεδο με ελάχιστες αστοχίες στα τόσα χρόνια που πηγαίνω, επίσης η κουζίνα είναι γρήγορη ανεξαρτήτως του όγκου της πελατείας. Αρκετές φορές έχει τύχει να "μην έχουν" πράγματα απ τον κατάλογο.

Στα αρνητικά το οτι δεν υπάρχει επιλογή για εμφιαλωμένο τσίπουρο (ή ούζο) -η χύμα ρακή είναι καλή και χωρίς πολλές παρενέργειες. Έχει επιλογές απο εμφιαλωμένες μπύρες (όχι πολλές).

Τιμές okay, ποτέ δεν ένιωσα οτι έχασα τον χρόνο μου ή οτι πλήρωσα πολλά γι'αυτό που έφαγα.

Αξίζει μια επίσκεψη γιατί ο χώρος είναι ιδιαίτερος και το φαγητό καλό. Προσωπικά πάντα πηγαίνω με χαρά.
κροκοτομ
Άρθρο για την πρόσφατη επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στο μαγαζί...

https://parallaximag.gr/epikairotita/stou-mitsou-sto-kapani-gianna-angelopoulou
toy
Κλασική επίσκεψη στου Μήτσου νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη εποχή να τον επισκεφθείς.
Κλασικά κεφτεδάκια πολύ δυνατά,
Καυτερή πιπεριά, δύναμη
Σαλάτα ντοματίνι, πολύ καλή
Μελιτζάνα καπνιστή, δεν μου άρεσε
Σαρδέλα σε αμπελόφυλο, εξαιρετικό πιάτο, ποίημα
Σκουμπρί στο τηγάνι, πολύ καλό
αυτά και 3 ρακές χ200ml στα 50€

Μια χαρά ήταν όλα για ακόμη μία φορά.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Meraklis_Thess
Ένα μεγάλο μπράβο στον Μήτσο, που μετέτρεψε το κλειστό λόγω Κορονοϊου μαγαζί του σε μαγειρείο για άστεγους και ανθρώπους με προβλήματα υγείας:

https://www.typosthes.gr/thessaloniki/215188_thessaloniki-kleisto-kafeneio-egine-mageireio-agapis-foto-video
Hungry_Tux
Εναλλακτικό γκουρμεδοτσιπουράδικο, το οποίο κατάφερε ακόμη και μεσημέρι καθημερινής να είναι γεμάτο. Στο διαταύτα. Δουλεύει με πιάτα ημέρας τον περισσότερο καιρό. Το ψαρολουκάνικο σχάρας και το ψαρολουκάνικο σπεντζοφάι συγκαταλέγεται στα must. Σουπιές φρικασέ μιά χαρά, συχνά έχει κουτσομούρες τηγανιτές, οι οποίες είναι φρέσκιες, ενώ το σκουμπρί καπνιστό πικρίζει αρκετά, σε βαθμό που δεν το απολαμβάνει κανείς. Σαλάτα με ντοματίνια καλή και πολύ καλό το κριθαρώτο θαλασσινών. Καθαρά ποτά, μπύρες από μικροζυθοποιίες, ενώ οι τιμές είναι σχετικά τσιμπημένες και με ευκολία ο λογαριασμός ξεπερνά τα 20 ευρώ/άτομο, αν μείνει κανείς στα ψαρικά. Γλυκάκι δεν κερνάει.
aethra
Τρέντυ "εναλλακτικό" τσιπουράδικο.. Ότι δοκιμάσαμε από μεζεδάκια ήταν καλό και το τσίπουρο χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες.. Ακριβό γι΄αυτό που προσφέρει..
toy
Επίσκεψη 9/7/2019 4 άτομα
1 Αρσενικό Νάξου καλό
1 σαλάτα τοματίνια εντάξει
1 τοματοκεφτέδες καλούτσικο πιάτο, λίγο πιο τραγανό θα το ήθελα γιατί νόστιμο ήταν
2 κεφτεδάκια πάρα πολύ ωραία, εξαιρετικό τηγάνι μάλλον το καλύτερο πιάτο
1 Κριθαράκι θαλασσινών πάρα πολύ καλό πιάτο επίσης, μου άρεσε το πλιγούρι που είχε μαζί με το κριθαράκι
1 μπριζολάκια σχάρας όχι κάτι ιδιαίτερο
1 Ψητά λαχανικά έτσι κ έτσι πολύ χοντροκομμένα και με έτοιμη σως μπαλσάμικο
1 ψητή φορμαέλα λίγο σα φορμάικα
2 weiss beer
5-6 ρακές ευκολόπιοτη χωρίς παρενέργειες
στα 88 €
Συνολικά μου άρεσε αυτό που έφαγα το σέρβις ευγενικό και επειδή πήγαμε από νωρίς όλα ήρθαν σχετικά γρήγορα. Σίγουρα θα ξαναπάω.
Γιαντράνκα
Κατά περίπτωση η πανίδα, τετράποδη ή εξάποδη, ενίοτε με φτερά ..
dokimastis
Τι εννοούμε πανίδα; πόσα πόδια έχει; και σε ποια οικογένεια ανήκει;..
Γιαντράνκα
Η ψητή φορμαέλα μου φάνηκε αδιάφορο τυράκι, η φακοσαλάτα αυτήν τη φόρα ήθελε μιαν οξύτητα περαιτέρω, πολύ καλά κατά τα λοιπά το λαχταριστό ψαρολουκάνικο, οι κεφτέδες, και η σαλάτα με ντοματίνια και κρητικό παξιμάδι, στην οποία ιδιαίτερα εκτιμώ μια εσάνς βαλσάμικο πο έχει. Οι ντοματοκεφτέδες καλούτσικοι. Ε λοιπόν, και αυτό το θέμα με την πανίδα της περιοχής να επιλυθεί και θα είμαστε σούπερ, το μαγαζί τα σπάγει.
fataoula_01
Η επίσκεψη έγινε το καλοκαίρι του 2017:
Πέραν των υπολοίπων που παραγγείλαμε (τα οποία ήταν σχετικά οκ), παραγγείλαμε ένα αρσενικό Νάξου το οποίο ήρθε εμφανώς μουχλιασμένο, με τη μουχλιασμένη πλευρά έντεχνα τοποθετημένη στην κάτω μεριά ώστε να μη φαίνεται. Σε απάντηση στα παράπονά μας, αρχικά προσπάθησαν να μας πείσουν ότι έτσι είναι στην πραγματικότητα το τυρί αυτό (το έχουμε ξαναφάει χωρίς μούχλα). Στη συνέχεια, και αφού το επιστρέψαμε για να μας φέρουν άλλο, ήρθε πίσω το ίδιο κομμάτι τυρί ελαφρώς ξυμμένο αλλά με εμφανή ακόμα την παρουσία μούχλας. Το τυρί επιστράφηκε εκ νέου, και τότε μας έφεραν ένα άλλο κομμάτι το οποίο φαινόταν οκ. Η γενικότερη αντιμετώπιση από το προσωπικό ήταν ειρωνική. Συνολικά πολύ κακή εμπειρία και δε θα ξαναπροτιμηθεί.
Lycium
Ότι φάγαμε ήταν από καλό έως πολύ καλό. Με αντίστροφη σειρά τώρα τα αυγά φορμαέλα, μπριζολάκια σχάρας και τραχανό με τζουμαγιάς είναι αυτά που ξεχώρισα. Μικρή γεύση που θα χρειαστεί και θα υπάρξει επόμενη επίσκεψη για καλύτερη άποψη και μεγαλύτερη απόλαυση. Ρακί καλή.
Βικτωρ Τ.
Ωραια μουσικη καλο κλιμα. Σερβις ευγενικο και αποτελεσματικο για το ειδος του μαγαζιου. Πικαντικο γιδοτυρι πολυ καλο, ντολμαδακια καλα αλλα πολυ λιγα για το κοστος τους, φορμαελα με αυγα καλη, θραψαλο μετριο, καραβιδες καλες αλλα λιγες για το κοστος, ταλιατελες με θαλασσινα καλες +400 ml ρακι=57,5 ευρω. Ακριβουτσικο. Νομιζω οι μεζεδοποσοτητες πρεπει να εχουν και αντιστοιχες μεζεδοτιμες
Mikey
Το επισκέπτομαι σταθερά από τότε που άνοιξε (απορώ που δεν εχω γράψει) και δε μπορώ να πω πως έχω απογοητευθεί ποτέ. Σταθερή αξία το πιάτο με τα συκωτάκια πουλιών και γλυκοπατάτα και οι ντοματοκεφτέδες του. Η ρακή του πάντα καλή.
Πρόσφατη επίσκεψη για ψαρικά, πολύ καλό θράψαλο με φάβα και καλές χυλοπίτες με θαλασσινά αλλά θα προτιμούσα περισσότερα θαλασσινά σε τόσο μεγάλη μερίδα. Τιμές καλές και απόδειξη κανονικά. Γενικά είναι και θα είναι στέκι.
Jupufu
Επίσκεψη για τσιμπολόγημα απόγευμα Παρασκευής. Πήραμε:
Τρία τσίπουρα άνευ των ml,
μία τηγανιά,
μία κεφτεδάκια
μία φορμαέλα με αυγά
και μια coca cola.
Πολύ καλά όλα μπορώ να πω. Στο σύνολο βγήκε στα 31,5€ τα τρία άτομα. Αξίζει να παραθέσω και το ακόλουθο άρθρο.

https://www.typosthes.gr/geyseis-thessalonikis/166665_thessaloniki-ayta-ta-8-estiatoria-einai-sta-100-koryfaia-tis-elladas
Μίμης
Είχαμε καθίσει 5-6 φορές με συνολικά θετικές εντυπώσεις, αλλά η πρόσφατη επίσκεψη είχε αρνητικό πρόσημο.
Γενικά η τοποθεσία και ο χώρος είναι καλός, όταν δεν έχει πολύ ζέστη ή πολύ κρύο. Πάντα με κόσμο, η κουζίνα και τα ποτά καλά και οι τιμές ΟΚ προς το τσιμπημένες, καθώς κάποια από τα πιάτα του καταλόγου θεωρώ ότι σερβίρονται σε περιορισμένη ποσότητα για την τιμή τους (πχ. τέσσερα καραβιδάκια σκέτα 5,5 € - πέντε γαρίδες με λίγη σαλάτα 6,5 €). Το σέρβις μέχρι και την προηγούμενη φορά, μια χαρά.
Σήμερα, μεταξύ άλλων, πήραμε σουβλάκι ψαρικών ξιφία-γαρίδας. Ήρθαν δύο σουβλάκια, το καθένα με δύο γαρίδες, δύο μπουκιές ξιφία και μερικά ντοματίνια, και σαλάτα φακής στο πλάι προς 7,5€. Η φακή ήταν καλή, όμως τα σουβλάκια ήταν κακά: οι γαρίδες διαλυόντουσαν σαν προβρασμένες, ενώ ο ξιφίας είχε επίσης περίεργη υφή και πίκριζε αρκετά. Φάγαμε περίπου τα μισά κομμάτια και τη μισή φακή και το επιστρέψαμε με τα παραπάνω σχόλια. Δεν λάβαμε κάποια ουσιαστική απάντηση επί των σχολίων, πέραν του ότι οι γαρίδες μπαίνουν φρέσκες στο τηγάνι, και το πιάτο στο τέλος χρεώθηκε κανονικά. Αυτή η τελευταία ήταν εικόνα αρπαχτής και όχι τίμιας προσπάθειας, όπως είχε δείξει παλαιότερα. Δεν νομίζω να ξαναπάω.
Nic
Κάνοντας τη βόλτα σου στο Καπάνι μπορεί να μη σου γεμίζει το μάτι, αλλά γευστικά σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. Επιλέξαμε να δοκιμάσουμε κρεατικά, παραγγέλνοντας συκωτάκια πουλερικών με γλυκοπατάτες (τα οποία μας άρεσαν τόσο που παραγγείλαμε και δεύτερη μερίδα) και κοτόπουλο με μανιτάρια σωτέ. Τα συνοδεύσαμε με σαλάτα από ντοματίνια, ξύγαλο και παξιμάδια (καλή) και τρεις μπύρες. Σύνολο 33,5€. Θα ξαναπήγαινα άνετα.
Γιαντράνκα
Κριθαρώτο με θαλασσινά πεντανόστιμο και πολύ σεβαστή ποσότητα (10€), λαχταριστό σκουμπρί φλαμπέ στο τηγάνι (5€), καλή φακοσαλάτα, ωραία ρακή, νοστιμότατα ντομάτα στη σαλάτα γενικά δυνατή κουζίνα στους μεζέδες, ζωηρό σέρβις, τραπέζι όμως δεν βρίσκεται και απολύτως εύκολα. Για λαϊκό μεζέ από τις πρώτες επιλογές!
dokimastis
Έγινε επίθεση με 3 άλλους μαχητές του φαγητού λίγο πριν τις γιορτές.

Γενικά πολύ καλό το νέο μενού θαλασσινών (σουβλάκι ξιφία με κάτι?)- δοκιμάστηκαν σχεδόν όλα!!

Αυτό που μας έμεινε ήταν ένα Τηγάνι Χυλοπίτες με Καραβίδες, πολύ χορταστικό και πολύ λογική τιμή, καθώς επίσης και στο τελείωμα Αρνίσιοι Κεφτέδες (είναι πιο πολύ σπιτικά μπιφτέκια).
Τσίπουρο-χωρίς πολύ καλό, έρχεται σε ένα λεπτό ψηλό μπουκάλι (πολυτέλειες!).

Γενικά πολύ καλά και πάλι προτείνεται..
Χόρχε
Το επισκέφτηκα πρώτη φορά χθες. Πήγαμε σχετικά αργά και πετύχαμε στην κουζίνα στο κλείσιμο αλλά τα λίγα που δοκιμάσαμε - μανιτάρια σωτέ/ντοματοκεφτέδες/μπριζολάκια λαιμού - τα βρήκαμε εξαιρετικά όπως και το λευκό κρασί που πίναμε. Για τιμές δεν μπορώ να πω αφού το τραπέζι ήταν κέρασμα. Θα συμφωνήσω για το σχόλιο για τις άβολες καρέκλες αλλά γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος και σίγουρα θα ξαναδοκιμάσω.
Τόλης
Καφενομεζεδοπωλείο "εναλλακτικής" αισθητικής (ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς σημαίνει αυτό), χαλαρό κλίμα αλλά όχι αντίστοιχα χαλαρές τιμές. Για 2 τσίπουρα των 200ml και 3 πιάτα πληρώσαμε 32€, λίγα δεν τα λες. Πάντως, ό,τι δοκίμασα ήταν καλό έως πολύ καλό, οπότε κάπως εξισορροπείται το πράγμα. Το τσίπουρο άνευ ωραίο και καθαρό και ειδικά τα συκωτάκια και οι μοσχαροκεφτέδες εξαιρετικά. Στα αρνητικά, οι άβολες καρέκλες και οι "ευωδιές" από την κλειστή την ώρα εκείνη αγορά (το καλοκαίρι φαντάζομαι θα είναι δύσκολη η κατάσταση). Συνολικά, θετική εντύπωση και σίγουρα θα το συνιστούσα για τσιπουρομεζέ κατάσταση.
loukoulos
καλή γενική εμπειρία σε δύο επισκέψεις, όντως τα περισσότερα εδέσματα είναι για να συνοδεύσουν τσιπουράκι ή γενικά αλκοόλ.

Ενδιαφέρον μικρός κατάλογος που έχει κ την πινελιά τους, όπως λ.χ. δυο τρία φυλλαράκια δυόσμου μέσα στο καπνιστό σκουμπρί που περνάει κ λίγο απο το τηγάνι κάνουν τη διαφορά.
Φάβα δυνατή με κρεμμυδάκι κ κάππαρη, αν θυμάμαι καλά.

Γενικά έχουμε καλές εντυπώσεις τόσο απο το κλίμα όσο κ απο το σέρβις. Μόνη ένσταση: Σε τόσο λαικό περιβάλλον θα περίμενε κανείς οι τιμές να συμβαδίζουν, κάτι που δεν συμβαίνει. Τσιπουρο για δύο κ 2-3 μεζέδες δεν πέφτεις απο το 20ρικο
Lewis
η ατμόσφαιρα μέσα στην αγορά, εκπληκτική..
ο χώρος παραδοσιακος, το σέρβις ευγενέστατο..
οι κεφτεδες και η κεφαλογραβιέρα κεφαλλονιάς, εκπληκτική..
μου φανηκε ακριβό..
κεφτεδες, τηγανιά, πικάντικη, τραχανα με μανιτάρια, κεφαλογραβιέρα κεφαλλονιάς, 2 μπουκαλακια άνευ, 2 μπύρες, 50€.
Gloupos
Συμπαθητικός χώρος και τον χειμώνα, έχει κλείσει ένα κομμάτι με ναϋλον και κάθεσαι άνετα και χωρίς μπουφάν. Θετική εντύπωση μου άφησε ο ταμπουλές και τα τυρία του, η τηγανιά ήταν μέτρια, ενώ κακή εντύπωση μου έκανε η ρακί που άφηνε πάρα πολύ έντονη και αψιά επίγευση και το γεγονός ότι από μπύρες είχε μόνο βεργίνα. Το σερβις ήταν πολύ γρήγορο και το παιδί ευγενέστατο.
Rosstrobon
Συνηθώς το προτιμάω μόνο για αλκοόλ αλλά και φαγητό που έχω πάρει μερικές φορές ήταν αρκετά ικανοποιητικό.Νομίζω πως αξίζει.
dokimastis
Σαν καλός δοκιμαστής πήγα να δοκιμάσω κι αυτό το μαγαζάκι στο καπάνι. Καλοκαίρι ντάλα και βράδυ, με καύσωνα, πααάρα πολύ ζέστη έξω!! Ας βάλει κάνα φουρφούρι από κείνα που χτυπάνε πάνω στον κόσμο!
Από κόσμο σύντομα έγινε χαμός, το μαγαζί έχει φτιάξει μεγάλη πελατεία, παρόλο που δεν ήταν μέρα με ζωντανή μουσική (ήταν Τρίτη).
Πήραμε λίγα πιάτα, το συκωτάκι με γλυκοπατάτα στο τηγάνι (κόλαση- πολύ καλό) και αγγουροντομάτα δροσερή με δυόσμο και παξιμάδι, καθώς και μια γραβιέρα. Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν καλό, και από ποτά μπύρες, οπότε δεν ξέρω για τα χύμα... Διαγωνίως απέναντι έβλεπα το Modigliani να χτυπάει μύγες και ομολογώ στεναχωρήθηκα, αλλά μάλλον φταίει ότι τον τελευταίο καιρό έκλεινε τα βράδια, κι ο κόσμος ξεσυνήθισε να πηγαίνει εκεί.
Συνολικά ενδιαφέρον μαγαζί ο Μήτσος, καλό σέρβις, σφαιράτο, και απόδειξη από την αρχή χωρίς ιστορίες. Θα ξαναπάω και θα ξαναδώ...
guru
Επίσκεψη Παρασκευή ζωντανή μουσική με συγκρότημα με 4 όργανα...χαμός από κόσμο. Αφού τελείωσαν τα τραπέζια και ο κόσμος καθόταν σε καφάσια. Ωραία μουσική. Μέτρια κουζίνα, ευγενικό σέρβις, τσιμπημένες τιμουλες. Θα ξαναπήγαινα γιατί περασα καλά
timos zisis
προσφατη επισκεψη μας αφησε με χλιαρες εντυπωσεις. ηταν μερα ζωντανης μουσικης οποτε ηταν γεματο, παρολα αυτα η εξυπηρετηση απο πλευρας σερβις ηταν πολυ καλη. απο κει και περα το φαγητο ηταν απο μετριο ως κακο. ρεβυθια (μετρια), αυγα με καβουρμα (κακο, παρα πολυ στεγνος ο καβουρμας), φαβα (κακη σαν σουπα βελουτε), ουτε και η ρακη μας αρεσε. τιμες λιγο τσιμπημενες για το μεγεθος των πιατων. η μουσικη δεν μας ενθουσιασε. ωραιο το σημειο αλλα δε βρισκω λογο να ξαναπαω.
Γιαντράνκα
New entry μεζεδοπωλείο στην αγορά Βλάλη, που δουλεύει κυρίως με τοπικά-παραδοσιακά προϊόντα Π.Ο.Π., όχι ιδιαίτερα μεγάλης ποικιλίας (πιο πολύ δηλαδή για αλκοόλ με κάτι σε τσιμπητό είναι). Θετικές οι εντυπώσεις της πρώτης επισκέψεως (χταποδοκουσκουσάκι, σκουμπρί τυλιγμένο σε φλόγες, πολύ καλή ρακί). Τις μέρες (νύκτες) ζωντανής μουσικής (συνήθως ρεμπέτικης) υπάρχει διαγκωνισμός για τα ολίγα τραπεζάκια. Πολύ ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα.
Επίσης το γειτονικό φέρελπι και τιμολογιακώς άστατο Modigliani έχει αρχίσει να κλείνει ενωρίς. Περίεργο?