Εικόνες (34875)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κερασμένα σοκολατάκια (μια χαρά)
Συνοδευτικό γλώσσας: πρασοσέλινο (οκ)
Γλώσσα στη σχάρα (πολύ καλή)
Καραβιδάκια στο τηγάνι με σκορδοβούτυρο (κλασικό πιάτο της Μούργας, πολύ καλό)
"Λευκός ταραμάς, ζεματιστό σπανάκι" (απλώς οκ)
"Παντζάρι με σάλτσα σαβόρο στο τηγάνι" (καλή ιδέα το σαβόρο, χωρούσε πάντως λίγη βελτίωση)
Sauvignon Blanc - Πουλτσίδης - Νέες Καρύες Λάρισας (μια χαρά)
Γιαουρτλού κεμπάπ (νόστιμο, πατάτες προκάτ)
Εξωτερικά (Νοέμβριος 2025)
Λάδια κάτω από την μπουγάτσα
Μπουγάτσα κρέμα (νόστιμη, αρκετά λιπαρή)
Λάδια κάτω από την κοτόπιτα
Κοτόπιτα (νόστιμη, με αρκετό κοτόπουλο που δεν έχει τη γεύση του βιομηχανικού προβρασμένου, αρκετά λιπαρή)
Κοτόπιτα (νόστιμη, με αρκετό κοτόπουλο που δεν έχει τη γεύση του βιομηχανικού προβρασμένου, αρκετά λιπαρή)
"Steak Sandwich" (μέτριο)
Buttermilk chicken fingers (μια χαρά)
Καστανόσουπα (ενδιαφέρουσα)
Καστανόσουπα (ενδιαφέρουσα)
Πουράκι τομή (οκ, αρκετά γλυκό)
Πουράκι (οκ, αρκετά γλυκό)
Σουβλάκι χοιρινό σάντουιτς
Εσωτερικά (Νοέμβριος 2025)
Bavette steak nam tok (πολύ καλό, αλλά το steak ήθελε λίγο λιγότερο ψήσιμο)
Smoked pork & green peppercorn curry (εξαιρετικό)
- Τι σημαίνει ότι δεν αφήνει; Σε ποιο στάδιο της διαδικασίας γίνεται τι; Επιλέγεις τις φωτό, πατάς το κουμπί και δεν γίνεται τίποτα;
- Τι κινητό/tablet είναι; Android/iPhone;
- Τι browser; Chrome, Firefox, Safari;
- Δοκιμάστε να ανεβάσετε 1 φωτό μόνη της, για να δούμε μήπως φταίει το πλήθος
Καλύτερα στείλτε μου απαντήσεις στο admin@tavernoxoros.
το newsit.
άρα μάλλον δεν έγινε από μαγαζί
Η φοροδιαφυγή έχει πραγματικές συνέπειες στον κλάδο της εστίασης, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στα νόμιμα καταστήματα, με επιρροή σε εργαζομένους, προμηθευτές κτλ. Ουσιαστικά κλέβεις όλους τους συνανθρώπους σου ενώ κοιτάς κοντόφθαλμα μόνο την πάρτη σου.
@Nίκος© γι' αυτό εμείς που αγαπάμε την εστίαση, προτρέπω να ζητάμε πάντα απόδειξη. Προσωπικά έχω ανοχή σε σπάνιες περιπτώσεις, βλέπε κάτι καφενεία σε ορεινά απομονωμένα χωριά.
Ξέρει κανείς αν τα υπάρχοντα μαγαζιά κλείσανε οριστικά ή αν είναι μόνο προσωρινό;
- Chefs με tattoos στο instagram ✔
- Φλόγιστρο σε μπουγάτσα ✔
- Cocktails σε πλαστικό ποτήρι ✔
- Cheesy υπότιτλος ✔
ΣπεύσαμεΑν δεν σου είναι κατανοητό το γιατί δεν έχουν νόημα τέτοια σχόλια, υπάρχει θέμα ασυμβατότητας.
Θυμίζω τι γράφουν οι κανόνες σχολιασμού:
Τα πολύ μεγάλα σχόλια κουράζουν και τα πολύ μικρά δεν συνεισφέρουν σε τίποτα.
Όταν πρόκειται για αρνητικό σχόλιο, απόφυγε το λαϊκιστικό καταγγελτικό ύφος. Δεν έχει σημασία τι γράφεις, αλλά πώς το γράφεις. Διάλεξε πιο κομψές εκφράσεις χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία του σχολίου. Απόφυγε μη κόσμιους χαρακτηρισμούς (π.
Μην ξεχνάς ότι το σχόλιό σου είναι δημόσιο και γραπτό, το διαβάζουν πολλοί άνθρωποι διαφορετικών νοοτροπιών και δεν πρόκειται για σχολιασμό μεταξύ δύο φίλων. Αφιέρωσε 1 λεπτό σκέψης πριν το υποβάλεις και φρόντισε να είναι εποικοδομητικό για τους υπόλοιπους χρήστες του ταβερνοχώρου!
Το βίντεο αυτό επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν όντως κάποιες μονάδες https:
Το ερώτημα μου είναι: ξέρει κανείς αν υπάρχει κάτι κοινό στην εφοδιαστική αλυσίδα ή στον τρόπο παρασκευής των σουβλακιών ώστε η φράση "
Τα βραβεία δεν αποτελούν ένα αντικειμενικό αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης, είναι μια υποκειμενική γνώμη μιας ιδιωτικής εταιρείας, που απαρτίζεται από ανθρώπους με προσωπικές απόψεις, γνωριμίες, συμπάθειες κτλ όπως είπε ο vtp. Αυτό είναι ΟΚ, αναμενόμενο, μη κατακριτέο, το γνωρίζουμε όλοι, αρκεί να μην το ξεχνάμε και έχουμε ψευδαισθήσεις.
Για εμάς που χάνουμε χρόνο να ψάξουμε που θα φάμε, δεν νομίζω ότι τα βραβεία έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία. Προσωπικά τα βραβεία δεν με ενδιαφέρουν, δεν με έχουν επηρεάσει ποτέ στις επιλογές εξόδου μου.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνομαι τη χρησιμότητα των βραβείων, επιτελούν κάποιο σκοπό. Π.
Για τους ανθρώπους της εστίασης (σεφ & ιδιοκτήτες) αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να έχει αξία συναισθηματική/εγωιστική, αλλά πέρα από αυτό δεν αντιλαμβάνομαι γιατί τόσος γκαϊλές. Για το michelin καταλαβαίνω ότι έχει επιπρόσθετη οικονομική αξία, μιας και θα σου έρθουν τουρίστες και βαριά πορτοφόλια στο μαγαζί. Αλλά αν η Ηλιόπετρα πάρει ή δεν πάρει βραβείο από το FNL, έχει καμία σημασία; Δεν είναι ήδη γεμάτοι; Αφού δεν τους βρίσκουμε καν στα τηλέφωνα...! Δεν έχουν ήδη το φανατικό τους κοινό που τους έχουν επιβραβεύσει με την παρουσία τους ως ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης; Εν τέλει θα τους βγει σε καλό αν αρχίσουν να έρχονται άσχετοι που θα ανακαλύψουν το μαγαζί μετά από 5 χρόνια λειτουργίας, μέσω των βραβείων;
Δε ξέρω, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την ορθότητα του παραπάνω συλλογισμού μου, αλλά η αίσθηση μου είναι ότι δίνεται περισσότερη αξία για το τι λένε τα βραβεία απ' ότι πραγματικά αξίζει.
Καταθέτω πρόσθετες ιδέες που μου έρχονται:
Η Vivartia έχει εξαγοραστεί από τη CVC. Η CVC/Vivartia πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι έχει την πρόθεση να εξαγοράσει την Jackaroo (δεν είναι οριστικό). Άρα μάλλον επαληθεύονται οι πληροφορίες μας.
Για δυτικά, στα "
Καλές εξερευνήσεις :)
Πάντως δεν αισθάνομαι ότι η περίπτωση σου είναι ίδια με του Rosstrobon. Δε μπορώ να φανταστώ πως στα 2 λεπτά διάδρασης που έχει κανείς όταν παραγγέλνει μια πίτσα, να υπάρχει επαρκώς μεγάλο ρίσκο κάποιος που εξυπηρετεί να κατηγορηθεί αδίκως για σαλιάρισμα, ώστε να καταλήγει προληπτικά να μην μιλάει στις γυναίκες.
Φιλοσοφικά μιλώντας πάντως, και όχι προσωπικά για τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς σου Jimador για την οποία καλύτερα να μην κάνουμε δημόσιο διάλογο, ακόμη και αν υπήρχε το ρίσκο, δεν είναι εφικτό με κάποιο ποσοστό επιτυχίας να διακρίνεις με το καλημέρα τους πελάτες; Ώστε στις ελάχιστες περιπτώσεις που διαισθάνεσαι προβληματική κατάσταση, τότε και μόνο τότε να το χειρίζεσαι διαφορετικά. Γενικά είναι κρίμα να τιμωρούνται προληπτικά οι πολλοί, για τις κακόβουλες πράξεις των λίγων.
Επομένως παρακαλώ προσπαθείτε να σημειώνετε την ημερομηνία όταν ανεβάζετε καταλόγους!
μια από τα ίδια με αναμασήματα
Όταν πρόκειται για αρνητικό σχόλιο, απόφυγε το λαϊκιστικό καταγγελτικό ύφος. Δεν έχει σημασία τι γράφεις, αλλά πώς το γράφεις. Διάλεξε πιο κομψές εκφράσεις χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία του σχολίου. Απόφυγε μη κόσμιους χαρακτηρισμούς (π.
Π.
Μετά έχεις και πιο πολύπλοκες περιπτώσεις, με κράτη που δεν αναγνωρίζονται από όλους (βλέπε Παλαιστίνη, Ταϊβάν, Κόσοβο κτλ). Εκεί τι κάνεις; Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την επίσημη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αν επισκεφθεί το site ένας ξένος, πάλι θα ασχολούμασταν με περιττά μαλώματα που δεν αφορούν ένα site φαγητού.
Ο καλύτερος τρόπος να το χειριστείς, είναι όπως το κάνουν τα google maps. Ανάλογα από ποια χώρα είσαι, βλέπεις διαφορετικό χάρτη. Π.
Πάντως συ και ο Meister δίκιο έχετε, θα ήταν προφανώς χρήσιμο να βλέπεις κατευθείαν σε ποια χώρα βρίσκεται το San Pedro de Atacama. Η λύση που χρησιμοποιώ εγώ στο πρόβλημα αυτό, είναι να κάνω "
ΥΓ. fun fact, άσχετο αλλά σχετικό: η κατηγορία "
2. "
3. "
θα τα διορθώσω κάποια στιγμή :)
Μπορεί π.
Επομένως, η ποσότητα όντως ήταν πολύ μικρή, αλλά αν η γεύση ήταν αυτή που προσδοκάς όταν παραγγέλνεις μια premium κοπή, δεν θα με πείραζε η ποσότητα. Στην προκειμένη δεν ήταν ουάου, και όπως έγραψα νομίζω ότι έφταιγε η σάλτσα που έριξαν από πάνω και χανόταν η γεύση του κρέατος/λίπους, αλλά δεν είμαι ειδικός (ούτε θέλω να γίνω!).
Δε ξέρω μέρος του ζώου, δεν έγραφε ο κατάλογος και δεν ρώτησα.
δοκίμασε στην αναζήτηση πάνω δεξιά τα εξής 3 tags ξεχωριστά:
#κατάλληλο για παιδιά
#παιδότοπος
#παιδότοπος με φύλαξη
και κάθε φορά πάτα το κουμπί "
Απορία προς γνώστες: τόσα χρόνια είχα μείνει με την εντύπωση ότι οι υγειονομικές διατάξεις και φαντάζομαι και η πυρασφάλεια, απαγορεύει στην Ελλάδα τα καταστήματα να έχουν φωτιά εκτός της κουζίνας. Άλλαξε κάτι;
Μήπως μια άλλη ιδέα είναι να πας για κρεατικά ψησταριάς/σούβλας, σε Κατσαμάκα ή Διάβαση ή Νικηφόρος; Κοκορέτσι, σουτζουκάκια, γύρος κτλ ίσως έχουν ενδιαφέρον για τους Νορβηγούς και είναι σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κουζίνας.
Ο Κρόνος μου έχει λειτουργήσει καλά στο παρελθόν με ξένους, γιατί έχει γύρο, έχει και μαγειρευτά, σε καθαρό ταβερνίσιο περιβάλλον.
Στην ευρύτερη περιοχή θεωρώ top τον Ηρακλή στα Βράσταμα και την Μαριγούλα στον Πολύγυρο που αξίζει να τα βάλεις στο πρόγραμμα σου, κατά 90% θα σου αρέσουν.
Με επιφύλαξη αξίζει να δεις Μάντσιος, Κληματαριά.
Στην Νικήτη για γλυκό Ανατολή, για παγωτό ksilaki.
Στα "
10€ χοιρινή + 8€ μπιφτέκι + 8€ χωριάτικη + 4€ τυροκαυτερή + 9€ οι δύο μπύρες + 2€ το "
και δυστυχώς δεν θα το έλεγα ακριβότερο από το μέσο όρο, γιατί ο μέσος όρος αυτό το καλοκαίρι κάπου εκεί κινείται. Στην Λίμνη Πλαστήρα και στο Νότιο Πήλιο είδα αντίστοιχα υψηλές τιμές ακόμη και σε λαϊκά καφενεία. Ανεβαίνουν τόσο συχνά οι τιμές, που δεν προλαβαίνω να προσαρμοστώ.
Το μαγαζί μας άνοιξε εκ νέου κάπως αλλαγμένο. Σερβίρουμε καφέ-ποτό-μεζέ, όχι της ώρας. Τα πιάτα μας στην ίδια φιλοσοφία του τοπικού ελαφρώς πειραγμένου.
Το κτίριο νομίζω ανήκει σε εταιρεία του Σαββίδη.
Ενδιαφέρον άρθρο. Θέλει συνδρομή για να το διαβάσεις όλο. Η σύντομη περίληψη είναι ότι μαγαζί άνοιξε σε προστατευμένη περιοχή Natura. Άνηκε στην Κατερίνα Λάσπα, γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και ύστερα πολιτικός του ΠΑΣΟΚ. Οι άδειες που είχε εξασφαλίσει κρίθηκαν παράνομες και η λειτουργία του καταστήματος διακόπηκε το 2023. Ωστόσο, η επιχείρηση άνοιξε ξανά το 2024 με νέο ΑΦΜ μέσω μιας καντίνας, μέχρι που ανακλήθηκαν ξανά οι άδειες της και αποφασίστηκε η οριστική σφράγιση της.