Εικόνες (32999)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Παγωτό βανίλια (μας είπαν είναι η μόνη γεύση που την κάνουν οι ίδιοι, αλλά ήταν μέτρια και αυτή)
Παγωτό mango & φυστίκι (μέτριο)
Ουρά για να κάτσουν στην παραλία
Burgers Balboa (Μάιος 2025)
Ο χώρος παιχνιδιού (Μάιος 2025)
Εξωτερικά το εστιατόριο (Μάιος 2025)
Εσωτερικά το εστιατόριο (Μάιος 2025)
Εσωτερικά το εστιατόριο (Μάιος 2025)
Ντελικατέσεν (Μάιος 2025)
Classic με double patty (καλό)
Κοντοσούβλι χοιρινό (καλό)
Κοντοσούβλι κοτόπουλο (πολύ καλό, με ωραία τραγανή πετσούλα, και αληθινή πατάτα)
Μελιτζανοσαλάτα (εμπορίου, απλώς οκ)
Πιτάκια (αδιάφορα, στεγνά)
Ευχάριστη σύντομη παράκαμψη από τον αυτοκινητόδρομο
Φαγγρί (καλό) & συκιός (οκ, δε με τρελαίνει σαν ψάρι γενικά)
Μύδια σαγανάκι (πολύ μέτρια πρώτη ύλη)
Μύδια σαγανάκι (πολύ μέτρια πρώτη ύλη)
Τα βραβεία δεν αποτελούν ένα αντικειμενικό αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης, είναι μια υποκειμενική γνώμη μιας ιδιωτικής εταιρείας, που απαρτίζεται από ανθρώπους με προσωπικές απόψεις, γνωριμίες, συμπάθειες κτλ όπως είπε ο vtp. Αυτό είναι ΟΚ, αναμενόμενο, μη κατακριτέο, το γνωρίζουμε όλοι, αρκεί να μην το ξεχνάμε και έχουμε ψευδαισθήσεις.
Για εμάς που χάνουμε χρόνο να ψάξουμε που θα φάμε, δεν νομίζω ότι τα βραβεία έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία. Προσωπικά τα βραβεία δεν με ενδιαφέρουν, δεν με έχουν επηρεάσει ποτέ στις επιλογές εξόδου μου.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνομαι τη χρησιμότητα των βραβείων, επιτελούν κάποιο σκοπό. Π.
Για τους ανθρώπους της εστίασης (σεφ & ιδιοκτήτες) αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να έχει αξία συναισθηματική/εγωιστική, αλλά πέρα από αυτό δεν αντιλαμβάνομαι γιατί τόσος γκαϊλές. Για το michelin καταλαβαίνω ότι έχει επιπρόσθετη οικονομική αξία, μιας και θα σου έρθουν τουρίστες και βαριά πορτοφόλια στο μαγαζί. Αλλά αν η Ηλιόπετρα πάρει ή δεν πάρει βραβείο από το FNL, έχει καμία σημασία; Δεν είναι ήδη γεμάτοι; Αφού δεν τους βρίσκουμε καν στα τηλέφωνα...! Δεν έχουν ήδη το φανατικό τους κοινό που τους έχουν επιβραβεύσει με την παρουσία τους ως ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης; Εν τέλει θα τους βγει σε καλό αν αρχίσουν να έρχονται άσχετοι που θα ανακαλύψουν το μαγαζί μετά από 5 χρόνια λειτουργίας, μέσω των βραβείων;
Δε ξέρω, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την ορθότητα του παραπάνω συλλογισμού μου, αλλά η αίσθηση μου είναι ότι δίνεται περισσότερη αξία για το τι λένε τα βραβεία απ' ότι πραγματικά αξίζει.
Καταθέτω πρόσθετες ιδέες που μου έρχονται:
Η Vivartia έχει εξαγοραστεί από τη CVC. Η CVC/Vivartia πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι έχει την πρόθεση να εξαγοράσει την Jackaroo (δεν είναι οριστικό). Άρα μάλλον επαληθεύονται οι πληροφορίες μας.
Για δυτικά, στα "
Καλές εξερευνήσεις :)
Πάντως δεν αισθάνομαι ότι η περίπτωση σου είναι ίδια με του Rosstrobon. Δε μπορώ να φανταστώ πως στα 2 λεπτά διάδρασης που έχει κανείς όταν παραγγέλνει μια πίτσα, να υπάρχει επαρκώς μεγάλο ρίσκο κάποιος που εξυπηρετεί να κατηγορηθεί αδίκως για σαλιάρισμα, ώστε να καταλήγει προληπτικά να μην μιλάει στις γυναίκες.
Φιλοσοφικά μιλώντας πάντως, και όχι προσωπικά για τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς σου Jimador για την οποία καλύτερα να μην κάνουμε δημόσιο διάλογο, ακόμη και αν υπήρχε το ρίσκο, δεν είναι εφικτό με κάποιο ποσοστό επιτυχίας να διακρίνεις με το καλημέρα τους πελάτες; Ώστε στις ελάχιστες περιπτώσεις που διαισθάνεσαι προβληματική κατάσταση, τότε και μόνο τότε να το χειρίζεσαι διαφορετικά. Γενικά είναι κρίμα να τιμωρούνται προληπτικά οι πολλοί, για τις κακόβουλες πράξεις των λίγων.
Επομένως παρακαλώ προσπαθείτε να σημειώνετε την ημερομηνία όταν ανεβάζετε καταλόγους!
μια από τα ίδια με αναμασήματα
Όταν πρόκειται για αρνητικό σχόλιο, απόφυγε το λαϊκιστικό καταγγελτικό ύφος. Δεν έχει σημασία τι γράφεις, αλλά πώς το γράφεις. Διάλεξε πιο κομψές εκφράσεις χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία του σχολίου. Απόφυγε μη κόσμιους χαρακτηρισμούς (π.
Π.
Μετά έχεις και πιο πολύπλοκες περιπτώσεις, με κράτη που δεν αναγνωρίζονται από όλους (βλέπε Παλαιστίνη, Ταϊβάν, Κόσοβο κτλ). Εκεί τι κάνεις; Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την επίσημη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αν επισκεφθεί το site ένας ξένος, πάλι θα ασχολούμασταν με περιττά μαλώματα που δεν αφορούν ένα site φαγητού.
Ο καλύτερος τρόπος να το χειριστείς, είναι όπως το κάνουν τα google maps. Ανάλογα από ποια χώρα είσαι, βλέπεις διαφορετικό χάρτη. Π.
Πάντως συ και ο Meister δίκιο έχετε, θα ήταν προφανώς χρήσιμο να βλέπεις κατευθείαν σε ποια χώρα βρίσκεται το San Pedro de Atacama. Η λύση που χρησιμοποιώ εγώ στο πρόβλημα αυτό, είναι να κάνω "
ΥΓ. fun fact, άσχετο αλλά σχετικό: η κατηγορία "
2. "
3. "
θα τα διορθώσω κάποια στιγμή :)
Μπορεί π.
Επομένως, η ποσότητα όντως ήταν πολύ μικρή, αλλά αν η γεύση ήταν αυτή που προσδοκάς όταν παραγγέλνεις μια premium κοπή, δεν θα με πείραζε η ποσότητα. Στην προκειμένη δεν ήταν ουάου, και όπως έγραψα νομίζω ότι έφταιγε η σάλτσα που έριξαν από πάνω και χανόταν η γεύση του κρέατος/λίπους, αλλά δεν είμαι ειδικός (ούτε θέλω να γίνω!).
Δε ξέρω μέρος του ζώου, δεν έγραφε ο κατάλογος και δεν ρώτησα.
δοκίμασε στην αναζήτηση πάνω δεξιά τα εξής 3 tags ξεχωριστά:
#κατάλληλο για παιδιά
#παιδότοπος
#παιδότοπος με φύλαξη
και κάθε φορά πάτα το κουμπί "
Απορία προς γνώστες: τόσα χρόνια είχα μείνει με την εντύπωση ότι οι υγειονομικές διατάξεις και φαντάζομαι και η πυρασφάλεια, απαγορεύει στην Ελλάδα τα καταστήματα να έχουν φωτιά εκτός της κουζίνας. Άλλαξε κάτι;
Μήπως μια άλλη ιδέα είναι να πας για κρεατικά ψησταριάς/σούβλας, σε Κατσαμάκα ή Διάβαση ή Νικηφόρος; Κοκορέτσι, σουτζουκάκια, γύρος κτλ ίσως έχουν ενδιαφέρον για τους Νορβηγούς και είναι σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κουζίνας.
Ο Κρόνος μου έχει λειτουργήσει καλά στο παρελθόν με ξένους, γιατί έχει γύρο, έχει και μαγειρευτά, σε καθαρό ταβερνίσιο περιβάλλον.
Στην ευρύτερη περιοχή θεωρώ top τον Ηρακλή στα Βράσταμα και την Μαριγούλα στον Πολύγυρο που αξίζει να τα βάλεις στο πρόγραμμα σου, κατά 90% θα σου αρέσουν.
Με επιφύλαξη αξίζει να δεις Μάντσιος, Κληματαριά.
Στην Νικήτη για γλυκό Ανατολή, για παγωτό ksilaki.
Στα "
10€ χοιρινή + 8€ μπιφτέκι + 8€ χωριάτικη + 4€ τυροκαυτερή + 9€ οι δύο μπύρες + 2€ το "
και δυστυχώς δεν θα το έλεγα ακριβότερο από το μέσο όρο, γιατί ο μέσος όρος αυτό το καλοκαίρι κάπου εκεί κινείται. Στην Λίμνη Πλαστήρα και στο Νότιο Πήλιο είδα αντίστοιχα υψηλές τιμές ακόμη και σε λαϊκά καφενεία. Ανεβαίνουν τόσο συχνά οι τιμές, που δεν προλαβαίνω να προσαρμοστώ.
Το μαγαζί μας άνοιξε εκ νέου κάπως αλλαγμένο. Σερβίρουμε καφέ-ποτό-μεζέ, όχι της ώρας. Τα πιάτα μας στην ίδια φιλοσοφία του τοπικού ελαφρώς πειραγμένου.
Το κτίριο νομίζω ανήκει σε εταιρεία του Σαββίδη.
Ενδιαφέρον άρθρο. Θέλει συνδρομή για να το διαβάσεις όλο. Η σύντομη περίληψη είναι ότι μαγαζί άνοιξε σε προστατευμένη περιοχή Natura. Άνηκε στην Κατερίνα Λάσπα, γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και ύστερα πολιτικός του ΠΑΣΟΚ. Οι άδειες που είχε εξασφαλίσει κρίθηκαν παράνομες και η λειτουργία του καταστήματος διακόπηκε το 2023. Ωστόσο, η επιχείρηση άνοιξε ξανά το 2024 με νέο ΑΦΜ μέσω μιας καντίνας, μέχρι που ανακλήθηκαν ξανά οι άδειες της και αποφασίστηκε η οριστική σφράγιση της.
@stefos αν μάθεις που περίπου βρισκόταν ο Ρουσάκης να τον προσθέσουμε, στο άρθρο που έστειλες δεν γράφει τη διεύθυνση του.
Τώρα αν θέλετε μια φορά να ανταλλάξετε μεταξύ σας πληροφορίες στο νήμα με τις προτάσεις, κάνε εκεί μια συγκεκριμένη ερώτηση του τι ψάχνεις, και νομίζω ότι θα δείξουν ανοχή οι αναγνώστες για λίγο off-topic. Αν ξεφύγει το θέμα, το σταματάμε.
Προφανώς όποιος θέλει να γράψει τα προσωπικά του αγαπημένα μαγαζιά του έτους, όπως είχε κάνει ο Thanasis, είναι ευπρόσδεκτο στα πλαίσια που έτσι και αλλιώς μοιραζόμαστε προτάσεις εστίασης μεταξύ μας. Για να γίνει κάτι πιο οργανωμένο, θέλει σοβαρή δουλειά, διάλογο για τις κατηγορίες βράβευσης που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες, αποσαφήνιση κριτηρίων, ορισμός γεωγραφικής περιοχής, διασφάλιση αντικειμενικότητας με διάφορους τρόπους κτλ κτλ. Χαβαλέ θα είχε, αλλά για όταν θα βγω στη σύνταξη!
Αν ισχύει το δεύτερο σενάριο τότε διαφωνώ με το σκεπτικό σου, για τους εξής λόγους:
α) Το γεγονός ότι πολλοί από εμάς βιώνουμε στην καθημερινότητα μικρές ή μεγάλες αδικίες από την μη ορθολογική/αξιοκρατική/δίκαιη λειτουργία του κράτους, δεν με οδηγεί ως καταναλωτής στο να νιώσω συμπόνοια για ένα μαγαζί αν αυτό με κοροϊδεύει σκόπιμα.
β) Αντιπροτείνεις την επίπληξη αντί του προστίμου, αλλά ειδικά στην Ελλάδα όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν βέλτιστα όπως αναφέρεις στο σχόλιό σου, και όπου ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας αδιαφορεί επιδεικτικά για τις επιπλήξεις όσες φορές και αυτές να τους επιδοθούν, δεν βλέπω πως αυτή η πρόταση θα μειώσει τις παραβάσεις. Αντίθετα, νομίζω ότι όσο πιο ελαστικός είναι ο μηχανισμός, τόσο πιο πολύ το καταχρώνται αυτοί που έχουν αποφασίσει να παρανομούν συστηματικά εις βάρος των υπολοίπων, και δυστυχώς δεν είναι λίγοι και έτσι εξωθούν τους τίμιους στα άκρα. Έχουμε πολλά παραδείγματα στην εστίαση όπου η απλή επίπληξη δεν λειτούργησε και τόσο καλά, βλέπε το κάπνισμα όπου μόνο με τον φόβο των προστίμων κάτι έγινε επιτέλους (αν και μετά τον COVID γίνονται βήματα προς τα πίσω), τη φοροδιαφυγή, την αδήλωτη εργασία, κτλ.
Εντός πόλης:
Στα περίχωρα ρίξε μια ματιά στα:
Έχει παρατηρηθεί ότι κάποια καφενεία της Θεσσαλονίκης ονομάζουν "
Έχουμε φωτό από αυτούς τους "
Γνωρίζει κανείς/καμία τι ψάρι είναι; Δεν μου φαίνεται ούτε για γοβιό, ούτε για σαλούβαρδο, ούτε για νταούκι, αλλά είναι κοντά γευστικά.