Προφίλ του χρήστη Κοιλιόδουλος

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 14/07/2018
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (0)

Εμφάνιση όλων των εικόνων

Σχόλια (38)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Το Ιταλικό [νεκροταφείο] Πιτσαρία, Κωνσταντίνου Κανάρη 66, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Η γίγας είναι πραγματική γίγας, τόσο γίγας που με δυσκολία βγήκε απο το ασανσέρ ο ντελιβεράς. Επίσης πιο γρήγοροι δεν γίνεται, αλλά και από τις πιο φθηνές στην περιοχή. Όσο αφορά όμως το κύριο ζήτημα, δηλαδή την πίτσα με απογοήτευσε. Από την τεράστια πίτσα έφαγα ενάμισο κομμάτι, μπούκωσα και τέλος. Η βάση ήταν μεν λεπτή, αλλά και πολύ μαλακή και δεν μου άρεσε καθόλου. Το ίδιο και τα συστατικά, ενώ ήταν πλούσια, δεν μου έδωσαν την αίσθηση της ποιότητας και ιδίως τα τυριά. Ίσως το σφάλμα να ήταν δικό μου που έβαλα πολλά extra. Παρόλα αυτά, από μένα είναι ένα ΟΧΙ.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα σουτζουκάκι του Λάμπρου Ψητοπωλείο, Ολυμπίου Διαμαντή 23, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ολοι δικαιούνται μια κακή μέρα στην δουλειά τους. Ετυχε όμως να είμασταν εκεί. Ανοστα σουτζουκάκια καμένα και υπο διάλυση, σουβλάκια μέτρια, κοντοσούβλι κακό. Πρέπει να το πάρω απόφαση οτι στην Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται βρω σούβλες της προκοπής. Πατάτες φρέσκες καλές, σαλάτα χόρτα καλά και ρώσικη εκείνη η κίτρινη αηδία που εξαπλώθηκε και σ'αυτό το μαγαζί. Οι κοπέλες στο σερβίρισμα πρόσχαρες και πολύ εξυπηρετικές. Γλυκάκι κερασμένο στο τέλος. Οταν είδαμε τον λογαριασμό πάθαμε σοκ με την τιμή, αλλά επανήλθαμε όταν μας ενημέρωσαν οτι έγινε "λάθος" και βγήκε μισός! Ελληνικές πονηρές πατέντες ...
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Μεζέν Μεζεδοπωλείο, Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Το σύστημα που παίζει, είναι 5 πιατάκια με διάφορους μεζέδες στον γύρο. Μπορείς να πάρεις και ολόκληρο πιάτο. Εμεις διαλέγουμε μόνο το τσίπουρο. Πήγαμε 4 άτομα και κάναμε 3 γύρους. Από τσίπουρο έχει μεγάλη ποικιλία, εμείς διαλέξαμε ένα ελαφρύ με γλυκάνισο. Σχεδόν όλοι οι μεζέδες ήταν πολύ καλοί και το τσίπουρο χωρίς παρενέργειες. Απόδειξη κανονικά περίπου 80 € για 4 άτομα. Δεν μου άρεσε που δεν κέρασαν γλυκάκι στο τέλος όπως είθισται πλέον σε όλα τα μαγαζιά. Θα ξαναπήγαινα αλλά όχι χειμώνα με κλειστές τις πόρτες, γιατί τα ρούχα μας πήραν μαζί τους και τις μυρωδιές της κουζίνας.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Φάτε Σκάστε Ψητοπωλείο, Πολυτεχνείου 51, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Είναι σχεδόν αδύνατον να αντισταθώ σε σούβλες που γυρίζουν και στάζουν πάνω σ' αναμμένα κάρβουνα και διαχέουν τη τσίκνα στην γειτονιά. Πήρα λοιπόν σε πακέτο κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο. Το κοτόπουλο ήταν καλούτσικο και τρωγόταν αλλά το χοιρινό απαράδεκτα κακό και όχι μόνο λόγω του υπερβολικού λίπους. Τα 18 ευρώ για δύο μερίδες είναι πολλά γι αυτά τα δεδομένα.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα η βρεγμένη γάτα Bar-Restaurant, Απόλλωνος 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πολύ ωραίο και ευχάριστο μαγαζί που σε προδιαθέτει θετικά και αυξάνει τις προσδοκίες. Μέχρι εκεί όμως γιατί το φαγητό δεν ήταν αντάξιο αυτών των προσδοκιών. Η σαλάτα με λεβάντα (μήπως κάνω λάθος;) ήταν μέτρια, ίσως γιατί δεν είχε φρεσκοκοπεί και ήταν "στεγνή". Το καλαμάρι γεμιστό δεν ήταν καλά ψημένο και οι ψητές σαρδέλες στεγνές, γιατί τις καθάρισαν, τις έβαλαν την μια πάνω στην άλλη (αλλού σερβίρονται σαν "παντρεμένες") δεν ικανοποίησαν. Το κριθαρότο με τις γαρίδες όμως ήταν καλό. Κερασμένο το γλυκό στο τέλος, αυτή η σύγχρονη εκδοχή του μιλφέιγ, μέτριο. Δεν γνωρίζω από κουζίνες, αλλά έχω την εντύπωση οτι όλα ήταν προπαρασκευασμένα και ίσως γι αυτό είχαν έλλειμμα στην γεύση. Μάλλον πρέπει να περιορίσουν τον κατάλογο και να κάνουν focus σε λιγότερα πιάτα. Το service αν και δεν το δυσκολέψαμε, ήταν τυπικό και απρόσωπο. Είναι λίγα τα μαγαζιά που σε κερδίζουν με την εγκάρδια υποδοχή, μ' ένα ζεστό χαμόγελο και με την ευχάριστη συμπεριφορά. Οι τιμές λογικές, ίσως να ξαναπάω να δοκιμάσω τα κρεατικά τους.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Πάνος Ψαροταβέρνα, Αλκαμένους 5 & Ετεοκλέους 9, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Οφείλω να κάνω μια διόρθωση σχετικά με την τελευταία επικριτική ανάρτηση μου. Δώσαμε ακόμη μια ευκαιρία στο μαγαζί, γιατί βαριόμασταν να απομακρυνθούμε. Αυτή την φορά όλα ήταν καλά και πολύ καλά. Ψητές σαρδέλες, σαγανάκι με ουρίτσες, μυδοπίλαφο πολύ καλό, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο επίσης πολύ καλά. Τιμές πολύ καλές. Θα ξαναπάω.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα LUNCHBOX GRILL [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Δωδεκανήσου 17, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Κρίμα που η δεύτερη επίσκεψη δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί. Ξαναπήρα πακέτο, και συγκεκριμένα από το ψητό κομμάτι λαιμού που με είχε ενθουσιάσει την πρώτη φορά και χοιρινά πλευρά καραμελωμένα με σως bbq, πατάτες προκάτ και σουβλάκι με λαχανικά. Αυτή την φορά η φέτα ήταν από την μέση του ψητού και ήταν τόσο άψητο που διακρίνονταν τα αίματα. Δέχομαι το λάθος του ψήστη, αλλά θεωρώ απαράδεκτο η υπάλληλος που το έκοψε κι ενώ είδε πόσο επικίνδυνα άψητο ήταν, το πακετάρισε και το πούλησε. Πληροφορικά τα κρύα χοιρινά πλευρά είχαν ίχνη από κρέας και ήταν βουτηγμένα σε ένα γλυκό μείγμα και δεν μου άρεσαν. Το σουβλάκι με τα λαχανικά ήθελε μεγάλη προσπάθεια να είναι τόσο απροσδιόριστα χάλια. Τα μαγειρευτά από δίπλα είναι μια χαρά και δεν πρόκειται να ξανα λοξοδρομήσω.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα LUNCHBOX GRILL [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Δωδεκανήσου 17, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ειναι κρυμμένο, μάλλον καμουφλαρισμένο και δεν διακρίνεται από το διπλανό LUNCHBOX, που προφανώς είναι η ίδια επιχείρηση. Ασχημο αυτό και πιστεύω οτι στοιχίζει στο μαγαζί. Από τύχη παρατήρησα την επιγραφή grill και μπήκα από περιέργεια. Θα το χαρακτήριζα σαν γερμανική εκδοχή ελληνικού σουβλατζίδικου. O τρόπος που είχαν αραδιασμένα τα διάφορα ψητά ήταν λίγο περίεργος. Γι παράδειγμα είχαν στη βιτρίνα 1 ψητή πιπεριά, 2 σουβλάκια, 2 σουβλάκια μανιτάρι και διάφορα κομμάτια έτοιμου ψημένου κρέατος, ένα ταψί με κομμάτια γερμανικού λουκάνικου με σάλτσα κάρυ και ένα περίεργο κοκορέτσι σαν μια μεγάλη γαρδούμπα. Πολύ επιφυλακτικός, πήρα σε πακέτο 300γρ. από ένα κομμάτι ψητού χοιρινού λαιμού και ήταν έκπληξη πόσο μαλακό και νόστιμο ήταν. Τόσο ωραίο που ήθελα να επιστρέψω για ένα δεύτερο κομμάτι. Θέλω να ξαναπάω να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα ψητά.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Απειρωτάν Ταβέρνα, Γυμνασιάρχου Κωνσταντίνου Μικρού 32, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μένω σχετικά κοντά και διαβάζοντας τόσο θετικά σχόλια παντού στο ιντερνετ, ήθελα πολύ καιρό να το δοκιμάσω. Ομως για μένα ήταν μια μεγάλη έκπληξη, γιατί μάλλον πήγαμε σε άλλο μαγαζί από αυτό που διάβαζα... Μια ψησταριά που καυχιέται οτι έχει σούβλες, είναι λογικό το παιγνίδι των εντυπώσεων και της μαστοριάς να κρίνεται εκεί. Λοιπόν η μεγαλύτερη απογοήτευση ήρθε από τις σούβλες. Από το κοκορέτσι ερχόταν μια άσχημη μυρωδιά, οπότε αναγκάστηκα να το απομακρύνω από κοντά μου. Ενώ το κοντοσούβλι η κλασική εκδοχή που σερβίρεται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ένα άνοστο κρέας που φέρνει πιο πολύ σε βραστό. Πρέπει να το πάρω επιτέλους απόφαση οτι για να φάω και να ευχαριστηθώ σούβλες πρέπει να κατέβω στην Ρούμελη ή στην Αθήνα. Στην Μακεδονία ούτε τα μαγαζιά ξέρουν να φτιάχνουν σούβλες, ούτε ο κόσμος ξέρει να τρώει. Παρεμπιπτόντως το συγκεκριμένο μαγαζί προβάλει μέσω της επιγραφής του, οτι έχει σχέση με την Ήπειρο αλλά δεν το είδα. Ακόμη και οι φρέσκες τηγανητές πατάτες ήθελαν άλλα 2-3 λεπτά τηγάνισμα. Ακόμη και η πράσινη σαλάτα είχε το πρόβλημα της, όπου βρέθηκε τσόφλι από καρύδι. Ευτυχώς δεν σπάσαμε και κανένα δόντι. Το μόνο που φάγαμε ήταν τα σουτζουκάκια και αυτά οχι οτι τρελαθήκαμε. Γενικά οι μερίδες ήταν μικρές ενώ οι τιμές είναι πολύ χαμηλές. Και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που γεμίζει και δεν βρίσκεις τα ΣΚ τραπέζι.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα THRIA [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Μαρίας Κάλλας 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σεπτ.2019 Δεύτερη επίσκεψη, αφού και στην πρώτη μείναμε ευχαριστημένοι. Ευχάριστος χώρος με σωστή μουσική και απόσταση ανάμεσα στα τραπέζια. Τυπικό service, και στα θετικά η αντίδραση της σερβιτόρας, όταν φευγαλέα έκανα να πιάσω τον αστράγαλό μου, το πρόσεξε από μακρυά και προθυμοποιήθηκε να φέρει αντικουνουπικά. Τα πιάτα για το καλωσόρισμα περίεργες και μάλλον ενδιαφέρουσες γεύσεις. Η σαλάτα μεσλάν με ροδάκινο πολύ καλή. Ο μαύρος μπακαλιάρος πολύ καλός, μαύρος γιατί λέει ψαρεύτηκε ... σε βαθιά νερά! Το ίδιο καλή και η βραστή σκορπίνα με λαχανικά. Για γλυκό πήραμε 8 γεύσεις σοκολάτας, που ήταν εξαιρετικό. Μαζί με το κρασί ξεπεράσαμε τα 100 ευρώ για 2 άτομα. Ακριβό για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα ρίζες [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Νικήτη, Ν. Χαλκιδικής
Αύγουστος 2019. Το κυριλέ μαγαζί του ιδιοκτήτη της κοντινής πιτσαρίας. Στον οποίο πρέπει να του αποδώσουμε τα εύσημα για το επιχειρηματικό αισθητήριο του. Μετά το μαγαζί του Αρη που έκλεισε πριν από αρκετά χρόνια, έπρεπε να πας στο Δανάη για να ξεφύγεις από τα τετριμμένα. Μόνο που εκεί οι τιμές είναι στην στρατόσφαιρα. Οι "Ριζες" λοιπόν βρίσκονται σε εξαιρετική τοποθεσία, δίπλα στην θάλασσα, αλλά δυστυχώς παρούσα η γνωστή βοή της πολυκοσμίας της Νικήτης. Γενικά το φαγητό είναι πάρα πολύ καλό. Η σαλάτα με τις ντομάτες, σορμπέ ροδάκινο και μαλακό τυρί ήταν πολύ καλή. Το ριζότο με καρπάτσιο τσιπούρας πολύ καλό και οι γαρίδες με τα ζυμαρικά επίσης πολύ καλές. Το μιλφειγ με τα καραμελωμένα φύλλα εξαιρετικό. Συγχαρητήρια στον σεφ Δεληθανάση. To service ικανοποιητικό αν και λίγο επιτηδευμένη η παρουσίαση των πιάτων πριν το σερβίρισμα. Τιμές λογικές. Θα ήθελα να ξαναπάω να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα πιάτα τους.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Μπακατσιάνος Ταβέρνα, Αρναία, Ν. Χαλκιδικής
Αύγουστος 2019. Σε ωραία τοποθεσία, χωρίς να γίνεται ο γνωστός χαμός του Αυγούστου από κόσμο. Ο Δημήτρης που μας εξυπηρέτησε (μάλλον και ο ιδιοκτήτης) ήταν πολύ επεξηγηματικός με τα πιάτα. Πήραμε πράσινη σαλάτα με χαλούμι(πολύ καλή), κότσι (καλό), μοσχαράκι με μελιτζάνες(καλό) και μανιτάρια άγρια (εξαιρετικά καλογράκια και βασιλικά) που ήταν εκτός καταλόγου, γιατί "τσιγκλήσαμε" τον Δημήτρη για το πόσο καλά μανιτάρια μπορεί να έχει ο Χολομώντας. Το κόκκινο χύμα κρασί ήταν κακό και του είπαμε να το αλλάξει. Το γλυκάκι πανακότα στο τέλος κερασμένο και πολύ καλό. Τιμές λογικές.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Express Ψητοπωλείο, Μαλακοπής 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ποτέ Παρασκευή και γύρω στις 9.00. Αφού παρήγγειλα 2 πιτόγυρα, μ' ενημερώνει η κοπέλα οτι το Εxpress θα έχει καθυστέρηση περίπου 35 λεπτά. Κι αν η εκτίμηση ήταν αυτή, σκεφτείτε πόσο θα ήταν στην πραγματικότητα. Ευχαριστώ πολύ γεια σας... Τουλάχιστον ας αλλάξουν τον τίτλο του μαγαζιού, γιατί προκαλεί θυμηδία.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Ο Τζίμης Ταβέρνα, Ταξιάρχης, Ν. Χαλκιδικής
Μετά από προτροπή ντόπιων πήγα την περασμένη Κυριακή. Σήμερα είναι Παρασκευή κι εξακολουθώ να είμαι εκνευρισμένος με το ψητό αρνί που μας σέρβιρε, το οποίο ήταν τουλάχιστον 1 ημέρας για να μην πω πασχαλιάτικο και το ξαναζέστανε στο φούρνο. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε τέτοια μεγάλη κοροϊδία σε ταβέρνα. Κακό και το κότσι, στεγνό και το κοκορέτσι. Ακόμη και η χωριάτικη (μάλλον κρεμυδοσαλάτα) ήταν κακή.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Ανατολή Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Νικήτη, Ν. Χαλκιδικής
Είμαι πελάτης σχεδόν 20 χρόνια. Είναι διαχρονικά σταθερή αξία για το κορυφαίο ρεβανί και την καρυδόπιτα. Λέγεται οτι όταν ξεκινάει την παρασκευή του ρεβανί, αμπαρώνεται στο εργαστήριο για να μην διαρρεύσει η μυστική συνταγή. Μοναδικός ακόμη και ο τρόπος που συσκευάζει την παραγγελία σου. Μια αργή διαδικασία με υλικά συσκευασίας του '80, που πιο πολύ μοιάζει με ιεροτελεστία, ακόμη και όταν η ουρά φτάσει στα 10 άτομα. Φέτος έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στο παγωτό με πολύ περισσότερες γεύσεις που είναι καλό μεν, αλλά όχι κορυφαίο όπως τα σιροπιαστά. Επίσης φέτος λείπει η επίγευση από το φρέσκο γάλα της περιοχής, που χρησιμοποιούσε στα παγωτά τα προηγούμενα χρόνια. Πάει χάλασε κι ο μπαρμπα-Δημητρός.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Σέμπρικο Εστιατόριο, Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σταθερή αξία στην γειτονιά μας. Σαλάτα πράσινη ποικιλία, με φράουλες και τηγανιτό κατσικίσιο τυρί, εξαιρετική. Συκώτι κλασικό πολύ καλό και κόντρα μοσχάρι με γλυκοπατάτα πολύ καλό. Γλυκό πανακότα κερασμένο. Με 2 ποτήρια κρασί στα 41 ευρώ και με απόδειξη κανονικά. Λογικές τιμές, ενώ πάντα έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Για μένα στο TOP 10 προορισμούς για φαγητό στην Θεσσαλονίκη.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Ο Μιλτιάδης Ψητοπωλείο, Άγιος Πρόδρομος, Ν. Χαλκιδικής
Από επιστροφή τριημέρου Αγ. Πνεύματος με μεγάλο χαμό και στους 3-4 χώρους που μπορείς να καθίσεις. Σταθήκαμε όμως τυχεροί και βρήκαμε εύκολα τραπέζι, ενώ αμέσως ήρθε και η σερβιτόρα, οπότε παραγγείλαμε τα κλασικά σουβλάκια, μπιφτέκι, πατάτες, χωριάτικη. Πάνω που στοιχηματίζαμε πότε φάμε ήρθαν και τα πιάτα. Άρα από ταχύτητα εξυπηρέτησης το απόλυτο 10, εκτός και αν έτυχε. Στην ουσία τώρα: η χωριάτικη απλή κλασική, τηγανιτές πατάτες κάτω του μετρίου, μπιφτέκι καλούτσικο, όμως τα σουβλάκια κάτω από μέτρια. Η παρασκευή τους σε τόσο λεπτά τεμάχια μπορεί να εξυπηρετεί την ταχύτητα ψησίματος και το μάρκετινγκ αλλά γευστικά τα μειώνει, γιατί το κρέας χάνει γρήγορα τους χυμούς του και το κάνει άνοστο. Μείον επίσης η μεγάλη αναλογία λίπους ανά τεμάχιο. Για επιδόρπιο κερασμένα παγωτίνια. Φθηνές τιμές αλλά απόδειξη ούτε κουβέντα. Ήρθε επί τόπου η σερβιτόρα κι έκανε τον λογαριασμό σ'ένα τεφτέρι. Για μένα Χ. Απαράδεκτοι!
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Αυτό που έλειπε [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Μαρασλή 6, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ψαρονέφρι και καπνιστή μπριζόλα τόσο σκληρές που γινόταν "σεισμός" στο τραπέζι κατά το κόψιμο. Το ψαρονέφρι ήταν και άγευστο ενώ η μπριζόλα με την σάλτσα ροκφόρ γίνονταν turbo με τις δύο πολύ δυνατές γεύσεις του καπνιστού και του ροκφόρ. Τα μανιτάρια όμως ήταν πολύ καλά όπως και οι κολοκυθο-ανθοί με φέτα. Μέτρια η πράσινη σαλάτα με τα φρούτα. Τιμές κανονικές και απόδειξη. Ισως να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία και να ξαναπάω για να δοκιμάσω κάτι άλλο.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Πάνος Ψαροταβέρνα, Αλκαμένους 5 & Ετεοκλέους 9, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μένω κοντά και ήταν μια από τις επιλογές μου για ψαράκι και θαλασσινά. Ομως τις δύο τελευταίες φορές δεν μείναμε ευχαριστημένοι. Ισως να κουράστηκαν, ίσως να έτυχε, όμως σαν καταναλωτής δεν μ'ενδιαφέρει. Ας δουλεύουν 5 ημέρες την εβδομάδα για να ξεκουράζονται περισσότερο.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Pizza Plain Πιτσαρία, Νικολάου Πλαστήρα 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ωραία λεπτή ζύμη, με σωστές αναλογίες υλικών. Πραγματικά αξίζει!
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα γλυκάνισος Ψαροταβέρνα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Μένω κοντά και όσες φορές περνάω είναι πάντα γεμάτο. Τις προηγούμενες φορές που προσπάθησα να κλείσω τραπέζι δεν τα κατάφερα. Στο τραπέζι που κάτσαμε έβλεπε στον δρόμο και στο μικρό ιδιόκτητο parking όπου εντύπωση μου έκανε ο παρκαδόρος και τα ακριβά αυτοκίνητα που έπρεπε να βολέψει μέσα και έξω από το πάρκινγκ. Ο χώρος ξεφεύγει από τις κλασικές ψαροταβέρνες και μεζεδοπωλεία. Το περιβάλλον είναι μοντέρνο και προσεγμένο και το service πολυπρόσωπο. Πήραμε ντοματοκεφτέδες(πολύ μέτριοι) και μπουγιουρντί χταπόδι(καλό) πράσινη σαλάτα και λαβράκι στο αλάτι συν κρασί. Αφού έκαναν το show με τις φωτιές, έσπασαν την κρούστα με το αλάτι και αντί να μας δώσουν το ψάρι να το φάμε όπως εμείς ξέρουμε, άρχισαν να το καθαρίζουν αυτοί. Αυτό μας ξενέρωσε, γιατί εκτός που δεν το καθάρισαν καλά από τα αγκάθια και το αλάτι, πέταξαν και το μισό. Ομως πρέπει να ομολογήσω ότι γευστικά ήταν πάρα πολύ καλό, παρόλο που διαλύθηκε κατά το σερβίρισμα. Τιμή λογική για τα παραπάνω, λίγο κάτω από τα 90 ευρώ. Μετά όμως το έγκλημα που διέπραξαν στο λαβράκι, θα σκεφτώ πολύ να ξαναπάω.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Μαλλιώρας Ψητοπωλείο, Πολυτεχνείου 20, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Οι 2 προηγούμενες παραγγελίες ήταν online(έχουν έκπτωση) και ήταν απογοητευτικές. Τα κοντοσούβλια ήρθαν ανεπαρκώς ψημένα (περισσότερο σαν βρασμένα έμοιαζαν) και με μη αποδεκτή αναλογία λίπους. Αυτή την φορά πήρα τηλέφωνο και ζήτησα με έμφαση να είναι "καραμελωμένο". Ευτυχώς αυτή την φορά ήρθε όπως το ήθελα. Η συσκευασία παραμένει πολύ καλή και διατηρεί το κοντοσούβλι ζεστό και ζουμερό. Οι λίγες πατάτες που το συνοδεύουν πολύ μέτριες. Μήπως τις online παραγγελίες τις παραμελούν γιατί έχουν έκπτωση;
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Τα Τρία Γουρουνάκια Εστιατόριο, Καποδιστρίου 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Εμεινα ευχαριστημένος και από τα ορεκτικά και από το κύριο πιάτο και από τα γλυκά. Το περιβάλλον ευχάριστο και το service καλό. Για τις τιμές δεν ξέρω, γιατί πλήρωσε άλλος. Θα ξαναπάω για να διαμορφώσω πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Κάτι απ' όλα Μεζεδοπωλείο, Βασιλέως Γεωργίου 22, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Κι εδώ κομμένες οι αποδείξεις. Γι αυτό και μπορεί να ζητάει μόνο 35€ για ένα ψαρονέφρι (μέτριο), τηγανιά κοτόπουλο (πολύ καλή), αυγά με καβουρμά (μέτρια), ταλαγάνι ψητό(μέτριο), πατάτες φρέσκες(καλές), σαλάτα ανάμικτη με πρασινάδες (καλή) και χύμα κρασί. Διαφορετικά η τιμή θα στα 43,40€. Κερδίζει ο πελάτης, κερδίζει το μαγαζί γιατί κρύβει εισόδημα, χάνει όμως το Κράτος που θα τα ζητήσει από τους υπόλοιπους.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Κωνσταντινίδης Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Παύλου Μελά 7 & Μητροπόλεως 117, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Παρόλο που έχει καιρό που άνοιξε, δεν το έδωσα σημασία σαν αποκλειστικός φαν του Τερκενλή. Το καλοκαίρι τυχαία μπήκα, ψάχνοντας πορτοκαλόπιτα. Ως κοιλιόδουλος που είμαι σκέφτηκα να δοκιμάσω και κάτι άλλο, όπως την Σ Ο Κ Ο Λ Α Τ Ο Π Ι Τ Α. "Δεν υπάρχει!" Η καλύτερη που έχω φάει ποτέ. Αφρός με γεμάτη αίσθηση υγρής σοκολάτας. Δεν την εκθειάζω άλλο, για να μην παρεξηγηθώ. Εντύπωση μου προκαλεί που δεν είναι ξακουστή όπως π.χ. τα τσουρέκια του Τερκενλή. Πολύ καλή και η πορτοκαλόπιτα και η λεμονπάι το ίδιο και τα παγωτά (ξεχώρισα αυτό με τα κομμάτια απο πορτοκαλόπιτα. Καλά και τα γλυκά με στέβια. Θα ήθελα να διαβάζω κι άλλες κριτικές ή είμαι ο μοναδικός που ενθουσιάστηκε;
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Κρόνος Ταβέρνα, Γεωργίου Βαφόπουλου 30, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Από ότι θυμόμουν δεν ήμουν και πολύ ευχαριστημένος από την τελευταία φορά , πριν από 1-2 χρόνια. Παρόλα αυτά επειδή είμασταν δίπλα, είπαμε να δώσουμε ακόμη μια ευκαιρία. Πήραμε σουτζουκάκια, γύρο, συκώτι, πατάτες, χόρτα, ρωσική και μια μαλαματίνα. Γλυκό πορτοκαλόπιτα κερασμένη. Σύνολο περίπου 38 ευρώ. Συκώτι πολύ καλό, μέτρια ψημένο όπως το ζητήσαμε. Ο γύρος ικανοποιητικός. Ομως τα σουτζουκάκια για τα οποία φημίζεται, ξανά δεν μου άρεσαν, ήταν μάλλον στεγνά. Η ρωσική, εκ των ουκ άνευ συνοδεία στα σουτζουκάκια, επίσης δεν μου άρεσε καθόλου, ήταν σαν "σκοτωμένη" με ένα υποκίτρινο χρώμα. Τα χόρτα αν και σωστά βρασμένα, είχαν εκνευριστικά λιγοστό λάδι. Η πορτοκαλόπιτα κακή. Περιβάλλον & διακόσμηση περίεργη, κόσμος όλες οι ηλικίες. Συνολικά μέτριο το αποτέλεσμα.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Pastrami [νεκροταφείο] Ξένο, Παπάφη 105, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Νόμιζα οτι το pastrami γίνεται από βοδινό. Εδώ μόνο τα Σ/Κ διαθέτουν pastrami από βοδινό ενώ τις υπόλοιπες μέρες το παρασκευάζουν απο χοιρινό. Ομως και το χοιρινό που δοκίμασα ήταν γευστικά καλό και ζουμερό αλλά θα το ήθελα πιο ζεστό. Επίσης του έλειπε η κρούστα από τα πιπέρια κι έτσι δεν είχε την καυτερή (spicy) γεύση που έχει το pastrami. Ιλαρή εντύπωση μου έκανε ο τρόπος που έκοβε και ζύγιζε το κρέας, σαν να ήταν χρυσός, σε αντιδιαστολή με τους large cutters παστραμιού στου Katz's στο NYC. Βέβαια εκεί το σαντουιτς έχει $20 αλλά και η γέμιση είναι σχεδόν 1kg από το περίφημο παστράμι του Κατζ. Στο coleslaw θα ήθελα το λάχανο να ήταν πιο φρέσκο. Επίσης μου έκανε εντύπωση πως τις αλοιφές τις έβαζε με το εξωτερικό μέρος από το κουταλάκι. Μπορεί έτσι να είναι πιο λειτουργικό αλλά εμένα μου φάνηκε μίζερο. Θα ξαναπάω να δοκιμάσω και από βοδινό.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Βομβίδια Ψητοπωλείο, Αγορά "Νέα Αγορά", Βασιλέως Ηρακλείου 35, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Φίλος από Αθήνα με είχε πρήξει με τα βομβίδια, να τον πάω εκεί για φαγητό. Βρήκαμε εύκολα τραπέζι γιατί πήγαμε σχετικά νωρίς. Παρόλο που δεν πεινούσα ιδιαίτερα λόγω της ώρας, 2 άτομα φάγαμε χαλαρά 50 βομβίδια. Μην μας παρεξηγήσετε (για όσους δεν ξέρουν), γιατί το κάθε βομβίδιο είναι μια μπουκιά, άντε δύο. Ο φίλος μου επίσης ενθουσιάστηκε με την πάπρικα. Μαζί με σαλάτες plus πολλαπλές αλοιφές, ρετσίνες & κόλες φτάσαμε αισίως τα 70+ ευρώ. Σκεφτείτε να πεινούσαμε κιόλας. Τελικά μετά από ακόμη μια επίσκεψη, ακόμη δεν αποφάσισα που τρως καλύτερα σουτζουκάκια στο κέντρο, στα Βομβίδια ή στην Διαγώνιο;
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Camel's Πιτσαρία, Αγίας Μαρίνας 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Για πίτσα delivery σπίτι είναι μια από τις επιλογές που έχω στο μυαλό μου. Εχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις πίτσες τους. Σε γενικές γραμμές είναι καλές σε γεύση και ποιοτικά, αν και θα προτιμούσα λεπτότερη βάση ζύμης. Συνήθως παραγγέλνω την special ή κυκλαδίτικη. Η ηπειρώτικη είναι πολύ αλμυρή. Καλή και η ελληνική και η κρητική και αραβικη.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Η Διαγώνιος Ταβέρνα, Στρατηγού Καλλάρη 13, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Τα σουτζουκάκια διαχρονικά είναι από τα καλύτερα της πόλης αν όχι τα καλύτερα. Ο γύρος επίσης πάρα πολύ καλός. Τόσα χρόνια που πηγαίνω τακτικά, δεν σκέφτηκα να πάρω κάτι άλλο, γιατί να το κάνω άλλωστε; Το service ταχύτατο, ακόμη και με γεμάτο το μαγαζί (που είναι τις περισσότερες φορές). Τιμές λογικές σε σχέση με την σταθερή ποιότητα και το πλήθος των σερβιτόρων. Τα περισσότερα μαγαζιά πρέπει να περάσουν από την Διαγώνιο να διδαχθούν επαγγελματισμό.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Μαλλιώρας Ψητοπωλείο, Πολυτεχνείου 20, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Στα κάρβουνα ψημένο κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο καλό, με βαθμολογία 7 και 8 αντίστοιχα με άριστα το 10. Μπιφτέκι με πολλά μπαχαρικά, από εκείνο το ομογενοποιημένο μείγμα που δεν διακρίνεται το κρέας. Βαθμολογία για το μπιφτέκι επιεικώς 2 και για το λόγο οτι το ρευόμουν πολλές ώρες αργότερα. Πατάτες φρέσκες, στρογγυλά κομμένες, γενικά αποδεκτές. Με δεδομένο οτι είναι κοντά στο γραφείο μου, Θα ξαναπάω για το κοντοσούβλι, αλλά και για να δοκιμάσω το σουβλάκι του.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Χάλαρο Ταβέρνα, Θεμιστοκλή Σοφούλη 75, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρώτη επίσκεψη μετά την ανακαίνιση του καλοκαιριού. Θετική εντύπωση από την νέα μοντέρνα διακόσμηση και τα πιο φωτεινά χρώματα. Στα θετικά και η απόκτηση ωριμαντήριου κρεάτων. Η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα που πήρα ήταν γευστική, μαλακή και εξαιρετικά ψημένη όπως την ζήτησα (medium well). Πολύ καλά τα μανιτάρια με ελαφρά ενίσχυση γεύσης από λάδι τρούφας, οι σαλάτες οι γνωστές, παραμένουν εξαιρετικές. Γενικά το μενού δεν έχει αλλάξει δραματικά (γιατί άλλωστε;) και το μαγαζί παραμένει σταθερή αξία εδώ και πολλά χρόνια. Γι αυτό και το επισκέπτομαι τακτικά. Νομίζω οτι για την ποιότητα και την διαφοροποίηση που προσφέρει οι τιμές ειναι ο.κ.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Μάντσιος Ταβέρνα, Νικήτη, Ν. Χαλκιδικής
Όταν επισκέπτεσαι ένα μέρος, για να φας καλά, ο κανόνας είναι να πηγαίνεις εκεί που τρώνε οι ντόπιοι. Όσο πιο μακριά είναι από τον "πανικό" με τα τουριστικά, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για καλό φαγητό. Αυτό λοιπόν το μαγαζί, επιβεβαιώνει αυτούς τους κανόνες και τα τελευταία 5 χρόνια που πηγαίνω τακτικά, δεν με απογοήτευσε. Όλα τα κρεατικά είναι εξαιρετικά και οι τιμές ακόμη καλύτερες. Το λιτό ύφος του μαγαζιού με τις κλασικές ξύλινες καρέκλες και τραπέζια, την αυλή με τις γλάστρες και τους θάμνους με ευχαριστεί να κάτσω με φίλους να φάμε και να πιούμε και να κάνουμε ευχάριστες κουβέντες.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Σαββίκος Ψητοπωλείο, Πολυτεχνείου 14, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Συνήθως έπαιρνα delivery στο γραφείο. Μέτρια πράγματα, με τις σως μάλλον να κυριαρχούν στο αποτέλεσμα. Αλλά αυτό που μ'ενόχλησε περισσότερο ήταν το κοτοσουβλάκι που ερχόταν άψητο (ρόδιζε μέσα), το είπα μια, το είπα δυο, δεν κατάλαβαν τίποτα, γι' αυτό και τους έκοψα. Πιστεύω ότι ένα μαγαζί όταν μεγαλώνει, γίνεται αλυσίδα, θα χαθεί πολύ εύκολα η μπάλα.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα σουτζουκάκι του Λάμπρου Ψητοπωλείο, Ολυμπίου Διαμαντή 23, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Περνάω τακτικά μπροστά από το μαγαζί και "με πιάνουν" οι μυρωδιές. Πριν από 1 εβδομάδα αποφάσισα να κάτσω στον ανοικτό χώρο απέναντι. Φάγαμε σαρδέλες στα κάρβουνα και τηγανητό γαύρο. Φρέσκα τα ψαράκια και καλά ψημένα. 2 σαρδέλες, 1 γαύρο, 1 πατάτες, 1 αγγουροντομάτα και 1 ρετσίνα = 26 ευρώ με απόδειξη. Θα ξαναπάω και θέλω να δοκιμάσω και τα κρεατικά που καθώς περνούσαν από μπροστά μου φάνηκαν ενδιαφέροντα.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα LUNCHBOX [νεκροταφείο] Μαγειρείο, Δωδεκανήσου 17, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Λόγω ότι το γραφείο μου είναι σ'αυτή την περιοχή, το επισκέπτομαι τακτικά. Καινούργιο μαγαζί, δείχνει πολύ καθαρό και τακτοποιημένο. Ότι και άν έχω πάρει έμεινα σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος. Με άριστα το 10 τα περισσότερα πιάτα βαθμολογούνται από 5 έως 8. Οι αστοχίες δεν λείπουν, όπως πριν λίγες μέρες με το κοτόπουλο να είναι πολύ σκληρό μάλλον άψητο. Γενικά σαν άνθρωπος είμαι επιεικής και μπορώ να συγχωρώ τις αστοχίες αρκεί να μην γίνονται συχνά. Τα κεφτεδάκια από κοτόπουλο με κάρυ και τα διάφορα σνίτσελ ξεχώρισα προς το παρόν. Τιμές Value for money.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Λαϊκόν Ψητοπωλείο, Πολυτεχνείου 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πηγαίνω τακτικά και σε γενικές γραμμές είναι ο.κ. Δεν λείπουν όμως οι αστοχίες όπως το σουβλάκι να μην έχει ψηθεί καλά (ροδίζει από λίγο έως πολύ) και κάποιες άλλες φορές να μην μασιέται (προφανώς δεν έμεινε να σιτέψει ούτε μια μέρα). Οι πατάτες είναι φρέσκες αλλά πολύ χοντρά κομμένες και συχνά άψητες. Το κεφτεδάκι μέτριο και πολλές φορές στεγνό. Αλοιφές καλές. Τέλος να προσθέσω κι ένα ακόμη θέμα με το αφεντικό που είναι μόνιμα ζοχαδιασμένος.
Κοιλιόδουλος
στο κατάστημα Βλάστη Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Παπάφη 211, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Παστουρμαλί, μπλιατσιώτικη (Μπλατζ=Βλάστη), Πολίτικη οι κορυφαίες. Χωρίς να υπολείπονται πολύ και οι υπόλοιπες. Είναι της σχολής με το χοντρό φύλλο. Ακόμη και η πίτσα του και το πεϊνιρλί είναι από αυτό το φύλλο. Παράξενο και αμφιλεγόμενο το αποτέλεσμα. Οι πίτες κάθονται πάντα βαριά στο στομάχι γι'αυτό με φειδώ όσοι δεν αντέχετε. Συμπερασματικά, μετά την Μάνα μου, κάνει τις καλύτερες χωριάτικες πίτες στην πόλη.