Express

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΨητοπωλείο, Γυράδικο
ΔιεύθυνσηΜαλακοπής 7, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310932543
Διαδίκτυο
Ωράριο20:00-00:00. ΣΚ κλειστά. Αύγουστο κλειστά. Εορτές κλειστά.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε1926
ΙδιοκτησίαΑθηνά Βασιλειάδου
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αυτοχαρακτηρίζεται "Snack Grill".

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έχω πάει άπειρες φορές το διάστημα 2007-2021.
  • Παλιό καμένο ψητοπωλείο φημισμένο για τον γύρο του στα κάρβουνα. Δουλεύει μόνο καθημερινές βράδυ (γιατί μπορεί). Έχει 5-6 εσωτερικά τραπεζάκια λαϊκής καφενειακής αισθητικής. Εξωτερικά βγάζει 3-5 τραπέζια. Γενικά τα τραπέζια είναι σχετικά κοντά μεταξύ τους και επειδή δεν έχει μουσική, κυριαρχεί ένα κλίμα μοναστηριακής κατάνυξης.
  • Το μαγαζί το δουλεύει μια οικογένεια. Στα αρνητικά του το ότι είναι ελαφρώς μουτρωμένοι χωρίς πολλά-πολλά, αλλά από το 2017 και μετά η κατάσταση βελτιώθηκε.
  • Η σπεσιαλιτέ είναι ο κάθετος γύρος στα κάρβουνα που είναι τραγανός, λιπαρός και ξεροψημένος. Έχει λίγες αστάθειες, κάποιες φορές τον έχω πετύχει χωρίς καθόλου λίπος, αλλά γενικά είναι πολύ καλός, για μένα είναι ο καλύτερος στην πόλη :) Για να είμαι πιο ακριβής, αν πάτε γύρω στις 21:00 που είναι γεμάτο, δεν προλαβαίνει να γίνει τραγανός όπως πρέπει, άρα είτε θα κάνετε υπομονή και θα τον ζητήσετε τραγανό, είτε θα πάτε πιο αργά βράδυ γύρω στις 22:30-23:00 που πέφτει η κίνηση. Αξίζει και η γαλοπούλα, και το θανατηφόρο γεμιστό μπιφτέκι (γέμιση με τυρί, γύρο και μανιτάρια κονσέρβας!). Στα αρνητικά οι προκάτ πατάτες και οι υπερβολικά λαδωμένες πίτες. Οι αλοιφές είναι δικές τους και αξίζουν. Εκτιμώ ιδιαιτέρως την πάπρικά τους. Προτείνω τον γύρο σε μερίδα και όχι σε σάντουιτς.
  • Αρκετά τσιμπημένο για τις ποσότητες που βάζει και οι τιμές τα τελευταία χρόνια έχουν έντονη ανοδική πορεία (π.χ. γύρος σάντουιτς είχε 2,2€ τον Απρίλιο 2008, 2,4€ τον Οκτώβριο 2008, 2,7€ τον Σεπτέμβριο 2011). Παρόλα αυτά αξίζει, δεν το μετανιώνω ποτέ.
Το μαγαζί είναι καλτ με εξαιρετικό γύρο. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Εικόνες (153)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Γύρος μερίδα
[εικόνα]
Πιτόγυρο
[εικόνα]
Κόκκινο λάχανο - παντζάρι με ξυνόμηλο
[εικόνα]
Πίτες με ροκφόρ
[εικόνα]
Γύρος μερίδα
[εικόνα]
Ποικιλία σαλάτες, πιτούλες με ροκφόρ
[εικόνα]
Γύρος μερίδα
[εικόνα]
Μπριζολάκια μερίδα
[εικόνα]
Πίτες με ροκφόρ
[εικόνα]
Κόκκινο λάχανο - ρωσσική
[εικόνα]
Μπιφτεκάκι απλό τεμάχιο
[εικόνα]
Γύρος μερίδα
[εικόνα]
Χτηπητή - Ανηθοσαλάτα
[εικόνα]
Γύρος μερίδα
[εικόνα]
Τζατζίκι - Ανηθοσαλάτα
[εικόνα]
Πίτες με ροκφόρ
[εικόνα]
Γύρος μερίδα
[εικόνα]
Μαρούλι με άνηθο - παντζάρι με ξινόμηλο
[εικόνα]
Πιτούλα ψημένη στα κάρβουνα
[εικόνα]
Γύρος μερίδα
[εικόνα]
Πιτόγυρο
[εικόνα]
Πίτες με ροκφόρ
[εικόνα]
Παντζάρι με ξινόμηλο - μαρούλι με άνηθο
[εικόνα]
Γύρος μερίδα
[εικόνα]
Σάντουιτς με γύρο
[εικόνα]
Παντζάρι - χτυπητή
[εικόνα]
Πίτες με ροκφόρ
[εικόνα]
Γύρος μερίδα
[εικόνα]
Μπιφτέκι γεμιστό και από πάνω με ροκφόρ
[εικόνα]
Δύο πιτόγυρα
[εικόνα]
Κοπανιστή, τζατζίκι, παντζάρι, μανιτάρια
[εικόνα]
Παντζάρι με ξινόμηλο - μανιτάρια με ροκφόρ
[εικόνα]
Πατάτες τηγανητές
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Μπιφτέκι γεμιστό
[εικόνα]
Πίτα γύρος (εξαιρετικός)
[εικόνα]
Πίτες με γύρο (εξαιρετικές)
[εικόνα]
Γύρος (εξαιρετικός)
[εικόνα]
Σουβλάκι (οκ)
[εικόνα]
Αλοιφές (μια χαρά)
[εικόνα]
Γύρος (εξαιρετικός)
[εικόνα]
"Μπουτάκι κοτόπουλο φιλέτο" (fail από πολλές απόψεις, μικροσκοπική ποσότητα, και αμφιβάλλω αν ήταν μπουτάκι)
[εικόνα]
Ποικιλία αλοιφών (μια χαρά)
[εικόνα]
Κόκκινο λάχανο-καρύδι (καλή)
[εικόνα]
Πίτες με ροκφόρ (πολύ λαδίλα, δεν αξίζει)
[εικόνα]
Πίτα γύρο (καλή)
[εικόνα]
Γύρος (καλός)
[εικόνα]
Γύρος (καλός)
[εικόνα]
Ψωμάκι με γύρο νυχτερινή λήψη (άψογο)
[εικόνα]
Γύρος (καλοψημένος, απίθανος)
[εικόνα]
Πίτες (αφράτες, ψημένες, ωραίες)
[εικόνα]
Γύρος
[εικόνα]
Μπιφτέκι γεμιστό
[εικόνα]
Πίτες & αλοιφές
[εικόνα]
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2021)
[εικόνα]
Λαϊκό γλέντι με πακέτο (γύρος τοπ, τα λουκάνικα τζουμαγιάς μάπα)
[εικόνα]
Γύρος (πολύ καλός, οι πατάτες άκυρες)
[εικόνα]
Γύρος (πολύ καλός, οι πατάτες άκυρες)
[εικόνα]
Γύρος (πολύ καλός, οι πατάτες άκυρες)
[εικόνα]
Γύρος ξεροψημένος (εξαιρετικός)
[εικόνα]
Γύρος (τρομερός)
[εικόνα]
Πάπρικα (πολύ καλή)

Κατάλογος (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μάιος 2023
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023
[εικόνα]
Τιμοκατάλογος
[εικόνα]
Τιμοκατάλογος
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2012: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2012: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2012: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2012: σελίδα 1/4

Σxόλια (99)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Mitsospaoki4
Επισκέφτηκα και εγώ αυτό το θρυλικό γυράδικο, το οποίο νομίζω δικαίως θεωρείται ένα από τα διαμάντια της πόλης.

Δοκιμάστηκε:
Γύρος (εθιστικός)
Μπιφτέκι γεμιστό (όνειρο)
Λουκάνικο χωριάτικο (τυπικό, όχι κάτι ιδιαίτερο)
Τζατζίκι (χειροποίητο, πολύ δυνατό)
Πατάτες τηγανητές (προκάτ, έτσι και έτσι)
Πίτες με ροκφόρ (πολύ καλές)

Οι άνθρωποι ευγενικοί, ειδικά ο νεαρός που σέρβιρε κιόλας (μάλλον ξάδελφος) αλλά και ο γιος με την μητέρα.
Προφανώς και μες στον πανικό της δουλειάς οποιαδήποτε κάποιες φορές θα μπορούσε να είναι πιο απότομος και μιλάμε για ένα μαγαζί που αυτές τις λίγες ώρες που δουλεύει, πνίγεται στην δουλειά. (Δικαίως)

Μοναδική παραφωνία ίσως οι μικρές μερίδες και η φτωχή γαρνιτούρα.

Αλλά για μένα πρόκειται για τον κορυφαίο γύρο της πόλης και θα ξανατιμηθεί.
tsimp
Σχόλιο no. 98 και δε θα πρωτοτυπήσω καθόλου: Πρόκειται για έναν απ' τους καλύτερους γύρους της πόλης, που γεμίζει τα γήπεδα της ταχυφαγικής top tier league και σώζει την παρτίδα για το θεσσαλονικιώτικο τυλιχτό. Το γεμιστό μπιφτέκι πραγματικό αξιοθέατο, γευστικά μπορώ να πω πως δεν ενθουσίασε, αλλά ήταν καλό και αξίζει δοκιμής. Τα παρελκόμενα με το ενδιαφέρον τους, αντίχειρες ψηλά για το μεράκι. Μου πήρε μόλις 15 χρόνια για να το δοκιμάσω, ένα βράδυ Τετάρτης κοντά στα μεσάνυχτα, χωρίς ουρά και parking. Τα γυράδικα που θέλουμε.
Thanasis
@Θου-Βου Well Said!!! Το μόνο που θα διορθώσω είναι πως κάποιες ξεχασμένες στιγμές στο χωροχρόνο είχε ντιλίβερι. Πχ. πριν καμιά 15ετια είχα παραγγείλει, και είχε κάνει κανα 2ωρο να φτάσει. Ο ίδιος ο Σάκης δεν το θυμόταν να φανταστείς.

Πάντως σαν άνθρωπος που τρώει εκεί από 2003 περίπου, το πιο απίστευτο πράγμα είναι πως όχι μόνο έχει διατηρήσει το επίπεδο, αλλά έχει γίνει και καλύτερο. Και αν όχι καλύτερο, σίγουρα πιο σταθερό, με τις αστοχίες να συμβαίνουν πολύ πιο σπάνια
Θου-Βου
Ο καλύτερος χοιρινός γύρος της Θεσσαλονίκης, με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο! Πρόκειται για ένα παμπάλαιο, μικρό, οικογενειακό, αυθεντικό ψητοπωλείο, κρυμμένο σε ένα στενάκι της Κάτω Τούμπας. Έχει 4-5 εσωτερικά τραπεζάκια συν ακόμη 5-6 τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο (χωρίς σόμπες). Τουαλέτα ζόρικη. Πάρκινγκ πολύ δύσκολο.

Ο ηλικιωμένος και λίγο απότομος κυρ Παναγιώτης έχει αποσυρθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Συνεχίζουν τον αγώνα η σύζυγος Αθηνά, ο γιος της Σάκης (ο κοντός, που λατρεύει και τη μουσική πανκ), ο ξάδερφός του Λευτέρης (ο ψηλός, που είναι και ο πιο πρόσχαρος απ’ όλους) και η αδερφή του Σάκη, η Τίνα (Μαλαματίνα), η οποία εμφανίζεται σπανίως, καθώς απασχολείται κυρίως με την προετοιμασία και τις προμήθειες. Η οικογένεια κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία, ακριβώς πάνω από το μαγαζί, οπότε σε μεγάλες φούριες επιστρατεύονται όλοι μαζί. Είναι ευγενικοί και καλόψυχοι, αλλά λιγομίλητοι και αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Δεν χαμογελούν ποτέ και δεν θέλουν πολλές και περιττές κουβέντες με τους πελάτες, την ώρα που πνίγονται.

Το μαγαζί δουλεύει μόνον από τις 20:00 μέχρι τις 00:30, το πολύ πολύ 00:45 αν δεν έχει ακόμη πουληθεί όλος ο γύρος. Σάββατα και Κυριακές κλειστά. Ολόκληρο τον Αύγουστο κλειστά. Από 24/12 μέχρι 2/1, δηλαδή για 10 μέρες κλειστά. Πάσχα, από Σάββατο του Λαζάρου μέχρι Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή για 10 μέρες κλειστά. Ντελίβερι ούτε κάνουν, ούτε έκαναν ποτέ. Μπορείς να τηλεφωνήσεις νωρίτερα και να πας από κει να τα πάρεις πακέτο.

Μουσική δεν υπάρχει ποτέ και ορθώς. Αποδείξεις κόβουν πάντοτε, είτε με μετρητά, είτε με κάρτα, μπράβο τους. Γλυκό ή φρούτο κερασμένο δεν δίνουν ποτέ. Ο χρόνος αναμονής ποικίλει, ανάλογα με την ουρά. Μπορεί να τύχει να εξυπηρετηθείς σε 10 λεπτά, μπορεί όμως να περιμένεις μία ώρα ή ακόμη και μιάμιση ώρα για να φας… Οι ώρες αιχμής είναι 20:30 έως 23:00.

Πόλος έλξης ο καταπληκτικός χοιρινός γύρος που σιγοψήνεται στα κάρβουνα. Είναι χειροποίητος (από τον Σάκη) και γίνεται κυρίως από πανσέτα και δευτερευόντως από λάπα, σβέρκο, σπάλα, λαιμό και μπούτι. Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος που εξηγεί το γιατί δεν είναι τόσο πολύ λιπαρός όπως αλλού. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ξεροψήνεται χωρίς βιασύνες, όρθιος στα κάρβουνα. Η σούβλα γυρίζει με το χέρι, όχι με μηχανή. Άλλη νοστιμιά! Μου είπαν ότι περίπου το 75-80% είναι πανσέτα (ο βιομηχανοποιημένος γύρος είναι 100% πανσέτα).

Οι πατάτες είναι κατεψυγμένες. Οι σαλατούλες τους («αλοιφές») είναι όλες χειροποίητες και εξαιρετικές. Από τις αλοιφές ξεχωρίζω το παντζάρι με τριμμένο ξινόμηλο, το μαρούλι με τον άνηθο, το κόκκινο λάχανο με το καρύδι, την μανιταροσαλάτα με ροκφόρ, την κοπανιστή με καυτερή και την πολύ καλή γλυκιά πάπρικα. Τις φτιάχνει όλες καθημερινά η κ. Αθηνά. Το ροκφόρ είναι γνήσιο και όχι «μπλε τυρί». Τα υπόλοιπα κοψίδια (μπιφτεκάκια, σουβλάκια, μπριζολάκια, λουκάνικα, κοτόπουλο, γαλοπούλα) όχι κάτι αξιομνημόνευτο. Έχουν όμως κι ένα πολύ ωραίο χειροποίητο μπιφτέκι γεμιστό με γύρο, μανιτάρια, γκούντα, κατσικίσιο βούτυρο και ροκφόρ) που αξίζει μιας δοκιμής. Κιμάς από μοσχάρι 100%. Όλα τα κρέατα ψήνονται στα κάρβουνα. Επίσης έχουν και ωραίες πιτούλες, επαρκώς λαδωμένες και ξεροψημένες στα κάρβουνα. Απογειώνονται όμως όταν τις ζητήσεις με ροκφόρ, το οποίο φυσικά χρεώνεται έξτρα 1 € για κάθε πίτα, ήτοι 1,40 € αντί 0,40 €. Έχουν και ωραία καυτερή πιπεριά ψητή με λαδόξιδο. Σε γενικές γραμμές οι μερίδες τους είναι κατά κοινή ομολογία σχετικά μικρές. Οι γαρνιτούρες στη μερίδα με φειδώ. Το σάντουιτς με τον γύρο έχει 3,70 €, η μερίδα γύρος 7,50 €, οι σαλάτες 3,30 € (Δεκέμβριος 2023).

Το έχω επισκεφθεί άπειρες φορές και έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα (βλ. φωτο). Συμπερασματικά, συνιστάται ανεπιφύλακτα. Επαναλαμβάνω, για μένα είναι ο καλύτερος γύρος της Θεσσαλονίκης!
Theomd57
Αναμονή 45λεπτων για να ψηθεί ο γύρος που παραγγείλαμε στις 20,45 !
Λαϊκό προσκύνημα και όταν φύγαμε στις 21,30 η αναμονή πλέον ήταν .....75 λεπτά !
Το απλό μπιφτέκι εξαιρετικό, κρεατωδες χωρίς μπαχαρικά, γύρος ομοίως αν και θα προτιμούσα το μέγεθος του πιτογυρου να ήταν πιο ευμεγεθες ..
Thanasis
@Θου-Βου, για χαβαλέ το ανέφερα. Ούτε ξέρω ούτε ούτε με νοιάζει αν το αντέγραψαν. Πάντως στο αφιέρωμα το επίμαχο σημείο στη lifo λένε πως το είπε ανώνυμη κυρία της περιοχής. :D. Αυτό μου φάνηκε πιο αστείο από όλα.
Θου-Βου
@Thanasis, ως γνωστόν, καλώς ή κακώς, στο ίντερνετ ο ένας αντιγράφει τον άλλον... και από μένα αντέγραψαν σχόλιο που είχα κάνει στις 7/1/2011 για τον αείμνηστο Ανάπηρο, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι ο άγραφος νόμος... Ιδού λοιπόν το επίμαχο «ρεπορτάζ» με τις "γεύσεις της Θεσσαλονίκης που μας λείπουν":
https://parallaximag.gr/thessaloniki-news/axechasta-fagita-theika-glyka-oi-geyseis-tis-thessalonikis-poy-mas-leipoyn
Thanasis
https://www.lifo.gr/tropos-zois/gefsi/gia-perifimo-mpifteki-toy-snack-express-grill-kanoyn-oyres-ap-oli-ti-thessaloniki

Αφιέρωμα στην lifo. Ανάμεσα στα άλλα λέει: "ευγενικός όταν δεν είχε δουλειά, στα όρια της αγένειας όταν το μαγαζί ήταν γεμάτο κόσμο και αισθανόταν πίεση. Είχε έναν περίεργο κώδικα ηθικής". Το 2018 είχα γράψει εδώ "Πολύ ευγενικός όταν ΔΕΝ είχε πολύ δουλειά, άπειρα αγενής όταν είχε. Γενικά με περίεργο κώδικα ηθικής". Θα τους κατηγορήσω για plagiarism :D:D.

Πέρα από την πλάκα έκαναν και debunk σε κάποια πράγματα που είχα πει. Είχα υποθέσει πως ο γύρος γίνεται από μπριζόλα λαιμού, λόγω των αισθητά χαμηλότερων ποσοστών λίπους, αλλά ξεκαθαρίζει το άρθρο πως γίνεται από πανσέτα (πλέον μου φαίνεται λογικό, καθώς η πανσέτα είναι απλά πιο νόστιμη. Ακόμη είχα πει πως το μπιφτέκι τους μου φαίνεται να έχει χοιρινό κιμά, στο άρθρο λένε πως είναι 100% μοσχάρι (για αυτό δεν είμαι 100% πεπεισμένος.Ίσως με μπερδεύουν τα μπαχαρικά τους).
Κίτσος
Τη χρονιά που μας πέρασε μετά από τη συγκλονιστική πρώτη εμπειρία (σκρολάρισμα προς τα κάτω για περισσότερες πληροφορίες) το μαγαζί τιμήθηκε από την αφεντιά μου γύρω στις 10 φορές. Τα έχουνε πει άλλοι ας τα πούμε και εμείς, έτσι για το χαβαλέ: Η ποιότητα του γύρου είναι σταθερά άνω του μετρίου (στα καλύτερά του το αποτέλεσμα είναι απλά θεϊκό), αν και εμφανίζονται τακτικά διακυμάνσεις. Όσο πιο αργά το βραδύ το επισκεφτεί κανείς τόσο το καλύτερο, ο γύρος ξεροψήνεται και φεύγει η σχετική γουρουνίλα. Τα γεμιστά μπιφτέκια του είναι έδεσμα εκλεκτό και ανεπανάληπτο. Οι αλοιφές του εξαιρετικές. Τι να λέμε, το μαγαζί ακροβατεί επιδέξια μεταξύ γκουρμέ και φαστ φουντ. Οι άνθρωποι είναι καλλιτέχνες απλά, με το όλο αποτέλεσμα να υποστυλώνεται από πολυάριθμες δεκαετίες συνεχούς λειτουργίας (κοντεύει πια τον αιώνα) και συσσώρευσης γνώσης περί ψησίματος, όχι αστεία.

Κατά τ' άλλα τα μειονεκτήματα είναι γνωστά: Οι μικρές μερίδες, η αργή εξυπηρέτηση, η στο φάσμα του αυτισμού περιποίηση. Είναι ένα καθαρά συνοικιακό μαγαζί το οποίο λειτουργεί με τους δικούς του νόμους, ρυθμούς και νόρμες, που εμένα δε με χαλάει. Αυτό που όμως με έκανε έξω φρενών ήταν το θέαμα που αντίκρισα τις προάλλες: Παρέα 20 και βάλε μεσήλικων πραγματοποίησε μαζική μάζωξη για να εορτάσει τα πεντηκοστά γενέθλια κάποιου της συνομοταξίας των που θεώρησε ότι είναι καλή ιδέα να παραλύσει τη λειτουργία ενός χαμηλού δυναμικού λαϊκού ψητοπωλείου με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των υπολοίπων. Μετά από μικρή άκαρπη αναμονή και εκτιμώντας από την εμπειρία ότι θα τρώγαμε την επόμενη μέρα στην καλύτερη φύγαμε σούμπιτοι. Δεν κατηγορώ την ιδιοκτησία, οι άνθρωποι το ψωμί τους θέλουν να βγάλουν, αλλά την περιρρέουσα καφροσύνη που συχνά οδηγεί σε τέτχοιες αντιρωμαίικες συμπεριφορές.
Βικτωρ Τ.
Επιτέλους πήγα και εγώ. Πίτα γύρος εξαιρετικός, προφανώς μου άρεσε και το προτείνω.
StratosL
Έχει πάει 3,70€ και πάλι χαμός γίνεται... Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν πήγα τις προάλλες Δευτεριάτικα, με βροχή, και δε βρήκα να κάτσω! Αλλά αυτοί είστε! Όχι, εντάξει, αστειεύομαι, όλα έχουν ακριβύνει αδιανόητα και φυσικά αυτό δεν θα ήτανε δυνατόν να μην το επικαλεστεί ο φραγκοφονιάς γιος, ο οποίος μάλλον αυτός έχει πλέον τον πρώτο λόγο στο μαγαζί. Η κόρη ήτανε πολύ πιο φιλότιμη.
Στα του φαγητού, τον έχω πετύχει υπέροχο, καλοψημένο και νόστιμο, και τον έχω πετύχει και άψητο και με ξενέρωσε ιδιαίτερα
Maik
Πράγματι, πλέον ανοίγει από τις 8. Φτάσαμε κατά τι 8:15 και εξυπηρερηθήκαμε άμεσα. Ο γύρος εξαιρετικός!
OBERON
Αυτό το ότι ανοίγουν 18:30 δεν ισχύει. Πήγα στις 8 η ώρα χθες και με άψητο τον γύρο με είπαν να πάω σε ένα τεταρτο. Εννοείται ότι την έκανα, το 'χουν καταντήσει Σοβιετική Ενωση, να τρως μεταξύ 8μισυ και 10μισυ-11 που τελειώνει ο γύρος με τεράστιες αναμονές λόγω συσσώρευσης κόσμου σε αυτό το δίωρο, διομισάωρο
λέχρας
Κάθησα 27/3/2023 (πηγαίνω από το 2009).
Αν δεν δείτε την ιδιοκτήτρια παρά μόνο τον γιό μην κάτσετε.
Όλα λάθος πλέον στο μαγαζάκι της καρδιάς μας
AG
Με έφερε ο δρόμος και το επισκέφθηκα ( τελευταία επίσκεψη το 2014 ).

Επιβεβαίωσε αυτα που είχα πει πριν από 8 χρόνια. Πολύ τίμιος γύρος, μέτρια ποιότητα κρέατος, όχι κάτι το ιδιάιτερο να το κάνω destination.
λέχρας
Από το 2009 ως πριν κάτι μήνες έχω κάτσει πολλές φορές.
Ισχύει ότι από το 2017 που ανέλαβε η κόρη βελτιώθηκε πολύ η κατάσταση αλλά τελευταία, δυστυχώς, είναι λαχείο:
αψητο /κρύο/ καλοψημενο -ο,τι κέφια έχει ο δύσκολος στην επικοινωνία γιος.
Αν τον πετύχεις σε οίστρο θα φας τον καλύτερο γύρο σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Σημείωση: οι αλοιφές είναι δικές τους (και γ@ματες) εκτός από τη ρωσική.
Κίτσος
Μόλις γύρισα μ@στουρωμένος καὶ κ@υλωμένος ἀπὸ τὸ ναό. Ὁ γῦρος Α-ΔΙΑ-ΝΟ-Η-ΤΟΣ. Τὰ κάτωθι σχόλια δὲν υπερβάλλουν σὲ καμία περίπτωση. Ντάξ, μικρή ἡ μερίδα καὶ ἡ τιμή ανέρχεται στὰ 3,5 ευρῶ (τὰ περί 4,2 εἶναι προπαγάνδα τοῦ Σόρος) αλλὰ κλάιν ειλικρινὰ.

Τσίμπησα αρχικὰ ἕνα πιτόγυρο που κατέφτασε σὲ μιὰ γλιτσιασμένη σα λαδοπόντικας πίτα (ἔτσι πρέπ) καὶ ἕνα σαντουίτς μὲ μπιφτέκι, ὄχι τὸ γεμιστὸ (κακῶς), τὸ απλὸ, ἔτσι γιὰ νὰ δῶ τί ἄλλο παῖζει. Τσάμπα τὸ παρήγγειλα, ἕνα τυπικό μπιφτεκάκι τῆς σειρᾶς ἤταν, γιὰ νὰ χαίρονται τὰ κυνάρια. Μὲ ἔριξε ἄσχημα μετὰ τὸν γαστριμαργικὸ οργασμὸ τοῦ γύρου καὶ τσίμπησα καὶ δεύτερο πιτόγυρο (χωρὶς πατάτες εννοεῖται γιατὶ εἶμαι Ῥωμιὸς θεοσεβούμενος) γιὰ νὰ στανιάρω. Μάντεψα ὅτι ὅσο παιρνοῦσε ἡ ὥρα καὶ κόντευαν μεσάνυχτα τόσο θὰ μεγάλωνε ενδεχομένως ἡ γενναιοδωρία τοῦ ἀγέλαστου μόρτη ψητᾶ καὶ δὲν ἔπεσα ἔξω. Χοντροκομμένος ὅσο δὲν πάει μὲ κάτι χοιρινές γκουμοῦτσες ΝΑ. Παραλήρημα...

Τὸ μετάνιωσα πικρὰ που δὲν δοκίμασα γεμιστὸ μπιφτέκι... Τὸν ερώτησα τὸν μάγκα ἐάν τὸ γεμιστό μὲ ροκφόρ μπαίνει καὲ σὲ σαντουίτς ἀλλὰ γιὰ μυστηριακούς μεταφυσικούς λόγους μου απήντησε ὅτι βγαῖνει μόνο σὲ μερίδα. Γιὰ γεμιστὰ παῖζει τὰ ἄλλο μὲ τὰ μανιτάρια καὶ τὸ κασέρι που πρέπει νὰ εἶναι εξίσου πολύ καλό. Τὰ καυλάντιζα τὰ μπιφτέκια εκεῖ που τὰ 'ψηνε ἡ γριά-μητριάρχης τοῦ κονακίου καὶ μετάνιωνα τὴν ὥρα καὶ τὴ στιγμὴ που προτίμησα τὸ ἁπλό, λιτό, μπιφτέκι τοῦ κλώτσου καὶ τοῦ μπάτσου. Δὲν πρᾶζ, νέξτ τάιμ. Ὁ θεόπνευστος τσουρουφλισμένος ἀργοψημένος στὰ κάρβουνα γῦρος που εἶχε ἤδη σταματῆσει νὰ γυρίζει τήν ὥρα που πήγα, ἀναπλήρωσε τὸ ἀτόπημα μὲ τὸ παραπάνω.

Στὰ τῆς ἀτμόσφαιρας, φυσικὰ τερματισμένο λαϊκὸ περιβάλλον γιὰ ἄρρωστα μυαλὰ καὶ στομάχια. Τὸ μέρος εἶχε ἀρκετό κόσμακη (κοντά στὰ δέκα τραπέζια ἁπλωμένα στὸ τουμπιώτικο πεζοδρόμιο γύρω) καὶ πράματι ἡ αναμονὴ ἤταν σχετικὰ μεγάλη ἀλλὰ τοῦτα εἶναι ΤΡΙΧΕΣ. 13 ευρώπουλα τοῦ οξαποδῶ γιὰ τρίγια σαντουίτσια καὶ μιὰ μπύρα, μιὰ χαρά γιὰ τὴν ποιότητα τοῦ ἐδέσματος. Τὴν ἄλλη φορά, πρῶτα ὁ Ὑψιστος, ντουγροὺ γιὰ μερίδα γύρο ὅπως προτεῖνει ὁ ταβερνοαλάναξ, πιφτέκι γεμιστὸ καὶ αλοιφές χεροποίητες νὰ πασαλειφτοῦν τ' αντερὰ μας νὰ τὸ φχαριστηθοῦμε.

Τελευταῖο χαϊλάϊτ τῆς ταπεινῆς ἐπισκέψεῶς μου: Εἶπα βράϝο στὰ παλουκάρια γιὰ τὸ γύρο τους καὶ δὲν μου ἔδωσαν (ὁ εἷς τουλάχιστον) σχεδὸν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σημασία, οὔτε καληνύχτα δὲν μὲ εἶπαν τα ἀπερίγραπτα τὰ ἄτομα. Ξέρω γῶ... μᾶλλον ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!
Connoisseur
Μου κάνει εντύπωση η τιμή που αναφέρθηκε εκτός αν έκαναν λάθος στο ταμείο σε μένα: εντός της εβδομάδας πήρα και μου χρέωσαν 2 πιτόγυρα 7,09 (η σακούλα) - έλεγξα και το alert της τράπεζας.
Για το μέγεθος συμφωνώ, η ποιότητα έχει διακυμάνσεις αλλά παραμένει ψηλά. Πιο πολύ με κουράζει η αναμονή, 30' για 2 γύρους στις 20:15 (και δεν ήταν βραδιά CL).
Panos
Μετα απο αρκετο καιρο, καναμε μια σταση στον ναο.
Η γευση του γυρου εθιστικη οπως παντα.
Ποσοτητα παραμενει πολυ μικρη, και οι τιμες πηραν τον ανηφορο.
4.2€, για μια μικρη πιτα με μετρημενα κομματια γυρου, θαρρω πως πλεον δεν αξιζει, οσο πεντανοστιμος κι ας ειναι.
Θα συνεχισουμε να πηγαινουμε αραια και που, για ενα σφηνακι μοναδικης γευστικοτητας!
Tassos
Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν άνοιξε στο κέντρο να μαζέψει όλο το χαρτί και γιατί δεν δουλεύει τα Σ/Κ. Θυμάμαι στην Ολλανδία έναν Ελληνα να φτιάχνει τον γύρο κάθε μέρα επί χρόνια. Ανταμείφθηκε, τρία σπίτια έκανε (η Ολλανδία είναι από τις πιο καριβές χώρες στην οικοδομή) και κάθε μέρα ουρά 50 μέτρα έξω από το μαγαζί.
EviEvi
Επισκεψη 9/2021, Τρίτη βράδυ 23:00, γεματα και τα 6 εξωτερικά τραπεζια, μολις αδειασε ενα καθησαμε.
Μερίδα γύρος-εξαιρετικό κρεας και ψησιμο με ωραιες αλοιφες συνοδευτικά, 7ευρώ
Μπιφτεκι γεμιστό(ΑΡΡΩΣΤΙΑ) με γυρο,μανιταρια,μπεικον,κασέρι,απο πανω σαλτσα ροκφορ -7,20
πατατες τηγανιτες, πιτουλες και ρετσινα μια χαρά!
Γενικά, μην το μπερδεψει κάποιος με ταβερνα, ουτε σε στυλ ουτε σε τιμες. Ειναι από μόνο του κατηγορία, για την ποιοτητα, τις γευσεις και την ατμοσφαιρα του.
Θα το χαρακτηριζα καθ'όλα λαικό, με λιγες τσαχπινιές νεοτερισμου!
Σταύρος
Πήρα δύο πίτα-γύρο απ' όλα με πάπρικα: τα κομμάτια κρέατος που είχαν αρπάξει από το κάρβουνο είχαν την αίσθηση του ψητού , τα υπόλοιπα κομμάτια είχαν την αίσθηση του τσιγαριαστού. Τελικό γευστικό αποτέλεσμα μετρίως ικανοποιητικό, πάντα βέβαια ποιοτικό ως πρώτη ύλη. 3,5 ευρώ έκαστο.
chrikoms
το καλύτερο γυραδικο της πόλης μας γεύσεις από τα μαθητικά μας χρόνια !! μπράβο σας! δοκιμαστε γευση εκπληξη γαλοπουλα ψητη !!!
alan
Δοκιμάστηκε για πρώτη φορά.
Αρνητικά: μικρή ποσότητα,ακριβά, πολύ λάδι στην πίτα, προκάτ πατάτες.
Θετικά: ηδονή στον ουρανίσκο, μηδέν επιπτώσεις σε στομάχι.
Ωράριο 1 με 8μιση , καθημερινές μόνο.
Οι δύο κύριες ήταν ευγενικές , με λαϊκή απλότητα .
3 ευρώ η πίτα με γύρο, 3,50 με μπιφτέκι.
Αν ήταν λίγο μεγαλύτερα και ήμουν 15 χρόνια μικρότερος θα τα έβαζα στην κορυφή της διατροφικής μου πυραμίδας.
Seventh
Μαγαζί εκτός τόπου και χρόνου :)
Με διαφορά ο καλύτερος γύρος και ξεχωριστή φάση.
Κρατείστε το κρυφό!
Ragioniè
Μερίδα γύρο ξεροψημένος και σχετικά χοντρά κομμένος,τρομερή και ιδιαίτερη γεύση με σχεδόν απούσα την παρουσία λίπους.

Η πάπρικα είναι καλή και χειροποίητη,όλες οι αλοιφές φτιάχνονται από αυτούς όπως μου έλεγε το ευγενικό γκαρσόνι.

Αξίζει κυρίως γιατί δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε γεύση πάνω στον γύρο στις μέρες μας.

Χρειάζεται υπομονή στις ώρες αιχμής για τον γύρο,από το προσωπικό περνώντας τα χρόνια θα έλεγα με διαφορά το παιδάκι που παίρνει τις παραγγελίες είναι περισσότερο συνεννοήσιμος,ύστερα έρχεται η κόρη με μεγάλη διαφορά που σπανίως όμως την πετυχαίνω. Μαμά και γιος καλύτερα αδιαφορείστε,δεν βγαίνει άκρη εύκολα...
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Jørgen
Μετά απο παλαιότερες αποτυχημένες προσπάθειες να το βρούμε ανοιχτό και συμβουλές ''άνωθεν'', ήρθε και η ώρα του περίφημου Express. Καθίσαμε, και εντάξει, ο χώρος είναι αρκέτα 80s, αλλά κανένα πρόβλημα. Στο σέρβις επίσης όλα μια χαρά, ένας νεαρός (ίσως εγγονός;), τον βρήκα ευγενικό, αν και ελαφρώς αργό, γιατί δείχνουν να πνίγονται (κόσμος στα έξω τραπέζια παρά το κρύο).
Στο ψητό τώρα: δοκιμάστηκαν πιτόγυρο και μπιφτέκι γεμιστό. Το πιτόγυρο πράγματι μικρή ποσότητα (δεν τρώω πολύ, αλλά άνετα κατέβαζα δεύτερο), πίτα καλή, παρ' όλο που έχει αρκετό λάδι δεν ήταν κάτι το αρνητικό, πατάτες πολύ λίγες και απλά οκ, αλλά ο γύρος ήταν πράγματι μια ξεχωριστή εμπειρία. Μαλακός, γευστικός, μεγάλα κομμάτια, όχι λιπαρός (εκτός απο 1-2 ξύγκια που θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια), απ' τους καλύτερους έβερ σίγουρα. Η ντοματούλα χάλαγε λίγο το πολύ καλό σύνολο, χειμωνιάτικη γαρ.
Το μπιφτέκι, ίσως γιατί ήρθε και μετά το ''ορεκτικό'', το ευχαριστήθηκα λίγο παραπάνω, κυρίως γιατί περίμενα μια γέμιση με το κλασικό φτηνιάρικο κασέρι και τα μανιτάρια κονσέρβας, αλλα το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο. Πολύ μαλακό και γευστικό, αν και δεν είμαι του ροκφόρ για παράδειγμα.
Άκαπνο και με POS (!). Γενικότερα, δεν βλέπω και κάτι σοβαρό που μπορώ να προσάψω στο συγκεκριμένο μαγαζί, και το θεωρώ αρκετά VFM, σκεπτόμενος την ποιότητα και την διαφορά γεύσης με τους μεγάλους του χώρου. Εγκρίνεται!
Δειπνολάγνος
Επίσκεψη καθημερινή βράδυ κατά της 12:30,έξω από το μαγαζί καμιά 6-7 να κουβεντιάζουν με τους ιδιοκτήτες και 2 να κάθονται και να περιμένουν στοργικά το γεμιστό μπιφτέκι,σέρβις απλό λιτό και βαρύ λόγο ώρας.Νομίζω ότι το σχόλιο του Thanasis αντικατοπτρίζει πλήρως γευστικά τον γύρο.Τον πετύχαμε ξεροψημένο και πολύ νόστιμο αλλά όντως το σάντουιτς ήταν πάρα πολύ μικρό ιδανικό βέβαια για ένα "οχι ένοχο τσιμπολόγημα λόγο ώρας".Δεν ξέρω αν θα το επισκεφθώ άμεσα αλλά σίγουρα για να χορτάσεις πρέπει να πάρεις 3 (άντε αν τρως ευρωπαϊκά και με 2)
Κοιλιόδουλος
Ποτέ Παρασκευή και γύρω στις 9.00. Αφού παρήγγειλα 2 πιτόγυρα, μ' ενημερώνει η κοπέλα οτι το Εxpress θα έχει καθυστέρηση περίπου 35 λεπτά. Κι αν η εκτίμηση ήταν αυτή, σκεφτείτε πόσο θα ήταν στην πραγματικότητα. Ευχαριστώ πολύ γεια σας... Τουλάχιστον ας αλλάξουν τον τίτλο του μαγαζιού, γιατί προκαλεί θυμηδία.
aethra
Επίσκεψη στο express.. Δοκιμάστηκαν γεμιστά μπιφτέκια και ρώσικη σαλάτα... Και τα 2 εξαιρετικά αλλά οι ποσότητες μικρές.. Εντύπωση που έκανε ο συνωστισμός μετά τις 9 στο μαγαζί.. Πολύς λαός..
ManOwaR
Μπράβο στα παιδιά. Δεν έχω φάει από παντού κ δεν μπορώ να πω ότι είναι ο καλύτερος της πόλης, αλλά σίγουρα είναι ο καλύτερος που έχω γευτεί εγώ. Δυστυχώς η απόσταση (Ωραιόκαστρο) σε συνδυασμό με το ωράριο του μαγαζιού είναι αποτρεπτικά για συχνή επίσκεψη.
Panos
Ας μην λεμε τα ιδια και τα ιδια συνεχεια. Ας αφησουμε να μιλησουν οι φωτος..
Ο χρηστης στομαχι, ξανα-αισθανθηκε ευλογημενος, στην τοποθεσια Τουμπα..
varethika ton prologo
@Σταυρος παράνομα σε πυλωτή και αλαρμ με τηλεφωνο στο καντράν
Σταύρος
Η πρώτη μου δοκιμή εδώ με 2 μερίδες (πακέτο) γύρου και 1-2 αλοιφές: Η γνώμη μου είναι ότι, όπως λέει ο Thanasis πιο κάτω,"Η γεύση του γενικά δεν θυμίζει "γύρο". Θυμίζει εξαιρετική μπριζόλα, ψιλοκομμένη. " .
Είχα την πρόνοια να μπω για να παραγγείλω ακριβώς τη στιγμή που ο γύρος είχε ψηθεί κι έτσι δεν περίμενα καθόλου.
Προτιμώ να δώσω το κάτι παραπάνω για να ευχαριστηθώ την ιδιαίτερη ποιότητα του
συγκεκριμένου γύρου.
Γεμιστό μπιφτέκι και πίτες με ροκφόρ έπονται για δοκιμή.
Μια απορία μου είναι πού βρίσκετε να παρκάρετε όσοι έρχεστε από μακριά με αυτοκίνητο.
JohnJohn
ΟΚ έχει καλές πρώτες ύλες και έχει κάνει όνομα από παλιά. Από άποψη μεγέθους, τιμής και εξυπηρέτησης είναι κάτω του μετρίου. Με 2 σάντουιτς σε πίτα, ένα γύρο και ένα γεμιστό δεν γίνεται να μη χορταίνεις, ειδικότερα όταν έχεις πληρώσει 6,50! ευρώ χωρίς σαλάτα και πατάτες προτηγανισμένες. Το ότι περίμενα μισή ώρα δεν το σχολιάζω καν γιατί είχε κόσμο και τα κρέατα ψήνονται επί τόπου.
mrlolen
Επίσκεψη μέσα στον Οκτώβριο. Εξαιρετικός γύρος στα κάρβουνα ψημένος κάθετα. Μερίδα γύρου γύρω στα 6-7 ευρώ σχετικά μικρου μεγέθους. Πιτουλες εξαιρετικές, λαδωμενες όπως και Μας αρέσουν.μπιφτεκι γεμιστό με γύρο μανιτάρια, τυρί απλά καλό χωρίς κάτι το εξαιρετικό. Πατάτες προκάτ δυστυχώς.
Θα ξαναπάω για την φάση και τον καλό του γύρο αποφεύγοντας το πολυδιαφημισμένο γεμιστό μπιφτέκι
επίκουρος
Πήγα κι εγω επιτέλους σε αυτό το μαγαζί. Πήραμε 2 μπύρες, 1 ρωσικη, 1 πάπρικα, 2 κόλες, 1 γεμιστό μπιφτέκι, 1 χοιρινά μπριζολάκια και 2 μερίδες γύρο. 40 ευρώ. Ο γύρος όντως πεντανόστιμος (αν και ανάλατος αλλά δε μας πείραξε και πολύ). Τα μπριζολάκια αδιάφορα και το γεμιστό μπιφτέκι (πολυδιαφημιζόμενο) απογοήτευση. Η ρώσικη καλή η πάπρικα πολύ καλή (μπιφτέκι και πάπρικα θεσπέσια-αν και το μπιφτέκι έμοιαζε λαστιχένιο- είχε ο Τάκης αλλά δυστυχώς έκλεισε...)
Panos
Λογω αποστασης δυστυχως δεν μπορω να πηγαινω οσο συχνα θελω..
Ωστοσο, με την πρωτη ευκαιρια επισκεπτομαι για προσκυνημα, αυτον τον ναο της γευσης, για τον υπερτατο γυρο - ναρκωτικο..

Ξαναπηγα προσφατα και πηρα 2.. και μετα ξαναγυρισα και πηρα αλλον εναν. Και αν δεν βαριομουν να περιμενω στην ατελειωτη ουρα, θα ξαναγυρνουσα ανετα για αλλον εναν.

Πραγματικα ισχυει και για μενα πως ειναι ο καλυτερος που εχω φαει.
Και οπως ολα τα σωστα ναρκωτικα, ειναι σε απειροελαχιστες ποσοτητες, και σε πανακριβες τιμες!!
Χαλαλι του ομως.. Μακαρι να μεινει ανοιχτος για παντα.
Με τοση πελατεια που εχει, βασικα, μονο αν βαρεθουν οι ιδιοι, θα το κλεισουν..
Thanasis
Wall of text following:

Σαν γέννημα θρέμμα της τούμπας, τρώω στο εν λόγω μαγαζί από πολύ μικρός. Όταν ανακάλυψα αυτό το site στα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια, και τότε τα αγαπημένα μαγαζιά του admin ήταν με πορτοκαλί χρώμα, ένιωσα μια μικρή δόση συγκίνησης όταν είδα οτι αυτό το μαγαζί συμπεριλαμβανόταν σε αυτά, και χαίρομαι γιατί πιστεύω ότι συνέβαλλε στο να το μάθει και άλλος κόσμος.

Ο γεράκος που το δούλευε έχει σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Μπορώ να πω ότι μου λείπει η γραφική του αγένεια. Ήταν ιδιαίτερος. Πολύ ευγενικός όταν ΔΕΝ είχε πολύ δουλειά, άπειρα αγενής όταν είχε. Γενικά με περίεργο κώδικα ηθικής. Θυμάμαι μια φορά πριν χρόνια καθόμασταν με μια παρέα και όλα τα τραπέζια ήταν πιασμένα. Βλέπω ότι μπαίνουν αρκετοί πελάτες και λέω στα παιδιά "Ας φύγουμε να κάτσει και κάποιος άλλος". Αφού πληρώσαμε μου λέει ο παππούς: "Σε ευχαριστώ που το σκέφτηκες αγόρι μου, αλλά να ξες ότι είχες κάθε δικαίωμα να κάτσεις άλλες 4 ώρες μέχρι να κλείσω και δεν θα σου λέγα τίποτα".:)

Πλέον το δουλεύει η Γιαγιά με τα παιδιά και όλοι είναι σχετικά ευγενικοί και συμπαθητικοί. Ιδιαίτερα ο ένας Γιος. Ο πάνκης που λέει και ο Lewis από κάτω (ο οποίος ακούει και διάφορα περίεργα τύπου Neo-folk κτλ)

Τώρα στο φαγητό. Καθώς έχω καταγωγή από Ήπειρο, έχω να λέω ότι έχω φάει από τα καλύτερα κρέατα στη ζωή μου. Ο συγκεκριμένος γύρος είναι ο καλύτερος που έχω φάει ΣΤΗ ΖΩΗ μου. Ούτε σε επαρχιακά γυράδικα στη Σαμαρίνα δεν έχω δοκιμάσει γύρο που να φτάνει αυτό το λεβελ. Η διαφορά νομίζω βρίσκεται σε 2 σημεία. Πρώτον, ενώ ο γύρος τυπικά γίνεται από πανσέτα (θεωρητικά, πρακτικά με αποφάγια), τον συγκεκριμένο φαίνεται να τον κάνουν με μπριζόλα λαιμού, κάτι που τον κάνει κατά πάρα πολύ λιγότερο λιπαρό από κάθε άλλο γύρο που έχω δοκιμάσει. Αυτό από μόνο του δεν είναι απαραίτητα καλό, αλλά ερχόμαστε στο δεύτερο σημείο. Σε αντίθεση με τους περισσότερους γύρους στο κάρβουνο που ψήνονται οριζόντια, αυτός ψήνεται κάθετα, οπότε το λιγοστό λίπος (για γύρο) που έχει, τρέχει και διαποτίζει το κρέας και δημιουργεί αυτό τον γαστρικό οργασμό. Η μόνη περίπτωση ο γύρος να μην είναι καλός είναι μόνο όταν 1) Δεν είναι καλά ψημένος, 2) Είναι καμένος 3) Είναι χτεσινός (η ίδια η γιαγιά έχει παραδεχτεί πως τις ελάχιστες φορές που δεν ξεπουλιέται ο γύρος, τον ξαναβάζουν την επόμενη - Ευτυχώς εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Η γεύση του γενικά δεν θυμίζει "γύρο". Θυμίζει εξαιρετική μπριζόλα, ψιλοκομμένη. Αυτό έχει χαλάσει κάποιους φίλους μου. Μου χουν πει "Νταξ, ενώ γαμάει κάπου με χαλάει. Δεν είναι γύρος αυτό" λολ.

Από υπόλοιπα είδη, έχει ενδιαφέρον το χειροποίητο γεμιστό μπιφτέκι με γύρο, παρότι γίνεται με χοιρινό κιμά που δεν προτιμώ. Τις αλοιφές τις φτιάχνει η Γιαγιά και είναι από τις καλύτερες που έχω φάει. Ιδιαίτερα η τυροκαυτερή και η μελιτζανοσαλάτα είναι κόλαση. Οι πίτες Old School ΤΙΓΚΑ στο λάδι, και τα ψωμάκια vintage που θυμίζουν ψωμάκι από 80ς - 90ς hot dog αναψυκτηρίου. Προσωπικά γουστάρω :).

Τα ωράρια τους είναι quasi socialist. Ανοιχτοί μόνο 8-12 καθημερινές. Κλειστοί ΣΚ, Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι, Αργίες, ή γενικά όποτε δεν γουστάρουν να το ανοίξουν. Το εκτιμώ.

Για τις τιμές που πολλοί παραπονιούνται διαφωνώ κάθετα. Πιστεύω ότι το κέρδος που βγάζουν από ένα σάντουιτς, παρ'όλη τη μικρή ποσότητα, είναι μικρότερο από αυτό που βγάζουν στο Πρασσά, και ας βάζουν περισσότερο. Θα λέγα ότι είναι fair. Αξίζει όταν είναι να πας στο εξπρές να είσαι έτοιμος να δώσεις κάτι παραπάνω, να φας όσο θες και να γουστάρεις. Αυτά.
Lewis
σταθερή αξία... αν άνοιξε το 1980, πρέπει να πρωτοπήγα το 1983..

2 μπιφτέκια γεμιστά, έναν γύρο, μια μερίδα πατάτες, μια αγγουροντομάτα και 5-6-7 μπύρες, 35€.
καλά είναι.. η γεύση, ίδια...

το έχει αναλάβει ο Σάκης, γελαστός γιός του ξινού πατρός.. Και πάνκης.. καμμιά φορά θα ακούσεις και sex pistols..
panos08
το expess ειναι ένα γυράδικο με χάλια αισθητική, φαινεται "παλιο",βρώμικο και απεριποιητο. περνώντας απο έξω, εγώ προσωπικά σιγουρα θα το προσπερνουσα.
μετα απο την πρωτη επισκεψη, διαπίστωσα οτι όντως η κυρια που φτιαχνει τα σάντουιτς ειναι όχι απλά αγέλαστη, αλλά νομίζεις οτι έχει τσατιστεί που μπηκες μέσα.
παράγγειλα γύρο, ο οποιος ηταν πολυ μικρός σε μέγεθος και ταυτόχρονα πολύ ακριβός(νομιζω 3€).
μετά απο όλα αυτά, αναρωτιέσαι γιατι αυτο το τριτοκοσμικο και συγκριτικά ακριβο μαγαζι έχει κόσμο, μέχρι που τρώς την πρωτη μπουκια του γυρου:
έπαθα πλάκα, ειχα να δοκιμάσω τέτοιον "αληθινό" γυρο δεν θυμαμαι απο πότε.δεν νομιζω να υπαρχει άλλο γυραδικο στην θεσσαλονικη με γυρο τοσο καλό.(αν υπάρχει γράψτε απλά που)
το συμπερασμα ειναι οτι χάρη στο site του ταβερνοχώρου ανακάλυψα και εγώ, εστω και καθυστερημενα, αυτο το μαγαζι.

Υ.Σ το σχόλιο "δίνουν την εντύπωση πως ετοιμάζουν κόλλυβα πίσω απο τον πάγκο αντι για σαντουιτς." απλά επικό. ευγε.
StratosL
Επίσκεψη με φίλο το βράδυ της Παρασκευής 9/3, αρκετός κόσμος, κάτι που ίσως επηρέασε την ποιότητα της πρώτης παραγγελίας, τίγκα στην πατάτα το σάντουιτς και ελάχιστος γύρος, ο οποίος είχε αρκετά άψητα κομμάτια δυστυχώς, παρόλο που είχα ζητήσει καλοψημένο.
Το καλό είναι ότι μετά ζητήσαμε κι άλλο ένα σάντουιτς με οδηγία να είναι πολύ ξεροψημένο και όντως το φέρανε όπως το θέλαμε, έτσι για να ρεφάρουμε λίγο :)
Panos
Μια ακομη επισκεψη, ενα κρυο βραδυ μιας καθημερινης, που χα νοσταλγησει λιγο απ αυτην την γευση..

Γινοταν το αδιαχωρητο!! Ολα τα τραπεζακια, γεματα, παρεες στα ορθια που περιμεναν αρκετη ωρα (κανα μισαωρο απ οτι ακουσα) για τις παραγγελιες τους, εντος κι εκτος του μαγαζιου..
Οπλιστηκα με υπομονη και περιμενα κι εγω καμποση ωρα εως οτου να ρθει η σειρα μου.

Πραγματικα αξιζε η αναμονη. Αυτος ο γυρος ρε παιδι μου ειναι ευλογημενος. Σου γιατρευει την ψυχη! Ακομη και 3 μπουκιες που ειναι αξιζει..

Τι να πω παιδια, ολοι αποζηταν αυτο το ναρκωτικο, απ οτι φαινεται. Και πελατεια τους το αποδεικνυει περιτρανα..
StratosL
Ο ίδιος υπέροχος καλοψημένος γύρος, αλλά δυστυχώς 2 μπουκιές σάντουιτς στα 3€ πλέον...Το έχουνε ξεφτιλίσει το θέμα
taverniaris!
Επισκεψη μετά απο πολλά χρόνια καθώς έψαχνα σπιτικό γύρο και τα πολλά σχόλια από εδω και οι παλιές καλές αναμνήσεις με οδήγησαν στο εξπρες!

Πέρα απο την αγένεια του προσωπικού που είναι απαράδεκτη το σαντουιτς ήταν κατω του μετρίου! Ο γύρος καλός νόστιμος αλλά το ψωμάκι ήταν πολυ κακό με απότελεσμα να σπάει στο κράτημα και να διαλύεται.Το τζατζίκι επίσης ηταν καλό αλλα μου φάνηκε εμπορίου! Θα ξαναπάω κάποια στιγμή να φάω το μπιφτέκι με γύρο!
Panos
Εκατσε και ξαναπερασαμε απ αυτην την, ξεχασμενη απ τον χρονο, γραφικη τρυπα..
Δεν θα λεγα οτι ειχα εξισου καλες εντυπωσεις.
Ο γυρος αν και νοστιμος, ειχε παραψηθει (σχεδον καει).
Γυρνουσε και ψηνοταν ολη η σουβλα χωρις να ελεγχεται απ την οικογενεια. Σχεδον ειχε μαυρισει το κρεας και αυτοι χαζολογουσαν.
Το γεμιστο μπιφτεκι ηταν οκ.
Οι πιτουλες ζητηθηκαν αλαδωτες και ηταν καλες.
Οι αλοιφες μας αρεσαν.
Η ποσοτητα μου φανηκε νορμαλ (μικρη, βεβαια, σε σχεση με γυραδικα/πρασαδες/γιωτηδες κλπ).
Θα του βαζα 6/10 για αυτη την επισκεψη, αλλα θα επιμεινω και θα ξαναπαω.
Η γευση της πρωτης επαφης με αυτον τον γυρο εχει μεινει ανεξιτηλη, και θελω να την ξανασυναντησω!!
timos zisis
προσφατη επισκεψη μετα απο πολλα χρονια προς αναζητηση χαμενων γευσεων. ο χωρος ιδιος κι απαραλακτος, ακραια λαικη και καλτ ατμοσφαιρα. το προσωπικο αδιαφορο. πατατες προκατ, πιτα πολυ λαδερη αλλα ο γυρος απο τους νοστιμοτερους. αξιζει μια στο τοσο για τον καταπληκτικο γυρο του.
crazywaters
Δοκιμή προπαραμονή Χριστουγέννων. Αναμονή κάπου 20-25 λεπτά στο στενό διάδρομο λόγω του κόσμου και της αργής προετοιμασίας. Βρήκα γιαγιά, γιο και εγγονό ? Είχα έρθει προετοιμασμένος αρνητικά από τα σχόλια αλλά αντίθετα νορμάλ μου φάνηκαν οι άνθρωποι. Η γιαγιά λίγο σοβαρή και με ένταση αλλά λογικό λόγω του κόσμου καθώς η γυναίκα στην κυριολεξία κρατάει όλο το βάρος του μαγαζιού πάνω της. (Αυτή τυλίγει τους γύρους) Οι κύριοι της παρέας μια χαρά ευγενικοί μου φάνηκαν αν και ο γιος θα μπορούσε να βοηθάει κι αυτός στο τύλιγμα ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος . Είπαμε με όλους και χρόνια πολλά λόγω των ημερών οπότε ok :)

Στα της γεύσης τώρα. Ανάμεικτα συναισθήματα αλλά θα έλεγα στο σύνολο το πρόσημο θετικό. Το κρέας καλό (έχω φάει και καλύτερα αλλά για Θεσσαλονίκη μια χαρά απ τα καλύτερα) λίγο αρνητικό ότι το βρήκα πολύ πιπεράτο. Τζατζίκι και τυροσαλάτα ωραία, πατάτες προκάτ αλλά ok. Αυτό που με χάλασε γευστικά ήταν οι πίτες που κολυμπούσαν στο λάδι (αναγκάστικα και το σκούπιζα με τις χαρτοπετσέτες κανένα δίλεπτο πριν τολμήσω να φάω) Το μέγεθος θα ήταν εντάξει δεν θα είχα πρόβλημα αν η τιμή του ήταν στα 2-2.20 ευρώ (μέγεθος τιμές νότιου πιτόγυρου) και όχι στα 3.10. Σε αυτή την τιμή και μέγεθος είναι μεγάλο φάουλ. Πάντως με 2 χορταίνεις

Εν κατακλείδι σίγουρα θα δοκίμαζα και πάλι αυτή τη φορά όμως με ψωμάκι.
dokimastis
Χα χα φοβερό σχόλιο Panucci, και πολύ εύστοχο! Όντως η έκφραση της γιαγιάς είναι αμίμητη, είναι πάντα λίγο σαν να της βγαίνει η ψυχή πάνω στο σταυρό..

Συμφωνώ για το γύρο, είναι πολύ δυνατός, πραγματικός γύρος, όμως το σάντουιτς σε ψωμάκι που πήρα 2.80ε ήταν σα σφηνάκι! Επ' ουδενί δεν το συγκρίνω με τα ασφυκτικά τεράστια που υπάρχουν αλλού, αλλά θα πρεπε να χει τουλάχιστον μια βασική ποσότητα...

Θα το ξαναδοκιμάσω πάντως, εννοείται.

Υγ. η κόρη όταν πέρασα ΗΤΑΝ επικοινωνιακή.
Panucci
Επίσκεψη στο θρυλικό Grill Express μετά απο καιρό. Στο service ο πιο αντιτουριστικός τύπος στο χώρο της εστίασης (γιος της οικογενειας;). Αγέλαστος, αμίλητος, ανέκφραστος. Μέσα οι επίσης αγέλαστες και ανέκφραστες μαμά και κόρη οι οποίες σου δίνουν την εντύπωση πως ετοιμάζουν κόλλυβα πίσω απο τον πάγκο αντι για σαντουιτς. Είχαμε επανεμφάνιση του παππού ( ο μοναδικός επικοινωνιακός) στο μαγαζί μετά από πολύ καιρό. Όλα αυτά που περιγράφω όμως όπως έχω ξαναπεί, τα αντιπαρέρχεται ο άπαικτος γευστικά γύρος... Πλέον δεν με χαλάει καθόλου όλη αυτή η στάση της οικογένειας, το παίρνω στο χαβαλέ και θα συνεχισω να πηγαίνω για το γύρο του και το γεμιστό μπιφτέκι.
loukoulos
Είναι απο αυτά τα λιγοστά πλέον γυράδικα-σουβλατζίδικα που φτιάχνουν σάντουιτς όπου το πλαστικό δεν είναι η κυρίαρχη μυρωδιά. Πολύ καιρό ήθελα να δοκιμάσω μετά τα σχόλια που διάβασα στον ταβερνοχώρο.

Πρώτη επίσκεψη, θα τολμήσω να πω ότι έφαγα ίσως τον καλύτερο γύρο της πόλης. Με μικρή επιφύλαξη λόγω της λιπαρότητας. Σπουδαίος πάντως κ συνολικά το σάντουιτς εξαιρετικό. Δεν χρειάζεται 30 σως για να αποκτήσει γεύση.....

Εννοείται πως ποσοτικά υστερεί των 2,8 ευρώ που τιμάται, but still
Mikey
Ο γύρος του πολύ ιδιαίτερος και η ποσότητα δε μου φάνηκε μικρή, θα έλεγα κανονική χωρίς την υπερβολή των άλλων γυράδικων της Τούμπας. Το γεμιστό μπιφτέκι από την άλλη αδιάφορο και σκληρό.
StratosL
Λίγο στρώσανε με το θέμα της ξινίλας (καλά, μην περιμένετε να σας καλωσορίζουνε κιόλας!), απλά είναι λίγο πιο ευγενικοί από παλιά. Το σάντουιτς έχει πάει δυστυχώς 2.80€, αυτή η μισή σταλίτσα...Τι να πούμε, εντάξει. Στη χάση και στη φέξη για μια τζούρα, έτσι να θυμάσαι τη γεύση του χειροποίητου γύρου. Ξέρουν όμως ότι το μαγαζί τους πάντα θα γεμίζει από κόσμο που του λείπει αυτή η γεύση και το λαϊκό παλαιικό περιβάλλον...
Panucci
Μπήκαμε μέσα διστακτικοί. Το μαγαζί ήταν άδειο. Δεν ακουγόταν τίποτα, δεν έπαιζε έστω χαμηλά ούτε ένα ραδιοφωνάκι. Οι αγέλαστοι και ανέκφραστοι (μαμα και γιος?) πίσω απο τον πάγκο ενίσχυαν με τη στάση τους αυτή την αίσθηση παγωμάρας που επικρατούσε στο χώρο. Ευτυχώς το παλληκάρι στο σερβις ήταν εξυπηρετικό και ευγενικό. Πήραμε γύρο σε σαντουιτς και το περίφημο γεμιστό μπιφτέκι σε μερίδα. Η ποσότητα του γύρου είναι πολυ μικρή και ως εκ τούτου η τιμή του μαζι με σαλάτα στα 3 ευρώ, είναι πολύ υψηλή. Όλα όσα περιέγραψα ομως μέχρι τώρα, αντιπαρέρχεται το γεγονός οτι ο γύρος γευστικά είναι άπαικτος, σίγουρα μέσα στο top 3 της πόλης. Για το μπιφτέκι, ο,τι κι αν πω θα είναι λίγο...Είναι άρρωστο και σαν σύλληψη και σαν γέυση! Μust try!
βιβλιοφάγος
Νομίζω οτι πιο πολύ μου άρεσε η αίσθηση κρέατος στα κάρβουνα, παρά ο γύρος αυτός καθ'αυτός. Δεν ήταν κακός απλά λίγο αδιάφορος σαν γεύση..ΑΛΛΑ..πολύ πάνω απ'τα αχαρακτήριστα που πλέον σερβίρουν τα περισσότερα γυράδικα. Η ποσότητα βέβαια (στα 3ευρώ με σαλάτα) είναι παιδική και για να πείς οτι έφαγες κι όχι τσίμπησες, θεωρώ οτι πρέπει να φας τουλάχιστον 2. Δεν χρειάζεται να πω οτι συστήνεται από μέρους μου..
theokaraman
Είναι ακριβός, 2.70€ το πιτόγυρο (2014).

Παρόλα αυτά τον τιμάω κάποιες φορές, γιατι η γεύση του χοντροκομμένου γύρου στα κάρβουνα είναι τρομέρή. Αξίζει επισκεψεις - έστω και αραιές λόγω τιμών - για να φάτε κατι διαφορετικό απο τα κλασικά προκάτ συνοικιακά γυράδικα.


Επίσης, ο παππούς δεν πρεπει να ερχεται τοσο πλεον. Τα βράδια πετυχαίνω στο ταμείο την κόρη του, η οποία είναι αρκετα επικοινωνιακή και ευγενικη.
Τόλης
Μόνο γύρο έχω δοκιμάσει κάποιες φορές (τελευταία τον Μάρτιο 2014), ο οποίος σίγουρα είναι μία κλάση πάνω από τα περισσότερα γυράδικα της πόλης. Από όλους τους γύρους που έχω δοκιμάσει στη Θεσσαλονίκη, θεωρώ αυτόν τον καλύτερο ποιοτικά και γευστικά. Αυτά για την ποιότητα, διότι στην ποσότητα και στην τιμή χάνει. Τρία ευρώ για ένα σάντουιτς αρκετά μικρό. Για αυτόν και μόνο τον λόγο σπάνια το επισκέπτομαι πια.
Epicurean
Μικρές ποσότητες τόσο στα σάντουιτς όσο και τις μερίδες, αλλά η ποιότητα είναι πολλές σκάλες ανώτερη από τα γυράδικα του συρμού. Αξίζει ακόμα και αν οι τιμές είναι τσιμπημένες για τις παιδικές μερίδες που προσφέρει - γεύεσαι ψητό καλής ποιότητας, όχι παραλλαγή swan σε σούβλα.
AG
Το τσεκάραμε τις προάλλες (1η φορά για μένα) και συμφωνώ με τα σχόλια του ταβερνοαλανιού.

Cult μαγαζάκι, με cult εξυπηρέτηση και συμπεριφορά ιδιοκτητών. Ο γύρος μερίδα σε "tapas" φάση από ποσότητα, νόστιμος και τραγανός αλλά στα 7 ευρώ, το μπιφτέκι δεν έλεγε και πολλά. Οι πατάτες επίσης ήταν προκατ.

Μερικές αλοιφές τους (π.χ. πάπρικα ή μελιτζανοσαλάτα ήταν πολύ καλές).

Δεν θα ξαναπήγαινα επί τούτου, μόνο αν με έφερνε ο δρόμος από εκεί.
StratosL
Εντάξει, παραμένει φοβερός ο γύρος και καμία σχέση με τους ετοιματζίδικους αλλά μου φαίνεται ακραία η τιμή για την εποχή (2.70€ ένα μικρό σαντουιτσάκι) και μάλιστα να μην έχει πέσει ούτε σεντ, παρά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Έστω ένα 10λεπτο, ένα 20λεπτο, για τα μάτια, πάλι κέρδος θα είχανε σε σχέση με το 23%. Δεν καταλαβαίνω τη λογική, ακόμα κι αν επιστρέψει ο ΦΠΑ στο 23%, τώρα είναι 13%! Ε ρίξτο λίγο! Ή βάλε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα. Αλλιώς πώς να παίρνουμε δηλαδή; Να μην παίρνουμε θα μου πεις
Panos
Ξανατσεκαριστηκε ο γυρος τους.
Εμεινα με την ιδια αποψη. Νομιζω η κορυφαια γευση απ τα γυραδικα που εχω δοκιμασει τουλαχιστον.
Δοκιμαστηκε ξανα γυρος με παπρικα, σε ψωμακι. Οπως το περιμενα. Νοστιμοτατο και λαχταριστο.
Ωστοσο, η αρκετα ψηλη τιμη, και η πολυ μικρη ποσοτητα κρεατος στο σαντουιτς, με κανει να μην θελω να το επισκεπτομαι τοσο συχνα.
Βγαζουν μια μιζερια και μια τσιγγουνια που δεν μου αρεσει, οσο και αν λαχταρω να πηγαινω καθε μερα.
ΠΡαγματικα ενω το γουσταρω απιστευτα, θα το σκεφτω πολυ για να το ξανα επισκεφτω.
Panos
Δεν γινοταν να μην ξαναπερασω απ αυτο το μαγαζι. Και απ οτι φαινεται πολυ καλα εκανα!!
Βραδακι, και τα τραπεζακια στην μικρη αυλη (ενα φαρδυ πεζοδρομιο), τιγκα απο κοσμο! Λαϊκο προσκυνημα απο γειτονες και δεν επεφτε καρφιτσα. Ενας χαμος και μια κινητικοτητα, απο ντελιβεραδες, ψηταδες, πελατες, μεσα εξω. Φοβερα πραγματα σε 5 τετραγωνικα μετρα εμβαδον!
Η κοπελιτσα χαμογελουσε πιο πολυ σημερα!! Και η ηλικιωμενη κυρια ηταν αρκετα ευγενικη και αυτη!
Μολις σημερα προσεξα πως ο ορθιος γυρος, ψηνεται σε καρβουνα, και οχι σε ηλεκτρικες αντιστασεις!! Και δεν γυρνουσε συνεχως, αλλα τον ειχαν σταματημενο. Ψηνοταν το ενα μερος, και μετα τον ξαναγυρνουσαν για να ψηθει και το υπολοιπο. Πρωτη φορα βλεπω αυτη την πατεντα!!
Παμε στο ψητο:
-1 γυρος ψωμακι, με παπρικα. Αυτη την φορα ο γυρος ηταν φρεσκοψημενος και παρα πολυ καλος σε γευση. Χοντροκομμενος και καταλαβαινες γευση κρεατος (σπανιο αυτο), και οχι μονο μπαχαρια. Δυστυχως, λιγος σε ποσοτητα. Ακομα και σε αυτο το μικρο ψωμακι που χρησιμοποιουν. Η παπρικα πολυ καλη, ελαφρως πικαντικη, εδενε ιδανικα! Ισως χειροποιητη δεν ειμαι σιγουρος..
-1 γεμιστο μπιφτεκι με μανιταροσαλατα! Το μπιφτεκι ηταν σκετη αλητεια. Το εφτιαξε η κοπελιτσα επι τοπου, και το γεμισε με τυρια και μανιταρια. Της ωρας η παρασκευη, εκανε κανα 10λεπτο να ψηθει! Πεντανοστιμο, ζουμερο, γευστικοτατο, τραγανο απ εξω. Must για δοκιμη. Η σαλατα hand made, παρα πολυ νοστιμη και ταιριαστη! Ισως λιγο περισσοτερη ποσοτητα ανιθου απ οτι θα ηθελα

Στεφθηκε με μεγαλη επιτυχια η δευτερη επισκεψη απ οτι φαινεται! Αποδειξουλα κανονικοτατα. Για τα 2 σαντουιτς 6.8€. Τσιμπημενο, αλλα αξιζε με το παραπανω.
Και προσοχη, οταν λετε απ ολα, ΔΕΝ βαζουν κετσαπ! Αλλα δεν με χαλασε και καθολου
Panos
Εψαχνα ποσο καιρο να βρω τουτο το γυραδικο, αλλα δεν το βρισκα με τιποτα.. Σημερα το χα παρει αποφαση πως δεν θα μου ξεφευγε. Αφου εκανα 2-3 φορες ολο τον δρομο πανω κατω με την μηχανη, ειδα και αποειδα και ξεκινησα με τα ποδια τελικα, γιατι δεν εβρισκα και παλι τιποτα..
Τελικα ανταμειφθηκα! Κρυμμενο κατω απο κατι δεντρα, και μια τεντα ως το πεζοδρομιο, βρεθηκε το διασημο αυτο μαγαζι! Επρεπε να κανεις γιογκα με τον λαιμο σου για να δεις την ταμπελα!! Σαν καφενεδακι, ξεχασμενο απ τα 80'ς, μια τρυπα χωμενη αναμεσα στα γυρω διαμερισματα.. αν δεν πας μιλημενος, η αν περνας αμεριμνος, αποκλειεται να το προσεξεις!!
Μπηκα μεσα και "με υποδεχτηκαν" μια σχετικα ηλικιωμενη κυρια, και μια κοπελιτσα πολυ ομορφουλα, αλλα φανερα κουρασμενη και ταλαιπωρημενη.. Το "υποδεχτηκαν" σε εισαγωγικα, γιατι μεχρι να μου δωσουν σημασια περασε κανα 5λεπτο.. Δεν με πειραζε ομως, γιατι απορροφουσα την cult-ιλα του ολου σκηνικου, και γουσταρα αφανταστα!
Πηρα τα εξης:
-1 ψωμακι γυρο + ρωσικη. Ο γυρος λιγακι κρυος.Πιθανοτατα να ειχε μεινει απ την προηγουμενη μερα, γιατι ειχα παει νωρις το απογευμα και πανω στην σουβλα, ο μισος απο κατω ηταν ηδη ψημενος, και ο μισος απο πανω, ωμος και αψητος.. Παρολα αυτα ηταν αρκετα γευστικος και χοντροκομμενος. Καλη γευση. Εδειχνε χειροποιητος, αλλα δεν μου κανε και τρομερη εντυπωση. Λιγακι περισσοτερο λαδερος απ οτι θα ηθελα. Θα ξαναπαω να δοκιμασω και φρεσκοψημενο καποια στιγμη. Η ρωσικη οκ. Ουτε και αυτη κατι ιδιαιτερο.
-1 ψωμακι με μπιφτεκι και τζατζικι. Μπαμπατσικο το σαντουιτς. Η πατατα προκατ και το τζατζικι ψιλοουδετερο. Το μπιφτεκι δεν μπορεσα να καταλαβω αν ηταν βιομηχανικο η δικο τους. Ειχε ουδετερη προς καλη γευση. Χωρις ιδιαιτερα μπαχαρια η ενισχυτικα γευσης. Η συσταση του αρκετα σφιχτη. Αλλα ηταν τοσο ομοιομορφο και ομοιογενες, και τοσο ιδιο το παχος παντου, που δεν νομιζω να ταν χειροποιητο. Δεν θα το ξαναδοκιμαζα.
Επιφυλασσομαι για το γεμιστο μπιφτεκι που ανεφεραν τα παιδια απο κατω!
Ψαχουλευοντας την σακουλα, βρηκα και την αποδειξη!! ουτε που ειχα παρει χαμπαρι πως μου χαν δωσει.. ΔΕν το περιμενα με τπτ, παει χαλασε ο κοσμος! Μπραβο τους.

Παρολα αυτα, γενικα η συνολικη εντυποση ηταν μια μετριοτητα προς το κακο.. Βαθμολογω καθαρα την γευση. Το σκηνικο, και το setup και η διακοσμηση του μαγαζιου δεν με ενδιαφερει καθολου. Ισα ισα που μαρεσει ετσι το ρετρο στυλ και το χυμαδιο!
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
StratosL
Ψηφίζω κόρη. Τώρα πλέον ο παππούς δεν πάει, εκεί είναι άλλοτε η κόρη και άλλοτε η γιαγιά - αν πετύχετε κόρη θα είστε πιο ευχαριστημένοι. Βάζει ελαφρώς παραπάνω ποσότητα γύρου και είναι σχεδόν πάντα ευγενική. Η τιμή είναι τραγική για την εποχή και την ποσότητα (2.70 παραμένει) αλλά ας ελπίσουμε να το ρίξουνε λίγο τώρα που θα πέσει ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%
ιασων
Τίποτα το ιδιαίτερο, επιεικώς μέτριο. Έχει μπερδευτεί ο κοσμάκης και νομίζει πως οτιδήποτε δεν είναι κρεατομάζα Ζελιαλίδη είναι ποιοτικό. Εξυπηρέτηση ανύπαρκτη, ο γκρινιάρης από τα στρουμφ πιο ευδιάθετος είναι από τους ιδιοκτήτες. Οι ταμπέλες καλτ, μαλτ και τρέχα γύρευε δεν μου λένε τίποτα.
δημητρης
Γύρος στα 3 ευρώ με την σαλάτα.. Ακριβό δυστυχώς για την μικρή ποσότητα και λίγο χάλια ο γύρος σήμερα.
Nίκος©
Το γεμιστό μπιφτέκι είναι σκέτη αλητεία! Άξιζε η αναμονή και το βρίσιμο που έριξα από μέσα μου για να μην φύγω λόγω της αγένειας τους, παίζει να ξεπερνάνε και το σωτήρη σε αγένεια οι τύποι. Πάντως καθαρά λόγω αγένειας δε θα ξαναπάω
StratosL
Ο γύρος πήγε 2.70€...Πανάκριβο για την ποσότητα αυτή
StratosL
Έκοψαν το πακέτο, πληροφοριακά. Μόνο αν πας εκεί και έχεις το κουράγιο να περιμένεις γιατί παρά την αγένεια και την αδιαφορία που βγάζουνε, πάλι γίνεται χαμός
me
Πολυ κακη συμπεριφορα, πολυ υφακι. Δεν με νοιαζει ποιος εισαι, τι ιστορια εχεις και τι γραφουν για σενα τα περιοδικα...
Απο τη στιγμη που μου ζητας λεφτα οφειλεις να εισαι ευγενικος. Οχι να με προσκυνας. Αλλα να εισαι ευγενικος.
Παρεμπιπτοντως ωραιος γυρος. Με τη συμπεριφορα αυτη ομως δεν αξιζει!
stephan
Ο γύρος έχει ενδιαφέρον αρκεί να μην είναι καμμένος.Το μπιφτέκι μάλλον κακό ,μου το έφερε καμμένο ,με κάτι μανιτάρια μέσα κονσέρβας.Οι ιδιοκτήτες δείχνουν ότι έχουν βαρεθεί.Γενικά μέτριο.
ahatzop
πόσο πολύ μου είχε λείψει ο καταπληκτικός γύρος του EXPRESS... είπα να φάω τον τελευταίο του χειμώνα προτού αρχίσει η προετοιμασία BODY-FIT.. στον καλύτερο του είδους.. για μια ακόμη φορά άξιζε... τώρα ξανά.. .see U in September !!!
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
Giannis
Πήγα το προηγούμενο σάββατο.Η γιαγιά και ο γιός της απο τους πιο αντικοινωνικούς και τους πιό αργούς που έχω δεί να εργάζονται σε μαγαζί.Το προσπερνάμε όμως γιατί δεν πήγαμε για δημόσιες σχέσεις.
Μπιφτέκι γεμιστό πάρα πολύ καλό.
Πίτες σκέτες με αρκετό λάδι αλλά και αρκετά ψημένες ώστε να είναι νόστιμες.
Πιτάκια με ροκφόρ πολύ καλά.
Σε γενικές γραμμές ακριβό(6,5 ευρώ το μπιφτέκι νομιζω ειναι πολλά)αλλά μοναδικό.Αξίζει η αναμονή μέχρι να ετοιμαστεί η παραγγελία.
Υ.Γ Στην πόρτα είχε χαρτί που έγραφε Σαββάτο Κυριακή κλειστά
?
Γιατι οχι? Απο 7 οι μεριδες, 2 οι πατατες, 0,6 οι πιτες και3 οι δυο μπυρες. Σου αρεσαν? Επισης ισως μας φαινεται τσιμπημενος επειδη εχει μικρες μεριδες..
stefos
Μια γυρος, μια γαλοπουλα, μια πατατες, δυο πιτες και 2 μπυρες AMSTEL 19,60!!!!!!!!!! Ε οχι!
sakisdrm
Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους. Ξεχωρίζει το μαγαζί. Γεύσεις πολύ καλές(γύρος και μπιφτέκι φοβερά). Οι σαλάτες είναι σπιτικές. Οι μερίδες είναι δυστυχώς σκέτες με μικρή ποσότητα και ακριβές. Για να γεμίσω το μενού πήρα κρεμμύδι ντομάτα, πιτούλες, αλλοιφή και πλήρωσα πολλά. Ευγενικοί δεν είναι σε καμία περίπτωση. Είναι πολύ κουρασμένοι και βαριεστημένοι.
Πρόλαυτα θα το τιμάω γιατί είναι ο μόνος γύρος που μου αρέσει πραγματικά μέχρι στιγμής, παρά το ότι μπορεί να έχει μεγάλες διακυμάνσεις στο πόσο ξερός ή ομός είναι.
chrispis
Εξαιρετικό μαγαζί. Ο κυρ-Παναγιώτης και η κυρία Αθηνά σίγουρα δεν ακολουθούν το μεταμοντέρνο δήθεν πατρόν, αλλά σε σέβονται με άλλον, ουσιαστικότερο τρόπο. Αν σας αρέσουν τα ίδια και τα ίδια, ή προτιμάτε ευειδείς χαζογκόμενες που τα λένε όλα με υποκοριστικά και δεν ξεχωρίζουν το βόδι απ' το γουρούνι, βρίσκεστε σε λάθος μέρος. Αν γουστάρετε άριστη ποιότητα κρεάτων, καθαριότητα, καλό κρασί, σπιτικές σαλάτες κι ένα σέρβις λιγομίλητο, σεμνό και αποτελεσματικό, πάτε τρέχοντας και θα με θυμηθείτε.
Nick
Παιδια έφαγα και εγώ,

η αγενεια τους δεν "υπαρχει" ειναι αλήθεια αυτό.
Του εδωσα 10 ευρώ για να παρω ρεστα περιπου 4,5 ευρώ και σχεδον με εβρισε. Ολο ρωτουσε αν τα εχω ακριβώς τα χρήματα!, λες και του εδωσα ποιος ξερει τι χαρτονομισμα.

Η μερίδα απαράδεκτα μικρή. Πηγα στις 1:00 και ενω ειχε απειρο γυρο ακόμα και λογικα θα εκλεινε μεσα στην επομενη ώρα μου έβαλε μια σταλιά. Δεν χορταίνεις με τπτ.

Παρολα αυτα.
ΕΙναι ο πιο νοστιμος γυρος που έχω φάει ποτέ στην Θεσσαλονικη. Καλτια η φαση και πρεπει να πατε, θα ξαναπάω σιγουρα για την γαλοπουλα και το γεμιστο μπιφτεκι.

Εχει ενα καδρο με ενα αποκομα απο εφημεριδα μεσα στο μαγαζι με τιτλο "ο καλυτερος γυρος του συμπαντος". Νοστιμοτατος απο αλλη εποχη αλλα και με τα αρνητικά του.
;-)
οντως ειναι cult γυραδικο και οντως το φαι του ειναι τελειο. συγκεκριμμενα,το γεμιστο μπιφτεκι τα σπαει! εμενα ευγενικη και εξυπηρετικη μου φανηκε η κοπελα που ηρθε για παραγγελια. ΥΓ. ειμαι κατω απο 25!
mike
πήγα προχθές ξανά μετά από καιρό.
το μαγαζί αυτό είναι φοβερό. το μπιφτέκι με το γύρο είναι
καταπληκτικό. φοβερά ιδιαίτερη γεύση. ο γύρος τέλειος.

μια χαρά ευγενικοί ήταν οι άνθρωποι πάντως.
nik lab
To μαγαζι το θυμαμαι απο την..παιδικη μου ηλικια -τοτε που δεν μπορουσα ακομα να φαω δυο γυρους- και ακομα το προτιμω.
Προχθες πετυχα εκπληκτικο γυρο και μπιφτεκι. Ειναι με τις μερες του αλλα οταν ολα ειναι χειροποιητα,ακομα και οι αλοιφες,αυτο ειναι σε καποιο βαθμο λογικο.
Gus
Η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά είτε δικαιολογημένη είτε αδικαιολόγητη δεν εξαρτάται απο την ηλικία του πελατη. Η έννοια ποιότητα περιέχει και συμπεριφορές πέρα απο καθαρή κουζίνα ή τουαλέτες. Είτε 20άρη έχουν απεναντί τους είτε 6οάρη, είτε 39άρη σαν εμένα το ίδιο μου κάνει. Προσωπικά έγραψα και παρακάτω ότι δεν έχω κανένα λόγο να ξαναπάω
StratosL
Ρε φίλε Fani, η ευγένεια και το χαμόγελο είναι πάντα προσόν, η αγένεια είναι μείον. Αν θέλανε να το εξισορροπήσουνε με κάποιο τρόπο για να θυμίζει παλιές εποχές, ας βάζανε και αντίστοιχες τιμές...Όχι πανάκριβες μερίδες και χωρίς πατάτες και όταν τους το λες να σου απαντάνε υπονοώντας "δε βάζουμε πατάτες και δε μας νοιάζει" υπονοώντας "σε έχουμε και χεσμένο, αν θες έλα, αν δε θες χεστήκαμε κιόλας"...Εμείς φταίμε που συνεχίζουμε να πηγαίνουμε και τους κάνουμε μάγκες. Το αν έχει καλό γύρο είναι άλλο θέμα. Και είμαι άνω των 25 εδώ και χρόνια...(δυστυχώς)
Dinos
Πέρασα κατα τις 8 με σκοπό να κάτσω. Έχω ξαναφάει γύρο στα κάρβουνα στον Σολωμονίδη στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και τον θυμάμαι ακόμα...Το μαγαζί ήταν άδειο και δεν κάτσαμε. Ο γύρος στη σούβλα φαινόταν μεγάλος. Πήγαμε Burian κ κατά τις 00:10 που έκλεινε επιστρέψαμε για σάντουιτς. Ψωμάκι κλασικό με πατάτες, απ'όλα, χωρίς σαλάτα 2.40e. O γύρος τίποτα ιδιαίτερο πέρα του κρατσανιστού. Γευστικά ξινός, αρνητικό το γεγονός ότι είχε περισέψει πολύ πράμα στη σούβλα το οποίο 99% πάει για την επομένη....θα ξαναπάω ίσως μόνο για το γεμιστό μπιφτέκι...
Fanis
Συμφωνο με το mitsbuchanan. Προκειται για μια cult κατασταση που χανεται μεσα στους συγχρονους ρυθμους της πολης.
Το μαγαζι ερχεται απο μια αλλη εποχη, οποτε δε χωρανε οι κριτικες που δαβαζετε παρακατω για τα χαμογελα, τη ποσοτητα κτλ.
Οσοι θελετε χαμογελο τραβατε στα Goodys. Οσοι θελετε (σαβουρο)ποσοτητα τραβατε στα γυραδικα τυπου Πρασσα.
Το μαγαζι ουσιαστικα ειναι η παλια Τουμπα που σιγα- σιγα πεθαινει: Μαλαματινα, γειτονια. Ειμαι σιγουρος πως οσοι γραφουν αρνητικα σχολια ειναι κατω των 25 ετων.
Ο τυπος και η γυναικα του ειναι οντως "καμμενοι" από τη δουλεια, και για αυτο οντως δεν ειναι και πολυ ευγενικοι, αλλα ποιος δε θα ηταν εστι, εαν καθε μερα γεμιζε τα ραφια της μηχανης του γυρου με καρβουνα (γιατι ετσι το ψηνει καθε βραδυ!)
Εκτος του γυρου, δοκιμαστε επίσης τη γαλοπουλα και φυσικα το "Μπιφτέκι γεμιστό με γύρο και ροκφόρ"!
Οσο για την απαντηση της θειας: η θεία "εμείς δε βάζουμε πατάτες και δε μας ενδιαφέρει τι κάνουν τα άλλα γυράδικα" που αναφερεται παραπανω, κατα τη γνωμη μου ειναι ολα τα λεφτα, για τι το συγκεκριμενο μαγαζι δεν αναταγωνιζετε κανενα αλλο γυραδικο, οι ανθρωποι απλα συνεχιζουν να δουλευουν ακριβως με τον ιδιο τροπο οπως και πριν 35 χρονια!
gus
Μου το έλεγαν για καλό και πριν λίγες μέρες είπα να δοκιμάσω τον γύρο του.
Σχετικά αρπαγμένος και μερίδα ... για παιδιά ή για διαιτα. Να πεις ότι δοκίμασες.
Το ζευγάρι ... απαραδεκτοι επαγγελματίες για συνοικιακό μαγαζί. Αγενείς, αγέλαστοι και με υφάκι που δεν μου άρεσε ούτε το ανέχτηκα! Λυπήθηκα τα 5 ευρώ που έδωσε για κάτι που δεν μας χόρτασε και σε ανθρώπους που δεν το άξιζαν!
Ελενάκι
η πρώτη εικόνα του μαγαζιού σε παραπέμπει σε παλιά ασπρόμαυρη ελληνική ταινία μην φρικαρετε λοιπόν οταν πάτε....αλλα η γεύση του γύρου είναι άπαιχτη καλοψημένος χοντροκομένος με λιγο λεμονακι κ ρίγανη η ποσότητα στο ψωμάκι φυσιολογικη κ η τιμη 2.40, πολύ νορμαλ γι αυτο που πέρνεις...καμια σχεση με αλλα μερη που πέρνεις σαβουροποσοτιτα κ πινεισ 3 λιτρα νερο για να συνελθεις.
stefos
Απιστευτος ο μπαρμπας. Την πρωτη φορα που ειχα παρει για δοκιμη ειχα ενθουσιαστει αλλα οι επομενες φορες ολες ηταν σκετη απογοητευση. Τη μια επειδη ειχε κοσμο πολυ εκοβε συνεχεια γυρο με αποτελεσμα εγω να φαω αψητο. Την αλλη ομως δεν ειχε δουλεια, το αποτελεσμα ηταν να φαω καρβουνο. Ο γυρος ηταν οχι απλα ξεροψημμενος αλλα καμμενος πραγματικα με αποτελεσμα να πικριζει η γευση απο την καρβουνιλα. Δε ξαναπαω γιατι τελικα ειναι να σου κατσει το λαχειο με το καταστημα αυτο.
mitsbuchanan
Το μαγαζί είναι ό,τι πιο true υπάρχει στην πόλη. Απλά σε μεταφέρει άμεσα στη δεκαετία του 1980: Τσιμέντο, Τούμπα, Γειτονιά, Τεμπέλικη διάθεση, Μαλαματίνα. Δεν ταιριάζουν στο μαγαζί σχόλια για το επίπεδο εξυπηρέτησης. Το γεγονός ότι δεν δουλεύει ΣαββατοΚύριακο απλά δείχνει το επίπεδο. Για όσους θέλουν ποσότητα, ταχύτητα, χαμόγελο, το Γυράδικο και ο Μάκης είναι ανοικτά κάθε ΣΚ! Το "Μπιφτέκι γεμιστό με γύρο και ροκφόρ" είναι περιγραφή που έχει εξιτάρει χιλιάδες συμπολίτες μας!
StratosL
Μας δουλεύει μου φαίνεται ο μπάρμπας, παρήγγειλα μερίδα, ούτε μία πατάτα, αγενέστατη και πάλι η θεία "εμείς δε βάζουμε πατάτες και δε μας ενδιαφέρει τι κάνουν τα άλλα γυράδικα", η μερίδα είχε 3 μπουκιές γύρο και έκανε 6€. Παιδιά, απλά τα πραγματάκια, τα αρνητικά είναι: Αγένεια, μικρή ποσότητα, ωράριο μαγαζιού (από τις 8-8:30 το βράδυ έχει γύρο και κατά τις 12 τελειώνει, Σαββατοκύριακα κλειστά). Τα θετικά είναι: συνήθως καλοψημένος γύρος στα κάρβουνα, γενικά διαφορετική γεύση από τα περισσότερα στη Θεσσαλονίκη
stefos
παιδεύτηκα λίγο να το βρω το κατάστημα γιατί πρόκειται για μια τρύπα. το αφεντικό ευγενικό μου φάνηκε, αγέλαστο μεν αλλά ευγενικό. ο γύρος είναι σπέσιαλ γευστικός και τραγανός απ' έξω. δυστυχώς μου φάνηκε πολύ μικρός. βέβαια ίσως σε αυτό να φταίει το ότι έχω συνδέσει το θεσσαλονικιώτικο γύρο με μερίδες "ΓΥΡΑΔΙΚΟΥ" αλλά προσωπικά πιστεύω η ποιότητα και η γεύση αξίζουν τα λεφτά αυτά.
meat-η
Μετά από δύο φορές που δοκίμασα έχω να πω ότι είναι υπερτιμημένος και σαν κόστος και σαν γεύση και σαν ποιότητα.
Μιλάω μόνο για τον γύρο και το σουβλάκι του. Ο γύρος του ήταν ξυνός και οι πίτες του έσταζαν λάδι. Για το σουβλάκι ήταν απλά από κρέας τίποτε άλλο.
Nikolas
Ξυνές φάτσες (κυρίως η κυρία του κυρίου...) λες και τους ζήτησες δανεικά κι όχι σάντουιτς που θα το πληρώσεις και αρκετά ακριβά.. Ο γύρος (ΟΤΑΝ μπαστακωθηκα σχεδόν μισή ώρα στον πολύ στενό διάδρομο ανάμεσα στο ψυγείο και τον τοίχο, ψαρωνοντας το μπάρμπα με βλέμμα πιο κακό από το δικό του) καλός. Όπως λέει κι ο mod καλός βασικά επειδή είναι το φαν με τα κάρβουνα κι όχι σαν γεύση ή σαν ποιότητα κρέατος. Σε μας έτυχε μάλλον ωμός αφού δεν προλάβαινε να ψηθεί και έκοβαν συνέχεια για να δώσουν. Το μπιφτέκι εντυπωσιακό στη φάτσα, όχι πολλά πράματα η γεύση (κάτι μανιτάρια κονσέρβας μεσα, δεν είναι δα και η απίστευτη πρωτοτυπία που θα με γονάτιζε...). Γαλοπούλα δεν είχε, δεν κατάφερα να τσεκάρω. Θα ξαναπάω αλλά αυτή η ξυνισμένη τους φάτσα με χαλάει στα αλήθεια ρε γμτ..(μαζόχας εκτός από κοιλιόδουλος, για να προλάβω τις ανακριτικές ερωτήσεις υπαστυνόμου β' που κάποιοι θα έκαναν...)
Ελένη
Ρε παιδιά ακόμη δεν κατάφερα να φάω! Τη μια ο πακετάς ήταν άρρωστος, την άλλη "ελάτε σε μια ώρα γιατί τώρα ο γύρος μου είναι πουλημένος". Έλεος! Όποιος παραγγείλει καμιά μέρα (πάνω από τρία σάντουιτς) ας φέρει και σε μένα!
Giorgos
Η κριτική σου είναι 100% σωστή... Απίστευτη... Έχω μεγαλώσει με το φαγητό του (από το 1981) και έχεις δίκιο σε όλα... Γνωστός και ως "Παναγιώτης"... Παρ' όλα τα κακά του πάντως έχει υπέροχο φαγητό
MDJ.gr
Δοκίμασα 2 φορές να δοκιμάσω τον γύρο του ... αλλά η μία ήταν αποτυχημένη Σαββάτου (δεν είχα προσέξει ότι ο Ταβερνοαλάνης είχε γραψει ότι ΣουΚου είναι κλειστά) και η 2η φορά ήταν μια Παρασκευή 18-19:00 που ήταν κλειστός...
Πάντως αυτό που έπαθε η Ελένη πιο κάτω ("Δε φέρνουμε λιγότερα από 3 σάντουιτς") το απεχθάνομαι του θανατά!...
Stratos L.
Αγενέστατος και απεχθής ο μπάρμπας (και απίστευτος τσιγκούνης) και απαράδεκτα μικρή ποσότητα...Άσε που τον πήγε 2.40€!!!! Έλεος!!! Αθηναϊκή ποσότητα και τιμές θεσσαλονικιώτικου γυρόμπαλου!! Εντάξει, παραδέχομαι ότι είναι κάτι ιδιαίτερο. Συνήθως είναι ψαχνάτος και νόστιμος
Ελένη
1η προσπάθεια: Παρασκευή 26/9/2008
"Δε φέρνουμε λιγότερα από 3 σάντουιτς"
Aris
σκοπεύω να φάω σύντομα γιατί έχω ακούσει πολλές φορές καλά λογία για το γύρο του.