Φίλε alex999, έχω περπατήσει λίγο στην περιοχή. Θεωρώ ότι σίγουρα πρέπει να πιείς ένα τσίπουρο στην παραλία Γρίμποβο (έχω και μια πρόταση, αλλά τα μαγαζιά αλλάζουν). Επίσης η περιοχή παρότι πολύ τουριστική, είναι ακόμα Ρούμελη και παίζουν σκληρές σούβλες. Ευκαιρία είναι μάλιστα, μια και θα είσαι χαμηλή σεζόν εκεί, να ανακαλύψεις ποια μαγαζιά παίζουν με τούς ντόπιους και είναι ναοί προσκύνησης στο θέμα.
Εκεί που χωλαίνει νομίζω η περιοχή είναι στο μαγειρευτό. Μακάρι να βρεις κάτι ενδιαφέρον, θα είναι χρήσιμο για μελλοντικά περάσματα.
@Μαριος οντως κανει πορκετα ο ιδιοκτητης και μαγειρας στο φρεσκια ζυμη στην Νεαπολη. Ειναι αρκετα καλη φτανει να την πετυχεις την μερα που βγαινει απο τον φουρνο. Μετα κοβει κομματι και την ζεσταινει για το σαντουιτς κι εκει χανει πολυ. Σερβιρει και στο μαγαζι. Επισης νομιζω οτι δινει και με το κιλο. Δεν ειναι ομως ιδια με αυτες της Ιταλιας. Στην ιταλια ειναι πιο σφιχτη και με αρωματικα βοτανα. Δεν ειναι ομως καθολου κακη εαν την πετυχεις στην μερα της..
@Μάριος: Ρίξε μια ματιά στο Φρέσκια ζύμη, ξέρω από φίλους που μένουν πέριξ της περιοχής ότι αυτοί φτιάχνουν
Υ.Γ 1: Για να ακριβολογώ μου έχουν μεταφέρει ότι κάνει πορκέτα αλλά για σάντουιτς. Θεωρώ όμως ότι με μια απλή συνεννόηση ότι μπορείς να κάνεις κράτηση για μια ολόκληρη πορκέτα
Υ.Γ 2: Δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από το μενού τους οπότε δεν εκφέρω άποψη, πάραυτα μου έχουν μεταφέρει ότι είναι τουλάχιστον τίμιοι σε αυτά που προσφέρουν
Καλησπέρα στην παρέα. Γρήγορη ερώτηση μήπως και γνωρίζει κάποιος.
Έχω ένα συνάδελφο ο οποίος κάθε φορά που σχολιάζουμε μαγαζιά και φαγητά, με ρωτάει "θα μου βρεις επιτέλους ένα μαγαζί στην Θεσσαλονίκη που θα φάω καλή ιταλική πορκέτα;"
Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν γνωρίζω καν αν υπάρχει τέτοιο μαγαζί στην Θεσσαλονίκη.
Καμιά άποψη ταβερνογνώστες;
Το Ωραίον ήταν ανοιχτό τουλάχιστον μέχρι τις 22 Αυγούστου 2025 που έπαιξε επίσκεψη φίλου. Επισυνάπτω φώτο για του λόγου το αληθές (τις βάζω εδώ για τη σχετική κουβέντα, αν χρειάζεται ας μεταφερθούν στο μαγαζί).
Σχετικά με το Ωραίον ντόπιοι φίλοι ξανθιώτες δήλωσαν ότι έχει πολύ καιρό που έκλεισε. Δεν το βάζω με σιγουριά σε νεκροταφείο όμως γιατί δεν πήγα μόνος μου για να τσεκάρω. Οπότε ας έχετε το νου σας αν βρεθείτε προς τα εκει... να κάνετε ένα τσεκ πριν πάτε, γιατί δεν είναι και τόσο εύκολος ο δρόμος.
@aethra για καλό κρέας ωρίμανσης Arjin experience, έφαγα φέτος το καλοκαίρι, παρόλα την τρελή ζεστή Ιουλη μήνα ντάλα μεσημέρι το φαγητό και οι κοπές ήταν εκπληκτικό. 3 άτομα 150€
Long shot...αλλά ας το ρίξω. Γνωρίζει κανείς αν η ταβερνα της ιχθυοκαλλιεργειας πεστροφα στο Ωραιο Ξάνθης (πομακοχωρια) είναι ανοιχτή ή έχει κλείσει; Λογικά θα είναι στο νεκροταφείο γιατί δεν βλέπω Red dot...αλλά αυτή μια ζωή άνοιγε και έκλεινε θυμάμαι... Το ρίχνω εδώ γιατί θα μπορείτε να μου δώσετε και guerilla εναλλακτικές...
Η πρώην Capri, νυν Funghi, έχει κατά την γνώμη μου καλύτερο παιδότοπο (μεγαλουτσικος χώρος, στημένες παιχνιδοκατασκευές, κοπελα-ες που κοιτούν τα παιδιά) από την Raffaele (όπου απλά υπάρχει ένας σχετικά μικρός χώρος με χύμα τουβλάκια, κουκλάκια κλπ) και την Sienna (που ο παιδότοπος είναι στον επάνω όροφο και δεν έχεις επαφή με το τι συμβαίνει). Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι.
@dokimastis απο τις 40 περιπου ενεργες πιτσαριες που εχω δοκιμασει δυτικα
η μονη που δεν με απογοητευει ειναι η Raffaele pizza & pasta στην Μαυρομιχαλη 92.
Οχι γιατι ειναι η αποκαλυψη αλλα ειναι μια τιμια συγχρονη προταση
με ομορφο σαλονι ευγενικο σερβις και αρκετα τραπεζια εξω.
Υπαρχει η Siena με παιδοτοπο και μετριες πιτσες με χοντρο ζυμαρι
και μπολικη φασαρια και μια ατελειωτη σειρα απο πιτσαριες
που αν δεν εισαι ανθεκτικος φοιτητης ρισκαρεις το εμφραγμα
ανα πασα στιγμη λογω της κακης ποιοτητας και υπερβολικης χρησης
κιτρινων τυριων και αλλαντικων αγνωστης προελευσης.
Θα ειχαν ολα αυτα σημασια αν ημουν 20-25 χρονων ?
Καμμια απολυτως.
Με αφορμή το ότι σήμερα ήμουν δυτικά σε αναζήτηση, αλλά και ένα σχόλιο του bibi, ήθελα να ρωτήσω: ποιες αξιόλογες πιτσαρίες υπάρχουν στη δυτική πόλη με αξιόλογο σαλόνι ή ευχάριστο εξωτερικό τραπεζάκι;
Περαστικός από Βόλο, θα μείνω μέχρι σήμερα το βράδυ. Για την πολη του Βόλου, όχι Πήλιο και χωριά. Υπάρχει καμία προταση για ΚΡΕΑΣ; Όχι ψαρικά και τσίπουρα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Ora (τσιμπημένο ελαφρώς αλλά είχα φάει καταπληκτικά, με φοβερή θέα δίπλα ακριβώς στο φρούριο, το απόλαυσα)
Niwa: ο σεφ Αυθίνος είναι φοβερός γενικά (πέρασε επίσης απο wine bar Saluteria), στο χώρο του ξενοδοχείου Acanthus Blue ετοιμάζει fusion με ιαπωνική και τοπικές επιρροές,
για μαγειρευτό φαγητό στο Ninos (έχει επίσης πολύ ωραίο χειροποίητο γύρο) και στο Χρυσομάλλη
λαϊκο φαγητό στα ψαράκια του νταού στη λαϊκή γειτονιά του Μαντουκίου,
value for money χωρίς να χάνεις το φως σου για πίτσα-μακαρονάδα είναι το il vesuvio, ενώ αξιόπιστο και επίσης καλή αξία έχει το Cucina di Boneti
Coconela (σερβίρει φοβερό καφέ και πρωινό - γλυκά) επίσης για τους λατρεις των specialty grade μονοποικιλιακων καφέδων η Cafetierra που έχει παρει πρώτο βραβειο για roasting
εκτός πολης ο Σταμάτης στο Βιρό, famous για τα κρέατα που φτιάχνει στον ξυλόφουρνο, αλλά κάποια στιγμή είχε σταματήσει, οποτε να παρετε να ελέγξετε αν δουλεύει τον ξυλόφουρνο,
Πειθαρχείο στους Καστελλάνους βγαζει τραπεζακια στην πλατεια του χωριου (η πλατεία δεν λεει κάτι), καμια φορά εχει μουσικες βραδιες, ωραίο φαγητό
Κουραμάδες έχει το καταπληκτικό καφεμεζεδοπωλείο Ατζάρδο, αν δεν έχει αλλάξει κάτι ανοίγει από τις 7μμ τσεκάρετέ το, θέλει αντικουνουπικό
στους Δουκάδες είχαμε φάει πολύ ωραία παστιτσάδα στο στέκι
πρέπει να αναβαθμίστηκε πολύ το Στριβοδικείον
Καφενές Αλλού στους Γαρδελάδες (δεν έχω πάει αλλά άκουσα καλά λόγια)
Γενικά το νησί έχει ακριβύνει αρκετά τα τελευταία χρόνια μιας και έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός επισκεπτών απο Αττική.
Τα δύο που θα έλεγα ότι είχαν καλό φαγητό χωρίς να μου φανούν πολύ ακριβά είναι ο Κούτσικος και το Αρχιπέλαγος. Το δεύτερο είναι λίγο πιο τσιμπημένο αλλά είχαμε φάει ψαρικά.
Μια που το ανοίξαμε το θέμα για τα διάφορα στάνταρ μεταξύ Ηρακλείου και Ρεθύμνου:
στον παλιό δρόμο, στο χωριό Δροσιά (Γενί Γκαβέ), είναι στάνταρ μέρος για γουρουνόπουλο.
Δεν έχω κάτσει σε κάποιο, αλλά λίγο που το έριξα μια ματιά είναι ωραίος ο Πλάτανος.
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις για την Κρήτη, παιδιά!
Έγιναν ψακτικές βάσει αυτών, αλλά και σχολίων που υπήρχαν ήδη. Γενικά φάγαμε αρκετά καλά σε όμορφα μέρη, υπό ιδανικές συνθήκες (μάλλον δεδομένου ότι δεν έχει ξεκινήσει ο τουριστικός πανικός ακόμη). Μακάρι να υπήρχε περισσότερος χρόνος για να δοκιμαστούν περισσότερα.
@Rosstrobon: Λογικά θα τις αποκλείσεις ως επιλογές μιας και δεν τηρούν τον όρο της εγγύτητας με το αεροδρόμιο πάραυτα στις αναφέρω ίσως για μελλοντική δοκιμή
Ο Λευτέρης στη Νέα Κερασιά και η Κυρά-Μάρθα στο Μεσημέρι
Καλησπέρα σας. Εκτός από Ανέστη/Μανώλη/Νίκο στην Περαία και Στέκι στον Τρίλοφο, έχουμε κάποια άλλη επιλογή σε παρόμοιο ύφος χασαποταβέρνας, σχετικά κοντά στο αεροδρόμιο;
@AG θα σου ήταν εύκολο να μου προτείνεις μια 3άδα που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος στο Λονδίνο? Όσο πιο κέντρο γίνεται για να γλιτώσω να μπω σε ΜΜΜ και ας πούμε με άνω όριο τις 100 λίρες το άτομο;
@tsimp αν μπορέσεις, να επισκεφθείς το Λουτρό Σφακίων, είναι στον νότο του νομού Χανίων και πηγαίνεις μόνο με καραβάκι από την Χώρα Σφακίων... Είναι μοναδικο το μέρος..
@tsimp: Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στο Ηράκλειο πήγα στην Έργανο, στο Βουρβουλάδικο και στο Αρισμαρί καί Βάρσαμο. Δυστυχώς, δεν θα πρότεινα κανένα από αυτά. Άλλα μαγαζιά ψηλά στην λίστα μου είναι το Πεσκέσι (θέλει κράτηση οπωσδήποτε) και το Απίρι, αλλά δε τα έχω επισκεφτεί, οπότε δεν εκφέρω άποψη. Τυχαία πέρασα έξω από την Σπορά (νέο μαγαζί) και μου φάνηκε συμπαθητικό.
Στα Χανιά, το 2020, είχα επισκεφτεί το Mon.es και το φαγητό ήταν εξαιρετικό (και ο χώρος πολύ όμορφος). Ελπίζω να έχει διατηρήσει το επίπεδό του.
@tsimp
Στα Ανώγεια, Σκαλώματα για αντικριστό και λίγο παρακάτω στον Μανουρά για να πάρεις μαζί σου αν θες τυροκομικά (εγώ πήγαινα και αγόραζα ένα μικρό κεφάλι ξηρή μυζήθρα ή/και γραβιέρα).
Θα βρεθούμε στο Ηράκλειο και στα Χανιά για 4 ημέρες (3 και 1, αντίστοιχα), για αυτό και -αγαπητά μου- θα ήθελα τις προτάσεις σας για φούρνους/ ταβέρνες/ καφενεία/ μεζεδοπωλεία καθώς και ό,τι άλλο φυσικά θεωρείται αξιο-επισκέψιμο, με τις ήπιες λοξοδρομήσεις από τον άξονα που συνδέει τις δύο πόλεις, να είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενες :)
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Αυτό ήθελα να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου άμα έχετε ξεχωρίσει κανέναν στο σύνολο από τηγάνι και γεύση. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά προτιμώ περισσότερο με λίγο κουρκούτι και όχι λουκουμά
α) ζουμάρεις στο χάρτη στην περιοχή που σε ενδιαφέρει
β) γράφεις πάνω δεξιά στο πεδίο «Αναζήτηση» το εξής: #[μπακαλιάρος σκορδαλιά]
γ) πατάς πάνω πάνω στο κουμπί «Φιλτράρισμα χάρτη»
δ) ανοίγεις ένα ένα τα μαγαζιά που βλέπεις και μελετάς καταλόγους, εικόνες, σχόλια κλπ.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις και στην φωτογραφία που ανέβασα σήμερα εδώ στο «προτάσεις φαγητού ανά περιοχή».
Για σούβλα παίζει ωραία και ο Στέλιος στην πολίχνη με ωραίο σαλόνι και ωραίο κοκορέτσι, κοντοσούβλι και ψητά της ώρας. Τιμές νορμαλ. Απλό συνοικιακό μαγαζί
@vamos σχετικά με μαγαζί για κρέας- σούβλες πέριξ Θεσσαλονίκης -χασαποταβέρνες θα έλεγα καλύτερα- μπορείς να τσεκάρεις τα Κιόσκια στον Χορτιάτη. 'Οσες φορές έχω βρεθεί οι εντυπώσεις ήταν θετικές. Πιο cult επιλογή αναμφισβήτητα ο Μιχάλης -οι πιο παλιοί τον ξέρουμε με το επίθετό του Αλβανός- στο Ρετζίκι, που αν μη τι άλλο ξέρει...από κρέας.
Ταβερνοαλανι σε ευχαριστώ από καρδιάς! Μακαρι να είχα προλάβει τη νοσταλγία! Θα πάω στα υπόλοιπα μολις μπορέσω και θα μεταφέρω εικόνες και εντυπώσεις! Ευχαριστώ και εσένα jimador και τους υπόλοιπους για άλλη μια φορά! Οτιδήποτε έτσι μερακλίδικο και παλαιακο είναι δεχτο! Τύπου σκοτεινά νόστιμα πάλαι καφενεία τύπου Θόδωρος, παλιές ταβέρνες τυπου Δόξα κτλ θα με συγκινούν ιδιαίτερα, όπως όλους φαντάζομαι!
Δυτικά το Καφενουργείον στην Περικλέους, πέριξ του Κέντρου Υγείας, είναι πολύ ωραίο μαγαζί ως προς το φαγητό του και το κλίμα του, και είμαι σχεδόν σίγουρος πως δείχνει ματς.
@Αλφι, δεν έχω εντρυφήσει στα καφενεία κατάλληλα για αγώνες, γιατί δεν παρακολουθώ αθλητικά. Όταν με τραβάει η παρέα όμως έχω κάμποσες φορές δουλέψει με επιτυχία τα Αστόρια, Πασχάλης, και μέχρι πέρσι αγαπημένο στέκι ήταν το νοσταλγία. Τώρα με την νέα ιδιοκτησία δεν έχω πάει καμία φορά, αλλά ίσως αξίζει ένα τσεκ, γιατί είχε πολλές οθόνες.
Για δυτικά, στα "Δεν έχω πάει & θέλω να πάω" που να έχουν tag #tv (δηλαδή έχουν σίγουρα τηλεόραση, αλλά χωρίς να γνωρίζω με βεβαιότητα αν δείχνουν αγώνες, ίσως θα έπρεπε να προσθέσουμε ένα πρόσθετο tag #ματς ...!) έχω τα Καλλιθέα (αυτό κατά 99% δείχνει), Βασίλης, Platonos 8, στέκι του Σαράφη, καφενές μας, Στέλιος, Θαλάματα. Έχω τσεκάρει με συμπαθητικό φαγητό το παρά δέκα που είχε 2 τηλεοράσεις, λογικά θα βάλει ματς αν το ζητήσεις.
Παιδιά καλησπέρα, ειλικρινά σας ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά που σπεύσατε να πείτε γνώμες για αυτό που ζήτησα! Θα τις τιμήσω όλες! @ταβερνοαλάνι είμαι δυτικός. Φουλ Επταλοφίτης, κατοικώ Πολίχνη αλλά γυρνάω ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. Οπότε είμαι ανοιχτός για προτάσεις σε πολλά και διαφορετικά σημεία που έχεις να προτείνεις οπουδήποτε! Σε εμπιστεύομαι!
Η δικιά μου πρόταση πάντως είναι η Χρύσα στη Νεάπολη. Τσιπουράδικο με ευγενικό προσωπικό πολλές τηλεοράσεις, μέσα έξω , μεσήλικες έως 60αρηδες. Κρεατικά, ωραία δικά τους τουρσιά και αλοιφές, πατάτες χέρι γαλαντόμες ποσότητες εξαιρετικά καλές τιμές. 20€ το άτομο αλλά με ρετσινες, σαλάτες, πανσέτες, μπριζολάκια, σουτζουκάκια, καυτερή, πατάτες, δικά τους λαχανοσαρμαδες και πολλά άλλα!
Σχετικά με το καφενείο+μεζέδες που αναζητάς, κι εγώ το ΖΑΪΡ 79 ερχόμουν να προτείνω (+ ότι ο Διογένης, συμφωνώ, αποτελεί μια καλή επιλογή -ειδικά για κέντρο).
Αν θες πιο λαϊκή κατάσταση, το Φάληρο στην Αρχαιολογικού Μουσείου είναι μια επιλογή που αξίζει να κοιτάξετε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πασχάλης στην Κατσιμίδη.
Τέλος, το Κονάκι στην Μπότσαρη μπορεί να σε ικανοποιήσει, κυρίως όσον αφορά την τηλεοπτική αναμετάδοση, ανάλογα πάντα και τη χρωματική παλέτα της ποδοσφαιροφιλίας.
Καλημέρα παιδιά,
πέριξ Θεσσαλονίκης μαγαζί για κρέας, με σούβλες κατά προτίμηση με πρόσφατη επίσκεψη και εντυπώσεις και παρακμιακό να είναι δε μας πειράζει, χωρίς παιδιά;
Ευχαριστώ πολύ όλους !
Καλησπέρα παιδιά
Αναζητώ καφενείο μερακλίδικο ή έστω τσιπουράδικο μεζεδοπωλείο που να δείχνει αγώνες και να έχει ωραίους μεζέδες να κάτσεις με παρέα να φάτε να πιείτε να το ευχαριστηθείτε. Ας είναι και φολκλόρ παρακμή κτλ δε μας πειράζει καθόλου ίσα ίσα
Καλησπέρα σας! Για τραπέζι 15-20 ατόμων σε ταβέρνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τι θα προτείνατε; Θα ήθελα να αποφύγω τα κλασικά μεγάλα μαγαζιά που σίγουρα μπορούν μας καλύψουν, σε στυλ "τηγανιές και σχάρες" κλπ.
Σχετικά με την κατηγορία "φθηνός μεζές Ιωαννίνων", θα ήθελα πιο πολλά από αυτά που έχουμε. Είναι σίγουρα μια "κουζίνα povera", μια και το κόστος είναι πολύ πιεσμένο. Το κοινό είναι ως επί το πλείστον φοιτητικό. Φαντάζομαι πάντως ότι θα υπάρχουν και ενδιαφέρουσες εκδοχές/ συνδυασμοί. Όποιος έχει εμπειρία, ας συμπληρώσει.
@adam20dj από αυτά που έχω δοκιμάσει, προτείνω οπωσδήποτε το 903 στην Πεζούλα. Από αυτά που δεν έχω πάει αλλά έχουν πάει κοντινοί μου, δοκίμασε το Τσαρδάκι απέναντι, στο Μοσχάτο.
Καλησπέρα σας,
Πρωτοχρονιά θα επισκεφθώ για 4 ημέρες την Λίμνη Πλαστήρα και θά ήθελα μια μικρή βοήθεια για φαγητό στην ευρύτερη περιοχή.
Σας ευχαριστώ.
Καλησπέρα σε όλους, τι ταβέρνα προτείνετε για τραπέζι βάφτισης γύρω στα 100 άτομα περιοχή Θεσσαλονίκη ανατολικά; Ψάχνω για κρεατικά κάτι και να μην είναι εστιατορέ και μας βγει ο κούκος αηδόνι..
Ευχαριστώ!
Καλημέρα σε όλους,
Ψάχνουμε για οικογενειακό φαγητό Χριστουγέννων στην Αθήνα.
Καλό, αλλά όχι υπερβολικά επίσημο, και σε safe γευστικές επιλογές.
Όποια πρόταση μαγαζιών ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ενας φιλος ετοιμάζει ένα ένθετο για εφημερίδα και μου ζήτησε να του πω δυο λόγια για "το σουβλάκι" στη θεσσαλονίκη (το "σουβλάκι" ως οντότητα, όχι ως "καλαμάκι" μεγάλε..). Μιλάμε για νωρις 70 και 80.
θυμάμαι τον Κοσμά στην Π. Μελά, τον Ξενοφώντα στην κομνηνων, τον Σολομωνίδη στην Καλαμαριά.. για βαλτε μια πλάτη...
@Koutmatzan Είχα τον παρόμοιο προβληματισμό την προηγούμενη εβδομάδα φιλοξενώντας Εγγλέζους φίλους.Τελικά τους πήγα στο Ζύθο-Ντορέ.Εμειναν ευχαριστημένοι από το φαγητό (απ' ότι θυμάμαι φάγαμε τζατζίκι,ταραμοσαλάτα,φάβα,ντολμαδάκια,καπνιστή μελιτζάνα με πιπεριά Φλωρίνης,χαλούμι στη σχάρα,σαλάτα ντάκος με χαρούπι,σουτζουκάκια,τηγανιά κοτόπουλο,γιαουρτλού,χιουνκιάρ μπεγεντί,λουκάνικα) και από την ωραία θέα που είχαν βλέποντας απέναντι τους τον φωτισμένο Λευκό Πύργο.
Ευχαριστώ όλους!Ήσασταν όλοι πολύ βοηθητικοί!Εννοείται πως είναι σημαντικό ένας ξένος να γνωρίσει τις σουβλες και τους τυχαίους μεζεδες αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση του ζευγαριού ταιριάζει κάτι πιο κοντα στο classic Greek food που και αυτοί γνωρίζουν αλλά να το δοκιμάσουν εδώ.Ξερετε greek mousaka greek tzatziki greek salad κτλ αλλά σε περιβάλλον πιο <<καθαρό>> πιο <<στεγνό>> .Είμαι ανάμεσα στην Παλιά Αθήνα και στον Κρόνο χωρίς να έχω αποκλείσει τελειως και κάποιες άλλες επιλογές.Οπως και να έχει με βοηθήσατε πολύ.Ευχαριστω και πάλι.
@Thanasis @Koutmatzan
Τα Κουμπαράκια πριν λίγες μέρες ήταν κλειστά 2φορές που πέρασα..αν θυμάμαι καλά από παλαιότερα, έκλειναν για καλοκαίρι διότι οι ιδιοκτήτες έχουν κάπου καλοκαιρινό μαγαζί που τρέχουν.
Παρότι δεν προτείνω γενικά δημιουργικές κουζίνες θεωρώ πως και ο Τρυγητής στα Κωνσταντινουπολίτικα είναι πολύ καλή επιλογή, καθώς είναι στα όρια μεταξύ δημιουργικού και παραδοσιακού, έχει άπλα και πολύ εύκολο πάρκινγκ.
@koutzaman, θέλεις ελληνική κουζίνα με κρεατικά, σε περιβάλλον λίγο πιο επίσημο. Ξεκινώντας από το πιο επίσημο στο πιο λάικο (χωρίς όμως να καταλήγεις ποτέ σε καταστάσεις λούμπεν), προτείνω:
1) Παλιά Αθήνα (ε τι άλλο θα πρότεινα εγώ). Έχει κοπές κτλ. αλλά και όλα τα κλασικά αγαπημένα κρέατα και ορεκτικά σχάρας σε εξαιρετική ποιότητα και καλές τιμές (μόνο τα σπέσιαλ πιάτα ξεφεύγουν). Περιβάλλον μεταξύ ταβέρνας και εστιατορίου με την μεγαλύτερη ποικιλία κρασιών στην πόλη.
2) Τα Κουμπαράκια. Έχει θαλασσινά αλλά και τα κρέατά του κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα ποιοτικά με ΟΚ τιμές. Καλή ποικιλία κρασιών.
3) Κρόνος. Το περιβάλλον πλέον είναι ξεκάθαρα ταβέρνας, αλλά προσεγμένης με ενδιαφέρουσα διακόσμηση. Κρέατα σε άνω του μετρίου ποιότητα. Όμορφο περιβάλλον στην Βαφοπούλου.
4) Πήρε και βραδιάζει. Πλέον στα πλαίσια του "κουτουκιού", αλλά "εξημερωμένο". Decent στο φαγητό, ρετσινοκατάσταση και ρεμπέτικο για κάτι πιο παραδοσιακό/λαϊκό χωρίς όμως να τρομάξουν.
Ίσως και το Καφενείο στο Λευκό Πύργο να έκανε καλά τη δουλειά λόγο τοποθεσίας. Πιο πολύ από όλα σε αυτό που περιγράφεις όμως μου κάνει ο Κρόνος. Το Απειρωτάν που προτάθηκε πριν, θα το πρότεινα και εγώ ανεπιφύλακτα αν είμασταν στο 2018, αλλά πλέον έχει χαλάσει αρκετά το φαϊ του και η βαβούρα είναι ανυπόφορη. Λαδάδικα δεν προτείνω λόγο πολυκοσμίας, πάρκινγκ και τιμών.
@koutmatzan νέα φωλιά, σεμπρικο, ηλιοπετρα, απειρωταν, τουρλού, μεζεν ,ζαιρ 79 τα δύο τελευταία για να δούνε τη λογική του random μεζέ, Οδύσσεια στην Καστριτσίου για να δούνε καφενείο, φυτρα, Τρυγητής.
σχινοκαψαλα για κρητική κουζίνα.
Ίσως Θεόδωρος στην Παπαρρηγοπούλου αν το συνδυάσεις με ζωντανή μουσική, επίσης Ανατολικόν στην Κλεισούρας επίσης με ζωντανή μουσική.
@Koutmatzan κάποιες ιδέες προς Λαδάδικα: Φανός, Όμικρον, Χαρούπι (αν κεράσεις ίσως τσούξει).
Μήπως μια άλλη ιδέα είναι να πας για κρεατικά ψησταριάς/σούβλας, σε Κατσαμάκα ή Διάβαση ή Νικηφόρος; Κοκορέτσι, σουτζουκάκια, γύρος κτλ ίσως έχουν ενδιαφέρον για τους Νορβηγούς και είναι σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κουζίνας.
Ο Κρόνος μου έχει λειτουργήσει καλά στο παρελθόν με ξένους, γιατί έχει γύρο, έχει και μαγειρευτά, σε καθαρό ταβερνίσιο περιβάλλον.
Στόχος μου είναι να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις και δεν θέλω ψαρι γιατί αυτοί μόνο ψάρια τρώνε εκεί πάνω.Επισης δεν θέλω να ρισκαρω σε λαδοκολλες σε πρώτη φάση η σε κανένα χυμαδιο γιατί γνωρίζω ότι είναι πιο <<αποστηρομενοι>> από εμάς.
@koutmatzan Λίγο δύσκολη πίστα για αυτη την εποχή, πιθανόν παλιότερα να βόλευε ο κρικέλας ή το παλιό χάλαρo αν κατάλαβα σωστά τι ψαχνεις. Σήμερα μάλλον θα επέλεγα τα 7 κτηματα ή το ντάγκαρα.
90% ελληνικές γεύσεις, καλές ιδέες και καλή ποικιλία κρασιών. Σε τιμές δεν αναφέρομαι, όπου στην πόλη και να κεράσεις Νορβηγούς θα σε περάσουν για σπάγγο.
Μ'έβαλε σε σκέψη το ερώτημα του Koutmatzan, γιατί έψαχνα παρόμοια περίπτωση πριν αρκετό καιρό και δυσκολευόμουν να βρω κάτι με αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά.. Μου ήρθε στο μυαλό μόνο ο Ζύθος στο Λευκό Πύργο, αλλά έχω να πάω αρκετά χρόνια (προ COVID) και δεν ξέρω πως είναι τώρα.. Πραγματικά θα περιμένω με ενδιαφέρον να διαβάσω τις προτάσεις των υπόλοιπων συνταβερνοχωριτών
Καλησπέρα σύντομα θα φιλοξενήσω ένα ζευγάρι φίλους μου Νορβηγούς και θα ήθελα να μου προτείνει κάποιος ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη με ελληνική κουζίνα να μην είναι όμως λαικο αλλά ούτε να είναι εστιατόριο με κοπες κρεάτων η ψάρια.Να εστιάζει σε ελληνική κουζίνα και αν είναι ταβερνα να είναι το ύφος λίγο πιο επίσημο.Ευχαριστω εκ των προτέρων.
Εκεί που χωλαίνει νομίζω η περιοχή είναι στο μαγειρευτό. Μακάρι να βρεις κάτι ενδιαφέρον, θα είναι χρήσιμο για μελλοντικά περάσματα.
Θα μείνω λόγο δουλειάς 3-4 μήνες εδώ οπότε αν έχει κάποιος κάτι θα το εκτιμούσα
Θα ενημερώσω τον συνάδελφο και θα κάνω κι εγώ μια επίσκεψη με την πρώτη ευκαιρία.
https:
Πες το συνάδελφο σου να παίξει μπαλίτσα,
Υ.
Υ.
Έχω ένα συνάδελφο ο οποίος κάθε φορά που σχολιάζουμε μαγαζιά και φαγητά, με ρωτάει "
Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν γνωρίζω καν αν υπάρχει τέτοιο μαγαζί στην Θεσσαλονίκη.
Καμιά άποψη ταβερνογνώστες;
η μονη που δεν με απογοητευει ειναι η Raffaele pizza & pasta στην Μαυρομιχαλη 92.
Οχι γιατι ειναι η αποκαλυψη αλλα ειναι μια τιμια συγχρονη προταση
με ομορφο σαλονι ευγενικο σερβις και αρκετα τραπεζια εξω.
Υπαρχει η Siena με παιδοτοπο και μετριες πιτσες με χοντρο ζυμαρι
και μπολικη φασαρια και μια ατελειωτη σειρα απο πιτσαριες
που αν δεν εισαι ανθεκτικος φοιτητης ρισκαρεις το εμφραγμα
ανα πασα στιγμη λογω της κακης ποιοτητας και υπερβολικης χρησης
κιτρινων τυριων και αλλαντικων αγνωστης προελευσης.
Θα ειχαν ολα αυτα σημασια αν ημουν 20-25 χρονων ?
Καμμια απολυτως.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας ακολούθησα αρκετές από αυτές θα επανέλθω με σχόλια τις επόμενες μέρες
Ora (τσιμπημένο ελαφρώς αλλά είχα φάει καταπληκτικά, με φοβερή θέα δίπλα ακριβώς στο φρούριο, το απόλαυσα)
Niwa: ο σεφ Αυθίνος είναι φοβερός γενικά (πέρασε επίσης απο wine bar Saluteria), στο χώρο του ξενοδοχείου Acanthus Blue ετοιμάζει fusion με ιαπωνική και τοπικές επιρροές,
για μαγειρευτό φαγητό στο Ninos (έχει επίσης πολύ ωραίο χειροποίητο γύρο) και στο Χρυσομάλλη
λαϊκο φαγητό στα ψαράκια του νταού στη λαϊκή γειτονιά του Μαντουκίου,
gourmet στο Βενετσιάνικο Πηγάδι, στην κατηγορία αυτή vfm
δεν κατάφερα να παω ποτε λογω κοβιντ και περιεργου ωραριου στο La Famiglia αλλά ειναι πασίγνωστος,
burger- street food στο Belva
value for money χωρίς να χάνεις το φως σου για πίτσα-μακαρονάδα είναι το il vesuvio, ενώ αξιόπιστο και επίσης καλή αξία έχει το Cucina di Boneti
Coconela (σερβίρει φοβερό καφέ και πρωινό - γλυκά) επίσης για τους λατρεις των specialty grade μονοποικιλιακων καφέδων η Cafetierra που έχει παρει πρώτο βραβειο για roasting
λουκουμάδες στο Στάζει Μέλι
ωραίο παγωτό στο Solo Gelato και έχει ουρές και ο Παπαγιώργης
εκτός πολης ο Σταμάτης στο Βιρό, famous για τα κρέατα που φτιάχνει στον ξυλόφουρνο, αλλά κάποια στιγμή είχε σταματήσει, οποτε να παρετε να ελέγξετε αν δουλεύει τον ξυλόφουρνο,
Πειθαρχείο στους Καστελλάνους βγαζει τραπεζακια στην πλατεια του χωριου (η πλατεία δεν λεει κάτι), καμια φορά εχει μουσικες βραδιες, ωραίο φαγητό
Κουραμάδες έχει το καταπληκτικό καφεμεζεδοπωλείο Ατζάρδο, αν δεν έχει αλλάξει κάτι ανοίγει από τις 7μμ τσεκάρετέ το, θέλει αντικουνουπικό
στους Δουκάδες είχαμε φάει πολύ ωραία παστιτσάδα στο στέκι
πρέπει να αναβαθμίστηκε πολύ το Στριβοδικείον
Καφενές Αλλού στους Γαρδελάδες (δεν έχω πάει αλλά άκουσα καλά λόγια)
Αν μου έρθει κάτι άλλο θα αναφέρω
Γενικά το νησί έχει ακριβύνει αρκετά τα τελευταία χρόνια μιας και έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός επισκεπτών απο Αττική.
Τα δύο που θα έλεγα ότι είχαν καλό φαγητό χωρίς να μου φανούν πολύ ακριβά είναι ο Κούτσικος και το Αρχιπέλαγος. Το δεύτερο είναι λίγο πιο τσιμπημένο αλλά είχαμε φάει ψαρικά.
στον παλιό δρόμο, στο χωριό Δροσιά (Γενί Γκαβέ), είναι στάνταρ μέρος για γουρουνόπουλο.
Δεν έχω κάτσει σε κάποιο, αλλά λίγο που το έριξα μια ματιά είναι ωραίος ο Πλάτανος.
Έγιναν ψακτικές βάσει αυτών, αλλά και σχολίων που υπήρχαν ήδη. Γενικά φάγαμε αρκετά καλά σε όμορφα μέρη, υπό ιδανικές συνθήκες (μάλλον δεδομένου ότι δεν έχει ξεκινήσει ο τουριστικός πανικός ακόμη). Μακάρι να υπήρχε περισσότερος χρόνος για να δοκιμαστούν περισσότερα.
Ο Λευτέρης στη Νέα Κερασιά και η Κυρά-Μάρθα στο Μεσημέρι
Στα Χανιά, το 2020, είχα επισκεφτεί το Mon.
Στα Ανώγεια, Σκαλώματα για αντικριστό και λίγο παρακάτω στον Μανουρά για να πάρεις μαζί σου αν θες τυροκομικά (εγώ πήγαινα και αγόραζα ένα μικρό κεφάλι ξηρή μυζήθρα ή/και γραβιέρα).
α) ζουμάρεις στο χάρτη στην περιοχή που σε ενδιαφέρει
β) γράφεις πάνω δεξιά στο πεδίο «Αναζήτηση» το εξής: #[μπακαλιάρος σκορδαλιά]
γ) πατάς πάνω πάνω στο κουμπί «Φιλτράρισμα χάρτη»
δ) ανοίγεις ένα ένα τα μαγαζιά που βλέπεις και μελετάς καταλόγους, εικόνες, σχόλια κλπ.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις και στην φωτογραφία που ανέβασα σήμερα εδώ στο «προτάσεις φαγητού ανά περιοχή».
Για δυτικά, στα "
Καλές εξερευνήσεις :)
Η δικιά μου πρόταση πάντως είναι η Χρύσα στη Νεάπολη. Τσιπουράδικο με ευγενικό προσωπικό πολλές τηλεοράσεις, μέσα έξω , μεσήλικες έως 60αρηδες. Κρεατικά, ωραία δικά τους τουρσιά και αλοιφές, πατάτες χέρι γαλαντόμες ποσότητες εξαιρετικά καλές τιμές. 20€ το άτομο αλλά με ρετσινες, σαλάτες, πανσέτες, μπριζολάκια, σουτζουκάκια, καυτερή, πατάτες, δικά τους λαχανοσαρμαδες και πολλά άλλα!
Αναμένω τις προτάσεις σου Ταβερνοαλανι!
Σχετικά με το καφενείο+μεζέδες που αναζητάς, κι εγώ το ΖΑΪΡ 79 ερχόμουν να προτείνω (+ ότι ο Διογένης, συμφωνώ, αποτελεί μια καλή επιλογή -ειδικά για κέντρο).
Αν θες πιο λαϊκή κατάσταση, το Φάληρο στην Αρχαιολογικού Μουσείου είναι μια επιλογή που αξίζει να κοιτάξετε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πασχάλης στην Κατσιμίδη.
Τέλος, το Κονάκι στην Μπότσαρη μπορεί να σε ικανοποιήσει, κυρίως όσον αφορά την τηλεοπτική αναμετάδοση, ανάλογα πάντα και τη χρωματική παλέτα της ποδοσφαιροφιλίας.
πέριξ Θεσσαλονίκης μαγαζί για κρέας, με σούβλες κατά προτίμηση με πρόσφατη επίσκεψη και εντυπώσεις και παρακμιακό να είναι δε μας πειράζει, χωρίς παιδιά;
Ευχαριστώ πολύ όλους !
τσέκαρε και Διογένη αν σε βολεύει στο κέντρο...!!!
Τα σχολια και οι εικονες θα σε διαφωτισουν.
Αναζητώ καφενείο μερακλίδικο ή έστω τσιπουράδικο μεζεδοπωλείο που να δείχνει αγώνες και να έχει ωραίους μεζέδες να κάτσεις με παρέα να φάτε να πιείτε να το ευχαριστηθείτε. Ας είναι και φολκλόρ παρακμή κτλ δε μας πειράζει καθόλου ίσα ίσα
Θα σου πρότεινα την Μασσαλια
Μπορείτε να κανονίσετε μενού και να βρείτε μια τιμή που σας βολεύει
Το Ανατολικόν έχει εορταστικό πρόγραμμα με 2 μπουζούκια (και μια κιθάρα, για να είμαστε ακριβείς)
Πρωτοχρονιά θα επισκεφθώ για 4 ημέρες την Λίμνη Πλαστήρα και θά ήθελα μια μικρή βοήθεια για φαγητό στην ευρύτερη περιοχή.
Σας ευχαριστώ.
Ευχαριστώ!
Ψάχνουμε για οικογενειακό φαγητό Χριστουγέννων στην Αθήνα.
Καλό, αλλά όχι υπερβολικά επίσημο, και σε safe γευστικές επιλογές.
Όποια πρόταση μαγαζιών ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
(μεταξύ Σοφοκλέους και Αγίας Σοφίας).
Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν γράψει ιστορίες κι έχουν περιγράψει εικόνες τους.
(Πρίγκηπος Νικολάου δηλαδή. Κι αν είσαι λίγο παλιότερος, Πολωνίας!)
θυμάμαι τον Κοσμά στην Π. Μελά, τον Ξενοφώντα στην κομνηνων, τον Σολομωνίδη στην Καλαμαριά.. για βαλτε μια πλάτη...
Τα Κουμπαράκια πριν λίγες μέρες ήταν κλειστά 2φορές που πέρασα..
1) Παλιά Αθήνα (ε τι άλλο θα πρότεινα εγώ). Έχει κοπές κτλ. αλλά και όλα τα κλασικά αγαπημένα κρέατα και ορεκτικά σχάρας σε εξαιρετική ποιότητα και καλές τιμές (μόνο τα σπέσιαλ πιάτα ξεφεύγουν). Περιβάλλον μεταξύ ταβέρνας και εστιατορίου με την μεγαλύτερη ποικιλία κρασιών στην πόλη.
2) Τα Κουμπαράκια. Έχει θαλασσινά αλλά και τα κρέατά του κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα ποιοτικά με ΟΚ τιμές. Καλή ποικιλία κρασιών.
3) Κρόνος. Το περιβάλλον πλέον είναι ξεκάθαρα ταβέρνας, αλλά προσεγμένης με ενδιαφέρουσα διακόσμηση. Κρέατα σε άνω του μετρίου ποιότητα. Όμορφο περιβάλλον στην Βαφοπούλου.
4) Πήρε και βραδιάζει. Πλέον στα πλαίσια του "
Ίσως και το Καφενείο στο Λευκό Πύργο να έκανε καλά τη δουλειά λόγο τοποθεσίας. Πιο πολύ από όλα σε αυτό που περιγράφεις όμως μου κάνει ο Κρόνος. Το Απειρωτάν που προτάθηκε πριν, θα το πρότεινα και εγώ ανεπιφύλακτα αν είμασταν στο 2018, αλλά πλέον έχει χαλάσει αρκετά το φαϊ του και η βαβούρα είναι ανυπόφορη. Λαδάδικα δεν προτείνω λόγο πολυκοσμίας, πάρκινγκ και τιμών.
σχινοκαψαλα για κρητική κουζίνα.
Ίσως Θεόδωρος στην Παπαρρηγοπούλου αν το συνδυάσεις με ζωντανή μουσική, επίσης Ανατολικόν στην Κλεισούρας επίσης με ζωντανή μουσική.
Μήπως μια άλλη ιδέα είναι να πας για κρεατικά ψησταριάς/σούβλας, σε Κατσαμάκα ή Διάβαση ή Νικηφόρος; Κοκορέτσι, σουτζουκάκια, γύρος κτλ ίσως έχουν ενδιαφέρον για τους Νορβηγούς και είναι σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κουζίνας.
Ο Κρόνος μου έχει λειτουργήσει καλά στο παρελθόν με ξένους, γιατί έχει γύρο, έχει και μαγειρευτά, σε καθαρό ταβερνίσιο περιβάλλον.
90% ελληνικές γεύσεις, καλές ιδέες και καλή ποικιλία κρασιών. Σε τιμές δεν αναφέρομαι, όπου στην πόλη και να κεράσεις Νορβηγούς θα σε περάσουν για σπάγγο.