Εικόνες (26)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Καλόγηρος (εξαιρετικό, βαρύ)
Πατάτες (νόστιμες) και χωριάτικη ξινομυζήθρα (οκ φρεσκότατη)
Γιουβέτσι με γαρίδα ψητή και σαφράν (εξαιρετικό)
Μύδια αχνιστά, μαγειρεμένα μέσα σε κακαβιά (εξαιρετικό)
Χταπόδι, βλήτα, σάλτσα escabeche (πολύ καλό)
Μελιτζανοσαλάτα (εξαιρετικότατη)
Χόρτα (ολόφρεσκα λίγο κρατούσαν στο βράσιμο, οκ)
Ψωμάκι στην σχάρα με λαδορίγανη
Φλωρίνης στην σχάρα & χτυπητή (πολύ καλό)
Γαλοτύρι (πολύ καλό), χοιρινή σούβλα (λίγο στεγνό), πρόβεια σούβλα (τέλεια), χόρτα (οκ), τηγανητή πατάτα (σούπερ)
Πατσάς και τηγανητές πατατές
Γαλοτύρι (κανονικό, όχι γιαούρτι με φέτα)
Από αριστερά: Λουκούμια, Πατούνες, Καλτσούνια, Αμυγδαλωτά
Μεζεδάκια με το τσίπουρο & ταραμόγλωσσα (ακραία)
Κρέμα λεμόνι, παγωτό θυμάρι
Μπαλότινα κοτόπουλο, κους κους μανιταριών
Χοιρινός σιδηρόδρομος, πουρές γλυκοπατάτα, coleslaw, λαχανάκια Βρυξελλών
Αρνί, πουρές σελινόριζα, χόρτα αυγολέμονο (εκπληκτικό)
Ψωμάκι χαρούπι, γαρίδα, ταραμάς
Πανσέτες, λουκάνικα και μπιφτέκια
Αυτοχαρακτηρίζεται αστική μεσογειακή θαλασσινή κουζίνα. Κάτσαμε στην όμορφη αυλή του. Ενώ είναι εστιατόριο βγάζει τσίπουρο με μεζέ στο Λαρισαϊκό/Βολιώτικο στυλ στα 6€. Κάτσαμε μεγάλη Παρασκευή που γινόταν λίγο χαμούλης αλλά είχαμε σχετικά γρήγορη εξυπηρέτηση. Ο τρομερά συμπαθητικός και ευγενικός ιδιοκτήτης κ. Γιάννης μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν τα πάντα στον κατάλογο λόγω φιλοσοφίας για την εποχικότητα/διαθεσιμότητα των υλικών καθώς και ότι γενικά είναι με το slow cooking. Γενικά ενημερωμένος και πρόθυμος να εξηγήσει. Πήραμε από πιάτα γαρίδες σε σκορδάτη μπισκ, θράψαλα σχάρας, κρέμα ταραμογλωσσα (ταραμάς βακαλάου) και πατάτες φούρνου τελειωμένες τηγάνι. Από μεζέδες, για 3 τσιπουράκια ήρθαν σαρδελάκια πάστα, γαρίδες τεμπούρα, ταραμοσαλάτα, αγγουροντομάτα, μια παρασκευή από μπακαλιάρο με μουστάρδα, φάβα. Όλα εξαιρετικά! Φρέσκα υλικά, μαγειρεμένα με φανερή γνώση στα θαλασσινά και την κουζίνα του Ιόνιου και πολύ αγάπη. Ενημερωθήκαμε ότι μαγειρεύει η Κερκυραία κυρία Χαρά που αν καταλάβαμε σωστά είναι και ιδιοκτήτρια και σύντροφος του ετέρου ιδιοκτήτη. Μόνη παραφωνία ο τεράστιος κατάλογος (101 κωδικοί).
Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Το μαγαζί αρχικά σου δίνει την εικόνα ενός στεκιού γειτονιάς, καβατζομένο σε ένα στενό πεζόδρομο με 10-15 τραπέζια που μας προϊδέασε θετικά. Ο κατάλογος μεσαίου μεγέθους με θαλασσινά, σαλάτες και τηγανητά με τιμές απο 4 εως 8 το πιάτο + ενημέρωση ότι υπάρχουν και φρέσκα ψάρια που αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Ευτυχώς πήραμε λίγα πράγματα: Μιξ βραστών λαχανικών και χόρτων (παραβρασμένα χωρίς αρτύματα), κολοκυθοκεφτέδες (οκ), ένα θράψαλο φρέσκο παραψημένο ώστε κατέληξε λάστιχο και το χειρότερο όλων μια μερίδα σαρδέλες σχάρας στις οποίες δεν είχαν καθαριστεί λέπια και εντόσθια. Πέρα από το κακό μαγείρεμα οι μερίδες ήταν μικρές. Αποφασίσαμε να μην πούμε τίποτα γιατί είχαμε βρεθεί λόγω χαρμόσυνου γεγονότος και συνεχίσαμε να πίνουμε τις μπύρες μας κάνοντας μια καλή κατανάλωση (περίπου 25 μπύρες, 4 άτομα). Στο τέλος χρέωσαν τα πάντα και κουβέρ, που γενικά με απογοήτευσε. Στα θετικά, πολύ ευγενικός ο σερβιτόρος.
Πήγαμε Παρασκευή απογευματάκι και ήταν εντελώς άδειο ενώ στην διάρκεια ήρθαν μόλις 2 παρέες οπότε ενδεχομένως να έχει χαλάσει από καιρό και απλά να μην έφτασε στα αυτιά του γνωστού που έκανε την σύσταση. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά γιατί φαίνεται ότι παλιά πρέπει να ήταν πολύ καλό.
Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα κρητικό φαγητό στην Κρήτη και ενώ έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος και από ποσότητα/ποιότητα και τιμή (γύρω στο 15 το άτομο αλλά φύγαμε γεμάτοι), δεν έχω κάποιο άλλο μέτρο σύγκρισης.