zemé

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΟλύμπου 1, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2317009542
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΑπρίλιο 2024
Πρόσθετες πληροφορίες:
Η ιδιοκτησία σχετίζεται με το KORU.

Με υπότιτλο "Ο μεζές αλλιώς...".

Στη θέση του υπήρχε το νάμα.

Εικόνες (67)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Σουτ μακάλο (καλό)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Τσίπουρο Τοκαλή χωρίς
[εικόνα]
Λουκάνικο με τσιγαριαστή φασολάδα (καλό)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος σκορδαλιά (καλός)
[εικόνα]
Γαύρος μαρινάτος (οκ)
[εικόνα]
Πάπρικα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Γλώσσα μοσχαρίσια (καλή)
[εικόνα]
Τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ
[εικόνα]
Γλυκό κερασμένο
[εικόνα]
Γραβιέρα κερασμένη (καλή)
[εικόνα]
Παντζάρι τουρσί (οκ)
[εικόνα]
Τσίπουρο Μαύρο Ρόδο χωρίς
[εικόνα]
Γλώσσες (πολύ καλές)
[εικόνα]
Θράψαλο τηγανητό (καλό)
[εικόνα]
Πιταρούδια Θάσου (καλά)
[εικόνα]
Σκουμπρί με μαύρο ταραμά και λάιμ (οκ)
[εικόνα]
Μανούρα Σίφνου (πολύ καλή)
[εικόνα]
Τσίπουρο Νταραίος χωρίς
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Χοιρινή τηγανιά (μέτρια και μια σταλιά)
[εικόνα]
Κεμπάπ με σάλτσα αϊβάρ (νόστιμες μπουκίτσες)
[εικόνα]
Συκωτάκια (νόστιμο)
[εικόνα]
Μοσχοχτάποδο στιφάδο (κομπλέ)
[εικόνα]
Κεφτεδάκια σουτμακάλο (μπουκίτσες)
[εικόνα]
Γραβιέρα μπούκοβο (καλή)
[εικόνα]
Ντοματοκεφτέδες (κομπλέ αλλά 3 μπουκιές)
[εικόνα]
Τσίπουρο (πολύ ωραίο)
[εικόνα]
Ντολμαδάκια με ταρατόρ (μέτρια πράγματα)
[εικόνα]
Μανιτάρια τουρσί (καλούτσικα αλλά αρκετά γλυκά)
[εικόνα]
Μύδια (μέτρια και μάλιστα τα μισά περίπου ήταν σκέτο κέλυφος)
[εικόνα]
Γλώσσα μοσχαρίσια
[εικόνα]
Ψητό ψαράκι ημέρας (καλό)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος σκορφαλιά (μέτριος)
[εικόνα]
Σαρδέλα ψητή (πολύ καλή)
[εικόνα]
Γαύρος τηγανητός με ξύδι (πολύ καλός)
[εικόνα]
Ντοματοκεφτέδες (πολύ καλοί)
[εικόνα]
Μοσχοχτάποδο στιφάδο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ταραμάς λευκός (καλός)
[εικόνα]
Λακέρδα (καλή)
[εικόνα]
Κερασμένο παλαιωμένο τσίπουρο (κακό)
[εικόνα]
Κεφτεδάκια
[εικόνα]
Σπετσοφάι
[εικόνα]
Τηγανιά
[εικόνα]
Καβουρμάς με αυγό
[εικόνα]
Ντοματοκεφτέδες
[εικόνα]
Συκωτάκια κοτόπουλου
[εικόνα]
Παστουρμάς
[εικόνα]
Αυγό πίκλα
[εικόνα]
Καπνιστός ταραμάς

Κατάλογος (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2024: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2024: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2024: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2024: σελίδα 1/2

Σxόλια (14)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
vegan g
Είχαμε προσπαθήσει να καθίσουμε ξανά αλλά δεν είχε άδειο τραπέζι, και απ' ότι φαίνεται θέλει κράτηση. Εγώ κράτηση για να πιω τσίπουρο αρνούμαι να κάνω, οπότε πήγαμε απλώς στο άνοιγμα του μαγαζιού και βρήκαμε να καθίσουμε. Δεν πολύ θυμάμαι τι φάγαμε, αλλά ήταν όλα οκέι χωρίς εκπλήξεις (θετικές ή αρνητικές). Οι μερίδες είναι μικρές αλλά είναι μια χαρά για τις τιμές. Κυριακή μεσημέρι Μάη ο ηλιακός μέσος όρος ήταν 40 πλας, ενώ στο Φοίνιξ παραδίπλα ήταν 30 πλην. Νομίζω η πλατεία έχει διαχωριστεί. Συνολικά μου άρεσε, αλλά δεν ξεχώρισε με κάποιο τρόπο.
papasoul
Επίσκεψη Δευτέρα 5/5/2025. Το είχα σταμπάρει το μαγαζί από καιρό και βρήκα την ευκαιρία. 7 το απόγευμα και ήταν γεμάτο με φοιτητόκοσμο αλλά και πενηντάρηδες. Πήραμε γαύρο τηγανητό, σκουμπρί και θράψαλο με 300 γρ. τσίπουρο χύμα δικό τους με 35€ λογαριασμό Οι μερίδες μικρές, αλλα στα 4-5 € είναι τίμιες. Το σέρβις σβέλτο και ευγενικό. Οι γεύσεις καλούτσικες, το τσίπουρο εξαιρετικό και έχει 268 ετικέτες. Το μόνο κακό οι εξοικειωμένες γατούλες που είναι έτοιμες να πηδήξουν στα τραπέζια. Πέρασα όμορφα και θα ξαναπάω.
kornilios
Κάνα δυο σχετικά κοντινές επισκέψεις μαζεμένες, έξω μιας και είναι νομίζω η πιο όμορφη εποχή για την συγκεκριμένη τοποθεσία (και για σχεδόν όλη τη Σαλονίκη βέβαια). Το σέρβις δεν είναι πολύ του στυλ μου, παρόλα αυτά τα παιδιά είναι ευγενέστατα και γρήγορα. Μου αρέσει η μεγάλη ποικιλία σε αποστάγματα που έχουν ενδιαφέρον. Οι μεζέδες συμπαθητικοί, άλλοι καλύτεροι άλλοι απλά οκ. Δεν μου φάνηκε ακριβό, ειδικά αν δεν ασχοληθείς με πιάτα ημέρας βγαίνει σχετικά φτηνά.
Panos
Ηρθαμε κι εμεις στο ζεμε, επιτελους!
Ενα ομορφο βραδακι καθημερινης, με αραιο κοσμο, προτιμησαμε τα εξωτερικα τραπεζια, καθως υπηρχαν παντου σομπες και δεν νιωθεις αβολα απ το κρυο.

Τα περισσοτερα τα ειπαν οι αγαπητοι συνταβερνοχωριτες, απο κατω.
Μικρα πιατακια, μεζεδες, σαν ταπας.
Καλη πρωτη υλη, καλη υλοποιηση, καλο γευστικο αποτελεσμα.
Κοντα στα 5€ το καθε πιατακι.

Ενδεικνυται για χαλαρο και αργο τσιμπολογημα και γευσιγνωσια, οχι για καταδρομικη επιθεση πειναλεων αγλεορισκων!
Προσωπικα απολαυσα την επισκεψη. Οτι μας σερβιραν ηταν σουπερ γευστικο, και με 7-8 πιατακια, 2 ατομα δεν μπορω να πω οτι φυγαμε πεινασμενοι.

-Σκουμπρι με μαυρο ταραμα και λαιμ. Σουπερ
-Πικλα μανιταρι. Εθιστικο!
-Παπρικα. Εντονη γευση, μας αρεσε πολυ (με πελτε ντοματας και κεφαλοτυρι).
-Ντολμαδακια ταρατορ (σκορδαλια ηπια). Δεν τρελαθηκαμε, αλλα ηταν μια χαρα.
-Πατατες ψητες. Με κρεμα τυριου και κομματια λουκανικο. Πολυ καλο.
-Λουκανικο με τσιγαριστη φασολαδα. Θα ηταν τελειο, αν τα φασολια δεν ηταν αβραστα. Ηθελαν λιγη ωρα ακομη. Παραηταν αλντεντε για τα γουστα μας.
-Συκωτακια κοτοπουλο με καραμελωμενα κρεμμυδια. Το χαιλαιτ. Πολυ καλο, εξαφανιστηκε τσακ μπαμ.

Τσιπουρο ανευ, το δικο τους, μια χαρα. Ελαφρυ και ευκολοπιοτο.
Μας κερασαν αλλο ενα τσιπουρακι, καθως και μια ποικιλια τυριων!
Και γλυκακι στο τελος (μους χαλβα).

Για ολα αυτα δωσαμε κατι παραπανω απο 40€.
Δεν θα το λεγα ακριβο, τουναντιον κιολας!

Δεν θα μπορουσα επισης να παραβλεψω και να μην αναφερθω στην εξαιρετικη εξυπηρετηση. Ευγενεστατη, με τις απαραιτητες γνωσεις αλλα και την σωστη δοση χιουμορ και χαβαλε.
Νεα παιδια, με ορεξη και μερακι.
Ο Αγγελος εκατσε μαζι μας καμποση ωρα και μας ελεγε τα σχεδια του. Ταξιδευει ανα την ελλαδα και δοκιμαζει ντοπιες πρωτες υλες και τσιπουρα.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα βρουν τα πατηματα τους και θα συνεχιζουν να μας προσφερουν ομορφες γαστριμαργικες εμπειριες και συγκινησεις!
tsimp
Το επισκεφθήκαμε μεσημέρι Σαββάτου, Ιανουάριο του '25, με κράτηση που, εκ των συνθηκών, ήταν απαραίτητη, καθώς ο λαός είχε ξεχυθεί στις πλατείες να απολαύσει τον καταπραϋντικό ήλιο που επικρατούσε.

Η επίσκεψη είχε τον χαρακτήρα δοκιμής διαφόρων αποσταγμάτων, λόγω της ποικιλίας που διαθέτει, και πράγματι ενδείκνυται (η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι στα 9-11€).

Με τους μεζέδες πήγαμε στα τυφλά και στην πλειονότητά τους ήταν συμπαθητικοί, χωρίς όμως να ξεχωρίσει σημαντικά κάτι. Η παράδοση είναι παρούσα σχεδόν στους περισσότερους, δωσμένη με "προσεγμένο" ύφος που δεν είναι απαραίτητα δημιουργικό, αλλά ούτε και αναγκαία περιττό. Άρεσαν το αυγό τουρσί, το σκουμπρί με μαύρο ταραμά (@mrlolen, είχε και κρεμμύδι, η ύβρις συμμαζεύτηκε), τα τσιγαριαστά χόρτα.

Σχετικά με τις τιμές, όπως τα λέτε, τσιμπημένες λόγω μεγέθους πιάτων, με ένα να πιθανό χόρτασμα να κινείται στη σφαίρα του πενηντάρικου. Το καλό είναι ότι υπάρχει δυνατότητα να το παίξει η κάθε παρέα όπως θέλει σε ποσότητες, οπότε και ο λογαριασμός θα παρουσιάσει και την ανάλογη (απο)κλιμάκωση.

Τα παιδιά στο σέρβις φάνηκαν ενημερωμένα στο να προτείνουν και να αντιπροτείνουν, πάντα με ευγένεια. Η έντονη λόγω ημέρας κίνηση, έφερε κάποιες αρρυθμίες που όμως δεν ήταν σημαντικές, και όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

Να σημειωθεί πως μέσα όπου καθίσαμε ήταν λίγο πιεστικά τα πράγματα με τόσο κόσμο, το έξω ήταν πραγματικά ζηλευτό και σίγουρα θα τραβήξει πολύ κόσμο εξαιτίας της άπλας που διαθέτει.

Σε γενικές γραμμές άρεσε και θα ήθελα να ξαναπάω για το συνδυαστικό της υπόθεσης (μεζέδων, ήλιου, χρονικώς άχρονης τσιπουροποσίας).

Στην περιοχή είχα να βρεθώ χρόνια (για την ακρίβεια, η τελευταία φορά ήταν για επίσκεψη στο Νάμα, λίγο πριν κλείσει), και πράγματι μιλάμε για εντελώς άλλη εικόνα. Έχει όμορφα στοιχεία και θέλω να ελπίζω πως δε θα μετατραπεί σε περαστικό κόμβο ψηφιακών νομάδων και καταναλωτικών μονάδων, αλλά θα συνεχίσει να έχει τα στοιχεία γειτονιάς με ζωή, ένταση αλλά και διασκέδασης με σεβασμό.
TrooSpiti
Τίμιο για μεζέ και τσίπουρο, ακριβό για φαγητό. Ενδιαφέροντες μεζέδες, όχι gourmet, αλλά συνδυασμοί με σκέψη.

Έχουμε πάει δύο φορές τώρα, μια για γρήγορο και ελαφρύ μεσημεριανό και μια για κανονικό τραπέζι με παρέα. Περάσαμε όμορφα και τις δύο φορές, με φιλική εξυπηρέτηση και νόστιμους μεζέδες. Τα παιδιά παίζουν στον πεζόδρομο των 12 αποστολών οπότε μπορούν οι γονείς να αφοσιωθούν στην επιλογή Τσίπουρου από όλη την Ελλάδα. Δε συμφωνήσαμε με τις προτάσεις της σερβιτόρας για τα αρώματα και την ένταση του κάθε αποστάγματος αλλά και αυτό ενισχύει το χαρακτήρα δοκιμής που έχει μια επίσκεψη στο Zeme. Από πιάτα ξεχωρίσαμε τη σαρδέλα γούνα , το γαύρο τον τηγανητό με το ξύδι, το αυγό τουρσί και τον ταραμά κυρίως για την αρτιότητα τους και τον ευφάνταστο συνδυασμό με τον οποίο σερβιρίστηκαν.

Από άποψη τιμών, λόγω του concept των μεζέδων, μπορείς να δοκιμάσεις 2-3 πιάτα με το τσίπουρο σου και να νιώθεις πως είναι φθηνό, ή να πας πεινασμένος, να παραγγείλεις όλο τον κατάλογο και να πληρώσεις 40-50 ευρώ το άτομο. Θα ξαναπάμε για ελαφρύ μεζε και τσίπουρο (κατηγορία 1 παραπάνω) και επειδή είμαστε της γειτονιάς
Γιαντράνκα
Επίσκεψη ένα Σάββατο μεσημέρι, το μαγαζί φίσκα και το σέρβις ανεπαρκέστατο σε αριθμό να εξυπηρετήσει -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες- τα τραπεζάκια που έχουν απλωθεί σε μεγάλο τμήμα του πεζοδρομίου, ο υπεύθυνος για τις παραγγελίες από την άλλη με το πάσο του. Το αποτέλεσμα: σηκωμένα χέρια από όλες τις πλευρές, πεινασμένοι πελάτες, διαγκωνισμοί για τα πιάτα που έρχονταν στάγδην.. Το χάος επέτεινε η κατανομή αρμοδιοτήτων στο προσωπικό: άλλος για τα πιατικά, άλλος για τα ποτά, άλλος για το ψωμί, άλλος για Χίο, άλλος για Μυτιλήνη..
Στα των πιάτων, αυτά που δοκιμάσαμε ήταν μια χαρά, χωρίς καμία φαντασμογορία ή κάτι αξιομνημόνευτο, ενώ οι ποσότητες όπως ειπώθηκε είναι μικρές (μεζέδες), γεγονός που αποτελεί εγγύηση για την εκτόξευση του λογαριασμού επί πείνας..
Με βάση την εμπειρία μου αυτή δεν νομίζω να επεδίωκα να ξαναπάω -σίγουρα όχι Σάββατο ή γενικά σε μέρα με κίνηση-, φεύγοντας δε ένιωσα ένα δάκρυ να κυλάει στον οισοφάγο για τη σύληση του παλαιού και αγαπημένου Νάματος
Γαργαντούας
Πολύ ωραίο μέρος δίπλα από το ναό των Δώδεκα Αποστόλων έχει γίνει ανάπλαση εκεί και καταργήθηκε ο δρόμος με πολύ άπλα και ησυχία.

Οι ζεμέδες, μεζέδες εγώ θα τα πω τάπας πολύ αλμυροί, όλοι πειραγμένοι που στην τελική τίποτα δεν ξεχώρισε και προσπαθούν να πλασάρουν την παράδοση; το διαφορετικό; εγώ θα έλεγα το αχρείαστο. Κανένα δεν ξεχωρίσαμε και τίποτα δεν βρήκαμε τόσο νόστιμο κάποια ήταν απλά μια χαρά. Αλλά θα κάνω ιδιαίτερη μνεία στην απίστευτη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα που βέβαια είναι σε τσιμπημένες τιμές.

Γενικά την ποσότητα τη βρίσκω κοροϊδία και όλα στηρίζονται σε απλά πράγματα και φθηνή ύλη εμάς(με εξαίρεση λίγα πράγματα) με δύο τσίπουρα τα δύο άτομα και ίσα που χορτάσαμε βγήκε 35 ευρώ το άτομο. Συγγνώμη αλλά πάρα πολλά

Τα πιάτα που θα πρότεινα είναι συκωτάκια κοτόπουλο(αν και εγώ προτιμώ λαδορίγανη) , γραβιέρα μπουκοβο, παστουρμά, γαυρο τηγανητό με ξύδι, λακέρδα

Μια χαρά ήταν μοσχοχταποδο υπό προϋποθέσεις γιατί δεν ήταν στιφάδο αυτό που μας έφερε και τα ντολμαδάκια που δεν ταιριαζε και δεν ήταν καλή η εκτέλεση του ταρατορ..

Χωρίς απόδειξη ούτε καν αναλυτικό λογαριασμό.. Και γενικά ένα στυλ περίεργο και αχρείαστα σχόλια. Κάποια παιδιά στο σέρβις όντως έτρεχαν πάνω κάτω και πρόσεχαν τα τραπεζια και ευγενικά και έδειχναν ενδιαφέρον οπότε δεν είναι στο σύνολο.

Για το ήσυχο και ωραίο περιβάλλον και για την ποικιλία από τσίπουρα /ούζα, που είναι σα ναός με πάνω από 160 ετικέτες νομίζω ανέφεραν 168, θα ξαναπήγαινα για τα υπόλοιπα όχι. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι φάνηκε να μην ξέρουν την κάβα τους αλλά το προσπέρασα. Κρίμα να έχεις τέτοια κάβα και να μην έχεις να πεις κάτι για αυτη
mrlolen
Πολύ δυνατό το μέρος, με άπλα, σε όμορφο σημείο. Εβαλε παραπάνω τραπέζια από το ναμα (μπορεί και τα 3πλασια έξω). Ωραίοι μεζέδες σε new age στυλ ( Σκουμπρί χωρίς κρεμμύδι ≠ σκουμπρί ), με τιμές από 4-6 ευρώ, σε μικρό μέγεθος. Αρκετά αλμυροί όσοι δοκιμάστηκαν αλλά ότι πρέπει για τσίπουρο. Πραγματικά πολλές επιλογές σε εμφιαλωμένα , με τιμές από 8-15 ευρώ τα 200 ml, οικονομικότερο το δικό τους χύμα αλλά δεν δοκιμάστηκε. Δυστυχώς, σε ώρα αιχμής που έγινε η επίσκεψη το σέρβις πολύ αργό, ίσως θέλει και άλλο προσωπικό για τόσα πολλά τραπέζια. Μαγαζί με τσίπουροχαρακτήρα, θα το ξαναεπισκεπτουμε!
naftis
Επίσκεψη 19/09/2024. Πήγαμε γιατι μας κίνησε το ενδιαφέρον η μεγάλη καβα απο τσίπουρα.
Όντως είναι τεράστια και σε καλες τιμές. Οσο περίμενα την παρέα δοκίμασα και το δικο τους τσίπουρο που είναι αρκετά καλο και σε καλή τιμή. Πάμε στο φαγητό τώρα. Ολα τα πιάτα ειναι μέγεθος μεζέ. Ότι δοκιμάστηκε (ψαρικά) ήταν άκρως ικανοποιητικο. 3 άτομα χρειαστήκαμε 10 πιατάκια για να πούμε οτι χορταίνουμε (όχι σε σημείο σκασμου). Στο τέλος κεράστηκε ενδιαφέρον γλυκακι (και αυτό μέγεθος μεζέ). Στο θέμα κόστος βγήκε 30€ το άτομο με 3 εμφιαλωμένα ψαγμένα τσιπουρα και ένα δικο τους. Γενικά εάν θέλω να παω για ενα τσιπουρο με λίγο ψαγμένο μεζε θα το προτιμήσω. Εαν θέλω να παω για να φαω κανονικά τοτε θα παω αλλου και με λιγοτερο κοστος.
RZ (ex microzet)
Χθεσινή επίσκεψη εντελώς απροσδόκητα και πρέπει να πω οτι πήγα με μισή καρδιά επειδή η εμπειρία μου στο KORU δεν ήταν πολύ ευχάριστη.

Ο χώρος είναι όντως πολύ ζεστός (σε θερμοκρασία) στα εξωτερικά τραπέζια το καλοκαίρι και οι ανεμιστήρες δεν κάνουν τίποτα. Ίσως στα πίσω, κάτω απ τη μουριά να είναι πιο ευχάριστα, αλλά συνήθως εκεί βάζουν τα μεγάλα τραπέζια οπότε και τις ανάλογα μεγάλες παρέες. Εσωτερικά μοιάζει με μοντέρνο κακέκτυπο παντοπωλείου -- προχωράμε. Να σημειώσω εδώ πως, συγκριτικά με το Ναμα έχει αρκετά λιγότερα εξωτερικά τραπέζια.

Το σέρβις μου θύμισε εκείνο του Koru, και ήταν απ' τα μεγαλύτερα φαουλ εκεί. Δεν ξέρω αν είναι εντολή του management ή αν απλά βρίσκουν τέτοιους σερβιτόρους. Υπερβολικά "άνετοι" και "κουλ". Ιστορίες, παρεμβάσεις, σχολιάκια κτλ. Είναι ωραίο να είμαστε σε φιλικό περιβάλλον, αλλά αυτό εμένα μου βγάζει αγένεια. Μπορείς να είσαι ένας πολύ ευχάριστος τυπικός σερβιτόρος χωρίς να είσαι "φιλαράκι". Τουλάχιστον σε νεους πελάτες. Δεν είναι προσωπική επίθεση σε κάποιο άτομο που δούλευε εκεί, περιγράφω το γενικότερο ύφος του σέρβις, και ισχύει και για το Koru. Καταλήγω πως είναι θέμα management.

Θύμιζε προσπάθεια αντιγραφής λαικού μαγαζάτορα-σερβιτόρου σε κάποιο νησί στα mid 80s. Κλείσαμε μ'αυτό.

Κατάλογος χωρίς λόγο πειραγμένος, περιέχει θαλασσινά (κλασσικά τα περισσότερα με twists) αλλά και κρεατικά (τα οποία δεν δοκίμασα) και μεγάλο κατάλογο με αλκοολούχα. Οι τιμές με την πρώτη ματιά μοιάζουν χαμηλές, ωστόσο οι ποσότητες είναι επίσης μικρές. Λόγω ύφους, το δέχομαι. Γενικότερα είναι ευχάριστο όταν πας για μεζεδάκια να μπορείς να δοκιμάσεις πολλά διαφορετικά χωρίς να ξεπαραδιαστείς και ο συγκεκριμένος κατάλογος το επιτρέπει.

Στο φαγητό τώρα... Θα 'λεγα πως είναι μέτριο προς χαμηλά με μερικά πιάτα σχεδόν να μην τα ακουμπήσαμε. Είμαστε σε μια πολύ γαστρονομική πόλη και σε αρκετά μεγάλο βαθμό δημιουργική. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει νόστιμο φαγητό στο τραπέζι, είτε είσαι σε ψαροταβέρνα, είτε σε εστιατόριο, είτε σε πιτογυράδικο. Υπέρ των πειραγμένων μεζέδων 100%, αλλά πρέπει να κάνουμε πρώτα τα βασικά σωστά και καλά (εφόσον τα προσφέρουμε), και το "πείραγμα" είναι το επόμενο βήμα.

Συνοπτικά, μια προσπάθεια αντιγραφής διαφόρων πετυχημένων concept της πόλης, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ο χώρος είναι δύσκολος, το σέρβις μέτριο και το φαγητό επίσης μέτριο. Ευχάριστο βρίσκω μόνο το γεγονός πως μπορείτε να πάτε μικρή παρέα και να φάτε διάφορους μεζέδες, ή μεγάλη παρέα και να δοκιμάσετε όλο τον κατάλογο.

Ίσως ξαναπάω. Ίσως.
Mikey
Επίσκεψη πριν από περίπου ένα μήνα, 2 άτομα. Θα συμφωνήσω με τον fisher στα του χώρου και θα προσθέσω πως τις μεσημεριανές ώρες ο ήλιος βαράει στα πλαϊνά τραπέζια και αν και υπάρχουν ανεμιστήρες και τέντα, ο φράχτης με τα φυτά δυσκολεύει την κυκλοφορία του αέρα και μια ζεστή μέρα μπορεί να δημιουργήσει αρκετή δυσφορία. Το εσωτερικό για εμένα αδιάφορο και με το μεγάλωμα της κουζίνας (από τότε που ήταν Nama) θα πω πως δεν μου αρέσει να κάθομαι μέσα.
Στα του φαγητού, ό,τι δοκιμάσαμε ήταν καλό έως πολύ καλό (δες εικόνες) με εξαίρεση τον μπακαλιάρο σκορδαλιά που ήταν αδιάφορος. Οι μερίδες μικρές μιας και μιλάμε για μεζέδες αλλά κι εγώ θα προτιμούσα μεγαλύτερη ποικιλία.
Σαν γενικό feeling η εξυπηρέτηση πολύ ευγενική αλλά και κάπως δήθεν αν μου επιτρέπεται το σχόλιο, σε βαθμό που ίσως και να ενοχλεί. Στα αρνητικά το γεγονός πως τονίζεται ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε εμφιαλωμένα τσίπουρα και πως θα μεγαλώσει κι άλλο και όλο αυτό πλασάρεται σαν παράσημο του μαγαζιού (σαφής αντιγραφή από ανάλογα μαγαζιά) αλλά όταν περιγράψαμε τι πίνουμε συνήθως και ζητήσαμε να μας προτείνουν κάτι αντίστοιχο και να ταιριάζει με ό,τι παραγγείλαμε, εκεί πέσαμε σε τοίχο. Τι να την κάνω την ποικιλία όταν δεν ξέρεις τι να μου προτείνεις.
Τιμές οκ.
Γενικά δεν με χάλασε αλλά με ξένισε η όλη εμπειρία. Θα ξαναπήγαινα αλλά υπό προϋποθέσεις.
el Presidente
Ενδιαφέροντα (και ενίοτε πρωτότυπα) μεζεκλίκια, άρεσε πολύ ο καπνιστός ταραμάς, ενώ τα γκαβόψαρα βγήκαν λίγο παραπάνω αλμυρά, αν και υποθέτω ότι θα είναι ok για τσιπουρομεζέ, που τη σηκώνει την αλμύρα (εμείς πάντως πήραμε βαρελίσια μπύρα, η οποία -για την ειρωνία του πράγματος- ήταν η νέα Αλφα με θαλασσινό αλάτι)

Ιδιαίτερη μνεία για το σέρβις, και εξηγούμαι:
Ήταν εν μέσω καύσωνα, και η συνοδός είχε ένα παρολίγο λιποθυμικό επεισόδιο, οπότε πήγε στο παρακείμενο παρκάκι να οριζοντιωθεί μέχρι να αναλάβει.
Τα τσακαλάκια του σέρβις (μια συμπαθητικότατη κοπελίτσα και ένας ευγενέστατος νεαρός) την είδαν με την άκρη του ματιού τους και αφήνανε διακριτικά τα πόστα τους για της πανε νερά, αυτοσχέδιες κομπρέσες με παγάκια, κλπ.
Εγώ ο γάιδαρος έμεινα στο τραπέζι (μετά από παρότρυνση της συνοδού)
Όταν μετά από κα'να 5λεπτο σηκώθηκα για της πάω τα συμπράγκαλά της (τσάντα-κινητό) και έμεινε το τραπέζι ορφανό, ο νεαρός πήγε μπάστακας πάνω απ' το τραπέζι μας για να προσέχει τα δικά μου πράγματα, και να αποτρέψει τυχον επιδρομές από γάτες.
(Μόλις συνήλθε κάπως η συνοδός τους είπαμε να μας τα κάνουν πακέτο και την κάναμε, οπότε δεν φάγαμε γλυκό, αν και προσφέρθηκαν να κεράσουν)
Λυπάμαι μόνο που πλήρωσα με κάρτα διότι όταν τους είπα να κρατήσουν και πουρμπουάρ μου είπαν "δεν γίνεται, το χτύπησα ήδη το ποσό".
Μαζέψαμε κάτι πενιχρά ψιλά που είχαμε πάνω μας, και ντράπηκα, αλλά τα 'δωσα. Αξίζανε παραπάνω τα παιδιά.
Θα επιδιώξω να ξαναπάω χωρίς καύσωνα, για να δοκιμάσω την κουζίνα με πιο ήρεμο κεφάλι.
fisher
4 άτομα για γρήγορο τσιπουράκι και θα ξεκινήσω με ενα σχόλιο για τον χώρο. Τα μισά εξωτερικά τραπέζια από την μια πλευρά έχουν εναν φράχτη από φυτά με αποτέλεσμα να μη βλέπεις τίποτα, οπότε χάνει την αξία της η τοποθεσία. Ας το έχετε υπόψιν σας αν πάρετε τηλέφωνο για κράτηση.
Ο κατάλογος για τόσο μικρά πιάτα θα έλεγα οτι είναι μικρός, ειδικά αν αποφασίσεις να μην μπλέξεις ψαρικά με κρέας.
Ταραμάς καπνιστός: μια χαρά, υπερβολικά αφράτος για τα γούστα μου αλλά νόστιμος.
Αυγό πίκλα: ενδιαφέρον, πολύ καλό.
Παστουρμάς : Μια χαρά, πολύ νόστιμος.
Συκωτάκια κοτόπουλου: το καλύτερο πιάτο με πολύ ωραίο ζουμί, το ξαναπήραμε.
Ντοματοκεφτέδες: μια χαρά.
Καβουρμάς με αυγό: πολύ ωραίο αλλά υπερβολικά μικρή μερίδα.
Τηγανιά χοιρινή και σπετσοφάι: Τελείως άγευστα και τα δύο, ήρθαν και τελευταία με τις προηγούμενες γεύσεις να ειναι πολύ έντονες.
Κεφτεδάκια : οκ.
Τσίπουρο χύμα αποδεκτό, στην αρχή μου φάνηκε κάπως αλλά το συνήθισα.
Πέρα από τα συκωτάκια κοτόπουλου που ήταν εξαιρετικά, τα υπόλοιπα ήταν αποδεκτά αλλά δεν ξεχώρισε κάτι άλλο.
Σερβις υπερβολικά φιλικό και χαλαρό που θύμισε φοιτητική φάση, δεν με χάλασε όμως. Η κουζίνα όμως σίγουρα έχει πρόβλημα με τους χρόνους, ειδικά όταν μιλάμε για τόσο μικρές μερίδες είναι απαράδεκτο να αργούν τόσο πολύ. Τα πιάτα ερχόταν με ρυθμό Σαλονικιώτικο, πολύ χαλαρά με αποτέλεσμα το τελευταίο να έρθει αφού έχουμε φτάσει στο 3ο τσίπουρο.
Στο τέλος κέρασαν ενα παλαιωμένο σπιτικό τσίπουρο που δεν πινόταν, όξινο, δεν ξέρω πως το κατάφεραν αυτό.
Συνολικά, αν με τραβούσαν θα πήγαινα, σίγουρα όμως οχι πολύ πεινασμένος.