Προφίλ του χρήστη varethika ton prologo

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 22/09/2009
Έγινε μέλος με πρόσκληση από τον χρήστη ταβερνοαλάνι
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (1113)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κόκκινες γαρίδες Κοιλάδος, Περσικό χαβιάρι Ossetra, ζωμός από οργανικά καρότο με τζίντζερ (έπος)
[εικόνα]
Φρέσκος μπακαλιάρος bianco (top)
[εικόνα]
Λακέρδα (δική τους, top)
[εικόνα]
Καραβίδες Ευβοίας αχνιστές
[εικόνα]
Βιολογικό μήλο και πικάντικο κασέρι Ξάνθης
[εικόνα]
Γίνεται όντως Διάβαση
[εικόνα]
Ρώσικη
[εικόνα]
Σουτζουκάκια
[εικόνα]
Flatbread με καβουρμά (άρρωστο)
[εικόνα]
Πατάτες χειροποίητες
[εικόνα]
Κεμπάπ με σαλάτα λάχανο (ωραίο πιάτο)
[εικόνα]
Τυροκαυτερή
[εικόνα]
Συκώτι μοσχαρίσιο με αρνίσια μπόλια και χειροποίητη ρώσικη (άρρωστο)
[εικόνα]
Λουκάνικο από ζυγούρι με τηγανητό φασόλι και πουρέ από γίγαντες
[εικόνα]
Ζυγούρι με ρεβύθια και φέτα !!!!
[εικόνα]
Beef ex dairy cow !!!!
[εικόνα]
Χειροποίητη πίτα με κόκορα πιπεριές ,αυγό ποσέ και χλωρή Κιμώλου (πολύ καλό)
[εικόνα]
Γιουβέτσι μανιταριών με κεφαλογραβιέρα
[εικόνα]
Γίγαντες Πρεσπών (εξαιρετικοί)
[εικόνα]
Κόκκορας με χυλόπιτα
[εικόνα]
Best chef award 2024 Dubai εννοείται ΜΟΥΦΑ
[εικόνα]
Κατσικάκι φρικασέ (πολύ καλό)
[εικόνα]
Γαρδούμπα
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Κοντοσούβλι
[εικόνα]
Empanadas με κιμά (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Είσοδος
[εικόνα]
Φρέσκες τηγανητές πατάτες
[εικόνα]
Τοπική σπεσιαλιτέ μπακαλιάρος παστός με κρεμμύδια και ασπράδι αυγού (παρά πολύ καλό)
[εικόνα]
Ας το πούμε χοιρινή τηγανιά με σταφύλια (σούπερ)
[εικόνα]
Ψωμί με ελαιόλαδο και ένα τυρί σαν γραβιέρα 24 μήνες ωρίμανσης

Σχόλια (856)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
varethika ton prologo (πριν από 1 μέρα και 17 ώρες)
στο κατάστημα KORU Εστιατόριο, Ολύμπου 15, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχουν βγει χορηγημένες στο FB ότι το πουλάνε
varethika ton prologo (πριν από 2 μέρες και 10 ώρες)
στο κατάστημα Διάβαση 1977 Εστιατόριο, Αγίας Σοφίας 31, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Άνοιξε στις 1/12
varethika ton prologo (πριν από 3 μέρες και 13 ώρες)
στο κατάστημα Λινού Σουμπάσης & Σία Εστιατόριο, Καλαμίδα 9 & Μελανθίου 2, Ψυρρή, Αθήνα, Ν. Αττικής
Τρομερά ικανοποιημένος άλλη μια φορά από το φαγητό στο Λινού .Φρεσκος μπακαλιάρος Bianco,προζυμένια πίτα με ταραμά,καραβίδες αχνιστές , απίθανη λακέρδα βουτυράτη ,
Στο τέλος εξαιρετικό τιραμισου
Μικρό μενού με εξαιρετικά υλικά
Περίπου 50-60 το άτομο με μπουκάλι κρασί
Πηγαίνω χρόνια και με χαρά το βλέπω ακόμα καλύτερο από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας
varethika ton prologo (πριν από 8 μέρες και 20 ώρες)
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
@dokimastis το πλέον ταιριαστό όνομα
varethika ton prologo (πριν από 8 μέρες και 21 ώρες)
στο κατάστημα Garçon Bar-Restaurant, Αγίας Σοφίας 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Reopen μετά την πρόσφατη πυρκαγιά
Το φαγητό δεν με κέρδισε (ταλιατα κοτόπουλο ,σαλάτα παντζάρι με μπλε τυρί ,μοσχάρι με καρότα και πουρέ γλυκοπατάτας)
Το φαγητό ήταν bland, κακά στησίματα, πολλές σάλτσες, πουρέδες κλπ δεν βρήκα σύνδεση
Γενικά μπερδεμένο μαγαζί ενω έχει μια ατμόσφαιρα και είναι σε προνομιακό σημείο δεν το έχει βρει με το φαγητό …νομίζω ότι δουλεύει κυρίως με τουρίστες
Πάντως το σέρβις ήταν καλό
varethika ton prologo (πριν από 9 μέρες και 11 ώρες)
στο κατάστημα Pezouli Πιτσαρία, Δημητρίου Γούναρη 11, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
@panas ένας από τους ιδιοκτήτες ή και οι 2 δούλευαν στο Salento
varethika ton prologo (πριν από 9 μέρες και 11 ώρες)
στο κατάστημα Ζάχαρη Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Λόρδου Βύρωνος 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μελομακάρονα 25 ευρώ το κιλό
Νόστιμα ,ποιοτικά όπως κάθε χρόνο αλλά ξεκάθαρα overpriced για μένα (σιγά το γλυκό )
Οι μέσες πανελλαδικές τιμές στους κουραμπιέδες και στα μελομακάρονα κυμαίνονται από 12 έως και 17 ευρώ το κιλό στα ζαχαροπλαστεία» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδας, Ιωάννης Γλυκός
varethika ton prologo (πριν από 21 μέρες και 15 ώρες)
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
@dolimastis
Εγώ σκέφτηκα ότι θέλω επίσκεψη και γλαφυρή περιγραφή του Nikos original για το κάτι άλλο
varethika ton prologo (πριν από 28 μέρες και 14 ώρες)
στο κατάστημα Rogoti Ψητοπωλείο, Γρηγορίου Παλαμά 6, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Minimal αισθητική,ωραίος μονοθεματικης φιλοσοφίας κατάλογος (σουτζουκάκια/ρωσσικη /πατατα )
Από μένα approved
varethika ton prologo
στο κατάστημα Κυρ Γιώργης Ψητοπωλείο, Ζεύξιδος 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν είναι burger αλλά μπιφτεκοψωμο
Άντε καλά
varethika ton prologo
στο κατάστημα Cena Εστιατόριο, Ρογκότη 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Φωτιά σήμερα το πρωί
https://parallaximag.gr/thessaloniki-news/fotia-se-estiatorio-sto-kentro-tis-thessalonikis
varethika ton prologo
στο κατάστημα Poster Εστιατόριο, Συγγρού 6 & Πάικου 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ωραία η επάνοδος του πόστερ
Εξαιρετικά πιάτα ,ωραία η επιλογή να μπορείς να πάρεις μισές μερίδες (για κάποιον που θέλει κρασί κ τσίμπημα )
Πολύ ωραία και τα γλυκά (κουρκουμπινια με παγωτό ψωμί κ σοκολατοπιτα )
Θα το ξανά τιμήσουμε
varethika ton prologo
στο κατάστημα Ζιγκουάλα [προσεχώς] Εστιατόριο, Θεμιστοκλέους 2, Ομόνοια, Αθήνα, Ν. Αττικής
Ανοίγει νέο χιπσερικο μεγαθήριο με όνομα Ζιγκουαλα
Τεράστιο μαγαζί ,μαρμάρινες σκάλες ,βινύλια κλπ
Ιδιοκτησία Κωνσταντινος Δαγριτζικος (γνωστός από το Six Dogs) chef ο Χαμαμ
Ανοίγει Δεκέμβριο 2025
varethika ton prologo
στο κατάστημα Σουμάκι Εστιατόριο, Ολύμπου 79, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ακόμα μια πολύ ωραία επίσκεψη
Ικανοποιημένοι σε όλα τα επίπεδα
Δοκιμάστηκαν πιάτα όπως
Κεφτέδες γίδας με σάλτσα με φρέσκο τηγανισμένες τηγανιτές πατάτες με τρίμματα φέτας
Αρνίσιο κοντοσούβλι
Πρόβατο με μακαρόνια και γραβιέρα
Ζυγούρι με ρεβύθια και γαλομυζηθρα
Ελληνική αγελαδινή μπριζόλα κόντρα (ex dairy cow)
Τιμές με ποτό 35-40/ άτομο
Τι να πω ένα μπράβο τους
varethika ton prologo
στο κατάστημα Django Fast food, Παύλου Μελά 37, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήρα κ γώ το burger που γράφει ο ragione
Καλό αλλά κοπιαρισμένο από Tarantino με έξτρα πιπέρι στο κρέας κλπ ,επίσης ένα σάντουιτς μοσχάρι στην λογική του Philly steak επίσης κοπιαρισμένο από Tarantino (ίδια γεύση με άλλο ψωμί )
Το fried chicken κοπιαρισμένο από jackaroo ίδιο ψωμί ,ίδιο στήσιμο και ίδια υλικά
Αναμονή 20-25 λεπτά για το take away ,
Έχουν βγάλει και κάτι μεγάλα σάντουιτς με πίτα -με 12,5 ευρώ -δεν μπήκα στον κόπο να ρωτήσω αλλά ο κόσμος τα τιμούσε …
Δώσε στον Σαλονικιό <<φαση μεγάλο σάντουιτς >>να νιώθει ότι πιάνει αυτός κορόιδο το μαγαζί και τότε το concept θα τρέξει
varethika ton prologo
στο κατάστημα The Walls Εστιατόριο, Κοσμά Ζώτου 6, Ηράκλειο, Ν. Ηρακλείου
Στο κατάστημα οι δράστες πέταξαν δεκάδες αυγά, πέτρες, ξύλα και τραπέζια κατά της παρέας του και του πρώην υπουργού Βοριδη ο οποίος φυγαδεύτηκε
varethika ton prologo
στο κατάστημα + Τροφή Εστιατόριο, Ναυμαχίας Έλλης 3 & Δόξης 9, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αρκετές επισκέψεις από το καλοκαίρι και μετά
Παντζάρι με άγιολι,τυροσαλατα ,μυλοκοπι φρικασέ ,μπριζόλα χοιρινή ταλιατα …Ωραίο νέο μενού νόμιζα άφησαν τους περιττούς πειραματισμους και επικεντρώθηκαν σε ένα πιο σταθερό κατανοητό μενού επίσης ευγενικό service και νόρμαλ τιμές …Το προτείνω ..
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Και τα ποτά ,κρασιά 24% έχουν συντελεστή
varethika ton prologo
στο κατάστημα Ντάνγκαρα Εστιατόριο, Πλατεία Αγίου Γεωργίου 7 & Κωνσταντίνου Αρμενοπούλου 26, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ακόμα μια φορά πολύ ικανοποιημένοι από Νταγκαρα
Νόστιμο φαγητό,πολύ καλές πρώτες ύλες ,χορταστικά πιάτα καλή και με καλό vfm λίστα κρασιών
Κεμπάπια,γιουβέτσι μανιταριών ,κόκκορας με χυλόπιτες ήταν τα highlights
Υπολογίστε 25-30 το άτομο μαζί με το ποτό
Είναι στα καλύτερα της πόλης για μένα
varethika ton prologo
στο κατάστημα Poster [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Συγγρού 6 & Πάικου 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Το poster θα ξανανοίξει τέλος Οκτωβρίου
Ίδια ιδιοκτησία (beetroot ) νέα ομάδα κουζίνα
Τα παιδιά από μαιτρ & μαργαρίτα
Πιο πολύ wine bar & μεζές bar snacks κλπ
Αναμένουμε με ενδιαφέρον
varethika ton prologo
στο κατάστημα Νέα Διαγώνιος Εστιατόριο, Θεμιστοκλή Σοφούλη 64Α, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
δεν μπορω να καταλάβω την λογικη ενος ανθρωπου/επιχειρησης που δεν διαψεύδει αναλήθειες για τον εαυτο του ακομη και αν προκειται για «θετικες»…
γιατί θα μπορούσε να είχε γίνει η δημοσίευση ερήμην του.
Το άρθρο παντως δημοσιεύθηκε Παρασκευή 9/10
varethika ton prologo
στο κατάστημα Νέα Διαγώνιος Εστιατόριο, Θεμιστοκλή Σοφούλη 64Α, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
https://www.emakedonia.gr/i-nea-diagonios-elampse-sta-best-chef-awards-2025-sto-milano-778466
Με αφορμή την παραπάνω fake βράβευση της Νέας Διαγώνιου
Ο δημοσιογράφος Φώτης Βαλλάτος έγραψε το παρακάτω κείμενο

Είμαι ο καλύτερος σεφ στην Ευρώπη
(αρκεί να βγω φωτογραφία μια φορά μπροστά από το logo των The Best Chef awards)

Είναι πραγματικά απορίας άξιον πώς μεγάλες και σοβαρές εφημερίδες, όπως η Εφημερίδα Μακεδονία δημοσιεύουν τόσο εντελώς αναληθή θέματα, τα οποία πλήττουν την αξιοπιστία τους, ενώ παράλληλα είναι προσβλητικά για τον χώρο της εγχώριας εστίασης και για μια μεγάλη μερίδα σεφ και μαγείρων που δουλεύουν σκληρά τόσο οι ίδιοι όσο και οι ομάδες τους για να διακριθούν και να αποκτήσουν διεθνή αναγνώριση (την οποία, σε πολλές περιπτώσεις, αξίζουν απολύτως).

Η Μακεδονία με σημερινό της δημοσίευμα, παίζει όχι μόνο με τη νοημοσύνη μας αλλά και με την ίδια την πραγματικότητα, δημοσιεύοντας θέμα με τίτλο:
«Η ‘Νέα Διαγώνιος’ έλαμψε στα Best Chef Awards 2025 στο Μιλάνο»,
αναφερόμενη στη δήθεν βράβευση του εστιατορίου Νέα Διαγώνιοςτης Θεσσαλονίκης και του σεφ Ιωάννη Χαντάκη ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου (sic).

Τυχαίνει να έχω παρευρεθεί στα Best Chef Awards 2025 στο Μιλάνο, όπως και το 2024 στο Ντουμπάι, το 2023 στη Μέριδα και το 2022 στη Μαδρίτη, και να γνωρίζω προσωπικά τους ανθρώπους που διοργανώνουν τον θεσμό (τον Cristian και τη Joanna). Σας διαβεβαιώνω αν και είναι εξαιρετικά εύκολο να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε με ένα απλό τσεκ στη σελίδα των Best Chef Awards ότι η «Νέα Διαγώνιος» και ο σεφ Χαντάκης ουδέποτε έχουν βραβευθεί.

Ούτε ως «Καλύτερος Σεφ στην Ευρώπη» το 2020, όπως ψευδώς αναφέρεται στο site του εστιατορίου,
ούτε ως «Rising Star Chef» το 2022,
ούτε φυσικά με τον τίτλο «Best Creativity» το 2024.

(Τώρα, πώς γίνεται κάποιος να βραβευθεί το 2020 ως καλύτερος σεφ και δύο χρόνια αργότερα ως ανερχόμενο αστέρι, μόνο ο Μπέντζαμιν Μπάτον μπορεί να το εξηγήσει.)

Με μια απλή επίσκεψη στο site των Best Chef Awards, μπορεί κανείς να δει ξεκάθαρα ότι:
• Καλύτερος σεφ στον κόσμο (και κατ’ επέκταση και στην Ευρώπη) το 2020 ανακηρύχθηκε ο René Redzepi,
• το Rising Star 2022 απονεμήθηκε στην Jessica Rosval του Al Gatto Verde, και
• το Best Creativity 2024 στον Paco Méndez από το Come της Βαρκελώνης.

Ο κ. Χαντάκης δεν έχει βραβευθεί ποτέ από τον εν λόγω θεσμό ούτε με κάποιο ειδικό βραβείο, ούτε με το γνωστό «μαχαίρι» που συνοδεύει τις διακρίσεις των Best Chef Awards (από πέρυσι κιόλας).

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «το εστιατόριο έχει ήδη αποσπάσει σειρά διεθνών διακρίσεων, μεταξύ των οποίων Best Mediterranean Cuisine, Best Restaurant View in Europe και Best Sommelier in Europe»!

Και το έπος συνεχίζεται:

«Η πρόσφατη βράβευση του Ιωάννη Χαντάκη στο Μιλάνο δεν αποτελεί μόνο προσωπικό θρίαμβο, αλλά και επιβεβαίωση ότι η ελληνική κουζίνα έχει φωνή που ακούγεται διεθνώς. Η επιτυχία αυτή έχει ήδη θετικό αντίκτυπο και για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη, με τη βαθιά γαστρονομική της παράδοση, βλέπει μέσα από τη ‘Νέα Διαγώνιο’ ένα εστιατόριο που την εκπροσωπεί επάξια στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα».
Βαθιά υπόκλιση. Ευχαριστούμε
varethika ton prologo
στο κατάστημα Duck Private Cheffing Εστιατόριο, Χάλκης 3, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Κατσικάκι Σαμοθράκης φρικασέ εξαιρετικό ,κριθαρωτό γαρίδες πολυ καλό , Chateaubriand με sauce hollandaise και τηγανιτές πατάτες μια χαρά ,τιραμισού εξαιρετικό
Τιμές κατα άτομο με κρασί 70-80 ευρώ
Έχουν consistency θα πας πάντα το ίδιο ,λείπει το στοιχείο της έκπληξης στο μενού ,σέρβις ήταν πιο κάτω από παλαιότερα (νέα παιδιά κλπ )
Τον Νοέμβριο του 2026 (όχι σε ένα μήνα) θα φύγει από την συγκεκριμένη τοποθεσία λόγω λήξης μίσθωσης και ιδιόχρησης
varethika ton prologo
στο κατάστημα Αψίδα Ψητοπωλείο, Λεωνίδα Ιασωνίδου 3 & Πατριάρχου Ιωακείμ 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα βίντεο που έχουν ανεβάσει στο Tik tok είναι fake /συρραφή από άλλο μαγαζί
varethika ton prologo
στο κατάστημα Αψίδα Ψητοπωλείο, Λεωνίδα Ιασωνίδου 3 & Πατριάρχου Ιωακείμ 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έφαγα τον πρόλογο από τα εντυπωσιακά βίντεο που ανέβαζαν στο Tik Tok και έτρεξα να πάω συντηρώντας και το FOMO
Οκ πήγα σε ένα ψητοπωλείο από αυτά που έχω ξαναπάει δεν είδα κάτι εντυπωσιακό τύπου Τουρκίας (αν και μιλάνε τουρκικά μέσα ) κοντοσούβλι καλό , κοντοσούβλι κότα οκ , γαρδούμπα καλή και το άλλο με τον πίτα και τον κιμά και το βούτυρο οκ
…δεν υπάρχει κατάλογος γιαυτο δεν έχω περιγραφές
Το μπιφτέκι τους προσωπικά σαν γεύση δεν μου άρεσε
Πατάτες προκάτ θέλουν αλλαγή άμεσα
Τα προϊόντα και οι σουβλες έδειξαν χειροποίητα
Αλλά δεν είναι κάτι σαν το sirali kebab όπως το είχα πλάσει με την φαντασία μου
varethika ton prologo
στο κατάστημα Αψίδα Ψητοπωλείο, Λεωνίδα Ιασωνίδου 3 & Πατριάρχου Ιωακείμ 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ανοιγει σημερα
varethika ton prologo
στο κατάστημα Pezouli Πιτσαρία, Δημητρίου Γούναρη 11, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σαντουιτς με μοσχαρισιο κιμα ,πικαντικο αλλειμα τυριου,παρμεζανα και coleslaw στον ξυλοφουρνο νοστιμο
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Μεγάλη ασέβεια επισης οπως έμαθα ότι σε κάποια κυρίως εμπορικά μαγαζιά που νοίκιασαν χώρους ,προσπάθησαν να φέρουν τον κόσμο είχαν μισθώσει περισσότερα από 1 μαγαζιά (πανάκριβα) έκαναν εκδηλώσεις γευσιγνωσίες προϊόντων κλπ να τους λένε να φύγουν γιατί πήρε άλλος το μάρκετινγκ
ο Σαλονικιός το ένιωσε αμέσως∙σ χάθηκε εκείνο το γνήσιο χρώμα που τον συνέδεε με τον χώρο. Του στερήθηκαν οι αυθεντικές μυρωδιές των παλιών στοών, και στη θέση τους του επιβλήθηκε μια αποπνικτική αίσθηση αποστείρωσης.
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Η πρόθεση τους είναι να τα κλείσουν όλα και να βάλουν τα δικά τους concept ,επίσης έμαθα ότι ασκήθηκαν πιέσεις σε μαγαζάτορες που εχουν ακόμα συμβόλαια να αποχωρήσουνε γιατί έτσι κ αλλιώς δεν θα τα ανανέωναν τον επόμενο χρόνο που έληγαν …
Κάποιες φήμες λένε ότι θα κλείσει για 6 μήνες
Κάποιες φήμες ότι θα ανοίξει πάλι τα Χριστούγεννα
Έτσι κ αλλιώς βλέποντας τα concept και τις τιμές της ergon group μάλλον δεν θα απευθύνεται σε ντόπιους αλλά σε τουρίστες
varethika ton prologo
στο κατάστημα nostimo Μαγειρείο, Φωτάκου 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Απίθανο μαγερικο που δεν το ήξερα καν
Δεσπόζει η μορφή της κας Ελένης η οποία είναι εγγύηση, ευγενική καλοσυνάτη και πάντα πρόθυμη να εξυπηρετήσει. Το φαΐ είναι πραγματικά σπιτικό και οι μερίδες μεγάλες.
έχει λίγα φαγητά όταν πήγα είχε 5-6 ταψιά διάφορα
Δοκιμάστηκε τηγανιά με πράσσο (μου είπε ότι είναι από τον κήπο της τα λαχανικά) μπριζόλα χοιρινή με ρύζι και παστίτσιο
Όλα εξαιρετικά (καλά υλικά ,λάδια κλπ μεγάλες μερίδες )
Τιμές ΣΟΚ ότι πάρεις 4 ή 5 ευρώ
Πιστεύω ότι δουλεύει καλα με γειτονιά και φοιτητές
Δεν ξέρω αν κάνει delivery
Με χαρά θα ξαναπάω
varethika ton prologo
στο κατάστημα Τζένεραλ Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Παύλου Μελά 44, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Κοτόπιτα όντως πολύ καλή ωραία σφολιάτα και γέμιση
· αλλά έχει 3,90 )
Μπουγάτσα γλυκιά καλή (2,90)
varethika ton prologo
στο κατάστημα Orbital Εστιατόριο, Πλάτωνος 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σφολιάτα με κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί στο χέρι πολύ καλή
varethika ton prologo
στο κατάστημα Νίκος [νεκροταφείο] Γυράδικο, Δημοκρίτου 8, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Στέκι για ταρίφες μια φορα ένας ταρίφας μου το είχε εξυμνήσει τόσο πολύ που μου έλεγε ότι παίρνει από βραδύς γύρο και τον τρώει την επόμενη μέρα και είναι ακόμα κ την άλλη μέρα εξαιρετικός …θυμάμαι ήταν νόστιμος , αρκετά λαδερός στο σύνολο και πολύ αλάτι
varethika ton prologo
στο κατάστημα Το Σύγχρονο Μαγειρείο, Κωνσταντινουπόλεως 6, Νέο Ρύσιο, Ν. Θεσσαλονίκης
Έβαλε και κανονικό πιτόγυρο σε βέργα
Ανταγωνισμός μέχρις εσχάτων με τον διπλανό πρώην συνεταιρο
Ο γύρος καλός
Πάντως δουλεύουν και τα 2 μαγαζιά
varethika ton prologo
στο κατάστημα Tati Εστιατόριο, R. Carrilho Videira 20B, Lisboa, [εξωτερικό]
Πολύ cool wine bar με φαγητό
Ωραία γειτονιά στο κεντρο,εξωτερικά τραπέζια κάτω από δέντρα
Πολυ λογικές τιμές (όπως παντού στην Λισαβόνα )
Οι τιμές 25 με 30% κάτω από κέντρο Αθήνας σε όλα τα μαγαζιά
Μπουκάλια κρασιά από 16 -18 ευρώ και μερικά στο τέλος από 40 και πάνω (είχε μέχρι και θυμιοπουλο)
Ωραία μεγάλα empanadas με 3 ευρώ και ποτήρι μπίρας βαρέλι στα 2,50
Πολύς κόσμος συνιστώ την κράτηση
varethika ton prologo
στο κατάστημα Os Papagaios Εστιατόριο, R. Lucinda Simões 13, Lisboa, [εξωτερικό]
Πήγαμε συστημένοι ψάχνωντας κατι τοπικό και όχι τουριστικό
Περίπου 20 λεπτά από το κεντρο με uber σε περιοχή με ντόπιους …κατάλογος με κιμωλία μέσα στο μαγαζί στα πορτογαλικά αλλά με διάθεση να μας εξηγήσουν στα αγγλικά
Φάγαμε πολύ νόστιμα σε πολύ λογικές τιμές (όπως παντού στην Λισσαβώνα )ωραίο τοπικό φαγητό με τοπικά υλικά
Σέρβις φιλικό και διάκοσμος meta hipster /χυμα
Κόστος 50 ευρώ σύνολο με κρασί
Θα επιδίωκα να ξαναπάω
varethika ton prologo
στο κατάστημα Pastéis de Belém Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Rua de Belém 84-92, Lisboa, [εξωτερικό]
15 λεπτά με uber από το κέντρο ή 35 λεπτά περπάτημα
Καλύτερο από τα άλλα της πόλης
Επειδή το έφτιαξαν πρώτοι
Θα έλεγα αξίζει το hype
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Βέργες λαγιες ήταν @βικτωρ
varethika ton prologo
στο κατάστημα Trizoni [νεκροταφείο] Ψαροταβέρνα, Σαλαμίνος 4 & Δόξης 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
https://www.protagon.gr/kouzina/i-premiera-tou-trizoni-food-resort-sti-nea-paralia-tis-thessalonikis-44343209421/
varethika ton prologo
στο κατάστημα Trizoni [νεκροταφείο] Ψαροταβέρνα, Σαλαμίνος 4 & Δόξης 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ισχύει και ανοίγει αύριο
varethika ton prologo
στο κατάστημα Orbital Εστιατόριο, Πλάτωνος 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ένα από τα μαγαζιά της σχολής Λουκάκη άνοιξε ακριβως απέναντι από τον ιστορικό Πεζοδρόμο για όσους το θυμούνται που συχνάζαμε 13 χρόνια πριν …από τότε πολλά άλλαξαν η αγοραστική δύναμη του Έλληνα από ένα μέσο όρο 82% της ευρωζώνης το 2010 είναι στο 66% σήμερα πιο κάτω είναι μόνο η Βουλγαρία με 63%
Το μαγαζί είναι στημένο όπως τα περισσότερα μαγαζιά του σεφ σε άκυρο σημείο κέντρο απόκεντρο θεωρώ με φτηνό ενοίκιο για να μην έχει υψηλά λειτουργικά κλπ
Είναι self service, θα έχει κάποια πιάτα πρωινού (όχι ακόμα) και αρκετούς μεζέδες έμπνευσης του σεφ πάντα με πολύ καλά υλικά κλπ. Συνεταιρικά, όπως κ στα Άκρα, είναι και ο σπουδαίος ζαχαροπλάστης και αρτοποιός Σ. Πεδιαδιτάκης οπότε το επίπεδο σε γλυκά και ζυμάρια είναι όντως εξαιρετικό
Θα υπάρχουνε σίγουρα αυτοί που θα κράξουν για τιμές και μερίδες και θα τα συγκρίνουν με τα πιτόγυρα και θα υπάρχουν και αυτοί που θα το αποθεώσουν λόγω hype κλπ
Το μαγαζί πάντως ήρθε για να μείνει ..
Θα έχει και φαγητό -γλυκό στο χέρι
Ακόμα δεν έχει εξωτερικά τραπέζια θα έχουν λίγα από ότι φαντάζομαι
Μέσα είναι καμία 25-30 καθίσματα
Προς το παρόν ανοίγουν στις 18:00
varethika ton prologo
στο κατάστημα Σουμάκι Εστιατόριο, Ολύμπου 79, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μια ακόμα ωραία γαστροτεβερνα στην πόλη
Ο μάγειρας όπως έχει ειπωθεί πέρασε 6 χρόνια από την κουζίνα του Σεμπρικο οπότε θα έλεγα ότι ειδικά στο ατηαιμο των πιάτων έμοιαζε με Σεμπρικο
Μενού αρκετά μεγάλο και αρκετά πιάτα ημέρας
Σε επίπεδο εκτέλεσης ιδεών του μάγειρα κλπ μείναμε πολύ ευχαριστημένοι,ωραίες σαλάτες ορεκτικά αρκετά τυριά ,κρέατα και μερικά ψαρικά
Έχουν αρκετά πιάτα με πρόβατο (το προμηθεύονται από Αρναια )
Τιμές λογικές σέρβις μια χαρά
Νομίζω μπαίνει στην λίστα μου για πιο συχνές επισκέψεις
varethika ton prologo
στο κατάστημα the old cookie Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Φιλίππου 52, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ωραία μπισκότα κάποια ήταν ζεστά
Είναι χειροποίητα με καλά υλικά
Χωρίς να μυρίζουν βανίλινη και τεχνικά βιομηχανικό υλικά κλπ όπως σε άλλα προβεβλημένα από τα social media μαγαζιά της πόλης
varethika ton prologo
στο κατάστημα Thess Bao [νεκροταφείο] Fast food, Λώρη Μαργαρίτη 11, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Εχει κλείσει
varethika ton prologo
στο κατάστημα Αξιώτισσα Ταβέρνα, Καστράκι, Νάξος, Ν. Κυκλάδων
Βάζουν μαζικά άσσους στο google
varethika ton prologo
στο κατάστημα Αξιώτισσα Ταβέρνα, Καστράκι, Νάξος, Ν. Κυκλάδων
varethika ton prologo
στο κατάστημα Zendaya [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Προξένου Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Λεφτά υπάρχουν
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
@tsimp
Μεχρι νοεμβριο θα αναρτηθει ατην διαυγεια οτι το ελληνικο δημοσιο θα πληρωσει τον οδηγο …αν και αφου πληρωθουν πιατευω θελουν αλλους 6-8 μηνες να ανακοινωσουν τα αποτελεσματα
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Επιβεβαιωμενες φημες λενε οτι υπαρχει συμφωνια για ανανεωση της συμφωνιας του οδηγου michelin για Αθηνα για το 2026 και το 2027 και παραλληλα για πρωτη φορα παρουσιας του οδηγου και για την Θεσσαλονικη
Μεχρι Νοεμβριο θα ξερουμε …
varethika ton prologo
στο κατάστημα Moύργα Εστιατόριο, Αθανάσιου Χριστόπουλου 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ειχα πολυ καιρο να παω ατην Μουργα απο τοτε που κατεβηκε ο Λουκακης Αθηνα εχασα κ γω το ενδιαφερον μου για το μαγαζι
Φυσιολογικη η σταση μου οταν ενα μαγαζι στηριζεται στον σεφ, ιδιοκτητη, δημιουργο κλπ φυσιολογικα οταν φευγει ο σεφ κ παει για αλλα το μαγαζι χανει δυναμικη
Παρολα αυτα σε προσφατη επισκεψη φαγαμε πολυ ωραια
Ξεχωρισα γαυρο ατο τηγανι και μπουκατινι με ψητο φαγκρι και σαλτσα μπουρδετο ..το σερβις πολυ καλο φιλικο και επαρκεστατο
Θα προτεινα την μουργα σε καποιον που δεν εχει παει ποτε ξεκαθαρα ειναι απο τα πολυ καλα μαγαζια της πολης
Εγω δυσκολα μπορω να το ξανακανω στεκι ενω το φαγητό παραμένει καλό και σωστά εκτελεσμένο, λείπει η προσωπική ταυτότητα, η ψυχή του Λουκακη ,οι εναλλαγες στο μενου κλπ
varethika ton prologo
στο κατάστημα Tzaki 'Ho Εστιατόριο, Αποστόλου Δράγου 2, Χορτιάτης, Ν. Θεσσαλονίκης
Δροσερή αυλή και επαγγελματικό και ευγενικό σερβίς
Πολύ αξιόλογη και μεγάλη η λίστα κρασιών
Ντοματοσαλάτα με βαρελίσια φέτα πολύ καλή ,καρπάτσιο μοσχάρι ωραίο ,rib eye και flap steak καλή ποιότητα και medium rare ψήσιμο όπως ζητήσαμε …στο τέλος κέρασμα εξαιρετικό άρμενοβιλ με ζεστή σοκολάτα …τιμές αναμενόμενες 30-40 χωρίς το κρασί ,θα ξαναπηγαινα άνετα και χειμώνα στο τζάκι θα είναι σούπερ φαντάζομαι
varethika ton prologo
στο κατάστημα Τζένεραλ Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Παύλου Μελά 44, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Είδα μπουγατσες (μάλλον κτψ) χωριάτικη σπανακόπιτα σε ταψί
Έχουν επισης δικό τους παγωτό, από γλυκά είδα τρίγωνο και γαλακτομπούρεκο, είχε και ρυζόγαλο (έφαγα αλλά δεν με κέρδισε η έντονη γεύση βανίλιας που είχε) δοκίμασα επίσης κρεμα η οποία ήταν καλή και πτι φουρ (φρέσκο αλλά γευστικά nothing special μια νορμαλ γεύση πτι φούρ)
Η κρέμα κ το γαλακτομπούρεκο είχαν 3,30/τεμ
Θα ήθελα να δοκιμάσω κ τα γλυκά σύντομα
varethika ton prologo
στο κατάστημα The Master Γυράδικο, Μάνου Χατζιδάκι 2, Ασβεστοχώρι, Ν. Θεσσαλονίκης
Chef thes ρεσιτάλ άκυρων σχολίων
varethika ton prologo
στο κατάστημα Ξαθέρι Ταβέρνα, Κρούστας, Ν. Λασιθίου
Φάγαμε καταπληκτικά είναι τα τελευταία χρόνια μάλλον πιο τρέντυ από τον διπλανό Σταυρακακη και μαζεύει πολυ κόσμο
Έχουν ωραία επισκέψιμη κάβα με σωστές θερμοκρασίες και πολλά κρασιά ακόμα και συλλεκτικά …βρήκα κρασιά που δεν περίμενα σε μεζεδοπωλείο
Φαγητό πολύ καλό όλα προσεγμένα…φάγαμε επικό αρνίσιο παϊδάκι ,τσιγαριαστο και γίδα με χοντρό μακαρόνι
Μόνο Τα πρόβεια παιδάκια ήταν σκληρά
Ιδιαίτερη αναφορά στις φρέσκιες τηγανιτές πατάτες ορεινού Λασιθίου
Στο τέλος μας ρώτησαν για επιδόρπιο,έφεραν 4 δικά τους και τα χρέωσαν απο αυτούς ήταν το καρπούζι …
Οπότε προσοχή με αυτό και θα βγει γύρω στο 25-30 το άτομο με καλό φαγητό
varethika ton prologo
στο κατάστημα Ζαργάνα μου Μεζεδοπωλείο, Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 50, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Το mega fail της χρονιάς για μένα έως τώρα
Οτι πήραμε κακά εκτελεσμένο: ταραμάς με υψηλή οξύτητα, κακή υφή (στο τέλος σβόλιασε) κ περίεργη μυρωδιά, σαρδέλα ψητή τελείως φουλ στο αλάτι οριακά τρώγονταν, γαρίδες Θερμαϊκού ψητές με σκόρδο βούτυρα (4 τεμάχια 20 ευρώ) με βαριά δυσάρεστη μυρωδιά, χόρτα τσιγαριστά απαράδεκτα ζουμιά κ νερό παντού στο πιάτο.. τα χόρτα με τα κοτσάνια δεν στράγγιξαν την ντομάτα τελείως ερασιτεχνικό αποτέλεσμα… βάζοντας στην εξίσωση και τις υπερβολικά αντιλαϊκές τιμές (9,5 ευρώ! το μισό κιλό χύμα κρασί στην Καράφα) παρά την ωραία θέα και το καλό ψητό ψωμί που μας έφεραν δεν αποτελεί επ ουδενι επιλογή για μένα
varethika ton prologo
στο κατάστημα Διάβαση 1977 Εστιατόριο, Παύλου Μελά 13, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Η γνώμη μου είναι ότι αυτή την στιγμή είναι σημαντικά καλύτερη από την διαγώνιο
Γεμιστό μπιφτέκι ,συκώτι ,σουτζουκάκια και γύρος σπέσιαλ
varethika ton prologo
στο κατάστημα Garlic Γυράδικο, Βουρβουρού, Ν. Χαλκιδικής
Επειδη σαββατο ειδα οτι ηταν το 1/3 των τραπεζιων γεματα κανω την ακολουθη σκεψη
Αν ο βαλκανιος έπισκεπτης επειδή ειναι διαλοπες για 1 εβδομάδα
δεχεται να δωσει 18 ευρω το burger…. αν και οικονομικα στεκεται στην ιδια θεση με τον ντοπιο (ενω δεν προέρχεται απο μια πιο ανεπτυγμένη οικονομια δεν ειναι Δανος,Σουηδος κλπ ) ακομα και με μειωμενη έπισκεψιμοτητα η μεση αποδειξη με αυτες τις υψιλες τιμες θα ειναι μεγαλυτερη αρα μεγαλυτερος τζιρος και κερδος στο κατάστημα …ο ντοπιος θα καταναλωνε λιγοτερο και θα επιανε τραπεζι με ενα μεσο ορο 8 ευρω
Ο τουρίστας θα αφησει 20 +ανα ατομο
varethika ton prologo
στο κατάστημα Ίκαρος Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Βουρβουρού, Ν. Χαλκιδικής
Μονο ψηνουν κτψ μπουγατσες και πιτες …δεν ειδα κατι σε χειροποιητο ,ολα διεκπαιρεωτικα
Καφεδες illy old school μετριοι
varethika ton prologo
στο κατάστημα Garlic Γυράδικο, Βουρβουρού, Ν. Χαλκιδικής
Ειχα παει πριν καποια χρονια κ το θυμομουν οκ
Πηρα καταλογο και ειδα την πλειοψηφια των burger στα 16 η 18 η ακομα και 22 ευρω !!!
Μεριδα παντσετα με πατατες στα 14 ευρω (σε γυραδικο)
Ειπα να φυγουμε αλλα δεν ηξερα κανενα αντιστοιχο μαγαζι στην περιοχη τελικα πηραμε πιτγυρο 5,5 ευρω (καλο)….πιτα με χειροποητα μπιφτεκι (μετριο ιδια η τιμη ) κ ενα burger με ψητο κοτοπουλο στα 12 ! ευρω (το brioche χειροποητο ηταν νοστιμο … ολα τα υπολοίπα υλικα θα τα χαρακτηριζα ως <<βασικα>>
Ειναι 30 με 40 % ύπερκοστολογημενα ολα
Ποιοτικα στεκεται σαν γυραδικο τουμπας -χαριλαου
varethika ton prologo
στο κατάστημα Pomo d'Oro Εστιατόριο, Σκαραμαγκά 13, Κέρκυρα, Ν. Κέρκυρας
O Αριιστοτελης Μεγκουλας ιδιοκτήτης και σεφ του Pomo d’Oro, που βρίσκεται στην πανέμορφη πλατεία Σκαραμαγκά στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας, μαγειρεύει μπλέκοντας ιταλική κουζίνα με την κερκυραϊκή κουζίνα χρησιμοποιώντας υψηλές τεχνικές αλλά παρουσιάζοντας ένα νόστιμο και γευστικό αποτέλεσμα
Ο σεφ πολύ εξυπηρετικός και πρόθυμος να εξηγήσει ,ικανοποιητικό σερβίς και αρκετά μεγάλη λίστα κρασιών
Τιμές υπολογίστε περίπου 40-50 το άτομο χωρίς το κρασί
Ασφαλώς θα ξαναπηγαινα με χαρά
varethika ton prologo
στο κατάστημα Τα 5 φφφφφ Ψητοπωλείο, Γεωργίου Αβέρωφ ?, Μέτσοβο, Ν. Ιωαννίνων
Είχα πάει αρκετές φορές πριν αρκετά χρόνια με καλές εντυπώσεις
Αλλά τώρα έγινε Γρηγόρης μικρογεύματα στα κοντοσούβλι
Χωριάτικη άγουρη ντομάτα και άλλες ντομάτες κομμένες από πριν , τζατζίκι πιστεύω ότι ήταν Εμπορείου , σου πασάρουν και το νερό και το ψωμί χωρίς να ρωτήσουν αν κ υπάρχει εντος μαγαζιου πηγή με κρύο τρεχούμενο νερό
Κοντοσούβλι πρόβειο σκληρό και άγευστο
Δεν ξέρω γιατί κάθισαμε εδώ αλλά σίγουρα όχι ξανά

Ας το κάνει τα 3 Φ
Φιλε φάε και φυγε
varethika ton prologo
στο κατάστημα Περικλής Αλέξης Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Αγίου Βασιλείου 12, Κέρκυρα, Ν. Κέρκυρας
Ωραίο μαγαζί με highlight το βούτυρο Κέρκυρας που φτιάχνουν οι ίδιοι από το 1950 (έχουν δικά τους ζώα) έχει ένα τρομερό ψωμί με βούτυρο και μέλι μόνο το πρωί και μετά όλη την ημέρα έχει ωραίο γαλακτομπούρεκο, κρέμες και γιαούρτι
Γαλακτομπούρεκο 3 ευρώ και η κρέμα βανίλια (ζεστή) με 3 ευρώ …. Η φήμη του βουτύρου του Αλέξη έφτασε στο Λονδίνο χάρη στον Αριστοτέλη Ωνάση που φρόντιζε να φτάνουν αεροπορικώς στη βρετανική πρωτεύουσα τρία κιλά βούτυρο την εβδομάδα και ένα καφάσι κερκυραϊκές φράουλες για να τις απολαμβάνει η σύζυγός του Τζάκι.
varethika ton prologo
στο κατάστημα Ατζάρδο Καφενείο, Κουραμάδες, Κέρκυρα, Ν. Κέρκυρας
Ωραίο μεζεδοπωλείο σε γραφική πλατεία χωρίς αυτοκίνητα κλπ
Πολύ φιλικό το σέρβις τα φαγητά μαγειρεμένα νόστιμα και γεύσεις σπιτικές …τιμές μια χαρά 20-25 το άτομο με χύμα κρασί
Χρειάζεται κράτηση
varethika ton prologo
στο κατάστημα Λαδόκολλα Ταβέρνα, Τεμπλόνι, Κέρκυρα, Ν. Κέρκυρας
Περιποιημένη ψησταριά σε ένα μη τουριστικό χωριό
Παραγγέλνεις κρέας κ το φέρνουν σε λαδοκολλες
Μαζί με γαρνιτούρες φρέσκες τηγανητές πατάτες και λεπτό κομμένο κρεμμυδάκι (τα ζουμιά από το κρέας ποτίζουν τις πατάτες κ το κρεμμύδι και γίνεται κόλαση)
Τα κρέατα είναι στο καρβούνο, ψητό ψωμί στο κουβέρ
Ωραίες σαλάτες και σφαιρατο και πολύ ευγενικό σέρβις
Με 20 το άτομο τρως και πίνεις πολύ καλά
Bonus ο γκιώνης για να καταλαβαίνεις ότι είσαι σε χωριά
Το μαγαζί ανοίξει 18:30
Και γεμίζει (κράτηση απαραίτητη)
varethika ton prologo
στο κατάστημα Κληματαριά Ψαροταβέρνα, Σκάλωμα, Μπενίτσες, Κέρκυρα, Ν. Κέρκυρας
Το όνομα είναι κληματαριά Μπέλλος
Ο Κωνσταντίνος Μπέλλος έχει αποχωρήσει ,την επιχείρηση κράτησε ο αδελφός του
Έχει την φήμη της πολύ καλής ταβέρνας και μάλλον ισχύει
Μυθική ντοματοσαλατα (η καλύτερη που έφαγα φέτος με διαφορά ) ντομάτες από την νότια Κέρκυρα (3 συγκεκριμένοι παραγωγοί ) η ντομάτα έχει αυτήν την νοστιμιά μόνο τον Αύγουστο …τιμή 6,5 ευρώ κι η χωριάτικη είχε 9 ευρώ με μαλακή ντόπια φέτα ..,σχολιάζουμε τις τιμές της Χαλκιδικής και γελάμε πικρά ..,ο Κερκυραίος επιχειρηματίας συνεχίζει την παράδοση ,ντόπιες ντομάτες ,φέτα κλπ σε μια πολύ λογική τιμή σε μια τοποθεσία με σκάφη στην Μαρίνα της Μπενίτσας
14 ευρώ πλήρωσα την χωριάτικη στην Χαλκιδική με χλωμές ντομάτες εισαγωγής ας πρόσεχα
Μπιανκο με καπόνι επίσης καταπληκτικό και μια παστιτσάδα με μοσχάρι να γλύφεις τα δάκτυλά σου
Κράτηση απαραίτητη
varethika ton prologo
στο κατάστημα ΤσΟύΠρα Ψητοπωλείο, Αγία Παρασκευή, Ν. Θεσσαλονίκης
Ωραίος ο χώρος
Φαγητό nothing special ,λουκάνικο μετριο,burger μέτριο ,δεν ρωτήθηκε ψήσιμο αρκετό σκληρό το κρέας ,μέτριο ψωμί διαλυόταν στο κόψιμο
Καλό service ,ποτά ΟΚ ,μεγάλη ποικιλία σε μπυρες και νορμαλ τιμες …είναι μια ωραία επιλογή για έξοδο και παρόλο το μέτριο φαγητό για όλα τα υπόλοιπα θα ξανάπηγαινα
varethika ton prologo
στο κατάστημα Εβόρα [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Διογένους 11-13, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ανακαίνιση είναι θα γίνει μεζεδοπωλείο θα συμμετέχει κ η τωρινή ιδιοκτησία
varethika ton prologo
στο κατάστημα Anthoula's Ταβέρνα, Κρυοπηγή, Ν. Χαλκιδικής
Έχει μεταφερθεί μέσα στο trizoni και η Ανθουλα
Με μαγειρευτά ,μουσακάδες κλπ
Ουσιαστικά δίνουν 3-4 καταλόγους ανθουλα και trizoni μαζί και διαλεγεις μαγειρευτά ,ψάρι ,ή και από τα 2
Υπάρχει ένας διαχωρισμός στον χώρο που κάθονται οι πελάτες
Αλλά είναι στο ίδιο μαγαζί
Φάγαμε κυρίως μενού Ανθουλας (ψητό Κοτόπουλο,μπιφτέκι γεμιστό και όλα ήταν πολύ καλά )
Δεν ξέρω τι γίνεται το βράδυ αν παίζει κ πάλι κ η Ανθουλα ή έχουν μενού μόνο trizoni με ψάρια κλπ
varethika ton prologo
στο κατάστημα Η Πλατεία της Ανθούλας [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Κρυοπηγή, Ν. Χαλκιδικής
Εχουνε μετεφερθει μέσα στο Τριζονι στην Κρυοπηγη
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
varethika ton prologo
στο κατάστημα Η Νιάο Ταβέρνα, Ανήλιο, Ν. Ιωαννίνων
Παντοπωλείο ψησταριά με ευγενικούς ανθρώπους
Παιδάκια πρόβατο εξαιρετικά ,τιμές χαμηλές 45(3 άτομα χωρίς αλκοόλ ) θα ξαναπήγαινα άνετα αλλά
Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και τον Δέλφα πιο κάτω (ο οποίος είναι ο μέγας ψήστης αλλά ήταν κλειστά )
varethika ton prologo
στο κατάστημα Pharaoh Εστιατόριο, Διονυσίου Σολωμού 54, Αθήνα, Ν. Αττικής
Άλλη μια φορά Δευτέρα βράδυ κατάμεστο μαγαζί ,όμορφη ατμόσφαιρα ,ωραίες μουσικές και εξαιρετικό -απλο και κατανοητό ελληνικό φαγητό …σκάρος σαβορο ,(σκορπίνα Μπιάνκο και γιακάδες ψητοί με χυμό ντομάτας και ψητά φασολάκια όπως και η πάστα αμυγδάλου και το ριζογαλο
Όλα απίθανα καλα εκτελεσμένα …είχαμε ξένους guest και το καταχάρηκαν …τιμές 200 ευρώ τα 4 άτομα με κρασί (λογικότατο μου φάνηκε) σέρβις αυτή την φορά καλό χωρίς τουπέ κλπ
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Κυκλοφορεί φήμη ότι υπάρχουν επαφές του ομίλου που διαχειρίζεται το Μοδιανο με μεγάλο όμιλο (εύρωστο πλέον) εστίασης ,φιλοξενίας ,αγοράς τροφίμων της πόλης για μεταφορά όλων των πρότζεκτ εστίασης του ομίλου στο Μοδιανο
varethika ton prologo
στο κατάστημα Η Πλατεία Καφενείο, Ίστριος, Ρόδος, Ν. Δωδεκανήσου
Μυθικό ,cult ,δροσερό φθηνό και υπέρ νόστιμο με αλά τοπικά υλικά … Ντολμαδάκια σαν κασιώτικα με κιμά ,φασόλια γίγαντες ,χωριάτικη και πατάτες ορίτζιναλ όλα σούπερ
varethika ton prologo
στο κατάστημα ο καφενές Καφενείο, Βρουχάς, Ν. Λασιθίου
Επιβεβαιώνω φίλο dokimasti σε όλα
Αξίζει φουλ
varethika ton prologo
στο κατάστημα Γύπας Καφενείο, Ξηρόκαμπος, Άγιος Νικόλαος, Ν. Λασιθίου
Ψητο κοτοπουλο, παντσετες, παιδακια κλπ ολα ψημενα αψογα στο καρβουνα, δροσερη αυλη και πολυ καλες τιμες (περιπου 25 το ατομο με φαγητο που περισσεψε)
varethika ton prologo
στο κατάστημα ΦΑΟΣ Εστιατόριο, Άγιος Ιωάννης, Λήμνος, Ν. Λέσβου
Σεφ και συνιδιοκτητης Λουκας Μαιλερ
Γνωστος απο τα ριζά λημνος και απο το Λινού Σουμπάσης & Σία (Αθηνα)
varethika ton prologo
στο κατάστημα Plimmiri Ψαροταβέρνα, Παραλία Πλημμύρι, Ρόδος, Ν. Δωδεκανήσου
Τρελο μερος
Οστρακα,καβουρια,μεγαλα ψαρια
Ολα στα καρβουνα με σοβαρο ψυστη της οικογενειας
Απολυτα μη τουριστικο
varethika ton prologo
στο κατάστημα Kassandra / Machiamo [νεκροταφείο] Λοιπά, Αγορά "Μοδιάνο", Ερμού 24 & Βασιλέως Ηρακλείου 33, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αλλαξε ιδιοκτησια και πλεον ειναι ανοικτο
varethika ton prologo
στο κατάστημα Porto Inn Ταβέρνα, Παραλία Αγίου Μάμα, Ν. Χαλκιδικής
Random επιλογή γιατί βαριόμουν να ψάξω κάτι άλλο.
Έκανα ένα επιτόπιο scout report και μου φάνηκε ΟΚ
Εξαιρετική δροσερή αυλή ,πεντακάθαρο μαγαζί (μέσα,έξω ,κουζίνες ,WC) όλα λάμπουν και μπράβο τους
Φαγητό μια χαρά απλό και ωραίο έχει και ψάρι μικρό και μεγάλο και κρέατα σχάρας ,τιμές πολύ λογικές και σέρβις από νέα παιδιά ευγενικό και αποτελεσματικό
Θα ξαναπηγαίνα άνετα για ενα τσίπουρο μετά το μπάνιο
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
@ουαλος κ @tsimp
Η χρήση της αγοράς είναι αγορά τροφίμων για αλλαγή χρήσης πχ εμπορική στοά προβλέπεται προεδρικό διάταγμα ,ενώ φαίνεται δύσκολο αν υπάρχει σχέδιο θα γίνει αλλαγή
Εδώ έχουν γίνει χειρότερα με δασικές εκτάσεις …
Αν γίνει εμπορική στοα βγάζοντας την προϋπόθεση της ποσοστοσης μεγάλου αριθμού καταστημάτων τροφίμων μπορεί να παραχωρηθεί εύκολα σε έναν όμιλο από τους 5-6 που κυριαρχούν στην Ελληνική αγορά
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Το πολλά υποσχεμενο(λόγω ιστορικοτητας ,τοποθεσίας και πρόσφατης ανακαίνισης κατάρρευσε οριστικά όπως είχαν προβλέψει αρκετοί Θεσσαλονικείς
Η ιδιοκτησία δεν δείχνει να ανησυχεί μάλλον ξέρει ήδη τον επόμενο σχεδιασμο /χρηση του χώρου ή πρόσφατη είσοδος του ομίλου στο χρηματιστήριο τους δίνει κεφάλαια για να διορθώνουν τρανταχτά λάθος σχεδιασμούς τοποσήμων
Μοδιάνο – Status: Brilliant
Ανοιχτά: Μπαμπάτσικος, ΓΡΝ, Panini, Felafel, Tarantino (κλείνει Σεπτέμβριο), Πιροσκί
Κλειστά: Estrella, Αυγοθήκη Τσακίρης, Kassandra Ice Cream, Mochiamo, Ψαραγορά Μοδιάνο, Chevicheria, Ikigai Dumplings, Pico Pinsa, Τράτα, Φρεσκούλης, Mare Monti, Delyfish, Χατζής, Soft Cookie, Τερκενλής, Μάγειριο Αϊβαλί, Πασχάλης Πίτες, Oshekkopf, Διδασκάλου (κρεοπωλείο/ψητοπωλείο)
varethika ton prologo
στο κατάστημα Ochsenkopf [νεκροταφείο] Fast food, Αγορά "Μοδιάνο", Ερμού 24 & Βασιλέως Ηρακλείου 33, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Εχει κλείσει κ αυτό
varethika ton prologo
στο κατάστημα Hafu Εστιατόριο, Δραγατσανίου 8, Αθήνα, Ν. Αττικής
Το καινούριο μαγαζί του Σωτηρη Κοντιζα
Στεγάζεται στο παλιό 2 γουλιές, 2 μπουκιές (πλατεία Κλαυθμωνος) κάποια samples που είδα από
Το μενού στο 70% είναι ίδιο με ότι τρώγαμε παλιά στο Nolan
Θέλει δεύτερη επίσκεψη για να πω τι κ πως
varethika ton prologo
στο κατάστημα ¡TOPA! Bar-Restaurant, Φωκίωνος Νέγρη 43, Κυψέλη, Αθήνα, Ν. Αττικής
Είναι νέο πρότζεκτ από την ομάδα του oinoscent
Συνδυάζει χώρα των Βάσκων και Κρήτη με μικρά πιάτα και και βερμούτ ,κρασιά κλπ
Έχει δυνατότητες για νέο χιπστερικο προσκύνημα στην εξωτική κυψέλη
varethika ton prologo
στο κατάστημα Lykos Ψητοπωλείο, 6ο χλμ Χαριλάου - Θέρμης, Θέρμη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αν κ αποφεύγω να πηγαίνω σε μαγαζιά που μόλις άνοιξαν μείναμε πολύ ικανοποιημένοι στην πρώτη επίσκεψη
Ωραίες γεύσεις ψησταριάς στο κάρβουνο και κοντοσούβλια χωρίς τους περιττούς νεωτερισμούς και φανφάρες
Σουτζουκάκια,μπιφτέκια ,πρόβειο παϊδάκι ,κοντοσούβλι κοτόπουλο και τηγανιτές πατάτες και σαλάτες όλα εξαιρετικά
Το σέρβις αν και πιεσμένο δεν είχε κανένα θέμα
Πολύ καλές οι τιμές και στα φαγητά και στο αλκοόλ πχ APLA Μαλαγουζιά στα 20 ευρώ
Περίπου 35/ατομο για αρκετό φαγητό και ποτό μου φάνηκε μια χαρά
Θα είναι μια καλή επιλογή για την περιοχή
varethika ton prologo
στο κατάστημα Το Υποβρύχιο [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
https://www.facebook.com/share/v/16r42bNrcw/?mibextid=wwXIfr
varethika ton prologo
στο κατάστημα Lykos Ψητοπωλείο, 6ο χλμ Χαριλάου - Θέρμης, Θέρμη, Ν. Θεσσαλονίκης
Άνοιξε σήμερα
varethika ton prologo
στο κατάστημα Meze Εστιατόριο, Λεωφόρος Νίκης 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχει ανοίξει
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
ragione
Ειναι concept της Lekos group
Mono gyros ,κοκκινο σπιτι ,Leat eat be , και διαφορα αλλα κονσεπτ που θα ανοιξουν συντομα
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Σπονδή πριν μερικές μέρες ήταν τελείως άδειο στις 2300 ένα δυαρι τραπέζι
Αυτό σε συνδυασμό με το πρόστιμο δείχνει ότι δεν το βλέπω καλά αν προσθέσουμε κ την <<κουραση>> του μεγαλομετόχου μετά από 25 χρόνια πορείας στο fine dining
varethika ton prologo
στο κατάστημα ο λιχούδης Γυράδικο, Υψηλάντου 54, Καρδίτσα, Ν. Καρδίτσας
Χειροποίητος φουλ κομπλέ με 3,50
Άκουσα κάποιον ντόπιο να παραγγέλνει γύρο με κασέρι
Τι να αυτό πάλι ;
Ας μας πει κανένας γηγενής
varethika ton prologo
στο κατάστημα κους κους ταβερνοχωριτών Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Ένα υψηλοβαθμο στέλεχος του οδηγού Michelin ήταν τις προηγούμενες μερες στην Θεσσαλονίκη
Ανεπίσημα ηρθε μια πρώτη επαφή /preview με την γαστρονομική σκηνή της πόλης
Επίσημα ήρθε για ιδιωτική επίσκεψη
Από ότι έμαθα επισκέφθηκε
Δέκα τραπέζια, Χαρουπι, Συντροφη, Μεζεν
Φήμες υπάρχουν εδώ και μήνες για την συμμετοχή και της Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής στον οδηγό Michelin
Ο χρόνος θα δείξει αν όπου υπάρχει καπνός υπάρχει κ φωτιά…
Πάντως θα ήταν μια θετική εξέλιξη για την γαστρονομική σκηνή
Και όπως βλέπω από τις επιλογές επίσκεψης του Michelin guy
Κοιτάνε το τοπικό στοιχείο στα μαγαζιά την τοπική κουζίνα …όχι imitation ρέπλικες γαλλικών ,ιταλικών εστιατορίων που τρώνε οι ντόπιοι ευκατάστατοι
varethika ton prologo
στο κατάστημα Τα 6 γουρουνάκια [νεκροταφείο] Ταβέρνα, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ο Φον Γιοσμάς Συνεργάστηκε απροκάλυπτα με τους Γερμανούς στη Θεσσαλονίκη. Όπως ομολογεί και ο γιός του: «Ο πατέρας μου έφυγε με τη στολή του Γερμανού ανθυπολοχαγού»
Στη δεκαετία του ’60 υπήρξε ιδρυτής και ηγέτης της παρακρατικής οργάνωσης “Σύνδεσμος Αγωνιστών και Θυμάτων Εθνικής Αντιστάσεως Βορείου Ελλάδος”. Είχε καταφέρει να στρατολογήσει αρκετούς τυχοδιώκτες και να συσπειρώσει γύρω του τους δοσίλογους του τάγματος Πούλου. Είχε ορμητήριο μια ταβέρνα με το ταιριαστό όνομα “Τα έξι γουρουνάκια”. Έμβλημα του συνδέσμου ήταν ο γερμανικός Σιδηρούς Σταυρός
varethika ton prologo
στο κατάστημα Το Σπιτικό Μαγειρείο, Αγίου Δημητρίου 145, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήρα ένα μπριάμ χάλια πίκριζε μάλλον από την μελιτζάνα
και κακό λάδι ,κατέληξε στα σκουπίδια και έφαγα για μεσημεριανό γιαουρτάκι
Προφανώς δεν θα ξανά επιχειρήσω
varethika ton prologo
στο κατάστημα Αγκυροβόλι Ψαροταβέρνα, Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 58, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
ανακαινισθηκαν οι τουαλέτες ,βελτιώθηκαν οι συνθήκες υγιεινής με την νέα ιδιοκτησία …
Το φαγητό μια χαρά (ίσως σας φανεί σκληρό το χταπόδι γιατί <<κρατάει >> λίγο αλλά έτσι το θέλει ο μάγειρας τους από μένα είναι πολύ οκ ίσα ίσα που δεν παραγγέλνω ποτέ χταπόδι παρά βρασμένο φουλ νιανια
Τιμές μια χαρά ,κράτηση συνίσταται
varethika ton prologo
στο κατάστημα DOS [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Γκύζη 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μάλλον έκλεισε οριστικά σύμφωνα με το Google