Εικόνες (12)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μακαρόνια με σάλτσα σε σάντουιτς στην Ιαπωνία (δεν άντεξα να μην το ανεβάσω, sorry. Μια χαρά ήταν!)
Το γλωσσάρι του πατσά, σελ. 1/2
Το γλωσσάρι του πατσά, σελ. 2/2
Γιορτή τσιγαρίδας (pure cholesterol) στο χωριό Δίλοφο (950 μέτρα υψόμετρο) του Δήμου Βοΐου Κοζάνης
Βλέπε καρτέλα "Σχόλια" με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2023 για την ορθή ερμηνεία του γραφήματος
ΠΟΕΣΕ Ψήφισμα 16 Νοεμβρίου 2021
Τρομερό
Απo την επίσημη ανακοίνωση του Michelin
<
Ακόμα μια παγκόσμιο πρωτοτυπία στην Αθήνα άφησαν μια χρονιά (το 2025) και θα πάμε κατευθείαν στα αποτελέσματα του 2026 μαζί με τους άλλους δύο ελλαδικούς προορισμούς
Φυσικά ισχύει ο ως selection οδηγός του 2024 αλλά κάποιοι περίμεναν να μπουν ,
Κάτι έγινε με την πληρωμή και την φερεγγυότητα του ΕΟΤ κ του ελληνικού δημοσίου
Ως ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης καταγράφεται η ένταξη της πόλης στον παγκόσμιο Γαστρονομικό Οδηγό Michelin.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: https:
Το νεο πλαίσιο περιλαμβάνει πλήρη “Territory Selection”, δηλαδή αξιολόγηση και παρουσίαση εστιατορίων οχι μονο απο την Αθηνα στο οικοσύστημα του Michelin Guide.
Η αλλαγή αυτή αποτυπώνεται τόσο στη διατύπωση όσο και στο ύψος της σύμβασης, που αυξάνεται από 179.
Το θεωρώ απίθανο να εννοεί όλη την Ελλάδα με αυτο το μπατζετ
Περα άπο το θετικο της ειδησης ας κανουμε κ λιγο χαβαλε
Δεν υπαρχει εστιατοριο στην Ελλαδα που να πηρε αστερι χωρις degustation (ποσα δικα μας μαγαζια στην πολη σερβιρουν degu?)
Ζω για να δω τα αποτελεσματα και την συγκριση με την Αθηνα (εμεις ουτε ενα αστερι, οι χαμουτζηδες 11 ναπουμε τσαμπα τα λεφτα μας κ τετοια )
Για εμένα τουλάχιστον το 80% των μαγαζιών για φαγί που υπάρχουν εκεί έξω είναι στην κατηγορία του "
Παλαιότερα ο τυπικός ταβερνιάρης/ψητοπώλης/καφενειάρχης ήταν ένας βιοπαλαιστής της ζωής που μαζί με τα λεφτά έκανε και το κέφι του ερχόμενος σε διάδραση με τον κοσμάκη που τιμούσε το μαγαζί του και περνούσε ωραίες στιγμές απόδρασης από τη καθημερινότητα. Πλέον ο τυπικός επιχειρηματίας είναι ένας νεογιάπης μπαγλαμάς που τον ενδιαφέρει η κονόμα (ο πελάτης ως πορτοφόλι) και η επικοινωνία, ουσία μηδέν. Το ίδιο συμβαίνει όμως και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας, το βλέπεις π.
Γενικά επικρατεί επίπεδο τέταρτου υπογείου, το οποίο χαρακτηρίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που δεν ξέρει να αγαπά και να γουστάρει και διέπεται από αυτοαναφορικότητα στο καθετί που κάνει. Το πρόβλημα είναι ότι ο νεοταξιτισμός αυτός πλήττει ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές που βρίσκονται πλέον σχεδόν σε νοητική και αξιακή αφασία ένεκα αυτιστικής αποβλάκωσης από τικτοκ, ίνσταγκραμ και άλλες τέτοιες αηδίες. Και έρχονται φυσικά χειρότερα άμα ο Κιμ ή ο Βλαδίμηρος ή και οι δύο ταυτόχρονα δεν πατήσουν το κουμπί ξερωγώ ή δε γίνει κάτι τέτοιο εκ θεμελίων ανατρεπτικό.
Τέσπα ξέφυγα λίγο, το πόιντ είναι ότι πλέον οι μαγαζάτορες βλέπουν την όλη επιχειρηματική διαδικασία τελείως ως μπίζνα, χωρίς ίχνος μερακιού και απόλαυσης σε αυτό που κάνουν πέρα ίσως από το να βγάζουν ρευστό. Αλλά και ο κόσμος δε βγαίνει πλέον έξω για να μερακλώσει αλλά για να κάνει φιγούρα και να το παίξει κάποιος (ο τρεντάτος, ο εναλλακτικός, ο αυθεντικός κλπ.) στους άλλους ή ακόμη και στον εαυτό του, χωρίς βέβαια να βγάζω την αφεντιά μου έξω από αυτό. Η μόστρα βέβαια υπήρχε και παλιότερα, π.
Εεε αυτό νομίζω ότι συμβαίνει ήδη. Σε γνωστό μαγαζί φολκλόρ ύφους και αισθητικής, πας και πληρώνεις 5-6€ για μισή πίτα, με ένα τεμάχιο κρέας, χωρίς πατάτα, με μερικά σκόρπια κρεμμυδοντόματα. Ναι αλλά τα κρέατα είναι επαρχίας και η πίτα χειροποίητη, λολ. Οι πρατινάκιδες σου ζητάνε για ένα μπέργκερ 11-12€. Πλέον η φάση είναι το hype και τα social και θεωρώ ότι οι under25 έχουν κυρίως αυτό σαν κριτήριο.
Γνωστός κωμικός στο FB ανέφερε πως στο Παγκράτι άνοιξε καφέ που πουλάει τον Φρέντο Εσπρέσσο πακέτο προς 6€...
Το λαϊκό φαϊ αργοσβήνει και μόνο μερικά καφενεία νιώθω ότι το κρατάνε ζωντανό
Θέλω να μπω καμιά μέρα να ζητήσω ανταύγειες με "
Με τον τεράστιο εκμοντερνισμό στα πάντα(πχ παντού πλέον smash κτλ), σε λίγα χρόνια θα ανοίξει κανένας "
Περάσαμε εποχές που δεν θα υπάρχουν ξανά(Σωτήρης, Φαρχάν, Γιαννούλα κτλ), εκτός αν πας σε κάνα ξεχασμένο χωριό στο πουθενά.
Είμαστε η τελευταία τυχερή γενιά ταβερνοχωρίτων που ζήσαμε γνήσια πράγματα, ανθρώπους, μαγαζιά και εμπειρίες, οι τελευταίοι των μοϊκανών...
- Τι σημαίνει ότι δεν αφήνει; Σε ποιο στάδιο της διαδικασίας γίνεται τι; Επιλέγεις τις φωτό, πατάς το κουμπί και δεν γίνεται τίποτα;
- Τι κινητό/tablet είναι; Android/iPhone;
- Τι browser; Chrome, Firefox, Safari;
- Δοκιμάστε να ανεβάσετε 1 φωτό μόνη της, για να δούμε μήπως φταίει το πλήθος
Καλύτερα στείλτε μου απαντήσεις στο admin@tavernoxoros.
Ξεκίνησαν εργασίες ανακαίνισης στο ιστορικό Κόκκινο σπίτι της πλατείας Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.
Με ελάχιστη επιφύλαξη το ομώνυμο εστιατόριο τερμάτισε την βραχύβια διαδρομή του.
Στη θέση του λέγεται ότι θα ανοίξει νέο κατάστημα της "
το newsit.
άρα μάλλον δεν έγινε από μαγαζί
Άραγε να είναι από μαγαζί ή από σουπερμαρκετ;
Πεθαίνω να μάθω την απάντηση :)
"
Εγώ σκέφτηκα ότι θέλω επίσκεψη και γλαφυρή περιγραφή του Nikos original για το κάτι άλλο
Θα θελα ένα μαγαζί που θα σέρβιραν/ έτρεχαν ο κύριος από το Κάτι άλλο, ο Καπετάν Φουρτούνας από τους Ν. Επιβάτες, όπου φυσικά το φαγητό "
Μάς αρέσει να παραμυθιαζομαστε όλοι μας, λίγο ή πολύ. Ο καθένας μας βάζει τα όρια του, ψηλά και χαμηλά, και αυτά δοκιμάζονται. Η εστίαση είναι ταξίδι και μέσα της κρύβει παραμύθι, φαντασία και φυσικά, παπαντζα!
Και εδώ είμαστε όλοι εμείς να τα επικοινωνούμε μεταξύ μας και να γελάμε για όσα φάγαμε και "
Η φοροδιαφυγή έχει πραγματικές συνέπειες στον κλάδο της εστίασης, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στα νόμιμα καταστήματα, με επιρροή σε εργαζομένους, προμηθευτές κτλ. Ουσιαστικά κλέβεις όλους τους συνανθρώπους σου ενώ κοιτάς κοντόφθαλμα μόνο την πάρτη σου.
@Nίκος© γι' αυτό εμείς που αγαπάμε την εστίαση, προτρέπω να ζητάμε πάντα απόδειξη. Προσωπικά έχω ανοχή σε σπάνιες περιπτώσεις, βλέπε κάτι καφενεία σε ορεινά απομονωμένα χωριά.
Πάντως ναι στην εστίαση ξεφεύγει η κατάσταση...
13% δεν είναι ο ΦΠΑ στην εστίαση; ή κάποια είδη έχουν 6%;;
Είμαι παράλογος ρε παιδιά; Η κερνάς, ή κάνεις ψαλίδι αν είναι έτσι. Και όχι 1-2€, σχεδόν 20% πρέπει κανονικά.
χωρις να ειναι γιατροι και διαγουν πολυτελη ζωη
μαλλον ειναι φυσιολογικο να εχουμε και κατα
φαντασιαν βραβευμενους σεφ.
ο Σαλονικιός το ένιωσε αμέσως∙σ χάθηκε εκείνο το γνήσιο χρώμα που τον συνέδεε με τον χώρο. Του στερήθηκαν οι αυθεντικές μυρωδιές των παλιών στοών, και στη θέση τους του επιβλήθηκε μια αποπνικτική αίσθηση αποστείρωσης.
Κάποιες φήμες λένε ότι θα κλείσει για 6 μήνες
Κάποιες φήμες ότι θα ανοίξει πάλι τα Χριστούγεννα
Έτσι κ αλλιώς βλέποντας τα concept και τις τιμές της ergon group μάλλον δεν θα απευθύνεται σε ντόπιους αλλά σε τουρίστες
Ξέρει κανείς αν τα υπάρχοντα μαγαζιά κλείσανε οριστικά ή αν είναι μόνο προσωρινό;
https:
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το έχετε ακούσει, αλλά επειδή ταυτίστηκα αρκετά και γέλασα ακόμη περισσότερο είπα ότι αξίζει ένα post
Μπέργκερ 18,
Κρύα σάντουιτς 14,
Κουλούρι γεμιστό 12,
Κρουασάν με μερέντα 10,
Ατομική πίτσα τεμ. 8,
Σαλάτες 12,
Πάστες 9,
Donuts 7,
Αναψυκτικά 250 ml 4,
Νερό 500 ml 2,
Μέλι 850 γραμ. 182,
Αποξηραμένα σύκα, χουρμάδες συσκευασμένα 300 γραμ. 39,
Μπακλαβάς χύμα 90,
Μπακλαβάς συσκευασμένος 300 γραμ. 59,
Λουκούμια συσκευασμένα 300 γραμ. 28,
Φιστίκια κελυφωτά (ή "
Καρυδόψιχα χύμα 95,
Λεπτομέρειες, φωτογραφίες κλπ. εδώ:
https:
Ξέρει κανείς την ψησταριά του άρθρου της Parallaxi
και κάπως έτσι έχει ένα κλειδί Michelin το ON και κανένα το Macedonia Palace του ... Ευαγγέλου.
και προφανώς η βράβευση αφορά όλο το πακέτο του ξενοδοχείου και όχι μόνο την εστίαση.
Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές με τα εστιατόρια.
Μύκονος, Σαντορίνη κλπ, μετά τις μειώσεις αφίξεων και τζίρου 15-20% φέτος μάλλον θα μπουν στον κατάλογο εσπευσμένα ως προορισμοί.
Μεχρι νοεμβριο θα αναρτηθει ατην διαυγεια οτι το ελληνικο δημοσιο θα πληρωσει τον οδηγο …αν και αφου πληρωθουν πιατευω θελουν αλλους 6-8 μηνες να ανακοινωσουν τα αποτελεσματα
Μεχρι Νοεμβριο θα ξερουμε …
Καθώς περνούσα έξω από το ON (Όλυμπος Νάουσα) στην παραλία είδα ανερτημένη ταμπέλα Michelin One Key που είναι διάκριση για τα ξενοδοχεία - όχι για τα εστιατόρια.
https:
Είναι το μόνο στην πόλη.
Βέβαια έτσι όπως είναι η ταμπέλα και έχει και το αστέρι πάνω και είναι και στην κολώνα δίπλα στο εστιατόριο μοιάζει και απο κοντά για ένα αστέρι εστιατόριο.
Τα κλειδιά τα ξεκίνησαν το 2024 και λίγοι τα ξέρουν .
Περισσότερα,
https:
Για τα εστιατόρια της πόλης αναμονή ..... σύντομα λένε.
https:
https:
https:
Στο άρθρο η σειρά από τις γνωστές λεξούλες, που εδώ επιδιώκουν να πασπαλίσουν μ' Άστρα τα κάτεργα του χρηματοπιστοτοκίζειν και να δούμε από Λεβιάθαν έναν Τόμας το τρενάκι να σερβίρει spaghetti από φύκια: Inclusivity, Sustainability, Mindfulness
Μάλιστα...
https:
Ήταν εξαιρετικό μαγαζί, σύχναζε μια παρέα τεφατζίδων χαντμπολιστων στα 80-90 (έχω συγγένεια με έναν εξ αυτών), πηγαίναν μετά την προπόνηση και κατασπάραζαν τα πάντα. Χαιλάιτ το "
Έπειτα άνοιξε και στο Βίλκα για ένα διάστημα, δυστυχώς δε θυμάμαι τι και πως, αλλά δεν είναι περασμένο στον ταβερνοχώρο αυτό. Θα μάθω πληροφορίες και θα το περάσω.
Δεν το αναφέρει αλλά πρόκειται για τα McDonald'
Φαύλος κύκλος δυστυχώς που φοβάμαι ότι θα αναγκάσει στο αντίο ακόμα περισσότερα ιστορικά μαγαζιά...
Η χρήση της αγοράς είναι αγορά τροφίμων για αλλαγή χρήσης πχ εμπορική στοά προβλέπεται προεδρικό διάταγμα ,
Εδώ έχουν γίνει χειρότερα με δασικές εκτάσεις …
Αν γίνει εμπορική στοα βγάζοντας την προϋπόθεση της ποσοστοσης μεγάλου αριθμού καταστημάτων τροφίμων μπορεί να παραχωρηθεί εύκολα σε έναν όμιλο από τους 5-6 που κυριαρχούν στην Ελληνική αγορά
Για εμάς τους ελλιπώς ενημερώμενους, ποια είναι η επόμενη χρήσης /νέος σχεδιασμός στην οποία αναφέρεστε;
Θα ήθελα να ήξερα που βρίσκονται ορισμένοι εδώ μέσα που απαντούσαν με ειρωνείες και μεγαλοστομίες μερικά χρόνια πίσω, όταν εξέφραζα την άποψη μου για τη νέα Μοδιάνο, και γιατί έχουν εξαφανιστεί...
Η ιδιοκτησία δεν δείχνει να ανησυχεί μάλλον ξέρει ήδη τον επόμενο σχεδιασμο /χρηση του χώρου ή πρόσφατη είσοδος του ομίλου στο χρηματιστήριο τους δίνει κεφάλαια για να διορθώνουν τρανταχτά λάθος σχεδιασμούς τοποσήμων
Μοδιάνο – Status: Brilliant
Ανοιχτά: Μπαμπάτσικος, ΓΡΝ, Panini, Felafel, Tarantino (κλείνει Σεπτέμβριο), Πιροσκί
Κλειστά: Estrella, Αυγοθήκη Τσακίρης, Kassandra Ice Cream, Mochiamo, Ψαραγορά Μοδιάνο, Chevicheria, Ikigai Dumplings, Pico Pinsa, Τράτα, Φρεσκούλης, Mare Monti, Delyfish, Χατζής, Soft Cookie, Τερκενλής, Μάγειριο Αϊβαλί, Πασχάλης Πίτες, Oshekkopf, Διδασκάλου (κρεοπωλείο/ψητοπωλείο)
και εβαλα την κριτικη αλλου.
Στις δεκα το πρωι ειχε μια ντουζινα απο αυτα.
Η τιμη ειναι πολυ καλη για το μεγεθος και την ποιοτητα του ψωμιου.
Ενα μερος των αλευρων ειναι σιγουρα σικαλης
υπολογιζω γυρω ατο 50% που ειναι μεγαλη ποσοτητα
αν αναλογιστει κανεις οτι τα υποτιθεμενα ψωμια ολικης
που αγοραζουμς εχουν 20 ως 30% αλευρι ολικης.
Ειναι φανερο απο τις εσωτερικες τρυπες, την υφη και το αρωμα
οτι το ψωμι του Γατιδη δεν ειχε τον απαιτουμενο χρονο ωριμανσης
24, 48 η 72 ωρες στο ψυγειο, κατι που ειναι απολυτα φυσικο
οταν μιλαμε για αρτο μαζικης παραγωγης.
Να πω για δευτερη φορα οτι οποιος αποφασισει να φτιαξει το ψωμι του Ακη
Πετρετζικη (ψωμι με προζυμι χωρις μιξερ)
δεν προκειται να ξανααγορασει ψωμι απο φουρνο παρα μονο για δοκιμες.
Ειναι χωρις ζυμωμα, με τρια υλικα, εμφιαλωμενο νερο, αλευρι και λιγο αλατι. Μπορεις να βαλεις οτι αλευρα θελεις αλλα εχει μια διαδικασια.
Το φτιαχνεις σημερα και τρως μεθαυριο.
Επίσης, είναι τελικά Σίκαλης ή μπα;
και τι εννοείς Ωρίμανση;
ευχαριστώ
Το βίντεο αυτό επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν όντως κάποιες μονάδες https:
Το ερώτημα μου είναι: ξέρει κανείς αν υπάρχει κάτι κοινό στην εφοδιαστική αλυσίδα ή στον τρόπο παρασκευής των σουβλακιών ώστε η φράση "
https:
Τοποθεσία:
Ειναι concept της Lekos group
Mono gyros ,
Μεταξύ Mono Gyro και Κριτικού επί της Νίκης, άνοιξε ένα μαγαζί meze κάτι(δεν είδα καλά το υπόλοιπο της επιγραφής)
Την επόμενη φορά σίγουρα θα την ζητήσω!
Μακάρι να δοκιμάσεις και να έρθεις στο κλαμπ μας! Εγώ πλέον την ζητώ όταν είμαι στη βόρεια δημοκρατία...
Αυτό σε συνδυασμό με το πρόστιμο δείχνει ότι δεν το βλέπω καλά αν προσθέσουμε κ την <
Τα λαγωνικά του ΤΧ μήπως γνωρίζουν κάτι;
Ανεπίσημα ηρθε μια πρώτη επαφή /preview με την γαστρονομική σκηνή της πόλης
Επίσημα ήρθε για ιδιωτική επίσκεψη
Από ότι έμαθα επισκέφθηκε
Δέκα τραπέζια, Χαρουπι, Συντροφη, Μεζεν
Φήμες υπάρχουν εδώ και μήνες για την συμμετοχή και της Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής στον οδηγό Michelin
Ο χρόνος θα δείξει αν όπου υπάρχει καπνός υπάρχει κ φωτιά…
Πάντως θα ήταν μια θετική εξέλιξη για την γαστρονομική σκηνή
Και όπως βλέπω από τις επιλογές επίσκεψης του Michelin guy
Κοιτάνε το τοπικό στοιχείο στα μαγαζιά την τοπική κουζίνα …όχι imitation ρέπλικες γαλλικών ,
Όποιος δεν έχει θέμα με τα 19,
*Το "
Ίσως ότι οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί και δίνεται περισσότερος χρόνος στα υλικά και στους ανθρώπους, ίσως το '
Θα κλαιγόταν κι αυτός πώς πρέπει να ανεβάζει τιμές και να χρεώνει 5ευρα τα 100 γραμμάρια προκατάτα επειδή "
Κάστρο (Πυλαία)
Το Λημέρι (Ολύμπου)
Σωτήρης (Συκιές)
Τηγανιές & Σχάρες (Λαδάδικα)
Ο Σαΐτης (Κάστρα)
Το μπαλκόνι του Κρεωνίδη (Άνω Πόλη)
Απειρωτάν (Κάτω Τούμπα)
Η Ωραία Πίνδος (Χαριλάου)
Ελιά Λεμόνι (Μπότσαρη)
Η Νέα Κληματαριά (Σοφούλη)
Τα Βλάχικα (Σοφούλη)
Η Ταβέρνα στην πλατεία Σκρα (Αρετσού)
Γιάννης (Νέα Ραιδεστός)
Σεργιάνι της Ανατολής (Ρετζίκι - Ασβεστοχώρι)
Ο Κυνηγός (Χορτιάτης)
Κιόσκια (Χορτιάτης)
Κήπος (Χορτιάτης)
Ο Μανώλης (Περαία)
Γούσιος Βασίλης (Περιστερά)
Η ωραία θέα (Λιβάδι)
Το Δερβένι (Λαγυνά)
Καλή τύχη! Και Καλό Πάσχα!