Προφίλ του χρήστη Στέλιος

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 23/03/2009
Έγινε μέλος με πρόσκληση από τον χρήστη ταβερνοαλάνι
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]

Σχόλια (53)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Στέλιος
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Αν και τα τελευταία χρόνια η έλλειψη χρόνου και η αναβλητικότητά μου, έχουν οδηγήσει στο να μην είμαι όσο ενεργός θα ήθελα στα σχόλια, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας την πρόσφατη τούρτα γενεθλίων μου.

Την ετοίμασε η παρέα μου, με πηγή έμπνευσης την "εμμονή" μου να τσεκάρω και να συμβουλεύομαι τον ταβερνοχώρο πριν πάω οπουδήποτε για φαγητό. :-)

Με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω όλη την κοινότητα που έχει φτιαχτεί εδώ, για το μεράκι και τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Στέλιος
στο κατάστημα προτάσεις φαγητού ανά περιοχή Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Κάποιες χρήσιμες (ελπίζω) παρατηρήσεις για αυτά που έχω επισκεφθεί.
  • Υπερωκεάνειον - Γενικά το βάζω στα "πολύ καλά", αλλά έχει γίνει και φάουλ με κουτσουμούρα που κόντευε να κάνει γενέθλια και σερβιρίστηκε ως "φρέσκια"
  • Μαργαρώ - Σταθερά καλή ποιότητα, βοηθάει προφανώς και το πολύ μικρό μενού. Όντως τσιμπημένο.
  • Ψαροκαστέλλα - Ακριβώς ίδια παρατήρηση με Υπερωκεάνειον
Στέλιος
στο κατάστημα προτάσεις φαγητού ανά περιοχή Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@Ουαλός, ένα heads-up για τον Νώντα. Έχω φάει στην ταβέρνα και είναι μια χαρά, ωραία κρέατα. Απλά κάνε ένα τηλέφωνο πρώτα, γιατι σε επίσκεψη πριν ένα μήνα γινόταν ανακαίνιση και τελικά φάγαμε στο ψητοπωλείο τους (πιο fast food style) μέσα στην πόλη.
Στέλιος
στο κατάστημα προτάσεις φαγητού ανά περιοχή Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
@Νίκος παίζουν και 2 σχετικά καλές επιλογές αλλά όχι γκουρμέ. Το ψητοπωλείο Άννα που είναι στην κυρίως είσοδο του χωριού και για pizza το Capari λίγο πιο κάτω από τον Ζορμπά, κοντά στην παλιά τοποθεσία του Μπακάλη.
Στέλιος
στο κατάστημα προτάσεις φαγητού ανά περιοχή Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις! Θα προσπαθήσω να επισκεφθώ όσο περισσότερα γίνεται και να επανέλθω με ρεπορτάζ.
Στέλιος
στο κατάστημα προτάσεις φαγητού ανά περιοχή Ταβέρνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Για Τήνο τι λέει το scouting?
Στέλιος
στο κατάστημα Clochard [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Προξένου Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αρχικά, η μετάφραση δεν είναι είναι μόνο αυτή. Δεν σημαίνει αυστηρά "άστεγος" στα γαλλικά. Η λέξη αναφέρεται σε μία τυπολογία ανθρώπων της τότε εποχής, που ήταν περιπλανώμενοι και στο περιθώριο.

Η έννοια του "clochard" πήρε και μία άλλη διάσταση τον προηγούμενο αιώνα. Στην γαλλική λογοτεχνία υπήρξε μία τάση ρομαντικοποίησής της. Οι "clochards" περιγράφονταν με συμπάθεια και ως ένα από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν το Παρίσι και την τότε κουλτούρα του. Πέρασε περισσότερο ως οι "γοητευτικοί αλήτες/χαμίνια" της εποχής.

Το συγκεκριμένο κατάστημα από εκεί έχει εμπνευστεί το όνομά του. Επιπλέον, έχει ενδιαφέρον να αναφερθεί εδώ, ότι η Θεσσαλονίκη στα μεταπολεμικά/μετεμφυλιακά χρόνια είχε μία κάστα ανθρώπων με χαρακτηριστικά κοντινά με αυτά των "clochards" του Παρισιού.

Πηγή: Πολύχρονη φιλία του πατέρα μου με τον ιδιοκτήτη που πάει πολύ πίσω, πριν το άνοιγμα του μαγαζιού.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Στέλιος
στο κατάστημα The Big Kahuna Burgers [νεκροταφείο] Fast food, Κολοκοτρώνη 15, Χαλάνδρι, Ν. Αττικής
Παρήγγειλα την προηγούμενη εβδομάδα. Τυχαία είχα περάσει και από το κατάστημα που έχουν στον Κεραμεικό και η διακόσμηση μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον, προσπαθήσαμε να κάτσουμε αλλά ήταν γεμάτο.

Πήρα ένα burger 65 napkins με μπιφτέκι, διπλό cheddar, καπνιστό bacon, ντομάτα ψημένη στα ξύλα, cream cheese και μία μαρμελάδα λίγο καυτερή αλλά δεν θυμάμαι από τι φτιαγμένη. Ταιριαστό το όνομα μιας και δεν χρειάστηκα 65 χαρτοπετσέτες αλλά σίγουρα πολύ περισσότερες από ότι συνήθως.
Μου άρεσε το μπιφτέκι και τα υπόλοιπα συστατικά έκαναν το σύνολο αρκετά ζουμερό και απολαυστικό. Επίσης δεν τα τσιγκουνεύονται, οπότε έτρωγα "γεμάτες" μπουκιές μέχρι το τέλος.
Οι συνοδευτικές πατάτες λίγο ιδιαίτερες καθώς ήταν κυματιστές και chunky. Νόστιμες πάντως αν και θα μπορούσαν να βάζουν λίγες περισσότερες.

Θα ξανάπαιρνα άνετα, καθώς μαζί με το Bullseye νομίζω είναι τα καλύτερα στο Χαλάνδρι για delivery. Αν με βγάλει ο δρόμος θα προσπαθήσω να πάω και στο άλλο κατάστημα για να ζήσω την "Hawaiian chic" ατμόσφαιρα από κοντά.
Στέλιος
στο κατάστημα ΓΙΔΙ Εστιατόριο, Λεωφόρος Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, Ν. Αττικής
Έχει κάποιους μήνες που είχα πάει, οπότε το σχόλιο μου δεν θα είναι πολύ λεπτομερές.

Το κατάστημα βρίσκεται σε αρκετά άκυρο σημείο, καθώς ούτε η περιοχή και σίγουρα ούτε ο συγκεκριμένος δρόμος/λεωφόρος φημίζονται για την ζωή και το buzz τους.

Το φαγητό όμως είναι πολύ καλό. Διάφορα κρεατικά και διαθέσιμες και διάφορες κοπές, καλής ποιότητας και ψημένα καλά. Το σέρβις καλό και με ωραία λαϊκή χροιά. Για τις τιμές δεν μπορώ να πω γιατί ήταν κέρασμα, αλλά απ' όσο κατάλαβα από τον κατάλογο είναι αρκετά φθηνότερο από παρόμοια μαγαζία (βλ. Basegrill, Κρητικός κλπ.)

Θέλω να πάω για να επιστρέψω με πιο ολοκληρωμένο ρεπορτάζ.
Στέλιος
στο κατάστημα Αιόλου 68 Ψαροταβέρνα, Αιόλου 68, Αθήνα, Ν. Αττικής
Ωραίο μαγαζί που βρίσκεται σε εσοχή της Αιόλου, οπότε ξεφεύγει λίγο από το παινδομόνιο του συγκεκριμένου δρόμου.

Μεγάλο ψάρι δεν έχω φάει στο κατάστημα αλλά έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία σε θαλασσινούς μεζέδες και ενδιαφέρουσες γεύσεις. Οι μερίδες σχετικά μικρές όμως και οι τιμές προς το ανεβασμένο.

Για κέντρο, που δεν υπάρχουν και πολλά μαγαζιά με ψαρικά, είναι καλή επιλογή.
Στέλιος
στο κατάστημα Άλλος Τρόπος Καφενείο, Πλάτωνος 11, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγαμε εχθές το βράδυ μαζί με τον αγαπητό dokimastis και άλλον έναν φίλο.
Πήραμε:
Μία σαλάτα εποχής, η οποία στην ουσία ήταν χωριάτικη χωρίς φέτα και ήταν αρκετά καλή.
Κρητική γραβιέρα σαγανάκι. Εμένα μου άρεσε, στην υπόλοιπη παρέα όχι και τόσο.
Απάκι κοτόπουλο το οποίο άρεσε σε όλους.
Λουκάνικα με σταμναγκάθι. Πολύ νόστιμα και σχετικά ελαφρυά αλλά δεν πολυκατάλαβα σταμναγκάθι.
Μαραθοπιτάκια, απο τα οποία δεν πρόλαβα να δοκιμάσω μιας και τα λαχταρούσε πολύ ο dokimastis :-). Αλλά μου είπε ότι ήταν καλά.

Το σέρβις καλό, γρήγορο και ευγενικό. Για τα παραπάνω και 2 Χ 200ml ρακή (καλή και χωρίς παρενέργειες την επόμενη μέρα) + 3 βαρελίσιες μπύρες, στα €48.50. Αποδείξεις κανονικά και ήρθε και η συμπληρωματική για τις μπύρες όταν ζητήθηκε στο τέλος.

Θα μπορούσα να ξαναπάω πάλι για τσίμπιμα και ρακούλα χωρίς όμως να το κυνηγήσω κιόλας.
Στέλιος
στο κατάστημα Θαλάσσιος κόσμος [νεκροταφείο] Λοιπά, Βασιλέως Ηρακλείου 51, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεύτερη δοκιμή προχθές. Τελικά το μαγείρεμα όλων των ζεστών πιάτων γίνεται με σκεπαστή λαδόκολλα στο φούρνο.

Πήρα φιλετάκια ψαριών με baby πατάτες. Απλά συμπαθητικό, αρκετά flat οι γεύσεις.

Το μενού έχει και άλλα πράγματα που θέλω να δοκιμάσω, οπότε θα γίνει και άλλη επίσκεψη.

Κάτι που μου κακοφάνηκε και το είχα προσέξει και την προηγούμενη φορά. Το σερβίρισμα γίνεται από τους δίσκους που έχουν βγεί από το φούρνο και η λαδόκολλα στο κάτω μέρος έχει μουλιάσει από το ζουμί των υλικών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σκίζεται πολύ εύκολα και να θέλει μεγάλη μαεστρία για να μην καταλήξει στο πιάτο σου, η οποία την πρώτη φορά είχε επιδειχθεί αλλά την δεύτερη όχι με αποτέλεσμα όταν έτρωγα να βρώ ένα κομμάτι λαδόκολλας στο φαγητό. Επίσης, επειδή παίρνει και το χρώμα του εκάστοτε υλικού, εύκολα μπορεί να καταλήξει στο στόμα. ΟΚ, 5.5€ δίνεις, δεν περιμένω γκουρμεδιές αλλά και πάλι το θεωρώ αρκετά ξενερωτικό. Ίσως όταν ξαναπάω να το αναφέρω για να ψάξουν να βρουν λύση αν θέλουν.
Στέλιος
στο κατάστημα Το Δεκατοπέμπτο [νεκροταφείο] Μεζεδοπωλείο, Γεώργιου Σταύρου 8, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγαμε παρέα τριών ατόμων πριν λίγες μέρες. Αν και κάτσαμε έξω, από όσο μπόρεσα να δω, φαίνεται ωραία διακοσμημένος ο εσωτερικός χώρος.

Πήραμε τη σαλάτα με τα ντοματίνια, κουλούρι κλπ. η οποία ήταν καλή θα έλεγα. Το ένα άτομο στην παρέα πήρε ένα πιάτο με γαρίδες το οποίο δεν δοκίμασα γιατί οι άλλοι δύο μοιραστήκαμε δύο κυρίως με κρέας. Τα μπριζολάκια γευστικά, τα καφτεδάκια με ούζο όχι κάτι ιδιαίτερο. Ωραίες ψιλοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Συμπαθητικό και το κερασμένο γλυκάκι στο τέλος.

Τα παραπάκω μαζί με 2 κοακόλες, 1 ποτήρι λευκό και 1 μπύρα βαρελίσια μας βγήκαν στα 45€.

Αν ξαναπάω μάλλον θα είναι για κρασί/ποτό και συνοδευτικά και όχι για φαγητό.
Στέλιος
στο κατάστημα Στοά Δραγούμη [νεκροταφείο] Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Ίωνος Δραγούμη 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Το επισκέφτηκα σήμερα το πρωί για καφέ και κάτι να τσιμπήσω. Πολύ όμορφη η διακόσμηση, δύσκολα φαντάζεσαι οταν περπατάς στη Δραγούμη ότι γίνεται να είναι τόσο μεγάλο. Μέσα στεγάζεται και ένα mini-delicatessen και στο βάθος και ψησταριά η οποία όμως δεν λειτουργούσε τόσο νωρίς.

Έχει ένα self-service πάγκο για τα φαγώσιμα και απένταντι έχει έναν για τα αφεψήματα. Λίγο περιορισμένες επιλογές στα κρύα σάντουιτς, καλύτερα στις σφολιάτες. Πήρα ένα σάντουτις με στρογγυλό ψωμάκι τύπου κουλούρι με λαχανικά, γαλοπούλα και μανούρι. Καλό, αλλά μου φάνηκε τσιμπημένο στα €2.80.

Το μεγάλο φάουλ έγινε στον απέναντι πάγκο μιας και παραγγελία για έναν φρέντο και έναν φυσικό χυμό πήρε πάνω από 10 λεπτά, χωρίς να υπάρχει άλλη παραγγελία για να εκτελεστεί. Πολύ νωχελικότητα, ελπίζω να γκαζώνει όταν λειτουργεί και η ψησταριά.

Αξίζει για το χώρο, θα ξαναπάω αλλά όχι για πρωινό.
Στέλιος
στο κατάστημα Θαλάσσιος κόσμος [νεκροταφείο] Λοιπά, Βασιλέως Ηρακλείου 51, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Είπα να κάτσω για μία δοκιμή εχθές.

Λειτουργεί με το self service σύστημα που υπάρχει σε πολλά μαγειρεία. Στους καταλόγους περιγράφει μία διαδικασία μαγειρέματος των θαλασσινών στη λαδόκολλα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έδωσα πολύ βάση γιατί πεινούσα πολύ.

Πήρα φιλέτο σολωμού και ως συνοδευτικό σαλάτα μπρόκολο (κι αυτή στη λαδόκολλα, δεν ξερω αν μαγειρεύτηκε σε αυτήν αλλά από αυτήν σερβίρεται). ΟΚ ο σολωμός, καλά τα μπρόκολα. Δεν τρελάθηκα, αλλά θέλω να πάω και να δοκιμάσω κι άλλα πιάτα.
Στέλιος
στο κατάστημα Five Guys Fast food, 43 West 55th Street, New York City, NY, [εξωτερικό]
Επιβεβαιώνω τα παραπάνω με δάκρυα στα μάτια.

Γενικά για τους λάτρης του κρέατος Νέα Υόρκη έχει καλές επιλογές σε όλα τα budget.
Στέλιος
στο κατάστημα pizzicotto [νεκροταφείο] Ξένο, Καστριτσίου 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγαμε πρόσφατα, 2 άτομα.
Ίδιες εντυπώσεις με το ταβερνοαλάνι για το σέρβις και τον χώρο. Μας άρεσε η πίτσα tartufo (μεγάλο μέγεθος η normalle) αλλά και οι (φρέσκες) ταλιατέλες με 4 τυριά. Σαλάτα σπανάκι με πορτοκάλι, αν και εκ πρώτης όψης μου φάνηκε στεγνή, τελικά αποδείχτηκε νόστιμη και με γεύσεις που ταιριάζουν μεταξύ τους. Μαζί με ένα μπουκάλι νερό, ο λογαριασμός στα 24€ και κάτι.
Θα ξαναπάω σύντομα και πάνω από μία φορά.
Στέλιος
στο κατάστημα Μόλυβος [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Καποδιστρίου 1 & Ίωνος Δραγούμη 31, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σάββατο μεσημέρι μετά τις 4, παρέα 3 ατόμων.
Δεν είχα πάει ποτέ στο κατάστημα, μου άρεσε εσωτερικά. Διαφορετικό όσων αφορά την χωροταξία και με ενδιαφέρον διακόσμηση. Παραγγείλαμε:
Μία σαλάτα Μαρακές, που έχει ρόκα, ντοματίνια, σύκα ξερά, κρουτόν και γραβιέρα. Καλή γεύση και δροσερή.
Χαλούμι ψητό και φέτα ψητή τυλιγμένη με προσούτο. ΟΚ
Μία μερίδα μπιφτέκι. Ούτε κρύο ούτε ζέστη.
Μία μερίδα κεφτεδάκια σχάρας με φρέσκια ντομάτα. Πάλι απλά ΟΚ και με άκυρη γαρνιτούρα κρύο μπασμάτι φτιαγμένο πολλές ώρες πριν.
Τζιγεροσαρμάδες μερίδα (ως κυρίως πιάτο) δεν δοκίμασα, η φίλη μου είπε ότι ήταν καλοί.
1 λίτρο ημίγλυκο.
Κερασμένοι λουκουμάδες στο τέλος, φτιαγμένοι πιθανότατα την ίδια χρονολογία με το μπασμάτι.
Τα παραπάνω στα 20€/άτομο. Ο λογαριασμός έρχεται με ένα πολύ προσεγμένο, εκτυπωμένο από pc....δελτίο παραγγελίας.
Ζητήσαμε την απόδειξη φεύγοντας που τους χάλασε αρκετά και εκτός αυτού πήγαν κουτοπόνηρα να κόψουν μία, μικρότερης αξίας κατά 10€. Αν και το φαγητό ήταν ουδέτερο και στο μέλλον μπορεί να του έδινα κάποια ακόμα ευκαιρία, μετά το γεγονός στο τέλος δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπατήσω.
Στέλιος
στο κατάστημα 7 Θάλασσες Εστιατόριο, Καλαποθάκη 8-10, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα 3 άτομα. Πήραμε τα εξής:
Σαλάτα πράσινη με σολωμό (καλή, καλό και ντρέσινγκ αλλά λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε)
Μελιτζάνα με τυρί και φλωρίνης (νόστιμη)
Γαρίδες μαριναρισμένες σε φρέσκια ντομάτα (νόστιμες)
Καλαμάρι ψητό (μικρή μερίδα και τίποτα το ιδιαίτερο)
Ριζότο λαχανικών (πάλι τίποτα το ιδιαίτερο)
3 ποτήρια κρασί και ένα ποτήρι ούζο
Όλα τα παραπάνω 100€. Υπερτιμημένο για το τι προσφέρει.
Στέλιος
στο κατάστημα Canteen Bar-Restaurant, Δημητρίου Γούναρη 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μαγαζί που δεν θέλω καθόλου να πηγαίνω για πολλούς λόγους (ιδιοκτησία, πελατεία, αγενές προσωπικό με εξαίρεση μόνο ένα μέλος του) αλλά επισκέπτομαι μία φορά στο 5μηνο για να φάω burger.
Δυστυχώς, έχει το καλύτερο στην πόλη για μένα (το σπέσιαλ με προβολόνε και μπέικον στο €10,5).
Επειδή πολύ θα ήθελα να πάω αλλού αν κάποιος πιστεύει ότι παίζει καλύτερο, παρακαλώ να το μοιραστεί και μαζί μου (έχω φάει στο Friday's αλλά και στο Simply στο Cosmos που αν και έχουν καλό burger δεν φτάνουν του Canteen).
Στέλιος
στο κατάστημα Καρυδιές Ταβέρνα, Άνω Μεριά, Σαμοθράκη, Ν. Έβρου
Σε όσους σκοπεύουν να το επισκεφθούν να δώσω μία συμβουλή: μην απεπλισθείτε με τον ατελείωτο χωμοταδρόμο και την 4Χ4 διαδρομή. Δεν σας κάνουν πλάκα, το μαγαζί υπάρχει.

Φάγαμε παρέα 4 ατόμων τα εξής:
3 σαλάτες (2 χωριάτικες και μία βλήτα). Πολύ καλές με ντόπια φέτα, ντομάτες από τον μπαχτσέ τους και πολύ καλό ελαιόλαδο ντόπιο (διαφέρει πολύ σε πυκνότητα και γεύση από αυτά του εμπορίου).
1 τζατζίκι. Καλό με γιαούρτι του νησιού.
1 συκωταριά με τα γλυκάδια της τηγανιτή. Νόστιμο αλλά βαρύ πιάτο για μεσημέρι καλοκαιριού.
1 μερίδα τζιγεροσαρμά. Εξοχος και πολύ ελαφρύς.
1 μερίδα γιαπράκια. Φτιαγμένα πριν από λίγη ώρα και πολύ νόστιμα.
1 ομελέτα με 2 αυγά. Πολύ καλή, όπως έχουν γράψει και οι φίλοι πιο κάτω.
1 μπριζόλα χοιρινή. Πολύ νόστιμο κρέας.
1 μερίδα κατσικίσια παϊδάκια στα κάρβουνα. ΚΟΛΑΣΗ!
Κερασμένο πολύ καλό γλυκό πορτοκάλι (παραγωγής τους και αυτό) και κάτι ακόμα που δεν έδωσα σημασία όμως.
Ήπιαμε 2 μπύρες και 3 αναψυκτικά και πληρώσαμε 70€ που το βρήκα λογικό ποσό λόγω της ποιότητας των υλικών αλλά και επειδή το φαγητό μας άρεσε πολύ.
Αν πάτε με τα παιδιά σας, μπορείτε να πάτε πίσω στο μπαχτσέ/φάρμα(πήγα αν και δεν έχω παιδιά) να δείτε τα ζαρζαβατικά αλλά και τα κατσίκια να συμβιώνουν με τις κότες.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον επισκεφθεί το νησί.
Στέλιος
στο κατάστημα Ακρογιάλι Ψαροταβέρνα, Λάκκωμα, Σαμοθράκη, Ν. Έβρου
Ένα πράγμα μόνο θα γράψω πριν δακρύσω με την ανάμνηση.
Φρέσκια συναγρίδα, άριστα ψημένη 45€/κιλό...κλαίω.
Στέλιος
στο κατάστημα Αγορά Εστιατόριο, Καποδιστρίου 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Από τις λίγες φορές τα τελευταία χρόνια που πάω πρώτη φορά κάπου και δεν ελέγχω ταβερνοχώρο πρώτα. Έσφαλα...και το πλήρωσα. Βέβαια με το που έκατσα μπήκα από το κινητό, με το σχόλιο που τώρα βρίσκεται κάτω από το δίκό μου να είναι το πρώτα που είδα οπότε ήμασταν πολύ φειδωλοί στην παραγγελία.
Από ορεκτικά πήραμε έναν ντάκο που κοντέψαμε να σπάσουμε τα δόντια μας με τα παξιμάδια και μία σαρμαδάκια (συστήθηκε ως σπεσιαλιτέ) τα οποία ήταν νόστιμα με μία λεπτομέρεια όμως: πριν κάποιες μέρες. Σε εμάς ήρθαν ξαναζεσταμμένα στον φούρνο μικροκυμάτων και μάλιστα τα φύλλα είχαν αρπάξει.
Από κυρίως πήραμε:
τα κεμπαμπάκια (άλλη μία σπεσιαλιτέ) με τον μεικτό κιμά...ψημένα μία άλλη μέρα, ίσως μία άλλη εποχή, ίσως και από κάποιον που δεν δουλεύει εκεί πλέον και ζεσταμένα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Τα παραπάνω ήμουν έτοιμος να τα συγχωρήσω και απλά να μην ξαναπατούσα, χωρίς μάλιστα να σχολιάσω εδώ και τους κάνω αρνητική διαφήμιση. Αλλά αυτά ήταν πταίσματα και έγραψα παραπάνω ότι έσφαλα οπότε αναφέρω και τα υπόλοιπα:
1)Με το που κάτσαμε είχε στραβώσει το κλίμα. Από τα πιο βρώμικα τραπέζια που έχω δει (στρωμένο, έτοιμο για πελάτη) και με ένα τασάκι επάνω, το οποίο στις εγκοπές που υπάρχουν για τα τσιγάρα να έχει σχηματισμένα λοφάκια από παλιές στάχτες.
2)Το έτερο μέλος της παρέας, αντιλήφθηκε μετά τα πρώτα δέκα λεπτά ότι είχε κάτσει πάνω σε τσίχλα που βρισκόταν στην καρέκλα. Αφού γνωστοποιήσαμε το γεγονός στο σερβιτόρο, με έντονη δυσαρέσκεια από την πλευρά μας...εισπράξαμε ένα ¨Είχαμε κάτι βαφτίσια πριν¨. Μας σκλάβωσες φίλε...
ΟΚ δεν περιμένω από κανέναν να βγάλει το διαβολάκο του λεκκέ και να καθαρίσει το ρούχο επί τόπου, αλλά είναι η συμπεριφορά, το ύφος και επίσης η απουσία αυτής της τόσο μικρής και εύκολης λέξης: ΣΥΓΓΝΩΜΗ!.
3)Το γεύμα θα έκλεινε ιδανικά όταν στην άφιξη του δεύτερου κυρίως πιάτου που είχαμε παραγγείλει (μπριζόλα στα κάρβουνα), είδαμε μία πολύ ωραία, περιποιημένη πιθανότατα με φυσική βαφή Κορρέ, μαύρη τρίχα η οποία ξεκουραζόταν επάνω στην γαρνιτούρα (ένα φύλλο μαρούλι και πάνω ντομάτες). Φωνάξαμε καπάκι τον σερβιτόρο, αφού και οι 2 την είδαμε στιγμιαία καθώς ήθελε προσπάθεια να μην δεις την αντίθεση του μαύρου(τρίχα) πάνω στο κόκκινο(ντομάτα). Σιωπηλά πήρε το πιάτο και έφυγε προς την κουζίνα, για να επιστρέψει μετά απο λίγα λεπτά με το ίδιο κομμάτι κρέατος στο πιάτο αλλά καινούρια γαρνιτούρα.
Υπήρχαν χίλιοι τρόποι να το χειριστεί και όμως διάλεξε τον χειρότερο. Ούτε μας μίλησαν (τα 2 άτομα που μας σέρβιραν μέχρι εκείνη τη στιγμή), ούτε απολογήθηκαν, ούτε ρώτησαν πως θα θέλαμε να μας "αποζημιώσουν". Σηκωθήκαμε να φύγουμε και μας ζητήθηκε να πληρώσουμε φουλ το λογαριασμό. Το έκανα μόνο και μόνο γιατί δεν πιστεύω στη βία που στην προκειμένη περίπτωση δυστυχώς ήταν η μόνη άλλη λύση.
Στέλιος
στο κατάστημα 3ΚΑΛΟ [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Παύλου Μελά 20, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έκλεισε.
Στέλιος
στο κατάστημα γλυκάνισος Ψαροταβέρνα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Είχα πάει κάποιες φορές πριν την επέκταση. Το τριήμερο πήγαμε παρέα 8 ατόμων. Το μαγαζί ήταν γεμάτο και πρέπει να γέμισαν όλα τα τραπέζια τουλάχιστον 2 φορές το συγκεκριμένο μεσημέρι. Κάτσαμε στον καινούριο χώρο που μου άρεσε λιγότερο καθώς είναι μεν μεγαλύτερος αλλά κυριαρχεί το βιομηχανικό γκρι στους μεγάλους σε επιφάνεια τοίχους, με αποτέλεσμα να αισθάνομαι λίγο ότι τρώω σε αποθήκη.

Από σαλάτες πήραμε μία "καλοκαιρινή" (καλή και αρκετά δροσερή), μία βραστά που περιείχε μπρόκολο-κουνουπίδι-παντζάρι-χόρτα (σωστά βρασμένα) και μία μαϊντανοσαλάτα (πολύ καλή).
Από μεζέδες/ψαρικά πήραμε:
σκουμπρί (καλό αλλά το βρίσκεις παντού πλέον)
γαύρο μαρινάτο (τα ίδια με το σκουμπρί)
φάβα (καλή γεύση αλλά μικρή ποσότητα)
τζατζίκι (παιδικό καθώς πρέπει να είχε ελάχιστο σκόρδο μέσα και αν)
πατάτες (ορίτζιναλ και καλές)
φύλλα ρυζιού γεμιστά με λαχανικά και γαρίδες (εεε...ποτέ ξανά)
ζυμαρικά με χταπόδι (εεε...ποτέ ξανά)
κριθαρότο με καβουροουρές (εεε...ποτέ ξανά)
γεμιστό καλαμάρι (κατεψυγμένο αλλά όχι κακό)
γαλέο σαχανάκι (όχι κακό αλλά υπερβολική η δόση μουστάρδας στη σάλτσα)
Ήπιαμε 2 λίτρα λευκό κρασί και 300ml τσίπουρο με. Καλά και τα δύο.
Κερασμένο Μοσχάτο στο τέλος και από γλυκά καλό σουφλέ σοκολάτας και κρεμ μπρουλέ (καλό αλλά άστοχο καθώς είναι γαλακτοκομικά τα υλικά του και δεν συμφωνούν στην χώνεψη με ψαρικά). Λογαριασμός στα 17.5€ το άτομο, που το θεωρώ τσιμπημένο μιας και δεν πήραμε τίποτα φρέσκο. Το σέρβις πολύ καλό και εύθυμο με εξαίρεση μόνο ένα μέλος του προσωπικού που μάλλον χρεώνει 40€ το χαμόγελο στην εργοδοσία και έτσι δεν αποσπάσαμε κανένα.

Είμαι λίγο αυστηρός κι αυτό γιατί πιστεύω ότι το μαγαζί έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα από τα καλύτερα στο είδος του αλλά κάνει αχρείαστα λάθη. Σίγουρα πατάει στο ότι είναι γεμάτο συνέχεια, αλλά αυτό δεν λέει πολλά γιατί σήμερα οι Θεσσαλονικείς ως επί των πλείστον ακολουθούν τα trends και όχι τη γεύση. Επίσης διαβάζοντας το μενού (χρίζει ανανέωσης και περισσότερης δημιουργικότητας) πλέον νοιώθω ότι βρίσκομαι σε άρθρο της wikipedia, μιας και τα αστεράκια που παραπέμουν σε κατεψυγμένα υλικά είναι πάρα πολλά.
Στέλιος
στο κατάστημα φρύ [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Δόξης 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη 4 άτομα μεσημέρι Σαββάτου, πρώτη για την παρέα μου-εγώ έχω πάει αρκετές φορές. Απ' ότι έμαθα Σουκού ανοίγει στις 14:00.

Πήραμε μία σαλάτα με βραστά (κουνουπίδι και μπρόκολο) που ήταν σωστά βρασμένα και φρέσκα.
Φάβα πολύ καλή, σκουμπρί με ψημένη ντομάτα καλό, χταπόδι στη σχάρα καλό, ριζότο σουπιά με το μελάνι πολύ καλό (μάλλον το καλύτερο τους πιάτο για μένα), γάμπαρη φρέσκια καλή, καλαμαράκια με χούμους επίσης νόστιμα και οι πατάτες ορίτζιναλ. Γλυκό κερασμένο και όλα τα παραπάνω +200ml τσίπουρο 70 ευρώ.

Γενικά το μαγαζί μ'αρέσει, έχει ωραίες γεύσεις, καλό σέρβις και το προτείνω.
Στέλιος
στο κατάστημα Pizza Poselli Πιτσαρία, Βηλαρά 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πολύ καλή πίτσα σε ξυλόφουρνο. Προσωπικά την θεωρώ την καλύτερη της πόλης.
Στέλιος
στο κατάστημα το καζάνι που βράζει [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Ιουλιανού 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγαμε πρόσφατα για μεσημεριανό. Πήραμε κότσι, μία κοτόσουπα, μία χόρτα και ένα χαλούμι στα κάρβουνα. Τα φαγητά καλά, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Το κότσι που πήρα εγώ, μου φάνηκε καλά μαγειρεμένο και γενναία μερίδα αλλά μου ήρθε κρύο.

Τα παραπάνω +2 μπύρες και 100ml τσίπουρο στα 28 ευρώ. Δεν μου φάνηκε φτηνό. Επίσης ενώ μ'αρέσει να στηρίζω τέτοιες προσπάθειες, πολύ δύσκολα θα ξαναπάω μιας και από τα 5 άτομα που δούλευαν με εξαίρεση το ένα παλικάρι, οι υπόλοιποι είχαν ένα ύφος πολύ καταθλιπτικό-θυμωμένο και χαμόγελο δεν έπαιζε ούτε για αστείο.
Στέλιος
στο κατάστημα Σούξου Μούξου [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Γρηγορίου Παλαμά 16, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έκλεισε.
Στέλιος
στο κατάστημα Κωνσταντινίδης Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Παύλου Μελά 7 & Μητροπόλεως 117, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
varethika ton prologo, δεν είμαι 100% σίγουρος γιατί δεν τον ρώτησα. Όσες φορές πήγα υπήρχε και μάλιστα εναλάσσονται. Έχω πετύχει έναν νεαρό και άλλες φορές έναν μεγαλύτερο κύριο.
Στέλιος
στο κατάστημα Διόνυσος Ταβέρνα, Όρμα, Ν. Πέλλας
Παρέα 6 ατόμων μεσημέρι Σαββάτου. Χρειάστηκε να περιμένουμε 3-4 λεπτά για τραπέζι, καθώς το μαγαζί ήταν γεμάτο. Ο χώρος πολύ μεγάλος, διακόσμηση όπως την περιγράψαν οι φίλοι πιο κάτω.

Από συνοδευτικά πήραμε 2 σαλάτες που ήταν καλές, πατάτες original καλές, κολοκυθάκια τηγανητά που δεν δοκίμασα και γραβίερα που ήταν καλή και σε γεύση και σε ποσότητα.
Από κρέατα δοκιμάσαμε στη σούβλα μπριζόλα, κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο, κοκορέτσι και μαγειρευτό αγριογούρουνο. Όλα νόστιμα με τα 2 κοντοσούβλια να είναι τα καλύτερα. Ήπιαμε μπύρες και ρετσίνες (αρκετά). Κερασμένο γλυκό στο τέλος με μία ποικιλία λίγο περίεργη, με κάτι σαν κορμό, κάτι σαν καρυδόπιτα και άλλα που δεν αναγνώρισα. Μέτρια αλλά τα έσωζε το γλυκό κουταλιού φράουλα στη μέση του πιάτου. Το σέρβις επαγγελματικό. Το σύνολο 100€ που μου φάνηκε λογικό.

Γενικά ενώ φάγαμε καλά δεν ξέρω αν θα ξαναπήγαινα. Η όλη κατάσταση θυμίζει κάθετη μονάδα παραγωγής εργοστασίου. Οι ταχύτητες που κινούνται οι σερβιτόροι και αδειάζουν-γεμίζουν τα τραπέζια δεν συνδέεται για μένα προσωπικά με το γραφικό σημείο και την όλη ατμόσφαιρα της περιοχής.

Υ.Γ. Όχι άλλο ρύζι γαρνιτούρα! Δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον, ιδίως όταν τα κρέατα είναι καλά.
Στέλιος
στο κατάστημα Ο Μαραντόνας Ταβέρνα, Φανής Μισκάκη 44, Νέα Χαλκηδόνα, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγαμε Κυριακή παρέα 6 ατόμων. Ευτυχώς σχετικά αργά (μετά τις 3 και) και βρήκαμε τραπέζι αλλά δυστυχώς εκείνη την ώρα δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα στις σούβλες. Το μαγαζί σαν χώρος είναι στα όρια του cult,με βαρυά χρώματα και με τα κεφάλια από ελάφια στον τοίχο να κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Τυχεροί σαν παρέα, αφού είχαν ξεχαστεί κάποια χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά διάσπαρτα στο μαγαζί και φάγαμε με εορταστική διάθεση. :-)

Οι σαλάτες του (πήραμε 3), θηριώδεις σε ποσότητα και καλές. Όντως πολύ καλή η χτυπητή του, με πραγματική φέτα και όσο καυτερή πρέπει. Απο κρέατα πήραμε μισό κοτόπουλο σούβλας, σουβλάκια, σουτζουκάκια/μπιφτεκάκια και παντσέτες. Με εξαίρεση το κοτόπουλο (ήταν το τελευταίο που είχε μείνει πάνω στις σούβλες και μας το είπε) που ήταν στεγνό, τα υπόλοιπα καλά με τα σουτζουκάκια/μπιφτεκάκια να κλέβουν την παράσταση. Συγκινήθηκα με το τελευταίο κομμάτι λίπους στα σουβλάκια.
Πήραμε και κάτι πατάτες και κασεροκροκέτες, προκάτ και τα 2 και αδιάφορα τόσο που από τις κροκέτες δεν δοκίμασα καν για να μην χαλάσω τη γεύση. Το σέρβις καλό και γρήγορο. Ευγενικοί με εξαίρεση μία στιγμή όπου δεν νομίζω ότι έγινε επίτηδες. Τους περάσαμε καλό τεστ νεύρων αφού για μπύρες πρέπει να τους φωνάξαμε γύρω στις 15 φορές.

Όλα τα παραπάνω φαγητά και οι πολλές μπύρες (έχασα το μέτρημα και στο λογαριασμό τα Χ που συμβολίζουν τις δυάδες χρειάστηκε να γραφτούν και στην πίσω όψη) μας στοίχισαν 100 ευρώ. Απ' ότι κατάλαβα, σε μεγάλες παρέες που κάνουν κατανάλωση, ο λογαριασμός βγαίνει εμπειρικά απο τον ιδιοκτήτη και ψήστη.
Στέλιος
στο κατάστημα Σέμπρικο Εστιατόριο, Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Είχα ξαναπάει 2 φορές το καλοκαίρι όταν είχε ανοίξει. Μου αρέσει το μαγαζί σαν χώρος αλλά και γενικότερα ως concept.
Στην τελευταία επίσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα, 2 άτομα παραγγείλαμε μία σαλάτα(πράσινη-τεράστια), γραβιέρα Σφακίων, πατάτα οφτή με ξινοτύρι, γιαουρτλού με βουβαλίσια σουτζουκάκια και μπριζόλα χοιρινή με γλάσο ροδιού (έφερε 2 στο πιάτο και αρκετά μεγάλες). Όλα μου άρεσαν, πολύ ωραίες γεύσεις. Ήπιαμε ρακή Σφακίων (500ml σύνολο-πολύ καλή) και πληρώσαμε 20 ευρώ το άτομο, το οποίο το βρίσκω λογικό καθώς μας άρεσε, σκάσαμε και ήπιαμε αρκετά. Μόνη ένσταση για τη γραβίερα η οποία στη τιμή των 5€, αν και νόστιμη ήρθε με 4 κομμάτια τα οποία ήταν σε πάχος τσιγαρόχαρτου.
Το σέρβις ήταν κάπως αργό και σε εμάς στο ξεκίνημα (βέβαια το μαγαζί ήταν τίγκα), αλλά αφού ήρθε η σαλάτα τα υπόλοιπα ρόλαραν κανονικά και σε καλό χρόνο. Νομίζω ότι λόγω της ιδιαιτερότητας στην παρασκευή κάποιων πιάτων, λίγο μεγαλύτερη αναμονή είναι λογική γιατί δεν παραγγέλνεις κρέατα της ώρας.
Επίσης θα ήθελα να επανέρθουν στο μενού η κόκκινη φάβα και η μαιντανοσαλάτα, τα οποία είχα δοκιμάσει το καλοκαίρι και μου είχαν αρέσει πολύ.
Στέλιος
στο κατάστημα Μυρσίνη [νεκροταφείο] Μεζεδοπωλείο, Υπολοχαγού Ευσταθίου Τσόπελα 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγαμε Παρασκευή βράδυ 4 άτομα. Παραγγείλαμε μία σαλάτα, μυζυθροπιτάκια με μέλι, ένα μεζέ που μου διαφεύγει το όνομα αλλά ήταν πατάτες,κολοκυθάκια και αυγό, μοσχαράκι με κρεμμύδια και κάστανα και κοτόπουλο με χυλοπίτες. Από ποτά πήραμε ρακή, λευκό και κόκκινο.
Με εξαίρεση το μοσχαράκι που ήταν σχετικά καλά μαγειρεμένο και νόστιμο και τη σαλάτα, τα υπόλοιπα πιάτα κάτω του μετρίου και κυριολεκτικά άνοστα. Επίσης τα κρασιά κακά ενώ η ρακή ήταν μέτρια.
Το σέρβις σχετικά γρήγορο αλλά η συμπεριφορά διαφέρει ανάμεσα στους υπαλλήλους. Αν θυμάμαι καλά μας βγήκε γύρο στα 13 ευρώ το άτομο, περισσότερο λόγω του αλκόολ αφού ήπιαμε αρκετές ρακές.

Δύσκολα θα ξαναπάω γιατί δεν μου θυμίζει κρητικό φαγητό,το οποίο έχω απολάυσει στις επισκέψεις στο νησί τόσο σε μαγαζιά όσο και σε κάλεσμα σε σπίτια.
Στέλιος
στο κατάστημα Βομβίδια Ψητοπωλείο, Αγορά "Νέα Αγορά", Βασιλέως Ηρακλείου 35, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγαμε εχθές με έναν φίλο μετά τις 16:00. Το μαγαζί ήταν γεμάτο λόγω του κόσμου που σχολούσε από γραφεία και είμασταν τυχεροί γιατί πέσαμε σε τραπέζι που μόλις είχε αδειάσει.
Φάγαμε σουτζουκάκια και ψητό κεφαλοτύρι. Νόστιμα αλλά λόγω φόρτου εργασίας φαίνονταν το διαφορετικό ψήσιμο σε κάποια τεμάχια. Μερικά είχαν μείνει λίγο παραπάνω στη σχάρα και δεν ήταν όσο ζουμερά όσα τα υπόλοιπα. Το κεφαλοτύρι, τίποτα το ιδιαίτερο, ένα απλό συνοδευτικό για το κρέας και τις ντομάτες που σου φέρνουν.
Το σέρβις φιλότιμο και αρκετά λαϊκό, ίσως και σε βαθμό που να ενοχλήσει κάποιους. Όταν το μαγαζί είναι φουλ πάντως, παίρνει λίγη ώρα για κάποια συμπληρωματική παραγγελία. Εγώ πιστεύω ότι ταιριάζει στο ύφος και στην ατμόσφαιρα του μαγαζιού που όντως μαζεύει κόσμο όλων των ηλικιών αλλά και όλων των κοινωνικών στρωμάτων.

2 μερίδες σουτζουκάκια (συνοδεία ψωμί, ντομάτα και κρεμμύδι), 1 κεφαλοτύρι ψητό και 4 Kaiser μας στοίχισαν 23 ευρώ.
Στέλιος
στο κατάστημα Γιοβάνης [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Πλατεία Ναυαρίνου 9, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχει κλείσει.
Στέλιος
στο κατάστημα Αχνός Μαγειρείο, Ολύμπου 127, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Παρήγγειλα ένα μπιφτέκι και μία σαλάτα μπρόκολο πριν λίγες μέρες.

Μου άρεσε το μπιφτέκι (νομίζω βέβαια ότι πρέπει να είσαι fan του συγκεκριμένου τύπου μπιφτεκιού) και τα μπρόκολα σωστά βρασμένα. Πατάτες εμένα μου ήρθαν original, φίλοι που παρήγγειλαν 2 μέρες μετά (ημέρα Σάββατο) τους ήρθαν προκάτ.

Θα ξαναέτρωγα αλλά όχι delivery γιατί είχε "ιδρώσει" το φαγητό και αυτό είχε κακό αποτέλεσμα στις πατάτες. Τιμές λογικές για τις εποχές μας.
Στέλιος
στο κατάστημα Beeri Beeri [νεκροταφείο] Μπυραρία, Πλατεία Ναυαρίνου 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω πάει και στον καινούριο χώρο (έχει γίνει καλή δουλειά σε επίπεδο διακόσμησης), αλλά και στον προηγούμενο στη Σβώλου αρκετές φορές.
Συμφωνώ με τον Ρεμπέτη παρακάτω σχετικά με τα φαγητά και τις σαλάτες του. Νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει όμως μεγαλύτερη ποικιλία σε μπύρες.
Το σέρβις καλό και οι τιμές ένα κλικ τσιμπημένες.
Στέλιος
στο κατάστημα Κωνσταντινίδης Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Παύλου Μελά 7 & Μητροπόλεως 117, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επειδή δεν είμαι γνώστης, δυστυχώς βρίσκομαι στην κατηγορία αυτών που τους αρέσει το "μιλφέιγ" του Κωνσταντινίδη. Επίσης μου άρεσαν και η σοκολατόπιτα αλλά και η τούρτα μπισκότο. Καλή η εξυπηρέτηση μέσα στο κατάστημα.

Άλλά έχω κάποιο καιρό που δεν αγοράζω πλέον συνειδητά και αυτό έχει να κάνει με την τιμολογιακή του πολιτική. Αν θυμάμαι καλά το μιλφέιγ/κιλό το πουλάει γύρω στα 34 ευρώ. Δεν είμαι ζαχαροπλάστης αλλά για ένα γλυκό του οποίου τα υλικά παρασκευής (αυγά,αλεύρι,γάλα,ζάχαρη) είναι αντικειμενικά φτηνά, αυτήν την τιμή την βρίσκω εξωφρενική. Επιπλέον μιλάμε για γλυκό που δυστυχώς είναι μίας ημέρας, μιας και αν κάτσουν τα υλικά και "ποτίσει" το φύλλο, χάνει κατά 50% στη γεύση.
Τώρα για το ότι στην Ελλάδα του 2013 σε κατάστημα χωρίς τραπέζια για κατανάλωση εντός, περνάς το πεντάλεπτο αναμονής σου ακούγωντας Μπετόβεν ζωντανά από τον πιανίστα που παίζει, έχω να πω ότι είναι μία από τις πιο σουρεαλιστικές καταστάσεις που έχω ποτέ ζήσει.
Στέλιος
στο κατάστημα Bravo Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Εθνικής Αμύνης 20, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν έχω δοκιμάσει τίποτα άλλο εκτός από τις πίτες του.
Πολύ καλές και οι τρεις (σπανάκι,πράσο,τυρί), με καλή αναλογία γέμισης. Το φύλλο τραγανό και όχι πολύ λαδωμένο. Επίσης όσες φορές έχω πάει, οι υπάλληλοι μέσα αλλά και οι ιδιοκτήτες ευγενικοί.

Το Φεβρουάριο ισχύει έκπτωση στις πίτες που από 2 ευρώ πωλούνται στο 1,60.
Στέλιος
στο κατάστημα Το Βαρύ Πεπόνι Ταβέρνα, Απελλού 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Από το καλοκάιρι και μετά έχω πάει αρκετές φορές. Το σέρβις τις περισσότερες ήταν καλό (νομίζω ότι παίζει ρόλο ποιον θα πετύχεις).
Το φαγητό το θεωρώ πολύ καλό και ότι έχω δοκιμάσει (όλα τα πιάτα ημέρας που αναγράφονται στον πινακάκι του) αλλά και σαλάτες, μου έχει αρέσει πολύ.
Για το χύμα αλκόολ έχω κάποιες επιφυλάξεις αλλά πολλές φορές έχω πάρει μπύρα οπότε δεν έχω εμπεριστατωμένη άποψη ακόμα.
Οι τιμές του είναι νορμάλ, ένα κλικ πιο κάτω και προσωπικά θα το θεωρούσα το καλύτερο στην πόλη σχετικά με value for money.
Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα όπως είπαν και άλλοι φίλοι εδώ, είναι η μυρωδιά. Πας για βουτιά στο πλυντήριο μαζί με τα ρούχα. Πάντως επειδή μ'αρέσει το φαγητό τους βάζω ότι T-shirt έχω για πέταμα και φόρμες όταν είναι να πάω για να ξεπεράσω το πρόβλημα.
Στέλιος
στο κατάστημα 3ΚΑΛΟ [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Παύλου Μελά 20, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω πάει 2 φορές στο μαγαζί και τις 2 για πακέτο. Την πρώτη πήρα σουβλάκια τα οποία μου φάνηκαν ουδέτερα. Ούτε χάλια αλλά ούτε και τόσο καλά ώστε να με κάνουν να ξαναπάω γρήγορα.
Τις προάλλες πήγα και πήρα μόνο πατάτες για να συνοδεύσω φαγητό που είχα στο σπίτι. Μου κάνει εντύπωση το σχόλιο της Γιατράνκα γιατί εγώ πέτυχα πατάτες κομμένες στο χέρι (Σάββατο βράδυ). Βέβαια δεν είχαν μείνει αρκετή ώρα στη φριτέζα και παραήταν al dente. Ίσως δουλεύουν χειροποίητες και όταν τελειώσουν το γυρνάν στις προκατ.
Στέλιος
στο κατάστημα Δια Χειρός Ρεσινιώτου Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Καστριτσίου 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Παίρνω κι εγώ αν είμαι στην περιοχή, όντως νόστιμες οι πίτες και ικανοποιητική ποσότητα στη γέμιση. Το φύλλο ένα κλικ πιο λαδερό από ότι αρέσει σε εμένα (καθαρά υποκειμενικό).
Εκεί που τα χαλάει είναι στη τιμή. Πολύ ακριβός στα €2,5.
Στέλιος
στο κατάστημα Blé [νεκροταφείο] Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Γεώργιου Σταύρου 14 & Αγίας Σοφίας 19, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Είμαστε στο γραφείο και έχουμε πέσει κάτω από τα γέλια με το σχόλιο του zik.
Έγραψες! εύστοχο και με πολύ ωραίο χιούμορ.
Στέλιος
στο κατάστημα Μύγδος Ταβέρνα, Βαρβάρα, Ν. Χαλκιδικής
αδερφέ, μήπως ξέχασες ένα "δεν" στην τελευταία πρόταση σου?
Στέλιος
στο κατάστημα Πριγκηπέσσα Λοιπά, Φιλικής Εταιρείας 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ολα καλα με τη μουσικη, αλλα αυθεντικο ρεμπετικο και ακριβο δεν μπαινουν στην ιδια προταση.
Το μαγαζι με την πολιτικη που εχει διαλεξει πουλαει μουρη. Ε ας αλλαξουν και το στυλ μουσικης για να προσελκυει πελατες που τους αρεσει να πουλανε μουρη.
Στέλιος
στο κατάστημα Διαγώνιος Διαγωνίτο [νεκροταφείο] Γυράδικο, Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 90, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μενω απο πανω...οποτε του εχουμε πληρωσει το μισο εξοπλισμο του. Χαλαλι, οντως το καλυτερο στο ειδος του. Ελαχιστα πιο χαμηλες τιμες και θα εμπαινε σε religion status.
Στέλιος
στο κατάστημα Κορδέλλας Ψαροταβέρνα, Παλιούρι, Ν. Χαλκιδικής
Παλια πηγαινα πολυ συχνα και για πολλα χρονια. Καλο και φρεσκο ψαρι με τεχνητες στο ψησιμο. Τα συνοδευτικα του καλα, αλλα οπως εχω ξαναγραψει οταν παω καπου για ψαρι ψητο δεν δινω πολυ βαση στα υπολοιπα.
Εχω να παω καμμια διετια, αλλα ο ιδιοκτητης δεν εχει αλλαξει οποτε δεν νομιζω να εχει πεσει η ποιοτητα.
Στέλιος
στο κατάστημα Ο Πρίγκιπας Ψαροταβέρνα, Χανίων 8, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Απο τις καλυτερες ψαροταβερνες. Με πολυ καλα υλικα και ιδιοκτητη που τραβιεται τα πρωινα Μηχανιωνα για ψαρια. Στα + του μαγαζιου οτι ξερουν να ψηνουν ψαρι που για μενα ειναι το Α και το Ω. Τιμες λογικες για το τι τρως.
Οντως παιζει θεμα με τη μουσικη μερικες φορες, αλλα αν ζητησεις ευγενικα να αλλαξει κατι μπορει να γινει. Παντως επειδη λατρευω το καλο ψαρι, ομολογω οτι η μουσικη ειναι το τελευταιο που προσεχω σε ψαροταβερνες.
Στέλιος
στο κατάστημα 1001 Λοιπά, 1 Dray walk, London, [εξωτερικό]
Respect!
Στέλιος
στο κατάστημα Ο Βολιώτης [νεκροταφείο] Μεζεδοπωλείο, Ολύμπου 55, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αν και εχει κλεισει θελως να κανω ενα σχολιο τιμης ενεκεν.
Πραγματικα βολιωτικο τσιπουραδικο, με ιδιοκτητη μορφη και τα κατα καιρους γκαρσονια αναλογης εμβελειας.
Εχω αφησει κοκκαλα στο μαγαζι πολλες φορες και εχω μονο ευχαριστες αναμνησεις. Πολυ κριμα που εκλεισε.
Σουρεαλ σκηνικο να εισαι μεσα και να γινεσαι ζαντα απο τα τσιπουρα και να βλεπεις απεναντι τον αλλον να βαραει σκοπετο στο τμημα.
Αν μαθει κανεις για καμμια αλλη κινηση του ιδιοκτητη(αν και αμφιβαλω) ας προσθεσει σχολιο.
Respect...με δακρυα στα ματια. :-)
Στέλιος
στο κατάστημα Applebee's [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Εμπορικό Κέντρο Φλόριντα, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Καλο για οποιον δεν εχει προβλημα να τρωει κρεατικα που παραδιδονται στο καταστημα μεσα σε χαρτοκουτες.
Κακο σερβις, βιομηχανικα γλυκα, αδιαφορα τα κοκτειλ (μονοι σας θα τα κανετε καλυτερα).
Ωραια διακοσμηση αν σ'αρεσει το στυλ αυτο.
Στέλιος
στο κατάστημα Takadum Ταβέρνα, Αγίου Μηνά 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Χριστουγεννα εφαγα εκει.
Πολυ ωραια ανατολικη/μαροκινη διακοσμηση και κρεατα σαλατες που παραγγειλαμε ηταν καλα. Επισης πολυ καλες τιμες.
Δεν ειχε πολυ κοσμο οταν πηγαμε αλλα ειχε ανοιξει προσφατα.